Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Uitspraken CEO Ethereum gaan viral

Uitspraken Vitalik Buterin, CEO van Ethereum, gaan viral

De ruzie tussen de oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, en de zelfbenoemde 'bitcoin-uitvinder' Craig Wright is nog lang niet ten einde.

Gisteren deelde Buterin via Twitter zijn ideeën over de presentatie van Bitcoin, Controversy over Principle tijdens de Deconomy-conferentie. Hierin uitte hij zijn kritiek op Bitcoin.com-CEO Roger Ver, vervent aanhanger van BCH, en Craig Wright, de vermeerde bedenker van bitcoin.

Spannende Q&A

Het bleef echter niet bij een Twitter-conversatie. Kort nadat Buterin zijn tweets had geplaatst, 62 welgeteld, voor de liefhebbers hier terug te lezen, kwamen er beelden op Twitter online. Hierop stelde Buterin een aantal van de onjuiste beweringen van Wright aan de kaak tijdens een Q&A-sessie na afloop van de presentatie.

Vitalik dropt een bom. Hij vraagt zich hardop het volgende af: Given that [Wright] makes so many non-sequiturs at this stage, why is this fraud allowed to speak at this conference?” De confronterende opmerking werd masaal door de zaal toegejuicht.

Sceptisch

Dit is overigens niet de eerste keer dat Buterin en Wright met elkaar in de clinch liggen.

De oprichter van Ethereum is al lang sceptisch over Wrights beweringen dat hij de persoon achter het mysterieuze psoudoniem Satoshi Nakamoto is. Een paar maanden geleden vroeg Buterin Wright al eerder om de waarheid te vertellen en het publiek te melden dat hij niet de man achter Satoshi Nakamoto is.

Wright werd onlangs voor de rechter gedaagd. In deze zaak werd hij beticht van het oplichten van zijn voormalige zakenpartner voor een bedrag van $5 miljard.

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen. Meer op www.madelonvos.nl

Auteur: Madelon Vos

Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast, heeft zij een eigen YouTubekanaal en geeft ze het vak Technische Analyse op de Hogeschool van Amsterdam. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel belegg...

Meer over Madelon Vos

Recente artikelen van Madelon Vos

  1. dec '20 Bitcoin doorstaat perfect storm met speels gemak 85
  2. nov '20 Bitcoin heeft genoeg ruimte voor een verdere koersstijging 147
  3. nov '20 De bitcoin bull run is begonnen! 62

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 april 2018 01:31
    quote:

    plof® schreef op 4 april 2018 23:06:

    Pure zwendel. Maar ondertussen zijn deze heren wel miljardair dankzij de veel te dure muntjes aankoop van uw hardverdiende centjes.
    Misschien wel... zolang de "whales" hun stuwmeer van crypto's middels "pump en dump" kunnen verkopen aan de believers. Alleen dan lopen ze (volledig) binnen. Tot die tijd zijn ze sowieso al fuckin rijk en lachen ze zich een deuk om al die nitwits.
  2. nederhoed 8 april 2018 21:49
    @plof

    Vitalik zou 520 duizend ether bezitten. De waarde daarvan is op het moment van schrijven ongeveer 170 miljoen euro. Verre van miljardair.

    Ether is de munt achter Ethereum, de blockchain voor smart contracts, wat Vitalik Buterin heeft bedacht en met een groep ontwikkeld. Dit is niet veel anders dan hoe de oprichter van Facebook zijn vermogen verkreeg.
    Dat classificeren als "pure zwendel" is zwaar onterecht.

    Craig Wright heeft nooit hard kunnen maken, dat hij de bedenker is van Bitcoin. Zijn bewering is inderdaad pure zwendel.

    Van Craigh Wright is onbekend hoeveel hij bezit. Maar het is erg onwaarschijnlijk dat hij miljardair is.

    Bron vermogen Vitalik: medium.com/@slacknation/vitaliks-ethe...
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links