Flow Traders « Terug naar discussie overzicht

FLOW TRADERS 2017.

2.230 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Murdock2
0
quote:

Dicall69 schreef op 13 november 2017 10:23:

[...]

Antaurus aan het begin van 2017 ingestapt op € 28,-, ongelooflijk, terwijl ze toen short hadden moeten gaan, fiasco olè !!!
Ik begin nu pas Flow Traders een beetje te volgen...en lees het forum nu net een beetje door. Maarruh, ....Antaurus.. die "snelle verdieners" die ooit in Tegenlicht zaten?

www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kij...

Ook in Business Class tegenwoordig?
Zeker gek op een beetje publiciteit....
[verwijderd]
0
quote:

trq786 schreef op 17 november 2017 20:40:

[...]

Gaat de goede kant op. Op basis hiervan kun je alvast stellen dat November het sowieso beter gaat doen dan september en oktober. Mocht het ook augustus verslaan, dan zijn we hopelijk uit die ellendige vix dip.
De value traded van 1400 miljard is net boven het gemiddelde van Q3. Oktober was dus geen goede maand. November lijkt vooralsnog iets beter te worden, maar we zijn ook nog maar halverwege.
Fartknock
1
fd.nl/beurs/1227944/nieuwe-regels-voo...

Nieuwe regels voor handelshuizen zorgen vooral voor veel mist

DNB neemt kapitaaleisen en bonusplafond op de korrel bij handelshuizen. Wie heeft er geklaagd?

Jan Sijbrand, de toezichtdirecteur van De Nederlandsche Bank (DNB), is niet bang voor impopulaire maatregelen. Vraag dat maar aan betrokkenen bij twee financiële instellingen die niet meer in hun oude vorm bestaan.

Sijbrand adviseerde in 2013 het ministerie van Financiën SNS Reaal te nationaliseren, in plaats van een verkoop aan investeerder CVC aan te bevelen. En hij kwam keihard in aanvaring met de top van Delta Lloyd, de verzekeraar die volgens de toezichthouder te risicovol belegde. Toenmalig Delta Lloyd-topman Niek Hoek ging strijdend ten onder, met financieel directeur Emiel Roozen in zijn kielzog.

Handelshuizen de pineut

Maandag zorgde een bericht van Sijbrand opnieuw voor onrust in een deel van de financiële sector. Deze keer zijn dertien handelshuizen de pineut, en mogen minister van Financiën Wopke Hoekstra en de Nederlandse toezichthouders aan de bak.

Handelshuizen, die vaak gebruik maken van wiskundige modellen of algoritmen, handelen voor eigen rekening op financiële markten. Zij verdienen hun geld met 'marketmaking', het via zeer snelle beursverbindingen voortdurend kopen en verkopen van financiële instrumenten met een minimale marge (de spread), waarmee ze de markt van liquiditeit voorzien. Nederlandse bedrijven als Flow Traders, IMC en Optiver behoren tot de wereldtop. Daarnaast is een handvol kleinere firma's in ons land gevestigd.
Kapitaaleisen

De brief van Sijbrand bevatte een op het eerste gezicht nogal technische maatregel. Er komt een einde aan de eigen interpretatie van de Europese kapitaaleisen, in jargon het lokaal regime, die de toezichthouder er jarenlang op nahield. In plaats daarvan moeten de handelshuizen zich voortaan schikken naar de Europese buffereisen. DNB staat overigens nog steeds achter de eerdere uitleg van de regels, maar interne en externe juristen hebben geconcludeerd dat verzet tegen het Europese decreet zinloos is.

Als uitsmijter, in de laatste alinea van de drie pagina's tellende brief, maakte Sijbrand ook een einde aan de uitzondering die de handelaren genoten van het Nederlandse bonusplafond. Dat lijkt op het eerste gezicht erg vervelend. Handelshuizen betalen hun medewerkers vaak relatief lage vaste salarissen en hoge bonussen, zodat de personeelskosten meebewegen met de winst.

Bonussen

Om een indicatie te geven: de gemiddelde medewerker van het Amsterdamse handelshuis Flow Traders kreeg vorig jaar €277.000 overgemaakt, waarvan 70% uit bonussen bestond. Als dergelijke bedrijven voortaan een maximale bonus van 20% van het vaste salaris mogen uitkeren, moet het beloningsbeleid flink op de schop.

Toch kwam het bonusplafond slechts zijdelings aan de orde tijdens de bijpraatsessie die DNB dinsdagavond voor de getroffen bedrijven organiseerde. Wellicht komt dat doordat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) pas vanaf 2020 gaat controleren of de handelshuizen zich aan de bonuscap houden.

Verhuizen naar andere landen

Minister van Financiën Hoekstra en zijn ambtenaren hebben nog ruim twee jaar om de Nederlandse bonusregels op te trekken naar wat in de rest van Europa gebruikelijk is, of een andere list te verzinnen. Anders zouden de bedrijven een deel van hun activiteiten immers naar een land met soepelere bonusregels kunnen verhuizen, een dreigement dat zij in aanloop naar invoering van het bonusplafond al hebben geuit. Den Haag kan voor inspiratie naar de andere kant van Het Kanaal kijken. Onder bepaalde voorwaarden mogen handelsfirma's van de Britse toezichthouder FCA een uitzondering aanvragen op het bonusplafond.

Dat de Tweede Kamer afgelopen juni tegen een voorstel stemde dat versoepeling van de huidige regels zou verbieden, biedt Hoekstra ruimte. In de rapporten die analisten deze week over Flow Traders schreven spreken zij de verwachting uit dat het bonusplafond wordt opgehoogd.

Kapitaalregels

Blijven de nieuwe kapitaalregels over. De gevolgen daarvan zijn vooralsnog lastig in te schatten, zo bleek ook uit de vragen op de informatiebijeenkomst aan het Frederiksplein in Amsterdam. Marketmakers moeten op basis van de Europese regelgeving een intern model bouwen waarin ze de risico's van hun handelsposities wegen. Dat model moet vervolgens goedgekeurd worden door DNB.

De goedkeurende stempel van de toezichthouder kan de handelshuizen niet snel genoeg komen. Zij moeten vanaf 31 maart 2018 aan de kapitaaleisen voldoen. Lukt dat niet, dan moeten de bedrijven een herstelplan inleveren waaruit blijkt dat de buffers uiterlijk aan het einde van 2019 weer op peil zijn. Dat meetmoment lijkt overigens niet toevallig te zijn: de Europese Commissie werkt aan nieuwe regels voor handelshuizen, die met wat geluk in 2020 van kracht worden.

Snelle duidelijkheid

Zeker voor Flow Traders, de enige Nederlandse marketmaker met een beursnotering, zou snelle duidelijkheid prettig zijn. Tot die tijd zijn de aandeelhouders nerveus, zo bleek deze week. Het aandeel verloor na de aankondiging van maandag, die nabeurs kwam, meer dan 8% van zijn waarde.

De onzekerheid die nu rond het bedrijf hangt rechtvaardigt een hogere risicopremie, concludeerde UBS woensdag, ook al denkt de Zwitserse zakenbank dat de gevolgen van de nieuwe kapitaalregels zullen meevallen. Hoe groot de buffer is die Flow Traders moet aanhouden hangt onder andere af van de mate waarin het uitstaande handelsposities mag wegstrepen tegen tegengestelde posities.

De Britten hebben een motief

Het creëren van mist zou weleens het doel kunnen zijn van degene die geklaagd heeft over de Nederlandse regels bij de Europese Banken Autoriteit (EBA). De toezichthouder zelf wil desgevraagd niets zeggen over de identiteit van de firma in kwestie, maar in de sector wijzen veel vingers naar de Britten. Die hebben een motief: in de nasleep van het brexitreferendum steken de eerste handelshuizen uit de City over naar het Europese vasteland. Hun favoriete vestigingsplaats is Amsterdam.

Wie wil voorkomen dat firma's massaal Londen inwisselen voor de polder, heeft aan het zaaien van twijfel over de Nederlandse regels een effectief middel. Zelfs wanneer het gunstigste scenario voor de handelshuizen uitkomt en, als de mist is opgetrokken, zou blijken dat er de facto weinig is veranderd.
[verwijderd]
0
Onzekerheid, terwijl er naar mijn mening niet wezenlijk iets ernstigs aan de hand is. In de regel neigt de beurskoers ernaar om rekening te houden met het meest negatieve scenario, voor zover dit in deze situatie te berekenen valt. Derhalve een goed aankoopmoment. Disclaimer: ik heb de laatste dagen wat bijgekocht.
[verwijderd]
0
EU ...hoe verniel ik de economie met regulering..... Werkloosheid Sky High en nu gaan we de financiële sector ook het leven zuur maken met onzekerheid! Geweldig die K ... ambtenaren in Brussel!
africa2
0
Flow Traders presents at ABN AMRO Benelux Equities Conference in Frankfurt 21 November .
Hoop dat er morgen wat duidelijkheid komt zodat we net als altice minimaal 10% kunnem stijgen.
Tordan
0
quote:

africa2 schreef op 20 november 2017 11:19:

Flow Traders presents at ABN AMRO Benelux Equities Conference in Frankfurt 21 November .
Hoop dat er morgen wat duidelijkheid komt zodat we net als altice minimaal 10% kunnem stijgen.
Laten we het hopen!!!
[verwijderd]
0
quote:

yieldcurve schreef op 18 november 2017 11:26:

Onzekerheid, terwijl er naar mijn mening niet wezenlijk iets ernstigs aan de hand is. In de regel neigt de beurskoers ernaar om rekening te houden met het meest negatieve scenario, voor zover dit in deze situatie te berekenen valt. Derhalve een goed aankoopmoment. Disclaimer: ik heb de laatste dagen wat bijgekocht.
Helemaal eens met Yieldcurve. Ik heb net ook flink wat Flowtraders ingeslagen, altijd fijn zo'n uitverkoop...

Al verscherpen de kapitaalregels wat dan geloof ik niet dat dat voor Flowtraders een gigantische probleem zal opleveren, afgelopen kwartaal hadden ze 262 miljoen euro op de balans staan. Lijkt mij voldoende...

Het verhaal dat de bonussen beperkt gaan worden geloof ik niet zo of vinden ze wel een manier omheen.

Daarnaast neemt de volatiliteit op de markt eindelijk weer eens toe, wat meer omzet betekent.

Al met al een erg overdreven reactie als je het mij vraagt of zie ik iets over het hoofd?
[verwijderd]
0
Warrem Buffet
1
Addvaluefund:
Over 2016 boekte Flow Traders uiteindelijk een keurige winst per aandeel van € 1,98. Zoals bekend is 2017 tot op
heden een jaar van uitzonderlijk lage koersvolatiliteit en tevens bescheiden velocity, hetgeen in het eerste negen
maanden heeft geresulteerd in een winst per aandeel van € 0,68 in vergelijking met € 1,44 in dezelfde periode van
2016. Indien deze relatieve performance zich zou voortzetten in Q4 2017, zou voor geheel 2017 een winst per aandeel
van € 0,94 in beeld komen. Uitgaande van eerdergenoemde pay-out ratio van 75% van de netto winst zou het dividend
alsdan op € 0,80 per aandeel uitkomen, hetgeen bij de huidige beurskoers van € 21,- een dividendrendement van 3,8%
zou betekenen. Voor 2018 zijn de perspectieven voor het schuldenvrije Flow Traders naar onze indruk zodanig positief
5
dat een behoorlijk winstherstel alleszins binnen bereik ligt. De volgende argumenten liggen aan deze verwachting ten
grondslag:
? Een periode van voortdurende lage koersvolatiliteit heeft in de recente beurshistorie maximaal zeven
aaneengesloten kwartalen geduurd. Dit zou betekenen dat vanaf Q2 2018 de zogenaamde ‘vola’ weer zou
moeten gaan stijgen;
? Flow Traders is actief in een absolute groeimarkt. De markt voor ETPs groeit nog altijd onstuimig, waarbij de
markt in de Verenigde Staten met momenteel circa 80% van het wereldwijde handelsvolume verreweg de
grootste is. Flow Traders is actief doende haar marktaandeel van circa 2% in de Verenigde Staten te laten
groeien. Onlangs werd de vergunning verkregen om ook in de off-exchange markt in de Verenigde Staten als
liquiditeitsverschaffer actief te mogen zijn, hetgeen het winst-genererend vermogen in 2018 behoorlijk zal
vergroten;
? Flow Traders is met een geschat marktaandeel van ruim 20% verreweg de grootste speler op de Europese
markt die qua ontwikkeling zo’n zeven jaar achterloopt op die van de Verenigde Staten, maar een veel hogere
groeiverwachting heeft in de komende jaren. Toonaangevende Amerikaanse partijen als Blackrock, Vanguard
en State Street breiden hun Europese activiteiten dan ook geleidelijk steeds verder uit;
? In het Verre Oosten, waar Flow Traders een bescheiden marktaandeel heeft, wordt binnenkort een kantoor in
Hong Kong geopend, waardoor ook een link naar de Chinese financiële markten binnen bereik komt;
? Flow Traders staat op het punt om ook als liquiditeitsverschaffer in valutamarkten te gaan opereren. De
onderneming heeft de afgelopen maanden met een gespecialiseerd team proefgedraaid in deze extreem
liquide (‘Forex’ – ‘foreign exchange’) markt. Ofschoon geen concrete mededelingen zijn gedaan omtrent de
ervaringen die gedurende deze proefperiode zijn opgedaan, hebben wij de indruk dat op termijn de
afhankelijkheid van de resultaten van de bemiddeling in ETPs zal afnemen als gevolg van de bijdrage van de
Forex-activiteiten;
? Flow Traders investeert continu in nieuwe traders en in nieuwe technologie. De kost gaat hierdoor naar
schatting één à anderhalf jaar voor de baat uit. Hierdoor ligt het winst-genererend vermogen in 2018
automatisch hoger dan in 2017;
? Flow Traders breidt continu het aantal ETPs uit maar ook het aantal institutionele “counter parties” en het
aantal handelsplatformen waardoor de Net Trading Income (NTI) zou moeten toenemen;
? Flow Traders zal gaan profiteren van de Europese invoering van MiFID II per 1 januari 2018. Vanaf die datum
dient volledige transparantie te worden betracht bij het uitvoeren en vastleggen van effectenorders. Hierdoor
zullen de ETPs volumes zichtbaar gaan toenemen.
Tenslotte kan worden geconstateerd dat het aandeel Flow Traders bij de huidige beurskoers van € 21,- in technische
zin zwaar oversold is. Dit is mede het gevolg van het feit dat een aantal hedge funds shortposities in het aandeel heeft
ingenomen. Per eind oktober bedroeg de totale shortpositie 4,96% van het aantal uitstaande aandelenkapitaal. Bij een
free float van 71,3% betekent dit dat een kleine 7% van de vrij verhandelde aandelen in de toekomst moet worden
teruggekocht om deze posities weer te sluiten.
Wij menen dat 2017 het jaar van ‘the Rock Bottom earnings’ van Flow Traders zal blijken te zijn. Vanaf de huidige lage
waardering en beurskoers – ruim € 10,- of 34% onder de IPO-koers van juli 2015 van € 32,- per aandeel – zien wij op
termijn een significant opwaarts koerspotentieel. Nota bene, begin vorig jaar stond de beurskoers nog ruimschoots
boven de € 50,-. Bovendien kan de huidige weging van 10,8% in de portefeuille eveneens worden beschouwd als een
‘hedge’ tegen een plotselinge toename van de volatiliteit op financiële markten, die naar verwachting de overige 89%
van onze portefeuille niet geheel onberoerd zal laten. ,
pieter1
0
Dit is een oud bericht, hier wordt gesproken over een "huidige beurskoers van 21 euro" Ik ben wel benieuwd naar een update van Add Value, hoe kijken ze nu naar FT met de nieuwe kapitaaleisen
money hates me
0
Heb net call-opties juni 20 bijgekocht, dit keer gekozen voor iets langere termijn.
Eerder aangekochte call-opties maart 23 zal moeilijk worden(laat ze desnoods waardeloos aflopen, gewoon afwachten de verdere koersontwikkeling) maar heb nog zeker 4 maanden de tijd.

Heb nog steeds goed gevoel dat het goed komt.(soms moet je op je gevoel gaan;-)
trq786
0
quote:

pieter1 schreef op 20 november 2017 15:29:

Dit is een oud bericht, hier wordt gesproken over een "huidige beurskoers van 21 euro" Ik ben wel benieuwd naar een update van Add Value, hoe kijken ze nu naar FT met de nieuwe kapitaaleisen
Valt wel mee, ligt eraan wat je onder 'oud' verstaat. Amper 1.5 week geleden stond de koers nog op 21, dus zo oud is dit niet.
Overigens móet Add Value wel een goed verhaal hebben, want ze hebben echt een flinke positie. Ik vind hun argumenten wel sterk, daar niet van.

Er is ondertussen een partij weer flink aan het opkopen. Ze wachten op de ask met een hoge volume en slaan toe. Das wel een goed teken.

Heeft iemand verder enig idee hoelang de shorts short mogen blijven? M.a.w. wat is hun tijdslimiet? Ongeacht een limiet, denk ik dat ze wachten op een persbericht van FT mbt de nieuwe kapitaal eisen. Mocht het allemaal meevallen, dan denk ik dat ze beginnen met coveren aangezien de gemiddelde vix nu wel aan het stijgen is.
[verwijderd]
0
De CBOE Volatility Index vandaag van 12 naar 11 gezakt.
Maar het gemiddelde ok.

Morgen persbericht toch?!
trq786
0
quote:

polleke60 schreef op 20 november 2017 16:21:

De CBOE Volatility Index vandaag van 12 naar 11 gezakt.
Maar het gemiddelde ok.

Morgen persbericht toch?!
Zover ik weet is er geen persbericht aangekondigd. Er is wel een event waar FT aanwezig is, dus op basis daarvan verwachten sommigen e.e.a.
[verwijderd]
0
een persbericht dus, morgen ;)) Ach dat hebben ze heel niet nodig. Zodra die volatiliteit en velocity gaan doorstijgen dan zien we mooie tijen tegemoet! Vroeg of laat komen die toch.
hjk2
0
Over Add Value Fund gesproken, volgens mij strijdt dat beleggingsfonds met het Kempen Orange Fund om de titel "Meest succesvolle fonds in Nederlandse aandelen".
Add value heeft zo ongeveer 10% van zijn kapitaal in FT gestoken. En wie komt dan op een koers van € 21 even melden, dat FT veel te duur is en wel 20% in waarde kan zakken? Kempen.
En hoeveel aandelen FT heeft het Kempen Orange Fund? 0.
Het zou zomaar kunnen, dat het Kempen Orange Fund weer Nederlands succesvolste beleggingsfonds wordt over 2017.
[verwijderd]
0
quote:

hjk2 schreef op 20 november 2017 18:19:

Over Add Value Fund gesproken, volgens mij strijdt dat beleggingsfonds met het Kempen Orange Fund om de titel "Meest succesvolle fonds in Nederlandse aandelen".
Add value heeft zo ongeveer 10% van zijn kapitaal in FT gestoken. En wie komt dan op een koers van € 21 even melden, dat FT veel te duur is en wel 20% in waarde kan zakken? Kempen.
En hoeveel aandelen FT heeft het Kempen Orange Fund? 0.
Het zou zomaar kunnen, dat het Kempen Orange Fund weer Nederlands succesvolste beleggingsfonds wordt over 2017.

Add Value Fund heeft inderdaad zo'n 10% van zijn kapitaal in FT zitten. De gemiddelde prijs waartegen ze die aandelen hebben aangeschaft ligt rond de 29 euro. Zij beleggen voor de langere termijn en hebben niet voor niets zo'n flink aantal aandelen FT aangekocht. Zij hebben dus veel vertrouwen in FT. Ik hoop dat hun vertrouwen bewaarheid wordt. Geduld hebben is het motto.
2.230 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 16:57
Koers 19,980
Verschil +0,470 (+2,41%)
Hoog 20,780
Laag 19,730
Volume 834.886
Volume gemiddeld 213.238
Volume gisteren 266.041

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront