Value8 « Terug naar discussie overzicht

Value8 in 2018:Peter Paul neemt revanche

765 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 35 36 37 38 39 » | Laatste
Bedrijvendokter
0
Enige info over de nieuwe accountant, die deze maand het jaarverslag dient te ondertekenen. Het blijft spannend.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering maakte Value8 bekend Accon avm als nieuwe accountant aan te stellen. Dat leidde tot flinke kritiek. Een vertegenwoordiger van de beleggersvereniging VEB zei het niet eens te zijn met de keuze omdat Accon avm "het slechtste jongetje van de klas" zou zijn onder de kantoren met een oob-vergunning. Dit omdat de AFM onlangs concludeerde dat Accon avm niet genoeg voortgang boekt met het implementeren van verbetermaatregelen. Accon reageerde destijds door te melden dat de "deadline voor verbetermaatregelen in 2018 conform planning wordt behaald". Ook zou Accon het tempo van veranderingen destijds hebben versneld.

Cfo Remko Herschel zei gisteren tijdens de aandeelhoudersvergadering dat Value8 "een beperkte keuze" had uit accountants, maar Accon zou volgens hem toch geselecteerd zijn op basis van kwaliteit. "Accon avm heeft ambities om meer beursfondsen te gaan controleren en heeft daartoe mensen van de big four aangenomen. Het gaat bij een controle om de man of vrouw", aldus Herschel.
wiegveld
0
Grote vraag wordt of V8 dividend kan uitkeren op de winsten van de overdracht van crapbedrijven aan Nedsense.
DeZwarteRidder
0
quote:

wiegveld schreef op 19 april 2018 10:20:

Grote vraag wordt of V8 dividend kan uitkeren op de winsten van de overdracht van crapbedrijven aan Nedsense.
Waar maak je je druk over...???
DeZwarteRidder
0
quote:

wiegveld schreef op 20 april 2018 16:21:

Nou Ridder kom er maar in dan. Wat weet je uit betrouwbare bron?
Je wil toch niet de gevangenis in wegens misbruik van voorkennis...???
[verwijderd]
0
Het is even stil geweest, maar de tijd begint inmiddels weer te dringen. Nog 9 dagen en dan zal de jaarrekening 2017 gepubliceerd moeten worden. De belofte van PPdV dat hij dit jaar records zou gaan breken met de snelheid van deponeren is hij in elk geval niet nagekomen. Ik hoop dat we 30 april om 23.59u wat gaan zien. Het wordt weer spannend!
Bedrijvendokter
0
Zeker spannend, misschien worden er wel records gebroken op het gebied van transparantie en gezond verstand!

In ieder geval komen er weer interessante artikelen bij FD en FTM. Wat zal het nieuwe jaar brengen? Wil de Rabobank leningen terugbetaald krijgen, hoe kritisch is de nieuwe accountant ten aanzien van goodwill en herwaarderingen, keuren de grootaandeelhouders alle punten wel goed op de aandeelhoudersvergadering, en wanneer is deze??

Ik wil graag positief verrast worden, maar ben vrij kritisch sinds de overname van Suturaid. Dit was het bedrijf van de broer van PP, waarmee PP ook een groot gedeelte van zijn aandelenbezit in Value8 heeft verworven. Zoals dhr. Gooskens heeft beschreven, verdween deze groeiparel na enige jaren met stille trom van de balans.

Al met al never a dull moment op het forum, zeker nu ik lees dat er reageerders zijn met inside info....

wiegveld
0
De broer zit er warmpjes bij na deze actie als apotheekhoudend huisarts in Diepenheim.
Broer helpt broer zogezegd.
[verwijderd]
0
Hmmm, de nieuwe accountant Accon AVM is er niet in geslaagd om uiterlijk 31 maart 2018 zijn eigen transparantieverslag 2017 te publiceren. Is daarmee in overtreding van artikel 30 BTA. Tja, als je dat nog niet eens voor elkaar krijgt...

Zie hier het bewijs acconavm.nl/diensten/accountantscontr...
Bedrijvendokter
0
Oops, ja dat is slordig. Daarom zijn we heel benieuwd naar de ontwikkelingen deze week.

Verder staat er op deze site een TA-advies voor kopen. Dit is verbazingwekkend aangezien op de site van BB het advies sinds 2015 altijd neerwaarts is geweest. En is TA wel een geschikt instrument indien een groot aantal aandelen in vaste handen is?

De tijd zal het leren en de deadline voor het jaarverslag komt ook steeds dichterbij. Ik heb gisteren online nog even het gesprek tussen Eric Smit en PP op rtlz gekeken en het is eigenlijk nog steeds actueel. Aanrader!

DeZwarteRidder
0
Winst voor Value8 na versimpeling

Gepubliceerd op 25 apr 2018 om 08:06

Value8 24 apr 2018

BUSSUM (AFN) - Investeringsmaatschappij Value8 heeft vorig jaar 21,1 miljoen euro winst gemaakt. Het beursgenoteerde bedrijf vereenvoudigde de structuur vorig jaar door zich op minder bedrijven te richten en een deel van de kleinere investeringen onder te brengen in MKB Nedsense. Daardoor is een vergelijking met voorgaande jaren lastig.
Volgens Value8 ontwikkelden de bedrijven waar het belangen in heeft zich vorig jaar goed. Dat leverde de investeringsmaatschappij 11,2 miljoen euro op door onder meer ontvangen dividenden, verkochte belangen en terugbetaalde leningen. Het reguliere resultaat gecorrigeerd voor de stelselwijziging is 2,4 miljoen euro.
Het eigen vermogen werd door de investeringsmaatschappij opgevoerd van 57,7 miljoen euro naar 79,3 miljoen euro. Ook de solvabiliteit verbeterde en Value8 wil op korte termijn meer schulden aflossen.

Positief voor lange termijn
Value8 ziet het positief in voor de lange termijn. De zeven ondernemingen waar het in investeert kunnen verder groeien en ook de structuurwijziging biedt meer ruimte voor waardecreatie. De investeerder wil 0,15 euro dividend per aandeel uitkeren in contanten of aandelen. Daarbovenop krijgen beleggers een bonusdividend van 5 procent in aandelen.
Vorig jaar lukte het Value8 pas in november om een definitieve jaarrekening te publiceren. Dat had te maken met een onderzoek naar trustkantoor BK Group, waardoor de accountant niet eerder goedkeuring kon geven.
DeZwarteRidder
0
25-4-2018 08:00:24

Stelselwijziging levert Value8 flinke winststijging op

Investeerder doet dividendvoorstel.

(ABM FN-Dow Jones) Value8 heeft in 2017 flink meer winst geboekt, hetgeen te danken was aan een stelselwijziging. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de jaarcijfers van het investeringsvehikel onder leiding van CEO Peter Paul de Vries.

De onderneming sprak zelf van "een sterk boekjaar". Dit werd ondersteund door een sterke cashgeneratie van 11,2 miljoen euro, onder meer voor 8,4 miljoen euro te danken aan de desinvestering van beursgenoteerde belangen.


De holdingkosten bedroegen afgelopen jaar 2,3 miljoen euro, een ton meer dan in 2016.

De kasstroom werd door Value8 aangewend voor aanvullende investeringen in Ceradis en IEX Group en de aflossing op de bankfaciliteit. Ook werd het belang in Eetgemak vergroot naar 85 procent.

De nettowinst kwam uit op 21,1 miljoen euro. Daarvan was 18,7 miljoen euro te danken aan een stelselwijzing die Value8 doorvoerde. Het reguliere resultaat kwam uit op 2,4 miljoen euro.

De waarde van de portefeuille steeg in 2017, voornamelijk door de gewijzigde grondslagen, "fors", aldus Value8. Maar ook zonder dat effect was er volgens de investeerder sprake van een "gezonde progressie".

Verder meldde Value8 dat de beursgenoteerde belangen MKB Nedsense en IEX Group niet tegen de beurskoers zijn gewaardeerd vanwege de beperkte liquiditeit. Bij MKB ging het op een "aanzienlijk" lagere vermogenswaarde en op IEX werd een korting van 46,5 procent toegepast.

Daarbij verbeterde de solvabiliteit van Value8 naar 82 procent.

De kredietfaciliteit van Rabobank ter waarde van 10 miljoen euro werd eind 2017 vrijwel volledig benut. De kortlopende rentedragende schulden werden evenwel fors afgebouwd van 7,7 miljoen tot 2,0 miljoen euro.


Per aandeel Value8 bedroeg het eigen vermogen ultimo 2017 8,62 euro, tegen 6,33 euro een jaar eerder.

Value8 zei positief te zijn over de bedrijfsmatige ontwikkeling en ziet "goede mogelijkheden" voor verdere waardecreatie op lange termijn.

Dividend

Value8 wil 0,15 euro dividend per aandeel uitkeren, naar keuze in contanten of in aandelen, plus 5 procent bonusdividend, dat wil zeggen 1 nieuw aandeel voor elke 20 bestaande aandelen.

Verder wordt door Value8 een cashdividend van 1,75 euro voor de cumulatief preferente aandelen C voorgesteld.

Op 7 juni houdt Value8 de jaarvergadering.

Door: ABM Financial News.
DeZwarteRidder
0
ALLE negatievelingen incl. Roelie staan nu met de broek naar beneden te wachten op billenkoek....!!

Grandioos...!!!
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 april 2018 09:30:

25-4-2018 08:00:24

Stelselwijziging levert Value8 flinke winststijging op

ghehehehe
DeZwarteRidder
0
Als ik dit draadje teruglees dan is het verbazingwekkend hoe vaak Keffertje ernaast zit met z'n 'analyses' en voorspellingen....!
Jan Peter Balkenellende
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 april 2018 11:45:

Als ik dit draadje teruglees dan is het verbazingwekkend hoe vaak Keffertje ernaast zit met z'n 'analyses' en voorspellingen....!
Fraude of achteruitgang van de onderneming Value8 blijft misschien tijdelijk onzichtbaar door de veranderingen van boekhoudvormen, maar komt uiteindelijk toch wel aan het licht.
DeZwarteRidder
0
quote:

Jan Peter Balkenellende schreef op 25 april 2018 11:51:

[...]Fraude of achteruitgang van de onderneming Value8 blijft misschien tijdelijk onzichtbaar door de veranderingen van boekhoudvormen, maar komt uiteindelijk toch wel aan het licht.
Value8 is een van de veiligste bedrijven aan de Euronext met heel weinig schuld en 82% eigen vermogen.
Zodra ze de 10 miljoen schuld van de Rabobank hebben afgelost is V8 schuldenvrij.

Alle verhalen van de PPdV-haters over geldtekort zijn onzin gebleken.
Jan Peter Balkenellende
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 april 2018 11:55:

[...]
Value8 is een van de veiligste bedrijven aan de Euronext met heel weinig schuld en 82% eigen vermogen.
Zodra ze de 10 miljoen schuld van de Rabobank hebben afgelost is V8 schuldenvrij.

Alle verhalen van de PPdV-haters over geldtekort zijn onzin gebleken.
Waardoor is de solvabiliteit zo hoog? Gebakken lucht ofwel goodwill.

Veilig ? Volledig transparant enzovoort.
765 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 16:16
Koers 5,800
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 5,800
Laag 5,650
Volume 12.460
Volume gemiddeld 3.377
Volume gisteren 12.460

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront