Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
voda
0
Producentenprijzen VS stijgen even hard
Stijging van 0,4 procent in november.

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november conform verwachting gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid dinsdag.

De producentenprijzen stegen in lijn met de verwachting van vooraf geraadpleegde economen met 0,4 procent op maandbasis in november. In oktober stegen de prijzen eveneens met 0,4 procent, evenals in de maand ervoor.

De voedingsprijzen stegen in november met 0,3 procent. De energieprijzen namen met 4,6 procent toe.

Op jaarbasis stegen de prijzen in november met 3,1 procent, de sterkste stijging sinds januari 2012.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting licht hogere opening
Producentenprijzen conform verwachting gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag vermoedelijk een vlakke tot licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ongeveer een halfuur voor opening van de handel 0,1 procent in het groen, terwijl de Dow Jones index 0,2 procent won en die voor de Nasdaq vlak handelden.

"Handelaren verwachten op jaarbasis een stijging van 2,9 procent, wat zich verhoudt tot 2,8 procent in de voorgaande maand", meldde marktanalist David Madden van CMC Markets dinsdag.

Op de macro-economisch gebied bleek dinsdagmiddag dat de producentenprijzen in november conform verwachting zijn gestegen. De producentenprijzen stegen met 0,4 procent op maandbasis in november. In oktober stegen de prijzen eveneens met 0,4 procent, evenals in de maand ervoor. Op jaarbasis stegen de prijzen in november met 3,1 procent, de sterkste stijging sinds januari 2012.

Olie noteerde dinsdag weer in het groen. Een januari-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 58,45 dollar, terwijl een januari-future Brent 1,3 procent duurder werd op 65,53 dollar.

"Brent staat op het hoogste niveau sinds begin juni 2015 nu het stil leggen van de Forties North Sea pijplijn de aanvoer beperkt. De energiemarkt lag er al sterk bij vanwege het akkoord tussen OEC en Rusland om de productiebeperking te verlengen tot eind 2018", aldus Madden.

De euro/dollar noteerde op 1,1766. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1773 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1772 op de borden.

"De dollar staat sinds het banenrapport van vrijdag licht onder druk en handelaren zouden in de aanloop naar de vergadering van de Federal Reserve op woensdag hun posities wellicht verder kunnen verkleinen", zei Madden.

De Fed zal de rente woensdag vermoedelijk verhogen met 25 basispunten. Daarmee zou de federal funds rate uitkomen in een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent, hetgeen ook is ingeprijsd door de markt.

Marktanalist Craig Erlam van Oanda wees er in een vooruitblik op dat het interessant wordt om te zien wat de dot plot zegt en of de Fed vasthoudt aan drie verhogingen in 2018. "Met zoveel onzekere factoren, zoals de plekken die bij het FOMC moeten worden opgevuld, maar ook de belastinghervormingen, zullen de verwachtingen [voor renteverhogingen in 2018] de komende zes maanden gaan verschuiven", aldus de marktanalist.

Het is de laatste persconferentie van Janet Yellen als voorzitter van de Fed. Zij wordt in februari opgevolgd door collega Jerome Powell.

Bedrijfsnieuws

Comcast zal niet langer achter de entertainment activiteiten van 21st Century Fox aanjagen, waardoor Walt Disney vermoedelijk de enige potentiële koper is. Comcast zei dinsdag in een verklaring tegenover verschillende nieuwsmedia "niet langer geïnteresseerd te zijn" in deze onderdelen van 21st Century Fox. De onderneming zei nooit voldoende repliek van Fox te hebben gekregen om tot een officieel bod te kunnen komen. Vermoedelijk maakt Rupert Murdoch, grootaandeelhouder van 21st Century Fox, nog voor het jaareinde bekend wat de plannen zijn. In de handel voorbeurs noteerde 21st Century Fox vlak, terwijl Disney 0,4 procent hoger stond.

3M noteerde in de handel voorbeurs 1,8 procent hoger. Het concern rekent op een aanhoudend sterk momentum en dito prestaties voor 2018. Dit zal CEO Inge Thulin dinsdag tijdens een bijeenkomst in New York toelichten. Over 2017 sprak Thulin van een "robuuste prestatie" met een breed gedragen autonome groei en toenemende winstgevendheid. Volgens de CEO is de onderneming goed gepositioneerd om hier in 2018 op voort te bouwen. Voor dit jaar rekende 3M op een autonome groei van 4 tot 5 procent. Inmiddels denkt de onderneming dat het uitkomt tussen de 4,5 en 5 procent. De winst per aandeel zal 9,00 tot 9,10 dollar bedragen. Voor 2018 mikt 3M op een winst per aandeel van 9,60 tot 10,00 dollar, wat neerkomt op een groei van 6 tot 10 procent. Dit zal gebeuren bij een omzetgroei van 5 tot 7 procent, of 3 tot 5 procent autonoom tegen lokale valuta.

Amerikaanse luchtvaartfondsen noteerden hoger, nadat wereldluchtvaartorganisatie IATA dinsdag meldde dat in het derde kwartaal luchtvaartmaatschappijen uit alle regio's behalve Noord-Amerika hun winsten zagen stijgen. American Airlines noteerde in de handel voorbeurs vlak, United Continental steeg 0,3 procent en Delta Air Lines ook vlak noteerde.

Argen-X wil 150 miljoen dollar ophalen met de plaatsing van zogenoemde American Depositary Shares in de Verenigde Staten, maakte het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf maandagavond bekend. Elke ADS geeft recht op één gewoon aandeel Argen-X. De Amerikaanse notering van het aandeel Argen-X verloor dinsdag in de handel voorbeurs 9 procent, na een winst van 79 procent op maandag.

Slotstanden Wall Street

Wall Street is maandag hoger gesloten. De Dow Jones index won 0,2 procent op 24.386,03 punten, de breder samengestelde S&P500 index steeg 0,3 procent naar 2.659,99 punten en techbeurs Nasdaq eindigde 0,5 procent hoger op 6.875,08 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse toezichthouder waarschuwt voor Bitcoin
Gebrek aan toezicht vormt risico.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurswaakhond Securities Exchange Commission heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de stijgende geldstroom richting de Bitcoin en andere cryptomunten en waarschuwde dat het gebrek aan regelgeving een risico vormt voor kleine beleggers. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag.

Voorzitter Jay Clayton van de SEC sprak zijn zorgen uit over de bitcoin en aanverwante financiële producten. De toezichthouder reguleert deze markt vooralsnog niet. De SEC is vooral niet te spreken over zogenoemde ICO's, waarbij startups geld inzamelen in ruil voor een nieuwe digitale munt.

"Sociale mediaplatforms en financiële markten wemelen van cryptomunten", zei Clayton. "Er gaan verhalen rond over enorme fortuinen die opgebouwd worden en het najagen van dromen." Dat het "ditmaal anders is", hebben we ook al vaker gehoord, zei de topman van de beurswaakhond.

Clayton's waarschuwing kwam op de dag dat de SEC de introductie van een nieuwe cryptomunt ter waarde van 15 miljoen dollar blokkeerde. De toezichthouder redeneerde dat de lancering van de nieuwe cryptomunt volgens de geldende regels van de toezichthouder voor de verkoop van effecten moest plaatsvinden.

Bitcoin-futures worden gereguleerd door de de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), een zusteragentschap van de SEC. De CFTC gaf goedkeuring aan uitbater Cboe Global Markets voor de handel in futures op de Bitcoin. Deze handel ging zondag van start.

Op 18 december zal ook CME Group een future op de Bitcoin lanceren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street overwegend in het groen

Gepubliceerd op 12 dec 2017 om 19:33 | Views: 0

NY-DJ-Industrial Avg 11 dec
24.386,03 +56,87 (+0,23%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag overwegend op winst. Beleggers wachten vooral op het rentebesluit van de Federal Reserve op woensdag. De tweedaagse beleidsvergadering begint dinsdag.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,6 procent hoger op 24.540 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2668 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 6870 punten.

De Fed gaat de rente naar alle waarschijnlijkheid verder verhogen. Veel aandacht zal daarbij uitgaan naar de toelichting op het besluit en de nieuwe prognoses van de Amerikaanse centrale bank voor de economische groei en inflatie. Mogelijk valt daaruit meer op te maken over het tempo waarin de rente de komende jaren wordt verhoogd.

Rentebesluit

De financiële fondsen op Wall Street stonden bij de winnaars in aanloop naar het rentebesluit. Grote banken als JPMorgan Chase, Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley, Wells Fargo en Goldman Sachs tekenden plussen tot 2,8 procent op.

Boeing ging 2,6 procent vooruit. De vliegtuigmaker gaat zijn aandeelhouders belonen. Naast het verhogen van zijn inkoopprogramma van aandelen beloofde het concern ook meer dividend uit te zullen keren. Boeing verhoogt al jaren op rij zijn kwartaaldividend, maar deze verhoging was meer dan waar analisten gemiddeld op hadden gerekend.

Tesla

Tesla won 2,2 procent. PepsiCo heeft een order geplaatst voor honderd elektrische vrachtwagens van Tesla. Het moederbedrijf van onder meer Pepsi en Lay's wil met de trucks snacks en drankjes vervoeren van fabrieken naar distributiecentra en direct naar winkels.

Ook waren er nog wat macro-economische cijfers. Zo gingen de Amerikaanse producentenprijzen in november iets sterker omhoog dan door economen was verwacht. De prijzen die Amerikaanse fabrikanten vragen voor hun producten klommen op maandbasis met 0,4 procent, terwijl was gerekend op een stijging met 0,3 procent. Verder werd bekend dat het vertrouwen van kleine ondernemers in de VS het hoogste niveau heeft bereikt sinds 1983.

De euro was 1,1731 dollar waard, tegen 1,1724 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent tot 57,24 dollar. Brentolie daalde 1,8 procent in prijs tot 63,52 dollar per vat.
voda
0
Facebook laat minder inkomsten lopen via hoofdkantoor Ierland

Socialemediabedrijf Facebook gaat als eerste van de grotere technologische bedrijven belasting betalen over winst in landen waar ze het geld verdienen en minder via het internationaal hoofdkantoor in Ierland. Dat meldt dinsdag de Britse zakenkrant FT.

Het bedrijf werkt aan een lokale verkoopstructuur, waarbij verkochte advertenties worden geboekt als inkomsten in het betreffende land. Het gaat daarbij om wereldwijd 25 landen. Vooral Frankrijk, Duitsland en Italië zullen hiervan profiteren. Volgens financieel directeur bij Facebook David Wehner zal de nieuwe werkwijze in de eerste helft van 2019 zijn afgerond.

Regels ontduiken
Amerikaanse giganten als Apple, Google en Facebook staan al langer onder druk van de Europese Unie om te stoppen met belastingontwijking, regels ontduiken en obstakels opwerpen voor concurrenten. Afgelopen zomer toonde eurocommissaris Margrethe Vestager haar tanden door Google een boete op te leggen van €2,4 mrd, omdat het bedrijf zijn zoekresultaten manipuleerde. En Apple moest vorig jaar Ierland €13 mrd ontdoken belastingen betalen.

fd.nl/ondernemen/1232114/facebook-laa...
voda
0
Wall Street afwachtend voorafgaand aan rentebesluit Fed
Markt vanmiddag eerst aan de slag met inflatiecijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een licht hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index vlak, net als die op de Dow Jones index. De openingsindicatie voor de Nasdaq lag op een kleine plus.

Daarmee bouwt Wall Street zijn recordreeks vooralsnog uit. De Amerikaanse handelssessie zal volledig in het teken staan van het rentebesluit van de Federal Reserve. Naar verwachting zal de centrale bank de rente met 25 basispunten verhogen naar een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent.

"Het hoogtepunt wordt echter de toelichting [van Yellen] omdat de samenstelling van de Fed in 2018 heel anders zal zijn en beleggers maar weinig inzicht hebben in welke richting de centrale bank volgend jaar op zal gaan", zei marktanalist David Madden van CMC Markets in een vooruitblik op de handelsdag.

Op macro-economisch vlak kan de markt vanmiddag aan de slag met Amerikaanse inflatiecijfers in de maand november en de wekelijke olievoorraden. Voorafgaand aan dat rapport van de EIA, noteerde de olieprijs vanmiddag ruim een half procent hoger.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1750 dollar, van 1,1760 eerder op de ochtend. Daarmee herstelde de Amerikaanse munt na een dip. De greenback kwam in de Aziatische handel onder druk te staan na de onverwachte verkiezingsoverwinning van Democraat Doug Jones tijdens Senaatsverkiezingen in Alabama. Lang leek het erop dat Republikein Roy Moore zou winnen in de als zeer conservatief bekend staande staat. De uitslag doet de meerderheid van de GOP in de Senaat slinken naar 51 tegen 49 voor de Democraten en is een gevoelige nederlaag voor president Donald Trump die Moore openlijk steunde.

De Bitcoin futures deden woensdag een stap terug, tot 17.800 dollar, terwijl de cryptomunt zelf weer onder de grens van 17.000 dollar dook.

Bedrijfsnieuws

Qua bedrijfsnieuws was het woensdag rustig. Opvallende koersbewegingen waren er voor Proteostasis Therapeutics en Nordic American Tankers.

Proteostasis Therapeutics, dat eerder deze week nog met positieve resultaten kwam rond onderzoeksstudies naar een medicijn tegen taaislijmziekte, verloor in de voorbeurshandel ruim 5 procent, een fractie van de winst van liefst 161 procent voor het aandeel op dinsdag. Het biofarmaceutische bedrijf zei dinsdagavond laat van plan te zijn 7 miljoen nieuwe aandelen uit te geven.

Ook scheepsbouwer Nordic American Tankers stond in de elektronische handel voorbeurs onder druk na de aankondiging van een aandelenemissie ter waarde van 100 miljoen dollar. Het aandeel daalde bijna 17 procent.

Facebook gaat zijn advertentieomzet direct en lokaal registreren in de landen waar het social media bedrijf actief is met een verkoopkantoor. Tot nu toe wordt de advertentieomzet geregistreerd in het hoofdkantoor in Dublin, wat met name in Europa voor veel ophef zorgde en wordt gezien als belastingontwijking. Het aandeel steeg voorbeurs 0,1 procent.

Slotstanden

Dinsdag sloten de S&P 500 en de Dow Jones index op nieuwe recordstanden. De S&P 500 steeg 0,2 procent op 2.664,11 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent en steeg 24.504,80 punten en de Nasdaq verloor 0,2 procent op 6.862,32 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Honeywell verhoogt omzetverwachting
Verscherpt tevens winstverwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Honeywell International voorziet in het vierde kwartaal een hogere omzet dan eerder werd verwacht, terwijl de winst per aandeel waarschijnlijk aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte uitkomt. Dit meldde de leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen woensdag voorbeurs.

CEO Darius Adamczyk zei in het aanstaande boekjaar een sterke winstgroei te voorzien, gedreven door de aanzienlijke investeringen in de portefeuille van het bedrijf, waaronder de introductie van nieuwe producten, capaciteitsuitbreiding, onderzoek en ontwikkeling, overnames en herstructureringen.

De winst per aandeel zal in het vierde kwartaal waarschijnlijk 1,84 dollar bedragen. Dat is aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte van een winst van 1,79 dollar tot 1,84 dollar per aandeel.

Honeywell verwacht in het vierde kwartaal verder een omzetgroei van 9 procent, terwijl het concern eerder nog uitging van een groei variërend van 5 procent tot 7 procent. De autonome groeiverwachting werd tevens opwaarts bijgesteld. Honeywell rekent nu op een groei van 7 procent tot acht procent, tegen een groei van 4 tot 6 procent eerder.

Outlook 2018

Daarnaast zei Honeywell in 2018 een winst per aandeel te verwachten van 7,55 dollar tot 7,80 dollar per aandeel, exclusief afsplitsingskosten. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 7,79 dollar per aandeel. Half oktober kondigde Honeywell plannen aan om drie onderdelen af te stoten en die in twee afzonderlijke bedrijven naar de beurs te brengen.

Het concern voorziet in 2018 een vrije kasstroom van 5,2 miljard dollar tot 5,9 miljard dollar, wat een groei van de vrije kasstroom van meer dan 20 procent vertegenwoordigt.

Honeywell noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 1,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse consumentenprijzen stijgen conform verwachting in november
Inflatie op jaarbasis 2,2 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in november conform de verwachting gestegen Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

In november stegen de prijzen in lijn met de verwachting van economen met 0,4 procent op maandbasis. In oktober bedroeg de inflatie nog 0,1 procent.

De kerninflatie, zonder de volatiele effecten van voedsel en energie, kwam in november uit op 0,1 procent, terwijl werd gerekend op een stijging van 0,2 procent.

De energieprijzen stegen afgelopen maand met 3,9 procent, terwijl de voedselprijzen ongewijzigd noteerden.

Op jaarbasis bedroeg de inflatie in november 2,2 procent. De kerninflatie lag op 1,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting vlakke opening richting rentebesluit Fed
Markt benieuwd naar toelichting en nieuwe economische ramingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen woensdag op een vrijwel vlakke opening voor Wall Street. Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P 500 index vrijwel onveranderd, net als die op de Dow Jones index. De openingsindicatie voor de Nasdaq lag op een kleine plus.

"Er is wat voorzichtigheid in de markt te bespeuren voorafgaand aan het rentebesluit van de Fed", zag marktanalist Craig Erlam van Oanda. De Amerikaanse handelssessie zal volledig in het teken staan van het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Naar verwachting zal de Federal Reserve de rente met 25 basispunten verhogen naar een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent.

"Het rentebesluit zal weinig verrassend zijn want het was al lang en breed bekend dat de rente dit jaar nog een keer omhoog zou gaan. Het besluit zelf zal de dollar dus niet echt in beweging zetten maar de toelichting en nieuwe economische ramingen, plus de dot plot, kunnen voor volatiliteit zorgen", aldus Erlam.

Analist David Madden van CMC Markets wijst ook op de toelichting van voorzitter janet Yellen als hoogtepunt, "omdat de samenstelling van de Fed in 2018 heel anders zal zijn en beleggers maar weinig inzicht hebben in welke richting de centrale bank volgend jaar op zal gaan."

Op macro-economisch vlak kon de markt vanmiddag al aan de slag met Amerikaanse inflatiecijfers. In de maand november stegen de consumentenprijzen met 0,4 procent op maandbasis, hetgeen ook was voorzien. De kerninflatie bleef met 0,1 procent, wat iets lager was dan de verwachting van 0,2 procent. Op jaarbasis kwam de inflatie in november uit op 2,2 procent en de kerninflatie op 1,7 procent. Met name de ontwikkeling van de kerninflatie is voor de Fed van belang. Die viel in november wat terug ten opzichte van de data in oktober, toen op maandbasis nog sprake was van een kerninflatie van 0,2 procent en op jaarbasis van 1,8 procent.

Later vanmiddag volgen nog de wekelijke olievoorraden. Voorafgaand aan dat rapport van de EIA, noteerde de olieprijs vanmiddag een procent hoger. De OPEC meldde in zijn maandrapport dat vraag en aanbod op de mondiale oliemarkt vanaf eind 2018 in balans zouden moeten zijn.

De euro noteerde rond de klok van drie uur op 1,1759 dollar en daarmee iets hoger ten opzichte van de greenback, die wat schommelt na de onverwachte verkiezingsoverwinning van Democraat Doug Jones tijdens Senaatsverkiezingen in Alabama. Lang leek het erop dat Republikein Roy Moore zou winnen in de als zeer conservatief bekend staande staat. De uitslag doet de meerderheid van de GOP in de Senaat slinken naar 51 tegen 49 voor de Democraten en is een gevoelige nederlaag voor president Donald Trump die Moore openlijk steunde.

De Bitcoin futures deden woensdag een stap terug, tot 17.800 dollar, terwijl de cryptomunt zelf weer onder de grens van 17.000 dollar dook.

Bedrijfsnieuws

Honeywell daalde voorbeurs ruim een procent. De leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen kwam met een opwaartse bijstelling van de winst en omzet in 2017 en een prognose voor 2018. Die was evenwel wat aan de zwakke kant ten opzichte van de marktverwachting.

Farmaceut Eli Lilly kwam woensdag ook met een outlook voor 2018, waarbij een lichte omzetgroei wordt voorzien en een verdere voortgang van de pijplijn met potentiële medicijnen. De winstoutlook voor 2017, van 1,73 tot 1,83 dollar werd neerwaarts bijgesteld naar een bandbreedte van 1,56 tot 1,66 dollar. Voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel.

Qua bedrijfsnieuws was het woensdag verder redelijk rustig. Opvallende koersbewegingen waren er voor Proteostasis Therapeutics en Nordic American Tankers.

Proteostasis Therapeutics, dat eerder deze week nog met positieve resultaten kwam rond onderzoeksstudies naar een medicijn tegen taaislijmziekte, verloor in de voorbeurshandel bijna 8 procent, een fractie van de winst van liefst 161 procent voor het aandeel op dinsdag. Het biofarmaceutische bedrijf zei dinsdagavond laat van plan te zijn 7 miljoen nieuwe aandelen uit te geven.

Ook scheepsbouwer Nordic American Tankers stond in de elektronische handel voorbeurs onder druk na de aankondiging van een aandelenemissie ter waarde van 100 miljoen dollar. Het aandeel daalde ruim 21 procent.

Facebook gaat zijn advertentieomzet direct en lokaal registreren in de landen waar het social media bedrijf actief is met een verkoopkantoor. Tot nu toe wordt de advertentieomzet geregistreerd in het hoofdkantoor in Dublin, wat met name in Europa voor veel ophef zorgde en wordt gezien als belastingontwijking. Het aandeel steeg voorbeurs 0,3 procent.

Slotstanden

Dinsdag sloten de S&P 500 en de Dow Jones index op nieuwe recordstanden. De S&P 500 steeg 0,2 procent op 2.664,11 punten, de Dow Jones index won 0,5 procent en steeg 24.504,80 punten en de Nasdaq verloor 0,2 procent op 6.862,32 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Facebook gaat lokaal omzetbelasting betalen
Bedrijf wil transparanter rapporteren.

(ABM FN-Dow Jones) Facebook gaat zijn advertentieomzet direct en lokaal registreren in de landen waar het social media bedrijf actief is met een verkoopkantoor. Dit meldde Facebook dinsdag.

Tot nu toe wordt de advertentieomzet geregistreerd in het hoofdkantoor in Dublin, wat met name in Europa tot veel ophef lijdt en wordt gezien als belastingontwijking.

"We denken dat het overgaan op een lokale verkoopstructuur wereldwijd meer transparantie aan regeringen en beleidsmakers zal verschaffen, waar werd gevraagd om meer zichtbaarheid in de omzet die werd gegenereerd in lokale omzet in hun landen", meldde Facebook dinsdag in een persbericht.

Facebook meldde daarbij dat de aanpassing van systemen en rapportagemethodes in 2018 zal plaatsvinden en hoopt de implementatie daarvan in de eerste helft van 2019 te kunnen afronden.

Het centrale hoofdkantoor van Facebook blijft gevestigd in Menlo Park in Californië en het internationale hoofdkantoor blijft in de Ierse hoofdstad Dublin.

Het aandeel Facebook sloot dinsdag 1,2 procent lager op 176,96 dollar

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nieuwe Amerikaanse belastingwet dichterbij
Vennootschapsbelasting 21 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben woensdag overeenstemming bereikt over de definitieve versie van het belastingplan.

De volledige details worden later deze week bekendgemaakt. Volgende week wordt de wet in stemming gebracht.

In de gemaakte afspraken zou het belastingtarief voor een individu maximaal 37 procent zijn, zei een persoon bekend met de situatie tegen The Wall Street Journal. Momenteel is dit maximale tarief 39,6 procent.

De vennootschapsbelasting zou uitkomen op 21 procent en ingaan per 2018. Op dit moment bedraagt dit tarief 35 procent.

President zei woensdag in een toespraak dat de nieuwe belastingwet "zeer dichtbij" is.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Fed verhoogt rente
Fed verhoogt rente

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft conform verwachting de rente verhoogd. Dit bleek woensdag uit het rentebesluit van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.

Het belangrijkste rentetarief, de federal funds rate, steeg met 25 basispunten naar een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent. Het is de derde keer dit jaar dat de rente wordt verhoogd, iedere keer met 0,25 procentpunt. Eerder ging de rente omhoog in juni en daarvoor werd in maart het tarief opgekrikt met 25 basispunten naar een bandbreedte van 0,50 tot 0,75 procent.

Zeven Fed-bestuurders stemden voor de renteverhoging en twee waren tegen. Tevens werd het discontotarief verhoogd met 25 basispunten naar 2,0 procent.

Voorzitter Janet Yellen begint om half acht aan haar toelichting op het rentebesluit. De euro/dollar noteerde op 1,1790, ten opzichte van 1,1776 voorafgaand aan de bekendmaking.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Fed verhoogt rente
Rente naar 1,25 tot 1,50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft conform verwachting de rente verhoogd. Dit bleek woensdag uit het rentebesluit van het Amerikaanse stelsel van centrale banken.

Het belangrijkste rentetarief, de federal funds rate, steeg met 25 basispunten naar een bandbreedte van 1,25 tot 1,50 procent. Het is de derde keer dit jaar dat de rente wordt verhoogd, iedere keer met 0,25 procentpunt. Eerder ging de rente omhoog in juni en daarvoor werd in maart het tarief opgekrikt met 25 basispunten naar een bandbreedte van 0,50 tot 0,75 procent.

Zeven Fed-bestuurders stemden voor de renteverhoging en twee waren tegen. Tevens werd het discontotarief verhoogd met 25 basispunten naar 2,0 procent.

Voorzitter Janet Yellen begint om half acht aan haar toelichting op het rentebesluit.

Hogere groeiverwachtingen

De Fed heeft zijn groeiramingen voor de Amerikaanse economie verhoogd en zei van plan te zijn om de rente geleidelijk te verhogen als de economie zich volgens hun voorspellingen ontwikkelt. Dit jaar wordt op een groei van het bruto binnenlands product met 2,5 procent gerekend, versus een verwachting van 2,4 procent die in september werd afgegeven. Volgend jaar groeit de economie ook met 2,5 procent volgens de nieuwe prognose, waar eerder van 2,1 procent werd uitgegaan.

Wat betreft de inflatie en het verwachte aantal rentestijgingen bleef de mening van de centrale bank ongewijzigd ten opzichte van drie maanden terug, ondanks de hogere groeiverwachtingen en het verkrappen van de arbeidsmarkt. Voor 2018 blijft de Fed rekenen op renteverhogingen van 75 basispunten en vervolgens twee renteverhogingen in 2019 en nog eens twee in 2020.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets toonde de Fed zich mild (dovish) met de verwachting van drie renteverhogingen in 2018 in plaats van vier.

Update: om meer informatie te verschaffen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Overwegend hoger slot op Wall Street na renteverhoging
Renteverhoging Fed conform verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) In Amerika zijn de aandelenmarkten overwegend hoger gesloten, nadat de Federal Reserve conform verwachting de rentetarieven verhoogde. De S&P 500 daalde echter 0,05 procent tot 2.661,85 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent won en de Nasdaq 0,2 procent erbij kreeg.

Voor de Dow Jones index betekende dit een recordniveau, voor de vierde keer op rij.

De beurzen bevonden zich in positief terrein voorafgaand aan het rentebesluit. De renteverhoging met 25 basispunten tot een bandbreedte van 1,50 tot 1,75 was alom verwacht. De centrale bank zei ook vast te houden aan de verwachting om in 2018 de rente nog eens drie keer te verhogen, net als dit jaar, met wederom 25 basispunten per keer. Dit bestempelde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarket als 'dovish'.

De Fed verhoogde de groeiverwachting voor de Amerikaanse economie en dit was volgens marktvolgers positief voor de aandelenkoersen. Dit jaar wordt op een groei van het bruto binnenlands product met 2,5 procent gerekend, versus een verwachting van 2,4 procent die in september werd afgegeven. Volgend jaar groeit de economie ook met 2,5 procent volgens de nieuwe prognose, waar eerder van 2,1 procent werd uitgegaan.

Van de bestuursleden stemden zeven leden voor de renteverhoging. Centraal bankiers Charles Evans en Neel Kaskhari waren tegen. Hieruit maakte marktanalist Philip Marey van Rabobank op dat er bij de volgende bijeenkomst in maart waarschijnlijk geen verhoging in het vat zit. Marey denkt dat volgend jaar de rente twee keer omhoog zal gaan.

Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben woensdag overeenstemming bereikt over de definitieve versie van het belastingplan. De volledige details worden later deze week bekendgemaakt. Volgende week wordt de wet in stemming gebracht.

Consumentenprijzen in de Verenigde Staten stegen in november conform de verwachtingen. De inflatie bedroeg 0,4 procent, ten opzichte van 0,1 procent in oktober.

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, nadat uit het olierapport bleek dat de voorraden harder waren gedaald dan was verwacht. De januari-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,54 dollar lager, of 1,0 procent, op 56,60 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1825. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1753 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1745 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Honeywell International voorziet in het vierde kwartaal een hogere omzet dan eerder werd verwacht, terwijl de winst per aandeel waarschijnlijk aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte uitkomt. De leverancier van elektronische controlesystemen en automatiseringssystemen zei ook in 2018 een winst per aandeel te verwachten van 7,55 dollar tot 7,80 dollar. De koers van Honeywell noteerde 1,4 procent in het groen.

Target Corp neemt de boodschappenbezorger Shipt over, een startup, voor 550 miljoen dollar. Target zei dat via de overname het nu mogelijk wordt om bij de helft van zijn winkels bezorging op dezelfde dag te introduceren. De koers van Target steeg 2,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting hogere opening
Amerikaanse beurzen op koers voor vierde weekwinst op rij.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een hogere opening. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq zo'n 0,2 procent in de plus.

Nu de rentebesluiten van de grote centrale banken uit de weg zijn, concentreren de Amerikaanse markten zich in de laatste dagen van het jaar op de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten. Eerder gingen het Huis van Afgevaardigden en de Senaat al akkoord met afzonderlijke versies van de plannen, waarmee onder meer de vennootschapsbelasting wordt verlaagd. Die twee plannen moeten nu samenkomen in één wet die nog voor de kerst door het Congres moet worden geloodst. Echter zouden een aantal Republikeinen weer twijfels hebben en aanpassingen willen. Hoewel de markt er nog steeds op rekent dat de hervormingen erdoor komen, zou de huidige rally eindigen wanneer dit niet het geval is.

"Er is nog steeds optimisme dat de belastingdeal wordt goedgekeurd", volgens marktanalist James Hughes van AxiTrader. Dat Wall Street donderdag lager sloot was dan ook niet meer dan een kleine correctie van beleggers die zich opmaken voor wat richting kerst een handelsweek wordt met lage volumes.

"Lage volumes betekenen evenwel dat de bewegingen wat grilliger kunnen zijn", aldus Hughes.

Op macro- economisch vlak staan vanmiddag de Empire State index over december en de industriële productie in november op de agenda.

Olie werd vrijdag duurder. De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1803. Vrijdagochtend vroeg verhandelde het muntpaar rond 1,1790.

Bedrijfsnieuws

Adobe steeg in de voorbeurshandel ongeveer een procent. Het softwarebedrijf kwam donderdagavond met vierde kwartaalcijfers die beter waren dan analisten hadden voorzien. Zelf sprak Adobe van recordresultaten op zowel kwartaal- als jaarbasis.

Costco Wholesale publiceerde donderdag nabeurs eerste kwartaalcijfers. Die werden in de elektronische nabeurshandel goed ontvangen, want het aandeel steeg ruim 2 procent. Met name de vergelijkbare winkelomzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, bleek beter dan verwacht. Vrijdag voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel.

Oracle ging vanmiddag onderuit. In de voorbeurshandel daalde het aandeel bijna 7 procent. Hoewel de winst en omzet in het afgelopen kwartaal stegen, was de outlook voor het huidige kwartaal teleurstellend.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 2.652,02 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 24.508,66 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.856,53 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Qualcomm verlengt bod op NXP wederom
Bod loopt tot 12 januari.

(ABM FN-Dow Jones) Qualcomm heeft wederom het bod op NXP Semiconductors verlengd. Dit maakte de Amerikaanse chipfabrikant vrijdag bekend.

De aanmeldingstermijn voor het bod zou vrijdag 15 december aflopen. Deze termijn is nu verlengd tot 12 januari 2018. Qualcomm heeft al meerdere keren het bod verlengd sinds het bedrijf vorig jaar in oktober een bod uitbracht op NXP van 110 dollar per aandeel.

NXP, van origine Nederlands, is de grootste fabrikant van chips voor auto's. Het concern is nog steeds gevestigd in Nederland, maar heeft een notering aan de Nasdaq.

Eerder deze week stelde de activistische aandeelhouder Elliott Advisors in een brief aan aandeelhouders van NXP dat het bod omhoog moet naar 135 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bedrijvigheid rond New York groeit iets minder hard
Empire State index daalt naar 18,0.

(ABM FN-Dow Jones) De bedrijvigheid in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in december licht gedaald ten opzichte van november. Dit bleek vrijdag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index.

De index voor de huidige marktomstandigheden zakte van 19,4 in november naar 18,0 deze maand.

De index voor nieuwe orders blijft vrijwel stabiel op 19,5 en de index die zes maanden vooruit kijkt, daalde van 49,6 naar 46,6.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street beweegt richting hogere opening
Amerikaanse beurzen op koers voor vierde weekwinst op rij.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het groen.

Nu de rentebesluiten van de grote centrale banken uit de weg zijn, concentreren de Amerikaanse markten zich in de laatste dagen van het jaar op de ontwikkelingen rond de belastinghervormingen in de Verenigde Staten. Eerder gingen het Huis van Afgevaardigden en de Senaat al akkoord met afzonderlijke versies van de plannen, waarmee onder meer de vennootschapsbelasting wordt verlaagd. Die twee plannen moeten nu samenkomen in één wet die nog voor de kerst door het Congres moet worden geloodst. Echter zouden een aantal Republikeinen weer twijfels hebben en aanpassingen willen. Hoewel de markt er nog steeds op rekent dat de hervormingen erdoor komen, zou de huidige rally eindigen wanneer dit niet het geval is.

Senator Marco Rubio van Florida zou volgens The Wall Street Journal hebben aangegeven tegen de wet te stemmen, tenzij de belastingkortingen voor arme gezinnen met kinderen worden uitgebreid.

"Er is nog steeds optimisme dat de belastingdeal wordt goedgekeurd", volgens marktanalist James Hughes van AxiTrader. Dat Wall Street donderdag lager sloot was dan ook niet meer dan een kleine correctie van beleggers die zich opmaken voor wat richting kerst een handelsweek wordt met lage volumes. "Lage volumes betekenen evenwel dat de bewegingen wat grilliger kunnen zijn", aldus Hughes.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de activiteit in de Amerikaanse deelstaat New York in december is afgenomen. De Empire State index daalde van 19,4 in november naar 18,0 in december, waarmee de neerwaartse trend van een maand werd voortgezet.

Later op de dag volgens industriële productie-data over november.

Olie werd vrijdag duurder. De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1805. Vrijdagochtend vroeg verhandelde het muntpaar rond De aanmeldingstermijn voor het bod zou vrijdag 15 december aflopen. Deze termijn is nu verlengd tot 12 januari 2018. Qualcomm heeft al meerdere keren het bod verlengd sinds het bedrijf vorig jaar in oktober een bod uitbracht op NXP van 110 dollar per aandeel.

Bedrijfsnieuws

Adobe steeg in de voorbeurshandel 2,3 procent. Het softwarebedrijf kwam donderdagavond met vierde kwartaalcijfers die beter waren dan analisten hadden voorzien. Zelf sprak Adobe van recordresultaten op zowel kwartaal- als jaarbasis.

Qualcomm heeft wederom het bod op NXP Semiconductors verlengd. De aanmeldingstermijn voor het bod zou vrijdag 15 december aflopen. Deze termijn is nu verlengd tot 12 januari 2018. Qualcomm heeft al meerdere keren het bod verlengd sinds het bedrijf vorig jaar in oktober een bod uitbracht op NXP van 110 dollar per aandeel. Beide aandelen noteerden voorbeurs vrijwel vlak.

Marathon Oil noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger, nadat JP Morgan het advies verhoogde van Overwogen naar Neutraal. Noble Energy steeg 0,9 procent, hoewel de Amerikaanse bank het advies verlaagde van Overwogen naar Neutraal.

Costco Wholesale publiceerde donderdag nabeurs eerste kwartaalcijfers. Die werden in de elektronische nabeurshandel goed ontvangen, want het aandeel steeg ruim 2 procent. Met name de vergelijkbare winkelomzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, bleek beter dan verwacht. Het aandeel steeg voorbeurs 2,5 procent.

Twitter kan vrijdag waarschijnlijk rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de micro-blog-site donderdag op zijn hoogste niveau in veertien maanden sloot, nadat Goldman Sachs CEO Lloyd Blankfein een foto twitterde van hemzelf en Twitter CEO Kack Dorsey. Het aandeel noteerde 0,9 procent hoger.

Oracle ging vanmiddag onderuit. In de voorbeurshandel daalde het aandeel 4,9 procent. Hoewel de winst en omzet in het afgelopen kwartaal stegen, was de outlook voor het huidige kwartaal teleurstellend.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,4 procent tot 2.652,02 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 24.508,66 punten en de Nasdaq sloot 0,3 procent lager op 6.856,53 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Stijging Amerikaanse industriële productie
Bezettingsgraad ook omhoog in november.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse industriële productie is in november verder toegenomen. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank.

De productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven nam in november op maandbasis toe met 0,2 procent, waar economen vooraf rekenden op 0,3 procent. De stijging in oktober werd bijgesteld van 0,9 naar 1,2 procent.

De bezettingsgraad steeg van 77,0 procent in oktober naar 77,1 procent in november.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Correctie: Costco Wholesale boekt hogere nettowinst
Omzet Amerikaanse retailbedrijf stijgt ook.

(ABM FN-Dow Jones) Costco Wholesale heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet en nettowinst geboekt. Dit maakte het Amerikaanse retailbedrijf donderdag nabeurs bekend.

Costo Wholesale boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 640 miljoen dollar, in vergelijking tot 545 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst per aandeel bedroeg 1,45 dollar, tegen 1,24 dollar per aandeel vorig jaar.

De omzet steeg van 28,1 miljard dollar in het vierde kwartaal vorig jaar naar 31,8 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Het aandeel steeg in de elektronische handel nabeurs 0,8 procent.

Correctie: om juiste kwartaal weer te geven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
25.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,39  +5,60  +0,64%  11:49
 Germany40^ 18.179,90 +0,23%
 BEL 20 3.910,13 +0,50%
 Europe50^ 5.023,21 +0,30%
 US30^ 38.470,28 -0,09%
 Nasd100^ 17.537,25 +0,32%
 US500^ 5.072,64 +0,06%
 Japan225^ 38.226,26 +0,76%
 Gold spot 2.315,31 -0,29%
 EUR/USD 1,0688 -0,14%
 WTI 82,97 -0,40%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +21,25%
ASMI +9,78%
NX FILTRATION +7,69%
RANDSTAD NV +3,89%
BESI +3,18%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -8,34%
ING -4,90%
Avantium -2,17%
Flow Traders -1,84%
IMCD -1,30%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront