ASR Nederland « Terug naar discussie overzicht

ASR Nederland Koers

798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » | Laatste
robutrecht
0
geen paniek. dit stuk is geschreven toen NN dezelfde rechtszaak aan zijn broek kreeg en 3 miljard zou moeten terugbetalen!
www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/Waaro...
[verwijderd]
0
quote:

robutrecht schreef op 21 december 2017 09:14:

geen paniek. dit stuk is geschreven toen NN dezelfde rechtszaak aan zijn broek kreeg en 3 miljard zou moeten terugbetalen!
www.finanzen.nl/aandelen/nieuws/Waaro...
Helemaal mee eens. Ik zie het ook echt als een korting.
Vandaag en morgen zullen we wat procentjes inleveren maar ik ben de eerste die weer instapt.
Die 1.2 miljard gaat het wel dekken, ben ik van overtuigd.
voda
0
Beursblik: uitspraak Kifid voor ASR slechts individuele kwestie
ABN AMRO focust op rechterlijke uitspraken

(ABM FN-Dow Jones) De uitspraak van geschillencommissie Kifid dat ASR Nederland te veel betaalde kosten moet terugbetalen aan een klant betekent niet automatisch dat de verzekeraar alle klanten met dit product moet schadeloos stellen. Dit zei analist Cor Kluis van ABN AMRO donderdag tegen ABM Financial News.

De uitspraak betreft een zogenoemde Waerdye-polis waarvan er 250.000 zijn verzameld door claimorganisatie Wakkerpolis.

De beroepscommissie van het Kifid oordeelde daarop dat de kosten in een verzekeringscontract zodanig zijn opgezet dat de klant er redelijkerwijs van uit mag gaan dat hij niet akkoord is gegaan met een niet genoemde kostensoort. De vraag, of er een informatieverplichting was, werd daarmee terzijde geschoven.

De beroepsinstantie oordeelt nu dat ASR alleen de kosten van beheer en administratie zoals vermeld in de polisvoorwaarden in rekening mocht brengen. Deze bedroegen 0,06229 procent per maand. De andere berekende kosten ter hoogte van 0,75 procent vervallen. De afkoopwaarde van de polis moet op basis daarvan worden herberekend.

Kluis benadrukte dat het een uitspraak betreft van Kifid en niet van een rechtbank. Volgens de analist kijkt Kifid naar individuele gevallen, en daarbij dus ook naar de heel specifieke omstandigheden van deze ene klant. Dit maakt dat de uitspraak heel lastig valt door te vertalen naar de gehele groep.

Om die reden kijkt Kluis dan ook vooral naar rechterlijke uitspraken. Daarvan zijn er twee, in Rotterdam en Den Haag, gunstig uitgevallen voor de verzekeraars en werd er in Den Bosch een nederlaag geleden. "Vooralsnog dus 2-1", aldus Kluis, die er daarbij op wees dat de uitspraken in Rotterdam en Den Haag "wel heel duidelijk" waren dat er geen compensatie door de verzekeraars hoeft te worden uitgekeerd.

Aangezien de kwestie voor de gehele verzekeringssector "zo materieel" is, verwacht Kluis dat er zal worden doorgegaan tot de Hoge Raad, wat betekent dat dit dossier nog jaren zal duren. Het is volgens de analist dan ook "nog te vroeg om een inschatting te geven" van de eventuele kosten van dit dossier voor de verzekeraars.

ABN AMRO heeft ASR op de kooplijst. Het aandeel ASR Nederland daalde donderdag 0,8 procent naar 34,47 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Slnc
0
robutrecht
0
ik heb ze alletwee. Gaan beide voor winst zorgen dit jaar en dikke dividend. Lekkerrrrr
robutrecht
0
BlackRock kondigde in het FD van vandaag aan meer in gesprek te gaan met bedrijven waarin zij beleggen, waaronder a.s.r. Het gaat dan niet alleen om financiële resultaten, maar ook om een positieve bijdrage aan de maatschappij. Volgens Jos Baeten sluit dat naadloos aan bij de koers van a.s.r. ‘Het is mooi dat grote beleggers hier steeds meer aandacht aan besteden.’



?BlackRock, dat meer dan € 6000 miljard onder beheer heeft van vooral institutionele beleggers en pensioenfondsen, gaat zich activistischer opstellen, kondigde topman Fink in het FD van vandaag aan. Het bedrijf gaat hun team dat gesprekken voert met bedrijven uitbreiden van 30 naar 60 personen. Het gesprek met de beleggers zal onder meer moeten gaan over hun rol in de samenleving, hun bijdrage aan het milieuprobleem en aan een divers samengesteld personeelsbestand. 'Zij moeten niet alleen financiële resultaten boeken, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij', meldt Fink.

'Dit is koren op onze molen', zegt Jos Baeten. 'Want dat is nu precies de koers die wij als bedrijf al enige jaren geleden hebben uitgestippeld. Het streven naar waardecreatie op lange termijn en iets toevoegen aan de maatschappij, daar zijn we hard mee bezig. We kijken niet alleen naar aandeelhouders, maar ook naar andere stakeholders zoals werknemers en natuurlijk onze klanten. En volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer lopen we in duurzame beleggingen al jaren voorop.'

Volgens Jos staan we aan de vooravond van een grote verschuiving richting een financiële wereld waarin meer aandacht uitgaat naar duurzame factoren. 'Bij onze vorige roadshow kregen we bij een grote investeerder ineens de manager sustainability aan tafel in plaats van de financiële man. Dat vond ik al een signaal. Dat BlackRock nu ook die draai maakt richting de maatschappelijke rol van bedrijven, juich ik dus van harte toe. En ze zijn van harte welkom bij a.s.r. om ons verhaal te horen.
robutrecht
0
ing heeft asr nog steeds op favourietenlijstje staan:

ING stelt dat de aandelen worden verwijderd uit de favorietenlijst omdat er weinig rek meer in de koers zit na een sterke opmars of omdat er geen aanjagers meer zijn om bij de favorieten te blijven. De lijst bestaat nu uit ASR, AMG, Basic-Fit, DSM, Euronext, Recticel, SBM Offshore en TomTom. De lijst van minst favorieten bestaat uit CFE, Colruyt, IBA en Vopa
Biobert
0
Storm in NL en dat betekent stormschade. Mijn dakraam is er vanochtend uitgewaaid. Ik zal de schadeclaim neerleggen bij verzekeraar ASR. ASR gaat lijden onder deze stormschade.
voda
0
Top ASR krijgt meer geld

Gepubliceerd op 14 feb 2018 om 07:36 | Views: 1.170

ASR Nederland 13:38
33,92 +0,02 (+0,06%)

UTRECHT (AFN) - De top van verzekeraar ASR krijgt de komende jaren een forse salarisverhoging. De raad van commissarissen heeft dat besloten omdat de salarissen van de bestuurders achterop raakten bij die van de concurrentie, zo maakte het bedrijf bekend.

De afgelopen zeven jaar was ASR eigendom van de Staat en mocht het bedrijf de topsalarissen niet aanpassen. Sinds september is de verzekeraar weer volledig geprivatiseerd.

Het salaris van topman Jos Baeten wordt tot 1 januari 2020 in stapjes verhoogd van 529.000 euro naar 740.000 euro. Financieel directeur Chris Figee gaat 670.000 euro verdienen tegen vier ton nu. Operationeel directeuren Karin Bergstein en Michel Verwoest krijgen nu ook nog vier ton, maar dat wordt uiteindelijk 650.000 euro.

Verkeerd signaal

Vakbond FNV noemt de salarisverhoging een ,,verkeerd signaal''. Bestuurder Gerard van Hees stelt dat de verhoging bovendien tegen de afspraken is die bonden en de verzekeringssector hebben gemaakt. Daarbij zou worden gekeken naar een verantwoord beloningsbeleid voor het hele bedrijf. ,,Dit staat daar haaks op.''

FNV wijst er verder op dat de lonen in de verzekeringssector sinds de kredietcrisis minder zijn gestegen dan de inflatie. ,,Als de top wordt beloond, dan kan de rest van het bedrijf niet achterblijven'', vindt Van Hees.
voda
0
Beursblik: meer dividend voorspeld bij ASR Nederland
Analisten rekenen op stabiele solvabiliteit.

(ABM FN-Dow Jones)ASR Nederland zal naar verwachting een hoger dividend uitkeren over 2017 op basis van een hogere winst en een stabiele solvabiliteit. Dat voorspellen analisten in een consensusverwachting die de verzekeraar heeft gepubliceerd.

De analisten rekenen gemiddeld op een stijging van het operationeel resultaat met 20 procent tot 721 miljoen euro, van 599 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel stijgt het resultaat naar verwachting van 2,77 euro naar 3,51 euro. De analisten rekenen gemiddeld op een dividend van 1,61 euro, ruim een kwart meer dan de 1,27 euro van het voorgaande jaar. De solvabiliteit is naar verwachting licht gestegen van 193 procent na het derde kwartaal van vorig jaartot 194 procent. Bij het levensverzekeringenbedrijf zien de analisten het resultaat met 12 procent stijgen tot 616 miljoen euro, van 551 miljoen in het voorgaande jaar. Het schadebedrijf verbeterde zich volgens de ramingen met 32 procent naar 179 miljoen euro. De holding zal vermoedelijk net als een jaar eerder het resultaat met zo'n 100 miljoen euro drukken. ASR probeert de dalende inkomsten uit levensverzekeringen op te vangen met kleine overnames. Recent werd nog de overname van Generali Nederland aangekondigd. Een analist van Deutsche Bank denkt dat er voldoende kapitaal klaar aanwezig is voor een overname in uitvaartverzekeringen die de winstramingen met 4 tot 5 procent kan verhogen. Monuta en Yarden zijn mogelijke doelwitten, aangezien DELA waarschijnlijk te groot zou zijn. Deutsche Bank voorspelde verder een kwartaal zonder bijzonderheden. Deze maand werd bekend dat de beloning van bestuurders van ASR Nederland de komende drie jaar sterk zal stijgen, tot 740.000 euro voor CEO Jos Baeten en 670.000 euro voor CFO Chris Figee. ASR Nederland publiceert de kwartaalcijfers woensdag voorbeurs. Het aandeel ASR Nederland noteerde maandag 1,0 procent hoger op 34,86 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
robutrecht
0
BAMMMMMMMMM
Forse stijging dividend door hoger operationeel resultaat; introductie interim-dividend in 2018
• Dividendvoorstel van € 229,7 miljoen, uitgaande van een pay-out ratio van 45%, conform dividendbeleid.
• Dividend per aandeel € 1,63, een toename van 28,3% (2016: € 1,27)2.
• Introductie van interim-dividend in 2018, binnen kaders van het dividendbeleid, vastgesteld op 40% van het totale dividend over het voorgaande jaar (op basis van voorgesteld dividend over 2017: € 0,65 per aandeel).
N. Koerts
0
quote:

robutrecht schreef op 21 februari 2018 07:56:

BAMMMMMMMMM
Forse stijging dividend door hoger operationeel resultaat; introductie interim-dividend in 2018
• Dividendvoorstel van € 229,7 miljoen, uitgaande van een pay-out ratio van 45%, conform dividendbeleid.
• Dividend per aandeel € 1,63, een toename van 28,3% (2016: € 1,27)2.
• Introductie van interim-dividend in 2018, binnen kaders van het dividendbeleid, vastgesteld op 40% van het totale dividend over het voorgaande jaar (op basis van voorgesteld dividend over 2017: € 0,65 per aandeel).
Gewoon lekker de aandeeltjes vasthouden. Heb ze al vanaf de beursgang en er is geen enkel signaal zichtbaar dat de koers de komende tijd fors zou moeten dalen. Kortom, een perfect aandeel voor de lange termijn.
Slnc
0
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASR fors
Advies gehandhaafd op Houden.

(ABM FN-Dow Jones)Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor ASR verhoogd 25,90 naar 35,00 euro, maar handhaafde het advies op Houden, in reactie op de jaarcijfers van de Nederlandse verzekeraar van woensdag.

Analisten van de zakenbank spraken van prima resultaten, die in principe in lijn waren met consensus. Het dividend was daarentegen iets hoger dan verwacht, "maar niet aanzienlijk", aldus de analisten, eraan toevoegend dat de winst in 2018 waarschijnlijk iets lager zal uitvallen, maar dat de overige resultaten gelijk zullen zijn.

Berenberg heeft het idee dat de verzekeraar afstevent op een nieuwe overname. "Het kon, als het bedrijf dat had gewild, starten met een nieuw aandeleninkoopprogramma, maar koos in plaats daarvan voor een consistent, maar toch progressief dividend", aldus de analisten. Of het bedrijf een overnamekandidaat kan vinden of dat iemand "aan de deur klopt" is de vraag, maar Berenberg juicht een acquisitie toe.

De analisten benadrukten dat het koersdoel van 35,00 euro is gebaseerd op het profiel van het bedrijf zoals het er nu uitziet en geen rekening houdt met eventuele overnames.

Het aandeel ASR sloot donderdag op een rood Damrak 0,9 procent lager op 36,02 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 45,500
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 45,710
Laag 45,200
Volume 400.862
Volume gemiddeld 461.251
Volume gisteren 400.862

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront