Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie Aandelen Europa 2018

969 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
[verwijderd]
0
Europese Aandelen Beurscompetitie
Week 14

Verschijnt Artomo bovenaan de lijst dan weet je dat het rumoerige tijden zijn op de beurs. Met alleen een klein minnetje voor YOOX-Net-A-Porter laat het portefeuille overzicht alleen positieve rendementen zien. Louis Vuitton, Adidas, Pandora en luxury brand Kering (Gucci, Saint Laurent, Puma) zijn de briljanten in haar portefeuille. Ahold Delhaize, Henkel en AB Foods (Primark) zorgen voor enige diversificatie in de portefeuille.

Cezan heeft de recente ontwikkelingen bij Innate Pharma in de immunotherapie voor oncologie patiënten goed weten in te schatten (+13%). Een 8e plaats in de totaalstand is zijn beloning. Hij staat dan net iets hoger dan Bianchi die inboet met Biesse en Interpump. Luxury brand Moncler beperkt de schade (+7.8%).

g.raaier is de 1e nieuweling op de lijst en staat nu 10e. AholdDHansie is met zijn verkenningstocht door de ranglijst beland op de 17e plaats. Heineken, Beiersdorf, Ahold Delhaize, Nestle, Marine Harvest en Br. Am Tobacco is een meer defensief ingestelde portefeuille die het in barre tijden als deze goed gedijt. Industrie en Techniek leveren in en Consumer Goods portefeuilles bloeien op.

De 3e nieuwkomer SenorAcero blijft hangen op een 35e plaats na een voortvarend begin. TomTom en BeterBed hebben zijn rendement geraakt en het zal tijd gaan kosten voor dit gerepareerd is.

Jonas tenslotte kon net voor sluitingstijd behoed worden voor rampspoed. De 1e ingeving is vaak de beste en die zorgt dit kwartaal voor een voortvarende start +1.21% erbij dankzij de Koninklijken Ahold Delhaize en Shell.



[verwijderd]
0
Europese Aandelen Beurscompetitie - Dividenden
Week 14

Het dividend seizoen is begonnen. Spanje, Scandinavië, UK, Zwitserland en verspreid over de overige EU landen druppelen de dividenden binnen. Het is een monniken werk om dit allemaal in goede banen te leiden - maar wekelijks worden de sector overzichten bijgewerkt met daarin de actuele dividend uitkeringen uitgesplitst naar kwartaal.

Het uitkeringsschema (meer exact : de ex-div datums) van 2017 is daarbij de leidraad volgens welke de informatie verzameld wordt naast natuurlijk de diverse bronnen zoals de Bolsa de Madrid, London Stock Exchange of Nordnet.

Het resultaat mag er zijn - een database met dividenden van 600 - 800 Europese bedrijven vastgelegd voor meerdere historische jaren.

Het dividend telt mee in de berekening van het rendement van de portefeuilles van de competitie. Gemiddeld zo'n 2.5 - 3 % per jaar (2017 : 2.73%).

Je hebt dan gelijk een indicatie van wat je er privé aan over houdt. In Zwitserland draag je 35% div belasting af en in Zweden 30% zo bleek afgelopen week uit de privé opgave. Dit kun je aflezen uit het portefeuille overzicht welke de broker op dagelijkse basis beschikbaar stelt aan haar klanten.

Bij de eventuele omrekening van valuta dien je nog rekening te houden met de valuteringsdatum (transactiedatum +2) maar het kan ook zo zijn dat je een rekening in vv aanhoudt waardoor het valutarisico afgedekt wordt. Tweede lijns support heeft afgelopen week precies uitgerekend dat het bij de rendementsberekening dan nog om peanuts gaat - tot in meerdere cijfers achter de komma.



marique
0
Wijzigingen in de deelnemerslijst:
Belegde Boterham eruit vanwege te weinig HG-aandelen.

Nieuw deelnemers Bloom, CP en RDP toegevoegd.

De rangorde volgt het K2 resultaat.
Dat veroorzaakt de eerste weken altijd interessante verschuivingen in het klassement.

De YoY kolom betreft het totaalrendement van k3-17 t/m k1-18 + k2-18. Is dus niet volledig YoY, want 3 kwartalen plus lopende kwartaal.

De rendementen zijn inclusief dividend over betreffende periode.

NB
De kwartaalovergang verloopt niet altijd vlekkeloos. Dus wie fouten tegenkomt, hoeft zich niet in te houden om mij daar fijntjes op te wijzen :-).
Bijlage:
[verwijderd]
0
Performance Super Sectoren

1 Oil & Gas 2.9
2 Personal & Household Goods 2.3
4 Food & Beverage 1.9
5 Retail 1.4

Basic Resources -0.3
(laatste) Industrial Engineering -1.1

Dat komt overeen met het verhaal van deze week. Het geeft een onderbouwing van het rendementsverloop van de diverse spelers portefeuilles weer (zie tekst hierboven).

(of ga naar Aandelenfabriek en klik op logo rechtsonder op pagina voor het complete overzicht.)
[verwijderd]
0
Winnaars / verliezers aandelen Week 14

Bij de verliezers zijn de ex-div aandelen prominent aanwezig. Dat geeft een vertekend beeld.

[verwijderd]
0
Deelnemers portefeuille overzichten K2

Staan op de bce pagina van de fabriek. De rend% in de portefeuilles sluiten weer naadloos aan op die van het totaal overzicht (incl de uitsplitsingen van de valuta- en dividend rend% per kwartaal).

De meeste lijsten zijn nu geactualiseerd en gepubliceerd in de fabriek.

www.aandelenfabriek.nl

[verwijderd]
0
Europese ETF's
Week 14

Het verlies van de iShares IG&S ETF (-3.4%) is als volgt opgebouwd.

De iShares Industrial Goods & Services ETF verliest t/m 6 april -3.4%. De 10 zwaargewichten (40.3%) van de index dragen bij aan een verlies van -1.3%.
De overige 59.7% (94) zijn verantwoordelijk voor de rest van het verlies (-2.1%)

De IG&S aandelen komen voor 60% uit UK (20), Zwitserland (10), Duitsland (20) en Zweden (10). Dit zijn de slechtst presterende landen ETF's.

www.aandelenfabriek.nl/etf-s/
rene l
3
Eindelijk denk je dan, er komt weer rust aan het aandelenfront, maar helaas, het was de ene na de andere draaidag met wel hele aparte uitslagen en de koersen schoten alle kanten uit.

Twister, Fakeboek, de Sleepwet en fakenieuws domineren de wereld, Tesla rijdt zich binnenkort total-loss, nergens ben je meer veilig.
Zelf heb ik nog nooit een facebook account gehad, ik zie het nut er ook niet van in en heb daarnaast niet het idee dat ik er veel aan mis.
Wanneer ze wat van je willen weten komen ze er toch wel achter.

Verder lijkt het economisch gezien best wel redelijk te gaan, maar verdikkeme, afgelopen vrijdag cijfers over de industriele productie van de Duitsers.
Ze vielen tegen, niet zo verwonderlijk, de Duitsers schijnen in Europa in maart het hards getroffen te zijn door de griep en hebben zich massaal ziek gemeld.
In de States schijnt het ook niet veel beter geweest te zijn.
Wel schijnen de autoverkopen in Europa aan te trekken, het zijn voornamelijk de wat kleinere bolides die grif over de toonbank gaan, maar daar is volgens mij helemaal niks mis mee.

Vanmorgen was ik ook nog op de markt, ze hadden er nu 10 rookworsten voor 5 Euro dus ik heb er maar 10 gekocht.
Vlees willen ze in de ban doen, de prijzen fors verhogen, Nederland is te klein, ik wil gewoon vlees op mijn bord omdat ik een omnivoor ben.
En het is belangrijk om gevarieerd te eten en het moet tenslotte ook goed smaken.
Maar ze moeten een beter leven hebben, nou, bij ons in de regio heerst een ware wilde zwijnenplaag, ik zou zeggen, waarom eten we ze niet gewoon op, ze zien er weldoorvoed uit.
Net als bij de Oostvaardersplassen, milieufreeks kermen steen en been, wanneer je de populatie in bedwang houdt en voor de winter het overschot uitdunt en geschikt maakt voor consumptie lijkt mij dit juist goed, ze hebben dan een goed leven gehad.
Ik vind het ook beschamend en bovendien zeer dieronvriendelijk dat ze er op tv vel over been bijlopen.

Maar Nederland gaat gewoon door, er zijn blijkbaar geen belangrijkere zaken, we mogen straks zelfs niet meer roken in onze achtertuin en wanneer Juncker straks met pensioen gaat steken er nu al de geruchten de kop op dat er in Europa een algehele drooglegging plaats gaat vinden.
Sterke drank gaat in de ban en er mag alleen nog maar alcoholvrij bier geschonken worden.

De huizenmarkt toont ook oververhitte waardes.
Huizen worden bestens gekocht zonder na te denken en zelfs de blokhuttenslijters die op zondagmorgen bij Harrie aanschuiven doen goede zaken.

Vele mensen kopen nu huizen met ernstig achterstallig onderhoud en verborgen verbreken.
En dan te bedenken dat ze straks ook nog flink in de buidel moeten tasten voor een nieuw type verwarmingssysteem dat technisch een grote chaos zal veroorzaken.
Ik vraag mij dan af, hoe dom kunnen mensen zijn, leren ze dan niks, hoe dom kun je zijn om op dit moment een huis te kopen.
De geschiedenis zal zich herhalen, op het moment dat de woningbouw flink op stoom begint te komen zal de volgende crisis haar intrede doen.
En zo gaat het altijd met onze overheid, ze lopen consequent achter de feiten aan en hebben geen vooruitziende visie.

www.youtube.com/watch?v=G3XsyAXH_Vo
Cézan
0
Thx CP voor je toelichting en al je noeste arbeid. Blijf 't knap vinden. Wat ik eigenlijk al voor mezelf besloot bij keuze voor Q2, wordt precies verwoord in dit stukje van FD.

Het wordt dus een turbulent jaar, dus maar de zgn safe fondsen opgezocht.
IPH, eerste keer voor me, dat ik me aan een bio fonds waag. Meteen raak.:) Benieuwd of het verder doorpakt.
...
de beweeglijkheid op de beurs sinds februari plotseling terug en hoe, je wordt er bijna dizzy van.
Noemden we dat vroeger niet manisch-depressief?

fd.nl/beurs/1248705/het-motto-van-ruu...

nobahamas
2
Het is aardig stil geworden op de beleggersfora, misschien wel kenmerkend voor de de fase waarin we ons nu bewegen.
De afgelopen jaren waren zeer lucratief, en waarin je ook belegde een rendement van enkele procenten per jaar was gemakkelijk te behalen omdat alles wel in een opwaartse trend was.
Breed zijn we gegroeid op goede vooruitzichten, en ook vaak wel is er een voorschot genomen op de groei.
Kortom aandelen zijn hoog geprijsd, en er is twijfel in de markten of de groei wel zal voortzetten.
Oorzaken van de twijfel:
De mogelijke renteverhoging in de USA; de noodzaak om te verhogen, en daarbij de gigantische staatsschuld.
En natuurlijk geldt hetzelfde voor Europa.
Het potentiële risico van een handelsoorlog door de maatregelen van de heer Trump.
De USA wil een hoger rendement op de handel met China, en dreigt om hetzelfde te doen met Europa.
De USA dreigt om Syrië aan te vallen, en riskeert een conflict met Rusland. Ook een bedreiging van de huidige wereldhandel.
De olieprijs stijgt t.g.v. de de dreiging.
Duitsland is niet bereid de USA te steunen in het conflict met Syrië, Frankrijk steunt de USA, en Trump heeft een medestander gevonden in Erdogan, waar de NAVO dan weer niet blij mee is.

Kortom veel onrust en bedreigingen op het wereldtoneel, wat de waardering van de al te hoog gewaardeerde aandelen geen goed doet.

Het handelssentiment op de beursvloer daalt, en dat is grotendeels veroorzaakt door Trump.

In het verleden was Europa sterk gericht op de handel met de USA, de laatste maanden is die focus in mijn visie wat veranderd.
Het inzicht komt dat de handel met China, het Midden Oosten, Zuid Amerika, en Rusland zeker net zo belangrijk is.

[verwijderd]
2
Europese Aandelen Beurscompetitie
13-4 Week 15

BIG MOVERS
Up
h9. 6 (12)
b.e.g.b. 7 (16)
Ivan 14 (19)
isaandie 25 (31)
SenorAcero 29 (35)

Down
marique 9 (6)
Bianchi 12 (9)
Cezan 13 (8)
RDP 15 (11)
DurianCS 18 (14)
Liber8! 30 (25)
CP 28 (24)
Bloom 34 (28)
hoogh 35 (29)

www.aandelenfabriek.nl

[verwijderd]
0
Sectoren

Grondstoffen, Oil & Gas breiden winsten uit : resp +2.7% en +3.8%

Defensief consolideert
P&HG, F&B en Retail +0.6 - 0.9%

[verwijderd]
0
Europese ETF's
13-4 Week 15

Country :
WEAK
Germany, Zwitserland

STRONG
Italy, Finland & Norway

Sector
WEAK
F&B, HC, Telecom, Chemicals, Travel & Leisure, Construct. & Mat.

STRONG
A+P, Oil & Gas

www.aandelenfabriek.nl/etf-s/

[verwijderd]
0
European Stocks
13-4 Week 15

WEAK
Streinhof Intl. -29.9%

STRONG
Micro Focus
Kiadis Pharma
Tesco
Playtech
Refresco
Accell

Melexis
Wirecard
Reply
Volkswagen
LVMH
marique
1
HOLLANDS GLORIE

week 15


Er begint wat voorjaarsgroen door te breken.

@begb maakt een reuzensprong van 24 nar 1.
@henker daalt af van 3 naar 21
Bijlage:
NewKidInTown
1
quote:

marique schreef op 14 april 2018 13:11:

HOLLANDS GLORIE

week 15


Er begint wat voorjaarsgroen door te breken.

@begb maakt een reuzensprong van 24 nar 1.
@henker daalt af van 3 naar 21

Beste marique, ik weet niet precies hoe jouw spreadsheet in elkaar zit, ik zou mezelf op (YTD) DRIE zetten, maar bij jou sta ik ergens op 20. Of op EEN want YoY. Volgens mij neem jij de ranglijst per lopend kwartaal, waarom niet per laatste week of maand ? YTD lijkt me het meest relevant, zeker voor de niet wisselaars.

Maar even goed, dank voor het bijhouden, dat dan weer wel.
marique
0
NKIT,

Ik heb vorig jaar ook de kwartaalrendementen als maatstaf genomen voor de wekelijkse update. Motief is dat voor meerdere deelnemers, m.n. de wisselaars, er elk kwartaal een nieuwe start wordt gemaakt. Dat houdt de boel een beetje verrassend en levendig, vind ik.
Verder, omdat de deelnemerslijst niet lang is kan iedereen ook met een vluchtige blik de YTD- en de YoY-rangorde aflezen.
NewKidInTown
0
Okay marique, duidelijk. Maar omdat ik nogal van competitie houd, probeer ik altijd, linksom of rechtsom, mijn plekje op te vijzelen :-) Thnx anyway.
rene l
3
Ik keek vanmorgen wel een beetje op toen ik nog niet geheel uitgeslapen naar het nieuws keek.
Trump heeft Syrie gebombardeerd, ik werd er stil van.
Eerlijk gezegd had ik het nog niet verwacht, de Britten hebben meegedaan, net als de Fransen, het was dus een flinke operatie die in korte tijd opgezet was en via Fakeboek was er niets uitgelekt.

Wat zullen de effecten op de aandelenbeurs zijn, waarschijnlijk zal het met een sisser aflopen, er is al jaren ruzie in de regio daar, het is gewoon onoplosbaar en het zal eeuwig een explosief kruitvat blijven.

De beurzen zitten weer in rustiger vaarwater en staan rond de slotstand van ultimo vorig jaar, en misschien wordt dit ook wel de eindstand.

Een blik bier drinken is sinds gisteren ook al ongezond, wat mogen we eigenlijk nog wel.
Roken is ongezond, vlees eten is slecht, wat mogen we straks nog wel, alles waar je nog een beetje plezier aan beleeft willen ze verbieden.

Waarschijnlijk mogen we straks alleen nog genetisch gemanipuleerde groentes die resistent zijn tegen Roundup en kweekvlees eten en dit wegspoelen met een glaasje water waarin afvalstoffen van XTC zitten.
En wat te denken van alle rotzooi die in light drankjes zit.
Het meeste is fake-nieuws en wordt gebracht met voorbedachte rade.

Ja, ik hoorde vandaag ook dat warmtepompen nooit voldoende warmte zullen leveren omdat de aarde niet snel genoeg opwarmt, ja, dit is echt waar.

Net zo min als de beloofde duizend van Mark kunnen we die van Royce ook wel op onze buik schrijven.

De olieprijzen worden ook weer naar boven gemanipuleerd, edelmetalen doen eigenlijk niet zo veel, in tijden van onrust zouden ze juist het hazepad moeten kiezen.
Rentes in Europa zullen voorgoed rond het nulpunt blijven liggen en ik moet eerst nog maar eens zien of alle aangekondigde renteverhogingen in de VS er doorgedrukt zullen worden, de overheid daar is net zo failliet als die van de Eurofielen.

Het dividendgala seizoen is weer geopend, het scheelt toch weer een slok op een borrel en het is niet te hopen dat het koekje van eigen deeg wordt.

En Nobahamas is gewaarschuwd, ik zit nu in je slipstreem, vanmiddag heb ik nieuwe Conti's op mijn fiets gezet en de ketting vervangen, de brekerlaag kwam er door heen en de rek was er uit.

Wat de beurzen voor de rest van het jaar gaan doen, ik heb werkelijk geen flauw idee, waarschijnlijk een beetje op en neer, echt grote algehele uitschieters verwacht ik niet meer.

Ik trek nu maar weer eens een blik bier open, volgens mij is het absoluut niet ongezond.
En een oude arts heeft vroeger wel eens tegen mij gezegd, ik drink elke avond een halve fles rode wijn leeg, het is hartstikke gezond voor je lichaam, vraag het maar aan Wietze en Harrie.

www.youtube.com/watch?v=zXt56MB-3vc
969 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.700,60 -0,77%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,24 -0,65%
 US30^ 37.915,46 -0,26%
 Nasd100^ 17.066,07 -2,75%
 US500^ 4.969,22 -1,58%
 Japan225^ 37.188,48 -2,14%
 Gold spot 2.395,06 +0,66%
 EUR/USD 1,0650 +0,06%
 WTI 82,11 +0,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront