Intertrust « Terug naar discussie overzicht

Intertrust forum geopend

857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
LT90
0
Dit feestje was van korte duur zeg, je zou op z'n minst verwachten dat de koers stabiliseert ipv (wederom) keldert.
Trx7
0
quote:

Chasse_Patate schreef op 10 november 2017 09:11:

De beurs heeft altijd gelijk zullen we maar denken.

Maar wat ik zie is dat dit fonds twee jaar geleden voor 15,50 naar de beurs is gegaan.
De overgrote meerderheid van aandeelhouders moet daarmee op verlies staan.
Dan hebben we gisteren prima cijfers gehad en ook een prima outlook. Wat wil je nog meer denk ik dan.

En toch zijn er dan mensen die ze vanmorgen vanaf de start op 13,75 in de laat zetten.
Schiet mij maar lek.

Dit lijkt me shoterswerk. Het volume is ook erg laag waardoor de koers eenvoudig te sturen is.

Wat je nu ziet lijkt mij een tactiek om nieuwe beleggers te ontmoedigen.
effegenoeg
0
Gister 14,40€ op uitstekende cijfers en vandaag weer terug op de koers van eergisteren.
Chasse_Patate
0
quote:

Terex7 schreef op 10 november 2017 10:20:

[...]

Dit lijkt me shoterswerk. Het volume is ook erg laag waardoor de koers eenvoudig te sturen is.

Wat je nu ziet lijkt mij een tactiek om nieuwe beleggers te ontmoedigen.
En dat is nu wel helemaal bewezen.
Net drukten ze de koers even naar de 13,15.
Ja, dit is geen typefout. Echt waar: 13,15.
Gaat hier helemaal nergens meer over.
Ik snap ook echt totaal niet wie hier nou nog verkopen op deze koers. Het zou mij eigenlijk niet eens verbazen als ze via verkoop / koop de stukken aan zichzelf verpatsen om de indruk te wekken dat de koers naar beneden gaat. Nou mijn stukken krijgen ze niet.
Chasse_Patate
0
quote:

effegenoeg schreef op 10 november 2017 14:23:

Gister 14,40€ op uitstekende cijfers en vandaag weer terug op de koers van eergisteren.
Tsja, of komt dit nou door de kabinetsplannen.
Maar ja:

"Intertrust verwacht dat nieuw kabinet het trustkantoor niet zal raken"

Zie het volgende artikel:

fd.nl/beurs/1226531/voormalig-imtech-...

Overigens geeft de tekst van de eerste alinea zelfs een positieve draai aan het hele gebeuren:

De door het nieuwe kabinet aangekondigde maatregelen voor de trustsector zullen de omzet van Intertrust niet negatief beïnvloeden. Dat zei topman David de Buck van het beursgenoteerde trustkantoor donderdag tegen analisten. 'We geloven dat strengere regelgeving internationale bedrijven zoals het onze juist helpt.'
futaridomo
0
ABM Financial News - 10/11/2017
(ABM FN-Dow Jones) Intertrust verraste deze week met een meevallend kwartaalrapport, dat de koersdalingen van de voorgaande maanden goedmaakte.

Wie de koersgrafiek bekijkt ziet het aandeel op 25 juli een duik nemen, toen het trustkantoor zijn winstverwachting voor het jaar bijstelde na personeelsproblemen in Nederland. De onderliggende omzetgroei zou dit jaar niet meer tussen 4 en 5 procent liggen, maar op tenminste 3,5 procent.

De geboekte koerswinst sinds de beursgang verdampte in één klap. Het aandeel zakte die week 4 euro tot bijna 14 euro.

Instapmoment

Beleggers die een mooi instapmomentje zagen, kwamen bedrogen uit: de koers bleef ruim onder de 15,50 euro waarvoor het aandeel in 2015 naar de beurs werd gebracht. Analisten betwijfelden of de aangepaste omzet- en margedoelen wel zouden worden gehaald. "Dat is sinds de beursgang nog niet gelukt", schreef Deutsche Bank in een rapport.

De koers zakte verder weg tot onder 13 euro, nadat chief financial officer Maarten de Vries een overstap naar AkzoNobel aankondigde en topman David de Buck meldde niet te willen worden herbenoemd. Beleggers leken het fonds al een beetje te hebben opgegeven, toen deze week onverwacht hoopgevende cijfers konden worden gemeld.

Na een sterke groeiversnelling in Luxemburg en Jersey bleek Intertrust gewoon op koers te liggen om het bijgestelde groeidoel van 3,5 procent dit jaar te halen. Verdere acquisitieplannen werden op een laag pitje gezet om de overname van Elian eerst goed af te ronden. In plaats daarvan krijgen aandeelhouders en medewerkers een deel van de kasstroom, via een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 50 miljoen euro.

Analisten van Berenberg waren opgelucht dat de omzetgroei in alle regio's meeviel, maar zagen dat niet terug in hogere ramingen voor 2018. Zij blijven voorlopig optimistisch over een koersherstel tot 19 euro. Deutsche Bank erkende dat het aandeel wel erg goedkoop was geworden en was niet verrast door de koersspurt, nu Intertrust eindelijk wel zijn belofte wist waar te maken.

Misschien had Intertrust ook wel last gehad van de Paradise Papers, dacht analist Tom Sykes van Deutsche Bank. Dat grote lek van juridische documenten liet zien dat Amerikaanse multinationals zoals Nike en Procter & Gamble wel erg weinig belasting betalen via hun Nederlandse vestiging, zoals HetFinancieele Dagblad deze week berichtte.

Topman David de Buck benadrukte dat de naam van Intertrust maar één keer voorkomt in de berg uitgelekte documenten, en dan nog alleen in een zaak die speelde bij een andere trustkantoor dat pas jaren later door Intertrust werd overgenomen.

Complexiteit en transparantie zijn goed

Ook beloofde De Buck dat de nieuwe belastingplannen van het Nederlandse kabinet en van de Republikeinen in de Verenigde Staten zijn trustkantoor niet of nauwelijks negatief zullen beïnvloeden. "We houden van complexiteit. We houden van veranderingen in wet- en regelgeving. Dat geeft ons meer werk", zei hij. ?
Het Nederlandse kabinet overweegt zoals bekend om dedividendbelasting te schrappen, maar niet voor bepaalde belastingparadijzen, om misbruik van de regeling te voorkomen.

Daarom praten de zakenpartners van Intertrust, de belastingadviseurs, nu al met de gedeelde clientèle, over mogelijkheden om juridische structuren aan te passen, zei De Buck. "We denken dus niet dat dat onze activiteiten zal raken." De afschaffing van commanditaire vennootschappen kan over een paar jaar wel enkele entiteiten van Intertrust raken.

Dat een voorliefde voor complexiteit niet goed rijmt met het toenemende streven naar eenvoud en transparantie over internationale belastingstructuren, wist De Buck ook met gemak te pareren: beide tendensen doen zich inderdaad voor, zei hij, en beide zijn goed voor Intertrust. Ook het streven naar meer transparantie betekent namelijk meer werk, omdat klanten rapporten nodig hebben voor de verslaglegging.

Armslag

Intussen waarschuwde analist Sykes beleggers voor al te veel opluchting. Al was de onderliggende groei in het derde kwartaal twee keer zo hoog als verwacht, toch bleef het bedrijf erg behoudend in zijn groeiraming voor 2018. En ook een grote meevaller bevestigt dat de groei en marges veel volatieler zijn dan de stabiliteit die bij de beursgang was beloofd. Sykes bleef aanzienlijk voorzichtiger dan Berenberg met zijn koersdoel van 15,60 euro.

Vertrekkend topman De Buck legde analisten ook uit waarom Intertrust voor de komende jaren een marktgroei van 3 tot 5 procent verwacht, terwijl dat bij de beursgang nog 5 procent was. Die oude voorspelling gold voor de periode 2014 tot en met 2018 en was bovendien een externe analyse. Een marktanalyse voor de periode 2016 tot en met 2020 komt nu uit op 3 tot 5 procent, aldus De Buck.

Maar is het dan wel logisch dat de wereldwijde marktleider Intertrust zelf voor 2018 niet ambitieuzer is dan "tenminste 3 procent" groei, vroegen analisten, peilend hoeveel extra slagen Intertrust om de arm wenst te houden, na de recente teleurstellingen.

Wel een paar, liet vertrekkend financieel directeur Maarten de Vries doorschemeren. "Je moet onze verwachting voor 2018 zien in de context van waar we vandaan komen. We zijn een track record aan het opbouwen, om kwartaal na kwartaal te voldoen aan de verwachtingen die we afgeven", zei de CFO, die begin volgend jaar bij AkzoNobel aan de slag gaat en zijn verantwoordelijkheden de komende maanden overdraagt aan interim-opvolger Hans Turkesteen.

Voor De Vries leek het vanzelf te spreken dat Intertrustdaarbij met een schone lei kan beginnen. "Onze track record begon in het derde kwartaal." Want hoe kom je na een winstwaarschuwing anders weer aan een vlekkeloze staat van dienst?

Het aandeel schoot donderdag na de meevallende cijfers omhoog, maar eindigde de week toch slechts met een koerswinst van minder dan twee procent op 13,29 euro.

Op vrijdag daalde het aandeel namelijk toch weer bijna 4 procent. De ministerraad stemde in met een wetsvoorstel van de minister van Financiën om de regels voor de trustsector aan te scherpen, omdat de sector de regels wel naar de letter naleeft, maar niet altijd naar de geest. "Dat is reden voor het kabinet om in te grijpen. Trustkantoren moeten integer en betrouwbaar zijn en goed controleren voor wie ze werken", voegde minister Wopke Hoekstra toe.

In een korte reactie nabeurs liet Intertrust weten het strenger toezicht te verwelkomen. "Het voorstel van de minister naar een verbetering van de kwaliteit van de trust sector in Nederland heeft onze volledige steun", aldus CEO De Buck.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.
Chasse_Patate
0
Intertrust intends to initiate a share repurchase programme (up to EUR 50 million) at short notice:
- Expected to be completed by 29 June 2018 or earlier when the maximum aggregate value has been reached;
- Approximately 850,000 shares to be used for employee stock ownership and incentive plans vesting in 2018 and
2019, with the remainder of the repurchased shares to be cancelled (after approval by the general meeting of
shareholders);
- To be funded from available cash resources and ensuring sufficient leverage headroom during 2018;
- To be executed on a MAR Safe Harbor-compliant basis.

www.intertrustgroup.com/~/media/Files...

Tegen de huidige koers wordt dat dus een inkoop van 3,76 miljoen aandelen.
Als ze daar a.s. maandag mee beginnen hebben ze daar dit jaar nog 7 weken voor en volgend jaar 26 weken. Dat zijn 33 weken.

Het komt er dus op neer dat er 114.000 aandelen per week uit de markt getrokken moeten worden.

gerrit 69
0
www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EF...

Wessel Aslander besteed aandacht in zijn column over Intertrust;
Zie ook op bijgaande website de langjarige grafiek.

Intertrust is koers- en beurstechnisch gezien een ‘falling knife’
Ik heb het al vaker geschreven: er is een relatie tussen de eerder geconstateerde dalingen bij Intertrust en de voortdurende lekkages van allerlei belastende gegevens over (vaak internationale) bedrijven en hun activiteiten in belasting-paradijzen. Dan kun je het als bedrijf nog zo goed doen maar als het hele klimaat tegenzit, dan zijn er toch minder beleggers geïnteresseerd in je aandeel. Oftewel: koersprestaties zijn niet alleen maar afhankelijk van de bedrijfsprestaties; andere factoren spelen ook een rol mee. De koersval in de zomer en de daarna opgetreden verdere daling waren ver van tevoren te zien door de dubbele top in de zomer van 2016, de daarop volgende dalende rood-magenta wig en uiteraard de onderuit gekeilde RSI. Niet vreemd dus dat ik al langere tijd negatief was over dit aandeel en mijn vingers er niet aan wilde branden. En nu de koers zelfs onder die al dalende wig en de dalende rode steunlijn is gezakt versterk ik mijn mening en blijf er nog veel langer vanaf. Want op langere termijn weer een aantrekkelijk aandeel te worden vergt niet alleen een opwaartse uitbraak boven de dalende rode (nu) weerstand, maar ook boven de sterke dalende magenta weerstand. Het niveau van laatst-genoemde lijn is inmiddels ONDER de uitgiftekoers van het aandeel aan het zakken en dat is nogmaals een extra negatief teken. Ik zou er, mede gezien de structureel laag geworden RSI, dan ook niet van opkijken als de koers binnenkort op € 10 of nog minder komt te staan. ‘Never catch a falling knife’ …

Hierbij de daggrafiek
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/INTER...
Drs P.
0
Chasse_Patate
0
quote:

Drs P. schreef op 13 november 2017 18:43:

10€ al in december te verwachten, dat gelooft toch niemand hier?
Nee, dit is momenteel juist een van de goedkoopste aandelen op de beurs, een nog lagere koers zou dat nog extremer maken.

Puur sentiment dat we op deze koers blijven. Ook Intertrust geeft zelf aan dat de Paradise Papers alleen meer werk op gaan leveren. En raken Intertrust zelf niet. Maar ja, het sentiment.

Zodra er een positieve trigger komt ontdekt men het aandeel weer en loopt iedereen achter elkaar aan om in te stappen. Geduld.
Drs P.
0
Geduld is prima, maar in dit geval ook verstandig? Zit er met 7K stukken in, een verder verval richting 10€ wordt een dure grap..
HSpecter
0
Kan het me ook niet voorstellen dat dit aandeel nog goedkoper gaat worden..

@drs. P waarom zo’n grote positie in een aandeel?
jeff_cassius
0
Herstel lijkt vandaag echt te zijn begonnen. Eerste weerstand op 13,80, daarna kan de koers door naar de 15,50.
LT90
0
quote:

jeff_cassius schreef op 16 november 2017 11:09:

Herstel lijkt vandaag echt te zijn begonnen. Eerste weerstand op 13,80, daarna kan de koers door naar de 15,50.
denk je dat we nog terugvallen? Want vandaag lijkt de koers maar een kant op te kunnen gaan
857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.408,80 +1,24%
 EUR/USD 1,0617 -0,25%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront