Unilever « Terug naar discussie overzicht

Diverse nieuws items

894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
voda
0
Unilever ontvangt bindend bod op dessertactiviteiten
Geen financiele details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones)Unilever heeft een bindend bod ontvangen van Dr. Oetker voor de overname van Alsa en de dessertactiviteiten. Dit maakte het Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern vrijdag bekend zonder financiële details te noemen.

Onder de overeenkomst neemt Dr. Oetker ook een fabriek over in het Franse Ludres.

De overname moet nog worden goedgekeurd door betrokken toezichthouders.

Het aandeel Unilever koerste vrijdagochtend 0,5 procent lager op een rood Damrak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Financiering overname Unilever-margarine volgende week in de markt'

Er komt weer een ouderwetse megadeal aan voor beleggers in risicovolle schuld. Investeringsmaatschappij KKR lanceert de komende week nog een hefboomlening ter financiering van de overname van de margarinedivisie van Unilever. Waarde: €4,6 mrd.

Dat meldt perbureau Reuters op basis van bronnen in de bancaire sector. Het pakket bestaat uit een lening met vaste looptijd van €3,9 mrd, en een doorlopende kredietfaciliteit van €700 mln. De grootste component wordt hoofdzakelijk in euro's opgehaald, maar zal ook deels uit dollars, ponden en Poolse zloty's bestaan.

Daarmee is KKR er nog niet, want de koopprijs van de divisie bedraagt €6,8 mrd. Daarvan wordt €5,7 mrd met nieuwe schuld gefinancierd. Die komt op de balans van het nieuwe bedrijf terecht. De laatste €1,1 mrd wordt opgehaald met een obligatie, die op de markt komt nadat de hefboomlening binnengehaald is.
Bartjens over de overname

Uitmelken

Partijen als KKR stoppen nieuw aangekochte bedrijven vaak vol met schuld, en zetten zo een hefboom op het te behalen rendement. Groei is doorgaans niet de belangrijkste doelstelling. 'De divisie heeft een ijzersterke kasstroom en hoge marges,' zei analist Robert Jan Vos van ABN Amro ten tijde van de aankondiging van de overname in december. Hoe meer schuld er in het bedrijf terechtkomt, hoe lucratiever de overname in potentie is.

De afgelopen jaren werden de omstandigheden voor een financiering als steeds gunstiger. Leningnemers kunnen soepele voorwaarden afdwingen, en betalen relatief lage rentes. De hoofdlening zal tussen de 3% en 4% betalen, schrijft Reuters.

Recentelijk was het vrij rustig op de markt, zodat KKR en Unilever het rijk voor zich alleen hebben. Ook de grote namen en de forse omvang van de deal zullen bijdragen aan een warme belangstelling, zegt een bankier tegen Reuters: 'Dit is waar iedereen op heeft zitten wachten.'

fd.nl/beurs/1241801/financiering-over...
voda
0
‘Aandeelhouders waarschuwen Unilever over vertrek uit Londen’

Belangrijke aandeelhouders van Unilever beginnen zich te roeren omdat zij niet willen dat het Brits-Nederlandse bedrijf vertrekt uit het Verenigd Koninkrijk. De aandeelhouders zien dat als een verdedigende zet, die ervoor zorgt dat het bedrijf moeilijk kan worden overgenomen. Dat schrijft de Britse Sunday Times.
Unilever hakt naar verwachting volgende maand de knoop door over de vestiging van het hoofdkantoor en over versimpeling van de bedrijfsstructuur. De onderneming is nu zowel een Nederlandse NV als een Britse PLC, met zowel een hoofdkantoor in Rotterdam als in Londen.

Lees ook
Lukt het Rutte om Unilever voor Nederland te behouden?

Bezorgde aandeelhouders vrezen dat Unilever voor Nederland kiest. Dat zou volgens een grote aandeelhouder 'niet noodzakelijk' goed zijn voor beleggers. 'Als ze kiezen voor unificatie, moeten ze voor Londen kiezen', aldus de aandeelhouder. Een andere grote aandeelhouder waarschuwde dat 'emoties' geen rol moeten spelen bij de beslissing.

fd.nl/ondernemen/1243603/aandeelhoude...
voda
0
Unilever doet kooi-eieren in de ban

Gepubliceerd op 5 mrt 2018 om 16:43 | Views: 442

Unilever Cert. 17:29
43,07 +0,90 (+2,13%)

DEN HAAG (AFN) - Levensmiddelenconcern Unilever zal op termijn geen gebruik meer maken van eieren van legkippen in zijn producten. Deze beslissing nam het bedrijf na overleg met verschillende dierenwelzijnsorganisaties, verenigd in de Open Wings Alliance.

Volgens Unilever zal er nog wel enige tijd nodig zijn om daad bij woord te voegen. De ban van kooi-eieren moet in 2025 wereldwijd zijn gerealiseerd. Een woordvoerder van het bedrijf legde uit dat in Nederland al geen gebruik gemaakt wordt van kooi-eieren in bijvoorbeeld de mayonaise van Unilever. Wat de extra kosten zullen zijn voor Unilever als de kooi-eieren in de ban zijn gedaan, meldde het bedrijf desgevraagd niet.

Volgens Open Wings Alliance hebben al meer dan twintig voedingsmiddelenbedrijven toezeggingen gedaan om wereldwijd te stoppen met het gebruik van kooi- en legbatterij-eieren in hun producten.
voda
0
Unilever wil Andrea Jung als bestuurslid
Ann Fudge verlaat bedrijf.

(ABM FN-Dow Jones)Bestuurder Ann Fudge vertrekt bij Unilever en wordt opgevolgd door Andrea Jung. Dit maakte het Nederlands-Britse levensmiddelenconcern woensdagmiddag bekend.

Fudge verlaat Unilever na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 2 mei. Aandeelhouders krijgen dan ook de mogelijkheid om de benoeming van Jung goed te keuren.

Jung was CEO van Avon van 1999 tot 2012. Zij wordt niet-uitvoerende bestuurder bij Unilever.

Op een rood Damrak steeg het aandeel Unilever met 0,4 procent tot 42,82 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Unilever sluit Brits hoofdkantoor - media
Levensmiddelenconcern kiest voor Nederland.

(ABM FN-Dow Jones)Unilever staat op het punt zijn Britse hoofdkantoor vaarwel te zeggen en te kiezen voor Nederland als enige vestigingsplaats. Dat meldde Sky News woensdag.

Directeuren van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern, dat een duale juridische structuur heeft, zouden woensdag vergaderen om de historische beslissing definitief te maken. Unilever ontstond in 1929 door de fusie van het Britse Lever Brothers met de Nederlandse Margarine Unie en was sindsdien in beide landen gevestigd, met twee hoofdkantoren. Sinds een vijandig overnamebod van het Amerikaanse Kraft Heinz, dat mislukte, heeft het concern zijn duale structuur in heroverweging genomen. De Nederlandse wetgeving die bescherming biedt tegen vijandige overnames zou een belangrijke overweging zijn geweest, volgens de bronnen van Sky.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Unilever kiest voor Nederland
Levensmiddelenconcern houdt wel activiteiten aan in Verenigd Koninkrijk.

(ABM FN-Dow Jones)Unilever heeft voor Nederland gekozen als enige vestigingsplaats, wat betekent dat het hoofdkantoor in Rotterdam komt. Dit maakte het levensmiddelenconcern donderdag officieel bekend, waarmee mediaberichten van een dag eerder werden bevestigd.

Het Nederlands-Britse bedrijf heeft een duale juridische structuur. Unilever ontstond in 1929 door de fusie van het Britse Lever Brothers met de Nederlandse Margarine Unie en was sindsdien in beide landen gevestigd, met twee hoofdkantoren.

Sinds een vijandig overnamebod van het Amerikaanse Kraft Heinz, dat werd afgewezen, heeft het concern zijn duale structuur in heroverweging genomen.

Het aandeel Unilever blijft genoteerd aan de beurs in Amsterdam, Londen en New York.

Het hoofdkantoor van de divisies Beauty & Personal Care en Home Care zal in Londen worden gevestigd. Hiermee wordt volgens Unilever aanhoudende uitgaven van 1 miljard Britse pond in het Verenigd Koninkrijk zeker gesteld, waarvan een aanzienlijk deel naar onderzoek zal gaan.

Onderdeel Foods & Refreshment zal zijn hoofdkantoor in Rotterdam behouden.

Unilever meldde dat de drie divisies meer macht krijgen om lange termijn beslissingen te nemen.

Het aandeel Unilever sloot woensdag in Amsterdam 0,4 procent lager op 43,43 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Stap Unilever welkome versimpeling'

Gepubliceerd op 15 mrt 2018 om 08:51 | Views: 1.153

Unilever Cert. 16:24
42,97 -0,46 (-1,06%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De stap van Unilever om het hoofdkantoor alleen te vestigen in Rotterdam is welkom. Het beschermt de onderneming iets beter tegen overnames, aldus analisten van Investec donderdag.

De marktvorser hanteert een buy-advies op het aandeel. Unilever heeft nu nog een duale structuur met hoofdvestigingen in Rotterdam en Londen. De divisies Beauty & Personal Care en Home Care blijven vanuit de Britse hoofdstad geleid worden. Ook de investeringen van 1 miljard pond aan onder meer onderzoek en ontwikkeling blijven gegarandeerd.

ING wijst erop dat Unilever de stap zet omdat het aan de ene kant gunstiger overnamebescherming heeft in Nederland, maar aan de andere kant ,,prestige houdt'' door het handhaven van de primaire notering op de beurs in Londen. Verder is Unilever genoteerd in Amsterdam en New York.

Transparanter

Unilever verwacht overigens niet dat het combineren van de NV- en PLC-aandelen een ,,belastbaar evenement'' wordt voor aandeelhouders. Maar er is volgens ING geen verwachting gegeven wat betreft belastingimplicaties als de stukken worden gecombineerd.

ING heeft een buy-advies op Unilever, dat omstreeks 12.00 uur 1,4 procent daalde tot 42,82 euro in de AEX.

Kredietbeoordelaar Fitch ziet geen reden het oordeel over de kredietwaardigheid van Unilever anders in te schatten door de voorgestelde wijzigingen. De rating voor Unilever blijft A+ met een negatieve vooruitblik. Fitch verwacht geen kosten- of winstvoordeel voor Unilever. Wel wordt het bedrijf door de versimpeling transparanter.
voda
0
Unilever werkt aan hergebruik plastic

Gepubliceerd op 4 apr 2018 om 10:41 | Views: 1.117

Unilever Cert. 16:27
45,98 +0,34 (+0,73%)

ROTTERDAM (AFN) - Unilever gaat een samenwerking aan met start-up Ioniqa en plasticproducent Indorama Ventures. Doel is om het recyclen van PET-plastic te bevorderen, maakte de levens- en verzorginsgmiddelenproducent bekend. Financiële details bracht Unilever niet naar buiten.

Ioniqa, een start-up die voortkwam uit de Technische Universiteit Eindhoven, ontwikkelde een technologie waarmee PET-plastic weer kan worden omgezet in zuivere grondstoffen. Zelfs gekleurd materiaal kan zo hergebruikt worden. De drie bedrijven gaan de technologie op industriële schaal testen. Nu wordt 20 procent van het PET-plastic op de wereld gerecycled.

Unilever heeft al eerder aangegeven dat al haar plastic verpakkingen in 2025 herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar zullen zijn. De samenwerking moet daaraan bijdragen.
voda
0
Meer weerstand tegen verhuizen Unilever naar Rotterdam - media
Grote aandeelhouders vrezen voor verlies plek FTSE 100.

(ABM FN-Dow Jones) Een groeiend aantal aandeelhouders van Unilever is tegen de verhuizing van het concern naar een hoofdkantoor in Rotterdam. Dit schreef The Sunday Times dit weekend.

Unilever heeft recent besloten om de havenstad tot enige hoofdvestiging te maken en te vertrekken uit Londen. Dit brengt het risico met zich mee dat het aandeel Unilever zijn plek in de FTSE 100 index, de belangrijkste Britse graadmeter op de beurs van Londen, kwijtraakt. En dit kan mogelijk de koers van het aandeel drukken, zo vrezen de aandeelhouders.

Om de plannen definitief door te kunnen voeren, moet 75 procent van de aandeelhouders goedkeuring verlenen. En dat is volgens enkele grote aandeelhouders nog geen gelopen race, zo zeiden zij tegen The Sunday Times.

Volgens Unilever staan veel aandeelhouders echter nog altijd achter de keuze voor Rotterdam en vertegenwoordigen de aandeelhouders die de krant sprak volgens het concern niet de meerderheid.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: valutamarkten drukken groei Unilever
Onderliggend wel stijging in eerste kwartaal verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste drie maanden van 2018 de omzet onder druk zien staan door tegenwind op de valutamarkten, maar wist onderliggend wel groei te realiseren. Dit bleek uit een consensus die Unilever zelf publiceerde met behulp van analisten.

De consensus rekent voor het eerste kwartaal op een omzet van 12.844 miljoen euro. Dat zou een omzetdaling van 3,6 procent betekenen, waarbij wisselkoerseffecten met 8,1 procent op de omzet drukten.

De onderliggende omzetgroei, die voor de meeste analisten richtinggevend zijn voor de prestaties van Unilever, wordt ingeschat op 3,4 procent. Deze stijging is voor 2,5 procentpunt te danken aan hogere volumes en voor 0,8 procentpunt aan betere prijzen.

Exclusief Spreads zou de onderliggende groei 3,6 procent bedragen, denken de analisten.

In heel 2017 bedroeg de onderliggende omzetgroei, exclusief de verkochte spreads-divisie, 3,5 procent.

"Onze prioriteiten voor 2018 zijn om in volumes harder te groeien dan de markten, sterke prestaties uit kostenbesparingsprogramma's te realiseren, de integratie van Foods & Refreshments te voltooien, en om afscheid te nemen van Spreads", zei bestuursvoorzitter Paul Polman in februari dit jaar in een toelichting op de jaarcijfers 2017.

Unilever rekent op een onderliggende omzetgroei dit jaar van 3 tot 5 procent met een verbetering van de onderliggende operationele marge en kasstroom in lijn met de doelstellingen voor 2020.

Voor 2018 mikt de consensus op een 2,4 procent lagere omzet van 52.424 miljoen euro. Onderliggend wordt er gerekend op een groei van 3,7 procent, vooral door hogere volumes. De onderliggende operationele winst wordt ingeschat op 9.542 miljoen euro.

Momenteel is er onrust rondom de door Unilever genomen beslissing om de duale structuur op te geven en het hoofdkantoor te vestigen in Rotterdam. Door het opgeven van Londen vrezen sommige aandeelhouder dat dit kan betekenen dat Unilever zijn plekje in de FTSE 100 verliest, met koersdruk tot gevolg.

Unilever maakt donderdag voorbeurs cijfers over het eerste kwartaal bekend. Het aandeel Unilever handelde woensdagochtend vlak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: autonome groei Unilever stelt teleur
ING noemt waarde inkoopprogramma meevaller.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste drie maanden een autonome omzetgroei geboekt die flink onder de verwachtingen van ING lag. Dit stelde analist Reginald Watson donderdag.

Terwijl Watson op een groei van 4,5 procent rekende, kwam Unilever niet verder dan 3,4 procent. Dit was echter wel in lijn met de consensus. De volumes waren volgens de analist een opsteker, maar het tegenovergestelde gold voor de prijsontwikkeling.

Verder meldde Unilever een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 6 miljard euro. Dat was flink meer dan de 4,5 miljard euro waarop de markt rekende, aldus Watson.

ING handhaafde het koopadvies op Unilever met een koersdoel van 62,00 euro. Donderdag daalde het aandeel 2,2 procent naar 45,21 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: redelijke resultaten Unilever
Bernstein positief verrast door aandeleninkoopprogramma

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft redelijk gepresteerd in de eerste maanden van 2018, ondanks dat er prijsdruk in de Amerika's was en de valutaire tegenwind guurder was dan voorzien. Dit zei analist Andrew Wood van Bernstein donderdag, die positief reageerde op de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma.

De autonome groei van 3,4 procent was lager dan de 3,8 procent waarop Wood had gerekend, maar wel conform consensus. Daarmee deed Unilever het beter dan Nestle, maar minder dan concurrent Danone.

De aankondiging van een aandeleninkoopprogramma door Unilever, om de opbrengst van de verkoop van Spreads te laten terugvloeien naar aandeelhouders, kwam voor Wood als een verrassing. "Dit zal goed ontvangen worden."

In de regio Azië was de groei naar behoren, maar dit gold volgens Wood niet voor de Amerika's. Prijsdruk was debet aan de tegenvaller in de Amerika's, meende de analist.

Doordat wisselkoersen meer tegen zaten dan voorzien, daalde de omzet van Unilever met 5,2 procent. Bernstein had gerekend op een krimp van 2,8 procent.

Niet verrassend, zo stelde Wood, herhaalde Unilever de outlook voor 2018.

Het aandeel Unilever daalde donderdag 1,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Valutamarkten drukken omzet Unilever
Onderliggend wel groei.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in de eerste drie maanden van 2018 flink last gehad van wisselkoerseffecten, maar onderliggend waren de resultaten conform verwachting. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse concern.

CEO Paul Polman sprak van goede volumes in het afgelopen kwartaal.

De omzet daalde met 5,2 procent naar 12,6 miljard euro. Analisten rekenden vooraf op een omzetdaling van 3,6 procent tot 12,8 miljard euro.

Onderliggend, waar analisten toch met name naar kijken, was er evenwel sprake van een omzetgroei van 3,4 procent. Dit was exact in lijn met de consensus.

Deze stijging was voor 3,6 procentpunt te danken aan hogere volumes en voor 0,1 procentpunt aan betere prijzen. Analisten mikten op respectievelijk 2,5 en 0,8 procentpunt.

In de opkomende markten behaalde Unilever een onderliggende groei van 5,1 procent. Daaraan droegen de volumes 4,3 procentpunt bij. De volwassen markten lieten een onderliggende groei van 1,1 procent zien, gedreven door hogere volumes, terwijl de prijzen een negatieve impact hadden.

Exclusief onderdeel Spreads was er afgelopen kwartaal zelfs een onderliggende groei van 3,7 procent. Unilever verwacht de desinvestering van Spreads halverwege dit jaar te kunnen afronden.

Outlook 2018

Unilever rekent voor 2018 nog altijd op een onderliggende omzetgroei dit jaar van 3 tot 5 procent met een verbetering van de onderliggende operationele marge en kasstroom in lijn met de doelstellingen voor 2020.

Voor dit jaar mikt de consensus op een 2,4 procent lagere omzet van 52.424 miljoen euro.

Onderliggend wordt er gerekend op een groei van 3,7 procent, vooral door hogere volumes. De onderliggende operationele winst wordt ingeschat op 9.542 miljoen euro.

Duale structuur

Momenteel is er onrust rondom de door Unilever genomen beslissing om de duale structuur op te geven en het hoofdkantoor te vestigen in Rotterdam. Door het opgeven van Londen vrezen sommige aandeelhouder dat dit kan betekenen dat Unilever zijn plekje in de FTSE 100 verliest, met koersdruk tot gevolg.

Aandeelhouder

Unilever verhoogde donderdag het dividend met 8 procent van 0,3585 naar 0,3872 euro per aandeel. "Een weerspiegeling van ons vertrouwen in de toekomst." Daarnaast start het concern in mei een aandeleninkoopprogramma van maximaal 6 miljard euro.

Het aandeel Unilever sloot woensdag fractioneel lager op 46,21 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Aandeleninkoop Unilever geruststellend'

Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 09:14 | Views: 1.918

Unilever Cert. 16:24
45,08 -1,13 (-2,45%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeleninkoopprogramma van maximaal 6 miljard euro dat Unilever heeft aangekondigd is ,,geruststellend, maar wel in lijn met de verwachtingen''. Dat meldde Morgan Stanley in een reactie.

Naast de aandeleninkoop liet Unilever weten dat het dividend met 8 procent wordt verhoogd. Een deel van de opbrengsten van de verkoop van de spreaddivisie zal worden aangewend om deze kosten te dekken. Unilever meldde verder dat de onderliggende omzetgroei uitkwam op 3,4 procent, wat overeenkomt met de consensus van analisten. Morgan Stanley stelt dan ook dat afgelopen kwartaal weinig opzienbarend was voor het was- en levensmiddelenconcern.

Analisten van ING (buy) wijzen er op dat de markt rekende op een aandeleninkoop ter waarde van circa 4,5 miljard euro. Ze wijzen er daarbij op dat de groei bij alle divisies te danken was aan volumegroei.

Het aandeel Unilever stond donderdag omstreeks 09.35 uur 2,2 procent lager op 45,20 euro.
voda
0
VEB kritisch over hoge beloning baas Unilever

Gepubliceerd op 1 mei 2018 om 21:01 | Views: 143

ROTTERDAM (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil de top van Unilever kritisch aan de tand voelen over het voorgestelde nieuwe beloningsbeleid bij het was- en levensmiddelenconcern. Daardoor zou de beloning van topman Paul Polman er flink op vooruit gaan, klaagt de belangenorganisatie in het AD.

,,Niet alleen gaat het basissalaris omhoog, er zit ook een vermenigvuldigingsfactor ingebouwd voor de lange termijnbonus. Als het bedrijf goed presteert kan die verdrievoudigen'', aldus een zegsman van de VEB in de krant. ,,Wij stellen vraagtekens bij dat nieuwe beloningsbeleid en eisen daar donderdag tijdens de aandeelhoudersvergadering uitleg over.''

Onder het voorgestelde beloningsbeleid kan de topman in 2018, bij goed presteren, maximaal 13,7 miljoen euro opstrijken, schreef Unilever eerder al in zijn jaarverslag. Vorig jaar bedroeg Polmans totale beloning 11,6 miljoen euro.

De hoge beloning van Polman krijgt al langer de nodige aandacht. Zo rekende Het Financieele Dagblad onlangs uit dat de loonkloof, het verschil in salaris tussen de hoogste baas en de gemiddelde werknemer, in Nederland het grootst is bij Unilever. Polman zou wel 292 keer meer verdienen dan de gemiddelde werknemer bij het bedrijf
voda
0
Kritiek op hoge beloning top Unilever

Gepubliceerd op 2 mei 2018 om 16:44 | Views: 39

Unilever Cert. 16:36
46,35 -1,10 (-2,32%)

ROTTERDAM (AFN) - Veel aandeelhouders van Unilever zijn kritisch over de flinke loonsverhoging van de top van het bedrijf. Ruim een derde (35,81 procent) van de vertegenwoordigde beleggers op de aandeelhoudersvergadering stemde tegen.

De loonsverhoging werd ondanks het verzet dus goedgekeurd. Unilever liet wel weten voor de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar het oor te luister te leggen bij investeerders over het beloningsbeleid. Ook alle andere stempunten over onder meer een aantal herbenoemingen kregen groen licht.

Beleggersbelangenvereniging VEB zette eerder al vraagtekens bij het voorgestelde beloningsbeleid. ,,Niet alleen gaat het basissalaris omhoog, er zit ook een vermenigvuldigingsfactor ingebouwd voor de lange termijnbonus. Als het bedrijf goed presteert kan die verdrievoudigen'', zei een woordvoerder.

Topman Paul Polman kan maximaal 13,7 miljoen euro gaan verdienen. Dat was vorig jaar nog 11,6 miljoen euro.
voda
0
Unilever in conclaaf met ontevreden aandeelhouders over beloning
Kwart aandeelhouders stemde tegen beloningsvoorstel.

(ABM FN-Dow Jones) Unilever belooft in conclaaf te gaan met zijn aandeelhouders om zorgen weg te nemen over de uitwerking van het beloningsbeleid voor zijn bestuurders, nadat ruim een kwart van de aandeelhouders tijdens de jaarvergadering tegen het beloningsvoorstel stemde.

Krap 69 procent van het kapitaal was aanwezig tijdens de vergadering. Daarvan stemde 73,06 procent voor de beloning van de directie en 26,94 procent tegen. Woensdag tijdens de vergadering in Londen stemde een nog groter aantal aandeelhouders tegen het beloningsvoorstel.

De raad van commissarissen "erkent dat een aanzienlijke minderheid van aandeelhouders tegen het beloningsvoorstel heeft gestemd".

Het levensmiddelenconcern zal daarom in de komende maanden overleggen met zijn aandeelhouders en vervolgens uitleggen hoe de mogelijke punten van zorgen kunnen worden weggenomen voor de volgende jaarvergadering.

In het nieuwe beloningsvoorstel gaan de maximale bonussen van CEO Paul Polman en CFO Graeme Pitkethly flink omhoog, maar moeten zij die bonus wel in aandelen investeren, zo stelde Unilever in het jaarverslag over 2017.

Per saldo stijgt het maximale beloningspakket van Polman met 21 procent van 9,3 miljoen naar 11,2 miljoen Britse pond. Dat voor de CFO stijgt met 23 procent van 4,7 miljoen naar 5,8 miljoen pond, volgens de jaarstukken.

Alle agendapunten werden goedgekeurd tijdens de vergadering in Rotterdam, waaronder de herbenoeming van een reeks directieleden en commissarissen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Nieuwe eigenaar voor hoofdkantoor Unilever

Gepubliceerd op 3 mei 2018 om 17:11 | Views: 169

Unilever Cert. 17:04
45,70 -0,68 (-1,46%)

ROTTERDAM (AFN) - Het hoofdkantoor van Unilever in Rotterdam heeft een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaar Real I.S. maakte bekend dat het pand in het centrum van de stad is verkocht voor een bedrag van 86,5 miljoen euro.

De verkoop behelst het pand aan het Weena 455-457, een van de grootste kantoorpanden in Rotterdam. Ook een naastgelegen gebouw en 318 parkeerplaatsen zijn onderdeel van de deal. De naam van de koper werd niet genoemd. Wel werd gemeld dat deze partij werd geadviseerd door investeerder Aegila.

De hoogbouw van het pand dat uitkijkt op het Weena is verhuurd aan Unilever. Het was- en voedingsmiddelenbedrijf huurt ongeveer 22.000 vierkante meter kantoorruimte. Hogeschool Tio huurt de laagbouw van circa 2500 vierkante meter.
voda
0
Unilever begint inkoopprogramma

Gepubliceerd op 8 mei 2018 om 08:25 | Views: 1.619

Unilever Cert. 16:27
46,95 +0,62 (+1,34%)

ROTTERDAM (AFN) - Uniever begint met zijn aandeleninkoopprogramma, dat een omvang geeft van zo'n 6 miljard euro. Dat maakte het concern dinsdag bekend.

De eerste tranche vangt dinsdag aan, waarbij voor 3 miljard euro aan stukken wordt ingekocht. Het gaat daarbij voor 1,5 miljard euro om aandelen Unilever plc. en voor 1,5 miljard euro om aandelen Unilever nv.

Alle andere tranches worden op termijn bekendgemaakt.
894 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 44,470
Verschil +0,240 (+0,54%)
Hoog 44,860
Laag 44,040
Volume 3.571.117
Volume gemiddeld 1.329.641
Volume gisteren 2.344.660

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront