Boskalis « Terug naar discussie overzicht

SERIEUZE BOSKALIS INFO

866 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 » | Laatste
voda
0
Boskalis dochter VBMS verwerft kabellegcontract

Contractwaarde is 70 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Dochteronderneming VBMS van Boskalis Westminster heeft in een consortium met NKT Cables een contract van TenneT verworven voor het installeren van twee exportkabels, die de offshore windmolenparken Borssele 3 en 4 zullen verbinden met het onshore hoogspanningsnet van TenneT in Nederland. Dit maakte Boskalis maandag voorbeurs bekend.

Het contract heeft voor Boskalis een waarde van circa 70 miljoen euro.

De vier exportkabels van 66 kilometer lang zullen via de monding van de Westerschelde naar het vasteland lopen en bij het bestaande hoogspanningsstation Borssele aan land komen.

Het aandeel Boskalis Westminster sloot vrijdag op 30,41 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Boskalis ontvangt meerjarig onderhoudsbaggeropdracht

Jaarlijkse omzet van 25 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis heeft samen met een Cypriotische partner een meerjarig contract ontvangen voor onderhoudsbaggerwerken in het Midden-Oosten. Dit meldde de Nederlandse maritiem dienstverlener dinsdag.

Boskalis gaat samen met zijn partner een elektrisch aangedreven snijkopzuiger ontwikkelen en laten bouwen om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. De werkzaamheden zullen na oplevering van de zuiger in 2019 aanvangen.

De opdracht heeft een looptijd van elf jaar. De jaarlijkse omzet van de werkzaamheden bedraagt circa 25 miljoen euro.

Het aandeel Boskalis noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,4 procent lager op 30,64 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Minder winst voor Boskalis

Maritieme dienstverlener herhaalt verwachtingen voor tweede jaarhelft.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis Westminster heeft in het derde kwartaal het resultaat en de orderportefeuille zien afnemen en herhaalde de verwachtingen voor het tweede halfjaar. Dit meldde de maritieme dienstverlener vrijdag voorbeurs tijdens de publicatie van een kwalitatieve trading update over het derde kwartaal.

"Ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar lagen de omzet en resultaten conform de verwachting op een aanzienlijk lager niveau", meldde het bedrijf. De omzet nam licht toe in vergelijking met het kwartaalgemiddelde uit het eerste halfjaar, daar waar de resultaten achterbleven.

De orderportefeuille daalde in het derde kwartaal tot 3,1 miljard euro, van 3,25 miljard euro ultimo juni dit jaar. In het derde kwartaal is voor circa 0,5 miljard euro aan werk aangenomen.

Vooruitzichten gehandhaafd

Boskalis heeft de verwachtingen voor het tweede halfjaar herhaald. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers is aangegeven dat, uitgaande van de vlootplanning en werken in portefeuille, en onvoorziene omstandigheden voorbehouden, de verwachting was dat de nettowinst in het tweede halfjaar 2017, gecorrigeerd voor circa 15 miljoen euro reorganisatielasten, vergelijkbaar zou zijn met de nettowinst van 75 miljoen euro uit het eerste halfjaar. De raad van bestuur handhaafde deze verwachting vrijdag.

Het bedrijf spreekt van "aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, gekenmerkt door laag werkaanbod en druk op de bezetting en marges".

De implementatie van het begin dit jaar geïnitieerde kostenreductieprogramma zal nog dit jaar grotendeels zijn voltooid. De hiermee gemoeide kosten van circa 15 miljoen euro worden in het tweede halfjaar verantwoord.

Voor 2017 wordt een totaal investeringsbedrag van 250 miljoen euro verwacht.

Het aandeel Boskalis Westminster sloot donderdag 1,1 procent lager op 30,61 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: trading update Boskalis positief

NIBC wijst op herstel bij Dredging en verbetering van marges.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis Westminster heeft de opgaande lijn weer gevonden, met herstel van Dredging en Salvage, zicht op herstel bij Offshore Energy, en opgaande marges. Dat meldde analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag naar aanleiding van de trading update over het derde kwartaal van de maritieme dienstverlener.

De Jong rekende uit dat het concern in de eerste negen maanden ongeveer 1,7 miljard euro aan omzet heeft gerealiseerd en in het vierde kwartaal nog circa 660 miljoen euro omzet nodig heeft om de analistenconsensus voor het hele jaar te voldoen. Dat is aanzienlijk meer dan het omzetgemiddelde van de afgelopen drie kwartalen.

De marktvorser verwacht naar aanleiding van de rapportage zijn omzettaxaties enigszins neerwaarts te gaan bijstellen, maar zijn winstverwachtingen te gaan verhogen.

De Jong denkt dat het concern vanwege de recente nieuwe orders kan voldoen aan de orderconsensus van 3,35 miljard euro voor het hele jaar.

NIBC houdt op Boskalis een koopadvies met een koersdoel van 33,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel vrijdagochtend 5,5 procent lager op 28,92 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Boskalis en VolkerWessels winnen opdracht voor Brits kustbeschermingsproject

Opdrachtwaarde 19,5 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis, VolkerStevin en Atkins hebben via joint venture VBA een opdracht binnengehaald voor een twee jaar durend kustbeschermingsproject in noordwest-Engeland. Dit maakte VolkerWessels woensdag voorbeurs bekend.

De contractwaarde bedraagt 19,5 miljoen euro en betreft het ontwerp en de aanleg van nieuwe kustverdedigingswerken bij Fairhaven Lakeen Church Scar in het graafschap Lancashire. De huidige verdedigingswerken verkeren in slechte staat, aldus VolkerWessels en moeten tegenwoordig jaarlijks noodreparaties ondergaan om een grote doorbraak te voorkomen.

Het project wordt gefinancierd door de Britse Environment Agency.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Boskalis koopt twee grote schepen voor duikwerk

Bedrijf bereidt zich voor op groei in energiemarkten.

(ABM FN-Dow Jones) Koninklijke Boskalis Westminster heeft twee grote schepen gekocht voor duikwerk om zo in te spelen op verwachte groei in de energiemarkten. Dit maakte de onderneming uit Papendrecht dinsdagochtend bekend.

Boskalis heeft het schip DSV Atlantis gekocht voor 60 miljoen dollar en heeft een driejarige zogenoemde bare boat charter afgesloten voor het zusterschip de Da Vinci met een eerste optie op eventuele koop.

Beide schepen werden in 2011 in de vaart genomen en bevatten de benodigdheden voor duikwerk tot een diepte van 300 meter. Hiermee kan onderhoud worden uitgevoerd aan onderzeese offshore installaties, pijpleidingen en kabels. Boskalis heeft de schepen gekocht omdat het bedrijf rekent op een verdere groei van deze onderhoudsactiviteiten van de offshore energiemarkten in Noordwest-Europa, Afrika en het Midden-Oosten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Boskalis en DEME halen nieuw baggercontract binnen

Totale opdrachtwaarde circa 110 miljoen euro.

(ABM FN) Een joint venture van het Nederlandse Boskalis en het Belgische DEME heeft een baggeropdracht binnengehaald met een totale waarde van 110 miljoen euro. Dit maakte Boskalis dinsdag voorbeurs bekend.

Het vijfjarige contract wordt naar verwachting in de komende weken getekend en betreft onderhoudswerk aan en het verdiepen van het Martín García kanaal tussen Uruguay en Argentinië.

Boskalis en DEME hebben elk een belang van 50 procent in de joint venture.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Boskalis en VolkerWessels gaan nieuwe tankterminal bouwen
Investering ruim 100 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Boskalis en VolkerWessels gaan samen met een aantal andere bedrijven werken aan de bouw van een nieuwe tankterminal voor HES International. Dit maakten de bedrijven donderdagmiddag bekend.

Met de bouw is een investering van ruim 100 miljoen euro gemoeid. Boskalis zei dat zijn aandeel daarin 34 miljoen euro is.

Ook de ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Mobilis werken mee aan de bouw.

De werkzaamheden gaan waarschijnlijk aan het begin van volgend jaar van start en duren tot eind 2019.

Het aandeel VolkerWessels noteerde donderdag op een rode beurs 0,2 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Boskalis ontvangt opdracht Singapore
Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones)Boskalis heeft een zogenaamde Letter of Award ontvangen van de Maritime and Port authority van Singapore voor het havenuitbreidingsproject Tuas Terminal Fase II in Singapore. Dit meldde het concern woensdag.

De opdracht valt ten deel aan een consortium met Penta Ocean Construction Company en Hyundai Engineering & Construction Company, waarin Boskalis een aandeel heeft van 30 procent. De contractwaarde van de opdracht bedraagt 1,46 miljard Singapore dollar, wat resulteert in een contractwaarde voor Boskalis van circa 300 miljoen euro.

Boskalis zal voor dit project diverse baggeractiviteiten en civiele werkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden zullen in de komende weken aanvangen. De projectduur bedraagt 9 jaar. De werkzaamheden zullen naar verwachting in 2027 zijn afgerond.

Het aandeel Boskalis noteerde woensdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 31,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Boskalis boekte vermoedeliijk lagere resultaten
Maritiem dienstverlener publiceert donderdag voorbeurs jaarcijfers.

(ABM FN-Dow Jones)Boskalis heeft in 2017 vermoedelijk een lager bedrijfsresultaat op een eveneens lagere omzet geboekt. Dit is de verwachting van zeven analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de maritieme dienstverlener.

Boskalis boekte naar verwachting in 2017 een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 447 miljoen euro, in vergelijking tot 660 miljoen euro in 2016. De analisten verwachten dat onder de streep een nettowinst resteert van 145 miljoen euro, tegenover een nettowinst van 276 miljoen euro, exclusief een eenmalige last van 840 miljoen euro, in 2016.

De omzet daalde volgens de analisten van 2,6 miljard euro in 2016 naar 2,3 miljard euro in 2017.

Het orderboek is naar verwachting van de marktvorsers gestegen van 2,9 miljard euro ultimo 2016 naar 3,3 miljard euro eind 2017.

Half november handhaafde de maritiem dienstverlener zelf zijn verwachtingen voor de tweede helft van het jaar. Boskalis sprak toen van "aanhoudend moeilijk marktomstandigheden, gekenmerkt door een laag werkaanbod en druk op de bezetting en marges". De verwachting was dat de nettowinst in het tweede halfjaar 2017, gecorrigeerd voor circa 15 miljoen euro aan reorganisatielasten, vergelijkbaar zou zijn met de nettowinst van 75 miljoen euro uit het eerste halfjaar.

Voor het lopende boekjaar 2018 mikt de consensus voor Boskalis op een bedrijfsresultaat van 458 miljoen euro op een omzet van 2,3 miljard euro, terwijl wordt gerekend op een nettowinst van 150 miljoen euro.

Analist Edwin de Jong van NIBC zei eind februari dat de cijfers van CFE, de moedermaatschappij van concurrent DEME, de verwachtingen omtrent de resultaten van Boskalis over 2017 bevestigden. De analist voorziet een bedrijfsresultaat van 393 miljoen euro, op een omzet van 2,3 miljard euro. De Jong zei toen opwaarts potentieel voor het aandeel te zien, waarbij Boskalis een premie verdient ten opzichte van sectorgenoten, vanwege de sterke financiële positie, de potentie om waarde toe te voegen door middel van overnames en het dividendrendement van 2 procent. NIBC heeft een Koopadvies met een koersdoel van 33,00 euro op het aandeel.

Het aandeel Boskalis noteerde dinsdagmiddag op een groen Damrak 3,2 procent hoger op 30,28 euro. Donderdag voorbeurs opent de onderneming de boeken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Boskalis ziet omzet in 2017 dalen'

Gepubliceerd op 6 mrt 2018 om 11:53 | Views: 1.609

Boskalis 16:12
30,12 +0,78 (+2,66%)

AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft in 2017 naar verwachting een lagere omzet behaald, door de moeizame omstandigheden in de offshore olie- en gasmarkt. Dat blijkt uit een consensus van analistenramingen die is opgesteld door Bloomberg. Boskalis komt donderdag voorbeurs met cijfers.

De omzet wordt in doorsnee geraamd op 2,36 miljard euro, tegen 2,6 miljard euro in 2016. Vanwege de lastige condities in de offshore-markt heeft Boskalis te kampen met een laag werkaanbod en druk op de bezetting en marges. Overigens liet Boskalis bij een trading update over het derde kwartaal weten dat de omzet licht was gestegen in vergelijking met de voorgaande kwartalen, maar dat die op jaarbasis zoals verwacht op een aanzienlijk lager niveau uitkwam.

In november meldde Boskalis ook dat werd vastgehouden aan de winstverwachting voor heel 2017. Afgezien van reorganisatielasten van 15 miljoen euro voorziet Boskalis dat de winst in de tweede helft van het jaar vergelijkbaar zal zijn aan het nettoresultaat van 75 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2016. Uit de consensus komt naar voren dat door analisten wordt gerekend op een nettowinst van 144,5 miljoen euro, tegen een min van bijna 564 miljoen euro in 2016. Dat verlies hing samen met een grote afschrijving die over dat jaar in de boeken werd gezet.

Boskalis liet in november verder weten dat de orderportefeuille uitkwam op 3,1 miljard euro en dat het bij de bagger- en infrawerkzaamheden drukker was geworden, net als bij de sleep- en bergingsdiensten. In februari maakte Boskalis nog bekend samen met twee partners een grote havenklus in Singapore te hebben binnengehaald die het bedrijf 300 miljoen euro oplevert. In december werden klussen gemeld in Rotterdam en Zuid-Amerika.
voda
0
Boskalis en SBM Offshore verdwijnen uit AEX
ASR en Philips Lighting promoveren.

(ABM FN-Dow Jones)De herweging door beursbedrijf Euronext heeft een groot aantal wijzigingen in de verschillende indexen opgeleverd. Dit bleek woensdag nabeurs.

ASR Nederland en Philips Lighting 'promoveren' van de AMX naar de AEX, terwijl Boskalis en SBM Offshore de omgekeerde weg bewandelen.

AMG en Takeaway.com gaan ook deel uit maken van de AMX en verlaten de AScX. Verder krijgt de AScX vers bloed in de vorm van Kiadis Pharma, VolkerWessels en Wessanen. Deze laatst twee fondsen komen uit de Midcap.

De AScX raakt naast AMG en Takeaway.com ook Probiodrug en Stern Groep kwijt.

De wijzigingen zijn effectief per maandag 19 maart.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
BAM, Boskalis en VolkerWessels vissen achter het net bij A16 project
Ander consortium geselecteerd voor aanleg nieuwe snelweg.

(ABM FN-Dow Jones)Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor de aanleg van de nieuwe snelweg A16 Rotterdam toegekend aan het consortium De groene boog. Dit houdt in dat het samenwerkingsverband De nieuwe zestien, bestaande uit BAM Groep, Boskalis en VolkerWessels achter het net vist.

Eind november 2016 is Rijkswaterstaat begonnen met de aanbesteding van het project A16 Rotterdam. De aanleg van de nieuwe rijksweg tussen A13 en A16 moet de bereikbaarheid van Rotterdam verbeteren en de overlast van files voor omwonenden verminderen.

Begin 2017 hadden vijf consortiums op deze klus ingeschreven. Een van de gegadigden, bestaande uit Heijmans, Fluor en Hochtief viel halverwege vorig jaar al af.

Nu is de opdracht toegekend aan de combinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing en TBI, die opereren onder de naam De groene boog.

Het project kreeg te maken met flinke weerstand. Natuurbeschermende organisaties en bewonersverenigingen tekenden bezwaar aan tegen de plannen om een nieuwe rijksweg aan te leggen. Er zou geen noodzaak zijn voor de weg, die volgens hen tot luchtverontreiniging en geluidshinder zou leiden.

De Raad van State legde in augustus deze bezwaren naast zich neer en bepaalde dat het project door kon gaan. Volgens de planning beginnen de werkzaamheden in 2019, waarna de weg in 2024 open wordt gesteld voor verkeer.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: Boskalis voorziet uitdagend 2018
Dividend op peil gehouden.

(ABM FN-Dow Jones)Boskalis heeft in 2017 het orderboek zien stijgen, maar verwacht desalniettemin dat het lastig wordt om de winst in 2018 op peil te houden. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de maritieme dienstverlener.

"Ondanks de moeilijke marktomstandigheden hebben we het jaar nog alleszins redelijk afgesloten in lijn met onze verwachtingen", zei CEO Peter Berdowski in een toelichting.

De omzet daalde van 2.596 miljoen naar 2.337 miljoen euro. Daarmee was de daling iets minder scherp dan voorzien. Analisten rekenden op een afname tot2.300 miljoen euro.

De EBITDA nam af van 660,5 miljoen naar 436,6 miljoen euro. Hier mikten analisten op 447 miljoen euro.

In tegenstelling tot 2016, toen er voor 843 miljoen euro aan lasten werden genomen, hoefde Boskalis afgelopen jaar niet in actie te komen.

Daardoor werd een verlies van 564 miljoen euro omgebogen in een winst van 150,5 miljoen euro. Rekening houdend met de genoemde lasten was er in 2016 evenwel een winst van 276 miljoen euro.

Aandeelhouders van Boskalis kunnen over 2017 een dividend van 1,00 euro per aandeel tegemoet zien. Daarmee is het dividend gelijk aan dat over 2016.

Boskalis keert daarmee over 2017 87 procent van de winst uit aan aandeelhouders. Dat is flink meer dan de 40 tot 50 procent die het nastreeft. "Gelet op het belang dat onze aandeelhouders hechten aan stabiel dividend en onze gezonde cashflow en de robuuste balans" koos Boskalis ervoor het dividend stabiel te houden.

Op de vraag of aandeelhouders ook in 2018 op een stabiel dividend kunnen rekenen, zei CEO Berdowski dat als de balans en de kasstroom "gezond" blijven, en dat is wel de verwachting op dit moment, het dividendbeleid "hetzelfde" zal blijven.

De orderportefeuille van Boskalis steeg van 2.924 miljoen euro eind 2016 naar 3.495 miljoen euro ultimo 2017. Door analisten werd gerekend op een orderportefeuille van circa 3,3 miljard euro.

Toekomst

Boskalis herhaalde dat het voor de komende jaren "nog geen fundamenteel" herstel ziet, waardoor er druk op de bezetting en de marges blijft. Het wordt volgens de maritieme dienstverlener dan ook "uitdagend" om de winst uit 2017 te evenaren.

"Wel voorzien wij voor de korte termijn mogelijkheden voor selectieve groei en een structureel herstel voor de periode daarna."

Bij Dredging & Inland Infra ziet Boskalis voor de korte termijn "een redelijk werkvolume" in de markt. Voor Boskalis ligt de nadruk op het behoud van bezetting "tegen verantwoorde projectrisico's". Met de opdrachten in portefeuille is een goed deel van de vloot voor 2018 bezet, hoewel tegen lagere marges dan in voorgaande jaren.

Het beeld van de Offshore Energy markt is ongewijzigd. BijHeavyMarineTransport raken de contracten uit het verleden afgerond en is Boskalis steeds meer afhankelijk van de zeer concurrerende spotmarkt.

Bij Offshore Installatie en Interventie is de portefeuille beter gevuld en verwacht Boskalis "een redelijk jaar".

Bij de Towage-activiteiten zijn de marktvolumes relatief stabiel, maar is de concurrentie in sommige havens toegenomen met lagere marges als gevolg, voegde de maritieme dienstverlener toe.

Voor 2018 wordt een investeringsbedrag van circa 250 miljoen euro verwacht, exclusief acquisities. De financiële positie is volgens Boskalis zeer solide en de onderneming voldoet naar eigen zeggen ruimschoots aan zijn financiële convenanten.

Woensdagavond werd bekend dat Boskalis uit de AEX verdwijnt. Berdowski noemde het "jammer dat een vlaggenschip" als Boskalis uit de hoofdindex valt, zeker omdat er in de index menig bedrijf is opgenomen dat verre van Nederlands is.

De maritieme dienstverlener besloot donderdag om voortaan alle onderdelen te laten opereren onder de merknaam Boskalis. Deze naamswijziging, die overal binnen het bedrijf zal worden doorgevoerd, wordt geen "geldsmijtende" operatie, aldus Berdowski. De onderneming zal de naamswijziging van bijvoorbeeld de schepen pas doorvoeren wanneer er regulier onderhoud moet plaatsvinden om zo de kosten tot een minimum te beperken.

Het aandeel Boskalis sloot woensdag 0,4 procent hoger op 30,13 euro.

Update: om toelichting CEO toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
1
Beursblik: Boskalis operationeel wat tegenvallend
Dividend zorgt volgens NIBC voor rust.

(ABM FN-Dow Jones)De operationele resultaten van Boskalis waren wat lager dan voorzien, vooral vanwege de prestaties bij de baggertak, hoewel Offshore iets beter dan verwacht presteerde. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

De nettowinst ontwikkelde zich volgens De Jong evenwel conform de consensus en de guidance, maar de kasstroomviel "een stuk" lager uit dan voorzien. Dit laatste schreef de analist toe aan de ontwikkeling van het werkkapitaal.

Positief was volgens De Jong de hogere pay out-ratio voor het dividend van 87 procent in plaats van 40 tot 50 procent, waardoor het dividend van 1,00 euro per aandeel gehandhaafd bleef. De consensus rekende op een dividend van 0,61 euro per aandeel. Dit stabiele dividend noemde NIBC geruststellend, ondanks dat de verwachtingen die Boskalis afgaf wel wat voorzichtiger waren dan voorzien.

NIBC handhaafde de koopaanbeveling op Boskalis met een koersdoel van 33,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Berdowski keert de portemonnee om

Topman Peter Berdowski van Boskalis heeft vorig jaar de portemonnee getrokken en hem eens flink leeg geschud. De duiten rolden over de tafel op het hoofdkantoor in Papendrecht van het bagger- en offshoreconcern. In totaal werd er € 820 mln uit de kas gehaald.

Dat is opvallend, in een jaar dat er € 150 mln winst is geboekt.
Nog opvallender is dat het jaar ervoor precies het omgekeerde gebeurde. Er was een nettoverlies van € 562 mln, terwijl de kas met € 200 mln werd gespekt.

Wat is hier gaande?
Zoals vaak bij bedrijven ligt het antwoord bij die mooie, maar lastige pagina in de jaarrekening die kasstroomoverzicht heet. Lastig, omdat de plussen en de minnen in het overzicht nogal eens tegen het gevoel in gaan. Mooi, omdat het een inzicht geeft in de harde euro's die een bedrijf ter beschikking heeft. Want het kan niet voldoende worden herhaald: 'profit is an opinion, cash is a fact'. Je kunt op papier vermogend zijn en toch de bakker niet kunnen betalen.

Boskalis dus. Eerst maar eens naar 2016 kijken, toen €562 mln verlies werd geleden. Dat bestond uit papieren afboekingen op offshoreconstructies en schepen voor €1 mrd. Dat telt niet in harde contanten. Een bedrijf heeft daarnaast allerlei posten die afwisselend geld in het laatje brengen en de kas lichter maken. Afgerond vloeide er per saldo € 50 mln weg. Zo kwam er onder de streep bij de kasstroom uit bedrijfsactiviteiten een mooie € 410 mln plus te staan.

Omdat een flinke hoeveelheid aandelen van deelneming bodemonderzoeker Fugro werden verkocht, leverde het rubriekshoofd investeringen gek genoeg geen min op maar een plus. Vervolgens moest er wel nog ruim € 270 mln worden betaald aan aflossing op leningen en dividenden aan aandeelhouders.

Alles bij elkaar stroomde er ruim € 200 mln de kas in. Dit dus ondanks een boekhoudkundig verlies van € 560 mln.

In 2017 ging het net andersom. Er was een winst van € 150 mln. Tel daar de papieren afboekingen bij op van een kwart miljard en er resulteert een plus van € 400 mln. Edoch. Er lekte bij Boskalis een hoop geld weg in het verkeer met de debiteuren en er waren geen mooie betalingscondities bij opgeleverde projecten. Onder de streep bleef er bij de bedrijfsactiviteiten niets over.

Ondertussen was de Boskalis-baas flink aan het investeren. Hij nam twee tweedehands schepen voor de offshore-industrie over en liet een nieuw baggerschip bouwen. En als je dan nog € 446 mln terugbetaalt op leningen, eigen aandelen inkoopt en dividend wil uitbetalen, moet de portemonnee wel worden geleegd.

Een geluk bij een ongeluk was dat het restant in Fugro te gelde werd gemaakt. De aandelenverkoop leverde € 114 mln op, waardoor Berdowski het jaar kon afsluiten met € 151 mln in kas.

Reageren? bartjens@fd.nl

fd.nl/ondernemen/1245175/berdowski-ke...
voda
0
CEO Berdowski koopt aandelen Boskalis
Bestuurder koopt 50.000 aandelen van maritiem dienstverlener.

(ABM FN-Dow Jones)CEO Peter Berdowski heeft woensdag 50.000 aandelen Boskalis gekocht. Dit meldde de maritiem dienstverlener woensdag.

De aandelen werden door Berdowski gekocht met zijn eigen vermogen, zei Boskalis.

Het aandeel Boskalis noteerde woensdag op een groen Damrak 1,0 procent hoger op 25,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
effegenoeg
0
quote:

voda schreef op 14 maart 2018 16:17:

CEO Berdowski koopt aandelen Boskalis
Bestuurder koopt 50.000 aandelen van maritiem dienstverlener.

(ABM FN-Dow Jones)CEO Peter Berdowski heeft woensdag 50.000 aandelen Boskalis gekocht. Dit meldde de maritiem dienstverlener woensdag.

De aandelen werden door Berdowski gekocht met zijn eigen vermogen, zei Boskalis.

Het aandeel Boskalis noteerde woensdag op een groen Damrak 1,0 procent hoger op 25,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
Tsja, deed Eelco Blok dat ook met KPN meen ik me te herinneren?
Kijk waar we nu staan met het volksaandeel.
Het zal een ordinaire trade zijn voor enkele dagen,weken of maanden.
voda
0
BlackRock vergroot belang in Boskalis
Kapitaalbelang van meer dan vijf procent.

(ABM FN-Dow Jones)BlackRock heeft een groter belang in Boskalis gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 14 maart 2018.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 5,04 procent met een stemrecht van 5,65 procent.

Op 2 juni vorig jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,87 procent met een stemrecht van 5,54 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
866 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,42  -3,94  -0,46%  13:46
 Germany40^ 17.734,10 -0,58%
 BEL 20 3.815,22 -0,30%
 Europe50^ 4.920,59 -0,32%
 US30^ 37.719,08 -0,77%
 Nasd100^ 17.343,78 -1,17%
 US500^ 5.004,20 -0,89%
 Japan225^ 37.455,98 -1,44%
 Gold spot 2.378,14 -0,05%
 EUR/USD 1,0651 +0,07%
 WTI 81,57 -0,62%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,52%
EBUSCO HOLDING +2,99%
Heineken +1,86%
Pharming +1,50%
Vopak +1,14%

Dalers

AMG Critical ... -3,35%
TomTom -3,09%
VIVORYON THER... -2,98%
ADYEN NV -2,69%
FASTNED -2,29%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront