Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal November 2017

1.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 » | Laatste
La Raza
0
Klopt hoor Tkb de redacties zijn al tijden niet meer hoe ze ooit waren, legio voorbeelden helaas en dit is er ook één van inderdaad.

US is lekker gegaan dus wie weet morgen door de € 25,50

Ik zag je trouwens op het Altice forum ik heb niet alles gelezen want dat is onderhand een dagtaak maar uit nieuwsgierigheid, je hebt je verlies toch denk ik al genomen of zit je daar nog in ? Ik hoop van niet want gun iedereen en jij met je kennis en verdieping daarvan het beste iig.

e alias=Toekomstbeeld id=10450365 date=201711281949]
[...]

Niet helemaal correct. Ze lossen het uitstaande bedrag op deze lening uit. En dat is outstanding U.S.$643,509,000

De oorspronkelijk lening was 1,5 miljard maar er is al diverse keren eerder op afgelost in 2016.
[/quote]
voda
0
Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle fondsen hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn dinsdag alle negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam hoger gesloten.

Aegon (+0,42%)
ArcelorMittal (+0,89%)
ASML (+0,26%)
Galapagos (+0,09%)
ING Groep (+1,56%)
Philips (+0,25%)
RELX (+0,68%)
Royal Dutch Shell (+0,48%)
Unilever (+0,61%)

Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 543,59 punten, zijn geëindigd op 546,06 punten.

Euro/dollar: 1,1844

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Mooi hoor... 25,277 euro, AEX fut op 546....beloofd wat morgen. De financiële fondsen stonden bij de winnaars op Wall Street...dus daar liggen de grootste kansen morgen in Europa.
[verwijderd]
0
Crypsis
0
[verwijderd]
0
Iron ore will weaken next year as global supplies increase including from a new mine in Brazil at the same time that steel production risks topping out in China, according to Goldman Sachs Group Inc., which expects prices to decline back toward $50 a metric ton.

The raw material may fall to $60 a ton in three months, $55 in six and $50 in 12, according to the New York-based bank’s projections, which suggest a second year of lower prices after they dropped in 2017. Benchmark ore with 62 percent content was last at $67.76 a dry ton, according to Metal Bulletin Ltd.

The forecast for lower prices “is mainly because we see steel production in China peaking and should fall going forward and iron ore supply is still growing, with S11D ramping up,” analyst Hui Shan said in an email to Bloomberg, referring to Vale SA’s giant new mine.

Iron ore investors have endured a volatile ride this year as prices swung in a wide arc on policy shifts in China, where officials are curbing steel supply to cut pollution, as well as on prospects for extra output from miners. The mainland’s environmental cleanup has buoyed prices of steel, aiding mills’ profitability, and prompted speculation that the trends enable users to pay more for iron ore. That’s not an argument Shan finds persuasive.

Iron ore prices should be determined by their “own supply-and-demand dynamics, not how much buyers could potentially pay,” said Shan. Steel margins have been high for an extended period, and they’re high precisely because of policy-driven output cuts, which depress iron demand, Shan adds.
[verwijderd]
0
Voorgaande jaren werd staal veel goedkoper door de lagere Iron Ore prijzen.
Nu stijgt de vraag naar staal stevig, wordt er 100-150 miljoen ton productiecapaciteit geschrapt. Dat zou de prijzen rdelijk op peil moeten houden terwijl productie kosten door lagere Iron Ore dalen. En dat zou bijdragen aan een betere winst = hogere koers.
Ben benieuwd hoe jullie dat zien.
gpjf
0
Kan verhaal van GS ook niet zo goed plaatsen. Er zal wel een strategie achter zitten. Druk op EU aanhouden ivm import?
[verwijderd]
1
ArcelorMittal Gent wil volgend jaar een bio-ethanolfabriek bouwen. De investering wordt geraamd op 150 miljoen euro.

ArcelorMittal in Gent, het vroegere Sidmar, werkt aan de financiering van een bio-ethanolfabriek op de site in Zelzate. Dat bleek dinsdag in de marge van de mediadag van de Luxemburgse staalgroep in Parijs. ArcelorMittal is de jongste twee jaar druk bezig de milieu-impact van zijn fabrieken in Europa terug te dringen. Een bio-ethanolfabriek zou de uitstoot van koolstofmonoxide (CO) en koolstofdioxide (CO2) fors verminderen. Hoe fors, kan men in Gent niet zeggen. ‘Details maken we pas bekend als de plannen klaar zijn’, is te horen.
De gassen van de staalfabriek en de hoogovens op de Gentse site - voornamelijk CO en CO2 - worden vandaag voor de helft gerecupereerd als brandstof voor de eigen installaties. De andere helft gaat naar de nabijgelegen Engie-centrale, die de gassen omzet in elektriciteit die dan weer door ArcelorMittal wordt gebruikt.

Diepzeemicroben

ArcelorMittal Gent wil een deel van de gasstromen die naar Engie gaan, afleiden naar een installatie en er biobrandstof van maken. Dat gebeurt door de koolstofmonoxide in een reactor te brengen waarin diepzeemicroben zitten die zich met CO en waterstof voeden en die voeding omzetten in ethanol. Daarvoor wordt samengewerkt met het Amerikaanse bedrijf LanzaTech.

40%

ArcelorMittal Gent nam anderhalf jaar geleden een nieuwe staaloven in gebruik die 40 procent energie-efficiënter is dan de twee ovens die hij vervangt.
Voor het eerst zal die technologie wereldwijd op zo’n grote schaal worden toegepast. De bouw van de ethanolfabriek zou een tot anderhalf jaar in beslag nemen. De bedoeling is de ethanol te verkopen aan de markt.
De 850 hectare grote site in Gent stootte vorig jaar 9 miljoen ton CO2 uit, een kleine 8 procent van de totale Belgische uitstoot. De staalindustrie is van oudsher zeer vervuilend. Bij de productie komen grote hoeveelheden schadelijke gassen als CO en CO2, maar ook zware metalen en fijn stof vrij. Het Europese Milieu-agentschap riep de Gentse fabriek op basis van cijfers van 2015 dit jaar uit tot een van de meest vervuilende fabrieken van Europa.

Neusje van de zalm

Ondertussen is fors geïnvesteerd om dat te verbeteren. Jaarlijks gaat ongeveer 10 tot 15 procent van het investeringsbudget naar milieumaatregelen. Anderhalf jaar geleden nam Gent een nieuwe staaloven in gebruik die 40 procent energie-efficiënter is dan de twee ovens die hij vervangt. Milieutechnisch is de oven, een investering van 49 miljoen euro, het neusje van de zalm. Het afgelopen jaar kregen de twee sintelfabrieken nieuwe filters, een investering van 22 miljoen euro.

Staal en CO2

Gent en Luik produceerden vorig jaar 6,6 miljard ton staal met 5.800 werknemers. De CO2-uitstoot van dat staal schommelt rond 1,73 ton per geproduceerde ton staal. Het in Europa geïmporteerde staal heeft een CO2-uitstoot van gemiddeld 2,5 à 2,6 ton.
De afgelopen drie jaar investeerde ArcelorMittal in België 250 miljoen euro.
Gent is nu een van de performantste fabrieken van de ArcelorMittal-groep, zowel qua productiviteit als milieutechnisch. Er wordt een nieuw soort staal gemaakt dat ultrasterk en makkelijk vervormbaar is, speciaal voor de autosector. Dat Fortiform-staal zal auto’s tot 10 procent lichter maken, verklaarde CFO Aditya Mittal op de mediadag.
Naast het staal voor offshorewindmolenparken, zonne-energie en de treinindustrie (onder meer rails) is het een van de groeipijlers van de groep. Gent ontwikkelt nu een Fortiform-variant die auto’s 20 procent lichter moet maken.

Zwaar vervuild

Ook de vestiging van ArcelorMittal in Puglia, in het zuiden van Italië, wordt aangepakt. De topman van ArcelorMittal Gent, Matthieu Jehl, trekt volgende maand naar de zwaar vervuilde en vervuilende staalfabriek Ilva. ArcelorMittal kocht de site in juli. De Fransman, die na vier jaar Gent vlot Nederlands spreekt, krijgt de immense opdracht om de grootste staalsite van Europa nieuw leven in te blazen. ‘De fabriek heeft een verschrikkelijk milieuverleden’, aldus Aditya Mittal.
‘We investeren eerst 1,1 miljard euro om de fabriek te saneren en dan nog eens 1,3 miljard euro in de staalproductie zelf. Over vijf jaar willen we er 6 miljoen ton staal produceren. Op langere termijn kunnen we daar naar 9 miljoen ton gaan.’
Aditya toonde zich positief over de Europese staalmarkt ondanks de wereldwijde overcapaciteit, vooral in China. ‘De vraag stijgt. Het Europese staal heeft een grote toekomst. Maar de Europese Commissie moet erover waken dat het speelveld voor iedereen gelijk is’.
De zoon van Lakshmi Mittal verwees naar de anti-dumping maatregelen die de afgelopen jaren zijn ingevoerd om de import van onder meer goedkoop Chinees tegen te gaan. Hij riep de Commissie op een taks te heffen op geïmporteerd staal waarvan de CO2-uitstoot groter is dan het staal dat in Europa wordt geproduceerd.
In Gent gebeurde vorige week een ongeval in de cokesfabriek. Er vielen een dode en twee zwaargewonden. De oorzaak is nog niet duidelijk.

Bron: De Tijd
Gaston Lagaffe
0
quote:

tukker51 schreef op 28 november 2017 17:50:

[...]
Dit is inderdaad de eerste keer dat AM zich zo positief uitlaat.
Had verwacht dat na 15.30 de koers nog verder zou klimmen maar dat zal de komende dagen dan nog wel gebeuren.
Ik blijf maximaal in AM zitten.

Helemaal goed Tukker 51, ik wacht ook nog ( even ) met verkopen maar ik zou zeer graag zien dat de koers wat hoger stond. Nog even geduld zullen we maar zeggen.
La Raza
0
AM-ers deze jongen heeft zijn opties verkocht, hiermee gaan we de hypotheekschuld en last halveren heeeeeeeerlijk.
Ik geloof zeker dat er nog wat bij kan komen maar als je tevreden bent dan ben je tevreden. Ik zit nu alleen nog in AD waar ik ook al op 25% sta met mijn opties alleen deze neem ik mee naar ver in 2018 het ga jullie goed en tot horens!!!
uitzender
1
is de eindejaarsrally eindelijk gestart en gaan we nu de waardering krijgen voor al het positieve nieuws. Ik verwacht nog steeds dat we dichtbij de 30 euro gaan komen nog dit jaar.
dividend zal het toverwoord zijn. Het geld stroomt binnen en alles is onder controle en de marktomstandigheden zijn op alle fronten redelijk tot goed.
eerst maar eens door de 25 en dat we de 26 euro op de borden krijgen.
[verwijderd]
0
de 30,- gaan we dit jaar zeker niet zien nog, echter een 27,50-28,- heel misschien nog wel
gpjf
0
quote:

La Raza schreef op 29 november 2017 09:17:

AM-ers deze jongen heeft zijn opties verkocht, hiermee gaan we de hypotheekschuld en last halveren heeeeeeeerlijk.
Ik geloof zeker dat er nog wat bij kan komen maar als je tevreden bent dan ben je tevreden. Ik zit nu alleen nog in AD waar ik ook al op 25% sta met mijn opties alleen deze neem ik mee naar ver in 2018 het ga jullie goed en tot horens!!!
gefeliciteerd, fantastisch gedaan en goed dat je een keer tevreden ben. Daar kan ik nog wat van leren, mijn hebzucht is nu nog te groot en ik hoop niet onderuit te gaan. Enfin we zullen zien.
rene l
2
Vandaag is het startsein gegeven voor de onvervalste rendier-rally.

Uit blinde eurofie heeft Wim de Jong zijn laatste lange afstandraket afgeschoten.
Genoeg is genoeg zegt hij, zonder gezichtverlies kan hij nu het strijdveld verlaten, en Donald Duck is ook blij.

De zoon van Mittal schreef gisteren nog op zijn site dat hij blij is met Ilva, hij wil er wat moois en groots van maken.

Over obligaties gesproken, onze nationale uitbater van laadpalen gaat de markt op met nieuwe obligaties, ze hebben geld nodig om de renteverplichtingen te voldoen.
Een nieuw piramidespel is in de maak.
De Bitcoin gaat ook als een raket en verschijnt overal in het nieuws.
Zelf kijk ik niet meer naar het jeugdjournaal, het zal mij niet verwonderen...
En wat gebeurt er dan, ze introduceren er short spul op.
En wat doe je dan, juist, helemaal niets, en je kijkt toe en laat je verbazen.

Evi blijkt een man te zijn en de vrouw van Arend Jan is in de markt voor een Clio.

Verder is het vandaag gewoon gehaktdag.
blueisthecolour
0
quote:

La Raza schreef op 29 november 2017 09:17:

AM-ers deze jongen heeft zijn opties verkocht, hiermee gaan we de hypotheekschuld en last halveren heeeeeeeerlijk.
Ik geloof zeker dat er nog wat bij kan komen maar als je tevreden bent dan ben je tevreden. Ik zit nu alleen nog in AD waar ik ook al op 25% sta met mijn opties alleen deze neem ik mee naar ver in 2018 het ga jullie goed en tot horens!!!
Gefeliciteerd, goed gedaan
1.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:58
Koers 23,700
Verschil -0,100 (-0,42%)
Hoog 23,800
Laag 23,440
Volume 468.596
Volume gemiddeld 2.411.545
Volume gisteren 2.676.573

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront