Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Aandelen Europa 2018

969 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
[verwijderd]
1
:)

Ik lijk in de verste verte niet op dr Diliddo. Yes, I am bold headed. Maar ik ga er nog steeds vanuit dat dat van tijdelijke aard is.

haas
0
ffff
1
Coldplay,

Dank voor je uitgebreide antwoord. Voor jou, maar ook voor andere lezers van jouw draad geldt wel degelijk dat het de moeite is om alle postings nog eens na te lezen. Nu weet ik ook wel dat vrijwel geen mens dat doet, maar zo blijven we heerlijk langs elkaar heen praten.

Natuurlijk, Coldplay en anderen is het interessant om te horen waar andere beleggers op letten. Maar in volstrekte tegenstelling tot jullie koppel ik daar wel " financiële betrokkenheid " bij.

Dit draadje leerde dat ook weer opnieuw: De beurzen maakten een minicrash door en geen enkele, maar dan ook geen enkele deelnemer van deze visie/ verwachtingscompetitie plaatste postings in de zin van: Wat nu te doen met mijn investeringen. Geen hond, op enkle en alleen Nobahamas na, die als reactie op de hele lange mooie posting van Coldplay ook aangaf: Alles mooi en wel, maar ik ( dus Bohamas ) overweeg toch te gaan consolideren.

Dat was precies wat ik zocht op een beleggersforum. Eindeloos gefilosofeer over wat toekomst heeft, maar als er een drastische gebeurtenis is, zie je geen reacties en waarom? Omdat ze er geen geld in hebben zitten. Wat maakt het uit dat de beurzen 10 procent zakken als je er geen stuiver in hebt zitten. Dat merk je dan aan de wegblijvende reacties.

Je kunt eind december een visie hebben en die vertalen in een portefeuille. Allemaal mooi en aardig, maar zo'n visie ga je toch aanpassen als er drastische gebeurtenissen zijn. Juist mensen die eigenlijk gene portefeuille hebben, willen niet de vraag onder ogen zien: En wat NU? Die vraag zie ik alleen mijzelf, en in deze draad Nobahamas stellen.

Dus aan handen en voeten gebonden, totaal verblind als een konijn in de koplampen van een felle lichtbak....Niks doen. Prima, als je daar bewust voor kiest, maar het is natuurlijk niet de handelswijze van tienduizenden beheerders die WEL gaan verkopen, dan wel WEL gaan aankopen, enkel en alleen door die marktontwikkelingen.

Enfin, ik weet nu dat het een verwachtingscompetitie is, een visiecompetitie is, waarbij je dan ook niet zoals echte beleggers, kunt ingrijpen, kunt reageren, zelfs diep in de nacht.

En neem van mij aan dat het een giga verschil uitmaakt of je werkelijk geld in je keuzes hebt zitten, danwel een voorkeur uitspreekt in de tweede helft van de maand december en daar dan verder niks meer aan mag veranderen. De echte praktijk is wel heel even anders.

Lees de postings allemaal nog maar eens door, hopenlijk ga je het " vatten": het verschil tussen een echte portefeuille en een opsomming van voorkeuren medio december en dan verder..." niks doen"

Peter

marique
2
quote:

Coldplay schreef op 13 februari 2018 09:42:

De overwegingen die leiden tot de samenstelling van een portefeuille interesseren mij.
(...)

Een greep uit de overwegingen bij de opgave:

artomo: retail + food
bianchi: fundamenteel sterk, gespreid, technologie, italiaans
bloom: technologie, chemie
cezan: groeisectoren
CP: large cap, yoy winstgroei
durian: langjarig momentum
gunther: value, dividend
hirshi: van alles wat
isaandie: engineering en grondstoffen
jansenH: Nederlandse aandelen
liber8: value, small caps
marique: historische omzetgroei
moermanski: late stage bull market
nobahamas: nieuwe/moderne bedrijvigheid
petersemikale: breed, nieuwe en oude economie
senoracero: kwaliteit + afgestraften
wuyvae: mid/small caps, yoy winstgroei

Vraag aan CP:
Is het technisch uitvoerbaar om bij het aandelenmandje van elke deelnemer ook de zelfgekozen (of door jou toegewezen) benchmark (ETF) mét rendement te plaatsen?

ffff
0
Schitterende collage van de opmerking:

De overwegingen die leiden tot het samenstellen van een portefeuille. En dan van al die deelnemers opgesomd....

Prachtig....... Maar het zijn wel de overwegingen, de visies, de inschattingen van medio december 2017.

En voor menigeen, en niet voor zo weinigen, is er in de tussentijd toch wel even iets grondig veranderd, als je dat afzet tegen de gang van zaken van de afgelopen jaren.

Ik zou wel eens willen zien dat als ieder van die deelnemer met ieder zijn visie op 20 december geconfronteerd werd met een portefeuille, die daar echt wel veranderingen constateert, of die deelnemer niet zou ingrijpen als het " echt " was.

Nochmaals: Alleen Nobahamas maakte een belangrijke opmerking in die richting, na de lange analyse van Coldplay. De rest zweeg.

Het plaatsen van een benchmarkt heeft ook een groot nadeel, want de koersen van die benchmarkt worden bpaald door beheerders die wel ingrijpen, die wel aan de slag gaan. 99,9 procent van de benchmarkten wordt bepaald door beheerders die wel, bijna dagelijks ageren. Dus je gaat een visie medio december 2017 koppelen aan een gegeven dat iedere dag verandert.....

Peter
[verwijderd]
0
CEMU / iShares MSCI EMU UCITS ETF

BELEGGINGSDOEL
Het fonds streeft ernaar het rendement te volgen van een index die bestaat uit ondernemingen uit ontwikkelde landen in Europa die deel uitmaken van de Economische en Monetaire Unie (EMU).

Kerngegevens / Herwegingsfrequentie
Eens per kwartaal

www.ishares.com/nl/particuliere-beleg...

[verwijderd]
0
EXSA / iShares STOXX Europe 600 UCITS ETF (DE)

BELEGGINGSDOEL
Het fonds streeft ernaar het rendement te volgen van een index die bestaat uit de 600 grootste ondernemingen uit Europese ontwikkelde landen.

Kerngegevens / Herwegingsfrequentie
Eens per kwartaal

www.ishares.com/nl/particuliere-beleg...

[verwijderd]
0
@ marique

De EXSA voldoet m.i. het best als benchmark voor de competitie.

Voor deelnemers met een zelfgekozen (of door mij toegewezen) benchmark (ETF) zal ik het ytd-rendement toevoegen aan het totaal overzicht.

hirshi
0
quote:

marique schreef op 13 februari 2018 12:54:

[...]
Een greep uit de overwegingen bij de opgave

hirshi: van alles wat

Stockpickers choice marique en beslist niet van alles wat.
Bepaalde sectoren bewust gemeden.
marique
0
Excuus, hirshi.
'van alles wat' is niet negatief bedoeld. Had misschien moeten schrijven: breed uitwaaierend maar tegelijkertijd zeer selectief en doordacht :-)

Maar 'Stockpickers choice' is beter. Zegt genoeg.
marique
0
quote:

ffff schreef op 13 februari 2018 13:08:

Schitterende collage van de opmerking:

Peter, ik ga voor reactie naar jouw eigen ffffzegge draad.
Belegde boterham
0
quote:

ffff schreef op 13 februari 2018 12:53:

Coldplay,

Dit draadje leerde dat ook weer opnieuw: De beurzen maakten een minicrash door en geen enkele, maar dan ook geen enkele deelnemer van deze visie/ verwachtingscompetitie plaatste postings in de zin van: Wat nu te doen met mijn investeringen. Geen hond, op enkle en alleen Nobahamas na..

in 'Topmarkt van 2018', staat deze hond :-), met:

- Aanschaf SPY puts en verkocht met winst
- Apple Calls voor earnings en in de min

en mijn periodieke aanschaf meld ik zo om de maand/ 1,5 maand
(6 feb) de laatste aanschaf: SPG en DOC

Geen nieuwe visie, gewoon uitbreiden bestaande porto.

Collecting divi

Pepsico vandaag +15% divi increase :-)
CSX gister 10%
----
Dit is toch het competitie draadje¿?

[verwijderd]
0
Porto vs BM

Ik heb een 1e uitwerking gemaakt van het eerdere voorstel van marique. De uiteindelijke versie ligt nog niet in beton gegoten. Zo kan ik het overzicht in delen presenteren en in een wekelijkse / maandelijkse / kwartaal frequentie.

Laat weten wat jullie er van vinden. De uitgangspunten bij de uitwerking staan hieronder en het resultaat staat op de BCE pagina van de Aandelenfabriek.


Uitgangspunten

- de iShares ETF STOXX Europe 600 voor developed countries EXSA is een meer geschikte benchmark voor de BCE dan de iShares ETF MSCI EMU (EURO landen)
- idem EXSE ipv CESL voor small caps
- max 2 ETF's p. portefeuilles als bm
- Bjorn : Zweden en Denemarken
- A_A : Nederland en United Kingdom

Elke speler kan bezwaar maken tegen zijn / mijn gemaakte keuze voor de BM.

Het overzicht kan ik bijv. 1 x p. week/ maand/ kwartaal laten zien, afhankelijk van de behoefte.

In de uitwerking is nog geen rekening gehouden met het dividend. Het rendement van de ETF is berekend als B&H rendement (tov de slotkoers van 2017) en x EURO.

BdB en Nobahamas hebben een voorkeur aangegeven voor het BCE super sector gemiddelde. Dat zit nog niet in het overzicht verwerkt. Dat kan desgevraagd - maar maakt de uitvoering weer wat complexer.

Graag jullie reacties.

www.aandelenfabriek.nl/beurscompetiti...

[verwijderd]
0
@ hirshi

Kun jij je vinden in de ETF STOXX Europe ETF600 als BM voor je portefeuille of zie je liever een andere (gecombineerde) benchmark ?

Ik moet mij helaas beperken tot de Europese iShares ETF's (zie link hieronder)

www.aandelenfabriek.nl/etf-s/

hirshi
0
CP

ETF STOXX Europe 600 lijkt mij de beste keuze als BM mede omdat ik de overweging van Nederlandse aandelen niet als permanent beschouw.

Mvrgr.

nobahamas
0
BdB en Nobahamas hebben een voorkeur aangegeven voor het BCE super sector gemiddelde. Dat zit nog niet in het overzicht verwerkt. Dat kan desgevraagd - maar maakt de uitvoering weer wat complexer.

Je hoeft het voor mij niet moeilijker te maken CP
[verwijderd]
0
ok, ik heb de 1e uitwerking op de BCE pagina geplaatst

ter overweging ligt

BdB en Nobahamas hebben een voorkeur aangegeven voor het BCE super sector gemiddelde als maatgevende benchmark. Voor dit moment is voor de best fit iShares ETF als BM gekozen.
ETF dividend uitkeringen zijn nog niet in het ETF totaal rendement verwerkt.
De BM's liggen voor het gehele jaar vast. In overweging kan genomen worden om de fit per kwartaal te verifiëren en evt aan te passen.
Er is geen onderscheid gemaakt tussen B&H en wisselaar bij de berekening van het ETF rendement.

Invulling van een of meerdere punten maakt het complexer.

969 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront