Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
[verwijderd]
0
Inspectie ziet dat niveau onderwijs al twintig jaar terugloopt
Aantal kinderen dat basisschool verlaat zonder te kunnen lezen stijgt

ANP Woensdag 11 april 2018
www.nu.nl/binnenland/5216921/inspecti...

=====================

Je volgt de basisschool en komt op je 12e van school zonder goed te kunnen lezen ?
josti5
0
Pomp nog maar een paar honderd miljoen extra in het onderwijs...
Succes verzekerd, nietwaar, Pechtoldje, Grote Onderwijs-uitgaven-voorvechter?
DeZwarteRidder
0
Mark Rutte valt duidelijk in de smaak bij het vrouwelijk schoon in China. Een werkneemster van een speelgoedfabriek noemde hem een ’lekker ding’.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 april 2018 10:32:

Mark Rutte valt duidelijk in de smaak bij het vrouwelijk schoon in China. Een werkneemster van een speelgoedfabriek noemde hem een ’lekker ding’.
Vergeet niet, dat alle Aziatische vrouwen vallen op westerse mannen. Men wil graag trouwen met een westerse man in gemeenschap van goederen. Je hebt dan wel de familie erbij(op je rug) die je ook gedeeltelijk mag onderhouden. Daar moet je rekening mee houden. Opgemerkt, ik spreek niet uit ervaring.
NewKidInTown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 april 2018 10:32:

Mark Rutte valt duidelijk in de smaak bij het vrouwelijk schoon in China. Een werkneemster van een speelgoedfabriek noemde hem een ’lekker ding’.
Ze moest eens weten, altijd een proefrit maken..........
hirshi
0
Forum voor Democratie (FVD) wil de alliantie met Leefbaar Rotterdam verbreken als Leefbaar deel gaat uit maken van een nieuw college. Dat schrijft de partij van Thierry Baudet op haar website.

Die alliantie had er nooit moeten komen! Een grote blunder van Leefbaar Rotterdam om een alliantie aan te gaan met FvD. Leefbaar Rotterdam heeft haar nut bewezen. FvD heeft nog helemaal nul komma nul gepresteerd op bestuurlijk niveau en Rotterdammers hebben niets met FvD. Maar ja, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald en daarom is dit een verstandig besluit.

www.rijnmond.nl/nieuws/167276/Forum-v...
haas
1

Gaten in de privacy wetgeving (Tom Lassing)
17/4 08:13

De nieuwe privacy wetgeving is voor bedrijven vreselijk streng. Je moet als bedrijf heel goed aangeven wat je met gegevens van de klanten doet en je moet gegevens wissen als de klant er om vraagt. Je mag ook niet langer gegevens van uitgeschreven klanten bewaren.
Dat is de ene wet.
Er is echter nog een andere wet... Dat is namelijk de belastingwet.
Als onderneming moet je je complete administratie 10 jaar bewaren.
U kan wel als klant op basis van de privacy wet eisen dat uw gegevens gewist worden, maar op basis van de eisen van de belastingdienst gaat..
haas
0
De Autoriteit Persoonsgegevens maakt
bezwaar tegen de openstelling van het
handelsregister door de Kamer van
Koophandel aan adverteerders.De verkoop
van de gegevens kan volgens voorzitter
Wolfsen van de autoriteit alleen als
betrokkenen daarvoor toestemming geven.

Wolfsen gaat deze week in gesprek met
de Kamer van Koophandel.Zzp'ers klagen
erover dat ze overspoeld worden met
post en ongewenste telefoontjes als ze
eenmaal ingeschreven staan bij de KvK.
[verwijderd]
0
Aandeel werkenden onder 18 tot 65 jarigen die in 2014 verblijfsvergunning asiel ontvingen, aantal maanden na ontvangen vergunning:
Eritrea 7%
Syrië 11%

Zorggebruik gemiddelden per asielland
Huisarts -> allen, tussen de 70%-90%
Farmacie -> allen, tussen de 40%-70%
Ziekenhuis -> allen, tussen de 40%-50%

Centraal Bureau voor de Statistiek, Den Haag, 2018
Uit de startblokken: Cohortstudie naar recente asielmigratie
www.cbs.nl/-/media/_pdf/2018/16/ca201...

================================

Hoe zit dat nou Pechtold, met al die hoogopgeleide Syriërs die we nodig hebben voor onze kennis economie en Eritreërs die we hier zo hard nodig hebben voor de ouderenzorg ?
Dat we echte vluchtelingen opvangen, O.K. maar het verhaal van Alexander erbij klopt voor geen meter ... zoals alles wat Pechtold zegt ....

En dan nog ... hoe echt is een flinke groep van b.v. die Syrische asielzoekers nou eigenlijk ? .... Niet zo echt als Pechtold iedere keer beweerde !
freedompost.org/media/syrian-refugees...

DeZwarteRidder
0
Berlusconi tikt kiezer op de vingers
2 uur geleden in BUITENLAND

ROME - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi houdt de kiezers medeverantwoordelijk voor de politieke patstelling in Italië. „De Italianen hebben zeer slecht gestemd”, concludeerde de 81-jarige leider van Forza Italia.

Het land heeft anderhalve maand na de verkiezingen nog altijd geen uitzicht op een nieuwe regering. De eurosceptische protestpartij, de Vijfsterrenbeweging (M5S), werd de grootste partij, maar een gelegenheidsverbond van Forza Italia en andere rechtse partijen kreeg in totaal meer stemmen. M5S weigert in zee te gaan met de partij van de door schandalen geplaagde Berlusconi. Dat staat de vorming van een regering in de weg.

De oud-premier zei eerder nog open te staan voor samenwerking met M5S, maar sloeg vrijdag een andere toon aan. „De Vijfsterrenbeweging is een gevaar voor het land”, zei Berlusconi tijdens een bezoek aan Molise. „Het is geen democratische partij, het is een partij voor werklozen.”
Chiddix
0
quote:

Tom Riddle® schreef op 17 april 2018 22:02:

Aandeel werkenden onder 18 tot 65 jarigen die in 2014 verblijfsvergunning asiel ontvingen, aantal maanden na ontvangen vergunning:
Eritrea 7%
Syrië 11%

================================

Hoe zit dat nou Pechtold, met al die hoogopgeleide Syriërs die we nodig hebben voor onze kennis economie en Eritreërs die we hier zo hard nodig hebben voor de ouderenzorg ?
Dat we echte vluchtelingen opvangen, O.K. maar het verhaal van Alexander erbij klopt voor geen meter ... zoals alles wat Pechtold zegt ....

In de zorgsector heeft men een tekort van 10000 banen. Opgemerkt, er is eerst zwaar bezuinigd in de zorgsector door Rutte2 met veel ontslagen en nu het financieel beter gaat met de overheid heeft men 2 miljard gereserveerd voor de zorgsector. En dan heb je weer instroom nodig.
whammy
0
Coalitie geeft formatiestukken over dividendbelasting toch vrij
De coalitie geeft 'eenmalig' de vertrouwelijke ambtelijke documenten vrij die aan de basis lagen van het besluit om de dividendbelasting af te schaffen. Dat maakte minister-president en VVD-leider Mark Rutte maandag bekend na overleg met zijn collega's van CDA, D66 en ChristenUnie.

Er wordt volgens hem 'zo min mogelijk' weggelakt uit de stukken. Maar er wordt nog juridisch getoetst op mogelijke staatsbelangen die in het geding zijn. De stukken komen dinsdagmiddag naar de Kamer, waar de oppositie staat te trappelen om er nog voor het meireces van de komende twee weken over te debatteren.

Het bovenstaander luidt een nieuwe crisis in en nieuwe verkiezingen zijn a.s. Mag Klaver c.s. het gaan proberen!
JP Samosa
0
En Mark dacht quasie dat ING de druk voelde ?
Welnee, vandeVeer blijkt weinig meer dan een arrogante kwast, met holle retoriek.

Daarom is die actie van de SP van vandaag zo leuk. En. Nu niet loslaten Sp-ers.
[verwijderd]
0
quote:

whammy schreef op 23 april 2018 17:43:

nieuwe verkiezingen zijn a.s. Mag Klaver c.s. het gaan proberen!
Dan gaat vóór 2020 de gaskraan definitief dicht .... ongeacht de financiële konsekwenties, gaat de CO2 belasting het hoge BTW tarief ruim overtreffen, gaat de immigratiedeur wagenwijd open en mag bovenmodaal krom liggen om dat allemaal te betalen .....

Nee, dank u ! ... ik hoop dat Rutte dit politiek overleeft ;-)
JP Samosa
0
@Tom,
Zo'n vaart gaat dat niet lopen.
let wel, ik ben voor zonne of groeneenergie.
Maar al die ronkende pompen voor hoffdprijzen overal is het nog niet.
Probleem is, Klaver kan het wel betalen met zijn kamerlid-inkomsten. Derhalve ziet hij het kostenaspect van jan modaal niet
[verwijderd]
0
Toch weer interessant die divbel-kwestie. Zie je het beeld voor je, vandaag werkgroepjes ambtenaren en politici driftig weglakkend, en morgenochtend weer verder, halen ze de deadline. En lakken ze niet te veel weg? Of te weinig? Opstelten-tijd herleefd! Eenvoudig punten scoren voor oppositie. Rutte al te opzichtig weer de paling in een emmer snot. Gedekt door de stilzwijgende coalitie, dat wel, en dat kan ook wel politiek. In het achterhoofd: Unilever is toch mooi in Rotjeknor gebleven. Beker ook binnen, niet alleen door een zeer zwak AZ opnieuw, maar vast ook door Rutte.
[verwijderd]
0
Het besluit om de dividendbelasting af te schaffen ligt bij de kiezers zwaar op de maag. Wat er nu aan de hand is rondom een memo van het Ministerie van Financiën kan functioneren als een versterking van de negatieve gevoelens, die er toch al bij het electoraat over dit onderwerp zijn. Allereerst valt goed te zien hoe weinig enthousiast kiezers nog steeds zijn over die beslissing om de dividendbelasting af te schaffen. Alleen onder de kiezers van de VVD is een meerderheid voor.

De standpunten rondom het overhandigen van het bewuste document aan de Tweede Kamer lopen min of meer parallel per partij aan of men voor- of tegenstander is van het afschaffen. 68% vindt dat het document aan de Tweede Kamer overgedragen moet worden en 19% niet.

Min of meer vergelijkbaar is ook het patroon als er gevraagd wordt aan de kiezers of men Premier Rutte en de fractievoorzitters gelooft als ze aangeven dat ze zich geen document kunnen herinneren over dit onderwerp.
Bij de VVD-kiezers zien we nog 47% die hen gelooft.
Maar bij kiezers van CDA en D66 is dat beduidend lager.
Het gevolg zou kunnen zijn dat deze hele kwestie negatiever terug gaat slaan op CDA en D66 dan op de VVD.

www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&...

========================
========================

Stel, dat Rutte-3 over deze kwestie valt en er komen nieuwe verkiezingen die min of meer gelijk zijn aan de huidige peilingen:

VVD 25
CDA 15
D66 13
CU. 6
----------
59 en dat is te weinig

GrL 16
PvdA 11
SP 14
----------
41
En dat is ook te weinig, zelfs al zou bv D66 of CDA aanschuiven, dan nog kom je op hooguit 56 zetels en dat is minder dan het huidige kabinet thans in de peilingen haalt.

FvD, PVV en Denk wil geen enkele conventionele partij mee regeren, dus vallen die ook af in een mogelijk nieuwe coalitie

Conclusie:-> hopeloze verdeeldheid onder de kiezers.
-Ik denk niet dat bij nieuwe verkiezingen de huidige coalitie er genoeg zetels bij zal krijgen om weer hetzelfde kunststukje op te kunnen voeren.
-Te denken dat links plots 36 zetels in de wacht weet te slepen is imho ook niet reëel.

Valt Rutte-3 dus over de memo's ... dan heeft politiek Nederland imho een groot probleem.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.318,15 +0,09%
 EUR/USD 1,0697 -0,05%
 WTI 82,90 -0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront