Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen EU, stemmen we voor of tegen ?

696 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
haas
0
in maart 2009 waren ze in Brussel als de kippen bij om 200 miljoen extra te storten (i.v.m. koersdalingen )
=====================================================================
Het pensioenfonds voor oud-leden van
het Europarlement is aan het leegraken.
Elk jaar wordt er honderden miljoenen
meer aan pensioenen uitgekeerd dan er
binnenkomt aan premie.

De dekkingsgraad van het fonds is tot
37 procent gedaald.Dat betekent dat er
voor elke euro die aan pensioen moet
worden uitgekeerd maar 37 cent in kas
is.Nederlandse pensioenfondsen zijn
verplicht om een dekkingsgraad van 105
procent aan te houden.

Parlementariërs hebben in het verleden
te weinig premie afgedragen.Nederlandse
Europarlementariërs dringen nu aan op
maatregelen om het tekort op te lossen.
haas
0
waar gaan die miljarden naar toe ?
=====================================
De Europese Commissie heeft chipmaker
Qualcomm een boete van 997 miljoen euro
opgelegd.Qualcomm krijgt de boete omdat
het zijn positie als marktleider heeft
misbruikt.
Chiddix
0
De begroting van de EU was 155 miljard in 2017. Boetes die men oplegt worden gewoon in de kas gestort en gezien als meevallers.
haas
0
de halve wereld staat in brand

Én nu wil Annie Pierik uut Oosten van NL de zomertijd afschaffen
Hebben ze daar nu niks anders te doen in Brussel dan dit soort onderwerpen ?

PS: en ja regelmatig zangkoren uit Twente naar Brussel op mijn kosten !
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 9 februari 2018 15:16:

de halve wereld staat in brand
Hebben ze daar nu niks anders te doen in Brussel dan dit soort onderwerpen ?
NEE ... maar dat is een inkoppertje, toch ... ;-)
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 24 januari 2018 12:05:

waar gaan die miljarden naar toe ?
=====================================
De Europese Commissie heeft chipmaker
Qualcomm een boete van 997 miljoen euro
opgelegd.Qualcomm krijgt de boete omdat
het zijn positie als marktleider heeft
misbruikt.
Dat weet niemand precies ... maar ook dit is weer een inkoppertje, toch ...;-)
Ach, we hebben het over maar 100 miljard ... dus peanuts in de ogen van Brussel. Zolang de burgers en bedrijven maar genoeg afdragen om al dat geld op te hoesten, maakt niemand zich in Brussel zorgen ...
Ze heten niet voor niks Europarlementariër ;-)
ejbron.files.wordpress.com/2016/11/sc...

======================
Gepubliceerd: 12 november 2007 12:47 Door: ANP
De Europese Rekenkamer heeft opnieuw geen goedkeurende verklaring afgegeven voor de EU-uitgaven voor het voorbije jaar. Het is het dertiende jaar op rij dat zo'n verklaring achterwege blijft.
De EU geeft jaarlijks zo'n 100 miljard euro uit. Een groot deel gaat via de 27 lidstaten. De Europese Rekenkamer kan moeilijk achterhalen of het geld daar geheel volgens de regels is besteed.
www.nu.nl/algemeen/1311600/europese-r...

haas
0
marktwerking ?
=============================
De Europese uitvoerende macht, die op de klachten van fabrikanten let, is ook van plan 800 miljoen euro uit te geven als bijdrage aan de financiering van een netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen en 200 miljoen extra ter ondersteuning van de ontwikkeling van batterijen.

De Europese Commissie wil graag een rechtsstelsel creëren dat de ontwikkeling van schone voertuigen stimuleert, uit angst dat Europa zich in dit achterblijven van China, Japan en de Verenigde Staten bevindt.

“De Europese auto-industrie moet het vertrouwen van de consument terugwinnen”, zei Miguel Arias Canete, EU-commissaris voor Klimaat. “We willen dat de Europese auto-industrie weer op het goede spoor komt van de ultieme positie van schone voertuigen.”
==============
haas
0
In Letland is de baas van de centrale bank, Ilmars Rimsevics, opgepakt in verband met een onderzoek naar mogelijke corruptie.

Dat heeft de Letse minister-president Maris Kucinskis laten weten in een schriftelijke verklaring.

Volgens lokale media deden Letse autoriteiten, die zich bezighouden met het opsporen van corruptie, vrijdag al huiszoekingen in het kantoor en het huis van de centralebankpresident.

Rimsevics staat sinds 2001 aan het hoofd van de centrale bank en maakt ook deel uit van het bestuur van de Europese Centrale Bank.
haas
0
Noel:Alle steden groeien door buitenlands talent aan te trekken, nog meer dan door eigen talent op te leiden. Ik ben het eens met de Indiaas-Amerikaanse wetenschapper Parag Khanna, die stelt dat de 21ste eeuw niet zal worden gedomineerd door China of de Verenigde Staten maar door steden. De reden is dat steden eilanden worden van goed bestuur in een wereld die dat laatste net mist.
==============================================================================

In Noelsspeak spreekt econoom en Econopolis-stichter Geert Noels zich maandelijks onomwonden uit. Vandaag heeft hij het over de kracht van de stadstaten.

We leven in een tijdperk van gigantisme. Alles moet groter: ondernemingen, overheden, oplossingen voor problemen uit het verleden. Ik geloof echter dat decentralisatie een mooiere en stabielere toekomst kan bieden. In plaats van meer Europa is meer stadstaten een betere denkrichting.

‘Meer Europa.’ Dat antwoord krijg je bij elke nieuwe uitdaging of elk onopgelost probleem. De varianten zijn eindeloos: meer globalisering, grotere banken, meer groei, grotere clubs, grotere competities. De overtuiging heerst dat ‘groter’ dé oplossing is voor problemen uit het verleden en uitdagingen voor de toekomst.

De pensée unique dat het niet anders kan, mag ter discussie worden gesteld. Gedecentraliseerde entiteiten zijn robuuster en tegelijk flexibeler. Daarom is het concept van steden en stadstaten zo interessant.

Die inzichten zijn niet nieuw. Ook in de oudheid combineerde men een groter geheel met sterke lokale entiteiten. In zijn boek ‘The Geography of Genius’ neemt Eric Weiner ons mee op een reis door steden die in de geschiedenis een belangrijke rol hebben gespeeld. Steden waren altijd al de echte magneten van talent. In het oude Athene, in Rome, later in Firenze of Wenen, en vandaag in San Francisco.

Weiner definieert vijf aspecten die van steden een magneet van talent maken en zo economische aantrekkelijkheid en welvaart opleveren: openheid, tegendraadsheid, diversiteit, kennis en financiële activiteiten. Zijn centrale inzicht is: ‘De sleutel tot het ontwikkelen van vernuft is openheid tot innovatie en openheid naar buitenstaanders. Magneten van genialiteit trekken talent aan van heel ver.’

www.tijd.be/opinie/column/noelsspeak-...

haas
0
De Europese parlementsverkiezingen 2019 zijn de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024.

De verkiezingen vinden naar verwachting plaats in de periode van 23 t/m 26 mei 2019
[verwijderd]
0
Ik zeg uit de EU ook uit de euro. Dat snappen de meesten niet, omdat bijna niemand meer dan 1 niveau vooruit kan denken..
haas
0
Volgens mij moet het pensioen het ZELF oplossen: en NIET het parlement
============================================================
Rutte: Europarlement moet probleem met pensioenfonds zelf oplossen
Premier Rutte vindt dat het Europarlement zelf een oplossing moet vinden voor zijn pensioentekort. Kamerleden vrezen dat Nederland moet meebetalen aan het wegwerken van het tekort; volgens de premier is dit pas aan de orde bij besprekingen over de meerjarenbegroting.
[verwijderd]
0
Allemaal maar tegenstemmen, net als Engeland uit de EU, lees maar waarom:

Het nieuwe vergezicht is dat zes Balkanlanden in 2025 tot de EU zouden moeten toetreden: Bosnië-Herzegovina, Servië, Montenegro, Kosovo, Macedonië en Albanië. Er was een dictator (Tito) nodig om de verschillende volkeren van de Balkan in één land bij elkaar te houden en na de dood van die dictator viel Joegoslavië ook prompt uiteen en braken er burgeroorlogen uit.

De nieuw gevormde staten en ministaatjes hadden zo weinig met elkaar dat ze allemaal hun eigen munt wilden. En nu wil Brussel ze er graag bij hebben en is het natuurlijk de bedoeling dat ze uiteindelijk de euro invoeren.

Allemaal arm
Het economisch gezien belangrijkste kenmerk van de zes Balkanstaten is dat ze arm zijn. In Kosovo is het inkomen per hoofd van de bevolking $9600, in Albanië is het $11.900. Nederland heeft een inkomen per hoofd van ruim $50.000, Duitsland zit op $48.000.

Iedere eerstejaarsstudent kan vertellen wat er gebeurt in een economische unie met vrij verkeer van arbeid, wanneer de inkomensverschillen tussen arm en rijk 1 op 4 zijn. Arbeid gaat van de landen met lage lonen naar de landen met hoge lonen.

De EU heeft al de nodige ervaring met dit fenomeen, want in 2004 moest de EU om politieke redenen worden uitgebreid met een reeks van voormalige Oostbloklanden en in 2007 volgden er nog twee, Roemenië en Bulgarije. Deze laatste twee, plus de drie Baltische staten hebben sinds 2007 met een krimpende bevolking te maken.

Leegloop
De toetreding tot de EU heeft voor leegloop en sociale ontwrichting op het platteland gezorgd. Hier maken we ons druk over bevolkingskrimp in de grensgebieden, maar de bevolking van Litouwen is met 20% gedaald en die van Letland met 15%. Leve de EU.

Dergelijke volksverhuizingen gaan zich herhalen, als het onzalige idee om de EU met de Balkanlanden uit te breiden, wordt uitgevoerd. Met de arbeid komt de criminaliteit. Op de lijst van meest corrupte landen in Europa staan Albanië, Kosovo en Macedonië bovenaan. De corruptie is er nog groter dan in Bulgarije.

De betreffende landen zullen graag willen toetreden, want toetreding betekent een langjarige injectie van miljarden euro’s, die door netto-betalers als Nederland worden opgebracht. De EU mag officieel geen transferunie zijn, maar is het praktisch gesproken natuurlijk allang.

Het rijke Verenigd Koninkrijk verlaat de EU, met veel ruzie, in wezen omdat de Britten de stroom van Oost-Europese migranten zat waren. Daar krijgen we dan straks zes arme landen en een nieuwe migrantenstroom voor terug.
haas
2
Euroslurper: kosten Europees Parlement schieten door het plafond
=================================================================
BRUSSEL - Het Europees Parlement kost de Europese belastingbetaler steeds meer geld. Het zal niet lang meer duren voordat het budget door de grens van 2 miljard euro per jaar schiet.

www.telegraaf.nl/nieuws/1781408/euros...
josti5
0
Niet zeuren Haas: het gaat maar om 4 euro per Europeaan per jaar!
(zou Pechtold zeggen)

-:)
josti5
0
quote:

asti schreef op 13 maart 2018 09:40:

Van 4 euro kun je 2 Lazio aandelen kopen en hou je nog geld over.
Bijna 3, intussen.
Wát een rovers, die europarlementariërs!
objectief
0
DE EU is op vele terreinen onmisbaar en dat er excessen en corruptie is klopt..dat hebben we zelfs op nationaal niveau...dat hoort helaas bij het leven.
whammy
0
quote:

josti5 schreef op 13 maart 2018 09:31:

Niet zeuren Haas: het gaat maar om 4 euro per Europeaan per jaar!
(zou Pechtold zeggen)

-:)
Nee,nee,nee het gaat slechts, vlg. Juncker, om één kopje koffie per Europeaan. Dat kopje koffie is wel een verrekte dure.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 13 maart 2018 08:57:

Euroslurper: kosten Europees Parlement schieten door het plafond
=================================================================
BRUSSEL - Het Europees Parlement kost de Europese belastingbetaler steeds meer geld. Het zal niet lang meer duren voordat het budget door de grens van 2 miljard euro per jaar schiet.

www.telegraaf.nl/nieuws/1781408/euros...
Gepubliceerd op 4 feb. 2014
www.youtube.com/watch?v=e6A1ZSHkRCo
Corruption in the EU costs the economy 120 billion euro per year - equivalent to the EU's annual budget, EU Home Affairs Commissioner Cecilia Malmstroem said when presenting a new report, adding that "there are no corruption-free zones in Europe.

en
www.youtube.com/watch?v=7ropso6t60U
696 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 31 32 33 34 35 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  -3,75  -0,43%  18:05
 Germany40^ 17.906,70 -1,01%
 BEL 20 3.857,94 -0,67%
 Europe50^ 4.940,16 -1,00%
 US30^ 37.930,24 -1,10%
 Nasd100^ 17.360,09 -0,94%
 US500^ 5.030,70 -0,82%
 Japan225^ 37.475,14 -1,38%
 Gold spot 2.328,70 +0,54%
 EUR/USD 1,0734 +0,34%
 WTI 82,53 -0,45%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,85%
RENEWI +4,68%
B&S Group SA +2,85%
Flow Traders +2,26%
Fugro +2,09%

Dalers

ADYEN NV -18,43%
VIVORYON THER... -8,38%
WDP -4,93%
Alfen N.V. -4,39%
CM.COM -3,66%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront