Galapagos « Terug naar discussie overzicht

inhoudelijk LIGHT

4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
holenbeer
0
Dit is een erg leuk draadje aan het worden! Fijn dat enkele sterke inhoudelijke posters ook hier posten, en dat we een mix van inhoud en circumstantial evidence hebben.
[verwijderd]
0
investor.lilly.com/releasedetail.cfm?...

For the third quarter of 2017, Olumiant, a treatment for moderate-to-severe rheumatoid arthritis, generated worldwide revenue of $16.2 million, an increase of $11.5 million compared with the second quarter of 2017, reflecting strong launch uptake in Germany.
Rekyus
0
Baricitinib (merknaam Olumiant) is in Nederland op de markt. Het middel wordt alleen via ziekenhuizen verstrekt en vergoed als add-on-geneesmiddel. Baricitinib kost in een dosering van 4 mg per dag € 3496,07 per 90 dagen. Ter vergelijking: adalimumab kost in een dosering van 40 mg per 2 weken € 3768,26 per 90 dagen.
Rekyus
1
Zoals bekend heeft EMA begin van dit jaar positief geoordeeld over de toelating van Olumiant tot de EU-markt. Echter, een door Lilly gerapporteerde omzet van nog geen $ 23 mio tot en met het derde kwartaal 2017 is verre van spectaculair te noemen. De omzetgroei in Duitsland waarover men in positieve zin in het Q3 kwartaalbericht spreekt, is hoogst waarschijnlijk te danken aan het inladingseffect van de farma-groothandels aldaar. Uit de prijsinformatie hierboven blijkt dat Lilly de hoogst denkbare prijs voor baricitinib hanteert. Mijn inschatting is dat men bij Lilly weinig fiducie heeft in het afzetvolume. Dan maar een grote marge op wat wel eens een niche-product zou kunnen blijken te zijn......
Feelgoodnib
0
van het Vertex yahoo forum

1gladpick
13 hours ago
It is down after hours as well as for the past several days/week due to phase 3 trial in people with one copy of F508del and one copy of a gating mutation did not meet its primary endpoint of absolute change in forced expiratory volume in one second from baseline through 8 weeks.

Harvey
12 hours ago
Glad don’t fall in love with a stock you been here for years! There will be competition and price competition from Galapagos , they had a setback but I think their drugs are better

gladpick
10 hours ago
@Harvey Galapagos is way behind VRTX . However, the question is whether they eventually can produce a more effective drug. That is an unknown at this time and in my opinion no reason to abandon a company that is selling over 2 billion dollars of the drug annually for a competition that may or may not happen several years from now.

@gladpick they have a more potent kalydeco and it’s also better tolerated with less interactions as the backbone. Listen my connection to vrtx WAS stronger than u can ever imagine and I bought early and sold out happily as u know I was an early person on this board, the r and d of the company really is not impressive. More waste and failure than shud be
MrMarket
0
Nou we hebben het in ieder geval volgehouden om voorlopig in de 83 te blijven, duimen voor de Mippert turbo's!
MrMarket
0
quote:

BeursBonobo schreef op 26 oktober 2017 12:55:

Nou we hebben het in ieder geval volgehouden om voorlopig in de 83 te blijven, duimen voor de Mippert turbo's!
In verkeerde draadje, kan het alleen niet meer zelf verwijderen
voda
0
Hard gevecht om taaislijmmedicijn eindigt in gelijkspel

Het was 'een uiterst moeizaam onderhandelingstraject', zegt minister Edith Schippers over het gevecht om een lagere prijs af te dwingen voor Orkambi, een nieuw medicijn tegen taaislijmziekte, ook wel cystische fibrose genoemd. Aan die uitspraak is niets overdreven. Het waren spijkerharde en weinig fraaie onderhandelingen met fabrikant Vertex die een jaar en acht maanden hebben geduurd. Tot er woensdagavond opeens een akkoord lag.

Schippers toonde zich 'ongelooflijk blij' met de doorbraak. Want het geduld van patiënten is 'zwaar op de proef gesteld'. Ook Vertex is 'verheugd'. Het bedrijf zal zich nu inspannen om alle patiënten die baat hebben bij Orkambi, toegang te geven tot het middel 'zonder verdere vertraging'. In die laatste drie woorden klinkt verbittering door.

Potje armpje drukken
De uitkomst van het potje armpje drukken tussen het ministerie en de fabrikant is niet alleen van belang voor de patiënten met taaislijmziekte, maar voor de hele Nederlandse gezondheidszorg en farmaceutische industrie. Want wat leveren dit soort gevechten over prijsverlagingen nu eigenlijk op?

Zeker is dat Schippers de overwinning kan claimen in de week dat ze afscheid neemt als bewindsvrouw. De minister heeft de Tweede Kamer immers verteld wat haar eindbod was: de totale uitgaven aan het nieuwe medicijn zullen maximaal € 46 mln bedragen. Eerder had zij gezegd een uitgavenpost van € 84 mln te vrezen. Dat maakt de rekensom eenvoudig: de belastingbetaler is een jaarlijkse uitgavenpost van €38 mln bespaard gebleven.

Voor het eerst komen bedragen naar buiten
Het is overigens heel opmerkelijk dat die bedragen nu naar buiten komen. Details over prijsafspraken tussen het ministerie en farmabedrijven zijn altijd vertrouwelijk, omdat de bedrijven vrezen dat openheid hun onderhandelingspositie in andere landen verzwakt. Vertex moet nog in zeker tien andere EU-lidstaten een prijsakkoord zien te bereiken.

De informatie is wel heel welkom. Voor het eerst is het mogelijk iets te zeggen over de korting die het ministerie weet af te dwingen. Niet alleen over de totale uitgaven, maar ook over de prijs van het medicijn zelf. Aanvankelijk moest Orkambi €170.000 per patiënt per jaar kosten. Dat is nu teruggebracht tot €60.000 per jaar. Bij die rekensom is verondersteld dat alle 750 patiënten die baat kunnen hebben bij Orkambi, dit middel ook werkelijk krijgen en de uitgaven dus oplopen tot €46 mln.

Vertex wendde prijsverlaging van 80% af
Ondanks die enorme prijsdaling kan het Amerikaanse Vertex moeilijk de grote verliezer worden genoemd. Het Zorginstituut had namelijk betoogd dat een prijsverlaging van wel 80% nodig was om Orkambi 'kostenefficiënt' te maken. Maar Vertex is ver weg gebleven van een prijs van €34.000 per patiënt per jaar. Het concern kan zelfs €75.000 per patiënt in rekening brengen als Orkambi minder vaak wordt voorgeschreven dan nu is voorzien. Op die manier is het bedrijf verzekerd van een minimale inkomstenbron van €34 mln.

Door het akkoord lijkt de schade nu beperkt gebleven. Het ministerie van Volksgezondheid voorkomt een pijnlijke confrontatie met patiënten, die al met een rechtszaak hadden gedreigd. En Vertex verhindert een doemscenario waarbij het bedrijf met lege handen was achtergebleven en bekend was komen te staan als het toonbeeld van een geldbelust farmaconcern.

Confrontatie over prijzen medicijnen zal aanhouden
Maar het gevecht met de farmaceutische industrie is nog niet voorbij. Het nieuwe kabinet heeft immers flinke besparingen ingeboekt op uitgaven aan medicijnen. Dat zet bij voorbaat grote druk op nieuwe prijsonderhandelingen. Een van de medicijnen waarover binnenkort wordt onderhandeld, is Darzalex. Het is een middel tegen de ziekte van Kahler, een vorm van kanker. Iedere keer opnieuw bestaat het risico dat de onderhandelingen echt mislukken.

fd.nl/economie-politiek/1224410/hard-...
[verwijderd]
0
Morgen de cijfers, die niet spannend zijn.

Het zou mooi zijn als ze morgen iets zeggen over de nieuwe indicatie van GLPG1205. Het zou nog mooier zijn als ze een Phase 2/3 aankondigen voor GLPG1690.

fc
voda
0
quote:

FatCool schreef op 26 oktober 2017 19:56:

Morgen de cijfers, die niet spannend zijn.

Het zou mooi zijn als ze morgen iets zeggen over de nieuwe indicatie van GLPG1205. Het zou nog mooier zijn als ze een Phase 2/3 aankondigen voor GLPG1690.

fc
Vanavond, om 22.00 de cijfers!

www.glpg.com/financial-calendar
voda
0
Sterk oplopende omzet voor Galapagos

Wel rode cijfers door hogere onderzoekskosten.

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft in de eerste drie kwartalen van 2017 de omzet stevig zien toenemen, maar zag door hogere kosten voor onderzoeken toch een verlies onder de streep resteren. Dit bleek donderdagavond uit een update van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

"In de eerste drie kwartalen van 2017 is Galapagos blijven investeren in haar R&D pijplijn om substantiële vooruitgang te kunnen boeken", lichtte financieel directeur Bart Filius toe.

Galapagos zag de omzet na negen maanden uitkomen op 106,4 miljoen euro, flink meer dan de 65,0 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Net als de omzet, liepen ook de R&D kosten op, van 96,7 miljoen naar 149,2 miljoen euro. Dit resulteerde in een operationeel verlies van 62,6 miljoen euro, beduidend meer dan de 48,5 miljoen euro vorig jaar.

Netto leed Galapagos een verlies van 85,9 miljoen euro, waar vorig jaar nog een kleine winst werd behaald van 8,1 miljoen euro.

De kaspositie van Galapagos lag eind september op 1,2 miljard euro, waar dit een jaar eerder krap 939 miljoen euro was.

"Met een kaspositie van 1,2 miljard euro blijven we goed gepositioneerd om onze brede R&D portfolio verder te ontwikkelen. We verwachten een operationele cash burn voor het hele jaar aan de lage kant van de prognose van 135 tot 155 miljoen euro", aldus CFO Filius.

CEO Onno van de Stolpe liet zich enthousiast uit over de progressie die Galapagos wist te boeken. "Ons platform van nieuwe werkingsmechanismen vormt de basis van de activiteiten van Galapagos; en samen met filgotinib, onze experimentele JAK1 inhibitor in ontstekingsziekten, hebben we nu drie volledig nieuwe mechanismen waarvan proof of concept is vastgesteld in ziektes waar patiënten wachten op betere medicijnen. En dit is nog maar het begin: ons platform blijft nieuwe targets en moleculen leveren in ontstekingsziekten, fibrose en andere ziekten."

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,6 procent lager op 82,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
MrMarket
0
Brief van het management

Geachte aandeelhouders,

Galapagos is goed onderweg met haar ambitie om een geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf te worden, gespecialiseerd in het ontdekken van nieuwe werkingsmechanismen en het ontwikkelen van medicijnen voor patiënten met grote medische behoeften.

We rapporteerden een veelbewogen derde kwartaal, waarin we hebben aangetoond dat ons platform meer dan filgotinib levert. We kondigden uitstekende resultaten aan met onze autotaxineremmer GLPG1690 in patiënten met idiopathische longfibrose, en met het antilichaam MOR106 (in gedeelde eigendom met MorphSys) gericht op IL-17C in patiënten met atopische dermatitis. We ontdekten de targets voor deze medicijnen op dezelfde manier als we JAK1 tegen ontstekingsziekten hebben gevonden, gebruikmakend van ons unieke target discovery platform. Deze twee nieuwe resultaten van de werking van ons platform kwamen op een cruciaal moment, bij de start van de voorbereidingen van de commerciële fase van ons bedrijf. De veelbelovende resultaten vastgesteld in de Fase 2a studie met GLPG1690 hebben onze ambitie aangewakkerd om naast ontstekingsziekten, een eigen wereldwijde R&D en commerciële franchise in fibrose te bouwen.
MrMarket
0
We hebben Galapagos door de jaren heen stap voor stap uitgebouwd, en voegen nu de laatste stukken toe aan de puzzel: een Fase 3 studie en een commerciële organisatie. Wat een fantastische kans om het bedrijf dat we in 2020 willen zijn, te kunnen creëren. Met dat doel werven we actief meer toptalent op het gebied van ontwikkeling, terwijl we groeien en evolueren naar de volgende fase. Verandering is vanaf het begin, bijna 19 jaar geleden, een onlosmakelijk deel geweest van Galapagos. Wij zijn pioniers in de biologie, in het ontdekken van nieuwe werkingsmechanismen en het ontwikkelen van daarop werkende nieuwe medicijnen. Wij zijn ook pioniers in de verdere ontwikkeling van het bedrijf terwijl we onze innovatieve motor in stand houden: ons discovery platform zal altijd de kern van Galapagos zijn. Tot nu toe hebben we aan de wereld getoond waarin de combinatie van uitstekende wetenschap en sterk ondernemerschap kan resulteren. Nu willen we bewijzen dat een innovatieve kern en commercieel succes hand in hand kunnen gaan. De evolutie naar telkens weer een nieuw bedrijf: het zit in ons DNA. We leren. We passen ons aan. We voeren onze inspanningen op. Wat een reis.
MrMarket
0
Onze R&D motor gaat verder met het ontwikkelen van een groot aantal discovery en klinische kandidaatmedicijnen. We zijn van plan om een update te geven over de ontwikkeling van onze drievoudige combinatietherapie in cystic fibrosis op de Noord-Amerikaanse Cystic Fibrosis conferentie, volgende maand in Indianapolis. We verwachten met de eerste drievoudige combinatietherapie voor het einde van het jaar de eerste patiënt te doseren. We zijn van plan om voor het einde van het jaar de resultaten van de ALBATROSS Fase 2 studie (GLPG2222 + Kalydeco1 in Klasse II heterozygote patiënten) bekend te maken. Onze development teams bereiden de volgende studies met GLPG1690 in IPF en MOR106 in atopische dermatitis voor. We hebben de werving voor een Fase 1b studie met ADAMTS-5 remmer GLPG1972 in patiënten met artrose afgerond en verwachten de resultaten begin 2018 bekend te kunnen maken.

Onze kaspositie op 30 september 2017 bedroeg €1.220 miljoen; zo behouden we een solide financiële positie om te kunnen investeren in onze veelbelovende R&D programma's. Met uw voortdurende steun verwachten we een sterke vooruitgang op onze weg naar een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf te kunnen blijven rapporteren.
MrMarket
0
www.nasdaq.com/article/vertex-vrtx-be...

Vertex (VRTX) Beats on Q3 Earnings & Sales, Raises 2017 View

Our Take

Vertex's third-quarter results were encouraging. The company beat estimates on both counts as sales of both its CF drugs rose.

Shares declined slightly in after-hours trading probably due to failure of the pivotal tezacaftor/ivacaftor study. However, so far this year, Vertex's share price is up a massive 99.3%, comparing favorably with an increase of 6.9% for the industry .

Vertex's CF pipeline is quite strong with a broad portfolio of next-generation CF correctors. Its triple combination CF regimens are considered crucial for long-term growth. If the triple-combo regimes are successful, Vertex can address a significantly larger CF patient population - almost 90% of the patients - in the future.

However, competition is increasing as several major companies are developing interest in CF. Belgian company Galapagos NV GLPG and AbbVie, Inc. ABBV are also developing triple CFTR combination therapy for CF, which may pose a threat to Vertex's triple combo regimens.
NielsjeB
0
BMO $GILD continue to believe (HBV NASH are ripe for consolidation&clinical success of filgotinib could result in acquisition partner $GLPG.

management confirmed Gilead expects to be “very, very” active in M&A in the next few years.


twitter.com/tgtxdough/status/92386843...
[verwijderd]
0
AbbVie presenteert momenteel tijdens zijn conference call ook een strategic update.

phx.corporate-ir.net/External.File?it...

Op basis van slide 28 denkt AbbVie 2 ijzers in het vuur te hebben om filgotinib in Crohn te bekampen. Beide producten worden in 2022 op de markt verwacht.

Bijlage:
aston.martin
1
quote:

Zuiderbuur schreef op 27 oktober 2017 15:46:

AbbVie presenteert momenteel tijdens zijn conference call ook een strategic update.

phx.corporate-ir.net/External.File?it...

Op basis van slide 28 denkt AbbVie 2 ijzers in het vuur te hebben om filgotinib in Crohn te bekampen. Beide producten worden in 2022 op de markt verwacht.

De vergelijking op basis van ongewenste bijwerkingen hebben ze wijselijk achterwege gelaten...
Dat AbbVie eerst maar eens probeert om upa goedgekeurd te krijgen. Dat zou wel eens moeilijker kunnen worden dan ze eerst gedacht hadden.
Die arrogantie van AbbVie mag voor mijn part best eens serieus afgestraft worden. Een koekje van eigen deeg zou dus nog zo slecht niet zijn :-)

Beurskingpin
0
quote:

aston.martin schreef op 27 oktober 2017 16:57:

[...]

De vergelijking op basis van ongewenste bijwerkingen hebben ze wijselijk achterwege gelaten...
Dat AbbVie eerst maar eens probeert om upa goedgekeurd te krijgen. Dat zou wel eens moeilijker kunnen worden dan ze eerst gedacht hadden.
Die arrogantie van AbbVie mag voor mijn part best eens serieus afgestraft worden. Een koekje van eigen deeg zou dus nog zo slecht niet zijn :-)

@ aston martin

Los van de bijwerkingen, is de remission en de endoscopic response data echt zoveel beter dan zij beweren in dit diagram?
4.141 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 204 205 206 207 208 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront