Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming februari 2018

16.048 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 ... 799 800 801 802 803 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Bjaap schreef op 23 februari 2018 05:41:

[...]

Maar even de link van dat knappe werk van Groenkijker dat is het wel dubbel en dik waard.

www.iex.nl/Forum/Upload/2018/10639081...

Jaap

Beste Jaap, dank voor de complimenten. Maar die zijn in dit geval voor Accionista. www.iex.nl/Leden/1459667/Accionista.aspx

[verwijderd]
0
Theoretical Opening Price
€1,368 23/02/2018 07:25 CET

Gaan we vandaag wat leuks zien? Of maken ze er vandaag nog maar eens een zaaddag van?
Ik hoop stiekum op wat switchers vanuit Galapagos. Kom maar! Hier wordt wel geld verdiend. :-)
antop
0
Goedemorgen Pharming volgers,

Mede namens CFO Robin Wright wens ik u een gezond en gelukkig 2018!
Bijgaand de tekst van het persbericht mbt de verdere conversie van een groot deel van de nog uitstaande converteerbare obligaties, dat we zonet hebben gepubliceerd.

Met vriendelijke groet,

Sijmen de Vries, CEO Pharming Group NV

------------------------------------
Pharming meldt verdere conversie van gewone converteerbare obligaties

• Obligatiehouders converteren € 7,7 miljoen van hun resterende obligaties in Pharming-aandelen en contanten
• Verdere vermindering van netto-schuld en rentebetalingen
• Het kassaldo na afrekening van de conversie (vóór het einde van het jaar) bedroeg € 56,0 miljoen

Leiden, 4 januari 2018: Pharming Group N.V. (“Pharming” of “De `Onderneming”) (Euronext Amsterdam: PHARM) maakt bekend dat in totaal 25.441.901 nieuwe aandelen en € 1,9 miljoen aan contanten heeft uitgegeven voor de terugbetaling van € 7,7 miljoen van de gewone converteerbare obligaties ("Obligaties"). Volgend op deze gekozen conversie eind december 2017, is 94% van de uitstaande Obligaties nu afgelost, waardoor nog slechts € 0,8 miljoen aan Obligaties resteert.

De nieuw uitgegeven aandelen vertegenwoordigen 4,6% van het uitstaande aandelenkapitaal direct voorafgaand aan de uitgifte. Het aantal uitstaande aandelen na conversie bedraagt 579.014.891. Obligaties die in aanmerking kwamen voor omzetting in nog eens 1.653.169 aandelen, werden afgewikkeld in contanten voor € 1,9 miljoen. Hiermee is dit zogeheten fully diluted aandelenkapitaal met 1.653.169 aandelen verminderd.

Deze conversie vermindert de winstvolatiliteit die samenhangt met niet-cash-gerelateerde IFRS-aanpassingen aanzienlijk. Deze aanpassingen zouden anders een groot negatief effect hebben gehad op de te rapporteren nettowinst van de onderneming in het vierde kwartaal van 2017, als gevolg van de aanzienlijke koersstijging van het aandeel in dat kwartaal.

De conversie naar aandelen wordt voldaan vanuit het voor de converteerbare obligaties gereserveerde maatschappelijk kapitaal alsmede de afgeleide financiële verplichtingen en er is geen netto-effect op het beschikbare aandelenkapitaal ('headroom'). Het gedeelte van de obligaties dat werd geconverteerd in cash in plaats van in aandelen, vergroot de headroom, die nu staat op 143.436.621 aandelen.

Het contante deel wordt gehaald uit bestaande middelen. Het kassaldo van de Onderneming na afrekening van deze uitoefening in contanten zal € 56,0 miljoen bedragen (30 september 2017: € 38,6 miljoen).

Dr Sijmen de Vries, Chief Executive Officer van Pharming, zegt:
"Vanaf het moment dat we de rechten van RUCONEST® terugkochten hebben we een zelfvoorzienende en onafhankelijke verkoop-gedreven farmaceutische onderneming opgebouwd. Pharming is nu winstgevend en genereert cash. Deze conversie zal ons helpen bij het behalen van netto winstgevendheid in komende kwartalen, nadat we gedurende geheel 2017 al operationeel winstgevendheid waren.”

“Deze vroege conversies gaan dankzij lagere rentebetalingen ook Pharming’s uitgaven beperken, waardoor meer kapitaal beschikbaar is voor de verdere ontwikkeling van onze pijplijnproducten en tegelijkertijd de winstgevendheid verbetert. De uit de conversie voortvloeiende beperking van de non-cash IFRS-aanpassingen met betrekking tot financiële-derivaten-afhankelijke financiële verplichtingen, zal de winstvolatiliteit verder verminderen. De betrokken obligatiehouders hebben de intentie uitgesproken de meeste van deze aandelen te zullen aanhouden. Het belang van elk van de obligatiehouders in Pharming op het moment van conversie ligt net onder het niveau van 3%."

– E I N D E P E R S B E R I C H T –
DEZE OOK FF DUS!!!
antop
2
12-2017 08:27 - Aandeel Leids biotechbedrijf niet langer penny stock.

(ABM FN-Dow Jones) Toen Pharming Group het jaar 2017 begon, was het aandeel een zogenoemde penny stock met een koers van circa 0,22 euro. Het Leidse biotechbedrijf wist de koers evenwel meerdere malen over de kop te laten gaan.
Het moest een jaar worden waarin Pharming winstgevend zou zijn op operationeel niveau, had CEO Sijmen de Vries in de zomer van 2016 al beloofd, toen bekend werd dat het bedrijf de commerciële rechten in de Verenigde Staten, Mexico en Canada voor zijn medicijn Ruconest terug zou kopen van Valeant Pharmaceuticals International.
"De overeenkomst met Valeant betekent voor Pharming een enorme stap voorwaarts en markeert het moment waarop we de regie over onze toekomst in eigen hand nemen en een realistisch uitzicht op winstgevendheid op korte termijn kunnen gaan bieden", zei CEO de Vries destijds.
Eerder winstgevend dan verwacht
En zo geschiede. Daar waar Pharming onder een lopende licentiedeal met het Canadese Valeant nog een paar jaar had moeten wachten op winstgevendheid, lukte het de biotechonderneming door het terugkopen van de rechten op Ruconest om al in het eerste kwartaal van 2017 winstgevend te zijn. Op operationeel niveau dan. En dat was eerder dan verwacht, gaf topman de Vries toe.
Er werd in het eerste kwartaal van dit jaar een operationele winst behaald van 3,9 miljoen euro. In een toelichting op die resultaten gaf De Vries al aan dat die trend door zou moeten zetten. Dat gebeurde ook, want in het derde kwartaal van 2017 was sprake van een operationele winst van 8,5 miljoen euro.
Verkopen Ruconest blijven toenemen
In 2017 verkocht Ruconest, Pharmings middel tegen erfelijk angio-oedeem, goed. In de eerste negen maanden steeg de omzet uit de verkopen van het middel tot 56 miljoen euro. Daarbij kon worden geprofiteerd van leveringsproblemen bij concurrent Shire. In Amerika bood Pharming Ruconest daarom kosteloos aan als startmedicatie voor patiënten die eerder gebruik maakten van het middel Cynrize. De Vries sluit een positief effect in de vierde kwartaalcijfers niet uit. Deze cijfers verschijnen in maart 2018.
Last van stijging aandelenkoers
Dat Pharming het jaar als penny stock van net boven de twee dubbeltjes begon en afsluit op een koers van 1,13 euro, is gunstig voor beleggers. Voor het biotechbedrijf zelf heeft het evenwel een negatieve impact op het nettoresultaat wanneer de koers sterk stijgt.
In het derde kwartaal boekte Pharming een afwaardering van 14 miljoen euro op zijn converteerbare obligaties als gevolg van de sterk opgelopen aandelenkoers. "Het is een puur theoretisch verlies, dat je in je mik krijgt als het aandeel stijgt", zei De Vries tegen ABM Financial News. Zonder deze aanpassingen zou onder de streep in het derde kwartaal een nettowinst van 6,5 miljoen zijn geboekt.
Daardoor is nog niet zeker of er in boekjaar 2017 mogelijk onder de streep ook voor het eerst zwarte cijfers worden geschreven.
Wat brengt 2018?
In 2018 zal Pharming zich blijven richten op de verdere ontwikkeling en verkoop van Ruconest. Onlangs werd bekend dat het bedrijf een verzoek heeft ingediend voor een aanvullende licentie voor het middel bij de Amerikaanse Food and Drug Administration. Het gaat om een aanvullende profilaxe-licentie, waarbij Ruconest wordt toegediend om angio-oedeem te voorkomen.
Een bredere licentie betekent potentieel ook een grotere patiëntenbasis voor Pharming. Of het concern last zal krijgen van eventuele wijzigingen in het Amerikaanse zorgverzekeringslandschap, is moeilijk te voorspellen. Eerder zei topman De Vries desgevraagd tegen ABM Financial News dat Pharming genoeg kennis in huis heeft om te kunnen omgaan met eventuele wijzigingen. En Ruconest is relatief gezien een goedkoop middel, volgens de CEO. Verder weet Pharming in 2018 wellicht ook onder de streep winstgevend te worden. Dat zou opnieuw een belangrijke mijlpaal zijn voor het Leidse biotechbedrijf, dat dit jaar met afstand de grootste stijger was op de beurs.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

www.veb.net/beurs/beursnieuws

FF GEHEUGEN OPFRISSEN!
Topicstarter: antop antop 22 feb 2018 om 18:14
[verwijderd]
0
quote:

Teddieke schreef op 23 februari 2018 07:25:

Theoretical Opening Price
€1,368 23/02/2018 07:25 CET

Gaan we vandaag wat leuks zien? Of maken ze er vandaag nog maar eens een zaaddag van?
Ik hoop stiekum op wat switchers vanuit Galapagos. Kom maar! Hier wordt wel geld verdiend. :-)
En wat is je info ? Wat is je doel met deze tekst ? Man man man beleggen is geen spel .
[verwijderd]
0
quote:

snuf13 schreef op 23 februari 2018 00:16:

Ik hoop dat ze mega verlies maken en uitgerookt worden de short vrienden. Dat ze een flinke tik om
die dikken konten zullen krijgen.

Dat doet me nog meer plezier dan dat Pharming naar de 50 euro gaat......

Alhoewel....... euhhh
Het kan allebei... :-)
Kaviaar
0
quote:

€5,- PHARMING schreef op 23 februari 2018 07:45:

Dit wordt weer zo'n dag.Eindelijk weer een knalgroene Pharming dag.
Gisteren was er bij Genmab een knal dag +18%.

De moeite waard om tot je te nemen:
ir.genmab.com/releasedetail.cfm?Relea...
taskforce
0
Goedemorgen Pharmisten, laten we hopen op een ouderwets dagje Pharming friday. Dat is namelijk wel eventjes geleden. Vandaag in het groen op weg naar in ieder geval de ASCX of misschien toch de AMX en naar de cijfers op 7 maart. Nog anderhalve week.
Rabbit74
0
quote:

Burdie65 schreef op 23 februari 2018 02:34:

[...]

Deze site neemt de informatie van de AFM over met dit verschil dat de shortposities < 0,5% hier blijven staan en bij de AFM worden deze niet meer publiekelijk vrijgegeven!

M.a.w. je kunt nu alleen maar gissen of de shortposities op shortsell.nl/short/pharming nog in deze hoeveelheid werkelijk bestaat.
Bijvoorbeeld de positie van Susquehanna International Holdings 0,16% dateerd van 2014 en bestaat naar alle waarschijnlijkheid niet meer!

Opm: mijns inziens heeft GSA Capital Partners een dag eerder bewust 0,2% gecoverd om op 0,49% uit te komen en vervolgens handelen zonder dat u of ik dat komen te weten!
Je moet op de shortsell pagina klikken op 'klik hier om deze posities wel te zien' dan zie je het totaal aan shortposities. Beetje wassen neus dus om onder de 0,5% te gaan zitten lijkt mij.
[verwijderd]
0
quote:

Burdie65 schreef op 23 februari 2018 02:34:

[...]

Deze site neemt de informatie van de AFM over met dit verschil dat de shortposities < 0,5% hier blijven staan en bij de AFM worden deze niet meer publiekelijk vrijgegeven!

M.a.w. je kunt nu alleen maar gissen of de shortposities op shortsell.nl/short/pharming nog in deze hoeveelheid werkelijk bestaat.
Bijvoorbeeld de positie van Susquehanna International Holdings 0,16% dateerd van 2014 en bestaat naar alle waarschijnlijkheid niet meer!

Opm: mijns inziens heeft GSA Capital Partners een dag eerder bewust 0,2% gecoverd om op 0,49% uit te komen en vervolgens handelen zonder dat u of ik dat komen te weten!
Zo denk ik er ook over. Hetzelfde geldt voor longposities net onder de 3%.
Kaviaar
0
quote:

Rabbit74 schreef op 23 februari 2018 08:00:

[...]

Je moet op de shortsell pagina klikken op 'klik hier om deze posities wel te zien' dan zie je het totaal aan shortposities. Beetje wassen neus dus om onder de 0,5% te gaan zitten lijkt mij.
Het is en blijft bijzonder dat shortposities onder de 0,5% niet gemeld hoeven te worden!

Moet AFM maar gauw afschaffen, dan doen ze tenminste nog iets nuttigs.
antop
0
Welke storm...stilte voor de vrieskou...ontdooien die HAP. Hoop echt op meer omzet qua handel en anders worden ze goed VASTGEHOUDEN!
Wiemaa
0
Kaviaar
0
quote:

Kaviaar schreef op 23 februari 2018 08:13:

[...]

Het is en blijft bijzonder dat shortposities onder de 0,5% niet gemeld hoeven te worden!

Moet AFM maar gauw afschaffen, dan doen ze tenminste nog iets nuttigs.
Wanneer is bekend dat Pharming naar de AScX of AMX doorschuift?
[verwijderd]
0
www.behr.nl/koersen/indices kijk bij aex 218 vind je de stand van de fondsen eind van de dan na de beurs zie je de eindstand .
16.048 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 ... 799 800 801 802 803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 0,905
Verschil -0,004 (-0,39%)
Hoog 0,917
Laag 0,893
Volume 6.519.524
Volume gemiddeld 6.865.849
Volume gisteren 4.300.077

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront