Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Robeco Private Equity

425 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
hirshi
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 18 november 2017 10:38:

Iedereen met gezond verstand had kunnen weten dat dit fonds geen goede afloop zou krijgen; ik heb er dus geen cent ingestoken.
Ik ben ook allang uit dit fonds. Zie mijn eerdere bericht.

Maar waar was je toen het persbericht van RPE verscheen van 16 oktober 2017 - zoals op dit draadje gemeld - met de melding van een intrinsieke waarde van € 4,26 terwijl dat nu per 30 september 2017 € 3,86 blijkt te zijn?

Daarover werd op dit draadje gecommuniceerd maar jij was afwezig.
Ga je dan niet achteraf op je borst kloppen want iedereen met gezond verstand doorziet goedkope conclusies.

Stapelaar
0
Vreemde zaak!
In oktober was alles in principe verkocht en de verwachte opbrengst was duidelijk, met o.a. een 21% discount op de CV-belangen. Nu blijkt opeens 40% van de waarde hiervan verdampt. Toelichting laat men gemakshalve maar even achterwege. Wat een stelletje mafkezen toch weer.
Het valt ook niet uit te sluiten dat ze weer eens verkeerd hebben gerekend (gebeurde al twee keer eerder), maar dat zal tocht wel niet het geval zijn.
haas
0
stapelen met rente :)
========================
Albert Einstein stond niet bekend als beleggingsgoeroe. Maar met zijn observatie dat cumulatief rendement, ofwel rente-op-rente, het achtste wereldwonder is, sloeg hij de spijker op zijn kop.
hirshi
0
Als er geen foute berekening is gemaakt heeft het fonds dus op 16 oktober 2017 onjuiste en misleidende informatie informatie verschaft. Het derde kwartaal was verstreken en men had kunnen weten dat de verstrekte informatie op 16 oktober 2017 onjuist was. Of dit muisje nog een staartje heeft hangt af van de houders van de stukken. Het is een claim waard, maar de belangen zullen te gering zijn voor een juridische zaak.
Stapelaar
2
Geachte heren Bardelmeijer en de Klerk,

Met grote verbazing las ik uw persbericht met datum 16 november 2017 met betrekking tot de waarde van uw fonds per eind september.

Wat betreft de belangen van uw fonds in de RGPE CV noemde u in een persbericht van medio oktober een verkoopprijs in de secundaire markt van 81% van de waarde per 30 juni 2017. Gelet op de complexiteiten van levering zou ik hebben verwacht dat Robeco ervoor zou hebben gekozen om -handelend in het belang van beleggers- dit belang op eigen boek te nemen tegen 100% van de waarde. Dit had m.i. gekund door de participaties RPE van beleggers over te nemen middels een bod.

Medio oktober meldt u een te verwachten intrinsieke waarde van 4,26 euro per participatie. En medio november is dat opeens nog maar 3.86 euro en berekend per 30 september. Er is nu opeens en met terugwerkende kracht een discount toegepast van circa 40% in plaats van 19% op het belang in RGPE CV. Maar een fatsoenlijke toelichting laat u gemakshalve achterwege.

Voorts blijkt dat de verkoop van het belang in PGGO per 30 september nog niet was afgerond, terwijl de waarde per 31 juli die grondslag vormde voor de verkoopovereenkomst reeds eind augustus door PGGO werd gecommuniceerd. Ik was benieuwd of de koper nog bezwaar zou maken vanwege de plotselinge afwaardering die door PGGO in augustus werd gedaan op haar belang in Delsey.
Omdat u medio november geen melding maakt van een discussie hierover en een min of meer ongewijzigde waarde meldt van 220d euro mogen beleggers er dus vanuit gaan dat er zonder meer uitvoering is c.q. zal worden gegeven aan de verkoopovereenkomst terzake.

Graag wil ik u verzoeken om met een aanvullend persbericht te komen teneinde de openheid van zaken te verstrekken waarop beleggers m.i. zonder meer recht hebben.
Stapelaar
0

We hebben uw email ontvangen en onderzoeken op dit moment de mogelijkheid tot een aanvullende publicatie.

Met vriendelijke groet,
Niels Bardelmeijer
Stapelaar
0
Aanvullende publicatie is inmiddels stilletjes op de Robeco site geplaatst. Geen aanvullend persbericht anders was het me wel eerder opgevallen.

Zoals gemeld in het persbericht voor Robeco Private Equity dd. 16 oktober 2017 is er een totaalprijs overeengekomen voor de verkoop van alle fondsen in de portefeuille van RGPE C.V., één van de beleggingen van Robeco Private Equity. In het persbericht staat tevens vermeld dat de individuele overdracht van elk van de onderliggende fondsen mede afhankelijk is van de goedkeuring van de desbetreffende onderliggende fondsbeheerder, waardoor er een kans bestaat dat niet alle fondsen daadwerkelijk overgedragen kunnen worden.

Conform voornoemd persbericht is het overdrachtsproces inmiddels gestart en heeft een aantal beheerders van onderliggende fondsen aangegeven geen goedkeuring te verlenen. De implicatie hiervan is dat deze fondsen buiten voornoemde transactie zullen vallen en vooralsnog in de portefeuille van Robeco Private Equity blijven. Voor de bepaling van de intrinsieke waarde van Robeco Private Equity betekent dit dat deze fondsen niet langer worden gewaardeerd op de initieel overeengekomen verkoopprijs, maar op de daadwerkelijke intrinsieke waarde. De waardeontwikkeling van deze fondsen is van invloed geweest op de bepaling van de intrinsieke waarde van Robeco Private Equity zoals bekendgemaakt in het persbericht dd. 16 november 2017.
Stapelaar
0
Merkwaardig verhaal: stel dat de helft van de CV portefeuille niet kan worden overgedragen, dan heeft dat deel in Q3 plotseling een daling van de intrinsieke waarde doorgemaakt van 61%.
Immers: 19% was al afgewaardeerd op 15/10 en als op 15/11 op het totaal 40% wordt afgewaardeerd dan moet je nog 2*21% toerekenen aan de onverkoopbare helft.

Was het een kleiner deel van de portefeuille dan hebben ze dat deel mogelijk volledig afgewaardeerd.

De performance over de gehele looptijd van het fonds tendeert intussen steeds verder richting nul. Wat een soap!
Stapelaar
0
Conform voornoemd persbericht is het overdrachtsproces gestart en heeft een aantal beheerders van onderliggende fondsen inmiddels aangegeven geen goedkeuring te verlenen. De implicatie hiervan is dat deze fondsen buiten de overeengekomen transactie vallen en vooralsnog in de portefeuille van RGPE blijven. Naar aanleiding van deze ontwikkeling heeft de beheerder van RGPE C.V. aan de investeerders (waaronder RPE) gecommuniceerd dat de volledige afwikkeling van RGPE C.V. niet zal zijn afgerond voor de contractuele einddatum van 24 december 2017 en dat het fonds na die datum conform de fondsdocumentatie in liquidatie zal treden.

Ook voor RPE betekent dit dat niet alle bezittingen in de portefeuille voor de contractuele einddatum (eveneens 24 december 2017) zijn verkocht. Overeenkomstig RGPE C.V. zal ook RPE in liquidatie treden per 24 december 2017 teneinde de verkoop van de bezittingen in de portefeuille verder te kunnen afwikkelen. De opbrengsten die door RPE worden ontvangen uit de (gedeeltelijke) verkoop van de onderliggende posities in RGPE C.V. en de verkoop van de positie in PGGO zullen in beginsel één op één aan de participanten worden uitgekeerd. Het is in dit kader belangrijk op te merken dat de beheerder geen invloed heeft op de timing noch de omvang van de distributies die voortvloeien uit RGPE C.V.

Wij zullen u via de website nader op de hoogte houden van de afwikkeling van RPE.
hirshi
0
In 2014 heeft Robeco opnieuw informatie over het fonds Robeco Private Equity moeten corrigeren. De waarde van de beleggingen in het fonds bleek, net als twee jaar eerder, onjuist gecommuniceerd. De VEB vroeg opheldering namens beleggers en een compensatieregeling werd in het leven geroepen. Een claim kon worden ingediend.

Nu is het blijkens een persbericht van gisteren voor de derde keer prijs. De intrinsieke waarde van het Robeco Private Equity Fund in liquidatie is gedurende een niet nader gedefinieerde periode onjuist berekend.

Meer informatie over deze correctie zal verstrekt worden bij de publicatie van de gecontroleerde jaarrekening van Robeco

Op dit moment wordt onderzocht in hoeverre de eerder gepubliceerde intrinsieke waardes dienen te worden gecorrigeerd en of en op welke wijze beleggers dienen te worden gecompenseerd voor eventuele schade als gevolg hiervan.

De herberekende intrinsieke waarde per 31 december 2017 is € 4,11
De laatst gedane koers is € 2,87.
[verwijderd]
0
Het Fonds Robeco Private Equity keert na de a.s. AVA €0,40 dividend uit. De resterende beleggingen zijn in 2017 flink teruggeschroefd tov ultimo 2016. Het is wachten op de einduitkering.
De IW per eind 2017 was €4,10.
.
Aan beleggers die in de periode tussen 16 augustus 2013 tot en met 23
april 2018 een verkoop hebben gedaan op grond van de onjuiste IW-gegevens krijgen een COMPENSATIE-regeling aangeboden. Zij dienen zich te melden bij Robeco.
Stapelaar
0
Per eind 2017 was er in kas ruim 2 euro per aandeel en daar kan inmiddels nog wat bij zijn gekomen. Deze maand echter een schamel dividend van 0.40 euro.

Waarom blijven ze als een kip op een ei op die resterende cash zitten?
Stapelaar
0
quote:

kolifant schreef op 13 juni 2018 10:28:

Aan beleggers die in de periode tussen 16 augustus 2013 tot en met 23
april 2018 een verkoop hebben gedaan op grond van de onjuiste IW-gegevens krijgen een COMPENSATIE-regeling aangeboden. Zij dienen zich te melden bij Robeco.
Bij Robeco als hun rekening daar loopt vermoed ik. Het lijkt wel of ze het controlewerk bij anderen willen neerleggen:

"Beleggers die gedurende bovengenoemde periode aandelen Robeco Private Equity verkocht hebben, kunnen zich melden bij hun distributeur voor de vaststelling of een compensatie op hen van toepassing is en de afhandeling van een eventuele compensatie."
Stapelaar
0
quote:

hirshi schreef op 17 juni 2018 23:02:

Forse claim ingediend.

De kassa gaat rinkelen.
Waar ingediend en hoe? Is er al iets bekend over hoe de regeling er dit keer uitziet?
hirshi
0
@ Stapelaar

In mijn geval Binck. Maar Binck zelf faciliteert geen class-actions.

Of de compensatieregeling van toepassing is zal worden vastgesteld door ABNAMRO. Zij verwerken voor klanten van Binck de transacties in RPE.

Eventuele koopopdrachten (voordeel van te lage aankoopwaarde) zullen worden gesaldeerd met verkopen volgen info van Robeco. Ik meen in aanmerking te komen omdat ik enkele jaren geleden mijn belang geheel heb afgebouwd.

Mvrgr.
Stapelaar
0
quote:

hirshi schreef op 20 juni 2018 19:20:

Eventuele koopopdrachten (voordeel van te lage aankoopwaarde) zullen worden gesaldeerd met verkopen volgen info van Robeco. Ik meen in aanmerking te komen omdat ik enkele jaren geleden mijn belang geheel heb afgebouwd.

Mvrgr.
Dat scheelt dan wel een slok op een borrel: beide vorige keren keken ze alleen naar de verkooptransacties. Ik heb mijn verkoopactiviteiten aangegeven bij o.a. Binck, maar dat gaat dan dus niet werken op die manier.
Stapelaar
0
Intussen is in september alsnog cash uitgekeerd en bedraagt de intrinsieke waarde van het fonds nu nog circa 0,65 per aandeel. Dat wil zeggen het fonds heeft nu een omvang van circa 1 ton euro's.

De zelf benoemde Investment Professionals vermelden op de website:

Robeco Private Equity
ISIN: NL0000292720
An easy way to invest in a well-diversified private-equity portfolio.
Benefit from the expertise and years of experience of the Robeco Alternative Investments private-equity team.
Attractive returns and low correlation with other investment categories.

Dankzij veelvuldig handelen en driemaal middels compensatie-uitkeringen te hebben kunnen genieten van hun blunders heb ik inderdaad attractive returns en low correlation gehad.
Rendement over de gehele looptijd bedraagt echter slechts enkele procenten per jaar.
425 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,83  -11,24  -1,27%  09:02
 Germany40^ 17.760,20 -1,48%
 BEL 20 3.812,30 -1,08%
 Europe50^ 4.907,23 -1,55%
 US30^ 37.648,79 -0,13%
 Nasd100^ 17.686,93 -0,04%
 US500^ 5.051,74 -0,18%
 Japan225^ 38.393,62 -0,79%
 Gold spot 2.374,61 -0,36%
 EUR/USD 1,0614 -0,10%
 WTI 85,07 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -1,72%
AEX -1,24%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront