Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.673 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
Japan sluit handelsakkoord met EU

Japen en de Europese Unie hebben politieke overeenstemming bereikt over een vrijhandelsakkoord. Dat hebben de Japanse premier Shinzo Abe en voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie vrijdag bekendgemaakt.

Eurocommissaris van handel Cecilia MalmströmFoto: Reuters

Vrijdagochtend zijn de laatste details aan de overeenkomst toegevoegd, zei Eurocommissaris van handel Cecilia Malmström op een persconferentie. In juli meldde zij al dat de twee partijen niet ver verwijderd waren van een overeenkomst. De nationale parlementen van de EU-lidstaten en Japan moesten het verdrag nog ratificeren.

Lees ook
EU en Japan dicht bij handelsakkoord

Economische zone
Malmström spreekt van een 'win-winsituatie' voor de twee partijen. Het akkoord creëert de grootste open economische zone te wereld, met meer dan 600 miljoen inwoners en 30% van het wereldwijde bruto nationaal product.

De Europese export naar Japan kan als gevolg van het akkoord met een derde groeien, terwijl de agrarische export zelfs kan verdrievoudigen. Jaarlijks gaat er voor €58 mrd aan goederen en €28 mrd aan diensten van de EU naar Japan. Japan exporteerde vorig jaar voor meer dan €66 mrd naar de EU.

Het verdrag maakt een einde aan importtarieven op Japanse auto's (nu 10%) en auto-onderdelen (3%). Europese wijn, zuivel en vlees zijn straks een stuk goedkoper voor de Japanse consument. Voor harde kazen zoals cheddar en Goudse kaas kunnen de importtarieven nu nog oplopen tot 40%. Sommige tarieven worden met onmiddellijke ingang aan banden gelegd, bij anderen geldt een overgangsperiode van vijftien jaar.

Bescherming tegen buitenlandse investeerders die een land willen aanklagen, een omstreden onderwerp in de onderhandelingen, maakt geen deel uit van de overeenkomst en zal in onafhankelijke onderhandelingen worden besproken.

Lees ook
Investeerder onbeschermd in EU-verdrag met Japan

Signaal
De EU en Japan zijn sinds 2013 in gesprek over een vrijhandelsakkoord. De onderhandelingen kregen meer vaart nadat Amerikaanse president Donald Trump zich op zijn eerste werkdag had teruggetrokken uit het TPP-verdrag, een nog niet door alle ondertekenaars geratificeerd handelsakkoord van landen rond de Grote Oceaan.

Met de nieuwe overeenkomst tussen Japan en de EU willen beide partijen een positief signaal afgeven. 'De EU en Japan zijn vastberaden de wereldeconomie draaiend te houden op basis van vrije, open en eerlijke markten', stellen Juncker en Abe in een gezamenlijke verklaring. Ook laten ze weten de 'verleiding van protectionisme' tegen te willen gaan met het verdrag.
Malmström hoopt tevens de onderhandelingen over een handelsverdrag met het Zuid-Amerikaanse handelsblok Mercosur voor het einde van het jaar af te ronden.

Lone Mokkenstorm

fd.nl/economie-politiek/1231264/japan...
voda
0
Nikkei begint week met winst

Gepubliceerd op 11 dec 2017 om 07:08 | Views: 969

TOKYO-Nikkei 225 07:20
22.938,73 +127,65 (+0,56%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten stonden overwegend in de plus. De aandacht van de beleggers ging vooral uit naar de start van de handel in futures op de populaire cryptomunt bitcoin.

Daarnaast werd uitgekeken naar de beleidsvergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank later in de week.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,6 procent hoger op 22.938.73 punten. De financiële bedrijven waren in trek bij beleggers. Verzekeraar T&D Holdings, Mitsubishi UFJ Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group stegen tussen de 1,3 procent en 2,3 procent.

Obayashi Corporation kelderde bijna 7 procent. Volgens de zakenkrant Asahi wordt de Japanse bouwer verdacht van fraude bij het verkrijgen van de contracten voor de bouw van de spoorlijnen van de Japanse magneettrein.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,8 procent in de plus en de beurs in Shanghai klom 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,3 procent. Samsung Heavy Industries verloor 0,5 procent na de benoeming van een nieuwe topman. De Zuid-Koreaanse scheepsbouwer leed vrijdag het grootste dagverlies ooit na een winstalarm.
voda
0
Japanse beurs doet stapje terug

Gepubliceerd op 12 dec 2017 om 07:35 | Views: 812

TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Japan is dinsdag met een klein verlies gesloten. Ook elders in het Verre Oosten deden de aandelenmarkten overwegend een stapje terug. Beleggers namen geen risico's meer in afwachting van de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die dinsdag begint. Algemeen wordt verwacht dat de Fed de rente zal gaan verhogen.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,3 procent lager op 22.866,17 punten. De financiële bedrijven waren wel weer in trek bij beleggers. Mitsubishi UFJ Financial Group klom 2,3 procent, effectenhuis Nomura Holdings won 1,2 procent en verzekeraar Dai-ichi Life Holdings dikte 0,8 procent aan.

De Kospi in Seoul leverde 0,5 procent in en de Hang Seng-index in Hongkong stond tussentijds 0,3 procent in de min. De beurs in Shanghai verloor 0,7 procent ondanks een sterker dan verwachte groei van nieuwe leningen in China.

De All Ordinaries in Sydney klom 0,2 procent onder aanvoering van de oliebedrijven. Santos, Oil Search en Woodside stegen tussen 1 en 1,7 procent. De prijs van een vat Brentolie kwam voor het eerst sinds 2015 weer boven de 65 dollar. De prijs zit in de lift omdat een belangrijke pijpleiding defect is.
voda
0
Japanse machine-orders gestegen
Herstel na flinke dip in september.

(ABM FN-Dow Jones) De machine-orders in Japan zijn in oktober gestegen. Dit bleek woensdag uit overheidscijfers.

De totale waarde van machine-orders steeg op maandbasis met 5,6 procent. De data zijn gecorrigeerd voor seizoenseffecten.

In september was nog sprake van een daling van 10,2 procent ten opzichte van augustus.

In de private sector stegen de orders in oktober, exclusief volatiele orders, met 5,0 procent, na een daling van 8,1 procent in september.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Japan to invest under new arrangement in Bangladesh

The Daily Star reported that Japan is going to invest in Bangladesh's infrastructure projects under a new arrangement in which its companies will work under the government-to-government system without participating in any bidding. The Land, Infrastructure, Transport and Tourism Ministry of Japan, and the Public Private Partnership (PPP) Authority of Bangladesh will soon float a joint public private project management platform to this end.

The platform, to be comprised of permanent members from both the countries, will select Japanese companies for implementing the projects. It will also mobilise funds and monitor project implementation, say officials of the PPP Authority that works under the Prime Minister's Office.

The development comes amid commitments of billions of dollar from China and India for several infrastructure projects in Bangladesh. Chinese and Indian companies have already started working in the projects either through limited bidding or without it.

The PPP Authority officials could not say how much money would be invested under the new arrangement or how the funds would be mobilised.

Mr Syed Afsor H Uddin, chief executive officer of the PPP Authority, and Yasuki Kaibori, deputy minister of Japan's land, infrastructure, transport and tourism ministry, signed a memorandum of understanding (MoU) in Japan in June.

An official of the PPP Authority, said that “The PPP Authority will first identify infrastructure projects such as highways, ring roads, subways, and economic zones after having discussions with the ministries concerned. The joint management platform will then select a project for implementation. After the selection, the company will carry out a feasibility study.”

Source : The Daily Star
voda
0
Japanse ondernemers blijven positief
Tankan index naar 25.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Japanse ondernemers is in het vierde kwartaal verder opgelopen. Dit bleek vrijdag uit het Tankan rapport van de Bank of Japan.

De index die het vertrouwen van grote bedrijven in de maakindustrie in Japan meet, steeg met 3 punten tot 25. Dit was het hoogste niveau sinds december 2006 en het vijfde kwartaal op rij dat sprake was van een stijging.

Er was door economen voor het vierde kwartaal een niveau van 19 voorzien.

Het vertrouwen van ondernemers in de dienstensector bleef in het vierde kwartaal staan op 23.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nikkei eindigt week met verlies

Gepubliceerd op 15 dec 2017 om 07:12 | Views: 692

TOKYO-Nikkei 225 07:20
22.553,22 -141,23 (-0,62%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met verlies geëindigd, na een schommelende sessie. Een positief Tankan-rapport van de Bank of Japan, waaruit bleek dat het vertrouwen van grote Japanse bedrijven is gestegen tot het hoogste niveau in elf jaar, kon het tij niet keren.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,6 procent lager het weekeinde in op 22.553,22 punten. Het was de vierde verliesbeurt op rij. De hoofdindex leed deze week een verlies van 1,1 procent.

De aanbieders van mobiele telefonie stonden opnieuw onder druk na de eerdere aankondiging van online-retailer Rakuten om een toetreding tot de markt te overwegen. Softbank, NTT Docomo en KDDI zakten tot 6,7 procent door de dreiging van een toenemende concurrentie. Rakuten zelf zakte 5,5 procent.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen ook overwegend omlaag na de koersverliezen in Europa en op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 1,2 procent in de min en de beurs in Shanghai verloor 0,7 procent. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,2 procent en de Kospi in Seoul klom 0,3 procent.
voda
0
Kobe Steel Scandal - Crack and an oil leak found on Japan bullet train

Straits Times reported that Japan's bullet train's track record of zero safety problems was tarnished when a crack and an oil leak were found on a shinkansen that was pulled out of service midway on Monday. But the early discovery of the faults means Japan has kept its record of no fatalities or injuries to passengers since the shinkansen began operations in 1964.

Still, the Japan Transport Safety Board, in announcing an inquiry, used the label "serious incident" for the first time.

The Nozomi 34 service had suffered a "structural anomaly" that measured over 10cm, the board said. It could have led to a deadly high-speed derailment.

Experts, however, were optimistic the incident would not affect Japan's international bids for major high speed rail projects.

Corporate governance expert Martin Schulz of the Fujitsu Research Institute told The Straits Times that "Japan has an unchallenged record of accident-free, high-speed train operations, and this incident fortunately did not break the safe run because it was discovered in time."

He added that "I very much doubt it will have any negative impact on Japan's overseas railway projects, which often are decided by complex policy considerations, and not just quality and cost-performance concerns."

Nozomi 34 begins its east-bound five-hour journey from Hakata station in downtown Fukuoka in the south-west, and ends at the central Tokyo station. The journey also covers the Osaka-Tokyo route that is Japan's busiest.

Source : Straits Times
Bijlage:
voda
0
Japanse export opnieuw flink in de lift
Import nog harder gestegen in november.

(ABM FN-Dow Jones) De export in Japan is in november wederom harder gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van de Japanse overheid.

De export steeg op jaarbasis met 16,2 procent, na een toename van 14 procent een maand eerder. Economen hadden voor november gerekend op een stijging van 15,0 procent. Vooral naar China liep de export goed. Hier werd een stijging van 25,1 procent gemeten. Naar Europa steeg de export met 13,3 procent. De uitvoer naar de Verenigde Staten nam met 13,0 procent toe.

De import steeg in november met 17,2 procent.

Het handelsoverschot van Japan kwam uit op 113,4 miljard yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Toyota maakt werk van elektrisch rijden

Gepubliceerd op 18 dec 2017 om 13:49 | Views: 1.079

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse automaker Toyota maakt werk van elektrisch rijden. Het concern wil tegen 2025 van al zijn modellen ook een elektrische variant op de weg hebben.

Toyota stelt zichzelf als doel om de verkoop van elektrisch aangedreven voertuigen fors op te voeren. Tegen 2030 moeten meer dan 5,5 miljoen stekkerauto's zijn verkocht. Ruim een miljoen auto's daarvan zouden emissievrij moeten rondrijden. Het bedrijf verwacht tegen 2020 circa tien van dergelijke modellen in productie te hebben.

De strategie van Toyota gaat gepaard met een investering van 13,3 miljard dollar tot en met 2030. De automaker verwacht volop te kunnen profiteren van de recente samenwerking met Panasonic op het gebied van accu's.
voda
0
Nikkei begint week met stevige winst

Gepubliceerd op 18 dec 2017 om 07:17 | Views: 1.411

TOKYO-Nikkei 225 07:20
22.901,77 +348,55 (+1,55%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een stevige winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers stapten na vier verliesbeurten op rij weer in de markt, geholpen door optimisme dat de Amerikaanse belastinghervormingen zullen worden goedgekeurd. Een sterker dan verwachte groei van de Japanse export bood eveneens steun aan de handel.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 1,6 procent hoger op 22.901,77 punten. Vooral de financiële bedrijven en exporteurs waren in trek bij beleggers. Sumitomo Mitsui Financial Group, Dai-ichi Life Holdings en Mitsubishi UFJ Financial Group stegen tot 2,9 procent. Belangrijke exportbedrijven als Toyota en TDK wonnen 2,8 procent en 2,6 procent.

Shimizu en Kajima verloren tot 2,7 procent. De Japanse autoriteiten hebben invallen gedaan bij de grote bouwbedrijven van Japan vanwege verdenkingen van fraude bij de aanbesteding van de bouw van het traject van de magneettrein.

De andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten gingen ook overwegend vooruit. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,7 procent in de plus. De All Ordinaries in Sydney klom 0,7 procent en de Kospi in Seoul eindigde nagenoeg vlak.
voda
0
Aziatische beurzen overwegend hoger

Gepubliceerd op 19 dec 2017 om 07:16 | Views: 895

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten gingen dinsdag overwegend vooruit. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street, waar nieuwe recordstanden werden bereikt door de hoop op goedkeuring van de Amerikaanse belastinghervormingen.

In Japan namen beleggers wat gas terug na de stevige koerswinst een dag eerder. De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,2 procent lager op 22.868,00 punten. De Japanse effectenhuizen Nomura Holdings en Daiwa Securities deden het beter dan de bredere markt en klommen tot 1,5 procent.

De Japanse bouwbedrijven bleven echter onder druk staan vanwege het onderzoek naar fraude bij de aanbesteding van de bouw van het traject van de magneettrein. Taisei en Shimizu, twee van de vier grootste bouwbedrijven in Japan, verloren 6,3 en 2,8 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,7 procent in de plus en de beurs in Shanghai dikte 0,6 procent aan. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,5 procent. De Kospi in Seoul bleef achter met een min van 0,2 procent.
voda
0
Kobe steel scandal - Quality control flaw suspected at scandal

Japan Times reported that a certification body for the International Organization for Standardization has found a potentially severe quality control flaw at a Kobe Steel iron powder plant at the center of a data falsification scandal. Data manipulation has already been discovered at the Takasago Works, a manufacturing base for iron powder in Hyogo Prefecture.

Informed sources said that the Tokyo-based private certification body, JIC Quality Assurance Ltd will re inspect the Kobe Steel Ltd. plant after corrective measures are taken. But if the steps are found insufficient, the plant’s ISO certification may be suspended or canceled.

The sources said that some Kobe Steel group plants have had their Japanese Industrial Standards and ISO certifications suspended or revoked. If the Takasago Works is slapped with a certification freeze or cancellation, the group’s credibility will tumble further.

Iron powder is molded to make automobile and parts with complex shapes.

Kobe Steel falsified related data so that it looked as if the density levels of the iron powder met clients’ standards. Still, the company has said that no major impacts on performance can be expected from products that use parts made from the suspect powder.

The sources said that but JIC Quality Assurance’s extraordinary inspection after the data falsification scandal broke found that the quality control system for Takasago Works’ iron powder might not be up to the required standards.

In the Kobe Steel group, the ISO certification of Nippon Koshuha Steel Co.’s plant in Imizu, Toyama Prefecture, was suspended in November, while that of Kobelco & Materials Copper Tube Co.’s plant in Hadano, Kanagawa Prefecture, was revoked.

Earlier this month, Shinko Metal Products Co.’s headquarters plant in Kitakyushu had its JIS certification canceled.

Source : Japan Times
voda
0
Asahi verkoopt belang in biermerk Tsingtao

Gepubliceerd op 20 dec 2017 om 10:41 | Views: 499

Heineken 16:06
87,96 -0,61 (-0,69%)

HONGKONG (AFN/BLOOMBERG) - Het Japanse Asahi, moederbedrijf van onder meer Grolsch, verkoopt vrijwel zijn gehele belang in de Chinese brouwer Tsingtao Brewery aan het Chinese conglomeraat Fosun International. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 847 miljoen dollar.

Asahi verkoopt een belang van bijna 20 procent in Tsingtao, de grootste brouwer van China. Fosun wordt de op een na grootste aandeelhouder van Tsingtao en krijgt met de deal voet aan de grond op de Chinese biermarkt. Het grootste deel van de brouwer is in handen van de Chinese overheid. Asahi nam het belang in Tsingtao in 2009 over van AB-InBev.
voda
0
Weinig beweging op beurzen Azië

Gepubliceerd op 20 dec 2017 om 07:12 | Views: 659

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten kwamen woensdag amper van hun plaats. Beleggers hielden hun kruit droog in afwachting van de goedkeuring van de belastinghervormingen in de Verenigde Staten, die gunstig zullen uitpakken voor bedrijven.

De Japanse Nikkei eindigde 0,1 procent in de plus op 22.891,72 punten onder aanvoering van de financiële bedrijven. Mitsubishi UFJ Financial Group en Dai-ichi Life Holdings stegen 2,1 en 2,5 procent. Japan Display dikte ruim 3 procent aan. Volgens zakenkrant Kyodo onderhandelt de schermenmaker over een investering van omgekeerd 1,5 miljard euro van drie Chinese branchegenoten, waaronder BOE Technology Group.

De Japanse bouwbedrijven zakten verder weg door het onderzoek naar fraude bij de aanbesteding van de bouw van het traject van de magneettrein. Zakenkrant Nikkei meldde dat Taisei zijn concurrent Obayashi heeft verzocht om niet mee te dingen naar een tunnelproject omdat de bouwer samen met een andere concurrent Kajima dat project wilde doen. Taisei en Kajima, die het project kregen toegewezen, zakten 2,7 en 1,3 procent.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,1 procent in de min en de beurs in Shanghai verloor 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 0,1 procent bij en de Kospi in Seoul leverde 0,3 procent in.
voda
0
Mitsubishi Materials unveils more data falsification and other misconduct

Japan Times reported that Mitsubishi Materials Corp, a manufacturer of components used in automobiles and aircraft, confirmed that it has found more cases of data falsification and misconduct following a probe conducted in the wake of data-rewriting revelations at three of its subsidiaries. Mitsubishi Materials President Akira Takeuchi said at a news conference in Tokyo “I want to offer a deep apology for causing extensive trouble.”

Mitsubishi Materials said subsidiary Mitsubishi Cable Industry Ltd skipped a required inspection on some of its sealing products used for joining metal parts such as pipes, and also falsified data on magnetic wires used for electrical products.

With the latest revelation, the number of firms the Mitsubishi Material group supplied with nonconforming products has come to some 260 companies, it said.

The magnetic wires, called Fine Rectangular Magnet Wire, have also been shipped from Mitsubishi Cable to five firms, the company said.

Mitsubishi Materials has been looking into all of its operations after revealing its subsidiaries doctored specification data for sealing and copper products among others supplied to the aerospace, automotive and electric power industries.

It said earlier that Mitsubishi Shindoh Co rigged data on copper products, while Mitsubishi Aluminum Co also supplied products with falsified specification data.

Source : Japan Times
voda
0
Bank of Japan verrast niet
Kaken op elkaar over beleid in 2018.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of Japan heeft zijn monetaire beleid donderdag ongemoeid gelaten en hield verder de kaken op elkaar over de mogelijkheid of de rente volgend jaar wordt verhoogd. Dit bleek donderdagochtend vroeg.

De Japanse centrale bank stemde met 8 tegen 1 voor het handhaven van de rente op tienjarige staatsobligaties rond de nul procent en de korte termijn depositorente op 0,1 procent negatief.

Daarnaast herhaalde de Bank of Japan de belofte om jaarlijks voor 80 biljoen Japanse yen, ruim 700 miljard dollar, aan obligaties op te kopen.

Het rentebesluit volgt op die van de Amerikaanse Federal Reserve en Europese Centrale Bank vorige week. Die centrale banken beginnen in tegenstelling tot de Bank of Japan wel met het langzaam dichtdraaien van de geldkraan. Recent ontstond echter speculatie in de markt dat de Japanse centrale bank ook zou gaan hinten op hogere rentes in 2018. In november sprak voorzitter Haruhiko Kuroda van de Bank of Japan over de negatieve bijwerkingen van ultralage rentes op het financiële systeem. Daarbij benadrukte de bankier ook dat de inflatie in Japan nog ver verwijderd is van de 2 procent die de centrale bank nastreeft.

Prijsstabiliteit voor 2020

Naar verwachting zal die prijsstabiliteit pas in het voorjaar van 2020 worden bereikt. Uit de meest recente overheidscijfers bleek in oktober een kerninflatie niveau van 0,8 procent op jaarbasis. Dat inflatieniveau werd voor het eerst in ruim twee jaar bereikt. De enige tegenstemmer donderdag, Goushi Kataoka, vindt dat de Bank of Japan meer moet doen om de inflatie te laten stijgen.

Wel of geen nieuwe termijn Kuroda

In 2018 zullen beleggers letten op eventuele hints dat er een omslag in het monetaire beleid zit aan te komen. De eerste termijn van voorzitter Kuroda verloopt bovendien in april volgend jaar. Hij zou kunnen rekenen op steun voor nog een termijn.

Economie groeit gestaag door

Afzonderlijk maakte de Bank of Japan donderdag bekend dat de economie in een gematigd tempo groeit. In het derde kwartaal was op jaarbasis sprake van een groei van 2,5 procent. Het was het zevende kwartaal op rij dat sprake was van groei.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nikkei lager na besluit BoJ

Gepubliceerd op 21 dec 2017 om 07:17 | Views: 1.826

TOKYO-Nikkei 225 07:20
22.866,10 -25,62 (-0,11%)

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag licht lager gesloten. De beurshandel stond in het teken van het besluit van de Bank of Japan, die het monetaire beleid conform verwachting ongewijzigd liet. Daarnaast verwerkten beleggers de goedkeuring van de belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

De toonaangevende Nikkei eindigde uiteindelijk 0,1 procent in de min op 22.866,10 punten. Pasona Group maakte een koerssprong van dik 12 procent en bereikte een nieuw recordniveau. Het Japanse uitzendconcern verhoogde zijn winstverwachting voor de zes maanden tot eind november.

Bierbrouwer Asahi steeg 0,7 procent. Het Japanse moederbedrijf van onder meer Grolsch verkoopt vrijwel zijn gehele belang in de Chinese brouwer Tsingtao Brewery aan het Chinese conglomeraat Fosun International, dat 7,4 procent won in Hongkong.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. In Hongkong boekte de Hang Seng-index een tussentijdse winst van 0,5 procent en de beurs in Shanghai koerste 0,6 procent hoger. De All Ordinaries in Sydney zakte 0,2 procent en de Kospi in Seoul verloor 1,6 procent, door stevige koersverliezen van grote technologiebedrijven als Samsung (min 3,3 procent) en SK Hynix (min 3,9 procent).
voda
0
Nikkei licht hoger het weekeinde in

Gepubliceerd op 22 dec 2017 om 07:25 | Views: 462

TOKYO-Nikkei 225 07:20
22.902,76 +36,66 (+0,16%)

TOKIO (AFN) - De beurs in Japan is vrijdag licht hoger gesloten. Op de andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten werden ook overwegend winsten geboekt, na het positieve slot op Wall Street. Beleggers verwerkten het solide groeicijfer van de Amerikaanse economie en hielden hun blik gericht op Catalonië, waar de separatistische partijen bij de regionale parlementsverkiezingen een meerderheid hebben behaald.

In Tokio ging de Nikkei 0,2 procent hoger het weekeinde in op 22.902,76 punten. De Japanse banken waren in trek bij beleggers. Mizuho Financial en Sumitomo Mitsui Financial wonnen tot 1,3 procent. De farmaceutische bedrijven Eisai en Santen Pharmaceutical kelderden echter 14,8 en 8 procent na tegenvallende berichten over kandidaatmedicijnen van beide bedrijven.

De Japanse staalproducent Kobe Steel zakte 2,4 procent. Het bedrijf gaf voor het eerst toe dat drie bestuurders op de hoogte waren van het gesjoemel met de uitkomsten van de kwaliteitsinspecties van producten. Het concern verwacht het onderzoek naar de vervalsing van de productgegevens eind februari af te ronden.

Kerstdagen

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,3 procent in de plus en de beurs in Shanghai won 0,1 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,2 procent en de Kospi in Seoul klom 0,5 procent.

In Japan is de beurs tijdens de kerstdagen open. Ook in China wordt volgende week maandag en dinsdag gewoon gehandeld. De financiële markten in Hongkong en Australië zijn op 25 en 26 december wel gesloten.
voda
0
Toyota Motor says it sold 10.35 million vehicles this year

AP quoted Toyota Motor Corp. as saying that it sold 10.35 million vehicles around the world this year, up 2 percent from the previous year, and predicts higher sales next year. The number, announced is likely to put the Japanese automaker close to last year's No. 1, Volkswagen AG of Germany.

Volkswagen sold 10.3 million vehicles last year, putting it ahead of Toyota and US automaker General Motors.

Toyota, which sold nearly 10.2 million vehicles worldwide last year, said it expects to sell 10.495 million in 2018.

Source : AP
4.673 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.387,79 +0,35%
 EUR/USD 1,0654 +0,10%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront