Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

rationeel
0
Zijn grootvader van moederszijde is Hassan al-Banna, de stichter van de Moslimbroederschap in Egypte. Zijn vader, Saïd Ramadan, één van diens volgelingen, verliet Egypte na het verbod op die organisatie en vestigde zich in Zwitserland. Tariq Ramadan en zijn broers beheren er de lokale islamitische Stichting.

Gezellig met elkaar in Zwitserland. Wie zat daar ook al weer ?
rationeel
0
Redactie
10 november 2017 - 16:45
Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zojuist in al zijn wijsheid besloten twee vrouwen en zeven mannen toe te voegen aan de nationale terrorismelijst.
Dit betekent dat deze cultuurverrijkers Nederlanders simpel gezegd niet meer bij hun geld kunnen: "Hun tegoeden worden bevroren en hun pasjes geblokkeerd." De achterliggende gedachte is dat met deze maatregel het voor hen lastiger wordt om een terreurdaad te plegen, want zonder geld kun je nou eenmaal vrij weinig materialen aanschaffen.

Op de terrorismelijst staan nu in totaal drie organisaties en 135 personen, daarvan is bijna een kwart vrouw. Verreweg de meesten staan daarop omdat zij op vakantie zijn in Syrië of Irak om daar bepaalde islamitische terreurorganisaties bij te staan.

POW
rationeel
0
www.dagelijksestandaard.nl/2017/11/du...

Duitse docente luidt de noodklok: ‘Onderwijs wordt onmogelijk door massamigratie en islamisering’

De huidige trend van massale immigratie hierheen van mensen die totaal andere normen en waarden hebben, zorgt ervoor dat normaal onderwijs geven onmogelijk wordt, aldus een docente die ten einde raad is.

Dat Europa een migrantenprobleem heeft, moge meer dan duidelijk zijn. Met – letterlijk – bootladingen komen ze hier aan, kansarme ‘vluchtelingen’ die nooit in hun eigen levensonderhoud zullen kunnen voorzien hier, laat staan dat ze ooit iets aan onze maatschappij zouden toevoegen. Behalve dat ze professioneel vaak weinig kunnen – we wachten gek genoeg nog steeds op die hersenchirurgen die links ons beloofde – stemmen hun doorgaans islamitische normen en waarden allesbehalve overeen met die van ons. Oftewel: integratie is niet of nauwelijks mogelijk.

Voor één groep is dit echter extra sneu: kinderen. Ze worden door hun ouders duizenden kilometers meegesleept en vaak in levensgevaarlijke schuiten gepropt, op weg naar een kansloze toekomst hier. Onze scholen moeten vervolgens redden wat er te redden valt, maar dat blijkt deze keer bizar lastig te zijn, aldus de Duitse Ingrid König. Ze geeft al jarenlang les op een school in een achterstandswijk in Frankfurt, en beseft zich heel goed dat het helemaal de verkeerde kant op gaat. Ze heeft erg veel moeite deze kinderen wat bij te brengen, en vreest voor hun toekomst.

Ja, ik zie uw linkse medemens al getriggered worden: ‘Dat is toch niet zo gek dat kinderen in achterstandswijken vaak slechter onderwijs genieten? Zo werkt dat vreselijke gedrocht dat kapitalisme heet nu eenmaal!’ Helaas gaat die ballon hier dus niet op. Ingrid heeft al vaak genoeg te maken gehad met migranten- en vluchtelingenstromen: Turken, Russen, Polen, Joegoslaven: ook zij kwamen op een gegeven moment en masse naar West-Europa en brachten kinderen mee die de taal niet spraken. Lastig, maar niet onoverkoombaar: ook die leerlingen heeft zij uiteindelijk tot goede Duitse staatsburgers om weten te scholen.

eze keer is dat echter een heel ander verhaal, en dat heeft alles te maken met de groeiende radicalisering onder moslims, vertelt de docente. ‘Vergeleken met vorige migrantengolven, lopen deze kinderen mijlenver achter’. Dat zit hem vooral bij de ouders, die weigeren om te integreren. Dat betekent dat er thuis alleen maar Arabisch, Urdu of wat dan ook gesproken wordt – maar zeker geen Duits, Nederlands of Frans – dat hen uitnodigen op ouderavonden onbegonnen werk is en dat ze hun kroost totaal niet aanmoedigen hun best te doen in de klas.

Je kind zou immers maar wat gaan bijdragen aan die ongelovige samenleving die je heeft opgevangen, toch?

Het ergste is: we zijn al te laat. Zelfs als we nu eindelijk eens een degelijk asielbeleid krijgen – de kans daarop is natuurlijk nul – zitten we al met een gigantische lading aan mensen die nooit echt zullen kunnen meedraaien. Met dank aan de ‘Wir schaffen das!’-mentaliteit van de Europese elite.

haas
0
in de WOI(1914-1918)Kiesrecht vanaf 1919) vluchten er 1 miljoen Belgen naar NL : en schoven aan aan de eettafels in NL.
Wat er toen allemaal gebeurde weet ik niet wegens gebrek aan literatuur voor mij daarover.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef op 10 november 2017 09:16:

Werkelijk stuitende en misleidende onzin die je hier schrijft, asti!
De bibliotheken staan vol van getuigenissen van verkrachte islamitische vrouwen, die vervolgens werden veroordeeld door een of andere islamitische rechtbank, tot de doodstraf aan toe.
Mij staat ook nog steeds de verschrikkelijke film voor ogen, die op basis van een ware gebeurtenis is gemaakt, waarin een vrouw tot de dood door steniging wordt veroordeeld, tot haar middel in het zand wordt begraven, waarop haar eigen kinderen de eerste stenen mogen werpen.
Enfin: zo leer je je pappenheimers op IEX wel kennen...
Veel geblaat weinig wol.

De stelling ging over de islamitische leer. De veroordelingen waar jij naar verwijst zijn in strijd hiermee, want die is hier heel duidelijk over.

Eigenlijk waren het dan dus geen "islamitische rechtbanken", maar "on-islamitische rechtbanken".

Misschien waren de rechters in kwestie (functioneel) analfabeet.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 10 november 2017 09:19:

[...]

Lees eens Machteld ZEE, Asti.
Aanbevolen voor een ieder, die liever iets leest van een wetenschapper, dan verhaaltjes in de krant;)

Heilige identiteiten...Op weg naar een SHARIASTAAT?


Heb een interview met haar gelezen.

Kan me voorstellen dat ze zich populair maakt binnen bepaalde kringen. Maar het is wat mij betreft goede punten gemixt met onzin. Zal er later op in gaan.
rationeel
0
quote:

asti schreef op 11 november 2017 09:12:

[...]
Heb een interview met haar gelezen.

Kan me voorstellen dat ze zich populair maakt binnen bepaalde kringen. Maar het is wat mij betreft goede punten gemixt met onzin. Zal er later op in gaan.
Ben benieuwd.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 11 november 2017 21:28:

[...]

Ben benieuwd.
Als ik het interview zo lees is er weinig wetenschappelijks aan.

,,Ja, leidende multiculturalisten menen letterlijk dat moslims gevrijwaard moeten blijven van kritiek omdat zij daarvan psychologische schade zouden ondervinden. Weliswaar vinden ook veel islamieten dit een idioot standpunt, maar andere moslims gebruiken het om hun critici uit te maken voor 'islamofoob' of 'racist'."

Welke multiculturalisten zijn dit? Op welke kritiek reageren zij precies? En hoe gebruiken bepaalde moslims die zogenaamde leidende multiculturalisten hun standpunt over kritiek om critici uit te maken voor islamofoob of racist? Waar speelt dit zich allemaal af, op twitter? Wat doet het er eigenlijk allemaal toe?

Het is een vaag verhaal.

,,Volgens mij stel ik vooral zaken vast. Als ik constateer dat invloedrijke westerse intellectuelen criticasters van de islam ontmoedigen en zodoende de fundamentalisten helpen om moslimgemeenschappen te isoleren en hen te 'islamiseren', dan is dat niet meer dan een constatering. Ik wil vooral in een kort betoog de lezers bijpraten over de fundamentalistische islam."

Welke invloedrijke westerse intellectuelen zijn dat dan? En welke criticasters ontmoedigen zij? En hoe helpt dat fundamentalisten om moslimgemeenschappen te isoleren en te 'islamiseren'?

Weer zo'n vaag verhaal.

'',Ik ontdekte een compleet rechtssysteem - veel gesystematiseerder dan ik had verwacht - dat in strijd is met onze seculiere wetgeving. Veel moslimvrouwen zitten vast in een religieus huwelijk omdat hun omgeving een scheiding voor de staat niet voldoende vindt. Voor deze moslims is het shariahuwelijk veel belangrijker. Die vrouwen moeten aan een shariarechter of een imam vragen hun huwelijk te ontbinden, bijvoorbeeld omdat hun man hen mishandelt. Ook Nederlandse moslima's reizen naar die rechtbanken in Engeland. Dat is een parallelle samenleving. Ik verzet me daartegen omdat die praktijk indruist tegen de rechten van vrouwen."

Zij ontdekte in Engeland en rechtssysteem dat in strijd is met onze seculiere wetgeving. In Nederland is onder andere mediation mogelijk bij familiezaken. Volgens welke regels dit verloopt staat partijen tot op bepaalde hoogte vrij. In ieder geval is mishandeling is volgens de islam een erkende grond voor een scheiding. Je zou dus kunnen stellen dat de rechtbanken waar die vrouwen naartoe gaan, niet islamitisch genoeg zijn.

Verder kan mishandeling ambtshalve vervolgd worden, maar in de praktijk kunnen er situaties zijn waarbij de vrouw (of man..) vervolging van de partner niet ziet zitten. Als jouw vrouw in een uitbarsting een glas naar je hoofd gooit, en je komt daarmee bij zo'n rechtbank, of bij je familie, zullen ze je wss afraden om aangifte te doen. Ook andere familierelaties kunnen gewelddadig worden. Als een ruzie tussen twee broertjes even fysiek wordt ga je ook niet de politie erbij halen. Het hangt allemaal van de situatie af. Dit is zo binnen elke levensbeschouwing of cultuur. Zelf vind ik dat geweld van een man richting een vrouw uit den boze is, maar ik zal wel discriminerend bezig zijn dan... Sommige vrouwen zijn het iig oneens met me.

Wat iig zo is, is dat er veel situaties zijn waarbij wel ingegrepen moet worden, en dat - zoals die docu die jij en josti een tijd terug aanraadde - misbruik wordt gemaakt van een positie waarin een vrouw zich bevindt. Dat is kwalijk en mogelijk kenmerkend voor dit soort undercover rechtbankjes.

Wat het aanraden om polygamie te accepteren betreft. Laten we wel wezen, de wet verbied het niet om relaties te onderhouden met meerdere vrouwen, al dan niet enkel seksueel. Je mag zonder condoom wiepen met alle risico's van dien. Je mag buitenechtelijke kinderen verwekken. Je mag allerlei escapades ondernemen.

In de islam mag dat niet. Als je met meerdere vrouwen wilt zijn, moet dat in de vorm van een huwelijk, dus met uitgebreide rechten en plichten. Een van de voorwaarden is wel dat de eerdere vrouw(en) hun goedkeuring verleent/verlenen. Misschien vinden ze het wel leuk, weet jij veel. Ze moeten die relaties - zo lang de wet is zoals die nu is - geen huwelijken noemen en verder binnen de grenzen van de wet blijven.

Misschien verandert in de toekomst de wet op dit punt. Misschien wordt zoals jij dat wil de doodstraf ook wel ingevoerd. Is dat islamisering? Misschien wel...
[verwijderd]
0
En wat het afplakken van schaars geklede vrouwen betreft... So?

Tientallen jaren geleden waren de zeden ook anders dan nu. En daarvoor ook weer anders. De ontwikkeling naar minder bloot op TV etc zette zich onafhankelijk van de islam in.

En de keuze voor geen alcohol waar veel moslims komen. Tja, vraag en aanbod he.

Alcohol is in feite gewoon harddrugs en er gaan veel mensen kapot aan. Misschien wordt het ooit in de ban gedaan zoals cocaïne en xtc.

Mevrouw Zee maakt zich druk om de verkeerde dingen.
haas
0
AMSTERDAM - Zo’n 20.000 Albanezen verblijven naar schatting voor korte of langere tijd in Nederland, terwijl er maar 800 hier ingeschreven staan. Politie en justitie vermoeden dat velen van hen vanwege criminele activiteiten in ons land zijn.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 16 november 2017 07:45:

AMSTERDAM - Zo’n 20.000 Albanezen verblijven naar schatting voor korte of langere tijd in Nederland, terwijl er maar 800 hier ingeschreven staan. Politie en justitie vermoeden dat velen van hen vanwege criminele activiteiten in ons land zijn.
1 van de weinige export artikelen uit albanie.
de huurmoordenaar.
rationeel
0
HET IS MOOI GEWEEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

laviejanroos.nl/stop-de-massa-immigra...

De Europese Unie heeft een leuk idee. Ze willen weer eens 50.000 Afrikanen legaal richting Europa sturen. Er waren er blijkbaar nog niet genoeg. Maar ik ben er klaar mee. Het is mooi geweest. Deel dit bericht als je dat ook vindt!
rationeel
0
quote:

henk38 schreef op 15 november 2017 16:52:

De eerlijkste moslim op aarde.

www.youtube.com/watch?v=q9ZSII3qADI
Wanneer zullen ze dit uitzenden bij de NPO?
Zheng He
0
quote:

rationeel schreef op 16 november 2017 11:01:

[...]

Wanneer zullen ze dit uitzenden bij de NPO?
Misschien bij WNL, met Wgick Niemann?
rationeel
0
quote:

henk38 schreef op 15 november 2017 16:52:

De eerlijkste moslim op aarde.

www.youtube.com/watch?v=q9ZSII3qADI
Heb je het boek gelezen ASTI of alleen maar een itw? Sneller gaat het om dit filmpje te bekijken.
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 16 november 2017 18:43:

[...]

Heb je het boek gelezen ASTI of alleen maar een itw? Sneller gaat het om dit filmpje te bekijken.
Een boek lezen kost meer tijd en moet wel de moeite waard zijn. Aan het interview in de AD en reacties hier en daar te lezen, is het de moeite niet waard.

Het grappige is dat je zo'n afkeer hebt van de islam, maar in sommige gevallen niet bepaald mainstream meningen erop nahoudt, en de zienswijzen behoorlijk de islamitische richting opgaan.

Neem nou bijv zoiets als polygamie. Jij zegt het zit in de aard van het beestje. Dat denken moslims ook. En stel er zijn ergens veel meer vrouwen dan mannen? Regels zijn een logisch gevolg. In het belang van de volksgezondheid, integriteit van gezinnen, eventuele kinderen etc.. Wil je inhoudelijk over die regels discussiëren dan kan dat niet zonder inhoudelijke kennis ervan. Je kunt er niet van te voren al van uitgaan dat iets wat islamitisch is per definitie slecht is.

Heb trouwens een movietip: "Gett: The Trial of Viviane Amsalem"
rationeel
0
quote:

asti schreef op 16 november 2017 19:28:

[...]
Een boek lezen kost meer tijd en moet wel de moeite waard zijn. Aan het interview in de AD en reacties hier en daar te lezen, is het de moeite niet waard.

Het grappige is dat je zo'n afkeer hebt van de islam, maar in sommige gevallen niet bepaald mainstream meningen erop nahoudt, en de zienswijzen behoorlijk de islamitische richting opgaan.

Neem nou bijv zoiets als polygamie. Jij zegt het zit in de aard van het beestje. Dat denken moslims ook. En stel er zijn ergens veel meer vrouwen dan mannen? Regels zijn een logisch gevolg. In het belang van de volksgezondheid, integriteit van gezinnen, eventuele kinderen etc.. Wil je inhoudelijk over die regels discussiëren dan kan dat niet zonder inhoudelijke kennis ervan. Je kunt er niet van te voren al van uitgaan dat iets wat islamitisch is per definitie slecht is.

Heb trouwens een movietip: "Gett: The Trial of Viviane Amsalem"
Verschillende culturen gaan verschillend om met onze dierlijke behoeften. Er zijn culturen waarbij een aantal broers trouwt met 1 vrouw. Meer kunnen ze er ook niet onderhouden. Culturen waar paren met ezeltjes enz normaal wordt gevonden. Bij ons sinds kort verboden.
Dat wat betreft de seksuele en onderhoudsbehoeften en de voortplanting uiteraard. Een grote diversiteit.
Wij hebben sinds betrekkelijk kort gelijkheid van man en vrouw hoog in het vaandel staan. Dat past uiteraard in een maatschappij waarin man en vrouw gelijke kansen op ontwikkeling hebben, en nog wat andere zaken.

Dit kan allemaal al dan niet geaccepteerd worden.

Heel anders is dat met de uitingen van agressie. Dat is het grootste struikelbrok omdat het ons direct raakt. Het kan niet geaccepteerd worden.

Ga dat filmpje maar zien, en laat dan alle punten aan je voorbij komen waarover een kenner spreekt.

Ik ben wel benieuwd hoe jij daar tegen aan kijkt.
rationeel
0
Het AD is niet de krant om de bespreking van een wetenschappelijk proefschrift erg serieus te nemen.
Het boek is behalve interessant kwa onderwerp ook in een zeer goed Nederlands geschreven. Alleen daarom al een aanrader.
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1411 1412 1413 1414 1415 1416 1417 1418 1419 1420 1421 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.309,51 -0,29%
 EUR/USD 1,0705 +0,07%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront