TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom in 2018

5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

VanillaSky schreef op 4 januari 2018 15:26:

[...]

Ach het is wel even interessant zo'n AVA om gal te spuwen (en terecht!) maar het is gewoon een compleet NON event. Er gaat pas wat gebeuren wanneer HG en consorten dat willen...en het ziet er naar uit dat ze voorlopig hun geluk alleen willen beproeven en geen strategische samenwerkingen met deelnemingen aan willen gaan.
Mooi he dit Casino.
[verwijderd]
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 4 januari 2018 15:27:

[...]
Daarom heb ik, alvorens dit te posten, wat goedkope calls ingeslagen (jan, feb en mrt).

Hahaha, gelijk heb je, want wat jij post zal wel donders veel impact hebben op de koers.
bekeken
5
De emotie loopt wel hoog op, dus wellicht wat perspectief:

Net als bij het 15% belang gekocht door Intel, nemen Bosch en Continental elk een 5% belang over van Audi, BMW en Daimler. Here ontvangt dus niets voor deze transactie. De oorspronkelijke aankoop van HERE was tegen € 2.6 mrd. Op basis van de Intel transactie en de informatie verstrekt door de drie Duitsers in hun verslaggeving kon bereknd worden dat de waarde van HERE was opgelopen tot ruim € 3.1 mrd. Op dit moment weten we (nog) niet tegen welke prijs deze transacties zijn gedaan. wel is het belang van Audi, BMW en Daimler inmiddels verminderd tot 25% elk.

Het feit dat de drie Duitsers hun belang verminderen geeft wat mij betreft aan dat de positie van HERE als zelfstandig bedrijf dus geen gelopen race is. het blijkt dus noodzakelijk om partners binnen te halen en die ook financieel aan HERE te verbinden middels een (indirect) belang.

Intel nam zijn 15% belang precies een jaar geleden (3 januari). Grappig genoeg ging de koers van TomTom toen omhoog.......
Sindsdien hebben we geen verdere informatie gezien van HERE noch Intel over hoe de samenwerking verloopt, behalve dat Intel een paar maanden later Mobileye over heeft genomen.

Per saldo denk ik dat de nieuwe (financiële) samenwerking met Bosch en Continental een bittere noodzaak is om de eerder vermeldde achterstand met TomTom in te lopen.

Overigens wordt op dit forum niet zoveel meer over de echte fundamentals gesproken: op basis van de recente Europese autoverkopen kan berekend worden dat de Automotive omzet by TomTom in het vierde kwartaal met minimaal 50% zijn gestegen. De consensus gaat uit van +25%.
me_n
0
quote:

jadijako schreef op 4 januari 2018 15:30:

jk houd ze vast, alleen te koop boven € 20
Ben bang dat je ze dan nog heel lang vast moet blijven houden.
Succes iedergeval!
all 2getthere
0
[verwijderd]
0
quote:

lanshot schreef op 4 januari 2018 15:01:

[...]

Zie hier de TA van Royce Tostrams van vandaag:

(...)

Lange termijn trend

Neutraal
=======

Steun 7,794
Weerstand 9,845
Tussen 7,794 EUR en 9,845 EUR, is de trend neutraal.

De overschrijding van een van deze twee drempels zou kunnen wijzen op de aanzet tot een meer uitgesproken lange termijn richting.
www.tradingview.com/x/18SeUPvw/
Beperktedijkbewaking
0
Commentaar op Wakkie:
www.nrc.nl/nieuws/2018/01/03/nederlan...

... Sinds AkzoNobel en Unilever vorig jaar ontsnapten aan vijandige overnames, leeft in bedrijfsleven en politiek de overtuiging dat Nederlandse multinationals betere bescherming nodig hebben tegen ongewenste kopers en activistische beleggers. De regering heeft maatregelen in beraad, zoals extra wettelijke bedenktijd van 250 dagen en protectie van bestuur en commissarissen bij een vijandelijk bod. Woensdag nog zei topadvocaat Peter Wakkie, een van de bedenkers van dit plan, in een interview met De Telegraaf dat de bescherming van Nederlandse multinationals „peanuts” is vergeleken met die in andere landen.
Maar is dat ook zo? De Brauw vindt van niet. Al in zijn eerste zaak [...] zag hij dat er in Nederland allerlei juridische mogelijkheden zijn om agressieve belagers onschadelijk te maken. ...

Je kunt ook zeggen: het wordt bestuurders en commissarissen in Nederland wel heel gemakkelijk gemaakt.
„Ze hebben inderdaad een heel machtige rol. Maar goed, die macht moet ergens liggen, en die past het beste bij de mensen die dagelijks bij de onderneming zijn betrokken. Zíj hebben de kennis. Bovendien is het geen vrijbrief om altijd maar te zeggen: we moeten zelfstandig blijven. Een overname kan natuurlijk óók in het belang zijn van het bedrijf.”

„Daarbij komt: er zijn middelen om de afweging van de bedrijfstop te toetsen. Aandeelhouders hebben het recht op verantwoording. Dat hebben we ook bij AkzoNobel gezien. En aandeelhouders kunnen naar de Ondernemingskamer stappen als ze vinden dat het bedrijfsbelang niet wordt nageleefd. Dan moet je als bestuur wel het tegendeel kunnen aantonen, op zijn minst dat je een zorgvuldige afweging hebt gemaakt. Onderschat die verantwoordelijkheid niet. Ga er maar eens zitten, in zo’n bankje tegenover de rechter.” ...

Hier bestaat juist de indruk dat Amerikanen hun bedrijven beter beschermen. Advocaat Peter Wakkie noemt de Amerikaanse staat Delaware, waar de meeste beursvennootschappen gevestigd zijn, als voorbeeld. Daar kunnen bestuurders volstaan met ‘nee’ als ze een overname niet zien zitten.
„Juridisch kan dat daar inderdaad, maar de feitelijke situatie is anders. Zo moet de hele board [bestuurders én commissarissen, red.] ieder jaar door de aandeelhouders herkozen worden. Dat betekent dat je voortdurend op verkiezingscampagne bent en ga dan maar eens een aantrekkelijk bod afwijzen. ...”

De Nederlandse regering wil maatregelen nemen om bedrijven beter te beschermen en de invloed van activistische beleggers te beteugelen. Terecht?
„Bestuur en commissarissen hébben al genoeg middelen om zich te verdedigen tegen ongewenste kopers en activisten. Na een zorgvuldige afweging kan het bestuur om te beginnen „nee” zeggen. Denk verder aan de responstijd van 180 dagen en aan de stichtingen waarmee bedrijven aandeelhouders en bieders buitenspel kunnen zetten. Zelfs als je die niet hebt, kun je met een beetje creatieve advocaten altijd nog wel wat verzinnen als de nood aan de man is.
...

aandeeltje!
0
quote:

all 2getthere schreef op 4 januari 2018 15:38:

Directiekamer bij Here moet worden uitgebreid, zoveel partners zijn er inmiddels.
Haha de directiekamer TT is al jaren uit control bij de aandeelhouders die het geld hebben neergelegd en die aan dezelfde directie alle macht geeft om hobby te bedrijven tegen vorstelijke vergoeding.
[verwijderd]
0
quote:

all 2getthere schreef op 4 januari 2018 15:38:

Directiekamer bij Here moet worden uitgebreid, zoveel partners zijn er inmiddels.
Here zoekt ook met spoed (veel) meer personeel.

Kennelijk draait het nu als een speer daar.

BW2017
0
quote:

Paulus29 schreef op 4 januari 2018 15:46:

[...]

Here zoekt ook met spoed (veel) meer personeel.

Kennelijk draait het nu als een speer daar.

Jij bent echt zo’n zielig figuur he Paulus de boskabouter
apieslapie
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 4 januari 2018 15:27:

[...]

Bewijs jij maar eens dat jij haar gesproken hebt
Mij werd gezegd : Stilte periode
Wij horen je aan
Kan ik niet bewijzen, maar ik lieg niet. Ik ben ook actief op twitter. Maar goed, je krijgt toch niet echt zinnige antwoorden. Ik vroeg om commentaar op het nieuws dat bosch 5% belang neemt in here. Gevraagd of er dit jaar een beleggingsdag is, nee. Tevens heb ik me geuit naar haar, ik was zeer verbaasd over de gang van zaken en vroeg mee openheid.

Jos versteeg ook net gesproken over zijn stukje, journalist heeft hem gebeld en zijn mening gevraagd.
Heb aangegeven dat het bericht angst zaait onder aandeelhouders op deze verwoording van het interview.
Ik vind dat kop alleen al zo negatief.
Mark12
0
quote:

bekeken schreef op 4 januari 2018 15:32:

Overigens wordt op dit forum niet zoveel meer over de echte fundamentals gesproken
De koers trekt zich ook niet bijzonder veel aan van die fundamentals. Zaken als Wakkie, voorkennis, concurrenten, communicatiegebrek etc bepalen de koers, niet de fundamentals. Hoe treurig het ook moge zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 4 januari 2018 15:27:

[...]
Daarom heb ik, alvorens dit te posten, wat goedkope calls ingeslagen (jan, feb en mrt). Je kunt op de beurs het beste kopen van bleke gezichten.
x 2
[verwijderd]
0
quote:

BW2017 schreef op 4 januari 2018 15:52:

[...]

Jij bent echt zo’n zielig figuur he Paulus de boskabouter
Kijk je even mee?

David E. Volpe? @dvolps

We’re hiring @here in Berlin — Product Management, Urban Mobility • www.here.com/en/careers/jobs/19214

www.here.com/en/careers/jobs#/

[verwijderd]
3
Het blijft wel bizar. TomTom is ongetwijfeld vooraf door Bosch (onder "non disclosure") ingeseind dat dit stond te gebeuren. Het feit dat TomTom dan geen "damage containment plan" opstelt is ronduit verdacht.

Sterker nog: de stijging van gisteren lijkt verdraaid veel op een ouderwets pump-and-dump spelletje van JdM. Met rechtstreekse kennis, danwel via een lek. Herinner je je nog: "TomTom is zo lek als een mandje!"?
BW2017
0
quote:

Paulus29 schreef op 4 januari 2018 16:02:

[...]

Kijk je even mee?

David E. Volpe? @dvolps

We’re hiring @here in Berlin — Product Management, Urban Mobility • www.here.com/en/careers/jobs/19214

www.here.com/en/careers/jobs#/

Mijn reactie was zoiezo gericht op jou, omdat je steeds zoekt naar hoe je berichten kan typen om TomTom onderuit te halen.

Maar kijk jij maar even mee

www.tomtom.com/careers/global

Jou post is dus nietszeggend.
5.112 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 252 253 254 255 256 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 10:54
Koers 5,665
Verschil -0,065 (-1,13%)
Hoog 5,725
Laag 5,640
Volume 58.875
Volume gemiddeld 321.259
Volume gisteren 524.733

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront