Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Wat ik ffff wil(de) zeggen............

333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
ONN
0
quote:

hermione schreef op 22 februari 2018 14:38:

ffff en josti schamen zich een beetje om het toe te geven.
Ze willen seks met je.
Je hebt dus de keuzen uit een man (ffff) en een vrouw (josti)

lep
a term used to describe a form of sexual intercourse
Een Engelse term dus. Dat had ikzelf niet zo snel bedacht. Bedankt Hermi. Het wordt ineens een stuk duidelijker allemaal :)

Voor de dame en heer in kwestie: Ik heb geen belangstelling.
josti5
0
quote:

ONN schreef op 22 februari 2018 16:59:

[...]
Hahaha, het gaat dus echt weer niet goed met je. Je bent duidelijk gebrainwasht door je vriendje Atitlan. Op zich niet zo gek ook als je tot het clubje van sprookjes (vertellen en geloven) hoort.

Doe je hem weer de groeten van me ?

Sprookjes???

De realiteit:
Borussia Dortmund +61%
Juventus + 33%
Lazio Roma +300%

En het had nog véél meer kunnen zijn, maar ik ben nu eenmaal met 'weinig' tevreden.

Je kunt leugens blijven spuien wat je wilt (en dat mag op deze site blijkbaar met eindeloze herhaling), maar de waarheid achterhaalt je altijd.

Ook met betrekking tot Talpa.

En het is niet lep, maar LEP.
voda
1
quote:

hermione schreef op 22 februari 2018 14:38:

[...]

ffff en josti schamen zich een beetje om het toe te geven.
Ze willen seks met je.
Je hebt dus de keuzen uit een man (ffff) en een vrouw (josti)

lep
a term used to describe a form of sexual intercourse

Hahaha, josti een vrouw? Dat dacht ik van niet! Ik ken John, en die heeft zich echt niet laten verbouwen. LOL.
ONN
0
Je gáát maar door hè ?

Geef liever antwoord op de vraag van bearishbull wat je echte problemen zijn Josti5.
ONN
0
quote:

voda schreef op 22 februari 2018 17:22:

Hahaha, josti een vrouw? Dat dacht ik van niet! Ik ken John, en die heeft zich echt niet laten verbouwen. LOL.
Tijden veranderen voda :) Hoelang is het geleden dat je hem tegenkwam ? Voor of na dat wij elkaar tegenkwamen ?
josti5
0
quote:

voda schreef op 22 februari 2018 17:22:

[...]
Hahaha, josti een vrouw? Dat dacht ik van niet! Ik ken John, en die heeft zich echt niet laten verbouwen. LOL.
Ach ja Hans, ze maken het steeds gekker hier, en het mág ook allemaal.
Het heeft geen zin, op al die onzin te reageren, want sommigen scheppen er blijkbaar zó veel genoegen in, dat zij er een dagtaak aan hebben - in de baas z'n tijd, natuurlijk.
Maar er zwerven, zo weet ik, óók een aantal ontslagen beurshandelaartjes rond, die geweldig interessant lopen te doen met mooie termen.
Het aantal échte beleggers op dit forum neemt steeds verder af, helaas.
ONN
2
Josti, je verraadt alleen maar je jaloezie zo. En je onkunde (ook qua mensenkennis) natuurlijk.

LEIP.
ONN
0
josti5
1
Ach, soms kan ik een glimlach niet onderdrukken om zó veel neergepende geestelijke treurigheid, ONN.
Je denkt en schrijft maar raak - ik weet wel beter.

LEP - Talpa
ffff
0
quote:

bearishbull schreef op 22 februari 2018 13:36:

[...]

Er is niemand specifiek die bepaalt waar de markt heengaat. Het is de hele markt. Een grote mengelmoes van daytraders, marketmakers, (spread) strategy traders, buysides als pensioenfondsen en andere funds, sellsides, een hoop particulieren. De een onderneemt direct actie zodra de vola toeneemt, de ander trekt zijn orders weg. Ene moment zit het orderboek vol en het andere moment is het orderboek dun bezaait. Ieder doet zijn eigen ding en het geheel bepaalt de dynamiek van de markt.

Over de hele markt is er echt geen partij die gaat verkopen en de illussie heeft dat de koersen hierdoor extra dalen zodat ze goedkoper kunnen kopen. Wie weet in een individueel laag liquiditeits aandeeltje, waar je ook de pump and dumperts hebt. Maar zeker niet bij de grotere blue chips/indices waar de grotere partijen zich vooral mee bemoeien.

Ik heb zelf verschillende dealingrooms van verschillende soorten participanten bezocht in mijn leven. Zowel zelf als trader, als adviserende rol of ondersteunende rol. Ik heb het gevoel aardig op de hoogte te zijn wat er bij de verschillende partijen in de dealingroom gebeurt. Zoiets geks als verkopen om paniek te veroorzaken en de illussie hebben dat koersen dan dalen om lager te kopen heb ik nog nooit gezien of van gehoord. Zou ook een erg dure grap zijn.
Vandaag, zojuist op de voorpagina bij Arend Jan een poster Lanciared die er blijkbaar net zo tegenaan kijkt als ik. Hieronder zijn posting :

Het geeft dus gewoon een heel andere kijk op de gang van zaken op beurzen dan Bearishbear verwoordt. Ieder zo zijn inzicht.

Lanciared post:

" Met zo'n daling ziet u veel fondsen veel inleveren, zonder dat er direct een aanleiding of verklaring voor is. "

Hallo Arend Jan ; In de toekomst nog meer dan nu , mag je stoppen met nadenken waarom de koersen dusdanig zo reageren.
Wiskundehandel, gelijk de Fin. Ec. Tijd (Belg. krant) zo mooi verwoorde in 2 artikels afgelopen week.

Zoek geen verklaring. Wiskundehandel natuurlijk. Algoritmes.
En bij o.a. een daling gisterenavond van Dow Jones met 1,5 % gisterenavond stonden ze allen duidelijk ingesteld naar omlaag.
Omdat ze zo ook weten dat daling van koersen verdere daling teweeg brengt van "angstige" particulieren die ook nog gauw erbij willen uitstappen.
Dan terug lager inkopen , op lager niveau , en we zijn klaar s'avonds , om de volgende dag opnieuw te beginnen, met dit zelfde spel.

Spijtig toch allemaal, ook voor Jullie commentaar schrijvers.
Het is eignlijk altijd hetzelfde, en een reden is er vaak niet voor aan te halen.
Maakt het dus moeilijk zo, om stukken vol te schrijven voor Jullie.

Grote banken (o.a., je kent ze wel) pakken zo onnoemelijk veel geld af van de gewone particulier.

En wannneer stopt het ? Eigenlijk nooit zal het stoppen. Ze doen het zolang ze van de gewone particulier geld kunnen afhandig maken.

Er tegen in gaan kan je niet. Ze hebben onnoemelijk goede wiskundeformules, algoritmes ingesteld. Zij winnen, en zo is het.
Hier kan je eigenlijk niet tegenop.
Niet mooi allemaal, ja ik weet het, want heb een kennis waar ik beslist niet fier kan op zijn, die werkt in "Londen bij zo'n grote fin. instelling".
Over hem, kan er echt niet fier over zijn.
LR
josti5
0
Als je, zoals ik, slechts enkele aandelen intensief volgt, dan zie je het vóór je ogen gebeuren, zoals dezer dagen bij voorbeeld bij Lazio Roma gebeurt.
En dat is dan nog maar een héél klein ukkie...
Waarmee je, als Piet Particulier zo goed mogelijk meegaand met 'the flow', tóch een leuke grijpstuiver kunt verdienen...
marique
0

"Grote banken (o.a., je kent ze wel) pakken zo onnoemelijk veel geld af van de gewone particulier."

Er klopt niets van die theorie dat boosaardige grootbanken e.a. geboefte koersen omlaag manipuleren om zodoende brave particulieren te beroven van zuurverdiende centjes.

Koersen stijgen beursbreed, al jarenlang.
ffff
0
Ik heb met opzet de uitvoerige posting van Bearishbull van 22 februari opnieuw aangehaald. Hij geeft daar een mooie opsomming van de marktpartijen.

Maar in tegenstelling tot Bearishbull, ben ik in de loop der jaren ook tot de overtuiging gekomen dat er marktparticipanten zijn die wel degelijk, heel bewust, via allerlei programma's de markten willen manipuleren. En nou kun je eindeloos discussiëren of dat nu wel of niet waar is en of dat nu wel of niet de koersen beïnvloedt.

Het is al een zegen dat anno 2018 shortposities gemeld moeten worden. Dat geeft al een beetje inzicht. Dan constateer je zo nu en dan zo ontzettend veel bewegingen in de markt ( volatiliteit neemt enorm toe) dat je , althans ik, tot de conclusie komt: Daar zitten computerprogramma's achter. Dat kan geen mens " voorlopen"

Grappig is dat juist in diezelfde KK beweerd wordt dat je orders in een mum van tijd en voor vele miljoenen kunt invoeren, terwijl dat nu juist voor de paticulier bij gewonne brokers beslist niet kan. Ik heb daarover uitvoerig gepost en de nodige zeikopmerkingen over die bevinding over mij heen gekregen.

Dus zijn " het anderen" die plots voor miljarden short gaan zitten. Nou dat is echt niet met gelimiteerde orders tot een kwart miljoen. Dat is allemaal in programma's die ze gewoon aan- of uitschakelen.

Voo rmij was leerzaam afgelopen weken dat het totaal door bedrijven ingekochte eigen aandelen plots ruim meer dan verdrievoudigd was. Mij maakt men niet wijs dat Directies plots bij elkaar gaan zitten en beslissen te kopen. Dat zijn gewoon ingestelde programma's die op een gegeven moment aan de slag gaan. Althans zo zie ik dat.
Maar gedachtenuitwisseling is altijd interessant.

Peter
ONN
1
ffff
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]
marique
3
"... ben ik in de loop der jaren ook tot de overtuiging gekomen dat er marktparticipanten zijn die wel degelijk, heel bewust, via allerlei programma's de markten willen manipuleren. "

Peter,

Niemand zal ontkennen dat grote beleggers met grote orders de koers via bied of laat kunnen beïnvloeden.
Ook zal niemand ontkennen dat er naast gewone handmatige orders ook computergestuurde orders worden ingelegd.
En er zijn zelfs effectenhandelaren, oh schande, die hun brood verdienen met dagelijkse handel, al of niet met gebruik van algoritmes.
En er wordt beslist ook weleens door belanghebbende partijen een koers omlaag (of omhoog!!!) gemanipuleerd.

Maar het idee dat de hele aandelenhandel continue wordt gemanipuleerd om arme, onwetende, brave particulieren uit te schudden, is lariekoek.

En forumschrijvers die beweren dat ze die kwaadwillige manipulatie uit het boekje kunnen opmaken, snappen niets van het werk van de marketmaker.



ONN
2
Nou Marique, ik mag toch hopen dat ze het een en ander wel van jou willen aannemen. Vast wel.
josti5
0
Een wijs man sprak ooit: 'de waarheid is een juweel met 49 facetten. Ieder facet is een deel van de waarheid. Diegene die beweert met het zien van één of meer facetten de hele waarheid te bezitten, maakt een grote fout'.

Dan nog even dit:
'En forumschrijvers die beweren dat ze die kwaadwillige manipulatie uit het boekje kunnen opmaken, snappen niets van het werk van de marketmaker.'

Zo'n 15 jaar geleden zijn mij dank zij de handel en wandel van Talpa bij Versatel de ogen écht geopend.
Hetzelfde spel heb ik van Herk met Crucell zien spelen.
En de grootaandeelhouder met Borussia Dortmund.
En de Agnelli's met Juventus.
En momenteel Lotito met Lazio Roma.

Of zij nu een 'market maker' inschakelen, dan wel hun eigen beleggingsvehikel hebben: zij bepalen.
Mee-gaan met de flow die zij bepalen, heeft mij de afgelopen 15 jaar bepaald geen windeieren gelegd.
Koersmanipulatie is voor mij een vaststaand feit, waarmee ieder zijn/haar voordeel kan doen. Of niet.
Maar laten wij niet vervallen in ja/nee-spelletjes.
'De' realiteit en 'de' waarheid zijn nu eenmaal voor iedereen weer anders.

[verwijderd]
0
quote:

marique schreef op 1 maart 2018 15:48:

"... ben ik in de loop der jaren ook tot de overtuiging gekomen dat er marktparticipanten zijn die wel degelijk, heel bewust, via allerlei programma's de markten willen manipuleren. "

Peter,

Niemand zal ontkennen dat grote beleggers met grote orders de koers via bied of laat kunnen beïnvloeden.
Ook zal niemand ontkennen dat er naast gewone handmatige orders ook computergestuurde orders worden ingelegd.
En er zijn zelfs effectenhandelaren, oh schande, die hun brood verdienen met dagelijkse handel, al of niet met gebruik van algoritmes.
En er wordt beslist ook weleens door belanghebbende partijen een koers omlaag (of omhoog!!!) gemanipuleerd.

Maar het idee dat de hele aandelenhandel continue wordt gemanipuleerd om arme, onwetende, brave particulieren uit te schudden, is lariekoek.

En forumschrijvers die beweren dat ze die kwaadwillige manipulatie uit het boekje kunnen opmaken, snappen niets van het werk van de marketmaker.



dailyreckoning.com/secret-force-behin...

uiteraard worden markten al jaren gemanipuleerd is het niet door de hele grote financiële partijen,dan is het wel door de centrale banken..
dmv future's algo's flitstrader chatrooms etc etc
zo zijn er ook partijen in individuele aandelen en opties,die de prijs manipuleren.
kijk maar eens naar af en toe de schandalen die per ongeluk openbaar worden.

grote vissen eten kleine vissen.

333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,42  -10,65  -1,20%  16:12
 Germany40^ 17.773,70 -1,40%
 BEL 20 3.784,90 -1,79%
 Europe50^ 4.916,74 -1,36%
 US30^ 37.902,71 +0,54%
 Nasd100^ 17.730,29 +0,21%
 US500^ 5.060,49 -0,01%
 Japan225^ 38.463,62 -0,61%
 Gold spot 2.368,17 -0,63%
 EUR/USD 1,0637 +0,11%
 WTI 84,50 -0,66%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +2,67%
B&S Group SA +1,45%
FASTNED +1,45%
Air France-KLM +1,39%
DSM FIRMENICH AG +1,39%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,61%
SBM Offshore -4,37%
JUST EAT TAKE... -3,58%
ALLFUNDS GROUP -3,55%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront