Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Opop
0
Biotechbedrijf Probiodrug zoekt samenwerking
Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde biotechbedrijf Probiodrug zoekt samenwerking met farmabedrijven om zijn onderzoek naar een geneesmiddel tegen alzheimer te financieren. Dat meldt de Duitse onderneming dinsdag bij de publicatie van zijn jaarcijfers.
'Het aangaan van een of meer industriële partnerschappen' is een van de doelstellingen die het biotechbedrijf zichzelf stelt. Probiodrug zegt nog genoeg geld te hebben om zijn activiteiten dit jaar te financieren.
Het nettoverlies kwam vorig jaar uit op €8,0 mln, min of meer volgens verwachting. Dit jaar zal het verlies lager uitkomen, zo verwacht de onderneming. Dat betekent dat Probiodrug nog genoeg geld in kas heeft om heel 2018 door te komen. De kaspositie bedroeg eind vorig jaar €10,3 mln.
Vervolgonderzoek
Het bedrijf moet echter wel op zoek naar nieuw kapitaal voor de financiering van vervolgonderzoek naar zijn belangrijkste kandidaatsmedicijn PQ912. Probiodrug wil twee studies starten naar de veiligheid en optimale dosering van het middel, een in de Verenigde Staten en een in de Europese Unie.
Het Europese onderzoek zal opnieuw onder leiding staan van Philip Scheltens, een hoogleraar van het VUmc in Amsterdam en een grote naam in het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De Nederlandse biotech-ondernemer Kees Been heeft zich, zo blijkt uit een persbericht van Probiodrug, teruggetrokken uit de raad van commissarissen.

fd.nl/beurs/1248365/biotechbedrijf-pr...
harvester
0
quote:

harvester schreef op 3 april 2018 21:15:

Cellectis S.A. (CLLS)Nasdaq GM USD 38.42+7.69 (+25.02%)
As of 3:10PM EDT. Market open.Volume 1,114,020
Avg. Volume 187,634

Dat zag ik niet aankomen, maar geeft aan dat er weer wat reuring is in de biotech en dit keer niet omdat er iets niet goed gaat (althans nu nog niet, al blijft kanker onderzoek risky)

April 3 (Reuters) - Pfizer Inc said on Tuesday it would take a 25 percent stake in Allogene Therapeutics to accelerate the development of CAR T cell therapies sourced from donors instead of patients.

CAR T drugs are seen as the future of cancer treatments, with a number of drugmakers looking to boost their pipeline with such drugs.

San Francisco-based Allogene specializes in allogeneic therapies that are engineered from cells of healthy donors, allowing them to be stored for "off-the-shelf" use and reducing the time patients must wait for treatment.

Allogene is co-founded and led by former Kite Pharma executives, including its former chief executive, Arie Belldegrun, who sold Kite to Gilead Sciences Inc for $12 billion last year.

"The agreement marks a shift in Pfizer's strategy from an active role to a passive role in the CAR-T space," Guggenheim analyst Tony Butler said in a client note.

Waarom laat Pfizer dit over aan Allogene en waarom nemen zij slechts een 25% belang? Wat betekent dit voor autologic treatments van ondermeer Kite?
Zal dit betekenen dat autologics aan belang gaan inboeten of betekent dit dat doorontwikkeling van autologic treatment processes belangrijk gaat worden?.
MtBaker
0
quote:

harvester schreef op 3 april 2018 21:49:

[...]

Waarom laat Pfizer dit over aan Allogene en waarom nemen zij slechts een 25% belang? Wat betekent dit voor autologic treatments van ondermeer Kite?
Zal dit betekenen dat autologics aan belang gaan inboeten of betekent dit dat doorontwikkeling van autologic treatment processes belangrijk gaat worden?.

vroeg stadium dus nog voorzichtig, groot volume dus wellicht eerste indruk van de markt positief.

Door de lage rente zwerft er nog veel geld zeer flexibel rond.
voda
0
Weer groen licht voor Curetis in Singapore

Gepubliceerd op 4 apr 2018 om 12:26 | Views: 942

Gerelateerde instrumenten
Curetis 16:20
6,12 +0,38 (+6,62%)

AMSTERDAM (AFN) - Het Duitse biotechbedrijf Curetis, dat een beursnotering heeft in Amsterdam, heeft opnieuw goedkeuring gekregen voor het vermarkten van het diagnose-apparaat Unyvero van de toezichthouder in Singapore. Eerder gold die goedkeuring voor het diagnosticeren van longontsteking, nu mag het apparaat ook gebruikt worden om bloedinfecties op te sporen.

De goedkeuring is gegeven aan samenwerkingspartner Acumen Research Laboratories. Die dacht in februari al dat goedkeuring in landen als Maleisië, Thailand en Indonesië ook snel kan worden gerealiseerd.

Curetis kreeg dinsdag goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FDA om het Unyvero-systeem in de Verenigde Staten op de markt te brengen voor het vaststellen van luchtweginfecties.
voda
0
Roche rondt overname Flatiron Health af

Gepubliceerd op 6 apr 2018 om 07:25 | Views: 542

Roche Holding GS 05 apr
218,55 +4,20 (+1,96%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Farmaceut Roche heeft de overname van Flatiron Health afgerond. De Zwitsers betalen circa 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro) voor Flatiron Health, een bedrijf dat is gespecialiseerd in op kanker gerichte registratietechnologie.

Roche had al 12 procent van de aandelen de start-up in handen. Flatiron komt uit de koker van Google-moeder Alphabet en is opgericht door Nat Turner en Zach Weinberg, die bijna tien jaar geleden een advertentie-techbedrijf aan Google verkochten. In 2016 investeerde Roche al eens 175 miljoen dollar in het Flatiron. Ook Alphabet investeerde eerder al miljoenen in het bedrijf.

Flatiron stelt artsen en onderzoekers in staat om via medische dossiers de effectiviteit van verschillende benaderingen te onderzoeken.
voda
0
Novartis neemt AveXis over
Transactiewaarde 8,7 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Novartis neemt voor 8,7 miljard dollar AveXis over. Dit meldde de Zwitserse farmaceut maandag voorbeurs.

Novartis spreekt van een aantrekkelijke overname met potentiële piekverkopen van meerdere miljarden dollars, een sterk operationeel kerninkomen en een bijdrage aan de winst per aandeel vanaf 2020.

Novartis is van plan de zorg in de spierziekte SMA te transformeren en zijn positie als leider in de gentherapie en neurowetenschappen te verstevigen.

AveXis' belangrijkste product, AVXS-101, heeft de potentie om de allereerste eenmalige genvervangende therapie voor de spierziekte SMA te worden. De therapie wordt in de Verenigde Staten aangeduid als een doorbraaktherapie en heeft in de Europese Unie de zogenaamde PRIME-status gekregen. Het Amerikaanse patent zal vermoedelijk in 2019 beschikbaar zijn.

De overname wordt naar verwachting medio 2018 afgerond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
aossa
0
Samenwerking pijnbestrijding!

www.madeinvlaamsbrabant.be/nieuws/gal...

De Tijd Het Duitse Grünenthal, gespecialiseerd in pijnbestrijding, start een samenwerking met de Leuvense universiteit voor de ontwikkeling van nieuwe, krachtige pijnstillers. De Leuvense onderzoekers Joris Vriens en Thomas Voets legden tot in detail bloot waarom we ons hand terugtrekken van een te hete pan of uit te warm water. De ontrafeling van de overdracht van pijnsignalen leverde hen eerder dit jaar een publicatie op in Nature, een van de meest vooraanstaande wetenschappelijke vakbladen. De onderzoekers toonden aan dat drie zogeheten ionkanalen in lichaamscellen een cruciale rol spelen bij acute pijn. Het opende meteen ook een nieuwe piste om chronische pijnen, een zwaar onderschat probleem in de medische wereld, te bestrijden. Denk daarbij aan gewrichtspijn, pijn na een operatie, zenuwpijn, migraine, enzovoort. 60 miljoen euro Het Centre for Drug Design and Discovery (CD3), in 2016 opgericht binnen de KULeuven met 60 miljoen euro ter beschikking, pakte het onderzoek vast en ontwikkelde potentiële geneesmiddelen die bij proefdieren de pijnsignalen via die ionkanelen blokkeerden. Het onderzoek kwam vervolgens in het vizier van Grünenthal dat de middelen verder zal finetunen en op mensen gaat testen. Grünenthal is met 1,3 miljard euro omzet en 5.500 werknemers een farmabedrijf van formaat. Het Duitse familiebedrijf is onder andere gekend van Tramadol, een opioïde pijnstiller. Alternatief voor opioïden 'Er is nood aan nieuwe middelen', zegt Patrick Chalkin, managing director van CD3. De huidige pijnstillers werken ofwel niet effectief genoeg, of hebben neveneffecten. Van opioïden is bijvoorbeeld gekend dat ze verslavend zijn, een probleem dat vooral in de VS op kritiek botst. CD3, dat intussen 35 onderzoekers telt, stond eerder dit jaar aan de wieg van Rewind Therapeutics dat 15 miljoen euro startgeld kreeg van onder andere Merck en Boehringer Ingelheim om nieuwe medicijnen tegen multiple sclerose te ontwikkelen. Met het pijnonderzoek koos CD3 voor een samenwerking in plaats van een spinoff. 'Pijnbestrijding is een moeilijk domein', klinkt het. 'Voor elk onderzoek kijken we wat de beste route is om het naar de patiënt te brengen. Dat een bedrijf als Grünenthal interesse toonde, maakte de keuze eenvoudiger.' CD3 heeft ook samenwerkingen lopen met onder andere Galapagos, Novartis en Johnson & Johnson. believer liked last!
Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=4&a...
aossa
0
Slechts de helft van jouw lichaam is menselijk en dat kan de medische wetenschap wel eens op zijn kop zetten


Vandaag om 13:02 Bron: BBC

Het menselijke lichaam bestaat maar voor 43 procent uit menselijke cellen. De overige 57 procent zijn virussen, parasieten, bacteriën en andere microscopische kolonisten. Dat is een pak meer dan aanvankelijk werd aangenomen en dat kan een enorme gevolgen hebben voor de medische wetenschap.

Hoe vaak je je tanden ook poetst, doucht en je kleren wast: je bent van kop tot teen bedekt met microscopisch leven. Niet enkel op, maar ook in je lichaam is het een exotisch allegaartje van microscopisch materiaal. En wat blijkt: dat allegaartje is een pak groter dan eerst gedacht.

Aangenomen werd dat voor elke tien menselijke cellen er één microscopische levensvorm in ons lichaam leeft, maar nu blijkt die ratio eerder één op één. De grootste concentratie bacteriën en andere miniature wezens bevindt zich in onze darmflora.

Van allergie tot Parkinson

Hoe we naar bepaalde ziektes en aandoeningen kijken, van allergieën tot de ziekte van Parkinson, is op een sneltempo aan het veranderen dankzij een alsmaar betere kennis van ons microbioom. “Je bent meer microbe dan mens”, vertelt professor Rob Knight van de universiteit van San Diego aan de BBC. Dit is volgens hem vooral van belang op genetisch niveau.

Het menselijke genoom bevat om en bij de 20.000 genen. Elk gen is één instructie of een set regels die bepaalt hoe we opgebouwd zijn en functioneren. Maar is sprake van een wisselwerking tussen het menselijk DNA en dat van ons microbioom. Samengevoegd komt dat neer op 2 tot 20 miljoen ‘instructies’. “We hebben dus niet één genoom, het DNA van onze microben zijn in feite een tweede, parallelle genoom, bovenop het onze. Wat ons tot mensen maakt, is in naar mening, de combinatie van ons DNA en het DNA van onze microben.”

Infectieziekten en symbiose

De wisselwerking tussen ons lichaam en die microscopische kolonisten is doorheen geschiedenis van de medische wetenschap veelal als een strijd beschouwd. Met antibiotica en vaccins hebben we veel dodelijke ziektes de wereld uitgeholpen, maar in die strijd hebben volgens de professor mogelijk veel van de goede bacteriën vernietigd. “We hebben fenomenaal werk geleverd in de strijd tegen infectieziekten, maar tegelijkertijd zien we een schrikwekkende stijging van het aantal allergieën en auto-immuunziektes. Ons onderzoek naar het microbioom bekijkt hoe veranderingen daarin hebben bijgedragen tot een hele resem nieuwe ziektes en aandoeningen.”

Zo zijn er verregaande verbanden te vinden tussen de darmflora en verschillenden aandoeningen: gaande van de ziekte van Parkinson, obesitas, depressies, autisme en zelfs of chemo aanslaat in geval van kanker, aldus nog professor Knight.

Obesitas in muizen

In het geval van overgewicht en obesitas is het verband volgens de professor best wel duidelijk. Dat bleek uit een experiment met “steriele” muizen (opgekweekt in de meest sanitaire, bacterieloze omstandigheden mogelijk). “We hebben kunnen aantonen dat muizen dikker of dunner werden naargelang de bacteriën die we inplantten. Als we die uit fecaal materiaal van obese mensen namen, werden de muizen dikker en omgekeerd. Bovendien vielen obese muizen af, als we ze het microbioom van een mager persoon inplantten.”

“Dit is best verbluffend, maar het is maar de vraag of we dit gaan kunnen vertalen naar mensen.”

Dr Trevor Lawley van het Wellcome Trust Sanger Instituut meent van wel. “Zieke mensen hebben een defect microbioom, het idee is hier om bepaalde ontbrekende flora en bacteriën opnieuw te introduceren.” In de behandeling van darmziektes, zoals colitis ulcerosa (een chronische darmaandoening), heeft de methode al uitstekende resultaten geboekt. “Ik ben van overtuiging dat vele ziektes die we bestuderen, gedefinieerd zullen worden aan de hand van een cocktail van schimmels, virussen en bacteriën.” En hoewel microbiotische geneeskunde in de kinderschoenen staat, is het volgens Lawley niet eens zo gek dat deze goudmijn aan informatie aangewend gaat worden. “Een theelepel poep bevat meer informatie aan DNA van die microben dan letterlijk één ton aan dvd’s. Momenteel spoelen we informatie gewoon door. We zouden er veel meer mee kunnen doen.”
voda
0
FMR meldt eerste belang in Pharming
Nipt boven meldingsgrens.

(ABM FN-Dow Jones) FMR heeft een eerste belang in Pharming Group gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 9 april 2018.

FMR meldde een kapitaalbelang van 3,14 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Adviespanel bij Curetis in VS

Gepubliceerd op 11 apr 2018 om 10:06 | Views: 924

Curetis 16:03
5,24 +0,08 (+1,55%)

AMSTERDAM (AFN) - Het in Amsterdam genoteerde biotechnologiebedrijf Curetis heeft in de Verenigde Staten een adviespanel opgezet ter ondersteuning van de invoering van een technologie die het heeft ontwikkeld voor de analyse van weefselmonsters. Het panel bestaat volgens Curetis uit vijf voorstaande experts op het gebied van onder meer besmettelijke ziektes.

De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft onlangs voorlopige goedkeuring gegeven voor bepaalde toepassingen van de zogeheten Unyvero-technologie van Curetis. Het gaat daarbij om diagnoses van infecties aan de luchtwegen. Het panel moet helpen met de klinische introductie van Unyvero.
voda
0
Biotechbedrijf Mimetas haalt €17 mln op in nieuwe kapitaalronde

Het Leidse biotechnologiebedrijf Mimetas heeft voor $20,5 mln (€16,6 mln) financiering aangetrokken. Een internationaal syndicaat uit Azië en Europa steunt de expansie van het Leidse biotechnologiebedrijf, dat ook vestigingen heeft in de Verenigde Staten en Japan, maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Mimetas ontwikkelt onder meer microchips waarmee medicijnen in menselijke weefsels getest kunnen worden.Foto: Mimetas

Tot de investeerders behoren onder andere de Nederlandse investeringsmaatschappijen Aglaia, InnovationQuarter (Zuid-Holland) en Oost NL (Oost-Nederland). Andere geldschieters zijn het Belgische familiebedrijf Korys, het Taiwanese Cathay Ventures en een Singaporese financierder met de naam European Life Sciences Growth Fund.

Commerciële expansie
Bij een vorige kapitaalronde investeerde Mimetas de opbrengst van enkele miljoenen euro's in de geautomatiseerde productie van zijn OrganoPlates in Twente. Met deze plaatjes, ook wel 'orgaan-op-een-chip' of microfluïdische chips genoemd, kunnen medicijnen in menselijke weefsels getest worden. De chips werden tot voor kort nog handmatig gemaakt in Leiden, maar de productie is sinds enige tijd overgeheveld naar een geavanceerde productiefaciliteit in Enschede.

Met de jongste financiering kan Mimetas de commerciële expansie van zijn OrganoPlates versnellen en nieuwe producten ontwikkelen. De nieuwe technologie van 'organen-op-een-chip' heeft betrekking op een geavanceerde kweekplaat, waarmee kleine 3D-stukjes menselijk weefsel of organen worden gekweekt.

Betere voorspelling
Door het toedienen van geneesmiddelen aan deze weefsels kunnen de effecten van geneesmiddelen op mensen beter worden voorspeld, waardoor het gebruik van proefdieren in sommige gevallen overbodig kan worden en kosten kunnen worden bespaard.

Lees ook
Novartis koopt AveXis: weer miljardenovername in farmasector

Mimetas heeft de afgelopen jaren vaker geld opgehaald bij investeerders. Ook toen participeerde Oost Nederland en staken ook durfinvesteerders van het Zeeuws Investeringsfonds geld in het veel belovende biotechnologiebedrijf, dat al veel klanten heeft in de wereldwijde top-50 van farmaceutische bedrijven. Mimetas profiteerde de laatste jaren ook optimaal van innovatieregelingen van het ministerie van Economische Zaken.

fd.nl/ondernemen/1249552/biotechnolog...
voda
0
Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Kiadis Pharma
Koopaanbeveling blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel op het aandeel van Kiadis Pharma verhoogd van 22,00 naar 25,00 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling.

Volgens analist Peter Welford voldoet Kiadis met zijn behandeling tegen leukemie, ATIR101, aan een onvervulde behoefte. Verder heeft het biofarmaceutische bedrijf voldoende geld in kas. Kiadis maakte vrijdagochtend bekend dat de kaspositie in 2017 is verbeterd. Bovendien werd in maart nog eens ruim 23 miljoen euro aan vers kapitaal opgehaald, waardoor er nu bijna 48 miljoen euro in kas zit.

"Hiermee kan een cashburn gefinancierd worden tot en met het derde kwartaal van 2019" , schat Welford in. Wel zal Kiadis meer financiering nodig hebben voor het afronden van het Fase 3 onderzoek en de lancering van het middel in Amerika, meent de analist van Jefferies.

Dat laatste, het verkrijgen van voldoende financiering, is ook een risico voor het bedrijf, net als eventuele klinische of regelgevende terugslagen als ook problemen bij het uitvoeren van de commerciele strategie van ATIR101.

Het aandeel Kiadis Pharma steeg vrijdag 2 procent op 9,44 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Kiadis versterkt kaspositie in 2017
Verlies loopt op.

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma heeft in 2017 de kaspositie versterkt door nieuwe aandelen uit te geven, maar zag daarnaast het nettoverlies wel oplopen. Dit bleek vrijdag uit de jaarresultaten van het biotechbedrijf.

De kaspositie bedroeg aan het einde van het jaar 29,6 miljoen euro, ten opzichte van 14,6 miljoen euro eind 2016. Het concern haalde dan ook ruim 60 miljoen euro op via de uitgifte van aandelen en obligaties.

Begin maart 2018 haalde Kiadis nog eens 23,4 miljoen euro op via een emissie. Aan het einde van het eerste kwartaal stond de kaspositie daardoor op 47,7 miljoen euro.

Het verlies liep echter ook op voor het biotechbedrijf dat in Amsterdam gevestigd is. Operationeel leed Kiadis een verlies van 16,1 miljoen euro, waar dat in 2016 nog 11,4 miljoen euro was. Het nettoverlies liep op van 14,8 miljoen naar 17,0 miljoen euro.

Er werd geen omzet behaald.

"Wij kunnen op 2017 terugkijken als een echt jaar van transformatie, waarin we goed op weg zijn om van Kiadis Pharma een bedrijf te maken in een Fase-3 klinisch en commercieel stadium", zei CEO Arthur Lahr in een toelichting.

Kiadis is volgens de topman "goed op weg" om in het vierde kwartaal van 2018 een 'CHMP'-opinie te verkrijgen voor ATIR101. Indien dit slaagt, dan zou dit de goedkeuring van de Europese Commissie mogelijk maken in het eerste kwartaal van 2019, met potentiële lancering in een aantal Europese landen vanaf de tweede helft 2019.

Het aandeel Kiadis Pharma sloot donderdag 1,8 procent hoger op 9,20 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Mylan wil consumentenzorgtak Merck kopen'

Gepubliceerd op 13 apr 2018 om 12:02 | Views: 460

Merck & Company 16:20
57,00 +0,26 (+0,46%)

FRANKFURT (AFN) - De Amerikaanse maker van generieke medicijnen Mylan is in gevorderde gesprekken om de consumentengezondheidstak van de Duitse farmaceut Merck te kopen. Bronnen rond de verkoop hebben dat aan persbureau Reuters verteld. Mylan zou tussen de 3,5 miljard euro en 4 miljard euro willen betalen.

Andere geïnteresseerden wilden niet de prijs neerleggen die Merck voor de divisie in gedachten had. Onder andere Nestlé en RB, voorheen bekend als Reckitt Benckiser, hadden eerder interesse getoond.

Merck wil de consumentengezondheidstak van de hand doen om daarmee onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen op recept te bekostigen. De divisie omvat onder andere vitamines van Neurobion en voedingssupplementen van Seven Seas.
aossa
0
Rusland reageert na de aanvallen op Syrië door cyberaanvallen, meer trollen, meer spionnen en meer fake-news...

Opletten dus, ook hier!

www.gva.be/cnt/dmf20180415_03463237/r...
voda
0
Shire verkoopt oncologietak
Verkoop lever 2,4 miljard dollar op.

(ABM FN-Dow Jones) Shire heeft zijn oncologie-onderdeel verkocht aan Servier voor 2,4 miljard dollar. Dit maakte het Ierse biotechbedrijf maandagochtend bekend.

De verkochte activiteiten groeien en zijn winstgevend, maar behoorden volgens Shire niet langer tot de kernactiviteiten. De oncologische divisie behaalde in 2017 een omzet van 262 miljoen dollar.

Shire overweegt de opbrengst van de desinvestering uit te keren aan aandeelhouders via een inkoopprogramma van aandelen. De verkoop zal naar verwachting in het lopende kwartaal worden afgerond.

Vorige week werd bekend dat het Japanse Takeda Pharmaceutical overweegt een bod uit te brengen op Shire. Er werden geen financiële details gemeld over een mogelijk bod.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Investeerder Advent koopt divisie Sanofi'

Gepubliceerd op 16 apr 2018 om 08:13 | Views: 727

Sanofi 16:19
65,42 -0,57 (-0,86%)

PARIJS (AFN) - Advent International neemt het onderdeel dat generieke medicijnen maakt over van de Franse farmaceut Sanofi. De Amerikaanse investeerder betaalt ongeveer 2 miljard euro inclusief schulden, lieten bronnen rond de overname weten aan persbureau Bloomberg. Het bestuur van Sanofi zou mogelijk maandag al over de deal stemmen.

De verkoop van de divisie past in een twee jaar geleden ingezet proces waarbij Sanofi zich meer is gaan richten op biotechnologie en nieuwe medicijnen. De generieke medicijnen, die ondergebracht zijn onder de merknaam Zentiva, passen daar niet meer bij. Sanofi kocht het Tsjechische Zentiva, dat zijn wortels heeft in een 15e eeuwse Praagse apotheek, in 2009.

Behalve Advent International waren naar verluidt ook investeerders BC Partners en Carlyle Group en de Braziliaanse medicijnenmaker EMS geïnteresseerd.
voda
0
Advent koopt Sanofidivisie Zentiva

Gepubliceerd op 17 apr 2018 om 09:02 | Views: 603

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Advent International neemt het onderdeel dat generieke medicijnen maakt over van de Franse farmaceut Sanofi. De Amerikaanse investeerder betaalt een bedrag van 1,9 miljard euro inclusief schulden. De deal moet voor het einde van het jaar zijn afgerond, zo meldde Sanofi. Geruchten over de op handen zijnde overeenkomst deden eerder al de ronde.

Sanofi is zich de laatste tijd meer gaan richten op biotechnologie en nieuwe medicijnen. De generieke medicijnen, die ondergebracht zijn onder de merknaam Zentiva, passen daar niet meer bij. Sanofi kocht het Tsjechische Zentiva, dat zijn wortels heeft in een 15e eeuwse Praagse apotheek, in 2009.
voda
0
Curetis breidt diagnosetechnologie uit

Gepubliceerd op 18 apr 2018 om 08:23 | Views: 942

Curetis 12:33
5,86 +0,70 (+13,57%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Curetis introduceert komend weekend een nieuw product dat het mogelijk maakt snelle diagnoses te stellen bij urineweginfecties. Het Duitse bedrijf met een beursnotering in Amsterdam verwacht op korte termijn het benodigde Europese keurmerk te krijgen voor de test.

De zogeheten UTI Application Cartridge is een aanvulling op het diagnosesysteem Unyvero. Voor deze technologie kreeg Curetis vorige maand een Amerikaans patent toegewezen. Unyvero onderzoekt weefselmonsters op verschillende soorten infecties.

Curetis presenteert de cartridge op een congres voor infectieziekten in Madrid. Op hetzelfde evenement geeft het bedrijf een update over zijn samenwerking met een Chinese branchegenoot voor de diagnose van antibioticaresistentie.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 13:14
Koers 27,240
Verschil -0,100 (-0,37%)
Hoog 27,580
Laag 27,180
Volume 14.247
Volume gemiddeld 80.180
Volume gisteren 66.099

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront