Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws

2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
voda
0
Ceo Ryanair: na brexit vliegtuigen aan de grond

Er komt een 'ware crisis' als het Verenigd Koninkrijk zoals gepland eind maart volgend jaar de Europese Unie verlaat, met mogelijke uitval van vluchten naar het Europese vasteland. Daarvoor waarschuwt ceo Michael O'Leary van Ryanair dinsdag bij een bijeenkomt in Brussel van Airlines for Europe, een branchevereniging van luchtvaartmaatschappijen.

Volgens O’Leary is het een goede zaak als vliegtuigen aan de grond blijven na de brexit. ‘Pas in die fase zul je de gemiddelde Britse kiezer kunnen overtuigen dat ze voorgelogen zijn. Pas dan zal het inzicht komen dat alles fundamenteel verandert, dat het afgelopen is met goedkope vakanties naar Italië, Spanje en Portugal en vakanties naar Ierland en Schotland de enige opties zijn die overblijven. Men zal opnieuw gaan nadenken over de brexit.’

Ryanair-ceo Michael O'Leary poseert voor een foto voor een persconferentie eind februari in Rome.Foto: Reuters

De Europese luchtvaartsector zet zich schrap voor de aankomende brexit. Als de Britten in 2019 de EU verlaten, moeten ze ook uit de gemeenschappelijke luchtvaartmarkt. Maandag schreef de Financial Times dat de Britten dan moeten vrezen voor een verslechtering van de toetredingsvoorwaarden tot de Amerikaanse markt.

Nieuwe onderhandelingen
Nu valt het Verenigd Koninkrijk nog onder het veelomvattende Open Skies-verdrag tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. Dit akkoord maakt het voor elke luchtvaartmaatschappij uit de EU of de VS mogelijk om naar elkaars grondgebied te vliegen. Britse maatschappijen dreigen echter na de brexit buiten deze afspraak te vallen. Zelfs als de EU het VK binnenboord zou willen houden — om soepel trans-Atlantisch vliegverkeer te kunnen blijven garanderen — is hiervoor toestemming nodig van de VS.

Britse luchtvaartbedrijven als EasyJet en IAG (British Airways) dreigen in de verdrukking te komen door Europese regels. Die schrijven voor dat de maatschappijen in meerderheid in EU-handen moeten zijn om het huidige routenetwerk in stand te kunnen houden. Daarom moeten Britse maatschappijen mogelijk routes inleveren. Ook is het nog afwachten of ze toestemming krijgen om binnenlandse vluchten uit te voeren in EU-lidstaten en vluchten vanuit het VK waarvoor reizigers in een EU-land worden opgepikt om door te vliegen naar een andere bestemming.

Langere overgangsperiode
Volgens Lufthansa-ceo Carsten Spohr is de kans groot dat het luchtvaartdossier gebruikt zal worden om druk uit te oefenen op de Britse brexit-onderhandelaars. Tegen persbureau Bloomberg zegt Spohr dat hij verwacht dat er een langere overgangsperiode dan nu gepland nodig zal zijn vanwege de complexiteit van het brexit-proces.

De Financial Times berichtte dinsdag dat de Amerikanen het Verenigd Koninkrijk op dit moment niet meer bieden dan een 'standaard' bilaterale overeenkomst. Daarin staat doorgaans dat luchtvaartmaatschappijen voor het merendeel in nationale handen moeten zijn om in aanmerking te komen voor toetreding tot een buitenlandse markt. Dat kan problemen opleveren voor een Britse luchtvaartmaatschappij als Virgin Atlantic. Het bedrijf is nu nog voor 51% eigendom van de Britse ondernemer Richard Branson. Hij staat echter op het punt op een belang van 31% te verkopen aan Air France-KLM.

'Vliegtuigen aan de grond ondenkbaar'
Willie Walsh, de topman van IAG, de Britse luchtvaartgroep waar British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus onder vallen, ontkent dat hij voor problemen vreest. ‘Het is geen issue. We passen ons aan. Er zal volledige overeenstemming komen tussen het VK en de VS. Daar heb ik absoluut vertrouwen in.’

Ook Easyjet-ceo Johan Lundgren zegt optimistisch te zijn. Easyjet vroeg vorig jaar alvast een vliegvergunning in Oostenrijk aan voor een nieuw dochterbedrijf, Easyjet Europe. Lundgren: ‘Ik dat er een oplossing komt. Het is ondenkbaar voor elke politicus dat er straks vliegtuigen aan de grond zullen blijven staan.’

fd.nl/economie-politiek/1244824/ceo-r...
Bijlage:
voda
0
Luchtvracht stijgt in januari
Groei 8 procent.

(ABM FN-Dow Jones)Het luchtvrachtvolume is in januari harder gestegen dan in december. Dit bleek woensdag uit cijfers van de internationale brancheorganisatie IATA.

Er was sprake van een groei van 8,0 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In december groeide het vrachtvervoer 5,8 procent.

De capaciteit steeg op jaarbasis in januari met 4,2 procent.

Op alle continenten groeide het vrachtvervoer. In Afrika was de groei met 12,9 procent het sterkst.

"Met een groei van 8 procent in januari is de luchtvracht 2018 solide begonnen. Dat volgt op een uitzonderlijk jaar waarin de vraag met 9 procent groeide. We verwachten dat de vraag naar luchtvracht dit jaar zal afnemen naar een meer normale groei van 4,5 procent", zei CEO Alexandre de Juniac van IATA in een toelichting.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Relatief rustige jaarstart voor luchtvaartmaatschappijen
Krap 5 procent meer passagiers vervoerd.

(ABM FN-Dow Jones)Het passagiersvervoer in de luchtvaart is in 2018 met een stijging van start gegaan, hoewel het groeitempo wel tegenviel. Dit meldde de International Air Transport Association (IATA) donderdag.

Het passagiersvervoer, uitgedrukt in gevlogen kilometers door betalende passagiers, steeg met 4,6 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2017. Daarmee ging het om de laagste groei in vier jaar tijd. Maar dit was volgens IATA toe te schrijven aan tijdelijke factoren, zoals het relatief laat vallen van het Chinese nieuwjaar.

"Ondanks de tragere start, ondersteunt het economische momentum de stijgende vraag van passagiers in 2018", meent CEO Alexandre de Juniac van IATA.

Wel waarschuwde de topman dat een eventuele mondiale handelsoorlog een "serieuze" rem op het passagiersvervoer kan zetten.

De capaciteit steeg in januari met 5,3 procent en de bezettingsgraad daalde daardoor met een half procentpunt naar 79,6 procent.

In alle regio's was in januari sprake van een stijging van het passagiersvervoer. Die was het sterkst voor luchtvaartmaatschappijen in Europa met een groei van 6,4 procent, gevolgd door de regio Azië/Pacific, waar sprake was van een toename van 5,4 procent. Noord-Amerikaanse maatschappijen behaalden een groei van het passagiersvervoer van 3,5 procent. In het Midden-Oosten was de groei slechts 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Transavia sluit akkoord met morrende piloten

Gepubliceerd op 8 mrt 2018 om 09:37 | Views: 842

Air France-KLM 16:22
9,73 -0,48 (-4,66%)

BADHOEVEDORP (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Transavia belooft voortaan meer rekening te houden met het privéleven van zijn piloten. Daarover heeft het bedrijf afspraken gemaakt met de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). Stakingen bij de prijsvechter zoals op 19 februari zijn daarmee van de baan.

De vliegers krijgen stabielere roosters die langer van tevoren vaststaan, zodat het werk makkelijker te combineren wordt met bijvoorbeeld gezinstaken en hobby's. Ook zijn nieuwe afspraken gemaakt over onder meer het salaris en een goede regeling voor piloten die om medische redenen worden afgekeurd. De VNV zegt ,,zeer verheugd'' te zijn met het onderhandelingsresultaat.

Op maandagochtend 19 februari, net toen een deel van het land voorjaarsvakantie had, legden de piloten van Transavia voor enkele uren het werk neer omdat het maar niet lukte tot een nieuwe cao te komen. Enkele tientallen vluchten bleven aan de grond of liepen vertraging op. Daardoor werden de reisplannen van zo'n 12.000 passagiers in de war geschopt.

Ledenraad

Onder druk van verdere acties ging Transavia weer met de VNV om tafel. Dat heeft volgens voorzitter Arthur van den Hudding van de vliegersvakbond geleid tot een ,,zwaarbevochten'' akkoord waarmee de piloten er aanmerkelijk op vooruit gaan. De overeenkomst wordt met een positief advies voorgelegd aan de ledenraad, die het laatste woord heeft.

Directeur Mattijs ten Brink van Transavia sprak van een ,,gebalanceerde'' overeenkomst, die tegemoetkomt aan de wensen van de vliegers maar wel ruimte laat voor besparingen die het bedrijf op termijn gezonder maken. ,,Beide partijen hebben hun verantwoordelijkheid genomen'', aldus de topman.
voda
0
Turkish Airlines koopt vijftig vliegtuigen

Gepubliceerd op 12 mrt 2018 om 08:06 | Views: 1.464

Air France-KLM 16:22
9,49 +0,15 (+1,56%)

ISTANBUL (AFN) - Turkish Airlines schaft vijftig nieuwe passagiersvliegtuigen van Airbus en Boeing aan. De bestelling duidt op fikse uitbreidingsplannen bij de concurrent van Air France-KLM.

De Turkse luchtvaartmaatschappij koopt van zowel Airbus als Boeing 25 vliegtuigen met een optie op nog eens vijf vliegtuigen bij beide vliegtuigbouwers. Het gaat om de B787-9 van Boeing en de A350-900 van Airbus. De grote passagiersvliegtuigen die geschikt zijn voor lange afstanden worden in zes ronden geleverd tussen 2019 en 2024.

De bestelling bij Boeing heeft een cataloguswaarde van 7 miljard dollar (5,7 miljard euro). De vliegtuigen van Airbus zijn 7,9 miljard dollar waard. Bij een order van deze omvang krijgt de klant vaak korting. Hoeveel Turkish Airlines heeft betaald is niet bekend gemaakt.
voda
0
Ook cao-akkoord voor grondpersoneel Transavia

Gepubliceerd op 14 mrt 2018 om 15:07 | Views: 152

Air France-KLM 16:13
9,57 -0,04 (-0,40%)

AMSTERDAM (AFN) - De grondmedewerkers van Transavia zijn dicht bij een nieuwe cao. De luchtvaartmaatschappij meldt overeenstemming te hebben bereikt met de betrokken bonden over een nieuw akkoord dat loopt tot en met 2020.

De partijen zijn onder meer een loonsverhoging overeengekomen. Verder werden afspraken gemaakt over werk- en rusttijden.

Dat laatste punt was voor piloten van Transavia onlangs een breekpunt in onderhandelingen over een nieuwe cao. Dat leidde tot een staking, waarna alsnog een akkoord werd gesloten. De leden van de bonden moeten het akkoord voor het grondpersoneel overigens nog wel bekrachtigen.
voda
0
Lufthansa wil langer door met topman Spohr

Gepubliceerd op 14 mrt 2018 om 11:11 | Views: 368

Air France-KLM 16:21
9,59 -0,02 (-0,23%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 13 mrt
25,99 -0,01 (-0,04%)

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa is erg te spreken over de prestaties van topman Carsten Spohr en heeft zijn contract met vijf jaar verlengd. De voormalige piloot is sinds 2014 de hoogste baas bij de Duitse luchtvaartgroep en blijft dat nog zeker tot eind 2023.

De raad van commissarissen van Lufthansa is met name tevreden over de manier waarop Spohr sinds zijn aantreden leiding heeft gegeven aan de ,,modernisering'' van het bedrijf. De topman wist afgelopen jaar bovendien belangrijke onderdelen van de failliete branchegenoot Air Berlin binnen te hengelen, waarmee de basis is gelegd voor verdere groei.

Lufthansa presenteert donderdag de financiële resultaten over 2017. Net als concurrent Air France-KLM zal het Duitse concern naar verwachting de omzet en operationele winst flink hebben opgevoerd, geholpen door een aanhoudend sterke vraag naar vliegreizen en stijgende ticketprijzen.
voda
0
Recordwinst voor Lufthansa
Dit jaar lichte winstdaling verwacht.

(ABM FN-Dow Jones)De winst van Lufthansa was niet eerder zo hoog als in het afgelopen jaar. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Duitse luchtvaartmaatschappij.

"Onze inspanningen van de afgelopen jaren werpen hun vruchten af", concludeerde CEO Carsten Spohr.

Onder meer dankzij kostenverlagingen steeg het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) met 70 procent tot krap 3 miljard euro. De winstmarge liep op van 5,5 naar 8,4 procent. Onder aan de streep nam de nettowinst met een derde toe tot 2,4 miljard euro.

De omzet nam met ruim 12 procent toe tot 35,6 miljard euro.

Lufthansa verhoogt het dividend met 60 procent tot 0,80 euro per aandeel.

Outlook

Dit jaar voorzien de Duitsers dat de brandstofrekening 700 miljoen euro hoger zal uitkomen. De verwachting is dat dit kan worden opgevangen met een verbetering van de operationele prestaties, waardoor het aangepaste bedrijfsresultaat slechts licht lager zal uitvallen dan over 2017. Ook wil Lufthansa de kosten verder terugbrengen. De omzet per eenheid zal volgens de maatschappij in 2018 vergelijkbaar zijn met 2017.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Ryanair stapt in bij prijsvechter Niki Lauda

Gepubliceerd op 20 mrt 2018 om 12:35 | Views: 513

Air France-KLM 14:00
9,51 +0,01 (+0,06%)

DUBLIN (AFN) - Ryanair neemt een meerderheidsbelang in de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij LaudaMotion. Vorige maand kocht voormalig Formule 1-wereldkampioen Niki Lauda de ooit door hem opgerichte prijsvechter uit de boedel van het failliete Air Berlin.

Met de deal wil Ryanair voet aan de grond krijgen op de Duitse en Oostenrijkse markt. Nu is Lufthansa daar nog oppermachtig. LaudaMotion, dat tot vorig maand nog Niki heette, vliegt vakantievluchten vanuit de twee landen. Het werd gezien als het meest aantrekkelijke onderdeel van Air Berlin.

Lufthansa zag eerder van de koop van Niki af wegens mededingingsbezwaren. Daarna besloot Lauda zijn oude maatschappij te kopen. Hij heeft partners nodig om LaudaMotion van de grond te krijgen.

In eerste instantie krijgt Ryanair een kwart van het bedrijf in handen. Zodra de mededingingsautoriteiten toestemming geven groeit dat belang tot driekwart. Daarvoor betaalt Ryanair ongeveer 50 miljoen euro. Daarnaast betaalt het 50 miljoen euro aan opstartkosten.
voda
0
Passagiersvervoer Ryanair stijgt
Bezettingsgraad licht hoger.

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in maart 2018 op jaarbasis meer passagiers vervoerd, terwijl de bezettingsgraad ook licht steeg. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij woensdag bekend.

Ryanair vervoerde in maart 10,0 miljoen passagiers. Dat was 6 procent meer dat een jaar geleden.

De bezettingsgraad van Ryanair noteerde afgelopen maand op 95 procent, 1 procentpunt meer dan in maart 2017.

De groei schreef Ryanair toe aan lagere ticketprijzen.

In de afgelopen 12 maanden steeg het aantal passagiers met 9 procent tot meer dan 130 miljoen stuks.

Het aandeel Ryanair daalde woensdag 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Luchtvracht blijft stijgen
Groei van krap 7 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Het luchtvrachtverkeer is in februari opnieuw gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van de internationale brancheorganisatie IATA.

Er was sprake van een groei van 6,8 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Daarmee kwam de groei dit jaar vooralsnog uit op 7,7 procent, hetgeen de sterkste jaarstart sinds 2015 betekende.

De capaciteit steeg in februari op jaarbasis met 5,6 procent, waardoor de beladingsgraad met een half procentpunt toenam tot 44,4 procent.

Op alle continenten groeide het vrachtvervoer. In Afrika was de groei met 15,9 procent het sterkst. In Europa ging het om een stijging van 5,7 procent.

CEO Alexandre de Juniac van IATA was goed te spreken over de groei in de eerste twee maanden, maar waarschuwde ook op dat er tegenwind kan opsteken, bijvoorbeeld in de vorm van een handelsoorlog.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vliegtuigen waren voller dan ooit in februari

Gepubliceerd op 5 apr 2018 om 11:07 | Views: 764

Air France-KLM 16:10
8,82 +0,29 (+3,40%)

GENÈVE (AFN) - Luchtvaartmaatschappijen hebben in februari aanzienlijk meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder, onder meer doordat het Chinese nieuwjaarsfeest en de bijbehorende vakantieperiode dit jaar ook in februari viel. De bezettingsgraad van vliegtuigen nam wereldwijd toe tot het hoogste niveau dat ooit in februari werd gemeten, meldt de internationale brancheorganisatie IATA.

Het aantal kilometers dat luchtvaartpassagiers bij elkaar aflegden lag 7,6 procent hoger dan in februari vorig jaar. Het stoelaanbod ging iets minder sterk vooruit dan de vraag. Daardoor zaten vliegtuigen in doorsnee voor 80,4 procent vol, wat het hoogste niveau is dat ooit in februari werd bereikt. Vooral in Europa en Azië waren de toestellen goed gevuld. De bezettingsgraad in Afrika en het Midden-Oosten lag flink onder het wereldwijde gemiddelde.

Dat de vraag verder is aangetrokken komt voor IATA-topman Alexandre de Juniac niet als een verrassing. Daar had hij al rekening mee gehouden, na de zwakkere groei in januari. In de eerste maand van dit jaar dikte de vraag nog met 4,6 procent aan, het langzaamste tempo in bijna vier jaar tijd.

De voormalige hoogste baas van Air France-KLM benadrukt dat de economisch omstandigheden nog steeds gunstig zijn voor de luchtvaart. Wel wijst hij op stijgingen in de brandstofprijzen en hogere arbeidskosten in diverse landen. Als die doorgerekend worden in de ticketprijzen kan dat later dit jaar de vraag naar vliegreizen wel nog wat temperen.
voda
0
Lek bij klantgegevens Delta Air Lines

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft donderdag verklaard dat de betaalgegevens van 'meerdere honderden duizenden klanten' toegankelijk kunnen zijn geweest bij een cyberaanval. Dat meldt persbureau Bloomberg.
De aanval vond aan het begin van de herfst plaats bij een onderneming die [24]7.ai heet en die voor Delta onlinecommunicatie met klanten verzorgt. Deze onderneming heeft het lek vorige week zelf bij de luchtvaartmaatschappij en andere klanten gemeld.

Het incident volgt op een reeks eerdere vergelijkbare voorvallen bij Amerikaanse ondernemingen die de afgelopen dagen bekend zijn geworden. Onder meer Hudson Bay, Under Armour en Boeing hebben gezegd last te hebben gehad van cyberaanvallen.

fd.nl/beurs/1248720/lek-bij-klantgege...
voda
0
EasyJet vervoerde meer passagiers in maart
Stijging van ruim drie procent.

(ABM FN-Dow Jones) Luchtvaartmaatschappij EasyJet heeft in maart meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de maandelijkse vervoerscijfers van de Britse prijsvechter.

Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 3,4 procent op jaarbasis tot een totaal van 6,55 miljoen reizigers.

De bezettingsgraad van EasyJet steeg in maart ook ten opzichte van een jaar geleden, van 92,7 naar 93,4 procent.

In de twaalf maanden tot en met maart steeg het aantal passagiers met 8,6 procent tot 82,5 miljoen stuks en nam de bezettingsgraad toe van 91,7 naar 93,3 procent.

Volgens EasyJet is de groei van het passagiersvervoer in lijn met de eigen verwachtingen. De Britse budgetmaatschappij zal op 15 mei de halfjaarcijfers over het gebroken boekjaar rapporteren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Budgetvlieger IndiGo wil Air India toch niet

Gepubliceerd op 6 apr 2018 om 09:05 | Views: 699

Air France-KLM 15:54
8,85 +0,15 (+1,75%)

NEW DELHI (AFN/BLOOMBERG) - De Indiase budgetvlieger IndiGo heeft zijn interesse in de Indiase nationale luchtvaartmaatschappij Air India laten varen. Dat betekent een tegenvaller voor het spraakmakende privatiseringsplan van premier Narendra Modi. India wil graag van het verlieslatende Air India af en IndiGo was de enige partij die duidelijke interesse had getoond.

Reden voor het afhaken is dat IndiGo eigenlijk alleen delen van Air India wilde kopen. Zo hoopte het bedrijf lucratieve landingsrechten in bijvoorbeeld Londen en New York in handen te krijgen. Maar de Indiase overheid wil haar meerderheidsbelang in Air India bij nader inzien toch niet in allemaal losse stukjes van de hand doen.

Singapore Airlines en het Indiase conglomeraat Tata Group zeiden onlangs ook wel oren te hebben naar een deal, maar zij hebben dit gezamenlijke voornemen nooit uitgewerkt. Het verhaal heeft ook nog een Nederlands tintje. Het Indiase persbureau PTI vernam vorige maand van bronnen dat Air France-KLM en partners Delta Air Lines en Jet Airways eveneens interesse zouden hebben in Air India. Air France-KLM weigerde evenwel commentaar.
voda
0
Delta boekt minder winst op recordomzet
Solide omzet en minder kosten verwacht in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Delta Airlines heeft in het eerste kwartaal van 2018 minder winst behaald, ondanks dat de omzet een recordniveau bereikte. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

De aangepaste winst voor belastingen was 676 miljoen dollar. Dat was 104 miljoen dollar minder dan het eerste kwartaal van 2017. De winstdaling werd veroorzaakt door hogere brandstofprijzen en toegenomen overige kosten, waaronder een negatieve impact van 44 miljoen dollar vanwege het zware winterweer.

De omzet bereikte echter een recordniveau voor het eerste kwartaal van Delta op 9,8 miljard dollar. Dit was een stijging van 8 procent. De omzet per eenheid nam met 5 procent toe. De inkomsten uit vrachtvervoer stegen met 23 procent.

Voorzitter Glen Hauenstein van Delta, die zei dat het momentum sinds 2014 niet meer zo goed was, verwacht voor het volledige jaar een omzetgroei van 4 tot 6 procent.

Voor het tweede kwartaal verwacht de luchtvaartmaatschappij daarbij een "solide" omzetgroei en een gunstige ontwikkeling van de kosten, waardoor de hogere inputkosten kunnen worden gecompenseerd.

In de handel voorbeurs zakte het aandeel Delta Airlines donderdag een half procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
IAG bekijkt mogelijke overname Norwegian Air

Gepubliceerd op 12 apr 2018 om 12:00 | Views: 652

Air France-KLM 15:59
8,74 0,00 (0,00%)

IAG Plc 15:59
608,60 -7,00 (-1,14%)

LONDEN (AFN) - Luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG), het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia, overweegt een overnamebod te doen op prijsvechter Norwegian Air. IAG heeft een belang opgebouwd in het Noorse concern van 4,6 procent en stelt dat een bod op het volledige bedrijf mogelijk is.

Ingewijden hadden eerder al aan persbureau Bloomberg gemeld dat IAG kijkt naar de Noorse luchtvaartmaatschappij. Met de mogelijke deal zou een bedrag zijn gemoeid van omgerekend in totaal circa 2,4 miljard euro. IAG stelde in een verklaring dat Norwegian Air een aantrekkelijke investering is, maar dat er op dit moment nog geen besluit is genomen of een overnamevoorstel wordt gedaan.

Door de Noorse budgetmaatschappij in te lijven kan IAG zijn marktaandeel verder versterken. Norwegian Air vliegt als prijsvechter onder meer op lange routes naar de Verenigde Staten en het Caribisch gebied.

IAG, ook moederconcern van Aer Lingus en Vueling, gaf aan dat door de minderheidsdeelneming in Norwegian Air een positie is ontstaan om onderhandelingen met de Noren aan te gaan. Norwegian Air heeft nog niet gereageerd op de toenadering van IAG. Op de beurs in Oslo schoot de koers van Norwegian Air na de berichten met 26 procent omhoog. Later werd de handel stilgelegd.
voda
0
Prijsvechter Norwegian wijst avances IAG af

Gepubliceerd op 13 apr 2018 om 13:33 | Views: 403

Air France-KLM 16:19
8,64 -0,10 (-1,19%)

IAG Plc 16:19
611,40 +2,80 (+0,46%)

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Topman Bjørn Kjos van budgetluchtvaartmaatschappij Norwegian Air zegt dat zijn bedrijf niet te koop is. Kjos reageerde daarmee op avances van luchtvaartconcern International Airlines Group (IAG). Het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia heeft een belang van 4,6 procent opgebouwd en liet eerder deze week weten dat een bod op heel Norwegian mogelijk is.

Volgens Kjos hebben al veel bedrijven begerend naar Norwegian gekeken, maar heeft zijn onderneming ,,totaal geen interesse'' in een verkoop. De Norwegian-bestuurder gaf aan nog niet met de top van IAG te hebben gesproken.

Sommige analisten menen dat Norwegian te veel hooi op de vork heeft genomen met een snelle groei. Het bedrijf heeft wel een aanmerkelijk jongere vloot dan IAG en is gespecialiseerd in trans-Atlantische budgetvluchten, een concept dat volgens veel marktkenners steeds belangrijker zal worden in de luchtvaartwereld.
voda
0
Brussel doet onderzoek naar staatslening Alitalia
Failliete luchtvaartmaatschappij ontving 900 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie is een diepgravend onderzoek gestart om erachter te komen of een lening van de Italiaanse staat aan Alitalia van 900 miljoen euro conform Europese regelgeving is verstrekt. Dit maakte het Europese orgaan maandag bekend.

In mei 2017 kreeg het noodlijdende Alitalia van de Italiaanse overheid een overbruggingslening van 600 miljoen euro. In oktober 2017 werd de lening verhoogd met nog eens 300 miljoen euro.

In 2018 liet Italië weten dat de 900 miljoen euro moet worden gezien als een noodgreep, die binnen de Europese regelgeving van staatssteun valt. Toch kwamen er in 2017 klachten binnen bij de Commissie, dat de lening juist niet zou voldoen aan de regels. Brussel duikt hier nu dieper in.

In mei vorig jaar werd Alitalia onder curatele gesteld en sindsdien wordt gezocht naar kopers. Air France-KLM zou volgens geruchten samen met de Britse prijsvechter Easyjet en investeerder Cerberus Capital mogelijk interesse hebben.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Belangstelling voor Norwegian Air neemt toe

Gepubliceerd op 26 apr 2018 om 11:18 | Views: 791

Air France-KLM 15:48
8,00 -0,15 (-1,89%)

OSLO (AFN/RTR) - Prijsvechter Norwegian Air is meerdere keren benaderd door vertegenwoordigers van andere luchtvaartconcerns, na de avances van International Airlines Group (IAG) eerder deze maand. Dat meldde de Noorse luchtvaartmaatschappij donderdag, zonder verdere details te verstrekken.

IAG bouwde recent een belang van 4,6 procent op in de Noorse luchtvaartmaatschappij. Het moederbedrijf van onder meer British Airways en Iberia zei daarnaast een bod op het hele bedrijf te overwegen. Als reactie daarop liet Norwegian Air-topman Bjørn Kjos weten dat zijn bedrijf niet te koop is.

,,De raad van bestuur heeft een stuurgroep opgericht en financiële en juridische adviseurs aangetrokken om de situatie te beoordelen'', zei Norwegian Air nu in een verklaring over de nieuwe interesses. En ook Kjos zette de deur op een kier, door te zeggen dat ,,alles te koop is als de prijs goed is''.

Uit een donderdag gepubliceerd handelsbericht over het eerste kwartaal bleek dat het bedrijfsresultaat van Norwegian Air met 31 procent daalde tot een verlies van 2,2 miljard Noorse kronen (227 miljoen euro). De omzet steeg met een derde tot 7 miljard Noorse kronen.
2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 11:48
Koers 10,095
Verschil +0,010 (+0,10%)
Hoog 10,145
Laag 9,976
Volume 320.765
Volume gemiddeld 1.823.442
Volume gisteren 1.548.543

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront