TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom april doet wat hij wil

3.047 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 149 150 151 152 153 » | Laatste
pwijsneus
0
@Tomtom25 + Ron ab!

Ik heb ook blendle, aanrader voor iedereen trouwens!

Waar stond die in?

PSV!!1!
Beursboertje
16
Beste mensen, er kloppen in onze westerse maatschappij te veel zaken de laatste decennia niet. De ongebreidelde geldzucht van hen die invloed hebben loopt de spuigaten uit. Ik ben tuk op geld, het maakt niet gelukkiger maar het leven wel gemakkelijker. Tuk op geld betekent voor mij niet mijn saldo te verhogen ten koste van. Dit gaat zo ook over Tomtom, wacht maar even. Tuk op geld dus en er kloppen veel zaken niet. Menselijkerwijs.

Ik ga als apneupatiënt naar het ziekenhuis om mijn Cpap uit te laten lezen en stap na tien minuten de deur weer uit: rekening 550 euro. Geen advies, een barse specialist die mij ook nog even vertelt dat ik niets over mijn gebruik van het apparaat te zeggen heb. De zorgverzekeraar zegt dat dit normaal is, er zijn afspraken met de zorgverlener gemaakt.
Ik ga naar de fysio: de beste man zegt dat ik alles zelf moet doen. Na vier keer 20 minuten slechts naar hem geluisterd te hebben (zijn manier van hardlopen, zijn naderende pensioen, zijn werkzaamheden voor de atletiekclub) cancel ik de verdere behandeling, er zit geen schot in de voortgang. De rekening betaal ik opgelucht, ik doe het voortaan inderdaad wel zelf. Het gaat nog steeds richting Tomtom, dus wacht nog even.
Ik word doodgegooid met verzoeken geld naar goede doelen over te maken, o.a. naar vluchtelingenwerk. Ik geef geen geld aan goede doelen. Wel heb ik mijn huis aan het COA aangeboden als opvangplaats toen er een paar jaar geleden een groot tekort aan was. Enige restrictie: geen vaste beloning, slechts de werkelijke kosten: hypotheek, energie en een nulmeting. Ik zou er dus geen cent beter van worden. Wel een onderbouwd antwoord. Het is geweigerd. Die mensen werden bijvoorbeeld voor een vermogen opgevangen in o.a. bungalowparken. Tuurlijk, centraal is het gemakkelijker problemen te beheersen maar het had hen, ik kan twee gezinnen en een alleenstaande herbergen, een enorme besparing opgeleverd. Waar een wil is is een weg. Zo heb ik nog meer voorbeelden van zaken die niet kloppen, in natuurlijk mijn beperkte visie, maar dan wordt dit verhaal te lang.

Nu naar Tomtom. Ik ben een trouw lezer van dit forum. Gebrek aan kennis verhindert mij inhoudelijk kennis te delen. Maar lezen en proberen te begrijpen doe ik wel. De technische en tactische benaderingen laat ik even schieten. Het gaat mij om de inhoud van de bijdrages en dan de zogenoemde spielerei van de bestuurders. Ik kan het niet geloven. Als het klopt wat hier beweerd wordt dan mogen meneer Goddijn en consorten zich de ogen uit de kop schamen. Ik ben naïef, kan het me niet voorstellen, Tatje volgend in zijn post van hierboven, dat iemand zo smerig kan zijn. Natuurlijk, als belegger wil je winst en als je denkt dat er voorlopig niets te halen valt stap je uit. Winst wil de Board ook. Maar de manier waarop dat hier weergegeven wordt is vies. Wraak is niet mijn ding in deze maar kan me het goed voorstellen.

Volgens mij zit het zo: meneer Goddijn speelt hoog spel, erg hoog. De tijd achterhaalt iedereen, lees, de concurrent zit niet stil. Ofwel is hij ervan overtuigd goud in handen te hebben met zijn bedrijf opzich, ofwel sleept hij er voor hemzelf en vazallen het maximale uit. Ik lees al jaren een smerige delisting, downplayen, juridisch op het randje en dat soort kreten. Ik geloof het niet. Of eigenlijk, ik wil het niet geloven. Ik denk dat hij voor het ultieme gaat, de absolute winst. Naïef, ik weet het maar nogmaals, zo vies als de voortekenen zijn weiger ik daar in mee te gaan. Zo smerig kan een mens niet zijn.
De grote roerganger zal zijn bemanning een veilige haven in willen loodsen, ons als beleggers ook. Hij heeft zijn bewegingsvrijheid en bestaansrecht immers aan ons te danken? Nee, hij staat een groter doel voor met ons als medewinnaars. Mocht dat niet zo zijn dan sta ik garant, naar rato van hoeveelheid aandelen, van mijn bijdrage in verhaal.
Persoonlijk gaat een delisting mij niets kosten, een ramp daargelaten. Ik zit er in op zes rond, met een voldoende hoeveelheid voor een onbezorgde oude dag en veel steun aan mijn kinderen. Daarnaast een berg turbo's op 5,50, wie doet mij wat. De hopelijke winsten gaan voornamelijk naar mijn geliefden, ik ben gelukkig met mijn geliefde, mijn en hun kroost en mijn tuintje.
Maar toch, ondanks de verworven extra centen, zou ik bij voornoemde strategie van de Board een vies gevoel hebben bij de strategie die mij dat opgeleverd heeft. Het klopt gewoon niet dat dit zo kan, wij het risico, zij de centen, zij zijn groot en ik is klein. Een verkeerde wereld. Tien minuten een SD-kaartje Cpap lezen en 550 euri, vier behandelingen fysio zonder actie en een vette rekening, zorgdirecteuren die zichzelf waanzinnige salarissen toebedelen, politici die de zaak belazeren, zorgverleners die de volle buit opeisen met daartegenover armlastigen die de tandarts mijden, werklozen die vlak voor hun pensioen hun spaargeld mogen consumeren (ik ken een paar), nouja, noem de misstanden maar op. Volgens mij val ik in herhaling, teruglezen doe ik niet, maar er klopt teveel niet. Het wil er bij mij niet in, terug naar Tomtom, dat heer G. zijn redders naait. Hij gaat ons verrassen. Zeg ik.
Tja, zegt Tatje dan.

[verwijderd]
0
"zo vies als de voortekenen zijn weiger ik daar in mee te gaan. Zo smerig kan een mens niet zijn. "

Wake up!
ketchup
3

geloof niet dat HG bewust uit is aandeelhouders te naaien, maar hij ziet TT gewoon als het bedrijf van de Founders en behartigt enkel hun belangen en de belangen van de mensen die voor TT werken, al ware het een private onderneming

de Beursgang diende enkel tot doel 13 jaar geleden een groot gedeelte van hun vermogen veilig te stellen, toch een controlling stake te houden met een aanzienlijk belang, alle belangrijke posten in te nemen door de oprichters en intimi en verder met vreemd kapitaal door te groeien naar een miljarden bedrijf.

de reguliere aandeelhouder is in deze totaal ondergeschikt, is niet bij machte " de band of brothers " te breken en heeft geen invloed op het bestuur.
een raad van commissarissen bij een beursgenoteerd bedrijf moet zeer kritisch kijken naar de ontwikkeling binnen een bedrijf, maar deze kunnen ook bij TT geen vuist maken , of zijn gewoon niet mondig genoeg.

er gaat pas iets veranderen als er bestuurlijk wat gaat veranderen, het is echt ongehoord met deze wanprestatie aan de beurs voor waardeontwikkeling en de verrijking van hen die er werken.
dat deze bestuurders er allemaal nog zitten is een wonder, niemand roept men bij TT op ter verantwoording, het is gewoon HUN Toko en niemand doet ze wat, behalve als er iemand, of een wig weet te drijven in die band of brothers, of een vijandige bieding neerlegt waardoor de 45% vd Founders alleen staan tegenover 55% die wil cashen.

we gaan het zien de geruchten machine speelt in ons voordeel en de druk neemt toe
niemand heeft nog enige interesse dit zo zwaar ondergewaardeerde aandeel te promoten, de 2 trouwste sponsors voor analisten ING en ABN hebben het beide uit hun favorietenlijst geschrapt, TT gaat overal uit beleggingsmandjes
koersdoelen van ABN en ING van 14 en 14,50 euro op 12 maand zijn gewoon lachwekkend en hebben nul meer te maken met een investeringsverwachting, het is nu allemaal gebaseerd op een exit of openbreken van de company om waarde te ontstluiten.

een exit nu @ 3 miljard is prima te verdedigen en te onderbouwen - lees de laatsten rapporten er op na - , de combinatie voor risk-factor, verwachtingen van markt ontwikkelingen en hoe de concurrentie zich zal ontwikkelingen wat een invloed heeft op een ieders verdienmodel in deze sector, geeft al voor getemperde LT vooruitzichten
conclusie is dat aan 3 miljard gevende een 12,75 euro prijs per aandeel een faire prijs is.
voilà , de stemming is gezet, komt er iemand die 12 bied, dan moet HG maar verdedigen dat dit te laag is en erover heen gaan, maar denk eerder dat de " band of brothers " meegaan met de Koper onder het nieuwe dak en wij zijn eruit op de high van dik 2 jaar geleden bij vallende beurzen, geen enkele fonds manager die er nog inzit maakt stampij.

kandidaten zijn er zat, maar of die het ook echt willen is een tweede, iedereen is al volop bezig met positionering in de sector en bij vallende beurswaardes geven bedrijven vaak eerder preferentie aan inkoop eigen afgestrafte aandelen dan aan acquisities.
wie er wel serieus mee kunnen opschieten zijn Garmin/Verizon en vooral Garmin zou ook nog wel een formule weten te vinden de founders te matsen.
anders private equity , maar die hun horizon is over t algemeen veel korter en gaan direct aan het werk voor een openbreken van de toko, maar HG wil toch zo graag zijn levenswerk in naam en faam vereeuwigd zien ? .... of heelt een berg cash alle wonden , met een extra earn out for the founders mocht private equity later toch nog veel meer opbrengen bij een break-up sale.

komt Wakkie weer vol in beeld, die weet dat wel voor de Founders te regelen.
[verwijderd]
2
Mooie verhalen wies en beursbroertje. De geruchten machine is iig op stoom, en kan nu in ons voordeel gaan werken. Als er inderdaad een bank bezig is voor verkoop/deelneming, zal er heus nog wel meer naar buiten gaan komen. Iedereen zit er nu bovenop, na het reuters nieuws. Waar rook is, is vuur. We gaan het zien. Succes een ieder!!!!!
[verwijderd]
0
Heb trouwens nog een mail gestuurd naar de telegraaf, betreffende het verwijderde artikel over TomTom. Ben benieuwd wat hun reactie is.
[verwijderd]
1
quote:

Slainte schreef op 8 april 2018 10:46:

'Learning to navigate in cities without a map'

deepmind.com/blog/learning-to-navigat...

Als ik in een vreemde stad ben vraag ik altijd de weg.
Bij voorkeur aan lekkere w*ven.
bik
0
Er liggen inmiddels alweer bosjes lekkere nackte wieven hier op de dijk,mien jong. Grmpft.
[verwijderd]
0
quote:

bik schreef op 8 april 2018 11:55:

Er liggen inmiddels alweer bosjes lekkere nackte wieven hier op de dijk,mien jong. Grmpft.
Hoornse plas?
[verwijderd]
0
Gewoon rechtstreeks vragen op de AVA of een delisting in de plannen zit kan toch ook?
Was geloof ik een paar jaar geleden ook gevraagd waarop Taco antwoordde dat dat niet gaat gebeuren.
[verwijderd]
0
Net alsof Taco daar over gaat. Die is o.a. gekozen op zijn kneedbaarheid door de Founders.

Volgens mij hebben de aandeelhouders alleen iets te verwachten van de RvC. Die moet voor alle aandeelhouders opkomen. Daar aan appelleren zullen ze niet leuk vinden en zal hun gedrag hopelijk wat veranderen.
[verwijderd]
0
quote:

*Natte krant* schreef op 8 april 2018 13:03:

RvC marionetten.
Lijkt er op... Maar RvC is wel verantwoordelijk om HG weer voor 4 jaar als CEO voor te dragen. Misschien een leuke vraag om te vragen wie de vakantiedagen van HG goedkeurd in de RVC. En oh ja hoeveel dagen zijn dat eigenlijk?
[verwijderd]
1
quote:

Accuboor schreef op 8 april 2018 13:11:

[...]
Lijkt er op... Maar RvC is wel verantwoordelijk om HG weer voor 4 jaar als CEO voor te dragen. Misschien een leuke vraag om te vragen wie de vakantiedagen van HG goedkeurd in de RVC. En oh ja hoeveel dagen zijn dat eigenlijk?
Dat was vorig jaar. 1 jaar voorbij.
Gaan “we” dit nog volhouden tot en met 2021?
Ben het goed zat.
Laat er maar een andere sponsor komen.
tatje
0
quote:

F814 schreef op 8 april 2018 12:52:

Gewoon rechtstreeks vragen op de AVA of een delisting in de plannen zit kan toch ook?
Was geloof ik een paar jaar geleden ook gevraagd waarop Taco antwoordde dat dat niet gaat gebeuren.
Je hebt het antwoord gezien van TT op Reuters.

1 zin waar je veel kanten mee op kan.

In reaction to market rumours, Tom Tom denies it has engaged a financial advisor to look for potential buyers.

Taco zei op de kleine beleggersdag, dat de founders niet van plan zijn om TT van de beurs te halen.

Maar een PE, die Tom Tom van de beurs haalt, de rvb en rvc evenals de identiteit van TT in takt laat.

Van de beurs voor 12 euro per aandeel.
terwijl de founders al een prijs hebben afgesproken met de PE vaan ik denk rond de 7 miljard.

Wij krijgen 12 euro per aandeel, de garantie voor de founders is 12 plus 36 is 48.

Gaat de PE TT over tig jaren ( ik denk aan 3 4 5 ) geheel of in gedeelten verkopen, dan wordt er wel een modus gevonden voor de verdeling boven de 7 miljard.

Dus een PE die Tom Tom koopt en van de beurs haalt, is wat anders dan dat de founders Tom Tom van de beurs halen.

12 en de founders al gegarandeerd 48 is toch pure diefstal van de founders tov ons ons kleine beleggers.

Zijn kringen waar pure diefstal snel wordt opgelost.

Natuurlijk zijn alle bedragen ficties, maar ver zal ik er niet naast zitten.

Die Taco ook op de kleine beleggersdag, wat een ... de founders halen TT niet van de beurs, maar via een PE, een andere mogelijkheid kan wel.

Wat was die Taco toen de onderdelen omlaag aant l.llen.

Here veel meer markt aandeel, dus het onderdeel van TT is maar 1,5 miljard waard. .

Amelolly.

Harold Goddijn: we hebben iets gecreeërd dat ons hopelijk zal overleven.

Het gecreëerde, waar Bosch baidu Microsoft Apple Qualcoom zernrin o.a mee willen samenwerken, is toch veel meer waard dan 1,5 miljard.

Dus de rvb en rvc kan vragen over een dislisting via een PE op de AVA verwachten.

Komt het zover :-)

Ik laat consumer PND en hardware met hetzelfde percentage dalen als in 2017.
Ik laat de 3 B2B onderdelen met 15% groeien.

Dan kom ik op een omzet van 860 in 2018.

800 roeptoeteren en rond de AVA van de beurs en niemand kraait meer om dat liegen en bedriegen met 800.

Misschien komen we wel op rond de 900 uit, maar na de AVA zal niemand het nooit weten.

Gewoon mijn mening.

IK blijf ook bij de Reuters post.

Maar een PE is weer iets anders he Harold.

bik
0
Tatio.Wat benne Founders,mien jong? Tell me soon. Gaarne eenvoudig uutleggen,ben nie so slim gelijk U. Grrrrr.
[verwijderd]
0
Tatje,

ik weet niet of we ons met z.n allen gek zitten te maken over een delisting.
Maar wat een naaistreek zou dat toch zijn als je al jaren lang in TT zit denkende het juite aandeel te hebben voor mooie koersaanwas.
Jarenlang met die bullshit en dalende koersen gedeald hebt, en dan met 10 a 12 euri het bos in gestuurd worden

Ik hoop maar dat we het fout hebben.
3.047 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 149 150 151 152 153 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:04
Koers 5,855
Verschil -0,125 (-2,09%)
Hoog 5,925
Laag 5,730
Volume 303.457
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront