BioPharma « Terug naar discussie overzicht

Genmab, de Deense parel

3.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 170 171 172 173 174 » | Laatste
Juargo
0
Fortune21
0
Juargo
0
Prima daggie, maar als we naar de afgelopen weken kijken zal het morgen wel weer net zo hard naar beneden gaan. Hoop dat het morgen anders is.
[verwijderd]
1
Interessant: Corporate tax cuts will make royalty payments more expensive. Royalty are before tax expenses so governments pays 35%. Now it is 20%. It may make sense for some to takeover instead of to pay royalty.....
[verwijderd]
0
De Tax Cuts & Job Act van zowel House en Senate ligt iets gecompliceerder.

Royalties waren en blijven aftrekbaar van de fiscale winst. De winst wordt in de regel gemaakt in de jurisdictie waar de kosten vallen/risico's liggen, deze winst wordt volgens de proposals tegen 20% ipv 35% belast. Prikkel dus om winstgevende (onderzoeks)activiteiten naar US te halen/zelf te doen ipv buiten US te (laten) doen.

Als J&J een overname doet, wordt dit een Controlled Foreign Company voor US tax. Onder transfer pricing regels moet J&J deze royalty blijven betalen aan de Denen omdat de Deense belastingdienst hun 'fair share' willen zien (Starbucks/BEPS discussie). Tegelijkertijd kunnen de royalty betalingen in US onder anti-base erosion rules in aftrek worden beperkt omdat het nu niet meer aan een onafhankelijke derde is maar na de overname een Controlled Foreign Company is geworden. Conclusie - royalty betalen aan een 3rd party rather than een CFC lijkt dus gunstiger en daarmee een overname minder aanlokkelijk. De hoop is dat deze onevenwichtigheid er nog uitgehaald wordt in de 'Reconciliation' door House en Senate.

[verwijderd]
0
Juargo
0
Op het deense forum zie ik wel wat positieve berichten. Maar dinsdagnacht 2 uur pas R&D update volgens mij, en ik denk dat dat het belangrijkst is.
Omegaplan
0
Media Release

R&D Update to be held today in Atlanta, Georgia
Key Opinion Leaders to discuss daratumumab and tisotumab vedotin data
Discussion of Genmab's pipeline, 2017 progress & company goals for 2018
Meeting to be webcast live and archived on www.genmab.com
Copenhagen, Denmark; December 11, 2017 — Genmab A/S (Nasdaq Copenhagen: GEN) will hold a R&D Update today, December 11, 2017 at 8:00 PM Eastern Time (2:00 AM CET / 1:00 AM GMT on December 12). The event will take place in Atlanta, Georgia and will also be webcast live and archived on the company's website. The event will include updates on daratumumab, including presentations by key opinion leaders on data from daratumumab studies presented at the 59th Annual Meeting of the American Society of Hematology (ASH). The meeting will also feature a review of tisotumab vedotin, including data previously presented at the European Society for Medical Oncology (ESMO) in September and an update on the product pipeline including Genmab's next IND/CTA candidate, DuoBody-CD40x4.1BB developed jointly with partner BioNTech. Genmab speakers will also discuss the company's 2017 progress and key goals for 2018.
[verwijderd]
0
Bij deze de r&d update presentatie van gisteren, waar de markt niet goed op reageert. Ik moet het nog bekijken (121 slides), maar dan kan iedereen vast meelezen. Genmab belegger is sowieso wat nerveus de laatste tijd. Men wil mogelijk te veel te snel. Maar eens gaan bekijken wat de volgende fase, tot 2025, inhoudt. Veel leesplezier allen.
files.shareholder.com/downloads/AMDA-...
[verwijderd]
0
No way in hell dat een 7% daling met 500.000 aandelen te verklaren is door een prima R&D update!
Dit is wederom zo'n signaal waar ik op doelde. Dit is totaal niet rationeel te verklaren. Hier staat een bedrijf dat op zich zelf binnen 10 jaar naar 75 miljard USD market cap kan gaan.

De daling van vandaag is pure manipulatie, binnen 5 maanden is het gedaan!
[verwijderd]
0
de uitleg schijnt te zijn dat de markt de darzalex 2018 prognose verkeerd heeft geïnterpreteerd (die was namelijk niet afgegeven). Maar ook dit is onzin, althans er is heel handig gebruik van gemaakt om paniek te creëren en inmiddels 600.000 aandelen op een laag niveau er uit te schudden
[verwijderd]
0
Hopelijk koopt Blackrock de gedumpte aandelen snel op en gaat de koers weer omhoog
GenTrap
0
quote:

Iknewit schreef op 12 december 2017 14:35:

Hopelijk koopt Blackrock de gedumpte aandelen snel op en gaat de koers weer omhoog
Hope is not a strategy.
Biotech1982
0
Het komt erop neer dat Genmab een conservative voorspelling heeft gedaan waar ze anders vaak erg positief zijn.
Kosten zullen 40 tot 50 procent toenemen (meer klinische studies van nieuwe medicijnen) en minder milestones.

Jefferies: kopen, koersdoel; 1700DKK.

Verkoopschattingen door analisten (niet door Genmab zelf) lopen nu van 1.7e9 tot 2.1e9 USD. Eerdere voorspellingen van 2.1e9 tot 2.5e9.
Deze ramingen zijn gedaan na een email van Genmab IR en Communicatie, Rachel Curtis Gravesen, aan Ritzau Finance.

Het komt erop neer dat ze bruut gaan inzetten op nieuwe producten en het geld hiervoor zelf gaan ophoesten (eventuele verliezen/winsten in de toekomst dus ook.

Ik weet zelf ook niet zo goed wat ik ervan moet denken.
Ik hoop geen grootheidswaanzin zoals de aankoop van de fabriek in Minnesota in 2008 (investering van ca 400e6, verkoop a 10e6 USD enkele jaren later).
Ik zou liever eerst nog klein blijven en eerst aan de veilige cash kant gaan zitten maar goed als Dara zo doorgaat dan hoeft het niet einde spel te betekenen als de nieuwe producten het niet halen tot een medicijn.

[verwijderd]
0
Even zo tussendoor; wat heb je liever: een bedrijf dat flink deel van groeiende winst/vrije cashflow besteed aan uitbetaling van (een beetje) dividend, aandeleninkoop of investeren in ontwikkelen veelbelovende medicijnen met een evenzoveelbelovende technologie? Over leverage en verbreding portfolio en vergroten revenue potentieel gesproken. Ik weet het wel...
GenMK
0
Eens met Jeroen. En bovendien is het volgens mij ook niet zo dat er "bruut" ingezet wordt op alleen maar nieuwe producten (1 IND gepland voor 2018, 4 voor 2019) maar wordt ook het potentieel van Tisotumab verder uitgebouwd met de start van (grotere) nieuwe studies in andere indicaties. Hetzelfde geldt voor HUMAX-AXL-ADC. Lijkt me niet meer dan logisch dat de kosten fors stijgen en zie ik dit vooral als een positieve ontwikkeling.
sheriff Grover
0
Jeroengp01, er vanuit gaande dat jij het liefst het laatste ziet is aan de alsmaar vallende koers te zien dat schijnbaar niet iedereen dat met je eens is.
Zo te zien zit niet iedereen op de nieuwe strategie te wachten met verkoopteams etc. ( @ Biotech 82 ;bij mij lopen de rillingen nog over de rug bij de megalomane eigen initiatief handeling bij het kopen van die plant).
We zitten nu op een paar procent na op het niveau van December 2015 geleden en ruim DKR 400 ingeleverd op de jaar hoog koers. Kort geconcludderd helemaal niets maar dan ook niets opgeschoten in 2 jaar tijd terwijl het verkocht wordt als het 8e wereldwonder.

Dhr Eatwell heeft maar weer eens zitten blunderen met zijn prognoses (wat deed hij daar uberhaupt ?? een CFO op een R&D dag ??)laatst was hij gemakshalve ook maar de milestones vergeten in de Q3 berekeningen .
Tel daarbij op dat het er ernstig naar uit gaat zien dat JvdW ondanks halve belofte er weer geen Tech deal wordt gesloten dit jaar en we hebben het perfecte scenario voor de dumpingen van de laatste 2 maanden . Mensen worden het vooral moe ................
[verwijderd]
0
Laat ik mij eerst even voorstellen op dit forum. Ik ben de gelukkig bezitter van lang gekoesterde hoop op een mooie toekomst voor Genmab, en ook de bezitter van veel in duikelen gegane verwachtingen. Al sinds de koers van 80 kronen.
Ik zie hier vooralsnog één grote verliezer en dat is de Belastingdienst.
Ik ga kijken of ik ergens geld vrij kan maken en dan koop ik bij.
Maar komend jaar moet het dan toch echt een keer gaan gebeurden!!!
Biotech1982
1
@ GenMK Hierin verschillen we enigzins van mening maar laten we voorop stellen dat ik nog steeds veel vertrouwen in Genmab heb als R&D bedrijf voor kanker medicijnen.
Meedoen met de grote jongens en fase 3 studies zelf gaan ophoesten zou ik liever nog niet doen. Let wel de cash positie van ruim 650e6 EUR liegt er niet om. Echter, Fase 3 studies verslinden dat soort bedragen in enkele jaren. Ook zijn er in het verleden door Genmab zelf Fase 2/3 studies ingezet voor o.a. EGFR meende ik die het net niet haalden vooral door de opstelling van de studie.

Ik zeg niet dat Genmab dit niet moet doen omdat ze het niet kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat ze het zouden kunnen maar de kans van slagen is nooit 100% bij dit soort studies en het zou misschien beter kunnen zijn om de kosten (En ja helaas ook de eventuele baten) eerst nog te delen met een Jansen bijvoorbeeld..

Genman behaald nu prachtige winsten. In de boeken ziet het er geweldig uit en nu krijg je waarschijnlijk een grote deuk in deze grafiek omdat je dus in 2018 geen stijgende lijn meer ziet.

@ Sheriff Grover
Mee eens. Dhr Eatwell heeft veel goede dingen voor Genmab gedaan vanuit zijn kantoor maar presenteren is niet zijn sterkste kant.

Ik denk wel dat het goed is dat ze nu eindelijk eens wat conservatievere cijfers etc laten zien.

Ook wordt er de hele tijd gespeculeerd over overnames: Hier zou ik nooit vanuit gaan bij aankoop van aandelen maar goed dat moet iedereen zelf weten.

Genmab heeft nog steeds een mooie toekomst voor de boeg alleen is de vraag naar dit mooie aandeel nu compleet weggevaagd voor de korte termijn omdat er teveel mania was en ze weer veel geld gaan pompen in (vooral klinische studies(Geen R&D, de kern van Genmab nu nog).
3.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... 170 171 172 173 174 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
866,51  0,00  0,00%  22 apr
 Germany40^ 17.982,10 +0,68%
 BEL 20 3.863,26 0,00%
 Europe50^ 4.956,77 +0,40%
 US30^ 38.232,04 -0,05%
 Nasd100^ 17.193,88 -0,09%
 US500^ 5.009,34 -0,15%
 Japan225^ 37.538,71 -0,49%
 Gold spot 2.301,43 -1,11%
 EUR/USD 1,0645 -0,07%
 WTI 81,95 -0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront