Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING laat leeuw in hempie staan

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. putter 13 maart 2018 17:25
    Aan Jesse Klaver, hoewel ik het er helemaal mee eens ben dat de salaris verhoging van de ING topman absurd is, vind ik het goedkope publiciteit zoeken van jullie om daar op in te zoomen. Ik hoor niets van jullie met betrekking tot de absurde beloning van het koninklijk huis, staat voor 500 miljoen op de begroting, betalen geen belastingen zoals successie - vermogens en naar ik begrepen heb geen inkomsten belasting meer en dat terwijl het koninklijk huis tot de superrijken op de aarde behoord en hierdoor rijker en rijker worden en deze faciliteiten in deze vorm niet nodig hebben. De troonopvolgster die als ze 18 jaar wordt zomaar 1.5 milj per jaar krijgt, waarvoor? Dan die Prins Bernard junior met zijn 120 panden in Amsterdam. In de basis is dit discriminatie, waarom de burger niet en zij wel, op basis daarvan kunnen jullie een rechtszaak voeren met goede kans op slagen. Zet dit structurele eens af tegen het incidentele. Het inzetten tegen de absurde bevooroordeling van het koninklijk huis is heikeler en valt natuurlijk minder mee te scoren dan tegen zo´n banken man, maar wat jullie doen is meten met 2 maten. Jullie hebben pas recht van praten als alle absurde beloningen over 1 kam worden geschoren. Dit is hypocriet om enkel je druk te maken over de ing man. Hoop oprecht dat jullie dat ook eens aan de kaak gaan stellen , daar de moed voor hebben en je niet omver laat blazen daarin door rutte die het koninklijk huis in de broek zit. met vriendelijke groet , putter
  2. Bonost 13 maart 2018 17:56
    Steek ook eens de hand in eigen boezem, AJK. Want de beurs journaille en/of analisten hebben bestuurders ook in een hoekje geplaatst als zij het er niet mee eens waren.
    De waarheid ligt waarschijnlijk ergens anders. Maar als meneer Hamers zo'n goede bestuurder was geweest dan had hij de ophef vantevoren zien aankomen. Of was deze voordracht van de salarisverhoging een eigen actie van de heer vd Veer. En zijn zijn mede-commissarissen niet op tijd wakker geschoten om deze meneer op het rechte pad te houden. Geloof je het allemaal zelf.

    Dit vooropgezette plannetje kan gewoon niet worden doorgevoerd, omdat de publieke opinie nou eenmaal er tegen is. Het kan ook alleen in het brein van graaiers zijn ontsproten. Werkelijkheid is dat ING nu eenmaal met publiek te maken heeft. Trouwens heel wat anders dan de plannetjes van Shell en Unilever. Die zijn altijd achter de schermen bezig geweest.

    Verder geef ik geen waardeoordeel of iets goed is of fout. Feit is dat de wereld is veranderd, mede door de social media. En ook daar heeft de beurs tegenwoordig rekening mee te houden.
  3. mok 13 maart 2018 19:22
    Dat is een hoop onzin en gesputter, putter. Koninklijk huis willen we met elkaar behouden, als een soort onpartijdig staatshoofd, die zonder eigenbelang mee leeft met ons wel en wee. Internationaal met aanzien en met wel degelijk invloed in alle werelddelen. Moet deze man een Saoedische prins ontvangen in een rijtjeshuis? Nee die moet macht en rijkdom uitstralen, anders moet je het afschaffen. Vergeet niet hoeveel bijkomende kosten deze man heeft aan beveiliging, onderhoud, etc, etc.
    Nee dan deze ING topman. Mag wat verdienen van mij, maar hij moet wel bedenken dat dit een systeembank is, die geen extra risico mag lopen. De burgers hebben deze bank gered en staan gewoon weer garant voor als het weer mis gaat. Een verkapte overheidsbaan dus, ongeacht wat AJK er ook maar over roept. Daar staat wat mij betreft nog geen miljoen tegenover.
  4. Dikke Durk 13 maart 2018 19:46
    Ten eerste, af blijven van de koning en het koningshuis. Die vorm van cultureel erfgoed is de beste PR en marketing die je maar kan krijgen voor dat geld. Wat mij betreft kregen zij een miljard erbij. Willem-Alexander is een uitstekende diplomaat en Maxima is de beste reclame die je maar kan wensen.

    Wat betreft dhr. Hamers, dat is iets heel anders want laten we wel wezen, het is geen supermanager van buiten die een moeilijke klus klaart en daarvoor terecht een hoog honorarium rekent. Deze man zal een kundige en ervaren bankier zijn, maar is tevens ook een werknemer van een systeembank die weliswaar naar behoren heeft gefunctioneerd maar waar ook nog veel verbeterd kan worden. Al met al gerechtigd dat in mijn ogen niet de buitengewone loonsverhoging van 50% terwijl de rest van het personeel het moet doen met gemiddeld 1,7% stijging.

    Ik mag graag je stukken lezen AJK, maar we hebben allemaal recht op onze eigen mening en deze keer ben ik het niet met je eens.
  5. DerksVisie 13 maart 2018 20:12
    quote:

    mok schreef op 13 maart 2018 19:22:

    Dat is een hoop onzin en gesputter, putter. Koninklijk huis willen we met elkaar behouden, als een soort onpartijdig staatshoofd, die zonder eigenbelang mee leeft met ons wel en wee. Internationaal met aanzien en met wel degelijk invloed in alle werelddelen. Moet deze man een Saoedische prins ontvangen in een rijtjeshuis? Nee die moet macht en rijkdom uitstralen, anders moet je het afschaffen. Vergeet niet hoeveel bijkomende kosten deze man heeft aan beveiliging, onderhoud, etc, etc.
    Nee dan deze ING topman. Mag wat verdienen van mij, maar hij moet wel bedenken dat dit een systeembank is, die geen extra risico mag lopen. De burgers hebben deze bank gered en staan gewoon weer garant voor als het weer mis gaat. Een verkapte overheidsbaan dus, ongeacht wat AJK er ook maar over roept. Daar staat wat mij betreft nog geen miljoen tegenover.
    Exact de bank zal altijd gered worden door de staat, want too big to fail. Dan kan je ouwehoeren wat je wil maar dan is het toch een soort staatsbedrijf.

    Overigens siert het AJK niet om hier 2x een column over te schrijven om te proberen je gelijk er door te drukken.
  6. forum rang 7 ffff 14 maart 2018 14:34
    10,14 Millionen Euro hat VW-Chef Matthias Müller 2017 verdient. Damit sprengt der Manager den eigentlich beschlossenen Gehaltsdeckel. Doch VW hat eine Erklärung.

    CEO Wolters Kluwer 9 miljoen....

    Tja en zo kunnen we nog heel lang doorgaan.

    Maarruh, Ralph, luister eens: Over 4 jaar zijn de WK voetbal in Qatar. Als de belangrijkste sponsor van zowel het Nederlandse elftal en het Belgische elftal, moeten natuurlijk enige miljoenen gereserveerd worden voor dit ongelooflijk belangrijke toernooi in Doha.
    Het is toch niet zo'n opgave voor bankiers om daar een miljoenen onkosten pot voor te reserveren, waarvoor voor het beheer van die pot, ALDAAR een miljoentje wordt overgeschreven op een Qatarese rekening. Trouwens, zit er geen ING kantoor in Qatar?

    Als politici je te grazen hebben genomen, als de media er gulzig op ingesprongen is met gemakkelijke journalistieke voorkeur, tja Ralph dan moet je net als VW, Daimler, Gazprom, Total etc. etc zelf iets arrangeren.....

    En zo'n toernooi in Qatar is toch de uitgelezen plek om iets voor jezelf te regelen. Komt nog bij dat Qatar nooit en te nimmer informatie aan derden doorgeeft.

    Succes!
  7. forum rang 7 ffff 14 maart 2018 14:49
    Le Qatar achète pour 3 milliards d'euros d'hélicoptères à Airbus et Leonardo

    publié le 14/03/2018 à 13h43

    e Qatar achète pour 3 milliards d'euros d'hélicoptères à Airbus et Leonardo

    Crédit photo © Reuters

    PARIS/MILAN (Reuters) - Airbus Helicopters et l'italien Leonardo ont annoncé mercredi un contrat de trois milliards d'euros avec le Qatar prévoyant la livraison de 28 hélicoptères militaires bimoteurs NH90 construits au sein du consortium NHIndustries, dont ils sont les principaux actionnaires.

    Le contrat porte sur 16 NH90 destinés au transport tactique(TTH) et 12 NH90 en configuration navale (NFH), ainsi que sur des services de maintenance et de formation, précisent les deux groupes dans des communiqués distincts.

    Qatar koopt jaarlijks voor tientallen miljarden in Europa. Hierboven slechts een detail. Al zo lang opgemerkt dat Europa het wel achterwege laat om de sheiks te gaan bedreigen. Daarmee schieten ze dubbel en dwars in hun eigen voeten. De Arabieren worden met rust gelaten, zijde grootaandeelhouders van zoveel belangrijke Europese multinationals.
  8. putter 14 maart 2018 17:15
    Mok, er is niets gesputter en onzin aan, het is de werkelijkheid alleen moet dat tegen zulke absurde bedragen / vergoedingen /privileges, zelfs de belastingbetalar betaalt de bewaking van zijn villa in Griekenland. Daar gaat de discussie over en niet of er een koningshuis moet zijn of niet, is dat niet duidelijk of zo, rechtlijnig denken doen al zoveel mensen.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links