Apple « Terug naar discussie overzicht

Apple forum geopend

305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
StockMartino
0
Apple koers is onlangs aardig gedaald (-4%) maar ik zie dat er weinig over wordt gepost (laatste post is meer dan een maand geleden) ... dat is raar voor zo'n aandeel, niet?
Ik zie de koersdoelen staan op 170 etc. wat denken jullie? waarom schoot de koers naar beneden afgelopen week?
Belegde boterham
0
quote:

StockMartino schreef op 12 juni 2017 10:08:

Apple koers is onlangs aardig gedaald (-4%) maar ik zie dat er weinig over wordt gepost (laatste post is meer dan een maand geleden) ... dat is raar voor zo'n aandeel, niet?
Ik zie de koersdoelen staan op 170 etc. wat denken jullie? waarom schoot de koers naar beneden afgelopen week?

Geruchten tombola: www.bloomberg.com/news/articles/2017-...
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/28795193/__Apple...

Apple verwijdert VPN voor Chinese markt
2 uur geleden
Technologieconcern Apple verwijdert de VPN-software uit de app-store voor de Chinese markt, tot woede van VPN-makers. Zij beschuldigen het Amerikaanse bedrijf te buigen voor de Chinese regering.

Met een 'virtual private network' (VPN)-verbinding kunnen Chinese gebruikers staats-firewall omzeilen, die sommige buitenlandse websites onbereikbaar maakt. De Chinese regering heeft begin dit jaar alle VPN's die niet door hen zijn goedgekeurd verboden. De goedgekeurde VPN-applicaties moeten gebruik maken van de netwerk van Chinese staat. Hiermee probeert China het internet te controleren.

Steun voor censuur

Een woordvoerder van Apple bevestigde zondag dat het bedrijf apps zal verwijderen die niet voldoen aan de Chinese wetgeving. Volgens VPN-producenten is de stap van Apple 'onnodig' en steunt het bedrijf de Chinese censuur.

Teleurgesteld

VPN provider ExpressVPN zei zondag dat het bedrijf een bericht van Apple had ontvangen dat hun software uit de Chinese App store gehaald gaat worden, omdat de inhoud 'illegaal' is, aldus ExpressVPN. 'We zijn teleurgesteld in deze ontwikkeling, omdat het de drastische maatregel van de Chinese regering om bepaalde VPN's te verbieden bevestigd', zei het bedrijf in een verklaring. Ook VyprVPN en StarVPN hebben van Apple bericht ontvangen dat hun software niet langer beschikbaar is.
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/28818816/__Winst...

Winst en outlook Apple verrassing
Technologiebedrijf Apple heeft over zijn derde kwartaal betere cijfers gepresenteerd dan was ingeschat. Vooral de winst en de vooruitblik staken eruit.

Dat meldde het Amerikaanse concern dinsdagavond nabeurs. De koers schoot direct met bijna 5% omhoog.

De winst per aandeel was $1,67. Er werd bij het concern met een marktwaarde van $774 miljard gerekend op $1,57 aan winst per aandeel.

De kwartaalomzet had volgens een consensus van Reuters onder analisten moeten uitkomen op $44,95 miljard. Dat werd $45,4 miljard, 7% meer vergeleken op jaarbasis.

Apple voorziet ook een hogere omzet in het vierde kwartaal, dankzij de feestdagen beginnend met Thanksgiving. Topman Tim Cook meldde in een toelichting dat de verkopen dan tussen $49 en $52 miljard uitkomen, eveneens een verrassing.

De groei in China van het meest waardevolle beursbedrijf was volgens de ceo licht hoger, terwijl de iPhoneverkopen daar vlak bleven maar binnen de verwachting van analisten.

iPhones
Cruciaal waren voor analisten opnieuw de verkopen van iPhones, over de vorige drie maanden 41,0 miljoen. Die moesten in totaal voor alle series op 41,1 miljoen stuks uitkomen om de markt tevreden te stellen, vorig jaar waren het er 40 miljoen.

Afgelopen weken kwamen geruchten over vertragingen bij de productie en levering van de grote geldmaker van Apple.

Beleggers wachten nog op nieuws over de komst van de iPhone 8, en vooral de specificaties met wellicht een vooruitblik naar de iPhone 9.

Apple's grote cashvoorraad nam met 13% toe vergeleken op jaarbasis, ondanks een serie grote investeringen in ondermeer kunstmatige intelligentie voor zelfrijdende auto's.
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/financieel/1027496/a...

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple heeft in het afgelopen vierde kwartaal zijn eigen omzetverwachtingen overtroffen. Dat was te danken aan sterke verkopen van de iPhone 8 en 8 Plus, die al in de periode verkrijgbaar waren. Het nieuwe topmodel iPhone X komt pas vrijdag op de markt en telt pas mee in het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar.

De omzet van Apple kwam in de verslagperiode uit op 52,6 miljard dollar, 12 procent meer dan een jaar eerder. Apple had voor het kwartaal aangegeven op een omzet van tussen de 49 miljard dollar en 52 miljard dollar te rekenen.

In de periode verkocht Apple 46,7 miljoen iPhones, zijn belangrijkste product. Dat is 3 procent meer dan vorig jaar. Ten opzichte van het derde kwartaal was de stijging 14 procent, wat aangeeft dat de iPhone 8 en 8 Plus goed verkochten.

Behalve meer iPhones verkocht Apple ook meer iPads (10,3 miljoen stuks) en computers (5,4 miljoen stuks). De omzet van de afdeling diensten, waaronder onder meer iTunes en de App Store vallen, viel een derde hoger uit. Ook de afdeling ,,andere producten'', waar Apple onder meer de Apple TV en de Apple Watch onder schaart, haalde ruim een derde meer omzet.

Opvallend was verder de groei in China. In die belangrijke markt had Apple het een tijd moeilijk, maar werd nu 12 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. Alleen in Japan zakte de omzet in dit kwartaal.

De nettowinst van Apple kwam uit op 10,7 miljard dollar in het vierde kwartaal, tegen 9 miljard dollar een jaar eerder. Over heel 2017 haalde het bedrijf een nettowinst van 48,4 miljard dollar. In 2016 was dat nog 45,7 miljard dollar. Apple heeft maar liefst 268,9 miljard dollar in kas.

**********************
Lieve hemel bijna 269 miljard dollar in kas ...!!

[verwijderd]
0
Apple is op weg naar een marktwaarde van 1000 miljard dollar! Hoog gewaardeerd denk je dan? Slechts een verwachte PE voor 018 van 13!
www.beurskrant.com/2017/11/03/apple-b...
gerrit 69
0
gerrit 69
0
quote:

gerrit 69 schreef op 3 november 2017 12:55:

Een koers naar $ 200 of zelfs hoger zal binnen 6 maanden heel goed mogelijk worden.
Gisteren steeg de koers ruim boven de $ 200 met een slotkoers rond de $ 207,35
De fantastische cijfers werden beloond met een koersstijging in 2 dagen van 9 procent.
Apple is hiermee het eerste bedrijf dat een beurswaarde heeft boven de 1000 miljard dollar.

Toch heb ik kritiek op de tomeloze macht die Apple zich heeft verworven.
Ten eerste word het grootste gedeelte van de i-phones en smart-phones geproduceerd in de goedkope lonen landen en daarmee buit Apple die arbeidskrachten min of meer uit.

Ten tweede maakt Apple zelf een hele grote winstmarge op haar producten.

Ten derde zijn naar mijn mening meer dan 80 procent van de kopers min of meer verslaafd geraakt aan de producten van Apple, waardoor zelfs sigaretten fabrikanten dit met jaloerse blikken gade slaan, omdat hun verslaving steeds meer ontmoedigd word.

Al met al weet ik niet goed of deze ontwikkeling de goede kant opgaat en of Apple ook langzamerhand geen zorgplicht heeft om haar gebruikers te behoeden
tegen overprikkeling, burn-out en andere negatieve verslavingsverschijnselen.

Met vr.gr.van Gerrit
Belegde boterham
0
Gerrit

Tav punt:

1) www.nytimes.com/2012/01/22/business/a...

Niet alleen de lage lonen spelen een rol, vooral ook de flexibiliteit. En veel van de fabrieken staan dicht bij elkaar in China (Foxconn)

2) Dat doet elk merk dat high-end producten maakt.

3) Daar is Apple mee bezig, deze is voor kids: www.iculture.nl/tips/ouderlijk-toezic...

Volwassenen die verslaafd zijn, tsja... er zijn ook apps die je daarvoor waarschuwen maar gezond verstand lijkt me de beste oplossing ;)

Mvgr. BB
gerrit 69
0
quote:

Belegde boterham schreef op 3 augustus 2018 17:38:

Gerrit

Tav punt:

1) www.nytimes.com/2012/01/22/business/a...

Niet alleen de lage lonen spelen een rol, vooral ook de flexibiliteit. En veel van de fabrieken staan dicht bij elkaar in China (Foxconn)

2) Dat doet elk merk dat high-end producten maakt.

3) Daar is Apple mee bezig, deze is voor kids: www.iculture.nl/tips/ouderlijk-toezic...

Volwassenen die verslaafd zijn, tsja... er zijn ook apps die je daarvoor waarschuwen maar gezond verstand lijkt me de beste oplossing ;)

Mvgr. BB
Zelfs mensen met een gezond verstand kunnen verslaafd raken.
Ik zal je de kost geven hoeveel tijd men gemiddeld kwijt is aan de smart-phone

Wat ik ook een zorgelijke ontwikkeling vind is de macht en invloed die de tech=fondsen zoals Alphabet - Amazon - Apple en Facebook zich hebben verworven en bijna niet meer te controleren zijn door een democratische overheid.
Op dat gebied ben ik best wel sceptisch net zoals het verschil tussen rijk en arm steeds groter word, waardoor de laatste groep nog als slaaf hun inkomen bij elkaar kunnen scharrelen.
Ik pretendeer echt geen teruggang naar paard en wagen, maar ik krijg steeds meer het idee dat de welvaart heel ongelijk verdeeld is op onze wereldbol en we daarmee volkomen doorslaan.
speedy0070
0
dividend t.o.v de koers is gewoon belachelijk simpelweg zwaar over gewaardeerd telefoontjes van 1000 en 1500 euro is helemaal bezopen. Koop een een simple ZTE BLADE 454 dubbele sim overal ter wereld te gebruiken volledig vrij kan men eender welke sim in knallen met een zeer goede batterij van liefst 4000 miliampere kan je 2 dagen stevig chatten zonder problemen. wat kost het aparaatje? alleen maar 100 euro!! leuke camara van 13Megapixels wat wilt men meer? Zeer zeker zijn geld meer dan waard. met dergelijke telefoontjes krijgt apple natuurlijk hoofdpijn. Zo zal hetzelfde gebeuren met TESLA de competitie zal zeker niet stil zitten en men zal zeker een andere auto uitvinden voor de gewone burger en zeer zeker veel goedkoper!! Technologie blijft gewoon door crossen en de chinezen zullen zeker niet te stuiten zijn. Mag je zelf bedenken wat er gebeurt met aandeeltjes apple en tesla.
Het moge zeer duidelijk zijn. Neem daarbij het percentaje gewone burger en rijken krijg je een zeer duidelijk plaatje. Als er over 5 jaar een apple op de borden staat met 100 dollar mag je blij wezen.
voda
0
Zwitserse banken hielden Apple buiten de deur

Gepubliceerd op 15 nov 2018 om 08:57 | Views: 2.142

ADYEN NV 16:22
515,20 -21,10 (-3,93%)

Apple 14 nov
186,80 0,00 (0,00%)

BERN (AFN) - De mededingingswaakhond in Zwitserland onderzoekt of financiële instellingen in het land op ongeoorloofde wijze betalingsverwerkers buiten de deur hebben gehouden. Het gaat om Credit Suisse, UBS Switzerland, PostFinance, Swisscard en Aduno Holding.

De banken zouden onderling hebben afgesproken om het Zwitserse bedrijf voor mobiele betalingen Twint voorrang te geven. Diensten als Apple Pay en Samsung Pay konden niet worden gekoppeld aan de creditcards die door de banken zijn uitgegeven.

Bij de instellingen hebben doorzoekingen plaatsgevonden.
voda
0
Apple brengt orders bij toeleveranciers terug

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in de afgelopen weken zijn orders bij toeleveranciers teruggebracht. Dit meldde The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen.

Een tegenvallende vraag in combinatie met een breder aanbod van toestellen, maakt het volgens de zakenkrant lastiger voor Apple om goed in te schatten hoeveel componenten het nodig heeft.

Vooral de productie van de iPhone XR zou op een lager pitje zijn gezet. Ook omdat Chinese concurrenten het Apple lastig maken.

Apple weigerde commentaar tegenover The Wall Street Journal.

Als een grote verrassing mag het nieuws overigens niet komen. Bijvoorbeeld toeleverancier Lumentum verlaagde eerder deze maand de winstverwachtingen.

Lumentum zei dat één van haar grootste klanten heeft verzocht om de toelevering van laserdiodes voor 3D sensing voor dit kwartaal flink terug te brengen.

Hoewel Apple niet bij naam werd genoemd, ging de markt er wel van uit dat het de maker van onder meer de iPhone betrof.

Apple is met 30 procent van de omzet de grootste klant van Lumentum.

Naast Lumentum temperden toeleveranciers Qorvo en Japan Display de verwachtingen ook al.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2018 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved
voda
0
'Apple geeft bonus op iPhone-verkoop Japan'

Gepubliceerd op 22 nov 2018 om 11:14 | Views: 2.093

NEW YORK (AFN) - Japanse telecombedrijven krijgen van Apple een bonus voor elke smartphone die ze aan de man weten te brengen. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Apple is er alles aan gelegen om de tegenvallende vraag naar zijn nieuwste iPhones aan te jagen.

Volgens de krant zullen telecomreuzen vanaf volgende week gaan stunten met de prijzen voor de nieuwste iPhones. Details over de subsidie die telecombedrijven in het vooruitzicht zijn gesteld, werden niet gemeld. Ook is niet bekend of Apple dergelijke constructies met telecombedrijven in andere landen gaat optuigen.

Apple, dat onlangs zijn productiedoelen voor de nieuwste iPhones naar beneden bijstelde, weigerde commentaar te geven tegen The Wall Street Journal.
Piet Particulier
0
Vandaag voor het eerst in mijn leven Apple aandelen gekocht. Prachtig bedrijf wat zwaar ondergewaardeerd is. Nooit verwacht om nog op deze koersen in te stappen !
voda
0
Apple bouwt voor $1 mrd een nieuwe campus in Texas

Het Amerikaanse techbedrijf Apple gaat in de Texaanse stad Austin een tweede campus bouwen. De bouw van de nieuwe faciliteiten moet $1 mrd gaan kosten en uiteindelijk werk bieden aan maximaal 15.000 medewerkers.

In eerste instantie begint de maker van de iPhone met 5000 nieuwe medewerkers. Het gaat dan om onderzoekers, maar bijvoorbeeld ook om designers en medewerkers van de klantenservice, maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het bedrijf achter de iPhone wil de komende jaren fors meer medewerkers in de VS.Foto: Stephen Lam/Reuters

De nieuwe campus in Austin komt op een steenworp afstand van een bestaande Apple-campus in Austin te liggen. Op dit moment werken daar zo'n 6000 mensen. Naast Apple huisvest de snelgroeiende stad ook techbedrijven als Apple en Dell.

Meerdere steden
Apple is daarnaast van plan om de komende drie jaar nieuwe faciliteiten te starten in Seattle, San Diego en Culver City (Californië). Ook wil het bedrijf een deel van zijn bestaande vestigingen in de Verenigde Staten verder uitbreiden.

Bedrijven in de VS staan in het 'America first'-beleid van president Donald Trump onder druk om nieuwe banen vooral in de VS te creëren, schrijft Bloomberg. Zo waarschuwde Trump importtarieven te gaan heffen op iPhones vanuit China.

20.000 medewerkers
Begin dit jaar beloofde Apple om $30 mrd in Verenigde Staten te investeren. Tegen 2023 moet het aantal medewerkers met 20.000 medewerkers gegroeid zijn. Het bedrijf heeft in de VS nu zo'n 90.000 mensen in dienst.

Ook andere techbedrijven breiden in de VS snel uit. Zo liet Amazon in november weten 50.000 banen te creëren door verschillende nieuwe kantoren te openen.

fd.nl/ondernemen/1282073/apple-bouwt-...
voda
0
Apple schond patent Qualcomm volgens Duitse rechtbank

(ABM FN-Dow Jones) Een Duitse rechtbank heeft donderdag geoordeeld dat Apple inbreuk heeft gemaakt op een patent van Qualcomm, wat kan leiden tot een verkoopverbod voor sommige iPhone-modellen in Duitsland.
Dat meldde The Wall Street Journal donderdag.

Een rechtbank in München oordeelde ten gunste van Qualcomm in een procedure tegen Apple. Dit kan leiden tot een verkoopverbod voor verschillende iPhone-modellen, waaronder de 7 Plus, 8, 8 Plus en iPhone X. De zaak raakt niet aan de nieuwste modellen die Apple dit jaar op de markt heeft gebracht.

Duitsland is op één na de grootste markt voor Apple in Europa.

Qualcomm moet als zekerheid eerst een bedrag van 668 miljoen euro per procedure storten voordat het verkoopverbod kan ingaan. Apple kan namelijk nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Volgens Counterpoint Research verscheepte Apple dit jaar zo'n 6 tot 8 miljoen iPhones naar Duitsland.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
DeZwarteRidder
0
Grappig, Apple heeft jarenlang z'n klanten afgeperst en nu worden ze zelf afgeperst door Qualcomm.
Belegde boterham
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 20 december 2018 17:13:

Grappig, Apple heeft jarenlang z'n klanten afgeperst en nu worden ze zelf afgeperst door Qualcomm.
? klanten

Net voor de grote rechtszaak in de US (deze maand als ik me niet vergis)
- Apple versus Qualcomm - komt Q met deze eisen.

Long beiden, hoop dat ze het snel settelen.

Het is ps niet alleen Apple vs Qualcomm maar meerdere partijen die vinden dat Q misbruikt maakt van zijn positie.
305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 22:00
Koers 168,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 71.066
Volume gemiddeld 62.325.906
Volume gisteren 101.670.886

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront