Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BAM: Weer lijk uit de kast

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 The Third Way... 6 december 2017 12:27
    Weer een contructiefoutje. Toen het project in 2015 werd gegund was de waarde 500 mln (100 mln onderhoud niet meegerekend). De prijs was substantieel lager dan bieder nummer twee omdat de JV een (te) slimmigheidje had bedacht...

    Wat buitengewoon irriteert bij BAM is dat nu blijkt dat er eerder maar 14 mln voorziening werd getroffen in vergelijking met 24 mln bij de JV partner, oftewel een te significante 70% meer. Wat zegt dat over de rest van de boekhouding? Zo heeft BAM bv. niets gereserveerd voor de garage in Eindhoven.

    Dankzij de mogelijkheid tot vergelijking met de boekhouding van Volker Wessels krijgt de constante stroom aan lijken in de kast nu een ander en beter duidbaar geurtje. Bah...

  2. L. Rozewater 6 december 2017 23:27
    Als er eens een werk klaar is gekomen, een weg, een tunnel of brug (Spoorbrug over de A1)zie ik op de TV altijd een ingenieur van Rijkswaterstaat met een helm op die trots staat te vertellen over ZIJN brug, tunnel etc.
    Dat die projecten dan door de mannen van bouwers zoals BAM en Heijmans worden gerealiseerd wordt nooit verteld. Op zich niet erg want zij (RW) zijn tenslotte de mensen die de opdracht geven die dan met onze belastingeuro's worden betaald. Wat mij wel ergert is dat ik diezelfde Rijkswaterstaat mensen nooit enige verantwoordelijkheid zie nemen als er een fout is gemaakt.
    Ik neem aan dat zij de bestekken ook lezen en dus medeverantwoordelijk zijn als de sommen niet goed (genoeg) gemaakt zijn of omstandigheden anders blijken te zijn dan oorspronkelijk gedacht. Dat is voor deze (RW) ambtenaren dan altijd zonder enig risico. De rekening komt dan kennelijk alleen bij de bouwers.
    Nu bij deze sluis en zo was het ook met de ambtenaren van de provincie NH bij die zaak over de West-Frisiaweg.
    Daarom lijkt het me redelijk dat RW ook een deel van de extra kosten voor HUN project neemt en niet alles afschuift op bouwers. Bij deze koers van BAM hou ik weer mijn hart vast dat er weer een Turk komt net als bij Ballast.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links