Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.426 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Minder winst op hogere omzet voor Eli Lilly

Gepubliceerd op 24 okt 2017 om 13:12 | Views: 65

INDIANAPOLIS (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Eli Lilly heeft het derde kwartaal van het jaar meer omzet in de boeken gezet. De winst van het concern viel evenwel lager uit, onder meer door eenmalige kosten voor herstructurering en uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling. Verder werden de winstdoelen van het concern iets bijgesteld.

De omzet van Eli Lilly in de periode steeg met 9 procent tot 5,7 miljard dollar. Enerzijds zorgden nieuwe medicijnen voor hogere opbrengsten. Anderzijds deden prijsstijgingen de omzet goed. De nettowinst van het concern viel bijna een derde lagere uit op 556 miljoen dollar.

Eli Lilly maakte tevens bekend de strategische opties voor diergezondheidsonderdeel Elanco Animal Health te onderzoeken. Daarbij zou het kunnen dat het onderdeel via een beursgang op eigen benen wordt gezet. Ook een fusie of een verkoop behoort tot de mogelijkheden. Een definitieve beslissing over Elanco wordt medio 2018 verwacht.
voda
0
Drieklapper van Nederlands biotechbedrijf Uniqure

Het Nederlandse biotechbedrijf Uniqure heeft zichzelf met drie opmerkelijke acties weer in de kopgroep genesteld van bedrijven die werken aan nieuwe gentherapieën. Beleggers zijn dolenthousiast. De beurskoers van het bedrijf uit Amsterdam is in een paar dagen tijd verdubbeld. Daardoor is de beurswaarde van de onderneming gestegen van circa $250 mln tot ongeveer $500 mln, Uniqure QURE$18,52-- is genoteerd aan de Amerikaanse techbeurs Nasdaq.

De koersexplosie dateert al van vorige week toen Uniqure de gemeenschap van medicijnenontwikkelaars verraste met de mededeling dat het bedrijf een kleine maar belangrijke wijziging had doorgevoerd in zijn gentherapie tegen de bloederziekte hemofilie-B. Tegelijkertijd had het bedrijf zijn concurrentie afgetroefd door het patent te verwerven op een cruciaal element uit de vernieuwde therapie.

Een DNA-monster wordt klaargemaakt voor genetisch onderzoekFoto: Hollandse Hoogte/Erik van 't Woud

Kaspositie met $100 mln versterken
Uniqure besloot meteen gebruik te maken van het positieve sentiment en kondigde maandag nabeurs zijn derde actie aan: het bedrijf gaat vijf tot bijna zes miljoen nieuwe aandelen uitgeven. Dat betekent dat het bedrijf zijn kaspositie met circa $100 mln versterkt.

Uniqure gold lange tijd als de grote belofte in gentherapie en was ook het eerste bedrijf dat een goedgekeurd medicijn op de markt mocht brengen. Het bedrijf, dat eerder nog Amsterdam Molecular Therapies (AMT) heette, kampte de laatste twee jaar echter met tegenslag. Bij de ontwikkeling van een gentherapie tegen hemofilie-B ging de aandacht steeds meer uit naar Uniqures concurrent Spark Therapeutics, dat betere data leek te presenteren.

Toezichthouders geven meteen groen licht
Vorige week sloeg Uniqure echter terug door zijn experimentele therapie te wijzigen. Het medicijn belooft daardoor een veel grotere stollingsfactor te bewerkstelligen, wat cruciaal is voor hemofilie-patiënten. Van groot belang was dat de toezichthouders - de Europese EMA en de Amerikaanse FDA - groen licht gaven aan de wijziging zonder dat Uniqure weer van voor af aan weer moet beginnen met het ontwikkelingstraject. Dat scheelt jaren werk en tientallen miljoenen euro's aan investeringen.

Gentherapie is een van de grote beloftes van de geneeskunde, met name voor de genezing van erfelijke aandoeningen, die met één behandeling in principe definitief zijn te verhelpen. Tot nu toe zijn alleen gentherapieën voor enkele zeldzame aandoeningen goedgekeurd. Naar verwachting zal een gentherapie tegen hemofilie-B een van de eerste, zo niet de allereerste zijn die commercieel gezien ook interessant is.

Fix-Padua-element kan stollingsfactor negen keer verhogen
Naar nu blijkt heeft Uniqure afgelopen maanden gewerkt aan een wijziging van zijn gentherapie, waarbij het zogenoemde Fix-Padua-element in het medicijn werd geïntroduceerd. Die inspanningen stonden onder leiding van Sander van Deventer, een van de oprichters van Uniqure, die eerder dit jaar in een actieve rol bij het bedrijf terugkeerde. Het Padua-element verhoogt de stollingsfactor van bloed wel negen keer. Succesvolle toepassing in een medicijn zou ernstige bloedingen moeten voorkomen bij hemofilie-patiënten na bijvoorbeeld een val of bij een operatie.

Uniqure heeft ook het patent verworven op het Padua-element, een vinding van de Italiaanse hoogleraar Paolo Simioni, die les geeft aan de Universiteit van Padua in Italië. Simioni werkte in het verleden in Amsterdam samen met Van Deventer. Indien Spark Therapeutics gebruik wil maken van hetzelfde Padua-element zal het Amerikaanse biotechbedrijf nu een licentie moeten verkrijgen van Uniqure.

Uniqure haalt Pharming en Merus weer in
Gemeten naar beurswaarde is Uniqure door de koersexplosie vorige week weer het een-na-belangrijkste Nederlandse biotechbedrijf, achter koploper Galapagos. De ontwikkelaar van gentherapieën heeft voorlopig weer een duidelijke voorsprong op Pharming (Leiden) en Merus (Utrecht).

fd.nl/ondernemen/1224013/spectaculair...
EK-sight-ing-trader
0
sector nieuws gaat over de hele sector

niet over individuele bedrijven dus

wat voor de hele sector geld wil niet zeggen dat dat voor bv hier pharming geld,

pharming is van 2 ct naat 81 gestegen en is volop in productie en verkoop van hun producten...

dus pessimisme is ongefundeerd lijkt me zo.....

maar goed dat gaan we over morgen zien....

persoonlijk verwacht ik wel een stevig resultaat, waarbij ik hoop dat ze de verwachtingen overstijgen en ze als bedrijf steviger in de markt gaan staan meer schulden gaan aflossen etc etc en groeiende zullen zijn.....
voda
0
GlaxoSmithKline profiteert van kostenbesparingen en herstructureringen

Resultaten omhoog in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) GlaxoSmithKline heeft in het derde kwartaal van 2017 hogere resultaten behaald door kostenbesparingen en herstructureringen. Dit maakte de Britse farmaceut woensdag bekend.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op net geen 0,33 Britse pond, een stijging van 3 procent op jaarbasis. Wisselkoersen buiten beschouwing latend, was de winstontwikkeling overigens vlak. De aangepaste operationele winst steeg met 7 procent, of 5 procent tegen constante wisselkoersen, naar 2.468 miljoen pond.

De omzet nam met 4 procent toe naar 7.843 miljoen pond. Tegen constante wisselkoersen kwam de omzetstijging uit op 2 procent. Onder meer de Hiv-vaccins en medicijnen voor een betere ademhaling deden het volgens GSK goed. Daar stonden desinvesteringen en slechtere prestaties van oude medicijnen tegenover.

"De prestaties in het kwartaal lieten de aanhoudende vooruitgang zien die we boeken met onze omzetgroei en de operationele marges. Dit werd veroorzaakt door gerichte kostenbesparingen en herstructurerings- en integratievoordelen", zei CEO Emma Walmsley.

De outlook voor 2017, van een groei van de aangepaste winst per aandeel van 3 tot 5 procent tegen constante wisselkoersen, werd gehandhaafd.

Het bedrijf keert een dividend van 19 pence uit over het afgelopen kwartaal. Over heel het boekjaar wordt een dividend verwacht van 0,80 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Uniqure wil 91 miljoen dollar ophalen

Na koerssprong op veelbelovende hemofiliebehandeling.

(ABM FN-Dow Jones) Gentherapiespecialist Uniqure verwacht ruim 91 miljoen dollar op te halen met de uitgifte van 5 miljoen nieuwe aandelen voor 18,25 dollar per aandeel. Dat maakte het Amsterdamse biotechbedrijf met een notering aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs woensdag bekend.

De aandelenemissie werd maandag aangekondigd, nadat de koers van het aandeel in de voorgaande dagen omhoog was geschoten op goed nieuws over een potentiële therapie voor bloederziekte hemofilie B.

Uniqure kondigde vorige week donderdag een versneld programma aan voor een nieuwe studie voor zijn middel AMT-061 voor hemofiliepatiënten, na overleg met toezichthouders FDA en EMA. Het middel zou veel betere stollingseffecten in het bloed opleveren dan een eerdere variant van het molecuul, AMT-60.

Het aandeel, dat voor het nieuws nog op 10 dollar stond, verdubbelde binnen enkele dagen in waarde, tot ruim 20 dollar op maandag, toen Uniqure de aandelenuitgifte aankondigde. De emissie werd woensdag geprijsd op 18,25 dollar, een kleine korting op de slotkoers van 18,78 dollar van dinsdagavond.

Uniqure, dat in het verleden een beursnotering had in Amsterdam onder de naam AMT, ontwikkelt gentherapieën voor patiënten met hemofilie, de ziekte van Huntington en hartfalen. Het bedrijf heeft na dde koerssprong een marktkapitalisatie van 480 miljoen dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
De amateur
0


The European Commission (EC) has approved a label extension granting a new indication for Firazyr (icatibant injection), broadening its use to adolescents and children aged 2 years and older, with HAE caused by C1-esterase-inhibitor (C1-INH) deficiency. Firazyr has been approved in the European Union (EU) since 2008 for symptomatic treatment of acute attacks of HAE in adults with C1-INH deficiency.

“As a long-term partner to the HAE community, we understand the unique burden this disease places on children living with HAE and their caregivers,” said Jennifer Schranz, Global Development Lead, HAE, Shire plc. “This approval in Europe demonstrates our unwavering commitment to helping patients and represents a significant advance for paediatric patients, who now have a subcutaneous treatment option for acute HAE attacks.”

The use of Firazyr in paediatric patients was studied in an open label, non-randomised single-arm study, involving 32 paediatric patients with HAE. The efficacy population consisted of 11 children and 11 adolescents with attacks. The primary efficacy endpoint was time to onset of symptom relief (TOSR) based on the investigator-assessed composite post-treatment symptom score, defined as earliest time post-treatment when 20% or more improvement in the composite symptom score was achieved, without worsening of any single component score.

Overall, median TOSR was 1.0 hour, with no differences between children and adolescents. More than 70% of patients experienced symptom relief at 1.1 hours, and more than 90% by 2 hours post-treatment.

The majority of paediatric patients who were treated with subcutaneous Firazyr experienced injection site reactions such as erythema, swelling, burning sensation, skin pain and itching/pruritus; these were found to be mild to moderate in severity and consistent with reactions that have been reported in adults.

The study showed Firazyr was well tolerated and demonstrated rapid resolution of symptoms during an HAE attack through a single injection. The study that led to this approval is the first and only trial investigating a subcutaneous therapy in the HAE paediatric population.

“Due to the unpredictable and debilitating nature of HAE attacks, children living with the condition can benefit from having a new treatment option that can provide symptomatic relief of acute HAE attacks with a subcutaneous injection,” said Henrik Balle Boysen, Executive Director of HAEi. “Clinical work to bring treatment options to younger patients is vitally important and greatly appreciated by the global HAE community.”

Firazyr will be available for use in paediatric patients in Europe beginning in Q4.
(Source: Shire)

Bron: haei.org/extension-firazyr/
voda
0
Sterk oplopende omzet voor Galapagos

Wel rode cijfers door hogere onderzoekskosten.

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft in de eerste drie kwartalen van 2017 de omzet stevig zien toenemen, maar zag door hogere kosten voor onderzoeken toch een verlies onder de streep resteren. Dit bleek donderdagavond uit een update van het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf.

"In de eerste drie kwartalen van 2017 is Galapagos blijven investeren in haar R&D pijplijn om substantiële vooruitgang te kunnen boeken", lichtte financieel directeur Bart Filius toe.

Galapagos zag de omzet na negen maanden uitkomen op 106,4 miljoen euro, flink meer dan de 65,0 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar.

Net als de omzet, liepen ook de R&D kosten op, van 96,7 miljoen naar 149,2 miljoen euro. Dit resulteerde in een operationeel verlies van 62,6 miljoen euro, beduidend meer dan de 48,5 miljoen euro vorig jaar.

Netto leed Galapagos een verlies van 85,9 miljoen euro, waar vorig jaar nog een kleine winst werd behaald van 8,1 miljoen euro.

De kaspositie van Galapagos lag eind september op 1,2 miljard euro, waar dit een jaar eerder krap 939 miljoen euro was.

"Met een kaspositie van 1,2 miljard euro blijven we goed gepositioneerd om onze brede R&D portfolio verder te ontwikkelen. We verwachten een operationele cash burn voor het hele jaar aan de lage kant van de prognose van 135 tot 155 miljoen euro", aldus CFO Filius.

CEO Onno van de Stolpe liet zich enthousiast uit over de progressie die Galapagos wist te boeken. "Ons platform van nieuwe werkingsmechanismen vormt de basis van de activiteiten van Galapagos; en samen met filgotinib, onze experimentele JAK1 inhibitor in ontstekingsziekten, hebben we nu drie volledig nieuwe mechanismen waarvan proof of concept is vastgesteld in ziektes waar patiënten wachten op betere medicijnen. En dit is nog maar het begin: ons platform blijft nieuwe targets en moleculen leveren in ontstekingsziekten, fibrose en andere ziekten."

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,6 procent lager op 82,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: weinig verrassing bij Galapagos

Aanscherping cash burn in lijn met taxatie Jefferies.

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalupdate van Galapagos donderdagavond bevatte weinig verrassingen. Dit stelde analist Peter Welford van zakenbank Jefferies vrijdag.

Meest opvallende in de update was volgens Welford dat Galapagos aangaf aan de onderkant van de voorziene cashburn van 135 miljoen tot 155 miljoen euro voor dit jaar uit te zullen komen. Zelf mikt de analist op 140 miljoen euro.

Jefferies heeft een koopaanbeveling op Galapagos met een koersdoel van 110,00 euro. De huidige koers biedt volgens Welford nog altijd een aantrekkelijk instapmoment voor beleggers, gezien de potentie van filgotinib om een ware blockbuster te worden en de kansen van het biotechbedrijf op het vlak van Cystic Fibrosis. Ook groeit de pijplijn van Galapagos nog altijd, benadrukte de analist.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,6 procent lager op 82,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Merck verhoogt outlook

Amerikaanse farmaceut zag omzet wel dalen.

(ABM FN-Dow Jones) Merck & Co heeft de omzet in het derde kwartaal zien dalen, onder meer als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten, maar verhoogde desalniettemin de outlook voor het hele jaar. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse farmaceut.

"Onze prestaties in het derde kwartaal laten de kracht van de onderliggende activiteiten zien, met een stijgend aantal introducties van kernproducten, een goede wereldwijde vraag naar vaccinaties en de goede prestaties van Animal Health", zei CEO Kennthe Frazier in een toelichting op de resultaten.

De omzet van Merck daalde 2 procent op jaarbasis van 10,54 miljard naar 10,33 miljard dollar. Wisselkoerseffecten zorgden voor 1 procent van de omzetdaling.

Zowel bij kankermedicijn Keytruda als in de diergezondheidsactiviteiten bedroeg de kwartaalomzet meer dan 1 miljard dollar.

Onder de streep resteerde een nettoverlies van 56 miljoen dollar, van een winst van 2,2 miljard dollar een jaar eerder. Het verlies per aandeel bedroeg 0,02 dollar tegen een winst van 0,78 dollar een jaar geleden. Het verlies werd vooral veroorzaakt door een eenmalige last van 2,35 miljard dollar voor de joint venture met AstraZeneca voor de gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van het oncologiemedicijn Lynparza van AstraZeneca.

Outlook verhoogd

Merck verhoogde de bij de halfjaarrapportage gepubliceerde omzetverwachting. Er wordt nu uitgegaan van opbrengsten over heel 2017 in een bandbreedte van 40,0 miljard tot 40,5 miljard dollar tegen 39,4 miljard tot 40,4 miljard eerder. De aangepaste winst per aandeel wordt binnen een bandbreedte van 3,91 en 3,97 voorzien, tegenover 3,76 tot 3,88 dollar eerder.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde het aandeel Merck & Co vrijdag 1,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AbbVie boekt hogere resultaten

Kwartaaldividend omhoog en aanpassing van outlook.

(ABM FN-Dow Jones) AbbVie heeft in het derde kwartaal van 2017 een hogere omzet behaald en schroefde als gevolg het kwartaaldividend op en paste eveneens de outlook aan. Dit meldde de Amerikaanse concurrent en tegelijkertijd ook samenwerkingspartner van Galapagos vrijdagmiddag.

CEO Richard Gonzalez toonde zich tevreden over de resultaten en over de voortgang met de kandidaatmedicijnen die de farmareus ontwikkelt.

AbbVie realiseerde in het afgelopen kwartaal een 8,8 procent hogere aangepaste omzet van bijna zeven miljard dollar. Vooral de omzet uit reumabehandeling Humira droeg flink bij aan de totale resultaten met een stijging van 14,8 procent op operationele basis naar 4,7 miljard dollar. In Amerika alleen was sprake van een toename van 19,1 procent. Gunstige wisselkoerseffecten droegen voor 0,7 procent bij aan de totale omzet van AbbVie.

De operationele winst verbeterde van 2,4 miljard naar 2,7 miljard dollar en onder de streep resteerde een nettowinst van 1,6 miljard dollar, vergelijkbaar met de winst uit dezelfde periode een jaar eerder.

Outlook

AbbVie verwacht voor het lopende boekjaar 2017 nog een winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,27 en 4,29 dollar. Op een aangepaste basis ligt deze bandbreedte tussen de 5,53 en 5,55 dollar. Bij publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal mikte AbbVie nog op een winst per aandeel van 4,55 en 4,65 dollar. Op een aangepaste basis verwachtte het Amerikaanse bedrijf een winst van 5,44 en 5,54 dollar.

AbbVie stelde verder het kwartaaldividend met 11 procent opwaarts bij van 0,64 dollar per aandeel naar 0,71 dollar per aandeel.

Galapagos

Concurrent Galapagos kwam donderdagavond met cijfers over de eerste drie kwartalen van het jaar. Daar steeg de omzet van 65,0 miljoen naar 106,4 miljoen euro en de kaspositie kwam uit op circa 1,2 miljard euro.

Het aandeel AbbVie sloot donderdag 2,4 procent lager, terwijl Galapagos in de Nasdaq-index 2,0 procent prijsgaf.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0


EXTRA: Shire Keeps Guidance As Sales Rise Despite Cinryze Disruption


By Alliance | Fri, 27th October 2017 - 13:21

Share this
LONDON (Alliance News) - Irish-American drugmaker Shire PLC on Friday reiterated its outlook for 2017, as it reported a rise in sales for its third-quarter despite seeing generic competition to its ulcerative colitis drug Lialda and disruption to hereditary angioedema drug Cinryze.

Shares in Shire were down 1.1% at 3,486.00 pence Friday, having initially risen on the midday announcement. The stock is down 24% in the year to date.

Dublin-based Shire reported a swing to a profit for its third quarter as a result of lower costs, and noted a positive step towards its year-end debt target, with net cash from operating activities doubling to USD1.06 billion in the quarter.

For the three months that ended in September, Shire reported pretax profit on continuing operations of USD568.1 million, swung from a loss of USD597.2 million in the prior year, on revenue of USD3.70 billion, up from USD3.45 billion the prior year. In the third quarter of 2016, the company recognised significantly higher operating expenses of USD3.86 million, compared to the USD2.99 billion it recognised in the third quarter of 2017, as a result of integrating its significant acquisitions, Baxalta and Dyax.

The third-quarter result took total revenue for the first nine months of the year to USD11.02 billion, up from USD7.59 billion a year ago, with product sales of USD10.54 billion, up from USD7.26 billion.

Product sales growth in the quarter was driven by "robust demand" for its immunology franchise, which saw sales up 32%. However, in the quarter Shire noted it had experienced a shortage of Cinryze as a result of a manufacturing interruption at a third-party manufacturer. Sales of Cinryze were down 66% in the quarter, which was partly offset by growth in sales of Shire's other hereditary angioedema drug Firazyr.

The manufacturing issue has since been resolved and production has resumed, but Shire said that in order to enhance the reliability of supply of the drug, it will be starting in-house production of Cinryze by the end of the first quarter of 2018, subject to regulatory approval.

The disruption, alongside the launch of a generic competitor to Lialda, hit results for Shire's Internal Medicine and Genetic Diseases units, with revenue down 24% and 7% for those units in the quarter respectively.

Shire said it has completed its manufacturing review and identified more than USD100 million in projected additional savings beginning in 2019, and expects to increase this to USD300 million annual by 2023.

Back in August, Shire had said it was mulling potential options for its Neuroscience franchise, including a potential stock-market flotation. On Friday, it said that this review was on track with an updated planned for the year end.

"We delivered strong growth this quarter with product sales up 7% to USD3.5 billion despite a Cinryze supply shortage and a Lialda generic entry. The Immunology franchise grew by 32%, and we saw significant contributions across our broad and diverse portfolio, evidencing our continued focus on commercial execution. We delivered strong non-GAAP EPS growth of 20%, and operating cash flow more than doubled to USD1.1 billion, which enabled us to further reduce our debt," said Chief Executive Officer Flemming Ornskov in a statement.

"We are reiterating our 2017 full-year guidance, and I look forward to updating you on the Neuroscience strategic review by year end. I continue to be highly confident in the strength and durability of our business," Ornskov said.

For the full year, Shire is continuing to target total product sales of between USD14.3 billion and USD14.6 billion under US generally accepted accounting principles, as it continues to move towards its aim of USD20 billion in product sales by 2020.

Additionally, the company said that it has commenced a search for a successor to Chief Financial Officer Jeff Poulton, who is stepping down from his position but will stay on the board until the end of the year to allow for a transition. Poulton announced his plans to depart in August.

By Hana Stewart-Smith; hanassmith@alliancenews.com; @HanaSSAllNews

Copyright 2017 Alliance News Limited. All Rights Reserved.
Share this



www.iii.co.uk/alliance-news/150910689...

[verwijderd]
0
quote:

Wishdom schreef op 27 oktober 2017 20:20:

EXTRA: Shire Keeps Guidance As Sales Rise Despite Cinryze Disruption


....

The manufacturing issue has since been resolved and production has resumed, but Shire said that in order to enhance the reliability of supply of the drug, it will be starting in-house production of Cinryze by the end of the first quarter of 2018, subject to regulatory approval.

The disruption, alongside the launch of a generic competitor to Lialda, hit results for Shire's Internal Medicine and Genetic Diseases units, with revenue down 24% and 7% for those units in the quarter respectively.

Het verhaal wordt steeds duidelijker. Waar eerder nog min of meer gesuggereerd werd dat productie in het begin van 2018 weer opgestart zou zijn, blijkt uit dit bericht dat dit zeker niet het geval zal zijn voor het einde van het eerste kwartaal, maar ten vroegste aan het einde daarvan, mochten ze al groen licht krijgen.

en we weten allemaal hoe betrouwbaar de berichtgevingen van Shire zijn, dus wij kunnen er gevoeglijk van uitgaan dat de concurrentie van het blockbuster middel Cinryze weggevaagd is.

Hier zullen ze niet meer van kunnen herstellen, mits Sijmen en zijn team aan de weg blijven timmeren de volgende 5/6 maanden
pharman
0
Novartis koopt Frans farmaciebedrijf voor $ 3,9 mrd
Het Zwitserse Novartis wil het Franse Advanced Accelerator Applications (AAA) overnemen voor $ 3,9 mrd, zo maakte het farmaciebedrijf maandag bekend. Het Franse bedrijf is gespecialiseerd in een methode om prostaatkanker te behandelen via radioactieve medicijnen. Daarmee wordt de oncologie-activiteiten van Novartis aangesterkt. Verder draagt de overname van AAA bij aan de pijplijn met nieuwe producten.
Novartis biedt $ 3,9 mrd in contanten voor het Franse bedrijf dat een notering heeft op de Nasdaq. Het bod komt overeen met $ 41 per aandeel per gewoon aandeel. Per American Depositary Share (ADR), dat twee gewone aandelen vertegenwoordigt, komt dat neer op $ 82. De overname gaat Novartis financieren met lange- en kortetermijnschulden. Vrijdag sloot het aandeel AAA op $ 72,91 per ADR met een beurswaarde van $ 3,15 mrd.
AAA behaalde in 2016 een omzet van € 109,3 mln en een nettoverlies van € 25,3 mln. Het Franse bedrijf heeft circa 550 werknemers in dienst in 13 verschillende landen, waaronder ook Nederland.
voda
0
Pfizer rekent op meer winst

Omzetstijging derde kwartaal gedrukt door valutamarkten.

(ABM FN-Dow Jones) Pfizer heeft na een goed verlopen derde kwartaal de winstverwachtingen voor heel dit jaar opwaarts bijgesteld. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit cijfers van de farmaceut.

CEO Ian Read van Pfizer sprak van "solide" kwartaalresultaten, wat zorgde dat de farmaceut met wat meer vertrouwen naar de uitkomsten van heel dit jaar kijken.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met een procent naar 13,2 miljard dollar. Daarbij drukten wisselkoerseffecten met 54 miljoen dollar op de verkopen en was er ook wat tegenwind door de verkoop in februari dit jaar van Hospira Infusion Systems. De nettowinst steeg van 1,4 miljard naar 2,8 miljard dollar, en aangepast voor bijzondere posten nam de winst met 8 procent toe tot 4,1 miljard dollar.

Voor heel dit jaar rekent Pfizer niet langer op een omzet van 52,0 miljard tot 54,0 miljard dollar, maar op 52,4 miljard tot 53,1 miljard dollar. Dit zou een aangepaste winst per aandeel moeten opleveren volgens de farmaceut van 2,58 tot 2,62 dollar. Daarmee is Pfizer wat positiever dan de 2,54 tot 2,60 dollar waarop het eerder rekende.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0


Haegarda Shows 98% Median Reduction in Hereditary Angioedema Attacks Per Month in Study

Subgroup analysis demonstrates improvement in patients who experienced at least one attack per week while on placebo

October 30, 2017

A phase 3 trial has demonstrated that, at the approved dose of 60 IU/kg, Haegarda (C1 esterase inhibitor subcutaneous [human]) reduced the median number of hereditary angioedema (HAE) attacks per month by 98% in patients who had frequent attacks, from a 16-week placebo period to a 16-week treatment period. In addition, the breakthrough attack rate—extrapolated to one year—was reduced from approximately 70 attacks per year for patients on placebo to approximately six attacks per year for the same patients when on Haegarda.

“Approximately 30% of HAE patients experience weekly attacks, and the majority of those attacks can be debilitating to daily living,” said Timothy Craig, DO, Professor of Medicine and Pediatrics at Pennsylvania State University Medical School in Hershey, Pennsylvania. “These data demonstrate the ability of Haegarda to effectively prevent HAE attacks in patients who have severe and frequent HAE attacks.”

The subgroup analysis was based on data from the phase 3 COMPACT trial. The subgroup analysis evaluated 21 severely impacted patients of the 43 study participants who received 60 IU/kg of subcutaneous C1-esterase inhibitor (C1-INH) and a corresponding placebo over a 16-week treatment period each. High attack frequency was defined as experiencing at least one HAE attack per week (on average, greater than or equal to four attacks per month) while on placebo.

Haegarda is a self-administered, plasma-derived concentrate of C1-INH injected twice weekly subcutaneously. It targets the root cause of HAE by replacing deficient or dysfunctional C1-INH protein, restoring C1-INH levels above 40%, which is proposed to reduce the risk of HAE attacks. Subcutaneous administration of C1-INH builds and maintains steady-state functional C1-INH levels within three to four doses of Haegarda.

The FDA approved Haegarda on June 22, 2017, for routine prophylaxis to prevent HAE attacks in adolescent and adult patients.

HAE is a rare and potentially life-threatening genetic condition that occurs in about one in 10,000 to one in 50,000 people. HAE is caused by deficient or dysfunctional C1-INH, a protein in the blood that helps to control inflammation. Inadequate amounts of properly functioning C1-INH can lead to the accumulation of fluid in body tissues, causing considerable swelling referred to as angioedema. HAE attacks can affect many parts of the body and can spread to multiple sites, including the face, abdomen, larynx, and extremities. Patients who have abdominal attacks of HAE can experience extreme pain, diarrhea, nausea, and vomiting caused by swelling of the intestinal wall. HAE attacks that involve the face or throat can result in airway closure, asphyxiation, and, if left untreated, death.

The new findings were presented in an oral abstract session at the 2017 American College of Allergy, Asthma & Immunology annual scientific meeting.

Source: CSL Behring(link is external); October 29, 2017
DeZwarteRidder
0

Patentzaak bezorgt farmaceut Allergan megaverlies

Gepubliceerd: 01 november 2017 14:12 Laatste update: 01 november 2017 14:28

Farmacieconcern Allergan heeft afgelopen kwartaal dieprode cijfers geschreven. Dat komt omdat miljarden zijn afgeschreven vanwege een verloren patentzaak rond het middel Restasis.

Daardoor dreigen andere farmaceuten een goedkoper concurrerend medicijn op de markt te kunnen brengen.

Restasis is een middel tegen droge ogen. Concurrenten van Allergan waren naar de rechter gestapt om de bijbehorende patenten aan te vechten.

Allergan probeerde dat vervolgens te omzeilen door de rechten over te doen aan een indianenstam. Via een licentieregeling zou de farmaceut zo zijn monopoliepositie kunnen behouden. Maar een rechter in Texas verklaarde de patenten later helemaal ongeldig.

Allergan heeft al beroep aangetekend tegen de uitspraak, maar het bedrijf is wel genoodzaakt 3,2 miljard dollar af te schrijven. Het operationele verlies loopt hierdoor op tot dik 4 miljard dollar, van een min van ruim 266 miljoen dollar in het derde kwartaal vorig jaar.

Allergan liet wel stevige groei zien. De omzet van het bedrijf dat Botox als bekendste product heeft dikte met 11 procent aan tot ruim 4 miljard dollar.
Door: ANP
voda
0
Winst Novo Nordisk hoger

Deense farmaceut verhoogde outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Novo Nordisk heeft in de eerste negen maanden van 2017 een hogere winst gerealiseerd dankzij meer omzet en omdat het verdere groei in 2017 voorziet, verhoogde het daarom de outlook. Dit maakte de Deense farmaceut woensdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg in de eerste drie kwartalen op jaarbasis met 2 procent tot 83,7 miljard miljard Deense kroon. In lokale valuta was de stijging 3 procent. De omzetstijging van producten voor diabetes en obesitas bedroeg 7 procent.

Het operationeel resultaat steeg met 5 procent tot 38,9 miljard kroon, met een operationele marge van 46,5 procent tegen 45,3 procent vorig jaar.

De nettowinst nam toe met 2 procent naar 29,9 miljard kroon.

Outlook

Het concern verhoogde vanwege goede verkoopontwikkelingen van de belangrijkste medicijnen de outlook en voorziet nu voor heel 2017 een omzetgroei in Deense kronen van 2 tot 3 procent, waar dat tot nu toe 1 tot 3 procent was. De verwachting voor het operationeel resultaat ging omhoog naar 3 tot 6 procent, tegen 1 tot 5 procent eerder. Wisselkoersen zullen met 3 procentpunt drukken, meent Novo Nordisk.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
DeZwarteRidder
0
www.fd.nl

Nederlandse biotech-aankopen lang niet altijd succesvol

Door de goedkeuring neemt de kans toe dat AstraZeneca gebruik maakt van zijn optie om ook het resterende aandelenbelang van 45% te kopen. Het farmabedrijf zal daar vermoedelijk nog eens $3 mrd voor moeten betalen.

De aankoop van Acerta is veruit de grootste uit de geschiedenis van de Nederlandse biotech. Eerdere acquisities van Nederlandse biotechbedrijven liepen nogal eens uit op een teleurstelling. Zo moest Johnson & Johnson flink afboeken op het in 2011 gekochte Crucell. Het Amerikaanse Biomarin schreef het overgenomen Prosensa vorig jaar zelfs volledig af. Het bedrijf had eind 2014 $680 mln betaald voor Prosensa.
6.426 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:54
Koers 0,896
Verschil -0,008 (-0,94%)
Hoog 0,910
Laag 0,889
Volume 552.737
Volume gemiddeld 6.865.849
Volume gisteren 6.519.524

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront