Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
hirshi
0
quote:

Chiddix schreef op 25 februari 2018 12:26:

Peiling Maurice de Hond- 25/2:

VVD-26(-1)
SP-16(+1)
FvD-15
GL-14
PVV-14
D66-13(-1)
CDA-13(-1)
PvdA-12
50Plus-7(+1)
PvDD-7
CU-7(+1)
SGP-3
Denk-3

SP doet het goed. Zal o.a te maken hebben, dat Lilian M de enigste was bij het vechtdebat in de Balie Amsterdam die zich beheerst gedroeg(gemeenteraadsdebat landelijke politieke leiders).
D66 zakt weg in de modder en terecht.
Een zeteltje meer of een zeteltje minder.
Dat zet geen geen zoden aan de dijk.
Grote kans dat lokale partijen met de eer gaan strijken en de kiezer het politieke circus van het Haagse griezelpluche voor gezien houdt.
[verwijderd]
1
Was ook in Costa Rica.

-Bosque Teca Verde
-Green Capital
-Ecobel
-Eco Brasil
-Euro Greenmix
-Flor y Fauna
-Global Green
-Terra Vitalis

hoe mooier de naam, deste sneller beleggers hun centen kwijt waren ...
enwatnu
1
quote:

fred12345 schreef op 25 februari 2018 11:18:

[...]

Deze partijen zijn net begonnen...kom over 4 jaar maar terug...dan is dat weer belangrijk....nu enkel voor de antistemmers.
Rutte II leert ons dat het alleen nog maar beroerder gaat worden. Rutte II begon met 79 zetels en eindigde op 42.
hirshi
0
Een op de drie kiezers gaat op 21 maart op een lokale partij stemmen. Daarmee worden de lokale partijen (opnieuw) de grote winnaars van de raadsverkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research. In 2014 stemde nog 28 procent van de kiezers op een lokale partij, nu neigt 33 procent van de stemmers dat te gaan doen.

www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-...
Chiddix
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 25 februari 2018 16:22:

Was ook in Costa Rica.

-Bosque Teca Verde
-Green Capital
-Ecobel
-Eco Brasil
-Euro Greenmix
-Flor y Fauna
-Global Green
-Terra Vitalis

hoe mooier de naam, deste sneller beleggers hun centen kwijt waren ...
Het was niet allemaal oplichterij maar er zijn vele miljoenen het putje ingegaan.
Sommige beheerders belegden de centjes van beleggers in luxe jachten etc t.b.v eigen gewin i.p.v in teakhout. Als God in Frankrijk. Dit waren maffiastreken.
Ik heb te doen met beleggers die naar Brazilie etc reisden om hun plantage te bekijken en tot hun schrik zagen, dat er helemaal geen plantage was.
Chiddix
0
Lubach op zondag had het over het referendum en constateerde, dat D66 het raadgevende referendum afwijst maar niet een bindend referendum. Vreemde vogels bij D66.
In de uitzending zag je ook beelden en uitspraken van voormalige politieke leiders van D66 over het referendum. Je kunt wel zeggen, dat Pechtold een grote ommezwaai heeft gemaakt.
De aanleiding is geweest het Oekraine referendum in 2016. De uitslag beviel niet maar Rutte 2 had sterk de indruk , dat het helemaal niet ging om de Oekraine.
Om dan maar gauw af te schaffen, gaat snel door de bocht, zei Lubach. Je kunt wellicht wat veranderingen aanbrengen zodat een referendum doet waarvoor het bestemd is. Rutte en Pechtold zien ook dat niet zitten. Het laatste referendum is op 21 Maart(sleepwet).
ffff
1
Chiddix,
Je kunt het ook zien als " voortschrijdend inzicht" bij D66. Zij hebben, net als ik trouwens , begrepen dat referenda een horror zijn om goed te kunnen besturen. Zie wat PvdA is overkomen nadat ze vervelende, moeilijke maatregelen namen. Volstrekt goed voor het land, maar niet goed om als sinterklaaspolitcus gekozen te worden. Kiezers zoeken een nieuw sinterklaas en serveren een partij die zijn verantwoordelijkheid nam, volledig af.

Datzelfde patroon ga je nu ook krijgen met referenda: Iets zint je niet: referendum en je verder nooit afvragen wat de consequenties zijn.

Met referenda worden partijen die regeren, die ook moeilijke maatregelen moeten nemen, geweldig gehinderd. Afschaffen die referenda en gewoon goed besturen, dus ook zo nu en dan moeilijke maatregelen nemen als verhogen pensioenleeftijd, meebetalen aan de uit de hand lopende kosten van de zorg etc. etc.

GEWELDIG dat die draak van referenda worden afgeschaft. We hebben al ministers en bewindslieden genoeg. Zo leuk te zien op tv: Heel veel mensen kennen nauwelijks de nieuwe bewindslieden.... Ze weten niet eens wie hen regeert.....

Peter
Chiddix
1
Sinds Juli 2015 was het dus mogelijk voor burgers om een raadgevend referendum te organiseren. Binnen zes weken moesten 300000 handtekeningen binnen zijn.
Dat was niet tegen dovemansoren gezegd want Jan Roos en Thierry Baudet maakten er direct werk van in 2016(associatie-overeenkomst tussen de EU en de Oekraine).
Het gaat om aangenomen verdragen en wetten. Niet om de begroting of Koninklijk Huis.
In 2017 was er geen referendum. Het valt allemaal nog mee maar de kans was aanwezig dat het ene na het andere raadgevend referendum uit de grond zou worden gestampd.
josti5
2
Met politici, die slechts de wil van Brussel slaafs uitvoeren, zijn bindende referenda a la Zwitserland hard nodig, teneinde de democratie, die keer op keer wordt verkracht door wat zich 'volksvertegenwoordiger' en 'minister' (=dienaar) durft te noemen nog enigszins te beschermen.
Politici die roepen dat zij ingevoerd zijn in de ingewikkelde problematiek, dit in tegenstelling tot 'de burger', die vaak tóch alleen maar aan het eigen belang denkt, en dus het beste de beslissingen kunnen nemen, zijn het gevaarlijkst.

Anno 2018 zijn voor een goed functionerende democratie bindende referenda brood- en broodnodig!
Chiddix
0
We dreigden de kant van Zwitserland op te gaan op termijn(4x per jaar een referendum). Overdrijf een beetje.
Chiddix
0
Nabestaanden van de MH17 eisen excuus van Wilders, die het parlement van Rusland bezocht met een vriendschapsspeld op(Rusland/Nederland). De NOS heeft het over moord op 298 slachtoffers. Als met opzet het passagiersvliegtuig is neergehaald is het moord. Was het een grote vergissing wat meer voor de hand ligt, zal dat een keer gecommuniceerd moeten worden maar daar ziet het voorlopig niet naar uit.
ffff
3
Chiddix,
Ik heb het alweer vaker gepost: Als er nu één land is, dat er de pest in gehad heeft, dat die knoeiers en stommerds in Oost-Oekraïne een geweldige blunder hebben begaan, dan is het wel Rusland.

Ik heb eigenlijk nooit echt goed begrepen waar men met de onderbouwing vandaan komt, dat Rusland achter dan neerschieten zit. Het feit dat het Russische raketten waren zegt zoi weinig. In de Falkland oorlog werden Engelse kruisers naar de oceaanbodem getorperdeerd door Franse raketten gekocht door Argentinië. Je kunt dan toch moeilijk de Fransen van moord op Engelse matrozen betichten. En zo kunnen we nog honderden voorbeelden geven.

Die raketten zijn oerstom gebruikt. Zoiets kan gebeuren in een oorlogsgebied. Het past een beetje in de al jarenlang lopende hetze teen Putin om hem daar dan gedeeltelijk verantwoordelijk voor te stellen. Wat een onzin. Dan kunnen Belgen geen enkele wapen meer verkopen en ze verkopen massaal wapens.

Hoewel ik totaal niets van Wilders moet hebben, ben ik wel een grote voorstander van veel betere betrekkingen met Rusland. Zag zojuist de prachtige reportage over kunstuitwisselingen tussen Amsterdam en Leningrad voor de Hermitage. Dat zijn de goede initiatieven en niet dat voortdurend lopen kankeren op Rusland.

Afschuwelijk wat die inzittenden van H 17 is overkomen. Maar Putin daarvan de schuld geven is in mijn ogen en beleven klinkklare nonsens en typisch doorgedreven politiek gemanipuleer. Overigens merk je de laatste maanden in diverse West-Europese landen een best wel opmerkelijke verschuiving naar een verzoenender houding t.o.v. Rusland. Van Wilders moet ik niets hebben, maar dat speldje van hem zou ik ook met plezier dragen.

Peter
Chiddix
0
In EenVandaag zei iemand, omgekomen en niet moord. Maar het woord moord viel vandaag op de tv. Dat gaat mij te ver. Je vliegt over oorlogsgebied en mijn gedachte, per vergissing is een verkeerd doelwit geraakt door een Russische bukinstallatie, die was binnengereden om Oekrainse gevechts en transporttoestellen neer te halen. A.s zondag zendt National Geographic de aanslag MH17 uit. Men zal zeggen, het was een Bukraket. Daar is iedereen het over eens.
@iPlof
1
quote:

ffff schreef op 28 februari 2018 17:58:

Afschuwelijk wat die inzittenden van H 17 is overkomen. Maar Putin daarvan de schuld geven is in mijn ogen en beleven klinkklare nonsens en typisch doorgedreven politiek gemanipuleer.

Peter
De onafhankelijke onderzoeksresultaten zijn GLASHELDER, incl, de route van de raket vanuit en terug naar Rusland, maar ja met een #fakeopinion kun je uiteraard alles gewoon recht lullen wat krom is.
Chiddix
0
National Geographic zal in hun reconstructie a.s zondag laten zien aan de hand van genomen foto s(bewoners) en bandmateriaal van de opstandelingen, dat de Bukinstallatie door Rusland Donetsk is binnengereden. Lijkt mij uitgesloten, dat er twijfel wordt gezaaid aan het eind van de uitzending.
Indien men nalaat te zeggen, dat het passagiersvliegtuig over oorlogsgebied vloog en de Amerikanen die route meden(!) en mogelijk per ongeluk het verkeerde doelwit is geraakt, hecht ik niet veel waarde aan de reconstructie.
josti5
0
www.ad.nl/economie/limburg-en-groning...

Nou: kunnen ze daar óók in opstand komen...

Leuk, solidair volk: wel de lusten van het vliegen, maar niet de lasten.
Chiddix
0
Het kabinet wil geld terughalen bij Oxfam vanwege sexfeestjes in Haiti. Het gaat m.n om de bijdrage aan de Britse tak van Oxfam(8 miljoen). De regering maakte toenertijd 42 miljoen over naar hulporganisaties i.v.m de aardbeving.
[verwijderd]
1
1 ding, Europa en met name Nederland zou in brand staan als uit zou komen dat de Ukraine achter het neerhalen vd MH17 zou zitten,dus dit zal dan ook never nooit boven water komen, de echte bewijzen.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,67  +9,16  +1,06%  17:29
 Germany40^ 18.142,20 +1,58%
 BEL 20 3.895,93 +0,85%
 Europe50^ 5.009,88 +1,48%
 US30^ 38.422,98 +0,45%
 Nasd100^ 17.446,05 +1,37%
 US500^ 5.063,95 +0,94%
 Japan225^ 37.863,71 +0,37%
 Gold spot 2.322,67 -0,20%
 EUR/USD 1,0700 +0,45%
 WTI 82,66 +0,74%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +28,60%
BAM +4,41%
PROSUS +3,92%
JUST EAT TAKE... +2,80%
ASMI +2,68%

Dalers

RANDSTAD NV -7,24%
Akzo Nobel -6,16%
FASTNED -4,20%
NSI -4,12%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront