Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX test vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 66
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

323 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. antiflow 27 maart 2018 23:26
    quote:

    Eric de Rus schreef op 27 maart 2018 21:11:

    [...]

    Ik weet dat omdat ik daar ook tegenaan liep.

    Ik ben daarom overgestapt van broker.
    Bij welke broker zit jij dan en is daar een dergelijke constructie die ik noemde wel mogelijk met minder margin?
    En wat betaal je per optie aankoop/verkoop
  2. [verwijderd] 27 maart 2018 23:37
    OK! Dus jullie denken niet dat we doorzakken? 517 is volgens mij wel ijzersterk hoor! Zie aex daar niet meer zo snel doorheen zakken. En ja... ik ga niet vaak overnight dus zul je net zien....word ik gelijk weer afgestraft!! Futures hopelijk morgenochtend flink bijgetrokken en dan richting 525-528 ben ik weer blij man! 506 gaan we voorlopig echt niet zien hoor lijkt ,in, iedereen zit short dus gaat vaak andere kant op vandaar mijn longs...
  3. Fundbuster 27 maart 2018 23:37
    Gisteren hebben ze nog een konijn uit de hoge hoed weten te treiteren, op magere omzet. Dat was een dood knaagdier, zoals we vandaag in het laatste uurtje hebben kunnen zien. Er is de verzamelde fundmanagers en bankiers natuurlijk bijzonder veel aan gelegen om het kwartaal nog een beetje toonbaar te houden, dus kun je een ardennenoffensief morgen en donderdag niet uitsluiten. Niemand met écht geld, geld waarvoor gewerkt is bijvoorbeeld, is in de truc van maandag gestonken, niks follow-up buying! En nu zijn de bluffers in zetdwang, terwijl de funding voor de facelift+borstvergroting+nosejob die ze voor hun melkkoe in gedachten hadden per dag duurder wordt.
    Wat een ongelukkig moment om herrie te zoeken met de Chinezen, hoe lullig dat de pers nu openlijk begint over het omdonderen van Tesla, en dat Zuckerberg toch geen ideale schoonzoon...

    Volgens mij heeft de blufferzone zijn hand overspeeld, en de kans op een (ordelijke) bearmarket laten schieten in hun panic-driven gok dat ze een geloofwaardige rally neer konden zetten. Een bearmarket is niet leuk, maar de rottigheid kan tenminste nog uitgesmeerd en verdeeld worden. Kilo Uniform Tango wellicht, maar het volgende konijn uit de hoed gaat denk ik een aap uit de mouw worden. Wel stijlvol om die dan Donald te noemen trouwens.

    We hadden al een black Monday, een bloody Friday en weet ik veel. Ik zie een reële kans dat daar The Easter Bloodbath bij gaat komen. Benieuwd welke Amerikaanse journalist als eerste de wansmaak tentoonspreidt om iets iets woordspeligs met ‘crucifixion’ te verzinnen mocht De Knal donderdag komen. Niet denkbeeldig, want ook de blufferboys zitten niet te wachten op een lang weekend long hun fetáástische equities, zwaar in de leverage.

    DJIA 200MA 23.385. BTFD is zóó 2017... STFR!

    Noem me een zwartkijker, maar ik zie veel ingrediënten voor een perfect storm boven komen drijven. Welk marketing-genie heeft trouwens verzonnen om uitgerekend nú de ruzie tussen Cryan en Achtleitner even aan te stippen? En dat Cryan eruit gaat?

    Pasen gaat in principe over de wederopstanding. Ik zou het onze markten gunnen, en voorál de talloze particulieren die van armoede maar zijn gaan beleggen. Maar ik vrees anders. En voor dát scenario zou ik dan nog een Italiaan in Frankfurt weten die we, al dan niet vrijwillig, zouden moeten casten voor een hoofdrol in De Passie...

  4. Jawel86 27 maart 2018 23:39
    quote:

    Hovestad schreef op 27 maart 2018 23:15:

    Net voor sluiten degiro had ik nog 600 dax en 1000 aex tl bijgekocht......had echt gedacht voorlopig weer ff te stijgen naar 533-535 en dax 12250 , kak kak kak!

    Ben ik de enige die long zit en wat adviseren jullie morgen? Gelijk verkopen of toch verwachten dat gap wordt gedicht en misschien wel stijging?
    Ik zag dit ook niet aankomen, maar het schiet alle kanten op tegenwoordig. Gisteravond long gegaan en deze vandaag met €100,- winst verkocht. Ik verwachte dat het richting opening beurs weer omlaag zou kruipen. Het ging nog iets omhoog, maar nu heel blij met deze trade. Vroeger liet ik hefboomproducten langer lopen, maar tegenwoordig doe ik korte ritjes. Zijn geen megabedragen, maar toch een leuk bedrag voor erbij en ik slaap er een stuk rustiger door ;).

    Ik denk dat we de komende weken in een tradingrange van 515 - 540 blijven schommelen.
  5. [verwijderd] 27 maart 2018 23:56
    quote:

    Hovestad schreef op 27 maart 2018 23:46:

    Misschien wel morgen wel langzaam richting z525-528 en dan vrijdag 533-535 zou mooi zijn verkoop ik alle longs met mooie winst! Moeten de futures wel verder herstellen ook van de dax! Grotere kans op stijging lijkt mij en wat denken jullie?
    Waar zie jij aex futures van 522 nu ? Ik zie toch 518..
    De 506 opzoeken lijkt me meer waarschijnlijk dan omhoog.
    Nikkei nu nog 0%.. hier gaan er vast nog verkopen
    We zien het morgen.. Succes
  6. Dikke Durk 28 maart 2018 00:05
    quote:

    Beer82 schreef op 27 maart 2018 23:56:

    [...]

    Waar zie jij aex futures van 522 nu ? Ik zie toch 518..
    De 506 opzoeken lijkt me meer waarschijnlijk dan omhoog.
    Nikkei nu nog 0%.. hier gaan er vast nog verkopen
    We zien het morgen.. Succes
    Beri beri.. wel rood, maar we duikelen na de start niet onder die steun. Het wordt juist een mooi dagje om nog wat Shell in te slaan o.i.d. voor weer de weg naar boven wordt ingeslagen op donderdag.

    Maar ach, ik weet het ook niet. ;-)
  7. [verwijderd] 28 maart 2018 00:06
    quote:

    Hovestad schreef op 28 maart 2018 00:01:

    Hi Beer
    , je het gelijk ik had oude ino ;-( ....maar denk je echt dat 506 reeel is deze week nog??? Zou echt drama zijn.... en zit behoorlijk met mijn dax in de maag heb ik er 1200 van!
    Tja als iedereen de nooduitgang uit wil is 20 punten dalen in 2 dagen wel mogelijk.. hoeft niet direct deze week maar denk wel dat de 506 opgezocht gaat worden.. Veel te veel onrust momenteel als je het mij vraagt
  8. Dikke Durk 28 maart 2018 00:13
    quote:

    Beer82 schreef op 28 maart 2018 00:06:

    [...]

    Tja als iedereen de nooduitgang uit wil is 20 punten dalen in 2 dagen wel mogelijk.. hoeft niet direct deze week maar denk wel dat de 506 opgezocht gaat worden.. Veel te veel onrust momenteel als je het mij vraagt
    Dat denk ik ook, maar op basis van de huidige fundamentals zie ik dat deze week nog niet gebeuren; de zenuwen en angst om Trump versus Xi zijnal ingecalculeerd. Dat de beurs de komende tijd door de 515/510 kan gaan houd ik voor zeer goed mogelijk, maar als het nieuws positief wordt kan het ook zo richting de 550 gaan. kortom ik heb geen idee, maar we blijven niet eeuwig in de huidige range van ca. 515-545 zitten.
  9. Fundbuster 28 maart 2018 00:18
    quote:

    Hovestad schreef op 27 maart 2018 23:40:

    Fundbuster verwacht jij crash komende dagen?
    Ik maak gewoon graag beregeluiden.
    FF zonder dollen, ik interpreteer de dingen die ik zie als scary shit, en kans dat de industrie moet laten vallen wat ze niet langer kunnen dragen lijkt me reëel. Dat zou een hele forse afwaardering van aandelen met zich mee kunnen brengen, net als een slachtpartij in junk bonds. En dan hou je je hart vast dat er niet wéér een bank omdondert. Ik meen oprecht dat de crisis van 2008 niet gestuit maar gestelpt is, en dat de handel de absolute max heeft gepeurd uit het wegvallen van de reële rente. Maar wél op krediet, en het is payback time. Nergens staat natuurlijk dat de boel donderdag door zijn hoeven moet zakken, maar dat nog dit voorjaar 20.000 DJIA in het Noorden staat is voor mij heel erg waarschijnlijk. En ik mag lijden dat ik het mis heb, omdat juist de illusionisten ermee wegkomen terwijl de kleintjes (en dat echt niet voor het eerst) gestript worden.

    Altruïstische bankiers bestaan net zomin als vegetarische krokodillen. En het publiek betaalt.

323 Posts
Pagina: «« 1 ... 12 13 14 15 16 17 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links