Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Wall Street zakt iets terug na nieuwe records

Gepubliceerd op 18 jan 2018 om 22:12 | Views: 0

NY-DJ-Industrial Avg 17 jan
26.115,65 +322,79 (+1,25%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten op Wall Street zijn donderdag iets weggezakt na de nieuwe recordstanden van een dag eerder. Beleggers verwerken de resultaten van onder meer aluminiumproducent Alcoa, die op de beursvloer slecht werden ontvangen. Ook houden de Amerikaanse overheidsfinanciën beleggers bezig, omdat nog altijd geen akkoord is over een verhoging van het schuldenplafond.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 26.017,81 punten. Woensdag sloot de hoofdgraadmeter voor het eerst boven de 26.000 punten. De bredere S&P 500 ging 0,2 procent omlaag naar 2798,03 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde een fractie tot 7296,05 punten.

De politieke partijen in Washington hebben nog altijd geen akkoord bereikt waarmee de federale overheid meer financieringsruimte krijgt. Dat is nodig omdat anders belangrijke overheidsdiensten binnenkort uit geldgebrek de deuren moeten sluiten. De onzekerheid zorgt voor stijgende rentes op Amerikaanse staatsleningen en een verder dalende dollarkoers.

General Electric

Grote industriefondsen als General Electric en Boeing trokken een wissel op de Dow met verliezen van 3,3 en 3,1 procent. Farmaceut Merck werd 1,5 procent minder waard. Bovenin de hoofdindex waren zorgverzekeraar UnitedHealth en supermarktconcern Wal-Mart te vinden met koerswinsten van respectievelijk 2 en 1,6 procent.

Alcoa leverde 7 procent in na kwartaalcijfers die niet voldeden aan de verwachtingen. Morgan Stanley, de laatste van de grote Amerikaanse banken die met cijfers kwam, moest net als zijn branchegenoten een flinke afboeking doen door de belastinghervormingen van de regering-Trump. Het aandeel won wel 0,9 procent

Olie

NXP werd in de Nasdaq 0,6 procent meer waard. De Europese Commissie heeft onder voorwaarden ingestemd met de overname van de Nederlandse chipfabrikant door Qualcomm. Verfproducent PPG Industries, die vorig jaar vergeefse pogingen deed om AkzoNobel in te lijven, won 3,4 procent na publicatie van meevallende kwartaalcijfers.

De euro was 1,2240 dollar waard, evenveel als bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 63,79 dollar. Brentolie werd ook 0,3 procent goedkoper en kostte 69,18 dollar per vat.
voda
0
Belastingmaatregel druk American Express in de rode cijfers
Creditcardmaatschappij waarschuwde eerder al.

(ABM FN-Dow Jones) American Express heeft in het vierde kwartaal van 2017 verlies geleden als gevolg van een afschrijving vanwege de Amerikaanse belastingverlagingen. Dit bleek donderdagavond uit cijfers van de creditcardmaatschappij.

Op een 10 procent hogere omzet van 8,8 miljard dollar boekte American Express een nettoverlies van 1,2 miljard dollar, terwijl een jaar eerder nog 825 miljoen dollar werd verdiend.

Begin dit jaar waarschuwde American Express, net als een groot aantal andere financials, dat de belastingverlagingen van president Donald Trump voor een afschrijving zouden zorgen van ongeveer 2,4 miljard dollar. Dit werd uiteindelijk 2,6 miljard dollar.

De winst per aandeel kwam in 2017 uit op 2,97 dollar. Rekening houden met de belastingtegenvaller was dit evenwel 5,87 dollar. Begin dit jaar zei American Express al te rekenen op 5,80 tot 5,90 dollar. In 2016 verdiende de onderneming 5,65 dollar per aandeel.

Overigens denkt American Express dat de belastingverlagingen in de toekomst wel een gunstig effect op het bedrijf zullen hebben, zo bleek uit de verklaring aan begin van dit jaar.

Voor 2018 mikt American Express op een winst per aandeel van 6,90 tot 7,30 dollar.

"Ik voel me erg goed over de vooruitgang die we hebben geboekt in 2017 en zal American Express in erg goede handen achterlaten als Steve Squeri mij opvolgt als voorzitter en CEO aan het einde van deze maand", zei CEO Kenneth Chenault donderdag.

Het aandeel American Express sloot donderdag in de reguliere handel 0,9 procent lager. Nabeurs daalde het aandeel nog eens 2,1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Afschrijvingen drukken winst Schlumberger
Omzet gestegen in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Schlumberger heeft in het vierde kwartaal van 2017 verlies geleden door afschrijvingen ter waarde van ruim 3 miljard dollar. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de rapportage van de resultaten over het afgelopen kwartaal van de dienstverlener voor de olie-industrie.

Schlumberger sloot het kwartaal af met een verlies van 2,3 miljard dollar, ten opzichte van een verlies van 204 miljoen dollar in dezelfde periode in het voorgaande jaar. De winst werd gedrukt door afschrijvingen van in totaal 3,04 miljard dollar. In het derde kwartaal van 2017 werd er wel winst gemaakt, 545 miljoen dollar.

Van de afschrijvingen afgelopen kwartaal is 1,1 miljard dollar gerelateerd aan de herstructurering van het onderdeel WesternGeco. Ook heeft Schlumberger 938 miljoen dollar afgeschreven op zijn activiteiten in Venezuela, vanwege de politieke en economische verslechtering aldaar. Als gevolg van de verlaagde vennootschapsbelasting nam Schlumberger een eenmalige last in de boeken op van 76 miljoen dollar.

De winst exclusief bijzondere posten steeg evenwel van 379 miljoen naar 668 miljoen dollar. De omzet steeg met 15 procent naar 8,2 miljard dollar.

Schlumberger heeft in de afgelopen drie jaren behoorlijk last gehad van de neergang in de olie- en gassector, maar het tij lijkt te zijn gekeerd. "Kijkend naar de oliemarkten verwachten we dat de sterke groei van de vraag in 2018 zal doorzetten, gebaseerd op de robuuste wereldwijde economische groei", zei de onderneming in een toelichting op de kwartaalcijfers. Schlumberger wees op de positieve effecten van de pogingen van oliekartel OPEC en Rusland om de productie aan banden te leggen, terwijl ook de schalieproductie in Amerika een sterk jaar tegemoet gaat.

Het aandeel Schlumberger noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 0,3 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street
Rumoer rond mogelijke shutdown zwelt aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet, terwijl ook de Europese beurzen hoger noteren en de grote Aziatische markten eveneens in het groen eindigden.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd ruim 0,3 procent in het groen, de Nasdaq futures noteerden 0,5 procent hoger en de Dow Jones index maakt zich met een plus van 0,4 procent op voor een verdere weg omhoog boven de grens van 26.000 punten.

"De aandelenmarkten in de Verenigde Staten hebben laten zien dat het aanhoudende rumoer rond de mogelijke shutdown van de Amerikaanse regering vermoeiend en pathetisch is. De Dow Jones index raakte donderdag in een achtbaanbeweging en sloot uiteindelijk 97 punten lager", merkte hoofdanalist Naeem Aslam van Think Markets vrijdag op. "De economische cijfers laten zien dat de economie nog steeds in een gezonde conditie verkeert en de inflatie zou ook meer positieve resultaten moeten tonen, gezien het feit dat het cijfer van de wekelijkse steunaanvragen tot het laagste niveau in 47 jaar is gedaald. Het is het team van president Trump dat zijn eensgezindheid moet vinden en stabiliteit moet herstellen", meent de marktvorser

Amerikaanse schalieproducenten zullen dit jaar vermoedelijk fors meer olie produceren, zo bleek vrijdag uit het maandelijkse olierapport van het Internationaal Energie Agentschap. Naar verwachting van het agentschap stijgt de dagproductie in Amerika naar meer dan 10 miljoen vaten per dag. Sinds 1970 lag de olieproductie van Amerika niet meer zo hoog. IEA mikt op een dagvolume van 10,4 miljoen vaten in 2018.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 63,48 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 68,72 dollar.

De dollar is vrijdag ten opzichte van valuta als de yen, het Britse pond en de euro gedaald vanwege zorgen over een mogelijke gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse regering. De euro/dollar noteerde op 1,2258. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2238 op de borden.

Vrijdagmiddag worden de voorlopige cijfers van de Universitieit van Michigan voor het consumentenvertrouwen in januari gerapporteerd.

Bedrijfsnieuws

IBM noteerde vrijdag in de handel voorbeurs 2,8 procent lager. Het concern boekte in het vierde kwartaal van 2017, ondanks een hogere omzet toch verlies, bleek donderdag nabeurs uit de rapportage van de resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet kwam uit op 22,5 miljard dollar, tegenover 21,8 miljard dollar een jaar eerder. Dat was voor het eerst in lange tijd dat de omzet van Big Blue steeg. Dit leverde desalniettemin een nettoverlies op van bijna 1,1 miljard dollar, terwijl in de laatste drie maanden van 2016 nog 4,5 miljard dollar werd verdiend. Vanwege de belastingverlagingen die president Donald Trump doorvoerde, moest IBM een fikse afschrijving doen van 5,5 miljard dollar. In heel 2017 behaalde Big Blue een omzet van 79,1 miljard dollar, 0,8 miljard dollar minder dan een jaar eerder. De nettowinst halveerde grosso modo van 11,9 miljard naar 5,8 miljard dollar.

Het aandeel American Express noteerde in de handel voorbeurs 2,2 procent lager. De creditcardmaatschappij leed in het vierde kwartaal van 2017 verlies, als gevolg van een afschrijving vanwege de Amerikaanse belastingverlagingen, bleek donderdagavond nabeurs. Op een 10 procent hogere omzet van 8,8 miljard dollar boekte American Express een nettoverlies van 1,2 miljard dollar, terwijl een jaar eerder nog 825 miljoen dollar werd verdiend. Begin dit jaar waarschuwde American Express, net als een groot aantal andere financials, dat de belastingverlagingen van president Donald Trump voor een afschrijving zouden zorgen van ongeveer 2,4 miljard dollar. Dit werd uiteindelijk 2,6 miljard dollar. De winst per aandeel kwam in 2017 uit op 2,97 dollar. Rekening houdend met de belastingtegenvaller was dit evenwel 5,87 dollar. Overigens denkt American Express dat de belastingverlagingen in de toekomst wel een gunstig effect op het bedrijf zullen hebben, zo bleek uit de verklaring aan begin van dit jaar. Voor 2018 mikt American Express op een winst per aandeel van 6,90 tot 7,30 dollar.

Texas Instruments noteerde voorbeurs 0,3 procent lager. Brian Crutcher wordt de nieuwe CEO van het bedrijf en volgt Rich Templeton op, maakte de chipfabrikant uit Dallas donderdagavond bekend. Crutcher, al in dienst bij Texas Instruments, zal per 1 juni aan de slag gaan in zijn nieuwe rol. Templeton blijft vervolgens wel aan als voorzitter van Texas Instruments. Verder maakte Texas Instruments bekend een kwartaaldividend te willen uitkeren van 0,62 dollar in contanten per aandeel.

Unilever handelde vrijdag 0,8 procent hoger. Het Brits-Nederlandse concern ziet, na een boekenonderzoek, plotseling af van een acquisitie van het Amerikaanse ijsmerk Halo Top, meldde de New York Post donderdag op basis van anonieme bronnen. Volgens de krant ziet het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, met ijsmerken als Ola, Magnum en Ben & Jerry's, af van een overname, omdat het met zijn eigen merk Breyers wil concurreren met Halo Top in ijs met een laag caloriegehalte. olgens de door de New York Post geraadpleegde bronnen is de geplande verkoop van het niet beursgenoteerde Halo Top nu ingetrokken.

Vrijdagmiddag zullen Schlumberger en Xerox kwartaalcijfers rapporteren.

Slotstanden donderdag

Wall Street is donderdag iets lager gesloten, hoewel de Dow Jones index er wel in slaagde om boven de 26.000 punten te blijven. De Dow Jones index sloot 0,4 procent lager op 26.017,81 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,2 procent inleverde op 2.798,03 punten. Techbeurs Nasdaq maakte een pas op de plaats op 7.296,05 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street gaat hogere opening tegemoet
Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet, terwijl ook de Europese beurzen hoger noteren en de grote Aziatische markten eveneens in het groen eindigden.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de opening 0,1 procent in het groen.

Intussen zijn de financiële markten in afwachting van de snel naderende deadline van een mogelijke gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse regering komende middernacht

"De aandelenmarkten in de Verenigde Staten hebben laten zien dat het aanhoudende rumoer rond de mogelijke shutdown van de Amerikaanse regering vermoeiend en pathetisch is. De Dow Jones index raakte donderdag in een achtbaanbeweging en sloot uiteindelijk 97 punten lager", merkte hoofdanalist Naeem Aslam van Think Markets vrijdag op. "De economische cijfers laten zien dat de economie nog steeds in een gezonde conditie verkeert en de inflatie zou ook meer positieve resultaten moeten tonen, gezien het feit dat het cijfer van de wekelijkse steunaanvragen tot het laagste niveau in 47 jaar is gedaald. Het is het team van president Trump dat zijn eensgezindheid moet vinden en stabiliteit moet herstellen", meent de marktvorser.

De Republikeinen hebben de hulp van de Democraten nodig om goedkeuring te krijgen voor een verhoging.

Mochten er onderdelen van de federale overheid dichtgaan, en dit 1 of 2 weken duren, dan kan dit volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank de groei in het eerste kwartaal "licht afremmen". De markten zullen wellicht even schrikken, maar dat zal volgens Marey van korte duur zijn. "Het is niet ondenkbaar dat ze vanavond een deal voor een paar dagen sluiten om volgende week verder te debatteren", denkt de analist van Rabobank.

Amerikaanse schalieproducenten zullen dit jaar vermoedelijk fors meer olie produceren, zo bleek vrijdag uit het maandelijkse olierapport van het Internationaal Energie Agentschap. Naar verwachting van het agentschap stijgt de dagproductie in Amerika naar meer dan 10 miljoen vaten per dag. Sinds 1970 lag de olieproductie van Amerika niet meer zo hoog. IEA mikt op een dagvolume van 10,4 miljoen vaten in 2018.

Olie noteerde vrijdag flink in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 63,08 dollar, terwijl een maart-future Brent ook 1,4 procent goedkoper werd op 68,34 dollar. Amerikaanse schalieproducenten zullen dit jaar vermoedelijk fors meer olie produceren, bleek vrijdag uit het maandelijkse olierapport van het Internationaal Energie Agentschap. Naar verwachting van het agentschap stijgt de dagproductie in Amerika naar meer dan 10 miljoen vaten per dag. Sinds 1970 lag de olieproductie van Amerika niet meer zo hoog.

De euro/dollar noteerde op 1,2263. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2238 op de borden.

Vrijdagmiddag worden de voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan voor het consumentenvertrouwen in januari gerapporteerd.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Schlumberger noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs in het rood. Het bedrijf heeft in het vierde kwartaal van 2017 verlies geleden door afschrijvingen ter waarde van ruim 3 miljard dollar, bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de dienstverlener voor de olie-industrie. Schlumberger sloot het kwartaal af met een verlies van 2,3 miljard dollar, ten opzichte van een verlies van 204 miljoen dollar in dezelfde periode in het voorgaande jaar. De winst werd gedrukt door afschrijvingen van in totaal 3,04 miljard dollar. Van deze afschrijvingen is 1,1 miljard dollar gerelateerd aan de herstructurering van het onderdeel WesternGeco. Ook heeft Schlumberger 938 miljoen dollar afgeschreven op zijn activiteiten in Venezuela, vanwege de politieke en economische verslechtering daar. Als gevolg van de verlaagde vennootschapsbelasting nam Schlumberger nog een eenmalige last in de boeken op van 76 miljoen dollar. De winst exclusief bijzondere posten steeg evenwel van 379 miljoen naar 668 miljoen dollar. De omzet steeg met 15 procent naar 8,2 miljard dollar.

IBM noteerde vrijdag in de handel voorbeurs 3,4 procent lager. Het concern boekte in het vierde kwartaal van 2017, ondanks een hogere omzet toch verlies, bleek donderdag nabeurs uit de rapportage van de resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet kwam uit op 22,5 miljard dollar, tegenover 21,8 miljard dollar een jaar eerder. Dat was voor het eerst in lange tijd dat de omzet van Big Blue steeg. Dit leverde desalniettemin een nettoverlies op van bijna 1,1 miljard dollar, terwijl in de laatste drie maanden van 2016 nog 4,5 miljard dollar werd verdiend. Vanwege de belastingverlagingen die president Donald Trump doorvoerde, moest IBM een fikse afschrijving doen van 5,5 miljard dollar. In heel 2017 behaalde Big Blue een omzet van 79,1 miljard dollar, 0,8 miljard dollar minder dan een jaar eerder. De nettowinst halveerde grosso modo van 11,9 miljard naar 5,8 miljard dollar.

voda
0
Deel 2:

Het aandeel American Express stond in de handel voorbeurs nagenoeg vlak. De creditcardmaatschappij leed in het vierde kwartaal van 2017 verlies, als gevolg van een afschrijving vanwege de Amerikaanse belastingverlagingen, bleek donderdagavond nabeurs. Op een 10 procent hogere omzet van 8,8 miljard dollar boekte American Express een nettoverlies van 1,2 miljard dollar, terwijl een jaar eerder nog 825 miljoen dollar werd verdiend. Begin dit jaar waarschuwde American Express, net als een groot aantal andere financials, dat de belastingverlagingen van president Donald Trump voor een afschrijving zouden zorgen van ongeveer 2,4 miljard dollar. Dit werd uiteindelijk 2,6 miljard dollar. De winst per aandeel kwam in 2017 uit op 2,97 dollar. Rekening houdend met de belastingtegenvaller was dit evenwel 5,87 dollar. Overigens denkt American Express dat de belastingverlagingen in de toekomst wel een gunstig effect op het bedrijf zullen hebben, zo bleek uit de verklaring aan begin van dit jaar. Voor 2018 mikt American Express op een winst per aandeel van 6,90 tot 7,30 dollar.

Texas Instruments noteerde voorbeurs 2,3 procent lager. Brian Crutcher wordt de nieuwe CEO van het bedrijf en volgt Rich Templeton op, maakte de chipfabrikant uit Dallas donderdagavond nabeurs bekend. Crutcher, al in dienst bij Texas Instruments, zal per 1 juni aan de slag gaan in zijn nieuwe rol. Templeton blijft vervolgens wel aan als voorzitter van Texas Instruments. Verder maakte Texas Instruments bekend een kwartaaldividend te willen uitkeren van 0,62 dollar in contanten per aandeel.

Unilever handelde vrijdag 1,1 procent hoger. Het Brits-Nederlandse concern ziet, na een boekenonderzoek, plotseling af van een acquisitie van het Amerikaanse ijsmerk Halo Top, meldde de New York Post donderdag op basis van anonieme bronnen. Volgens de krant ziet het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, met ijsmerken als Ola, Magnum en Ben & Jerry's, af van een overname, omdat het met zijn eigen merk Breyers wil concurreren met Halo Top in ijs met een laag caloriegehalte. olgens de door de New York Post geraadpleegde bronnen is de geplande verkoop van het niet beursgenoteerde Halo Top nu ingetrokken.

Slotstanden donderdag

Wall Street is donderdag iets lager gesloten, hoewel de Dow Jones index er wel in slaagde om boven de 26.000 punten te blijven. De Dow Jones index sloot 0,4 procent lager op 26.017,81 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,2 procent inleverde op 2.798,03 punten. Techbeurs Nasdaq maakte een pas op de plaats op 7.296,05 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaans consumentenvertrouwen gedaald
Index op 94,4 in januari.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in januari gedaald. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van Thomson Reuters en de Universiteit van Michigan.

De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 95,9 in december naar 94,4 deze maand.

De deelindicator voor de economische verwachtingen voor het komend halfjaar steeg evenwel op maandbasis van 84,3 naar 84,8. De deelindicator voor de huidige toestand van de economie kwam uit op 109,2 ten opzichte van 113,8 eind december.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Alle seinen op groen voor Wall Street
Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hoger slot tegemoet. Grofweg een half uur voor de slotzoemer koerste de breder samengestelde S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.806,05 punten, terwijl techbeurs Nasdaq zelfs 0,5 procent steeg tot 7.330,15 punten. De Dow Jones index bleef lange tijd in het rood, maar koerste richting het einde van de handelsdag toch fractioneel hoger op 26.028,16 punten.

Intussen zijn de financiële markten in afwachting van de snel naderende deadline van een mogelijke gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse regering komende middernacht.

"De aandelenmarkten in de Verenigde Staten hebben laten zien dat het aanhoudende rumoer rond de mogelijke shutdown van de Amerikaanse regering vermoeiend en pathetisch is. De Dow Jones index raakte donderdag in een achtbaanbeweging en sloot uiteindelijk 97 punten lager", merkte analist Naeem Aslam van Think Markets vrijdag op. "De economische cijfers laten zien dat de economie nog steeds in een gezonde conditie verkeert en de inflatie zou ook meer positieve resultaten moeten tonen, gezien het feit dat het cijfer van de wekelijkse steunaanvragen tot het laagste niveau in 47 jaar is gedaald. Het is het team van president Trump dat zijn eensgezindheid moet vinden en stabiliteit moet herstellen", meent de marktvorser.

De Republikeinen hebben de hulp van de Democraten nodig om goedkeuring te krijgen voor een verhoging.

"Beleggers achten een shutdown onwaarschijnlijk en er is dan ook geen sprake van angst", aldus marktvorsers David Madden van CMC Markets.

Mochten er onderdelen van de federale overheid dichtgaan, en dit 1 of 2 weken duren, dan kan dit volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank de groei in het eerste kwartaal "licht afremmen". De markten zullen wellicht even schrikken, maar dat zal volgens Marey van korte duur zijn. "Het is niet ondenkbaar dat ze vanavond een deal voor een paar dagen sluiten om volgende week verder te debatteren", denkt de analist van Rabobank.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie in januari is gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 95,9 in december naar 94,4 deze maand.

De februari-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,9 procent, ofwel 0,58 dollar, lager op 63,37 dollar. Op weekbasis was er sprake van een verlies van circa 1,5 procent. Zorgen over een productietoename van Amerikaanse schalie-olie werden opnieuw aangewakkerd door een rapport van het Internationaal Energie Agentschap.

De euro/dollar noteerde op 1,2234. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2238 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Schlumberger verloor 0,2 procent. Het bedrijf heeft in het vierde kwartaal van 2017 verlies geleden door afschrijvingen ter waarde van ruim 3 miljard dollar, bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de dienstverlener voor de olie-industrie. De winst werd gedrukt door afschrijvingen van in totaal 3,04 miljard dollar.

IBM noteerde 3,8 procent lager. Het concern boekte in het vierde kwartaal van 2017, ondanks een hogere omzet toch verlies. Vanwege de belastingverlagingen die president Donald Trump doorvoerde, moest ook IBM een fikse afschrijving doen van 5,5 miljard dollar. In heel 2017 behaalde Big Blue een omzet van 79,1 miljard dollar, 0,8 miljard dollar minder dan een jaar eerder. De nettowinst halveerde grosso modo van 11,9 miljard naar 5,8 miljard dollar.

Het aandeel American Express koerste 2,0 procent lager. De creditcardmaatschappij leed in het vierde kwartaal van 2017 verlies, ook als gevolg van een afschrijving vanwege de Amerikaanse belastingverlagingen. Begin dit jaar waarschuwde American Express dat de belastingverlagingen voor een afschrijving zouden zorgen van ongeveer 2,4 miljard dollar. Dit werd uiteindelijk 2,6 miljard dollar. Overigens denkt American Express dat de belastingverlagingen in de toekomst wel een gunstig effect op het bedrijf zullen hebben, zo bleek uit de verklaring aan begin van dit jaar. Voor 2018 mikt American Express op een winst per aandeel van 6,90 tot 7,30 dollar.

Texas Instruments noteerde 0,2 procent lager. Brian Crutcher wordt de nieuwe CEO van het bedrijf en volgt Rich Templeton op. Crutcher, al in dienst bij Texas Instruments, zal per 1 juni aan de slag gaan in zijn nieuwe rol. Templeton blijft vervolgens wel aan als voorzitter van Texas Instruments. Verder maakte Texas Instruments bekend een kwartaaldividend te willen uitkeren van 0,62 dollar in contanten per aandeel.

Unilever handelde vrijdag 1,6 procent hoger. Het Brits-Nederlandse concern ziet, na een boekenonderzoek, plotseling af van een acquisitie van het Amerikaanse ijsmerk Halo Top, meldde de New York Post donderdag op basis van anonieme bronnen. Volgens de krant ziet het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, met ijsmerken als Ola, Magnum en Ben & Jerry's, af van een overname, omdat het met zijn eigen merk Breyers wil concurreren met Halo Top in ijs met een laag caloriegehalte. Volgens de door de New York Post geraadpleegde bronnen is de geplande verkoop van het niet beursgenoteerde Halo Top nu ingetrokken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street kleurt groen
Deadline voor mogelijke shutdown nadert snel.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag hoger gesloten. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,4 procent op 2.808,53 punten, terwijl techbeurs Nasdaq zelfs 0,6 procent steeg tot 7.336,38 punten. De Dow Jones index bleef lange tijd in het rood, maar eindigde toch 0,2 procent hoger op 26.071,72 punten.

Intussen zijn de financiële markten in afwachting van de snel naderende deadline van een mogelijke gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse regering komende middernacht.

"De aandelenmarkten in de Verenigde Staten hebben laten zien dat het aanhoudende rumoer rond de mogelijke shutdown van de Amerikaanse regering vermoeiend en pathetisch is. De Dow Jones index raakte donderdag in een achtbaanbeweging en sloot uiteindelijk 97 punten lager", merkte analist Naeem Aslam van Think Markets vrijdag op. "De economische cijfers laten zien dat de economie nog steeds in een gezonde conditie verkeert en de inflatie zou ook meer positieve resultaten moeten tonen, gezien het feit dat het cijfer van de wekelijkse steunaanvragen tot het laagste niveau in 47 jaar is gedaald. Het is het team van president Trump dat zijn eensgezindheid moet vinden en stabiliteit moet herstellen", meent de marktvorser.

De Republikeinen hebben de hulp van de Democraten nodig om goedkeuring te krijgen voor een verhoging.

"Beleggers achten een shutdown onwaarschijnlijk en er is dan ook geen sprake van angst", aldus marktvorsers David Madden van CMC Markets.

Mochten er onderdelen van de federale overheid dichtgaan, en dit 1 of 2 weken duren, dan kan dit volgens marktanalist Philip Marey van Rabobank de groei in het eerste kwartaal "licht afremmen". De markten zullen wellicht even schrikken, maar dat zal volgens Marey van korte duur zijn. "Het is niet ondenkbaar dat ze vanavond een deal voor een paar dagen sluiten om volgende week verder te debatteren", denkt de analist van Rabobank.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie in januari is gedaald. De index voor het consumentenvertrouwen daalde van 95,9 in december naar 94,4 deze maand.

De februari-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,9 procent, ofwel 0,58 dollar, lager op 63,37 dollar. Op weekbasis was er sprake van een verlies van circa 1,5 procent. Zorgen over een productietoename van Amerikaanse schalie-olie werden opnieuw aangewakkerd door een rapport van het Internationaal Energie Agentschap.

De euro/dollar noteerde op 1,2234. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2238 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Schlumberger steeg fractioneel. Het bedrijf heeft in het vierde kwartaal van 2017 verlies geleden door afschrijvingen ter waarde van ruim 3 miljard dollar, bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalrapportage van de dienstverlener voor de olie-industrie. De winst werd gedrukt door afschrijvingen van in totaal 3,04 miljard dollar.

IBM sloot circa vier procent lager. Het concern boekte in het vierde kwartaal van 2017, ondanks een hogere omzet toch verlies. Vanwege de belastingverlagingen die president Donald Trump doorvoerde, moest ook IBM een fikse afschrijving doen van 5,5 miljard dollar. In heel 2017 behaalde Big Blue een omzet van 79,1 miljard dollar, 0,8 miljard dollar minder dan een jaar eerder. De nettowinst halveerde grosso modo van 11,9 miljard naar 5,8 miljard dollar.

Het aandeel American Express gaf bijna twee procent prijs. De creditcardmaatschappij leed in het vierde kwartaal van 2017 verlies, ook als gevolg van een afschrijving vanwege de Amerikaanse belastingverlagingen. Begin dit jaar waarschuwde American Express dat de belastingverlagingen voor een afschrijving zouden zorgen van ongeveer 2,4 miljard dollar. Dit werd uiteindelijk 2,6 miljard dollar. Overigens denkt American Express dat de belastingverlagingen in de toekomst wel een gunstig effect op het bedrijf zullen hebben, zo bleek uit de verklaring aan begin van dit jaar. Voor 2018 mikt American Express op een winst per aandeel van 6,90 tot 7,30 dollar.

Texas Instruments sloot enkele tienden van een procent hoger. Brian Crutcher wordt de nieuwe CEO van het bedrijf en volgt Rich Templeton op. Crutcher, al in dienst bij Texas Instruments, zal per 1 juni aan de slag gaan in zijn nieuwe rol. Templeton blijft vervolgens wel aan als voorzitter van Texas Instruments. Verder maakte Texas Instruments bekend een kwartaaldividend te willen uitkeren van 0,62 dollar in contanten per aandeel.

Unilever won vrijdag 1,6 procent. Het Brits-Nederlandse concern ziet, na een boekenonderzoek, plotseling af van een acquisitie van het Amerikaanse ijsmerk Halo Top, meldde de New York Post donderdag op basis van anonieme bronnen. Volgens de krant ziet het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, met ijsmerken als Ola, Magnum en Ben & Jerry's, af van een overname, omdat het met zijn eigen merk Breyers wil concurreren met Halo Top in ijs met een laag caloriegehalte. Volgens de door de New York Post geraadpleegde bronnen is de geplande verkoop van het niet beursgenoteerde Halo Top nu ingetrokken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winsten op beurzen New York

Gepubliceerd op 19 jan 2018 om 22:10 | Views: 26

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekeinde ingegaan, na de verliezen een dag eerder. Beleggers op Wall Street volgden de ontwikkelingen rond het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. IBM en American Express stonden in de belangstelling na publicatie van resultaten.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 26.071,72 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 2810,30 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7336,38 punten, allebei nieuwe records.

Het Amerikaanse Congres heeft nog altijd geen overeenstemming bereikt over een wet die de federale overheid meer financiële bewegingsruimte geeft. Komen de partijen er niet uit, dan dreigen belangrijke overheidsdiensten de deuren te moeten sluiten totdat nieuwe financiering is geregeld.

IBM

IBM zag afgelopen kwartaal voor het eerst in bijna zes jaar de omzet toenemen vergeleken met een jaar eerder. Een miljardenafschrijving als gevolg van de belastinghervorming in de Verenigde Staten drukte de ICT-dienstverlener evenwel diep in de rode cijfers. IBM leverde 4 procent in.

Ook American Express (min 1,8 procent) moest een forse eenmalige last nemen als gevolg van de belastingherziening door de regering-Trump. De creditcardmaatschappij leed daardoor eveneens een stevig verlies en ziet zich daardoor genoodzaakt voorlopig te stoppen met het inkopen van eigen aandelen.

Amazon

Amazon liet een kleine plus zien. Het internetconcern verhoogt de prijzen voor het Prime-lidmaatschap. Sportartikelenproducent Nike sprong bijna 5 procent omhoog dankzij een opwaardering. Sportwinkelketen Foot Locker kreeg ook een hoger beleggingsadvies en won 3,3 procent.

Oliedienstverlener Schlumberger ging licht omhoog na meevallende resultaten. NXP klom 0,4 procent. De activistische investeerder Elliott Advisors heeft zijn belang in de Nederlandse chipmaker vergroot tot 6,5 procent. Elliott is zeer kritisch over de geplande overname van NXP door branchegenoot Qualcomm, omdat de geboden prijs veel te laag zou zijn.

Acorda

Medicijnenproducent Acorda profiteerde met een plus van bijna 9 procent van berichten over een op handen zijnde overname. Branchegenoot Biogen zou geïnteresseerd zijn, evenals Aziatische concurrenten.

De euro was 1,2216 dollar waard, tegen 1,2236 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent tot 63,76 dollar. Brent daalde 0,6 procent tot 68,55 dollar.
voda
0
Geen zorgen op Wall Street na shutdown
Cijfers Halliburton en Netflix op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street maakt zich op voor een wat lagere opening, nadat dit weekend een shutdown van het Amerikaanse overheidsapparaat in gang is gezet.

Vrijdagnacht bleek de Amerikaanse Senaat niet in staat om tot een akkoord te komen over een voorlopige verhoging van het schuldenplafond. Dit betekent dat de werking van 'niet-essentiële' Amerikaanse overheidsdiensten wordt stilgelegd en een groot deel van de federale ambtenaren geen salaris meer krijgt. Democratische senatoren eisten voor instemming met de verhoging een versoepeling van de immigratieregels voor mensen die als kind illegaal naar Amerika zijn gekomen. Republikeinen verweten de democraten politieke handjeklap.

In de stemming waren er slechts 50 senatoren voor een tijdelijke verhoging van het schuldenplafond voor een periode van een maand, terwijl er 60 nodig waren. Van de Democraten stemden 5 senatoren voor de plannen, maar juist weer 5 Republikeinen stemden tegen.

"De financiële markten lijken zich vooralsnog niet heel zenuwachtig te maken over de gedeeltelijke overheids-shutdown, waarbij de nadruk vooralsnog ook ligt op gedeeltelijk", merkte marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank op. Hij voegde toe dat het niet voor het eerst is dat dit fenomeen zich in de Verenigde Staten voordoet.

Ook marktanalist Craig Erlam van Oanda zei weinig te merken van nervositeit onder beleggers. Er zijn volgens hem nauwelijks tekenen dat de "indrukwekkende" rally op Wall Street nu tot een einde komt. "Zolang er maar binnen afzienbare tijd een oplossing wordt gevonden om de overheid weer van geld te voorzien en de gesloten diensten weer open gaan, denk ik niet dat beleggers zich erg laten afschrikken", aldus Erlam.

De euro/dollar handelde maandag op 1,2251. Vrijdagavond bij het slot op Wall Street was dit 1,2234.

Beleggers lijken een rustige middag tegemoet te gaan, met dadelijk cijfers van Halliburton en nabeurs nog Netflix. Halliburton sloot vrijdag 1,2 procent hoger en Netflix lijkt na een minieme winst op vrijdag vanmiddag 0,7 procent hoger te gaan openen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Eenmalige lasten drukken Halliburton in het rood
Voorzieningen vanwege belastingverlaging en Venezuela.

(ABM FN-Dow Jones) Halliburton heeft in het vierde kwartaal van 2017 een verlies geleden, door voorzieningen vanwege de verlaagde vennootschapsbelastingen in Amerika en tegenwind in Venezuela. Dit maakte de Amerikaanse dienstverlener voor de oliesector maandag bekend.

Halliburton rapporteerde een verlies uit voortgezette activiteiten van 805 miljoen dollar, gelijk aan 0,92 dollar per aandeel. Vanwege de belastingverlagingen nam het bedrijf een eenmalige papieren last 882 miljoen dollar. Venezuela wordt zwaar getroffen door een politieke en economische neergang en Halliburton heeft daarom moeite om zijn rekeningen te innen en waardeerde 385 miljoen dollar af op de activiteiten in het Zuid-Amerikaanse land.

Los van deze eenmalige posten kwam de operationele winst uit op 379 miljoen dollar, ten opzichte van slechts 53 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar terug.

Halliburton sprak van uitstekende resultaten in het afgelopen kwartaal en ziet mogelijkheden om te profiteren van kansen in de Noord-Amerikaanse markt, die sterk groeit. "Ik blijf ervan overtuigd dat op weg zijn om marges te normaliseren in Noord-Amerika in 2018", zei topman Jeff Miller.

De totale omzet van Halliburton groeide van 4,0 miljard naar 5,9 miljard dollar. In Noord-Amerika stegen de inkomsten met 7 procent tot 3,4 miljard dollar, en internationaal was er zelfs sprake van een groei van 11 procent tot 2,5 miljard dollar.

Het aandeel Halliburton noteerde maandagmiddag in de handel voorbeurs 1,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Chicago Fed ziet meer economische activiteit VS
Nationale index stijgt in december.

(ABM FN-Dow Jones)De Chicago Fed National Activity Index is in december gestegen. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

De index steeg van een kleine plus van 0,11 in november naar 0,27 in december. In de voorgaande maand daalde de index nog.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Kleine openingsdip Wall Street in verschiet
Shutdown leidt niet tot grote nervositeit.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,05 procent in het rood, waarbij de zorgen over de shutdown van de Amerikaanse overheid nauwelijks een rol lijken te spelen.

"Nu we de derde dag van de overheids shutdown ingaan, duiden de index futures slechts op een licht lagere opening voor Wall Street nu investeerders vooral hun schouders ophalen over het falen op het laatste moment om een begrotingsakkoord te bereiken", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda. "De laatste shutdown in 2013 duurde 16 dagen en had minimale tot helemaal geen blijvende economische impact en dat is de reden voor het schouders ophalen nu", voegde hij toe.

Vrijdagnacht bleek de Amerikaanse Senaat niet in staat om tot een akkoord te komen over een voorlopige verhoging van het schuldenplafond. Dit betekent dat de werking van 'niet-essentiële' Amerikaanse overheidsdiensten wordt stilgelegd en een groot deel van de federale ambtenaren geen salaris meer krijgt. Democratische senatoren eisten voor instemming met de verhoging een versoepeling van de immigratieregels voor mensen die als kind illegaal naar Amerika zijn gekomen.

Bij de stemming waren er slechts 50 senatoren voor een tijdelijke verhoging van het schuldenplafond, terwijl er 60 nodig waren. Van de Democraten stemden slecjhts 5 senatoren voor de plannen en 5 Republikeinen stemden juist tegen.

Op macro-economisch gebied bleek maandag dat de Chicago Fed National Activity Index in december is gestegen. De index steeg van een kleine plus van 0,11 in november naar 0,27 in december. In de voorgaande maand daalde de index nog.

Olie noteerde maandag licht lager Een maart-future voor een vat West Texas Intermewdiate noteerde maandag 0,13 procent lager op 63,23 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,04 procent goedkoper werd op 68,58 dollar. Dit weekend liet Saoedi-Arabië blijken het huidige productiebeperkingsakkoord te willen verlengen tot in 2019. "We zouden onze inspanningen niet moeten beperken tot 2018", aldus energieminister Khalid al-Falih zondag tegen een groep journalisten.

De euro/dollar noteerde op 1,2248. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2225 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2234 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Halliburton noteerde maandagmiddag in de handel voorbeurs 2,2 procent hoger. De oliedienstverlener heeft in het vierde kwartaal van 2017 een verlies geleden, door voorzieningen vanwege de verlaagde vennootschapsbelastingen in de VS en tegenwind in Venezuela. Het bedrijf rapporteerde een verlies uit voortgezette activiteiten van 805 miljoen dollar, gelijk aan 0,92 dollar per aandeel. Vanwege de belastingverlagingen nam het bedrijf een eenmalige papieren last 882 miljoen dollar. Venezuela wordt zwaar getroffen door een politieke en economische neergang en Halliburton heeft daarom moeite om zijn rekeningen te innen en waardeerde 385 miljoen dollar af op de activiteiten in het Zuid-Amerikaanse land. Los van deze eenmalige posten kwam de operationele winst uit op 379 miljoen dollar, ten opzichte van slechts 53 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar terug. De totale omzet van Halliburton groeide van 4,0 miljard naar 5,9 miljard dollar.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag hoger. De breder samengestelde S&P 500 index won 0,4 procent op 2.810,30 punten, terwijl techbeurs Nasdaq zelfs 0,6 procent steeg tot 7.336,38 punten. De Dow Jones index bleef lange tijd in het rood, maar eindigde toch 0,2 procent hoger op 26.071,72 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Amerikaanse Senaat bereikt deal voor opheffen shutdown

Ruime meerderheid stemt voor deal die weg vrijmaakt voor tijdelijke verhoging schuldplafond.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse Senaat heeft in meerderheid ingestemd met een deal die vermoedelijk zal leiden tot een tijdelijke overheidsfinanciering van drie weken. Daarmee lijkt de zogenoemde government shutdown die vrijdag om middernacht Amerikaanse tijd in werking trad, voorlopig opgeheven, tot zeker 8 februari aanstaande.

Een zeer ruime meerderheid van 81 senatoren stemde in de Senaat voor de deal die eerder op de dag werd gesloten door de Democraten en Republikeinen. Er waren minimaal 60 stemmen voor nodig. Er stemden 18 senatoren tegen.

Vrijdag ging het nog mis, omdat er geen overeenstemming kon worden bereikt over bepaalde aspecten waaronder immigratie wetgeving.

De minderheidsleider in de Senaat, Democraat Chuck Schumer zei maandag dat hij met de Republikeinse meerderheidsleider Mitch McConnell overeenstemming heeft bereikt over de zogenoemde 'Dreamers'; illegalen zonder verblijfsvergunning die door hun ouders op jonge leeftijd mee zijn genomen naar de Verenigde Staten. Volgens Schumer zal begin februari in de Senaat worden beslist over hoe om te gaan met deze groep immigranten, als er niet al voor die tijd een oplossing is gevonden. Volgens Schumer zal het proces om tot wetgeving voor deze groep te komen, "neutraal en eerlijk" verlopen.

Nu de Senaat een deal heeft bereikt, zal men stemmen over de daadwerkelijke tijdelijke verhoging van het schuldplafond. Dat moet maandag nog gebeuren. Vervolgens stemt ook het Huis van Afgevaardigden, waarna president Donald Trump zijn handtekening zal zetten. Alle overheidsdiensten die geraakt werden door de shutdown, zullen dinsdag naar verwachting weer open gaan.

Update: om aanvullende informatie toe te voegen en stemproces duidelijker aan te geven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street richting groen slot
Dow Jones op koers voor nieuw record.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag maandag op koers voor een hoger slot. Een half uur voor het sluiten van de Amerikaanse beurzen steeg de Dow Jones index 0,3 procent, won de S&P 500 0,5 procent en noteerde de Nasdaq 0,7 procent in de plus.

De meeste aandacht ging uit naar de zogenoemde 'government shutdown'. Het stilleggen van bepaalde overheidsdiensten was vrijdagnacht het gevolg van het uitblijven van een deal tussen Republikeinen en Democraten in de Amerikaanse Senaat. Een deal werd maandag alsnog bereikt. Het Amerikaanse Congres zal nu stemmen over een tijdelijke begroting waarmee de overheid de komende drie weken, tot aan 8 februari, kan worden gefinancierd.

"Beleggers weten dat de geschiedenis leert dat shutdowns weinig impact hebben op de markt, dus het is geen verrassing dat de aandelenmarkten maandag stegen", volgens marktstrateeg Kristina Hooper van Invesco. "Het grootste geopolitieke risico voor de markten op lange termijn is een protectionistisch handelsbeleid. Op korte termijn zal het steggelen over het schuldplafond meer van invloed zijn dan een shutdown omdat de impact daarvan groter is op de markt", aldus Hooper.

Op macro-economisch vlak was het rustig. De Chicago Fed index, die de economische activiteit op nationaal niveau meet, bleek in december opgelopen naar 0,27, van 0,11 een maand eerder.

Het Internationaal Monetair Fonds kwam met een update van zijn World Economic Outlook en bleek positiever over de groei van de wereldeconomie in 2018 en 2019 ten opzichte van drie maanden geleden, onder meer vanwege de positieve impact van de hervorming van het Amerikaanse belastingstelsel. Dit en volgend jaar wordt een mondiale groei voorspeld van 3,9 procent.

De olieprijs bewoog maandag vrij volatiel, gevangen tussen de hoop op een verdere verlenging van de OPEC productie-afspraken en de zorgen over de toenemende Amerikaanse schalie productie. Een februari-future op een vat West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,25 dollar hoger op een settlementprijs van 63,62 dollar.

Dit weekend verklaarde de Saoedische minister van olie Khalid al-Falih dat de OPEC en een aantal landen buiten het oliekartel ervoor moeten zorgen dat ze ook na eind 2018, wanneer de huidige productie-afspraken aflopen, blijven samen werken. Hierop steeg de olieprijs, volgens investeringsstrateeg Rebecca O'Keeffe van Interactive Investor. Het is de meest concrete oproep van een grote olieproducent om de markt tot in 2019 te blijven ondersteunen. Volgens O'Keeffe zijn de OPEC en Rusland echter maar een helt van het verhaal. "Producenten in de Verenigde Staten, Canada en Brazilië zullen de productie verhogen in reactie op de hogere olieprijzen. Met deze nieuwe dynamiek binnen de oliemarkt, betekent de kans op een hoger aanbod een groot neerwaarts risico voor de olie

De euro noteerde richting het slot in New York op 1,2261 dollar. Rond het sluiten van de Europese markten verhandelde het muntpaar op 1,2253.

Bedrijfsnieuws

Halliburton kwam maandag met kwartaalcijfers. De oliedienstverlener heeft in het vierde kwartaal van 2017 een verlies geleden, door voorzieningen vanwege de verlaagde vennootschapsbelastingen in Amerika en tegenwind in Venezuela. Het aandeel steeg evenwel meer dan 6 procent omdat de omzet sterker steeg dan verwacht.

Nabeurs zal online streamingdienst Netflix de boeken openen. Het aandeel steeg in de reguliere handel 2,8 procent.

Biofarmaceut Celgene kon op aandacht rekenen na de aankondiging dat het sectorgenoot Juno Therapeutics overneemt voor 9 miljard dollar. Celgene steeg een half procent, Juno bijna 27 procent.

Bioverativ won ruim 61 procent nadat bekend werd dat het biotechbedrijf wordt overgenomen door het Franse Sanofi voor 12 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nieuwe records Wall Street
Optimisme na deal over opheffen shutdown.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag met nieuwe records gesloten. De Dow Jones index sloot 0,6 procent hoger op 26.214,60 punten. De S&P 500 won 0,8 procent op een slot van 2.832,97 punten en de Nasdaq eindigde 1,0 procent in de plus op 7.408,03 punten.

De meeste aandacht ging uit naar de zogenoemde 'government shutdown'. Het stilleggen van bepaalde overheidsdiensten was vrijdagnacht het gevolg van het uitblijven van een deal tussen Republikeinen en Democraten in de Amerikaanse Senaat. Een deal werd maandag alsnog bereikt. Het Amerikaanse Congres zal instemmen met een tijdelijke begroting waarmee de overheid de komende drie weken, tot aan 8 februari, kan worden gefinancierd. De overheidsdiensten die geraakt werden door de shutdown gaan dinsdag waarschijnlijk weer open.

"Beleggers weten dat de geschiedenis leert dat shutdowns weinig impact hebben op de financiële markt, dus het is geen verrassing dat de aandelenmarkten maandag stegen", volgens marktstrateeg Kristina Hooper van Invesco. "Het grootste geopolitieke risico voor de markten op lange termijn is een protectionistisch handelsbeleid. Op korte termijn zal het steggelen over het schuldplafond meer van invloed zijn dan een shutdown omdat de impact daarvan groter is op de markt", aldus Hooper.

Op macro-economisch vlak was het rustig. De Chicago Fed index, die de economische activiteit op nationaal niveau meet, bleek in december opgelopen naar 0,27, van 0,11 een maand eerder.

Het Internationaal Monetair Fonds kwam met een update van zijn World Economic Outlook en bleek positiever over de groei van de wereldeconomie in 2018 en 2019 ten opzichte van drie maanden geleden, onder meer vanwege de positieve impact van de hervorming van het Amerikaanse belastingstelsel. Dit en volgend jaar wordt een mondiale groei voorspeld van 3,9 procent.

De olieprijs bewoog maandag vrij volatiel, gevangen tussen de hoop op een verdere verlenging van de OPEC productie-afspraken en de zorgen over de toenemende Amerikaanse schalie productie. Een februari-future op een vat West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,25 dollar hoger op een settlementprijs van 63,62 dollar.

Dit weekend verklaarde de Saoedische minister van olie Khalid al-Falih dat de OPEC en een aantal landen buiten het oliekartel ervoor moeten zorgen dat ze ook na eind 2018, wanneer de huidige productie-afspraken aflopen, blijven samen werken. Hierop steeg de olieprijs, volgens investeringsstrateeg Rebecca O'Keeffe van Interactive Investor. Het is de meest concrete oproep van een grote olieproducent om de markt tot in 2019 te blijven ondersteunen. Volgens O'Keeffe zijn de OPEC en Rusland echter maar een helt van het verhaal. "Producenten in de Verenigde Staten, Canada en Brazilië zullen de productie verhogen in reactie op de hogere olieprijzen. Met deze nieuwe dynamiek binnen de oliemarkt, betekent de kans op een hoger aanbod een groot neerwaarts risico voor de olie

De euro noteerde op het slot in New York op 1,2262 dollar. Rond het sluiten van de Europese markten verhandelde het muntpaar op 1,2253.

Bedrijfsnieuws

Halliburton kwam maandag met kwartaalcijfers. De oliedienstverlener heeft in het vierde kwartaal van 2017 een verlies geleden, door voorzieningen vanwege de verlaagde vennootschapsbelastingen in Amerika en tegenwind in Venezuela. Het aandeel steeg evenwel meer dan 6 procent omdat de omzet sterker steeg dan verwacht.

Nabeurs zal online streamingdienst Netflix de boeken openen. Het aandeel steeg in de reguliere handel meer dan 3 procent.

Biofarmaceut Celgene kon op aandacht rekenen na de aankondiging dat het sectorgenoot Juno Therapeutics overneemt voor 9 miljard dollar. Celgene steeg 0,3 procent, Juno bijna 27 procent.

Bioverativ won bijna 62 procent nadat bekend werd dat het biotechbedrijf wordt overgenomen door het Franse Sanofi voor 12 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Prijsverhogingen deren Netflix niet
Nieuwe abonnees stijgen sterker dan verwacht in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Netflix heeft in het vierde kwartaal van 2017 meer nieuwe abonnees aangetrokken dan verwacht. Dit meldde de online streamingdienst maandag nabeurs.

Netflix rekende op een stijging van het aantal abonnees met 6,3 miljoen, maar er kwamen 8,33 miljoen nieuwe leden bij.

De nettowinst verbeterde van 67 miljoen naar 186 miljoen dollar, of 0,41 dollar per aandeel. Dit was gelijk aan de verwachting van door FactSet geraadpleegde analisten.

De totale omzet steeg van 2,5 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2016 naar circa 3,29 miljard dollar en kwam daarmee licht boven de marktverwachting van 3,28 miljard dollar uit. Netflix rekende zelf op een omzet van circa 3,27 miljard dollar.

In het vierde kwartaal verhoogde Netflix de prijzen voor bestaande abonnees. Daar stond tegenover dat er in het kwartaal ook een aantal populaire films en series verschenen, waaronder de nieuwe seizoenen van The Crown en Stranger Things.

Jaarcijfers

Over heel 2017 steeg het aantal abonnees met 24 miljoen, van circa 19 miljoen een jaar eerder. De omzet liep met zo'n 36 procent op tot ruim 11 miljard dollar.

Outlook

Voor het huidige kwartaal rekent Netflix op een abonneegroei van 6,35 miljoen, een omzet van circa 3,7 miljard dollar en een nettowinst van 282 miljoen dollar.

Het aandeel Netflix sloot maandag in de reguliere handel 3,2 procent hoger. In de nabeurshandel steeg het aandeel bijna 9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Johnson & Johnson haalt eigen outlook
Wel enorme belastingafschrijving.

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft in het vierde kwartaal van 2017 meer omzet behaald en eindigde daarmee aan de bovenkant van de afgegeven jaaroutlook. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische zwaargewicht.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van J&J met 11,5 procent naar 20,2 miljard dollar. Per aandeel werd er evenwel een verlies geleden van 3,99 dollar. Dit kwam doordat er een afschrijving van maar liefst 13,6 miljard dollar werd gedaan vanwege de belastingverlagingen die in Amerika zijn doorgevoerd.

Bij de cijfers over het derde kwartaal verhoogde J&J opnieuw de outlook voor 2017, nadat dit een kwartaal eerder ook al gebeurde. De omzet had volgens J&J afgelopen jaar moeten uitkomen tussen 76,1 miljard en 76,5 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel werd ingeschat op 7,25 tot 7,30 dollar.

De jaaromzet kwam 6,3 procent hoger uit op 76,5 miljard dollar. Dit levende een winst per aandeel op van 0,47 dollar, maar aangepast voor bijzondere posten steeg de winst met 8,5 procent naar 7,30 dollar. "Een sterke groei", aldus CEO Alex Gorsky in een toelichting op de jaarcijfers.

In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel Johnson & Johnson dinsdag bijna twee procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Enorme winststijging Verizon
Eenmalige posten stuwen winst in vierde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Verizon heeft in het vierde kwartaal de winst veel harder zien stijgen dan de omzet. Dit bleek dinsdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten van het Amerikaanse telecombedrijf.

CEO Lowell McAdam stelde dat Verizon 2017 "met een geweldige momentum" eindigde.

Verizon kon het afgelopen kwartaal per saldo 431.000 nieuwe postpaid abonnees bijschrijven.

Verizon boekte in het vierde kwartaal, dat eindigde op 31 december, een nettowinst van 18,8 miljard dollar. Een jaar eerder was dit 4,6 miljard dollar.

De aangepaste winst bedroeg 4,56 dollar per aandeel.

De omzet steeg met 5 procent op jaarbasis van 32,3 miljard naar 34,0 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

De enorme winststijging was te danken aan 15,2 miljard dollar aan bijzondere posten, met name op het vlak van belastingen.

Verizon merkte op dat de Amerikaanse belastingverlagingen komend jaar een positief effect op de kasstroom hebben van 3,5 miljard tot 4 miljard dollar.

In heel 2017 behaalde het telecombedrijf een omzet van 126,0 miljard dollar en een nettowinst van 30,6 miljard dollar. Per aandeel werd er 7,36 dollar verdiend.

Outlook

De onderneming verwacht dat in 2018 zowel de omzet als de aangepaste winst per aandeel met een laag enkelcijferig percentage zal stijgen. Verizon verwacht 17,0 miljard tot 17,8 miljard dollar aan te wenden voor investeringen, inclusief de lancering van 5G.

Verizon noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,0 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront