Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Eindsprint

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  2. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5
  3. 12 apr IEX BeleggersPodcast: van kopercrisis naar grondstoffenrally? Plus: Shell & ASML 3

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 22 februari 2018 18:05
    Eindsprint?
    Je bedoelt de duik omlaag in de veiling, lekker goedkoop TOCH lager, is nou eenmaal op ingezet hier.

    A'dam weer de 1 na slechtste, AEX dan, AMX nog erger....

    En, nee, niet weer over de onzin dollar beginnen, dollar staat niets lager dan enige tijd geleden, alleen, A'dam is heel wat meer gedaald dan de Yanks....
  2. [verwijderd] 22 februari 2018 21:00

    Arend, nog 1 ding vergeten.

    In democratisch NL wimpelen we gewoon raadgevend referendum weg......

    We zijn als dom bestempeld.

    We mogen al ons geld stoppen in aandelen en derivaten en opties..... maar we hebben eigenlijk geen hersens om hier in te handelen want we zujn gewoon te dom om te kunnen beslissen over een referendum.

    Kabinet is wat mij betreft klaar om doorgespoeld te worden door afval putje.

  3. Sven12345 22 februari 2018 21:09
    quote:

    Brievenbus schreef op 22 februari 2018 18:05:

    Eindsprint?
    Je bedoelt de duik omlaag in de veiling, lekker goedkoop TOCH lager, is nou eenmaal op ingezet hier.

    A'dam weer de 1 na slechtste, AEX dan, AMX nog erger....

    En, nee, niet weer over de onzin dollar beginnen, dollar staat niets lager dan enige tijd geleden, alleen, A'dam is heel wat meer gedaald dan de Yanks....
    Heerlijk toch misschien moet je eens een keer shorten hehe
  4. forum rang 6 Ronald Engels 22 februari 2018 21:36
    Rayma007,

    Echte democratie betekent het volk "de burger" beslist en neemt zijn eigen verantwoordelijkheid en dat is alleen mogelijk bij bindende referenda, zoals b.v. in Zwitserland waar dit systeem van directe burger democratie met bindende referenda zeer goed werkt.

    Weet dit uit ervaring heb er 10 jaar gewoond en gewerkt en heb spijt als alle haren op mijn hoofd dat ik zo stom ben geweest om naar dit zieke leuterland/kruideniersland terug te keren.

    Wat een brok ziekelijk bemoeizuchtig geleuter is dit land Nederland, wat totaal zijn verstand heeft verloren, zeker in Hilversum, Amsterdam en Den Haag.

    God zij Dank zijn er nog Urkers en Dokumers in dit bemoeizuchtige leuterland, dat dringend eens fatsoenlijk aan het werk moet gaan en zijn enorme bureaucratie en zijn vele miljoenen overheids afhankelijken sterk moet verminderen en het gigantische kaalplukken van werkende burgers moet stoppen via grootte belasting verlagingen.

    Parlementaire Partij Democratie zoals Nederland nu kent is pure arrogante elite establishment dictatuur à la de Sovjet-Unie en China en betekent in principe niet meer als evenveel ellende en armoede voor iedereen en je klep dicht houden en je aanpassen of je wordt ook in Nederland publiekelijk vernietigd.

    Heb 10 jaar in communistische landen gewerkt, Nederland / Europa is exact hetzelfde, een "Nomenklatura" elite systeem waar nooit naar verstandige zeer goed geinformeerde burgers geluisterd wordt.
  5. De Buurman 22 februari 2018 21:47
    @Ronald Engels,

    Ik denk dat je in die laatste zin het hele probleem samenvat. Wij, Nederlanders, luisteren nooit naar onze verstandige zeer goed geinformeerde burgers. En met onze zeer goed geinformeerde burgers bedoel ik onze gemiddelde politicus.

    Ik heb ooit geleerd dat je moet leren leven met de dingen die je niet kunt veranderen en dat je moet veranderen waar je niet mee kunt leven. Wellicht een tip waar jij iets mee kan.
  6. forum rang 6 Ronald Engels 22 februari 2018 22:07
    De Buurman;

    Je maakt een zeer interessante opmerking, maar daar heeft de Nederlandse handwerkende goed geinformeerde burger helemaal niets aan, want er veranderd helemaal niets integendeel het wordt continue nog veel erger en "big brother is watching you more than ever".

    Overigens er zijn zeer vele bedrijfsleven Nederlanders met zeer veel kennis en ervarings informatie waar onze politici nog zeer veel van zouden kunnen leren.

    Persoonlijk heb ik niet de indruk dat er veel te leren is van de "laag niveau" professionele politici zonder levens en werk ervaring, zowel in Brussel als in Den Haag, men heeft hooguit veel toegepaste macht om de burgers kaal te plukken en in een bureaucratisch korset in te snoeien, ik noem dit een grootte open gevangenis, waar alle echte vrijheid vernietigd is.
  7. Rayman007 22 februari 2018 22:28
    @Ronald Engels: jouw eerste zin over 'echte democratie' is jouw mening en dat is prima, maar breng het niet alsof dat de waarheid is. Nederland is een 'representatieve democratie'. 'Echte democratie' bestaat alleen in de hoofden van mensen die vinden dat er 'echte' en 'onechte' vormen van democratie bestaan.
  8. forum rang 6 Ronald Engels 23 februari 2018 01:27
    Rayman007:

    Democratie is één staatsvorm waarin iedere burger aan de besluitvorming deelneemt, waarin iedereen meebeslist en mede verantwoordelijkheid neemt.

    En helaas dat kun je alleen organiseren via bindende burger referenda over alle belangrijke staats beslissingen, enzv.

    Onze huidige Parlementaire Partij "kleine minderheid" Democratie is een uitzonderlijk mager aftreksel wat betreft echte democratische burger participatie in de besluitvorming over alle voor de burger en voor ons land Nederland belangrijke zaken.

    De houding en stemming van de meerderheid van onze Tweede-Kamer "afschaffing referendum" was vandaag dus wederom zeer ondemocratisch, begrijpelijk men is in de politiek bang van het gezond verstand van de burgers van Nederland en ook in Nederland draait alles om Macht en Geld, wat onze politici nooit zullen afgeven uit puur persoonlijk eigenbelang.
    Het was dus gewoon een laffe ondemocratische beslissing.

    Met vriendelijk groet.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links