Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: De Zaak Facebook

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 maart 2018 14:44
    Wellicht ook andere interessante 'vooruitblikken' uit andere artikelen die ik gelezen heb:

    - de Israelische beurs gaat vandaag vrolijk verder met de berentoer, -2,7%
    - de tijd van de digitale economie is op de beurs even (tijdelijk) voorbij (de EU komt met belasting op Google e.d.)
    - de tijd van hard stijgende bedrijfswinsten lijkt ook voorbij, nog steeds goede winsten maar ze stijgen straks niet meer zo hard. Mede doordat de bedrijfswinsten van het vorige kwartaal door de tax-reform enorm opgeblazen waren
  2. futaridomo 25 maart 2018 15:22
    quote:

    Arod74 schreef op 25 maart 2018 14:44:

    Wellicht ook andere interessante 'vooruitblikken' uit andere artikelen die ik gelezen heb:

    - de Israelische beurs gaat vandaag vrolijk verder met de berentoer, -2,7%
    - de tijd van de digitale economie is op de beurs even (tijdelijk) voorbij (de EU komt met belasting op Google e.d.)
    - de tijd van hard stijgende bedrijfswinsten lijkt ook voorbij, nog steeds goede winsten maar ze stijgen straks niet meer zo hard. Mede doordat de bedrijfswinsten van het vorige kwartaal door de tax-reform enorm opgeblazen waren

    Maar middel-oosten sluiten in groen :)
  3. forum rang 5 Bart Meerdink 25 maart 2018 17:47
    Facebook profiel wissen is natuurlijk wel effectief. Alleen marketeer Tadek Solarz ziet dat bij zijn favoriete speeltje natuurlijk liever niet. De wereldbevolking raakt als markt voor Facebook al aardig verzadigd dus de groei van het aantal accounts kan niet eindeloos doorgaan. Een betaalde ad-free versie zou kunnen, alleen het niet meer kunnen bereiken van het rijkere deel van de accounts tast nogal de aantrekkelijkheid als advertentie-platform aan.

    Zelf zou ik niet aan Facebooks business model willen verdienen, vergelijkbaar met tabak, olie, wapens etc. Los van het vermarkten van het privéleven van mensen is ook de commerciële doelstelling om een maximale hoeveelheid tijd van gebruikers te verspillen met onzin-dingen niet iets wat bijdraagt aan een betere wereld.
  4. [verwijderd] 25 maart 2018 18:56
    Wat iedereen trouwens over het hoofd ziet is dat in november midterm elections zijn in de VS, de democraten winnen dan en Trump moet verder als president met een minderheid in senaat en huis van afgevaardigden.

    Het schijnt dat hij daarom met protectionisme is gekomen, om steun van zijn achterban te garanderen, en dat verklaart waarom China voldoende heeft aan beperkte heffingen (slechts op 3 miljard) om Trump bij zijn kladden te hebben. China heeft alleen gedreigd te gaan heffen op landbouwproducten in de staten die op Trump hebben gestemd, oftewel het raakt alleen zijn achterban, en dat is precies wat Trump niet wil. Het machtsspelletje tussen de VS en China is al lang beslist, waarbij de VS als wereldmacht binnenkort tot het verleden behoort.

    Geen handelsoorlog dus maar smerige diplomatieke achterkamertjespolitiek van Trump. Voor de buhne zal China Trump wel laten winnen, zonder dat er effectief ook maar iets terecht komt van die heffingen. Maar als Trump echt lomp gaat doen kan hij het wel schudden. Hoe dan ook zijn de verkiezingen in november voor hem al een verloren zaak.
  5. [verwijderd] 25 maart 2018 22:16
    Het interesseert mij niks wat de winst van facebook is, die kan volgend jaar 50% minder zijn. Wat me wel interesseert is met hoeveel geleend geld die aandelen gekocht zijn want met zulke dalingen komen er dan margin calls. Laat de schuld waarmee aandelen gekocht zijn, die vervolgens onderpand zijn voor die schuld, nog nooit in de geschiedenis zo hoog geweest zijn. Dat betekent dus dat er geen slechter moment kon komen voor flinke dalingen. We zullen wel merken of er margin calls in de dalingen komen want dan zetten ze dus door.
  6. forum rang 6 d' Aandelen ' 25 maart 2018 23:28
    quote:

    plof® schreef op 25 maart 2018 22:40:

    Facebook verzamelde via zijn smartphone-app jarenlang belgegevens van gebruikers, zoals inkomende en uitgaande gesprekken, de lengte van het telefoontje en met wie de gebruiker belde.
    www.nu.nl/internet/5193041/facebook-v...
    Zou het bij Google veel anders zijn, die leggen ook alles vast waar je naar op zoek bent, jouw interesses etc. alles wat jij doet is content leveren aan Google en Facebook, bij beide bedrijven heb ik alles wat ik maar kon uitschakelen wat betreft volgen etc. uitgeschakeld maar heb niet de illusie dat er dan niets opgeslagen wordt.
    Geen gebruik maken van dit soort diensten waar van het volgen op stalken begint te lijken is misschien de beste remedie.
  7. Tradingmate 26 maart 2018 07:12
    Je kan Facebook het niet kwalijk nemen dat ze mensen/organisaties zich zelf promoten op Facebook. Zoals je aangaf, dat doet GroenLinks ook. Als GroenLinks daar iets op tegen heeft, waarom doen ze het dan zelf wel?
    Het lijkt me ook alleen maar normaal dat Trump in zijn campagne ook gebruik maakte van Facebook.
    In het verleden werden spotjes op tv uitgezonden (en nog), nu gaat het wat gerichter. Lijkt me niks mis mee.
  8. [verwijderd] 26 maart 2018 09:34
    Huiskamervraag: welk Nederlands beursgenoteerd bedrijf zit op schema om dat gemiddelde dit jaar ook te halen, of zelfs te overtreffen?

    Ik doel op Flow Traders. Flow heeft 399 werknemers. Per 9 februari reeds 120-130 mln (bruto) verdiend en de maand februari moet, met een gemiddelde volatiliteit van 22, ook zeer goed zijn geweest.

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links