Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Groene beleggingen??

22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik zat even op de website van de belastingdienst te kijken en daar hebben ze het over groene beleggingen, die belasting vrij zijn tot een bepaald bedrag.

Ik zag daar dat het voornamelijk geld voor fondsen van banken.

Ik heb zelf een aantal aandelen van Solarworld en dat vind ik persoonlijk eigenlijk wel een groene belegging, maar dat is het dus blijkbaar niet.

Wie weet daar meer van, want ik ik snap dat niet echt?

Groeten Jeffrey.
haas
0
[verwijderd]
0
Ja meneer de Haas. Ik heb de nodige informatie gelezen en vraag het nu dus aan mensen die er ervaring mee hebben of van ontwikkelingen en mogelijkheden weten op dat gebied. Dankjewel voor je belangrijke bericht.
haas
0
geen ERVARING,wel KENNIS(en dat is soms ook wat waard?)door onderzoek(google) van de regels/geschriften omtrent de fiscale voordelen. (verplichte groenfondsen)
Maar wat ik wel heb is 'n MENING gevormd : over de fisc.voordelen: voor mij zelf vind ik het niet interessant genoeg: want wat is het rendement als 'n groenfonds van de bank niet rendeert ? Kan ik overstappen van het ene groenfonds van de ene bank naar de andere bank ?

ik doe er niet aan mee.MAAR ANDEREN VINDEN HET MSS WEL INTERESSANT ? ER ZITTEN OOK SPAARSYSTEMEN AAN VAST BIJV: 24 EURO/MND

PS: ik vind beleggen is gewoon zelf hard werken en veel lezen/leren/rekenen.

maar soms ligt kennis en informatie ook gewoon voor het oprapen:
www.triodos.nl/nl/particulieren/beleg...
[verwijderd]
0
Ok Haas. Ik ben idd jong denk ik (33) en hoe jij het nu schets zo probeer ik het ook te doen.
Deze vraag van mij over groen beleggen is gewoon even als begin voor mij om rustig wat meningen te horen, zodat ik als het moment misschien daar is, daar geld in te investeren om het opzij te zetten voor een tijdje met dat extra voordeeltje er bij.

Maar ik lees niet alles over beleggen. Pas als ik iets op het oog heb, dan verzamel ik info uit nieuwsberichten, voorspellingen, forums en inderdaad vorm ik dan uiteindelijk een eigen mening en dan maak ik een keus.

Dankjewel dat jij bevestigd hoe het moet!!

Maar wat ik eigenlijk begreep over groen beleggen is, dat er niet heel veel mogelijkheden zijn en dat het nogal krom is soms.

Wat ik dus bijvoorbeeld denk gelezen te hebben is dat Solarworld, (waar ik een aantal aandelen van heb gekocht op goed geluk na de herstart en misschien een overname of dat Trump water bij de wijn doet, zodat ik wat winst boek) ook een groene belegging hoort te zijn in mijn ogen, maar dat officieel dus niet is. Ik zou dus te weten willen komen of dat in de toekomst ook veranderd, doordat groen beleggen misschien uitgebreid gaat worden of andere manieren om toch het voordeel van groen beleggen. Dat ik misschien dan voor € 35000 solarworld kan kopen en dat lekker laat staan zonder dat ik daar belasting over hoef te betalen??

Sommige dingen zijn toch ook niet direct allemaal te vinden dacht ik en ik was ook nog niet helemaal in the mood om van alles in mijn hersenpan te gaan stoppen door allerlei sites door te gaan spitten.

Maar wel bedankt sowieso ;) :)
marique
0
mcquest84,

Vrijwel alle fondshuizen hebben een of ander milieufonds in het assortiment.
Formeel geen groeifondsen, maar wel 'groen' in hun aandelenkeuze.
Dat belastingvoordeel van een formeel groenfonds lijkt aantrekkelijk, maar het rendement is meestal gering. Dan heb je weinig aan je belastingvoordeel.

Als voorbeeld, kijk eens op de site van ASN Bank

www.asnbank.nl/beleggen/beleggingsrek...

en vergelijk dan de fondsen
- ASN Milieu en Waterfonds
- ASN Groenprojectenfonds

Pinoooo
0
Het lage rendement is logisch gezien de lage rente. Het zijn namelijk een soort obligatiefondsen.

Het rendement die je krijgt van de belastingdienst, rond de 2%, is wel gegarandeerd. Op korte termijn, want je weet nooit of de regeling ineens wordt afgeschaft.
[verwijderd]
0
Ok, ik heb het gezien en ga me er binnenkort meer in verdiepen. Maar mijn gedachtengang was: Stel ik heb totaal een totaal vermogen van 80000, dan zorg ik dat ik op de dag van belastingaangifte 55000 in groene beleggingen heb en 25000 in gewone beleggingen en dan betaal ik dus geen belasting. Maar goed, dan zou ik dus die 55000 bij mijn gewone beleggingen op kunnen doen, betaal ik belasting, maar jhet rendement van de aandelen zullen dan hoger liggen dan de belasting, dus dan heeft het al met al weinig zin om groene beleggingen?? Of praat ik nu heel raar allemaal?
[verwijderd]
0
Tridos rekent 0.4 % aan- en verkoopkosten (samen 0.8%) + beleggingskosten van 0.48% over het saldo beleggingen aan het einde van het kwartaal (naar rato van het gemiddelde ingelegd vermogen per kwartaal). Bij storten per 30-12 en verkopen op 2 januari zijn die kosten minimaal (er wordt een deel van de belegging ter grootte van de kosten verkocht).

Mogelijk heb je ook nog te maken met in- en uitstap kosten van een bestaande beleggingsrekening / fonds / aandelen.

Vergelijk dit met de te betalen netto vermogensbelasting a 1.2 %. Dan wordt het al snel a lot ado about nothing. Richt je maar beter op het vinden van een tracker / etf of andere beleggingen met een goed rendement (tegen een voor jou aanvaardbaar risico).

(de exacte bedragen/ % hangen van je persoonlijke situatie af, met een fiscale partner heb je nog meer ruimte om de belasting te ontwijken)

Overigens heeft het Triodos Groenfonds een waardeloos jaar rendement van 0.7 %. Het Sustainable Equity fonds doet het beter : +9.4%

[verwijderd]
1
Ok, dank jullie wel. Duidelijk dat het niet veel zin heeft om te doen. Ik zou toch graag willen zien, dat je meer specifiek kan gaan beleggen in bedrijven die werken aan milieuvriendelijke toepassingen, zoals windenergie, zonenergie enz en dat je daar dan ook het groene voordeel uithaalt, want ik vind dat sowieso al goede beleggingen voor de toekomst. Er hoeft maar een gadget te komen bijvoorbeeld zelfopladende smartphones, die wereldwijd aanslaat van zo'n bedrijf die dat verkoopt aan fabrikanten en dan gaat dat aandeel vliegen denk ik.
nobahamas
0
En we mogen wel van geluk spreken dat er fiks wat aandelen zijn die een sterke relatie hebben met een verschonend milieu.
Met een beetje inspiratie kun je er best zelf wel wat vinden, en ook nog fiks aan verdienen
[verwijderd]
1
Wacthlist IEX Energy : First Solar / zonne energie

watchlist.iex.nl/energie#watchlist

Alternative Energy : Nordex, Vestas Wind, SMA Solar Techn., SIF Holding, Verbio

Siemens Gamesa Renewable Energy mag in dit rijtje ook niet ontbreken. Maar over dat laatste bedrijf kan @nobahamas je zeker weten veel meer vertellen :)

nobahamas
0
Zeker, de grootste windmolens hebben qua grondstoffen / investering / milieubelasting het grootste rendement. Siemens Gamesa levert de grootste windmolens.
Denk ook aan Electro Power Systems SA, ze leveren complete installaties voor schone energiesystemen (ook opslag) voor afgelegen gebieden zoals eilanden.
Volledig self-supporting systemen voor grote gemeenschappen.
nobahamas
0
haas
0
quote:

nobahamas schreef op 11 januari 2018 23:50:

Hydrogenics, Fuelcell Energy, Plug power, Ballard Power, kansen te over.
bovenstaande aandelen zitten in mijn volgport van 7-3-2014( 4 jaren geleden)
nu ongeveer 12 mnd geleden bereikten ze alle 4 de bodem
En zijn de laatste 12 mnd vaak al met 100/200/300 % gestegen !
maar staan ook nu nog resp 63%/93%/72%/25% onder nivo van 3-2014

PS: beleggen = LT. Maar wachten op kansen is dat ook : zeker met trendaandelen

nobahamas
1
Nog een tip voor groen beleggen:
Begin met een zonneboiler op eigen dak; de overheid subsidieert, en een gemiddeld rendement van 10% per jaar gedurende 15 jaar.
22 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.378,66 +0,75%
 EUR/USD 1,0643 -0,26%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront