Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) « Terug naar discussie overzicht

Alumexx het flop aandeel van 2018

506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
CW1884
0
Alumexx opent vestiging Portugal
28 februari 2018

Etten-Leur - Met een distributeurscontract in Portugal, heeft Alumexx de eerste internationale uitbreiding gestalte gegeven. Geheel volgens de groeiplannen en prognose is vorige week het distributeurscontract getekend met A.C. Lda-Ramos in de Algarve. Hiermee is Alumexx Portugal een feit en worden vanuit hier de Alumexx producten gepromoot en uit voorraad leverbaar dit jaar. De komende maanden wordt er intensief samengewerkt tussen de fabriek in Etten-Leur en de vestiging in Loulé. Alumexx Portugal gaat opereren vanuit het industriegebied van Loulë, vlakbij het vliegveld van Faro. Dit gebied staat bekend om zijn extreme groei de laatste tijd. Vooral het toenemende toerisme en lichte industrie is voor Alumexx een keuze geweest om zich strategisch in dit gebied te gaan vestigen. Samen met de plaatselijke directie zal intensief gewerkt worden om dit jaar ook nog een eigen webshop te lanceren.

De Algarve heeft een gezond groeiende economie met veel kleine- en midden-kleine ondernemers die veel gebruik maken van Doe-Het-Zelf en semiprofessionele Klimmaterialen. Dit past dus perfect bij de doelstellingen van de internationale groei van Alumexx.

CEO Jeroen van den Heuvel; “we zijn zeer verheugd met deze samenwerkingsovereenkomst en kijken uit naar de toekomst van Alumexx in de Algarve. Je voelt hier gewoon aan alles de groei van de economie door het toerisme. Alle onroerend goed eigenaren willen dat hun hotels en parken er weer strak bij staan. En ja, voor het onderhoud hiervan heeft Alumexx nou precies het goede assortiment met de juiste prijs/kwaliteitsverhouding. De medewerkers in Loulé zijn juist ook met de toekomst van het digitale tijdperk bezig, iets wat perfect past bij onze ambities”.

Alumexx voert momenteel meerdere gesprekken in Europa voor de beoogde internationale groei en uitbreiding van haar dealers

www.alumexx.nl/2018/02/28/alumexx-ope...
CW1884
0
Alumexx officieel dealer van wereldmerk Telesteps
7 maart 2018

Telesteps staat al decennialang bekend om hun kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. De Scandinavische producent van alle soorten telescopische ladders, is wereldwijd bekend om zijn innovaties en service.

Alumexx is daarom zeer trots met de aankondiging Telesteps officieel op te nemen in haar wereldwijde assortiment. Alle producten zijn per direct leverbaar op www.alumexx.nl en de overige aangesloten webshops van Alumexx.

Deze samenwerking zal zeker bijdragen aan de afgegeven omzetgroei van Alumexx de komende jaren. Telesteps heeft namelijk een heel breed assortiment voor de ZZP-er en consument, welke tot nu toe nog niet te verkrijgen was bij Alumexx.

Telesteps is wereldwijd marktleider met hoogwaardige telescoopladders.

CEO Jeroen van den Heuvel van Alumexx; “Al jaren hebben wij een zeer goede relatie met Telesteps en VSA. Dit in combinatie met de super service en hoge kwaliteit van de producten heeft ons doen besluiten Telesteps toe te voegen aan ons assortiment en netwerk. Alle producten, van telescopische ladders tot hypermoderne zoldertrappen, zijn per direct leverbaar bij ons”.

www.alumexx.nl/2018/03/07/alumexx-off...
Pitmans
0
Tjonge zeg, kostte het een kwartier om eerst het ene en daarna het andere PBtje te plaatsen ? Dan verwacht ik rond deze tijd #3.

Misschien tekenend voor de belegger in dit bedrijf, die zal heel veel geduld moeten hebben....
CW1884
0
Producent Alumexx wil fabricage voor export naar VS verleggen naar Amerika
14 maart 2018

Etten-Leur, 13 maart 2018 - Alumexx, de aan de Euronext Amsterdam genoteerde fabrikant van hoogwaardige aluminium klimmaterialen voor de doe-het-zelfmarkt (DHZ), heeft definitief het besluit genomen de productie van onder meer aluminium trappen, ladders en steigers voor export naar de VS daar ook te gaan produceren. Het voornemen, dat al enige tijd werd overwogen, is vandaag formeel goedgekeurd door de Raad van Commissarissen en volgt op het besluit van de Amerikaanse regering om invoerheffingen op staal (+25%) en aluminium (+10%) te verhogen.

Alumexx, dat begin dit jaar naar de beurs van Amsterdam ging, koerst op een snelle expansie via onder meer export. De Amerikaanse markt is met een afzetvolume van ca. US$ 2,1 miljard zeer interessant. Wanneer het bedrijf uit Etten-Leur de productie daadwerkelijk opstart is nog niet bekend. Inmiddels is wel met technologiepartner VDL uit Eindhoven overeengekomen dat Alumexx van hun productiefaciliteiten in Richmond (Virginia) en-/of Atlanta (Georgia) gebruik kan gaan maken.

Volgens Alumexx CEO Jeroen van den Heuvel is de beslissing om de productie naar de Amerikaanse markt te verleggen niet alleen genomen door het recente besluit van de regering Trump. “We betalen op dit moment al 6,8% heffing op de invoer van onze kant-en-klare producten. Deze produceren we in Etten-Leur met aluminium uit Nederland en omringende EU landen. Als we in de VS gaan produceren en assembleren, zullen we het aluminium uit Canada halen. Die kwaliteit is namelijk beter dan de kwaliteit van aluminium uit de VS. Naar het nu laat aanzien hoeven we straks geen invoerheffingen meer te betalen. Die aanname hangt overigens nog wel af van wat Amerika en Canada overeenkomen tijdens de heronderhandeling van de Noord-Amerikaanse Vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) die op stapel staat.”

Made in America
Productie in de Verenigde Staten biedt Alumexx straks ook meer dan alleen mogelijke besparingen op invoerrechten. “Ten eerste, als we ter plaatse produceren, kunnen we onze producten voorzien van het stempel ‘Made in the USA’. Dat is belangrijk voor Amerikanen en vooral belangrijk als we daar snel positie willen innemen. Ten tweede zullen we in dar geval met de vakbonden samenwerken. Doen we dat goed, dan krijgen we op allerlei vlakken meer voor elkaar bij de Amerikaanse overheid. En als laatste verkennen we nu ook al de mogelijkheid om onze klimmaterialen te fabriceren van glasvezel (fibre glass) in plaats van aluminium. En Amerikanen zijn nu juist weer heel goed in glasvezel”, aldus van den Heuvel.

Het bedrijf Alumexx is een afsplitsing van ASC Group, Nederlands grootste aluminium steigerproducent van ondermeer rolsteigers, steigeronderdelen, ladders en trappen voor de professionele markt. Alumexx zelf richt zich daarentegen enkel en alleen op consumenten via de retailmarkt en is inmiddels vanuit een solide basis in de Benelux actief via dealers in Duitsland, Frankrijk en Tsjechië en online, nu al goed voor 40% van de omzet. De directie ziet op korte termijn goede mogelijkheden in Scandinavië, verschillende West-Europese landen en de Verenigde Staten.

www.alumexx.nl/2018/03/14/producent-a...
CW1884
0
quote:

Pitmans schreef op 14 maart 2018 15:02:

Tjonge zeg, kostte het een kwartier om eerst het ene en daarna het andere PBtje te plaatsen ? Dan verwacht ik rond deze tijd #3.

Misschien tekenend voor de belegger in dit bedrijf, die zal heel veel geduld moeten hebben....
Grappig ja. Bij deze PB 3
CW1884
0
Alumexx Catalogus 2018 1.0
14 maart 2018

Alumexx presenteert de nieuwe productcatalogus: Alumexx Catalogus 2018 1.0. Vol met nieuwe Alumexx producten, uitvoeringen en omschrijvingen. Alle Alumexx producten zijn direct te bestellen in deze webshop en uit voorraad leverbaar. Download de catalogus gemakkelijk en snel in PDF:

www.alumexx.nl/2018/03/14/alumexx-cat...
www.alumexx.nl/wp-content/uploads/201...
ramptoerist
0
mooi hoor al die reclame folders, en dat past ook geheel in de traditie van deze notering. De sky is hier al bijna 20 jaar de limiet, en de hele wereld is een potentiële klant. Er zijn reeds 50 + participaties verdwenen in dit zwarte gat van de lokale markt. Dussu ik zie liever even wat cijfers wat dit koersje zou kunnen verantwoorden.
Pitmans
0
Nou ja, wat lees ik hier nou ?
VDL weet nog helemaal niet of en waar ze een fabriek gaan neerzetten waar het nieuwste conglomeraat ooit gerbuik van kan gaan maken. Jeroentje heeft de grote broek aangetrokken en wordt door VDL wat gniffelend terecht gewezen zo lijkt het.
Maar de volledigheid van het artikel zelf kan gelukkig in twijfel worden getrokken : "Alumexx zet voor zo'n 2 miljard dollar om in de VS." ??????????
Hebben ze toch bereikt wat ze wilden, strooi wat proforma cijfertjes over marktpotentie in het rond en iemand gaat er op z'n gemak verkeerd mee aan de haal...

Met VDL mee naar de USA

EINDHOVEN - Om de invoerheffingen van Donald Trump te omzeilen wil VDL's klant Alumexx zijn aluminium trappen laten produceren in de VS. In een fabriek van VDL. Maar dat zegt zover nog niet te zijn.

Gaat VDL een fabriek opzetten in Richmond of Atlanta in de Verenigde Staten? Klant Alumexx meent van wel. De producent van aluminium trappen, ladders en steigers kondigde deze week aan de fabricage voor de export te verleggen naar de Verenigde Staten. Mede om zo de door president Trump aangekondigde invoerheffingen te omzeilen.

Alumexx gaat gebruikmaken van productiefaciliteiten van VDL, stelt directeur Jeroen van den Heuvel van het bedrijf in Etten-Leur. In Richmond (Virginia) of Atlanta (Georgia) voegde hij daar in eerste instantie aan toe.

Dat VDL studeert op de vestiging van een fabriek voor toeleveringswerk in de Verenigde Staten is al langer bekend. Maar van een besluit daarover is nog steeds geen sprake, zegt een woordvoerder van VDL. ,,Wij inventariseren op dit moment of, en hoe dan wij in de VS voor onze Europese klanten ook toeleveringsactiviteiten kunnen ontplooien."

Alumexx zegt nog dit jaar in zo'n VDL-fabriek in de VS te willen starten. Het toeleveringswerk zoals VDL dat nu voor Alumexx in een aantal Nederlandse vestigingen verricht, zou volgens directeur Van den Heuvel moeten worden gekopieerd in de VS. ,,VDL heeft ons aangeboden daarvoor productiefaciliteiten te bieden." Dat zal 'ergens in de Verenigde Staten zijn', is hij in tweede instantie minder stellig.

Alumexx ziet de fabriek het liefste in Richmond verschijnen. Daar heeft VDL nu een vestiging van waaruit de opslag en distributie van het ladder- en steigermateriaal van Alumexx wordt verzorgd. Volgens Van den Heuvel is VDL zich ook 'in Atlanta en andere staten aan het oriënteren' op de mogelijkheden van vestiging. VDL zegt in reactie daarop geen mededelingen te willen doen over locaties, staten en vestigingen.
Autoindustrie

De Eindhovense bedrijvengroep is al even bezig met uitbreiding van zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Het concern boekt daar inmiddels een jaaromzet van zo'n 150 miljoen euro. Voor zijn dochterbedrijf in productieautomatisering voor de autoindustrie Steelweld zette VDL in 2016 een eerste stap. Steelweld opende drie ondersteunende vestigingen in de VS, in Fremont (Californië), Detroit (Michigan) en Spartanburg (South Carolina).

Meerdere klanten van VDL zien een Amerikaanse vestiging ook wel zitten. Dopper zou zijn waterflesjes voor de Amerikaanse markt graag ter plekke laten maken. Amerikaanse klanten van VDL zoals Volvo Trucks en chipmachinefabrikant Applied Materials hebben VDL in het verleden al eens gezegd dat ze graag hun toeleverancier dicht in de buurt hebben.

Alumexx zet voor zo'n 2 miljard dollar om in de VS. Nu betaalt het daar al een heffing van 6,8 procent op zijn producten. Trump wil de invoerheffingen op staal en aluminium verhogen.

Het beleid van de Amerikaanse president is verder niet van invloed op aanvragen van klanten voor toeleveringswerk in de VS, stelt VDL. ,,Onze gesprekken met klanten hierover zijn al eerder ingezet."

www.ed.nl/economie/met-vdl-mee-naar-d...
DeZwarteRidder
0

Alumexx zet voor zo'n 2 miljard dollar om in de VS. Nu betaalt het daar al een heffing van 6,8 procent op zijn producten. Trump wil de invoerheffingen op staal en aluminium verhogen.


lol
DeZwarteRidder
0
quote:

A & A schreef op 19 maart 2018 14:14:

wanneer konnen de cijfers kan iennand dat zeggen alvast bedankt.
Dat is een verassing..!

Heb je haast ofzo..??
Pitmans
0
Nee, A&A stelt graag vragen.
En liefst een paar keer dezelfde, want deze heb ik al eens beantwoord....

EDIT : Hij heeft wel een grappige 'm' trouwens.
CW1884
0
quote:

A & A schreef op 19 maart 2018 14:14:

wanneer konnen de cijfers kan iennand dat zeggen alvast bedankt.
De eerste keer dat de cijfers worden gepubliceerd, is op 27 april 2018.
Pitmans
0
Laat hem die toch lekker zelf zoeken !

Maar on-topic : als het zo op de agenda staat :
"27 april: Publicatie jaarcijfers inzake Phelix nv ( per 2 januari ’18 Alumexx nv )"

Hoeveel Alumexx zou het dan coveren ?

Zoals al eerder gemeld, daadwerkelijke cijfers over de stand van het land van Alumexx zijn pas halverwege 2019 te verwachten, als het dan nog bestaat.
Urbi et Orbi
0
zit er met 500 stuks in voor de lol. Kan me weinig mee gebeuren lijkt me. En met een beetje winst kun je een "avondje kroeg"financieren
CW1884
0
quote:

Urbi et Orbi schreef op 19 maart 2018 20:17:

zit er met 500 stuks in voor de lol. Kan me weinig mee gebeuren lijkt me. En met een beetje winst kun je een "avondje kroeg"financieren
Heb ook maar eens 250 stuks voor de fun aangeschaft. Kijken wat de koers op lange termijn gaat doen. En aangezien de eerste cijfers op 27 april naar buiten komen, weet je nooit wat er nog gaat gebeuren in de toekomst. Misschien wordt het ooit een groeibriljant voor de toekomst.
CW1884
0
Ondanks de vele negativiteit op dit forum, ben ik van plan om toch wat meer aandacht proberen te schenken aan het bedrijf Alumexx. Alumexx heeft nu een nieuwe “website” gemaakt, speciaal voor het beursgenoteerde gedeelte. Hier kan iedereen alle nieuws vinden. Hieronder de nieuwe website.

www.alumexx-nv.nl

Op de website van Alumexx, waar de producten verkocht worden, staat nu ook het nieuwe filmpje van RTL Z en van Business Class.

www.alumexx.nl/media-promo-nieuw/
CW1884
0
Alumexx bij RTL Z
15 maart 2018

Vanwege de aankomende importheffingen op grondstoffen in de Verenigde Staten heeft Alumexx aangekondigd een gedeelte van de productie te verplaatsen. 10% van de productie zal plaats gaan vinden in de Verenigde Staten. Dit kwam aan bod bij het TV programma RTL Z. Bekijk hieronder direct de beelden.

www.alumexx-nv.nl/2018/03/15/alumexx-...
506 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:09
Koers 1,400
Verschil +0,030 (+2,19%)
Hoog 1,400
Laag 1,370
Volume 115
Volume gemiddeld 13.156
Volume gisteren 1.306

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront