BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM November 2017

2.900 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
HenkdeV
0
quote:

A3aantje schreef op 17 november 2017 22:29:

[...]

Ik kijk in mijn glazen bol en zie jaren terug een meeting/onenigheid bij de roesthut. Ik zie ook een wit klein hondje met grote oren, ik zie een markeybo, ik zie een klein lampje, ik zie een slootbroek, ik zie ook iets gebeuren op 22 februari a.s...........of zie ik het allemaal verkeerd? Oh lala, het vervaagt weer. Ik zie nu niets meer. Fata Morgana?
Advies: bezoek een oogarts:).
[verwijderd]
2
quote:

HenkdeV schreef op 17 november 2017 22:41:

[...]

Advies: bezoek een oogarts:).
Daar istie laatst nog geweest.
Was overigens geen leuk bezoek.

Nou weer even over BAM.

Wat denk je A3 je bent immers ingestapt.
Wordt het nog wat?
A3aan
0
Inderdaad nu weer BAM. Ik ben, hoewel ik nog twijfel of het niet te vroeg is, gisteren ingestapt. Het is een gok, omdat ik denk dat BAM wel erg afgestraft is en er toch eens een wat prettiger bericht moet komen. Maar, je weet, ik schuw geen risico's op de beurs. Als het mis ging ben ik altijd weer opgekrabbeld. BAM kan gemakkelijk naar 5,00 euro terug, misschien wel op korte termijn naar 5,50. Zou ik niet eens overdreven vinden. Maar ja, wat ik vind trekt de beurs zich niets van aan. Ik probeer aandelen te vinden die op dit moment meer stijgingkans in % hebben dan de rest. En dat vind ik van de grotere fondsen BAM!
TanteBetsy
1
quote:

HenkdeV schreef op 17 november 2017 22:41:

[...]

Advies: bezoek een oogarts:).
... ja en een psychiater
bambricks
0
quote:

gerrit 69 schreef op 17 november 2017 17:16:

[...]
www.iex.nl/Nieuws/ANP-171117-163/Weer...
Carrillion duikelde in Londen meer dan 34 procent. Het Britse bouwbedrijf gaf zijn derde winstwaarschuwing dit jaar. Ook zal het door schulden geplaagde bedrijf in december zijn bankconvenanten breken.

********************
ps, ik ben al heel lang geen fan van BAM vanwege de wisselende resultaten.
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/BAM-g...
Adriaan en Gerrit,

De omzet van arrillion zit niet ib het zelfde segment als Bam. Bam heeft een heel kleine civiele wegnbouw positie in Engeland en b.v een heel grote in Ierlnd.
Carrillion is heel groot in de wegenbouw plus in het Midden Oosten.
Bam doet wel wegenbouw in het midden oosten maar dan vooral aanpalend aan kades. Dus meer industrieel.
Gisteren zag ik dat ze met een kantoor bezig zijn in Dubai .

Dus alle bouw bedrijven niet over een kam scheren.

€d_Modus Vivendi
0
Worden beleggers zenuwachtig?

De aandelenbeurzen zitten dit jaar in de lift. Tegelijkertijd worden Nederlandse beursfondsen flink afgestraft voor tegenvallend kwartaalnieuws. Dat overkwam onder meer BAM, buizenmaker Sif en fietsenfabrikant Accell. Worden aandelenbeleggers dan toch een beetje zenuwachtig?
Joost van Leenders, aandelenstrateeg bij Kempen Capital Management

‘Ja, ik denk het wel. En je ziet het niet alleen in Europa, maar ook in Amerika. Missers worden veel harder afgestraft dan positieve resultaten worden beloond.

Dat kan te maken hebben met de verwachtingen voor het derde kwartaal. Die waren niet zo hoog. Het moest dus makkelijk zijn om over dat stokje heen te springen. Als een bedrijf dat al niet haalt?

De winstverwachtingen voor het lopende kwartaal en voor 2018 zijn redelijk ‘steady’. Onderliggend is het beeld nog steeds goed. In Europa is er nog steeds ruimte voor groei. Het beeld is positief, dus als bedrijf wil je natuurlijk aan die winstverwachtingen voldoen. De kans dat een individuele aandelenkoers uitschiet, vooral naar beneden, blijft dus aanwezig.

Wat niet betekent dat je niet in aandelen moet zitten. Wij zitten ook nog ‘overwogen’ in aandelen, omdat het onderliggend dus nog goed gaat. Natuurlijk zit er in de markt nog het gevoel van ‘fear of missing out’, maar overdreven gedrag zien we ook niet echt. En die afstraffingen van individuele aandelen zien wij niet als de voorbode van een grote correctie.

Je moet als belegger altijd goed opletten en de risico’s blijven inschatten. Maar als je nu in aandelen zit, is de kans dat je omhoog gaat nog altijd groter dan dat je omlaag gaat.'
Rob Deneke, partner bij fondshuis Comgest

‘Er is nog geen algemeen paniekgevoel. Maar kijk je naar die koersuitslagen, dan zou je zeggen dat er iets in de markt sluipt. Dit zijn nog kleinere, Nederlandse bedrijven. Maar wat als dit met een aandeel van, bijvoorbeeld, een grote Amerikaanse bank gebeurt?

Dergelijke koersreacties zijn overdreven. Ik denk wel dat het zo blijft. Er zal meer volatiliteit komen. Dat weten we al een paar kwartalen. We maakten ons al zorgen dat de beurzen, in het algemeen, maar bleven stijgen. Maakt niet uit wat er gebeurde.

Tegelijkertijd is het ook zo dat de Europese bedrijfswinsten al een paar jaar niet van hun plek zijn gekomen. Dit jaar werd ineens een plus van 20% ingetekend. Maar 2017 is alweer bijna voorbij en als we kijken naar volgend jaar, dan mikt men op een gemiddelde winststijging van 9%. Volgend jaar wordt dus geen ‘bumper year’ zoals 2017. 9% is een respectabele stijging, maar geen 20%.

Die heftige koersreacties geven ook aan dat aandelen niet echt in ‘sterke handen’ zaten, van mensen die wisten wat ze wilden kopen en wisten wat ze kochten. In plaats daarvan hebben velen lukraak gekocht. Het maakte ze niks uit wat er gekocht werd.

Wat je moet doen als een koers van zo’n aandeel ineens hard onderuit gaat? Als aandelenbelegger heb je het de afgelopen tijd sowieso erg goed gehad. Je kunt dus een tijdje niks doen, blijven zitten en eventueel verlies incasseren. Je kunt eruit stappen, maar waar moet je dan met je geld naartoe, hoor ik mensen al vragen.'
Wim Zwanenburg, beleggingsstrateeg bij Stroeve Lemberger:
Foto Wim Zwanenburg
Foto Wim Zwanenburg

'De kwartaalcijfers waren over het algemeen goed en de macro-economische data zijn ook zeer positief. Maar de laatste twee weken is het sentiment wel tijdelijk gekeerd. Ook is er sprake van winstnemingen.

Maar zulke afstraffingen, zoals we die hier hebben gezien, zijn bijna altijd bedrijfsspecifiek. En dat geldt ook voor aandelen van ondernemingen, die qua koersontwikkeling al behoorlijk waren achtergebleven, maar zelfs dan niet aan de reeds verlaagde verwachtingen konden voldoen.

Dan zijn er ook nog aandelen, waar sprake is van beperkte liquiditeit. Een verkoopgolf leidt dan tot een forse negatieve koersreactie. En er is steeds meer sprake van passief beleggen, in etf’s of index-mandjes. Ook dat beperkt de liquiditeit in individuele aandelen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de groeiende impact van data op beleggen. Specifiek geprogrammeerde software struint het internet af op beursinformatie op bepaalde kernwoorden. Dan worden automatische verkooporders gegenereerd, zoals wanneer ze signalen opsporen over tegenvallende bedrijfsresultaten of winstwaarschuwingen.

Nu zijn small- en midcaps wel gevoeliger voor dit soort dingen, maar vergeet niet dat ook largecaps kwetsbaar zijn. Beleggers hebben weinig geduld. Het is een sterk ‘momentum’-gedreven markt.

Tegelijkertijd is het fenomeen ‘koopjesjagen’, ‘value’-beleggen, dit jaar eigenlijk afwezig. Wil je beleggen in aandelen van groeiende ondernemingen, die fors hogere bedrijfsresultaten boeken en een flinke groei laten zien ? Of wil je beleggen in bedrijven die van de economische opleving profiteren? Keuze genoeg.'
[verwijderd]
0

’Gebrek aan daadkracht Trump raakt AEX’

„Trump heeft een grote mond, maar krijgt bar weinig voor elkaar. Dit schaadt het vertrouwen in de dollar en komt het sentiment op de aandelenmarkten niet ten goede”, stelt directeur Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. Een eindejaarsrally acht hij zodoende onwaarschijnlijk.

Vorige week verloor de AEX 2%, na een week eerder al een soortgelijk percentage te hebben ingeleverd. Van een correctie willen veel beursexperts nog niet spreken, nadat de beursgraadmeter begin deze maand nog het hoogste niveau in tien jaar had bereikt. Ze spreken liever van winstnemingen.

Bender constateert dat stimulansen ontbreken om de beurzen hoger te zetten. „De kwartaalcijfers waren goed, maar nu het seizoen teneinde loopt kunnen beleggers hier weinig inspiratie uit halen. De focus is nu verschoven naar de problematische politieke situatie in de VS.”

De beleggingsexpert houdt er rekening mee dat de patstelling rond de belastinghervormingen voorlopig voortduurt, nu de Senaat deze in zijn huidige vorm niet steunt. „En dat terwijl deze wel deels door de beurzen zijn ingeprijsd. Invoering stuwt de economie van de VS, maar ook van Europa. Dat het politiek zo moeizaam gaat, is voor een belangrijk deel te wijten aan het feit dat Donald Trump velen in het harnas jaagt.”

Hoewel de economische omstandigheden nog altijd gunstig zijn, toont Bender zich gezien de politieke spanningen slechts gematigd positief. „De beurzen kunnen de komende weken stijgen, maar hard zal het niet gaan.”

Door JOHAN WIERING

www.telegraaf.nl/financieel/1264836/g...

Lady GakGak
0
Zit ook niet meer in bam, pure zelfkwelling en weinig rationeel. Veel geld gestopt nadien in Pharming. Schitterend rendement en een geweldig vooruitzicht. Zou dit bij bam nooit hebben behaald. Ieder zijn ding..
pardon
0
De waterstand in het kanaal is te laag en moet worden bijgevuld. Het ponton waarop de brug steunt, moet precies op 9 meter hoogte liggen. Zo kan de nieuwe brug kaarsrecht tussen de twee bestaande bruggen in worden geschoven. Dit is een enorm precisiewerk.

De uitloop van de werkzaamheden heeft effect voor het scheepvaartverkeer. Dat ligt tot zondagavond stil.

Het is nog niet bekend hoe laat de brug vanaf de oever de oversteek maakt.
TanteBetsy
0
quote:

Lurch schreef op 18 november 2017 23:39:

Zit ook niet meer in bam, pure zelfkwelling en weinig rationeel. Veel geld gestopt nadien in Pharming. Schitterend rendement en een geweldig vooruitzicht. Zou dit bij bam nooit hebben behaald. Ieder zijn ding..
wow wat een inzicht! ga dat maar vertellen op het draadje Pharming
€d_Modus Vivendi
0
quote:

pardon schreef op 19 november 2017 09:53:

De waterstand in het kanaal is te laag en moet worden bijgevuld. Het ponton waarop de brug steunt, moet precies op 9 meter hoogte liggen. Zo kan de nieuwe brug kaarsrecht tussen de twee bestaande bruggen in worden geschoven. Dit is een enorm precisiewerk.

De uitloop van de werkzaamheden heeft effect voor het scheepvaartverkeer. Dat ligt tot zondagavond stil.

Het is nog niet bekend hoe laat de brug vanaf de oever de oversteek maakt.
alle Bam en Prorail medewerkers is verzocht hun plas in het kanaal te doen. Het is uiteindelijk precisiewerk.
HenkdeV
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 19 november 2017 10:35:

[...]alle Bam en Prorail medewerkers is verzocht hun plas in het kanaal te doen. Het is uiteindelijk precisiewerk.
Misschien kan Beurs2020, als groot BAM supporter/aandeelhouder, ook een steentje (plasje) bijdragen:-).
Johny Brisbane
0
Opbouw short positie voelt niet goed. Even uit Bam totdat meer duidelijkheid rondom financiële gevolgen beton constructies in Nederland. De hosanna stemming onder analisten geven de koers ook weinig steun. Ook dat zorgt voor onzekerheid. Wacht even op bevestiging goed jaar resultaat en outlook 2018......eerst zien dan geloven.....zeker bij Bam
[verwijderd]
0
quote:

HenkdeV schreef op 19 november 2017 11:11:

[...]

Misschien kan Beurs2020, als groot BAM supporter/aandeelhouder, ook een steentje (plasje) bijdragen:-).
Beurs2020 is niet zo'n zeikerd
Lady GakGak
0
quote:

TanteBetsy schreef op 19 november 2017 09:59:

[...]wow wat een inzicht! ga dat maar vertellen op het draadje Pharming
A3aan
1
quote:

TanteBetsy schreef op 17 november 2017 23:43:

[...]... ja en een psychiater


Twee plaatsingen door TanteBetsy. Een advies om een psychiater te bezoeken en een om op te hoepelen naar het Pharmingdradje.
Tante Betsy lijkt mij geen aantrekkelijk prettig wijffie.
TanteBetsy
1
quote:

A3aantje schreef op 19 november 2017 14:08:

[...]

Twee plaatsingen door TanteBetsy. Een advies om een psychiater te bezoeken en een om op te hoepelen naar het Pharmingdradje.
Tante Betsy lijkt mij geen aantrekkelijk prettig wijffie.
Onlangs liet A3aantje zich op het ASML forum ook van zijn beste kant zien, met blablabla keurige mensen. A3aantje lijkt mij een moraalriddertje, of zo.
2.900 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 ... 141 142 143 144 145 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 3,830
Verschil +0,008 (+0,21%)
Hoog 3,868
Laag 3,782
Volume 705.352
Volume gemiddeld 1.427.161
Volume gisteren 943.988

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront