First Solar Inc « Terug naar discussie overzicht

FIRST SOLAR INC

752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 » | Laatste
domin8tor
0
Mega earnings van FSLR inderdaad.
Van 0$ EPS naar 2$. Dat maakt de P/E voor dit jaar ook prima, gecorrigeerd voor 2 mrd cash (20$ per aandeel) betaal je dus een PE van (28/2 = 14).

Daarbij, fabriek in Vietnam uit de mottenballen halen voor 1,1gw Series 6. Tevens geven ze aan dat ze al mid-to-late stage series 6 bookings hebben. Dit bedrijf kan qua waardering nu echt als groeiaandeel bestempelt worden. Benieuwd wanneer de markt dat oppakt. Koers 48$ nog steeds een lachertje. Bijzonder om te zien hoe snel sentiment kan omslaan. Helaas op 38$ voor laatst bijgekocht...
domin8tor
0
Heren,

Een beetje saai hier is het niet?
Verwacht binnenkort wel weer een major bullrun na de Q3 cijfers. Wellicht wachten tot Q4 als er wat duidelijkheid komt omtrent de potentiële markt van series 6. Zullen er nog mega-projecten worden opgestart? Hoe groter hoe beter voor FSLR natuurlijk.

Major bullrun verwacht ik nu korte termijn uren/dagen eerst in de Bitcoin, strak over de 5000$ zeilen met dat ding :)

Mvg,
Domin8
Mr sponge
1
Ja het is erg rustig in dit First Solar draadje.
Net op het moment dat iedereen afhaakt trekt de prijs van het aandeel weer flink aan.
Dit kwartaal gaat de verwachtingen waarschijnlijk weer overtreffen.
Ze hebben twee projecten verkocht. Het “california Flats Project” en het “Cuyama project”.
Al verwacht ik dat ze bij de Q3 cijfers weinig nieuws/verwachtingen gaan melden. Dat komt later bij de analyst day op 5 december.
Tegen de tijd dat het december is zullen ze wel meer zekerheid hebben ivm het starten van de productie van S6. Mocht dat goed gaan dan verwacht ik wel een nieuwsstroom.
Eerst de verkoop van de 8point3 belangen
Het vrijgekomen kapitaal dan herinvesteren in extra productielijnen.
Daar sturen ze nu eigenlijk al op aan.
Ze laten een series 4 lijn langer draaien en zetten de nieuwe lijn neer in Vietnam waar ze nog een leeg pand hebben staan. Die series 4 lijn die gaan ze natuurlijk ook ombouwen. Maar hoeveel extra lijnen gaan ze opstarten. Ik verwacht daar op zijn vroegst in december nieuws over.
domin8tor
0
Dat gaat weer een feestje worden morgen. 2,7mrd aan cash. 200mln winst in Q3.
Series 6 bijna klaar in Ohio. 4,5 GW aan boekingen sinds de laatste earnings call. Klanten geloven er iig al in!

Dit wordt de Intel onder de solars!
ash_az
1
Mooie dag voor First Solar aandeelhouders! Vandaag +20% en hoogste koers van het jaar. Eerder dit jaar nog USD 25 en vandaag bijna USD 60... En het mooist is: Voor niets gaat de zon op... Hahaha
domin8tor
0
ash_az

Gewoon aanhouden dit aandeel. Is de Intel in de solar sector. Ze zitten voor 70% volgeboekt qua capaciteit t/m 2020! Dit betekent dat ze nu selectief kunnen zijn naar toekomstige klanten (lees - betere marges). Tevens uitbreidingen, eventueel nieuwe greenfield fabriek erbij, en ze zijn een nieuw groeiaandeel. Series 6 paneel zal wel behandeld worden 5 december op de analisten dag. Hopelijk kunnen ze het waar maken, blijft nog steeds een risico.

Maar ook al lopen ze tegen paar maand productieproblemen aan, dat kunnen ze lijden met 2,4miljard netto cash.
Mr sponge
0
Deze resultaten waren voorspelbaar. Zie mijn post van een maand terug. Daarom heb ik helaas niet extra ingekocht.
Het feit dat er nu veel projecten met series 6 zijn verkocht is erg positief. Dat toont het vertouwen in de ombouw naar series 6.
Ik verwacht in december het bericht dat ze de productie van series 6 fors gaan opschroeven. Daar sturen ze al op aan in de conference call.
domin8tor
0
Hey Sponge,

Jou bericht heb ik uiteraard gelezen :). Maar ik zit al diep genoeg in FSLR t.o.v. mijn portefeuille. Zelfs getwijfeld om op 47-48$ wat aandelen eruit te halen. Gelukkig niet gedaan. Dit aandeel gaat hopelijk een nieuw groeiaandeel worden op wallstreet.

Ze hinten inderdaad wel op uitbreiding van bestaande gebouwen, dus niet volledig greenfield uitbreiding maar bijbouw in Ohio bijv. Lijkt erop dat het goed gaat komen met Series 6 als je het als management al over uitbreiding hebt.

"At our Ohio factory, the frontend of our Series 6 line is now almost completely installed and most of the equipment is operational and in various phases of acceptance testing."

Dus meeste productiefases zijn al in testrondes. Betekent dat ze over een ruime maand wellicht wel werkende series 6 panelen op de analisten dag kunnen tonen.

Wat ik verder niet kan onderbouwen, maar het lijkt erg mee te vallen met de vereiste capex voor series 6. Capex verdubbeld van zo'n 50mln per Q in 2015/2016 naar 100mln nu in 2017.
Ofwel impact series 6 zal niet volledige 100mln zijn maar een deel.
Dat terwijl er reeds 2 fabrieken in ombouw zijn... Geen idee wat de activeringsregels etc zijn. Maar 600mln uitgetrokken voor de totale ombouw lijkt aan de hoge kant. Buiten dat is er nu met 2,4mrd net cash natuurlijk geld zat voor extra uitbreidingen. Alleen management is altijd aan de conservatieve kant geweest wat dat betreft.

Op een gegeven moment houdt ook je schaalvoordeel op, die voordelen houden al op qua variabele kosten bij 1 fabriek. Er moet ook zoveel vraag zijn naar hun type paneel, lijkt dat ze die afwegingen goed maken. Dat vind ik nog wel het sterkste punt aan management, niet meegaan in de gekte v/d markt.

N. Koerts
0
Mr sponge
0
The U.S. International Trade Commission recommends tariffs on imported solar panels of as much as 35%, lower than requested by the trade case bought by bankrupt Suniva and relieving worries from other U.S. solar companies that the recommended tariffs would be higher
Mr sponge
1
Het import tarief in de us dat wordt ingesteld voir chinese panelen komt waaeschijnlijk lager uit dan verwacht. Al vraag ik mij af of dit zo nadelig is voor FSLR. Zonder dat importtarief doen ze het ook al prima. Mooi instap/bijkoop moment. Misschien nog heel even wachten...
Maar voor december zorgen dat je bent ingestapt. Dan worden de kaarten op tafel gelegd. Dan komt er een update voor de serie 6 panelen. En zoals ze al op hinten in de conference cal gaan ze de productie opschroeven/investeren in meer nieuwe productielijnen.
Je zou zeggen dat iedereen dit al verwacht. Maar iedereen was ook verrast door de goede cijfers terwijl al lang bekend was dat er twee grote projecten waren verkocht. Dat geeft aan hoeveel onderzoek de analisten doen. Niets dus. alleen de guidance en de cijfers worden gelezen.
Mr sponge
0
Wat gaat het worden vandaag?
Ik verwacht ieder moment nieuws ivm de analist day/update.....
Mr sponge
0
Kijk dat is nog eens een mooie update.
Series 6 volgens planning/beter da planning.
Investering in extra productiecapaciteit en dan nog twee flinke contracten binnengehaald.
Ik zeg top!
Mr sponge
0
Kijk een productiecapaciteit van 5,4GW in 2020. Dat is een stap vooruit vergeleken met de 3GW van voorheen...
domin8tor
0
Dat is zeker een mooie update Mr Sponge.
Behoorlijke stap vooruit, verdubbelen van Vietnam van 1,2gw naar 2,4. Dikke 600m capex in 2018. Toch net cash positie van 1,6mrd$.
500mw deals die ze al hebben gesloten.

Ze houden het conservatief qua euforie, dat bevalt me wel. Eerst bewijzen dat ze het kunnen. Gaan we dan wel zien of we de 300$ van 10 jaar geleden kunnen evenaren ;)
domin8tor
0
Wat betreft businessmodel is het natuurlijk ook niet zo snel schalen. Ze zullen fabrieksruimtes moeten (bij)bouwen.
Hun productieproces daarentegen heeft wel een dikke plus, 3,5hr versus 3 dagen voor polysilicon. investor.firstsolar.com/static-files/...

Zie slide 9.

Maar feit blijft dat, wanneer deze markt exponentieel groeit, je als FSLR niet snel je capaciteit verdubbelt. Lijkt me dat ze nu redelijk door de brownfield opties heen zijn. Hierna kom je alweer in full scale nieuwbouw terecht. Maargoed, ik blijf zeker zitten waar ik zit met dit aandeel. Gemiddelde kostprijs van 49$ is veel te hoog om nu ook maar overwegen uit te stappen. En dat sinds eind 2014, had dus flink beter gekund haha.
domin8tor
0
Mr Sponge, als je nog een wat risicovollere investering zoekt dan FSLR. Op dit moment spot ik zowaar op de coinmarkt een extreem ondergewaardeerde coin. Met wat fantasie bestempel je de binance token als aandeel in de binance exchange. Als er iets aan het compounden is qua groei, dan is het binance wel. Check calculatie: imgur.com/a/hbflx

Deze exchange bestaat pas 5 maanden maar staat reeds bovenaan qua transactievolume. Iedereen om me heen zie ik binance beginnen te gebruiken. In google trends loopt Nederland voorop. Andere landen beginnen pas. Gebruikers in december door de 3mln heen.

Dit is waanzin deze markt, maar deze risico / rendementsverhouding laat ik mij niet lopen. Kan bij huidige transactievolume, wat vandaag al de 6miljard was gepasseerd, makkelijk gewaardeerd worden op 10mrd plus. Huidige marketcap 800mln. Gelukkig wel wat schommelingen gewend dankzij FSLR stock :)
Mr sponge
0
Ik houd inderdaad wel van een kleine investering met wat risico. Heb laatst nog een mooie rit gemaakt met een bitcoin tracker...
Maar al die verschillende digitale munten. Ik weet zeker dat er veel rotte appels tussen zitten. Ik zit zelf naar Ripple te kijken. Maar zou graag via een tracker investeren..
Geen zin om de munten echt te bezitten.
domin8tor
0
Toch jammer, hij staat ondertussen al op 23$ maar is in mijn ogen nog steeds ondergewaardeerd. Exponentiële groei maken ze door.

Die gasten van Binance weten echt supergoed waar ze mee bezig zijn.
Zie hier mijn bierviltjes berekening voor de waardering:
imgur.com/a/hbflx

Zie hier zijn optreden op Bloomberg:
www.bloomberg.com/news/articles/2018-...

Deze exchange is by far de fijnste. Romen 0,1% dus af van elke transactie. Nou je ziet de euro's gewoon binnenlopen in dat orderboek. Zeker risicovol, maar wat mij betreft de moeite waard.
752 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 22:00
Koers 176,280
Verschil +1,250 (+0,71%)
Hoog 178,700
Laag 170,250
Volume 2.011.988
Volume gemiddeld 2.137.557
Volume gisteren 1.016.131

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront