PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL februari 2018

2.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 » | Laatste
Mr_Market
0
quote:

prinszicht schreef op 28 februari 2018 23:40:

We mogen hopen van IR...,

Bij de publicatie van onze jaarcijfers over 2017 op 26 februari 2018 hebben we uitvoerig stilgestaan bij de redenen voor de aanpassing van onze ambitie voor 2020. Tegelijkertijd hebben we onze outlook voor 2018 afgegeven. Zoals aangegeven hebben wij er alle vertrouwen in dat we een goede balans kunnen blijven vinden tussen het aanpassen van onze postactiviteiten in de uitdagende Nederlandse postmarkt en het uitbreiden van onze positie als aanbieder van e-commerce oplossingen, waarmee wij waarde op lange termijn creëren voor al onze stakeholders, inclusief onze aandeelhouders (we herkennen ons dus niet in de uitspraken die u doet over onze CEO). We blijven streven naar een progressief dividend, en hebben de intentie uitgesproken om in 2018 eventueel eenmalig af te wijken van het uitkeringspercentage van 75% dat in het dividendbeleid is vastgelegd. Wij bevestigen onze strategie die gericht is op het ontsluiten van waarde door het versnellen van onze transformatie. Het feit dat al 38% van onze omzet per eind 2017 gerelateerd was aan e-commerce, illustreert dat onze transformatie steeds sneller gaat. Dit gaat gepaard met uitdagingen en kansen, die hebben wij toegelicht in ons persbericht. Tegelijkertijd erkennen we dat niets alles in 2017 zich heeft ontwikkeld zoals we hadden gehoopt. We blijven benadrukken dat regelgeving een punt van zorg is voor ons.

Met vriendelijke groet,

Investor relations team PostNL

Dit is wat Bos letterlijk zegt in het FD:
'Hoeveel tijd er nog is voordat de problemen echt nijpend worden willen de bestuurders niet zeggen. ‘Het postbedrijf is niet in 2020 failliet, maar er gaat op termijn een punt komen waarbij het wel knellend wordt’, waarschuwt cfo Jan Bos.'

Daaruit spreekt weinig vertrouwen de balans te vinden en dat er een strategie is om waarde te 'ontsluiten' lijkt mij?

Bron:
fd.nl/ondernemen/1243604/alleen-met-s...
Hans_K
0
quote:

Mr_Market schreef op 1 maart 2018 04:12:

[...]
Daaruit spreekt weinig vertrouwen de balans te vinden en dat er een strategie is om waarde te 'ontsluiten' lijkt mij?

Bron:
fd.nl/ondernemen/1243604/alleen-met-s...
Niet eens. Wees blij dat de cfo de probleemstelling goed in beeld heeft en dat PNL actief met het transitieproces doende is.
down
0
Vandaag is het heel koud en er waait een stevige Oostenwind die door de dik ingepakte bezorgers kledij een zeer moeilijke dag zal worden.... En wat doen wij!? We zitten te zeuren over dat postnl in 2020 wel niet meer kan zelfstandig fungeren op de markt en dat terwijl postnl mooie cijfers laat zien, winstdeling uitdeeld en dividend uitkeert..... Neen deze beleggers reactie is alleen maar gebasseerd op meer koerswinst en hebberigheid van snelle jongens.... Maar aan de moeite die bezorgers doen om die post te bezorgen dat interesseert hen geen reet, en zij maken het bedrijf zelfs zwart en doen alsof er niets gebeurt om de omzet te realiseren..ERrzijn zelfs geen genoeg bezorgers voorhanden omdat de vergoedingen erg laag zijn gehouden om meer winst te bewerkstelligen.... Ook dat komt door de hebberige aandeelhouders die steeds meer verlangen. Vandaag is het weer eens flink kloten op de armzielige beurs waarin beleggers hun ongenoegen weer eens laten zegevieren!
Hans_K
0
quote:

Adek 2001 schreef op 1 maart 2018 11:57:

Nog wat gekocht.
Koopje volgens mij
So did I :-)
EQ140
0
quote:

Adek 2001 schreef op 1 maart 2018 11:57:

Nog wat gekocht.
Koopje volgens mij
Voor dit jaar een mooie dividend uitbetaling, maar wat blijft er over voor volgend jaar ? Op de kosten bezuinigen wordt steeds lastiger, de postbezorgers verdienen al erg weinig.
Adek 2001
0
quote:

EQ140 schreef op 1 maart 2018 12:10:

[...]

Voor dit jaar een mooie dividend uitbetaling, maar wat blijft er over voor volgend jaar ? Op de kosten bezuinigen wordt steeds lastiger, de postbezorgers verdienen al erg weinig.
volgend jaar>? Bpost? DPost? enz... er moet nu echt iets gebeuren.
pierre1953
0
misschien is B Post in stilte een bod aan het voorbereiden op Post Nl nu de aandelen van Post Nl zo laag staan
Broer Konijn
0
quote:

prinszicht schreef op 28 februari 2018 23:10:

[...]

Ik begrijp wel wat je zegt. Maar jij had misschien niet in Post gezeten als we op 5 euro zaten en je zit nog steeds in Akzo. Dat is het verschil!
Dat klopt. Mijn vorige positie in PNL startte op €3,30 en sloot ik op €3,90. Dacht dat ik te vroeg uitgestapt was. Dat zat toch anders.

Met Akzo heb ik ook matige tijden gehad hoor. Maar hield vertrouwen in de waarde die PPG cs. zagen.
De waarde die Bpost zag zie ik ook nog bij PNL. Ook op weer zo'n droevige dag als vandaag.

Een wijs forumlid vertelde mij enige tijd geleden dat een basis eigenschap voor een succesvol belegger geduld is. Ik denk dat hij gelijk heeft. Hoe lastig dat ook is voor me.
Moneyball
0
quote:

Martijn van M schreef op 28 februari 2018 23:39:

[...]

(Bovenstaande is enkel holle retoriek)

Met aandeelhouderswaarde 'op papier' doel ik natuurlijk op de ontwikkeling van de balans: het eigen vermogen is inmiddels weer positief (nadat het enkele jaren terug nog ruim een half miljard negatief was.

Afgezien dat de verkoop van TNT Express heeft PostNL wel degelijk ook zelf een duidelijke verbetering op de balans gerealiseerd... ze komen er echt wel, maar aandeelhouders gooien eigenlijk al jaren voortdurend de handdoek in de ring zodra er zich tegenslag aandient.
Holle retoriek my ass.

Je UCOI outlook met 25% verlagen terwijl je lange termijn aandeelhouderswaarde zou creeren, dat is holle retoriek! Eerst de koers een half jaar geleden al de vernieling in helpen door met zoveel woorden te zeggen ‘ik weet het niet meer, het is de schuld van de politiek. En dan nu hetzelfde doen bij q4 in de overtreffende trap.

En dan zit hier iemand (jij) op het forum die dat verdedigd. Begrijpelijk, want je zat er zelf ook volledig naast. Een klein beetje zelfreflectie zou je goed doen. Blijkbaar is dat moeilijk
down
0
Koersdoelen van postnl zijn recent nog aanbevolen 2,80, 4, en 5 euro door niet de minste analisten...dat betekend dus gemiddel zo een 4 euro!!!!
Het bedrijf zet nog steeds hogere omzet om (3,5 miljard euro) de winst blijft wat achter op de voorgaande jaren maar dat komt weer door reorganisatie kosten en uitkeringen aan afgedankte bezorgers,,,en of die blijven zitten die voorheen postbodes waren en dat werk nu overlaten aan contract bezorgers en kosten dan ook weer veel geld... Als ze alles hadden gelaten bij het oude dan waren de postzegels betaalbaar gebleven en ze de postbodes aan het werk hadden gelaten,,, veel beter dan deze waanzin die ze zich hebben uitgedacht.... Bovendien hebben ze voor miljarden geinversteerd in de automatiseringen zoals sorteringen van briefpost en dikke post... Daar staan nu peperdure machines stil vanwege de volume dalingen van de gewone briefpost en dikke post.... Alleen de pakketjes die maken het een beetje goed... Al met al automatiseringen en reorganisatie moet je doen als alles nog goed gaat met je verantwoorde bedrijfvoering... Postnl die diverse keren is veranderd in naamgeving is er alleen maar voor de nu zittende aandeelhouders,,, flink achteruit gegaan.... Echter het bedrijf kiept niet om wordt niet overgenomen,,, en blijft een goede speler op de markt! De koers van het aandeel heeft nu te maken met twijfel en ongeloof.....Er zal dus een grote bezem er door gehaald moeten worden op de crew leden bezetting !!!!!
[verwijderd]
0
quote:

EQ140 schreef op 1 maart 2018 12:10:

[...]

Voor dit jaar een mooie dividend uitbetaling, maar wat blijft er over voor volgend jaar ? Op de kosten bezuinigen wordt steeds lastiger, de postbezorgers verdienen al erg weinig.


PAKKETBEZORGING Benelux en e-commerce blijven de pijlers. Brievenpost zal langzaam maar zeker verdwijnen, tegelijkertijd met de dure bestellers. (In Den Haag wordt de tactiek gespeeld; Natuurlijk verloop m.b.v. regelgeving, veroorzaakt geen zichtbare werkloosheid.)
Brievenbus
0
Nou, voorraad PostNL heb ik verdubbeld vandaag, laat dan nu die overname eindelijkk 's komen svp!
[verwijderd]
0
Uit De Volkskrant van vandaag:

PostNL krijgt nieuwe klappen, TMG is weer winstgevend

De winnaar & verliezer van de week

Door: Peter de Waard 2 maart 2018, 23:34

Herna Verhagen - PostNL
Machtigste vrouw opereert in keurslijf

Intermediair noemde haar ooit de machtigste vrouw van Nederland. Maar eigenlijk zit ze in een keurslijf. Er is geen ondernemer in Nederland die op een commerciële markt moet opereren met zo weinig speelruimte als Herna Verhagen, de hoogste baas van PostNL.

Op een groeimarkt is dat al moeilijk vol te houden, laat staan op een krimpmarkt. Geen land kent zoveel marktwerking bij de postbezorging als Nederland. Er worden allerlei verplichtingen aan PostNL opgedragen (vijf dagen bezorgen, mensen in vaste dienst en het openstellen van de eigen organisatie tegen gereguleerde tarieven en condities aan de concurrenten), maar dan kun je niet verwachten dat er een beurswaardige onderneming overblijft die ook aandeelhouders van buitenaf kan behagen.

Maandag kelderde het aandeel op de beurs nog eens 17 procent, nadat nieuwe tegenvallers waren aangekondigd.

Het aanbod van post valt sneller dan verwacht terug en de dienstverlening aan derden wordt duurder. Staatssecretaris Mona Keijzer wil een 'Postdialoog', maar het beste zou zijn PostNL te nationaliseren. Postbesteller kan weer een keurige ambtenarenbaan worden.

Herna Verhagen zal dan alleen haar salaris moeten terugbrengen van 1,4 miljoen euro naar de Balkenende-norm. Maar ze hoeft niet meer te klagen.
Stephan010
0
quote:

Brievenbus schreef op 2 maart 2018 15:38:

Nou, voorraad PostNL heb ik verdubbeld vandaag, laat dan nu die overname eindelijkk 's komen svp!
Wacht even maandag af.
Raar ook dat PNL meezakt door staaloorlog
gpjf
0
Ook ik heb ze bijna verdubbeld. Mijn verwachting is dat hier vroeg of laat een stevige stijging gaat ontstaan omdat het bedrijf in deze vorm geen toekomst heeft en men zal zoeken naar samenwerking om sterker in deze markt te kunnen opereren. Hoe dat is de vraag maar dat hij er een verandering komt staat voor mij als een paal boven water en dat zal de koers ook zo weer terugbrengen naar 4 euro. Beurzen gaan nu eenmaal in golfbewegingen en na de dip komt weer de euforie. Zoals hierboven al is omschreven, het kader waarbinnen Post.nl moet functioneren is veel te strak en wil de politiek de toko overeind houden dan zal men wat moeten doen. Ik kan er gerust op wachten maar liever vandaag dan morgen natuurlijk.
aandeelofoptie
0
quote:

Stephan010 schreef op 3 maart 2018 11:02:

[...]

Wacht even maandag af.
Raar ook dat PNL meezakt door staaloorlog
En gisteren ook nog eens sloot op DL en 52-wekelijks YL
[verwijderd]
0
quote:

aandeelofoptie schreef op 3 maart 2018 11:36:

[...]

En gisteren ook nog eens sloot op DL en 52-wekelijks YL

Nog sterker, de laagste slotkoers in 2 jaar tijd... technisch bezien heeft zich deze week rondom het aandeel een groot drama voltrokken.

Ondertussen hebben ze in 2017 wel de hoogste omzet gerealiseerd in 3 jaar tijd, helaas zijn de marges om diverse redenen onder druk blijven staan (de maatregelen van de ACM vormen het grootste punt van frustratie, PostNL heeft er voor gekozen om een fundamenteel conflict met de ACM voor de rechter uit te vechten - gaat wellicht 2 jaar duren voordat er een uitspraak komt is de inschatting van PostNL).
2.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 116 117 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 1,241
Verschil -0,077 (-5,84%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.916.414
Volume gemiddeld 2.244.247
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront