Ahold « Terug naar discussie overzicht

PB

1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Fartknock
0
www.aholddelhaize.com/media/5694/1711...

Ahold Delhaize sales growth increased to 2.1%, with strong synergy delivery resulting in margin expansion
·Net sales increased by 7.4% to €15.1 billion (up 10.9% at constant exchange rates)
·Net income increased by 54.0% to €362 million (up 59.5% at constant exchange rates)
·Pro forma net sales decreased by 1.1% to €15.1 billion (up 2.1% at constant exchange rates)
·Strong sales performance in the U.S., gaining market share across our brands
·Online businesses growing total net consumer sales by more than 20%
·Pro forma underlying operating margin increased to 3.9%, up 40 basis points compared to Q3 2016
·Strong free cash flow of €426 million, up €340 million, with guidance of €1.6 billion for FY 2017 reiterated
·Free cash flow for FY 2018 expected to increase, including capital expenditure to step up to €1.9 billion
·New €2 billion share buy back program for 2018, following completion of the €1 billion program in 2017
voda
0
Ahold Delhaize presteert in uitdagende markt'

Gepubliceerd op 8 nov 2017 om 09:43 | Views: 3.590

Ahold Delhaize 17:38
17,01 +0,83 (+5,13%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Ahold Delhaize heeft met zijn kwartaalbericht laten zien dat het goed presteert in uitdagende marktomstandigheden. Dat stelde KBC Securities in een reactie op de cijfers. De weerbaarheid van het bedrijfsmodel van het supermarktconcern wordt opnieuw onderstreept, aldus KBC.

De resultaten die Ahold Delhaize in het derde kwartaal boekte waren beter dan verwacht, volgens de bank. KBC gaf verder aan dat de handhaving van de vooruitzichten voor heel 2017 vertrouwen inboezemt, net als de aankondiging van een nieuw aandeleninkoopprogramma van 2 miljard euro, na de inkoop van 1 miljard euro aan eigen aandelen dit jaar. Dat nieuwe inkoopprogramma zal een aanjager van de koers zijn, denkt KBC. Het buy-advies werd opnieuw bevestigd.

Ook Goldman Sachs liet zich positief uit over de cijfers van Ahold Delhaize. Volgens Goldman is sprake van solide operationele prestaties bij alle onderdelen. Ook is de bank van mening dat Ahold Delhaize ondergewaardeerd wordt op de beurs.

Solide kwartaal
ING sprak eveneens van een solide kwartaal voor Ahold Delhaize en het vertrouwen dat het bedrijf uitstraalt met de vooruitzichten en het nieuwe aandeleninkoopprogramma. ING heeft een buy-advies voor Ahold Delhaize.

Het aandeel Ahold Delhaize noteerde woensdagochtend omstreeks 09.45 uur een koerswinst van 5,5 procent op 17,06 euro. Daarmee was het aandeel veruit de sterkste stijger in de AEX.
voda
0
'Veel mis in distributiecentra AH Online'

Gepubliceerd op 10 nov 2017 om 10:40 | Views: 2.760

Ahold Delhaize 16:57
17,06 -0,19 (-1,07%)

UTRECHT (AFN) - Albert Heijn behandelt het personeel in de distributiecentra voor zijn bezorgdienst AH Online slecht, aldus FNV. De veelal uitzendkrachten krijgen bijvoorbeeld pas een dag van tevoren te horen of er werk is, moeten te lang werken en krijgen geen toeslagen uitbetaald, stelt de vakbond. FNV biedt vrijdag namens het personeel een petitie aan.

Volgens bondsbestuurder Mari Martens wordt het personeel ingeschaald volgens de supermarkt-cao. Ahold stelt dat de orderpickers in een winkel werken waar ze boodschappen doen voor klanten die online hebben besteld. Volgens de cao hebben ze daardoor geen recht op toeslagen. Dat scheelt de werknemers zo'n 60 à 70 euro per week.

,,Er zijn meer retailers die dat zo doen'', laat een woordvoerster van Albert Heijn weten. ,,Als FNV dat wil veranderen is de plaats daarvoor aan de onderhandelingstafel voor een cao.''

Klachten
De werkdruk in de centra is hoog, stelt FNV. Het personeel moet soms tien uur per dag werken. Ook zouden ze veel te lang moeten werken voor ze pauze moeten nemen.

Van klachten over slechte arbeidsomstandigheden, schrikt AH. ,,We praten iedere dag met onze werknemers en doen ook onderzoek naar de werknemertevredenheid. We hebben ongeveer 4000 medewerkers, dus we zien en horen niet alles, maar onze werknemers kunnen altijd bij ons terecht.''

In de vier distributiecentra werken veel Poolse orderpickers. Zij hebben volgens de bond in hun contract een clausule staan dat ze niet met kritiek naar buiten mogen treden op straffe van een dwangsom. ,,Dat mag helemaal niet in Nederland'', weet Martens, die vindt dat de hele situatie ,,niets met professionele arbeidsverhoudingen te maken heeft''. Albert Heijn zegt de clausule niet te herkennen. ,,Dit is niet de manier waarop wij met ons personeel willen samenwerken.''
kassiebora
0
29-11-2017 08:01:00

Mondrian verlaagt belang in Ahold Delhaize

Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) Mondrian Investment Partners heeft een kleiner belang in Ahold Delhaize gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 27 november 2017.

Mondrian meldde een kapitaalbelang van 2,61 procent met een stemrecht van 2,99 procent.

Op 4 oktober dit jaar meldde Modrian nog een kapitaalbelang van 2,65 procent met een stemrecht van 3,03 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

voda
0
Beursblik: optimisme beursexperts is terug

Ahold Delhaize topper voor december.

(ABM FN-Dow Jones) Aan het einde van 2017 is het optimisme onder de beursexperts teruggekeerd. Dit concludeerde analist Corne van Zeijl van Actiam.

Uit de maandelijkse enquete die Actiam onder beursexperts houdt, bleek dat "maar liefst de helft van de ondervraagden" denkt dat de beurs in december zal stijgen. "Men gaat vooral van een eindejaarsrally uit", aldus Van Zeijl. Slechts 15 procent van de experts is somber gestemd voor december, de overige 35 procent is neutraal.

De experts waren het hele jaar door erg terughoudend. "De afgelopen maand lieten ze die terughoudendheid voorzichtig een klein beetje varen. En prompt ging de AEX met 1,8 procent naar beneden", constateerde Van Zeijl.

Top & Flop

Komende maand moeten beleggers vooral het aandeel Ahold Delhaize in portefeuille hebben, menen de experts. Ook ASML, Altice en indexzwaargewicht Shell zijn geliefd onder de experts. Volgens Van Zeijl vinden de kenners dat Altice, althans voor even, voldoende gedaald is. ASML stond in november nog bij de floppers, en de koers daalde inderdaad.

Gemalto, afgelopen maand nog een topper volgens de experts, daalde echter ook in november. Voor december rekenen de experts op een verdere daling van het aandeel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
BASF en BAYER kopen
0
‘Onze bezorging van verse producten, daar kan Amazon jaloers op zijn’
=====================================================

Dick Boer, topman Ahold-Delhaize In België innoveert Delhaize nog niet snel genoeg, meent de topman van het gefuseerde Ahold Delhaize, en in de Verenigde Staten moet worden ingezet op voorgesneden versproducten. Maar met Albert Heijn is Dick Boer blij.
Annemarie SterkGeertje Tuenter

1 december 2017

Eén keer in de twee, drie weken vliegt Dick Boer naar de Verenigde Staten. Zijn stelregel: op de terugvlucht slaapt hij. Verplicht. „Want ik moet om acht uur ’s ochtends gewoon weer de baas zijn.”

Zijn baan is „intensiever geworden” nu Boer niet langer Ahold-topman maar topman van het gefuseerde Ahold Delhaize is. In 2015 besloten de Nederlandse en Belgische supermarktconcerns tot een „fusie van gelijken” en Boer mocht het bedrijf met ruim 60 miljard euro omzet (2016) en 370.000 werknemers gaan leiden.

ZOON VAN EEN KRUIDENIER
Dick Boer is op 31 augustus 1957 geboren in een kruideniersgezin in Zeeuws-Vlaanderen.

Hij werkt sinds 1998 bij Ahold. Van 1998 tot 2000 was hij topman van Ahold in Tsjechië. Vanaf 2000 was hij topman van Albert Heijn en vanaf 2006 was hij verantwoordelijk voor Ahold Europa. Sinds 2011 is Boer topman van het gehele concern.

Boer studeerde bedrijfseconomie aan de heao in Breda. Daarna werd hij op 24-jarige leeftijd regiomanager bij groothandel Unigro.

In 1989 stapte hij over naar SHV. Hij leidde onder meer Makro Griekenland en hypermarktketen Maxis.

Boer is getrouwd en heeft vier kinderen.
De fusie maakte van Dick Boer een van de grootste supermarktbazen van de Verenigde Staten. Zowel Ahold als Delhaize halen er zo’n tweederde van hun omzet vandaan.

De fusie is afgerond, en de laatste kwartaalcijfers laten winst- en omzetgroei zien. Goed op koers dus, zoals ze in bedrijfsjargon zouden zeggen, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. Maar dat was buiten Amazon gerekend. De internetgigant kondigde deze zomer aan de luxe biologische supermarktketen Whole Foods over te nemen.

En zoals dat vaker gaat als webgigant Amazon zich ergens meldt, zorgde dat nieuws voor veel commotie. Tot nu toe was Amazon niet erg succesvol in het bezorgen van boodschappen, maar met de koop van Whole Foods toont het bedrijf dat het dat wel wil worden. In reactie op het nieuws daalde de beurskoers van Ahold Delhaize aanzienlijk, een daling die het pas net weer te boven is.

Lees ook: Help, Amazon komt eraan
Wat dacht Boer toen hij hoorde van het bod op Whole Foods? „De concurrentie wordt intenser. Dat kun je niet voorkomen.” De overname past in een trend, zegt hij. Aan de ene kant proberen traditionele winkels online mee te doen. „Daar zijn wij al ruim twintig jaar mee bezig.” Maar de online wereld merkt ook dat het ‘echte’ winkels nodig heeft. Boer wijst erop dat de Alibaba, zeg maar de Chinese Amazon, recent ook een supermarktketen heeft gekocht.

We spreken Boer op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. De Belgen trokken bij de Nederlanders in. Dat Albert Heijn hier zijn wortels heeft, is nog steeds zichtbaar. Vanaf zijn kamer op de negende verdieping, met in de vensterbank een foto van zijn vier volwassen kinderen, wijst Boer naar een AH-distributiecentrum verderop. Pas net te zien in het schemerdonker: Boer begint zijn werkdag graag vroeg.

Ook de ingangshal, met zijn eigen AH To Go-winkel, voelt erg Albert Heijn. Toch wordt ook gedacht aan de werknemers die afkomstig zijn van Delhaize. Al in het weekend dat de fusie werd goedgekeurd, in juli vorig jaar, werden de muren meteen appeltjesgroen geschilderd, de kleur van het nieuwe fusiebedrijf.

Maar verschillen tussen Albert Heijn en Delhaize zijn niet zomaar weggepoetst. Delhaize-supermarkten blijven het slechter doen dan de Nederlandse. Delhaize-topman Denis Knoops werd vervangen door de Fransman Xavier Piesvaux, die vanaf nu rapporteert aan Albert Heijn-baas Wouter Kolk.

Die laatste heeft het goed gedaan, zegt Boer. „Albert Heijn Nederland heeft over de laatste drie jaar een heel mooie revival laten zien. Daar zijn we heel blij mee. We zien gewoon dat de winkels van Albert Heijn innovatief zijn. Dat zijn dingen die belangrijk zijn voor een supermarkt tegenwoordig. We moeten jullie blijven verrassen, elke dag weer.”

Dat gebeurt in België te weinig?

„Ik denk dat we in België te veel… nog te weinig de snelheid van innovatie hebben. Wouter Kolk kan met zijn team de innovatiekracht vergroten. Wat bijvoorbeeld belangrijk is, is dat je veel nauwer met toeleveranciers gaat samenwerken. Dat zij komen met nieuwe ideeën en dat je ze snel op het schap laat.”

In België ligt dat toch wel gevoelig. Er leeft de angst dat de Nederlanders het overnemen. Begrijpt u dat sentiment?

„Natuurlijk heeft de fusie consequenties. Zo staat het hoofdkantoor nu hier. Maar het gaat niet om het hoofdkantoor. Wél om onze winkels. Wat we steeds gezegd hebben: Delhaize is het belangrijkste merk in België. Dat moet het goed doen.

„De fusie heeft natuurlijk een sentimentele kant. Maar zowel de raad van commissarissen als de raad van bestuur hebben altijd gezegd: de fusie is groter dan Nederland en België. Want ja, met alle respect, iemand bij Stop & Shop of Food Lion heeft het niet over Nederland of België.”

In totaal heeft Ahold Delhaize zes ketens in de VS, die vooral aan de oostkust zitten, en daarnaast boodschappenbezorger Peapod, marktleider in de VS.

Grotendeels behoren de Ahold Delhaize-winkels tot het middensegment van de Amerikaanse supermarkten. Aan de luxe bovenkant staan winkels als Whole Foods „waar de frambozen twee keer zo duur zijn”. Exclusief dus, en met zo’n 400 winkels relatief klein en lokaal.
BASF en BAYER kopen
0
Aan de onderkant moet het concern concurreren met budgetsupermarkten als Walmart en het Duitse Aldi en – sinds kort – Lidl. De grote aandacht voor dat laatste begrijpt Boer niet zo.

De komst van Lidl maakt u niet veel uit?

„Walmart is de grootste discounter ter wereld en als zij een nieuwe winkel openen dan schrijft niemand daarover. En we hebben al kennis over Lidl, dat is het voordeel van Europees-Amerikaans zijn. We hebben met onze Amerikaanse collega’s gedeeld waar ze op moeten letten, wat wij eerder verkeerd deden.”

Wat heeft u destijds dan verkeerd gedaan?

„We hebben onze versafdeling in Europa niet goed genoeg beschermd. Een versafdeling geeft een discounter meer het imago van een gewone supermarkt. We hadden ze met onze prijzen scherper moeten volgen. En tegen de klant moeten zeggen: als u deze bananen bij een discounter kunt vinden voor deze prijs, kunt u dat ook bij ons.”

In de VS heeft u onlangs vers brood geïntroduceerd, dat in de winkel is afgebakken. Wat heeft u nog meer veranderd?

„We zijn in de Verenigde Staten veel meer gemaksproducten, zoals voorgesneden groente en fruit, aan het introduceren. Dat hebben we meegenomen uit Nederland.”

Waarom brengt u dat nu pas naar de VS? Als er een consument voor gemak gaat, dan is dat toch wel de Amerikaanse.

„Ja, maar gemak betekent in Amerika iets anders. Dat is daar lang geweest: een kant-en-klaar-maaltijd, of bestellen bij een restaurant. Het is veel meer gericht op buitenshuis. En als het al binnenshuis was, dan was het diepvries. Maar nu is de trend van gezond en vers ook in Amerika aan het doorzetten.”

U noemde Peapod vorig jaar een ‘sleeping beauty’. Waarom? Wat moet er beter?

„We moeten meer volume kunnen creëren. Hoe kunnen we een stad als New York nog beter bedienen? Maar als we meer capaciteit willen creëren, dan moeten we daarvoor wel groei hebben en die is niet gigantisch hoog.”

Amazon schotelt je dingen voor waarvan je denkt: holy shit, nooit gedacht dat ik dát nodig had
Wordt u door Amazon wakker geschud?

„Ik denk dat alle veranderingen in het retaillandschap ons voortdurend wakker houden. Veel van onze supermarkten hebben nu pick-up-points, waar klanten boodschappen afhalen. We hebben de maaltijdboxen zien binnenkomen en zelf ook een alternatief geïntroduceerd. En waar we het tien jaar geleden volstrekt normaal vonden minimaal een dag van tevoren te bestellen, denken sommige klanten nu: ik krijg het vanavond. Daar zijn we nu mee aan het testen in Rotterdam en in Washington DC.”

Omdat boodschappen bezorgen nou eenmaal niet zo makkelijk is als het afleveren van een boek of een stofzuiger, noemt Boer de overname van Whole Foods door Amazon „een logische stap”. „Er zijn veel dingen waar ze geen moeite mee hebben, maar home delivery met verse producten kostte ze duidelijk meer moeite. En dat is natuurlijk ook lastiger.” Hoe sneller een bedrijf verse producten verkoopt, hoe beter. „Want die aardbeien die je thuis krijgt, moeten nog het liefst een week houdbaar zijn.” Op dat vlak, zegt Boer, kan Amazon „jaloers” zijn op Ahold Delhaize, dat zowel de kennis als de infrastructuur heeft om verse boodschappen te bezorgen.

Toch heeft een bedrijf als Amazon ook kennis waar Boer „jaloers” op is. „Wij zetten in de winkel aanbiedingen neer waar jij langs loopt en denkt: nou, die is voor mij. Dat doen zij natuurlijk slim op het web, door algoritmes en kunstmatige intelligentie te gebruiken. Ze schotelen je dingen voor waarvan je denkt: holy shit, nooit gedacht dat ik dát nodig had.”

Natuurlijk weet Ahold Delhaize ook veel van haar klanten, maar technologie werd in eerste instantie vooral gebruikt voor logistiek: hoe krijg je de goede hoeveelheid producten snel op de juiste plaats? „Daarom was de aankoop van bol.com ook zo goed, want toen konden wij leren hoe zij gebruik maken van data. Dat doen wij nu ook.”

Data zal de komende jaren nog belangrijker worden in de supermarkt, zegt Boer. „We kunnen bijvoorbeeld helpen met een allergie. Dat jij, wanneer je een artikel scant met bijvoorbeeld je iPhone, merkt: hé, ik moet dit product eigenlijk niet hebben.”

Daarnaast denkt Boer dat de supermarkt nog beter kan helpen met gezondere keuzes. „Ik noem maar iets. Je kunt de ketchup nemen van een bekend merk, daar zit zoveel suiker in. En trouwens, dat zit ook in het Albert Heijn-merk. Maar er staat ook een biologische, niet-gezoete ketchup op het schap. Als je daarop kunt wijzen, dan help je de klant een betere keuze te maken. Daarin zitten voor ons als bedrijf waanzinnige mogelijkheden.”

Opmerkinge
voda
0
Ahold Delhaize richt holding op voor Amerikaanse dochters

Ahold Delhaize USA krijgt Kevin Holt als CEO.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft een holding opgericht waar alle Amerikaanse dochterbedrijven onder zullen vallen. Dit maakte de uitbater van supermarkten donderdagavond bekend.

Ahold Delhaize USA is vanaf begin volgend jaar het moederbedrijf van de Amerikaanse activiteiten, zoals Stop & Shop, Food Lion, Giant, Hannaford, Giant/Martin's en Peapod. Ook de dienstverlener Retail Business Services valt vanaf 1 januari onder dit nieuwe bedrijf.

Kevin Holt gaat leiding geven aan de Amerikaanse tak. Holt is momenteel operationeel directeur bij Ahold USA.

In een toelichting sprak CEO Dick Boer van Ahold Delhaize van "een natuurlijke stap" in de merkenstrategie van de onderneming.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot donderdag 0,5 procent hoger op 18,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
AH to go stopt ermee in Duitsland

Gepubliceerd op 13 dec 2017 om 16:06 | Views: 273

Ahold Delhaize 16:01
18,64 -0,17 (-0,90%)

ZAANDAM (AFN) - Albert Heijn stopt in Duitsland met zijn gemakswinkelformule AH to go. Dat bevestigde een woordvoerster van de supermarktketen na berichten in Duitse media.

Naast de zes AH to go's sluit het supermarktconcern ook zijn vijf winkels bij tankstations. De sluiting moet eind maart voltooid zijn. Het personeel van de winkels is woensdag over het besluit geïnformeerd.
voda
0
KBC komt met favorieten voor 2018

Gepubliceerd op 13 dec 2017 om 10:14 | Views: 4.868

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities heeft de lijst met favoriete aandelen voor komend jaar bekendgemaakt. Op de zogenoemde Benelux top pick-lijst staan tien bedrijven, waarvan vijf een notering hebben in Amsterdam. De lijst is volgens de kenners ,,gebalanceerd'' met cyclische en meer defensieve aandelen.

KBC selecteerde Aegon, Ahold Delhaize, Galapagos, NN en SBM Offshore uit de Nederlandse hoofdindex. Op de lijst staan verder nog AB InBev, Melexis, Nyrstar, UCB en VGP.

De top picks voor 2017 waren AB InBev, Aedifica, Ahold Delhaize, Econocom, Galapagos, NN, Orange Belgium, Refresco, SBM Offshore en TKH.

De favorieten onder de kleinere bedrijven zijn bij KBC de aandelen Balta, Mithra, RealDolmen, Sioen en Sipef. In de lijst van dit jaar stonden Beter Bed, Biocartis, Immobel, Nyrstar en Recticel.
voda
0
AH to go test kassaloos winkelen
Test op hoofdkantoor in Zaandam.

(ABM FN-Dow Jones) AH to go is eerder dan verwacht gestart met het testen van kassaloos shoppen. Dit maakte Ahold woensdagochtend bekend.

De innovatie Tap to go maakt het mogelijk om producten te kopen zonder langs de kassa of scan to go te gaan.

Deze maand is de test gestart in de AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam. De AH to go in Zaandam is voorzien van elektronische schapkaarten die gescand kunnen worden met een kaart of binnenkort met een smartphone. "Na eenmalige aanmelding via een app kunnen de deelnemers aan de proef nog sneller hun koffie of lunch halen", aldus Ahold.

Afgelopen zomer kondigde de supermarktketen de nieuwe innovatie voor 2018 aan, maar de techniek is nu al gereed.

Tap to go is speciaal voor AH to go ontwikkeld in samenwerking met verschillende technologie partijen en een bank. Naar verwachting wordt de test aan het eind van het tweede kwartaal uitgebreid naar meerdere AH to go winkels.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 0,4 procent lager op 18,48 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ahold Delhaize herwint status volksaandeel - Binck
Shell blijft meest populaire aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize is vijftien jaar na een omvangrijk boekhoudschandaal "langzaam maar zeker" weer een volksaandeel. Dit bleek vrijdag uit de Binck Beleggers Top 200, waarin Royal Dutch Shell weer de nummer één is.

Na Shell is ING Groep het meest populaire aandeel onder beleggers van online broker BinckBank, precies zoals een jaar eerder. Ook de derde plek van KPN was een kopie van 2016. Ahold Delhaize steeg van plek zeven naar plek vier.

Een opvallende naam in de top tien is wellicht die van BAM Groep. Het aandeel verloor dit jaar circa 15 procent aan beurswaarde, maar staat wel op de zesde plek, een plaats lager dan in 2016. Begin deze maand verraste BAM de aandelenmarkt negatief met een winstwaarschuwing vanwege verliezen op het zeesluis project in IJmuiden. Hierdoor verwacht de bouwer dat het aangepast resultaat voor belastingen in 2017 substantieel lager zal uitvallen dan in 2016.

Verder viel op dat slechts één Europees fonds, het uit Fortis ontstane Ageas, wist door te dringen in de top 25.

Beursnieuwelingen Avantium en VolkerWessels kwamen de lijst binnen op plek 65 en 96.

"2017 was ook het jaar van de opkomst van cryptomunten", concludeerde Binck, wijzend op de hoge binnenkomst van de allereerste Bitcoin Tracker op plek 103. Ook een Ether Tracker haalde dit jaar nipt de top 200.

Voor het samenstellen van de Top 200 gebruikte BinckBank data van ruim 200.000 effectenportefeuilles.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bij Albert Heijn kun je straks de kassa volledig overslaan

Je boodschappen direct in je boodschappentas doen, om daarna meteen naar buiten te lopen. Klinkt als jatten, maar dat is het niet. Bij Albert Heijn willen ze je binnenkort namelijk direct aan het schap laten betalen. Scheelt weer tijd in de rij voor de kassa.

Bonne Kerstens 20-12-17, 19:10
1k
Het systeem heet 'tap to go' en werkt door een speciale kaart (en binnenkort je telefoon) tegen elektronische schapkaartjes aan te houden. Het product kun je dan direct inladen en meenemen. Het bedrag dat je verschuldigd bent, wordt binnen 10 minuten van de rekening afgeschreven. Voorafgaand moet je je wel registeren en je rekeningnummer bevestigen.

Het systeem werkt volgens hetzelfde principe als de 'scan en go-kassa's' die nu al bij veel vestigingen van AH en AH to go beschikbaar zijn. Mensen moeten hier zelf hun eigen producten scannen en betalen, zonder dat er een kassamedewerker aan te pas komt.

Snelheid
Het volledig kassaloos shoppen, dat nu nog in de testfase zit, moet straks beschikbaar worden in de winkels van AH to go. ,,Tap to go speelt in op de behoefte voor snelheid en gemak die onze klanten on the go hebben. Daarom is AH to go de juiste plek om de test met onze nieuwste innovatie te starten", vertelt Jan-Willem Dockheer, algemeen directeur van AH to go in een verklaring.

Afgelopen zomer kondigde de supermarktketen de nieuwe innovatie voor 2018 al aan, maar de techniek is nu al gereed. Daarom is de test deze maand al gestart in de AH to go in het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam.

www.ad.nl/economie/bij-albert-heijn-k...
Bijlage:
voda
0
Beursblik: concurrentie Amerikaanse markt risico voor Ahold Delhaize
Deutsche Bank handhaaft advies op Houden.

(ABM FN-Dow Jones) De concurrentie in de Amerikaanse supermarktsector neemt nog steeds toe en zorgt voor druk op Ahold Delhaize. Dit meldden analisten van Deutsche Bank dinsdag.

De Belgisch-Nederlandse supermarktketen heeft volgens de analisten een interessant jaar achter de rug, nadat het aandeel in de zomer met meer dan 20 procent daalde vanwege de overname van Whole Foods door internetreus Amazon.com. Ook sectorgenoten als Kroger lieten een vergelijkbare koersdaling zien.

"Het aandeel maakte in het vierde kwartaal een sterk herstel door, vanwege de groter dan verwachte inkoop van eigen aandelen, maar ook omdat de resultaten veerkrachtiger bleken dan verwacht en de dreiging van Amazon uitbleef", aldus de analisten van de bank. Per vandaag start Ahold Delhaize met de inkoop van 2 miljard euro aan eigen aandelen.

Ahold rapporteert op 24 januari de omzetcijfer over het vierde kwartaal. Volgens de analisten heeft het concern de potentie de verwachtingen voor het vierde kwartaal en dus ook het hele boekjaar te overtreffen. Voor het afgelopen kwartaal rekent Deutsche Bank op een lichte verbetering van de vergelijkbare omzet voor Ahold USA, net als in België en Centraal-Europa. Bij Delhaize USA en in Nederland was er volgens de analisten juist sprake van een lichte daling van de vergelijkbare omzet.

De analisten zijn op de korte termijn positief gestemd voor de aandelenkoers, maar op de langere termijn verwachten zij dat de stijgende concurrentie de sectormultiples en de winstprogressie zal inperken.

Deutsche Bank handhaafde het advies voor Ahold Delhaize op Houden en hanteert een koersdoel van 19,50 euro. Het aandeel sloot vrijdag op een rood Damrak 0,1 procent lager op 18,34 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ahold Delhaize van start met inkoopprogramma eigen aandelen
Omvang van 2 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize is dinsdag, conform de aankondiging begin november vorig jaar, gestart met het inkopen van 2 miljard euro aan eigen aandelen. Dit maakte de uitbater van supermarkten dinsdag voorbeurs bekend.

Ahold Delhaize verwacht het lopende inkoopprogramma nog voor het einde van dit jaar af te kunnen ronden. Het vorige inkoopprogramma, dat een waarde had van 1 miljard euro, werd op 29 december afgerond.

Het doel van het inkoopprogramma is om het uitstaande kapitaal van Ahold Delhaize terug te brengen door aandelen op te kopen en deze vervolgens deels of zelfs volledig te schrappen.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot vrijdag 0,1 procent lager op 18,36 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Beursblik: licht omzetstijging Ahold Delhaize voorzien
Analisten verwachten wel kleine omzetdaling in de VS.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize zal woensdag voorbeurs een licht hogere omzet over het vierde kwartaal van 2017 rapporteren, dankzij verkoopgroei in alle regio's, met uitzondering van de Verenigde Staten. Dat is de gemiddelde verwachting van circa 20 analisten, zoals door het Nederlands-Belgische concern zelf gepubliceerd.

De kwartaalomzet is naar verwachting van de analisten gestegen van 15,5 miljard naar 15,7 miljard euro.

De omzet van Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten daalde volgens de consensus licht van 9,6 miljard naar 9,3 miljard euro, vooral als gevolg van een lagere omzet van de Amerikaanse winkelketens van Delhaize in euro's gemeten, terwijl de omzet bij Ahold USA volgens de analisten exact gelijk bleef op 5,6 miljard dollar. De vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten steeg bij Delhaize naar verwachting met 1,8 procent en bij Ahold met 1,1 procent.

In Nederland, België en Centraal & Zuidoost-Europa waren zowel de absolute als vergelijkbare omzet licht hoger, zo wordt verwacht. Voor Nederland wordt een ruim 19 procent hogere kwartaalomzet van 3,5 miljard voorzien, voor België wordt een met 0,8 procent gestegen omzet van 1,3 miljard verwacht en de analisten gaan voor Centraal & Zuidoost Europa uit van een ruim 6 procent hogere omzet van bijna 1,6 miljard euro.

ING voorziet voor het vierde kwartaal een voortzetting van de trends uit het derde kwartaal, waarbij vooral Nederland het goed deed in de groei van vergelijkbare omzet dankzij het sterke consumentenvertrouwen en de aanhoudende forse groei bij Bol.com en verdere verbetering in België.

De analisten van de bank verwachten dat Ahold Delhaize de guidance voor heel 2017 zal herhalen, met een een vrije kasstroom van 1,6 miljard euro en een onderliggende operationele marge in het hele jaar grotendeels in lijn met de marge van 3,9 procent in de eerste helft van het jaar.

ING houdt op Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 22,00 euro.

KBC Securities voorziet, gezien het sterke kerstseizoen, solide omzetcijfers met een aanzienlijke omzetverbetering ten opzichte van het derde kwartaal. Voor de Verenigde Staten en België voorziet analist Alan Vandenberghe een versnelling van de groei van de vergelijkbare omzet, maar voor Nederland en Centraal & Zuidoost-Europa verwacht hij vanwege de uitdagende vergelijkingsbasis enige vertraging in de onderliggende groei.

De marktvorser verwacht, net als ING, dat het concern vasthoudt aan de outlook voor het hele jaar en concludeert uit de consensus dat andere analisten dat ook voorzien.

Vandenberghe is verder positief over de solide financiële balans, sterke kasinstroom en de uitvoering van het synergieprogramma sinds de fusie. Hij vindt de korting op het aandeel ten opzichte van sectorgenoten dan ook "overdreven". KBC Securities heeft Ahold Delhaize op zijn kooplijst staan met een koersdoel van 22,00 euro.

InsingerGilissen voorziet dat Ahold Delhaize de 750 miljoen hoger dan verwachte synergiewinst deels zal gebruiken voor versteviging van de concurrentiepositie in de VS door prijsverlagingen en vernieuwing van winkelinrichtingen.

Volgens analist Joost van Beek is dat nodig om de toegenomen concurrentie het hoofd te bieden. Hij wees daarbij op de acquisitie van Whole Foods door Amazon.com, expansie van Aldi en de komst van Lidl naar de Amerikaanse oostkust. "Ahold Delhaize zal door de synergie beter in staat zijn om margedruk te compenseren dan concurrenten, maar aan margedaling valt naar ons inzien niet te ontkomen", aldus Van Beek.

De marktvorser merkte verder op dat Albert Heijn in Nederland zijn marktleiderschap met nog betere marges verder weet uit te bouwen, maar dat in België efficiencyverbeteringen moeilijker zijn door te voeren vanwege de macht van de vakbonden.

Net als Vandenberghe van KBC Securities constateert Van Beek dat de waardering van het fonds duidelijk beneden die van sectorgenoten ligt, terwijl de vrije kasstroom juist bovengemiddeld is. Ahold Delhaize staat bij InsingerGilissen dan ook op de lijst met Aanbevolen aandelen met een koersdoel van 20,00 euro.

Barclays verlaagde maandag, in aanloop naar de omzetcijfers, het advies voor Ahold Delhaize van Overwogen naar Gelijkgewogen bij handhaving van het koersdoel van 19,00 euro.

De analisten van de Britse bank zijn goed te spreken over de sterke kasstroom van Ahold Delhaize en de focus op de balans van het concern, maar kijken daarnaast ook met enige zorg naar de dynamiek rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten, waarvan het Nederlands-Belgische concern minder kan profiteren dan de Amerikaanse concurrenten die dat voordeel mogelijk vertalen in prijsverlagingen, waarop Ahold Delhaize dan weer moet reageren.

Barclays ziet vooralsnog weinig impact voor Ahold Delhaize van de overname van Whole Foods door Amazon, maar de bank denkt dat dit in de loop van het jaar kan veranderen. De marktvorsers voorzien dat het voor Ahold Delhaize lastig zal worden om na een "exceptioneel" jaar opnieuw zoveel kapitaal te laten terugvloeien naar aandeelhouders.

Als gevolg van valuta-ontwikkelingen en de inkoop van eigen aandelen heeft Barclays zijn taxaties voor de winst per aandeel voor 2018 en 2019 met 3 tot 4 procent verlaagd.

De analistenconsensus gaat voor heel 2017 uit van een totale omzet van 62,6 miljard euro tegen 62,3 miljard euro in 2016.

Ahold Delhaize zal woensdag aanstaande met omzetcijfers komen en op 28 februari de volledige jaarresultaten over 2017 rapporteren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Correctie: Update: Ahold Delhaize boekt lichte omzetdaling
Outlook opwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft de omzet in het vierde kwartaal licht zien dalen, maar in heel 2017 iets zien toenemen en stelde de outlook voor de vrije kasstroom opwaarts bij. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de pro forma omzetcijfers van het Belgisch-Nederlandse supermarktconcern.

De pro forma omzet, waarmee een juiste vergelijking met de gecombineerde cijfers van voor de fusie mogelijk is, daalde met 2,8 procent van 16,21 miljard naar 15,76 miljard euro. De aangepaste vergelijkbare omzet tegen constante wisselkoersen steeg echter met 2,5 procent.

De kwartaalomzet in de Verenigde Staten, waar het concern circa 60 procent van zijn omzet realiseert, daalde bij de winkelketens van Ahold met 9,3 procent mede als gevolg van de zwakke dollar en bij de Amerikaanse ketens van Delhaize daalde de omzet met 7,4 procent. De vergelijkbare omzet steeg echter wel, bij Ahold USA met 0,6 procent en bij Delhaize USA met 1,5 procent.

In Nederland steeg de omzet met 6,4 procent en in België was er een krappe omzetstijging van 0,8 procent. In Centraal en Zuidoost-Europa, waar Ahold actief is in Tsjechië en Delhaize in Servië, Roemenië en Griekenland, steeg de kwartaalomzet met 4,0 procent.

De omzetcijfers waren iets beter dan wat analisten hadden verwacht. Zij hadden een kwartaalomzet 15,7 miljard euro voorzien, met een lichte omzetdaling in de Verenigde Staten en omzetstijgingen in Nederland, België en Centraal en Zuidoost-Europa.

In alle regio's steeg de vergelijkbare omzet in het laatste kwartaal. Ahold Delhaize verwacht dat het marktaandeel van Delhaize in de VS en van Ahold in Nederland is toegenomen en van Delhaize in België en Luxemburg gelijk is gebleven.

De prijsinflatie van Ahold in de VS was 1,1 procent en van Delhaize USA was 0,7 procent. In Nederland was de inflatie 2,8 procent en in België was dit 0,9 procent.

In heel 2017 steeg de omzet 0,6 procent tot 62,69 miljard euro, wat volledig te danken was aan de stijging van online verkopen. In het vierde kwartaal steeg de online omzet met maar liefst 23,2 procent. De omzet in de winkels bleef constant. De analistenconsensus ging voor het hele jaar uit van een iets hogere totale omzet van 62,6 miljard euro.

Outlook

Het concern herhaalde de verwachting dat de onderliggende operationele marge in het hele jaar grotendeels in lijn is geweest met de marge van 3,9 procent in de eerste helft van het jaar. De vrije kasstroom zal echter "significant boven" de eerdere verwachtingen uitkomen als gevolg van verbeterde prestaties in het werkkapitaal, licht lagere kapitaalinvesteringen en hogere dividenden uit joint ventures.

Ahold Delhaize zal op 28 februari de volledige jaarresultaten over 2017 rapporteren. Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 1,3 procent lager op 18,70 euro.

Update: om informatie toe te voegen.

Correctie: om juiste percentage voor proforma omzetdaling weer te geven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Beursblik: kwartaalomzet Ahold Delhaize solide
Concern weet volgens Jeferies goed om te gaan met concurrentie in VS.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft met een omzetgroei tegen vergelijkbare wisselkoersen van 1,6 procent in het vierde kwartaal zijn solide koers voortgezet. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag in een reactie op de omzetcijfers van het supermarktbedrijf.

Ze wijzen erop dat het concern met de omzetontwikkeling in de Verenigde Staten aantoont goed te kunnen omgaan met de nieuwe concurrentie van Lidl en Amazon/Whole Foods. De marktvorsers wezen daarnaast op de eer sterke"omzetontwikkeling in Nederland.

De analisten vinden de opmerking over de "significant betere kasstroom dan aanvankelijk voorzien" een goede opstap naar hun taxatie voor een kasstroom van 1,9 miljard euro in 2019.

Ze voorzien een gunstige koersreactie op de kwartaalomzetcijfers. Jefferies heeft Ahold Delhaize op zijn kooplijst staan met een koersdoel van 23,50 euro.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot dinsdag 1,3 procent lager op 18,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
'Ahold Delhaize voldoet aan verwachtingen'

Gepubliceerd op 24 jan 2018 om 09:06 | Views: 5.569

Ahold Delhaize 16:39
18,17 -0,53 (-2,81%)

AMSTERDAM (AFN) - Ahold Delhaize heeft afgelopen kwartaal wat omzet betreft voldaan aan de verwachtingen. Vooral in Nederland heeft het supermarktconcern zeer sterke prestaties geleverd, schrijft analist Alan Vandenberghe van KBC Securities in een commentaar.

De marktvorser gaat ervan uit dat de prognose die het bedrijf gaf voor de vrije kasstroom over heel 2017, positief zal worden ontvangen. Dankzij een betere beheersing van het werkkapitaal, lagere investeringen en hogere dividenden uit joint ventures, zal de kasstroom aanmerkelijk hoger uitvallen dan de 1,6 miljard euro waar Ahold Delhaize tot dusver van uitging.

Minpunt is dat de omzetontwikkeling in de Verenigde Staten aan de zwakke kant blijft. Maar daar staat volgens Vandenberghe tegenover dat het bedrijf kan pronken met een solide balans, een sterke kasstroom en een aantrekkelijke waardering. Hij blijft bij zijn koopadvies voor het aandeel, bij een koersdoel van 22 euro.

Gemengd beeld

ING-analist Matthias Maenhout merkt op dat de omzetcijfers een gemengd beeld geven van de vergelijkbare groei. De beter dan verwachte kasstroom biedt wel tegenwicht, maar hij sluit niet uit dat de resultaten aanleiding zullen geven tot winstnemingen door beleggers. Zijn advies blijft kopen, met een richtprijs van eveneens 22 euro.

Analist Bruno Monteyne van Bernstein meent dat Ahold Delhaize wel erg sterk leunt op de Nederlandse tak. In alle andere markten valt de omzetontwikkeling hem tegen. Hij handhaaft zijn outperform-advies. Collega James Grzinic van Jefferies meent daarentegen dat het bedrijf redelijk het hoofd biedt aan de concurrentie van Lidl en Amazon-dochter Whole Foods in de VS. Hij heeft een koopaanbeveling.

Het aandeel Ahold Delhaize stond woensdag na zo'n twintig minuten handel 1,4 procent lager op 18,43 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de 0,2 procent lagere AEX.
1.512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 72 73 74 75 76 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:38
Koers 27,880
Verschil +0,270 (+0,98%)
Hoog 28,030
Laag 27,660
Volume 2.898.233
Volume gemiddeld 2.054.642
Volume gisteren 2.846.467

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront