KPN « Terug naar discussie overzicht

Sector draad

1.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
voda
0
Sprint opnieuw in gesprek met T-Mobile
Derde gesprek in vier jaar tijd.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse telecombedrijven Sprint Corporation en T-Mobile US zijn toch weer met elkaar in gesprek gegaan om de opties voor een fusie te bekijken. Dit schreef The Wall Street Journal dinsdag op basis van bronnen.

Het zou al de derde keer in vier jaar tijd zijn dat beide partijen een fusie bespreken. In november vorig jaar staakten de ondernemingen alle gesprekken, omdat er geen overeenstemming kon worden bereikt over de zeggenschap van het gecombineerde bedrijf.

Dit wordt bemoeilijkt door de eigenaren van Sprint en T-Mobile. Zo heeft het Japanse SoftBank Group bijna 85 procent van Sprint in handen, terwijl T-Mobile wordt gecontroleerd door Deutsche Telecom, dat zowel in marktwaarde als in het aantal klanten groter is dan SoftBank.

Het is onduidelijk waar de nieuwe gesprekken tussen Sprint en T-Mobile precies over gaan en het is vooralsnog onduidelijk of het dit keer wel tot een akkoord kan komen. De gesprekken bevinden zich bovendien in een vroeg stadium, aldus de bronnen tegenover The Wall Street Journal.

Door de fusie zou de Amerikaanse telecommunicatiemarkt aanzienlijk consolideren. Het gecombineerde bedrijf zou meer dan 100 miljoen klanten onder zijn hoede krijgen, met een omzet oplopend tot 70 miljard dollar en aanzienlijke kostenbesparingen.

Het aandeel Sprint koerste dinsdagavond 17,5 procent hoger, nadat eerder op de dag de handel in het aandeel werd opgeschort in verband met de hoge volatiliteit. T-Mobile US won 5,7 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Voorstellen Elliott aan Telecom Italia onwerkbaar - media
Telecom Italia houdt vast aan eigen strategie.

(ABM FN) De voorstellen van Elliott Advisors aan Telecom Italia zijn voorbarig en onwerkbaar. Dit stelde het Italiaanse telecombedrijf als antwoord aan het activistische fonds, aldus persbureau AFP.

Het hedgefonds kwam met drie voorstellen. Het eerste voorstel betreft deconsolidatie van het netwerk aan vaste lijnen. Verder stelde Elliott voor om de participatie in Infrastrutture Wireless Italiane te verminderen en ten slotte ook nog een fusie van de Braziliaanse activiteiten met een lokale speler.

Telecom Italia wil echter vasthouden aan de strategie die de huidige directie vooropstelde.

Het aandeel van Telecom Italia noteerde woensdagmiddag 1,3 procent hoger op 0,85 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bescherming voor telecomsector bij overnames

Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 06:54 | Views: 1.576

KPN 16:24
2,47 0,00 (-0,12%)

DEN HAAG (AFN) - Voor overnames van belangrijke bedrijven in de Nederlandse telecomsector moet in de toekomst toestemming worden verleend. Dat staat in een wetsvoorstel van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken), dat donderdag voor advies naar de Raad van State wordt gestuurd.

Bedrijven van zogenoemd ‘vitaal belang’ zouden door het wetsvoorstel niet zomaar in buitenlandse handen kunnen vallen. Het gaat dan om bijvoorbeeld ,,aanbieders van telefonie, internet of datacenters’’, aldus het ministerie.

Een mogelijke overname zou in de toekomst eerst gemeld moeten worden bij het ministerie. Dat kan vervolgens hier een stokje voor steken ,,als nationale veiligheid of openbare orde in gevaar kunnen komen.’’ Mocht een overname worden voltrokken en niet van tevoren worden gemeld, dan krijgt de overheid de bevoegdheid deze terug te draaien.

,,Het kabinet wil verhinderen dat onbetrouwbare, niet-transparante of criminele bedrijven aan onze nationale veiligheid komen’’, aldus Keijzer. ,,Daarom bescherm ik deze vitale sector en voer een meldplicht in.’’

Het kabinet hoopt het wetsvoorstel na de zomer te kunnen behandelen in de Tweede Kamer.
voda
0
Telefónica Deutschland dringt verlies terug

Gepubliceerd op 25 apr 2018 om 09:17 | Views: 852

KPN 15:06
2,47 +0,03 (+1,02%)

MÜNCHEN (AFN) - Telefónica Deutschland is over de eerste maanden van dit jaar minder verlieslatend dan in het eerste kwart van 2017. De Duitse aanbieder van mobiele telefonie handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar, waarbij het onder meer het dividend verder wil opvoeren.

Telefónica sloot het kwartaal af met een tekort van 82 miljoen euro, tegenover een min van 99 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (oibda), aangepast voor eenmalige posten en effecten van Europese regels zoals die voor roaming, steeg met 5,4 procent tot 422 miljoen euro. De omzet bleef nagenoeg stabiel op bijna 1,8 miljard euro.

Het bedrijf, waar KPN een minderheidsbelang in heeft, zegt zich dit jaar te zullen richten op het verder integreren van zijn netwerkactiviteiten. Die klus moet tegen het einde van het jaar zo goed als afgerond zijn. Verder wees het concern naar zijn ,,solide kasstroom" die het mogelijk moet maken om zijn dividendbelofte na te komen.
voda
0
Wisselkoersen drukken resultaat Telefónica

Gepubliceerd op 26 apr 2018 om 08:41 | Views: 594

KPN 15:53
2,55 +0,06 (+2,29%)

MADRID (AFN) - Telecomconcern Telefónica heeft in het eerste kwartaal last gehad van negatieve wisselkoerseffecten. Die zorgden voor druk op de juist verbeterde omstandigheden op thuismarkt Spanje, zo kwam donderdag naar voren uit een handelsbericht van de onderneming.

Telefónica zette een bedrijfsresultaat (Oibda), het cijfer waar de financiële markten naar kijken, in de boeken van ruim 3,8 miljard euro. Dat is bijna 4 procent minder dan een jaar terug. Onder de streep resteerde wel een hogere winst van 837 miljoen euro. In de eerste verslagperiode van vorig jaar was de winst 779 miljoen euro.

De omzet van Telefónica bedroeg 12,2 miljard euro, tegen 13,1 miljard euro vorig jaar.
voda
0
Orange zet goed resultaat van vorig jaar door
Gepubliceerd op 26 apr 2018 om 08:15 | Views: 418

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern Orange weet de goede resultaten van afgelopen jaar door te zetten. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de winst met 3,8 procent. Dat maakte het Franse concern woensdag bekend in een handelsbericht.

Met name op thuismarkt Frankrijk deed Orange het wederom goed. Het bedrijf profiteerde onder meer van het herstel van het consumentenvertrouwen en het toegenomen gebruik van apps daar. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg naar 2,6 miljard euro. In februari maakte het bedrijf de eerste jaaromzetgroei in acht jaar bekend. De groei zette door in het eerste kwartaal van 2018. Met 10,1 miljard euro lagen de opbrengsten 2 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Orange verwacht dat het bedrijfsresultaat in 2018 en de twee jaar daarna versneld zal blijven stijgen.
voda
0
Tele2 haalt vergeten Hi-abonnement zonder bellen en sms uit de mottenballen

Als eerste provider lanceert Tele2 een abonnement zonder belminuten en sms'jes. Gebruikers betalen alleen voor internet en zijn zo enkele euro's per maand voordeliger uit. Wie toch belt, wordt per minuut afgerekend.

David Bremmer 26-04-18, 18:59 Laatste update: 20:21

Dat blijkt uit de gewijzigde abonnementen en bijbehorende tarieven die Tele2 vandaag bekend heeft gemaakt.

Klanten die het nieuwe abonnement afsluiten, betalen maandelijks 2 euro minder dan voor een abonnement met 100 belminuten en sms'jes en 5 euro minder dan een abonnement met onbeperkt bellen en sms'en.

Tele2, dat momenteel 1,24 miljoen mobiele abonnees telt, introduceert het abonnement na analyse van het eigen klantgedrag.

Daaruit blijkt dat steeds minder mensen nog ouderwets bellen en tekstberichten sturen. ,,En als er toch wordt gebeld of een bericht wordt verstuurd, gaat dat steeds vaker via apps die data gebruiken als FaceTime, WhatsApp of iMessage in plaats van via belminuten", stelt de provider.

Campagne
Mobiele vergelijker Bellen.com noemt de stap van Tele2 nieuw en tegelijk weer niet. ,,In veel abonnementen zit tegenwoordig standaard onbeperkt bellen en sms'en in begrepen," zegt sitemanager Els Werkman. ,,Tele2 draait dat terug: je betaalt enkel voor een internetbundel en als je toch belt, kost dat een kwartje per minuut."

De eerste met een abonnement zonder bellen is Tele2 sowieso niet. KPN's jongerenmerk Hi deed dat bijvoorbeeld al in 2012 en tuigde daar een hele campagne voor op. De slogan: wie belt er nou nog?

Hi werd echter drie jaar geleden opgedoekt door KPN dat zich op zijn hoofdmerk wilde richten. Het abonnement zonder belminuten en sms'jes verdween daarmee ook. Momenteel biedt geen grote provider het aan.

Oma
Dit zal zeker een groep Nederlan­ders aanspreken

Els Werkman, Bellen.com
Bellen.com denkt dat Tele2's nieuwe abonnement zeker een groep Nederlanders aanspreekt. ,,Tegenwoordig kun je prima bellen via Facetime, WhatsApp of Skype. En voor dat ene telefoontje met oma kun je haar vragen jou terug te bellen."

Het bel-loze abonnement is overigens niet de enige verandering bij Tele2, dat wordt overgenomen door T-Mobile. De aanbieder lanceert ook een nieuwe databundel van 20 Gigabyte. Die gaat 19 euro per maand kosten, de unlimited-bundel kost 4 euro meer.

De prijs voor echt helemaal unlimited internetten, bellen en sms'en stijgt van 25 euro naar 28 euro. Daarmee is de provider nog steeds 7 euro goedkoper dan T-Mobile, die als eerste een onbeperkte bundel introduceerde. De meerprijs voor een maandelijks opzegbaar abonnement verdubbelt van 1 naar 2 euro per maand.

'20GB bundel is slim'
Werkman van Bellen.com denkt dat met name de introductie van een 20GB-bundel slim is. ,,De meeste mensen hebben het niet nodig, maar er zijn natuurlijk altijd gebruikers die wél flink wat MB's verstoken. Tele2 dekt zo de onderkant van de grootverbruikersmarkt af, voor wie 10 GB te weinig is en unlimited te veel of te duur."

Uit de laatste cijfers blijkt dat Nederlanders gemiddeld 2 Gigabyte aan data per maand verbruiken met hun smartphone. Dat was in 2016 nog de helft en in 2012 slechts 187MB. De komst van unlimited-abonnementen en de kwaliteit van de 4G-netten in ons land dragen daar sterk aan bij.

www.ad.nl/economie/tele2-haalt-verget...
voda
0
'Tijd rijp voor telecomfusie in VS'

Gepubliceerd op 30 apr 2018 om 11:12 | Views: 902

KPN 15:52
2,57 +0,02 (+0,94%)

BONN (AFN/BLOOMBERG) - De omstandigheden in de telecom zijn nooit zo goed geweest voor een fusie van Sprint en T-Mobile US als nu. Dat zei topman Tim Höttges van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile.

T-Mobile US maakte zondag bekend branchegenoot Sprint over te nemen. Over de samensmelting was de afgelopen jaren al vaker gesproken, maar telkens leek het niet tot een deal te komen. De aandelendeal heeft een waarde van 26 miljard dollar. Toezichthouders moeten overigens nog wel akkoord gaan.

Volgens Höttges vinden er op dit moment al meerdere fusie in de sector plaats. Ook zijn de synergievoordelen voor bedrijven flink gestegen door de belastinghervormingen van Donald Trump. Deutsche Telekom zou niet bezig zijn met andere overnames of desinvesteringen.
voda
0
Omzet zakelijke telecommarkt gedaald

Gepubliceerd op 3 mei 2018 om 09:43 | Views: 688

KPN 16:38
2,55 -0,02 (-0,85%)

HOUTEN (AFN) - De omzet op de Nederlandse zakelijke telecommarkt is in het vierde kwartaal van 2017 gedaald, door de negatieve impact van regulering en toenemende prijsdruk door felle concurrentie. Dat meldde marktonderzoeker Telecompaper in zijn kwartaalrapport over de zakelijke telecommarkt.

Volgens Telecompaper ging de omzet op jaarbasis met 50 miljoen euro omlaag, een daling van ruim 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Zowel bij mobiele als vaste telefonie daalde de omzet, terwijl bij vast breedband lichte groei was te zien. Daarmee was vast breedband de enige categorie waar de omzet toenam.

Marktleider is KPN met 52 procent van alle zakelijke telecomomzet. Daarna volgt VodafoneZiggo met 26,8 procent. De geplande combinatie T-Mobile/Tele2 heeft gezamenlijk 11,4 procent van de zakelijke telecommarkt.
voda
0
Vodafone neemt Europese tak Liberty Global over
Kabelaar betaalt ruim 18 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Vodafone neemt een deel van de Europese telecom- en kabelnetwerken van het Amerikaanse Liberty Global over voor een bedrag van 18,4 miljard euro. Dit meldden beide partijen woensdag, nadat hierover eerder al geruchten verschenen.

Het gaat om de Duitse en Oost-Europese activiteiten van Liberty Global, dat wordt gecontroleerd door de Amerikaanse miljardair John Malone. Zo worden enkele onderdelen in Roemenië, Hongarije en Tsjechië door Vodafone overgenomen.

Met de uitbreiding op het Europese vasteland zou de mobiele telefoniegigant Vodafone beter kunnen concurreren met marktleider Deutsche Telekom, waarvan het netwerk zich uitstrekt van Nederland tot Griekenland.

Toezichthouders moeten nog akkoord geven voor de overname. Vodafone verwacht dat dit halverwege het kalenderjaar 2019 zal gebeuren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
T-Mobile voelt concurrentie op telecommarkt

Gepubliceerd op 9 mei 2018 om 07:45 | Views: 784

DT.TELEKOM AG NA 08 mei
14,51 -0,07 (-0,48%)

KPN 16:50
2,59 0,00 (-0,08%)

DEN HAAG (AFN) - T-Mobile Nederland voelt de stevige concurrentie op de Nederlandse telecommarkt. Ondanks dat de provider er afgelopen kwartaal 83.000 nieuwe klanten bijkreeg, ging de omzet toch omlaag. Topman Søren Abildgaard benadrukt dat de winstgevendheid wel toenam

T-Mobile zag de opbrengsten op jaarbasis met bijna een tiende teruglopen tot 309 miljoen euro. Dat is voor een groot deel het gevolg van nieuwe boekhoudregels, maar ook geschoond voor die effecten was sprake van 2 procent omzetkrimp. Wat het voor T-Mobile onder meer zo moeilijk maakt is dat de provider in tegenstelling tot zijn grootste concurrenten KPN en VodafoneZiggo niet zelf beschikt over een landelijk dekkend, vast netwerk voor breedbandinternet.

Volgens Abildgaard kunnen de grote rivalen hun prijzen op de mobiele markt erg laag houden door hun tarieven voor gebruik van het vaste netwerk te verhogen, een luxe die T-Mobile niet heeft. Behalve de prijsdruk in de markt haalde T-Mobile ook een stuk minder omzet uit de verkoop van handsets. Dit heeft echter nagenoeg geen impact op de winstgevendheid.

Tele2

T-Mobile werkt eraan om zich beter te wapenen tegen de concurrentie. Zo werd eind vorig jaar de overname aangekondigd van Tele2 Nederland. Als die deal voor het einde van 2018 is afgerond, is T-Mobile in Nederland wat betreft schaalgrootte ,,nog steeds geen Barcelona of Real Madrid'', legt Abildgaard uit. ,,Maar dan zijn we wel een speler die wedstrijden van die twee kan winnen.''

De telecomaanbieder zag het aantal vaste en mobiele klanten afgelopen kwartaal wederom stevig toenemen, tot net boven de 4 miljoen van een kleine 3,8 miljoen in het eerste kwartaal van vorig jaar. Het bedrijfsresultaat, gecorrigeerd voor effecten van de nieuwe boekhoudregels, lag 12 procent hoger dan een jaar geleden. Daarmee is T-Mobile het jaar in de ogen van Abildgaard in ieder geval goed begonnen. Hij wil geen voorspellingen doen voor de resultaten in de volgende kwartalen.

Omzet

Moederbedrijf Deutsche Telekom zelf verhoogde zijn winstverwachting voor heel het jaar, nadat T-Mobile US voor het twintigste opeenvolgende kwartaal er veel klanten bij kreeg. Het concern rekent nu op een bedrijfsresultaat (ebitda) van 23,3 miljard euro, 100 miljoen euro meer dan bij de eerdere prognose.

In het eerste kwartaal van dit jaar daalde omzet van de telecomgigant met 3,9 procent tot 17,9 miljard euro. De ebitda bleef gelijk op 5,5 miljard euro.
voda
0
Britse telecomreus BT schrapt banen
Circa 13.000 banen verdwijnen.

(ABM FN-Dow Jones) BT Group is van plan in de komende drie jaar circa 13.000 banen te laten verdwijnen, vooral in de ondersteunende functies en managementlagen. Dit maakte de Britse telecomreus donderdag bekend.

Ook overweegt het bedrijf om het hoofdkantoor in de binnenstad van Londen op te geven. Daarmee hoopt BT over drie jaar de kosten terug te brengen met 1,5 miljard pond. De telecomreus kondigde de maatregel aan, om de huidige omzetdruk het hoofd te kunnen bieden. Tegelijk worden er zesduizend nieuwe werknemers aangenomen, ter ondersteuning van de klantenservice en de uitrol van het 5G-netwerk.

Het aandeel BT Group koerste donderdagochtend maar liefst 7,7 procent lager na de aankondiging.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Topman Vodafone kondigt vertrek aan

Gepubliceerd op 15 mei 2018 om 08:45 | Views: 964

KPN 16:06
2,45 -0,06 (-2,27%)

Vodafone 16:06
198,90 -8,30 (-4,01%)

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Topman Vittorio Colao van telecomgigant Vodafone treedt in oktober terug na tien jaar aan het roer te hebben gestaan bij het Britse bedrijf. Per 1 oktober neemt financieel directeur Nick Read het stokje over van Colao.

De 56-jarige Colao is sinds juli 2008 topman van het telecomconcern. Vodafone gaf in een bericht over de jaarcijfers geen reden voor zijn vertrek. Er is al een opvolger voor Read als financieel directeur aangewezen, Margherita Della Valle. De Brit Read (53) werd al langer gezien als belangrijkste kandidaat voor de opvolging van Colao. Hij werkt al sinds 2001 bij Vodafone en gaf eerder leiding aan onder meer de activiteiten in Groot-Brittannië.

Onder leiding van de Italiaanse Colao werd de structuur van Vodafone drastisch gewijzigd. Zo verkocht Vodafone in 2014 zijn belang in het Amerikaanse samenwerkingsverband Verizon Wireless aan branchegenoot Verizon Communications in een deal van 130 miljard dollar.

Miljardendeal

Vodafone versterkte onder aanvoering van Colao juist zijn aanwezigheid in Europa. Vorige week sloot Vodafone nog een miljardendeal met het Amerikaanse Liberty Global. Daarbij neemt Vodafone een groot deel van de Europese kabelactiviteiten van de Amerikanen over in een deal ter waarde van 19 miljard euro. Colao verklaarde in een toelichting dat het nu het juiste moment is om Vodafone door een nieuw management te laten leiden.

Vodafone meldde verder dat de groepsomzet in het eind maart afgesloten gebroken boekjaar met 2,2 procent is gedaald tot 46,6 miljard euro. Dat kwam hoofdzakelijk door de afsplitsing van de Nederlandse activiteiten in het samenwerkingsverband VodafoneZiggo en negatieve wisselkoerseffecten. De operationele winst ging met ruim 15 procent omhoog tot 4,3 miljard euro, mede dankzij kostenbesparingen.
voda
0
Bouygues haalt kleine winst op vlakke omzet
Goed gevuld orderboek.

(ABM FN) Bouygues Telecom wist in het eerste kwartaal van 2018 een beperkte winst te realiseren op een vlakke omzet. Het orderboek staat op een recordpeil. Dit bleek uit de kwartaalresultaten van de Franse telecomgroep donderdag voorbeurs.

De omzet kwam fractioneel lager uit op 6,83 miljard euro. Onderaan bleef daar slechts 12,0 miljoen aan nettowinst van over. In dezelfde periode vorig jaar werd wel nog een verlies geboekt van 41 miljoen euro.

Tegenover vorig jaar ging schuldenberg nog een stukje hoger tot 3,85 miljard euro.

De telecomgroep wees evenwel op het recordniveau van het orderboek met 31,7 miljard euro.

Het bedrijf wees erop dat het eerste kwartaal niet inducatief is voor het hele boekjaar en dat het bedrijf nog steeds in een goed commercieel momentum vertoeft.

De outlook voor heel 2018 werd gehandhaafd met een verdere graduele groei en een omzet uit diensten die 3,0 procent hoger zal liggen.

Het aandeel van Bouygues sloot woensdag 1,2 procent lager op 41,55 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bellen naar ander EU-land maximaal 19 cent

Gepubliceerd op 6 jun 2018 om 09:28 | Views: 2.152

KPN 17:35
2,37 +0,00 (+0,08%)

BRUSSEL (AFN) - Bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land mag niet meer dan 19 eurocent per minuut kosten, een sms niet meer dan 6 cent. De lidstaten, Europese Commissie en het Europees Parlement hebben daar in Brussel na maandenlang onderhandelen een politiek akkoord over bereikt. De maximumtarieven moeten gaan gelden voor alle buitenlandse gesprekken en sms'jes binnen de 28 lidstaten.

De stap volgt op het afschaffen van de roamingkosten in juni vorig jaar. Het akkoord moet nog formeel worden afgerond. Daarna hebben de lidstaten twee jaar om de wetgeving nationaal in te voeren.

Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (CDA) is zeer tevreden. ,,Alleen de roamingtarieven schrappen was half werk geweest. Voor bellers in Nederland zijn deze maximumtarieven een flinke verbetering.''

Goed nieuws

Ook staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) spreekt van ,,goed nieuws'' voor Nederlandse consumenten. Die gaan niet alleen profiteren van lagere belkosten, maar hebben straks ook meer te kiezen omdat vaste netwerken ook voor andere aanbieders worden opengesteld.

Europese toezichthouders zoals de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in Nederland krijgen in het akkoord de mogelijkheid om meerdere dominante partijen in een markt aan te pakken, zoals KPN en VodafoneZiggo in de Nederlandse telecommarkt. Die regel moet nog wel geïmplementeerd worden, geeft de ACM aan. Vooruitlopend daarop had de toezichthouder al besloten dat VodafoneZiggo zijn kabelnetwerk open moet stellen voor andere partijen.

Gemiste kans

De telecomdeal moet ook zorgen voor investeringen in glasvezelbreedband en voldoende radiospectrum voor de 5G-netwerken van de toekomst. EU-commissaris Mariya Gabriel (digitale economie): ,,Deze nieuwe regels zijn essentieel voor Europa’s digitale toekomst. Ze leiden tot betere diensten voor de consument en tot heel snelle netwerken.’’

ETNO, de Europese associatie van telecomaanbieders, noemt de overeengekomen regelgeving ,,een gemiste kans''. Volgens de organisatie wordt de wet nu nog ingewikkelder voor de industrie en zal die niet de ,,broodnodige stormloop'' op investeringen in 5G-netwerken ontketenen. De industrie is teleurgesteld dat de vergunningen maar twintig jaar geldig zullen zijn.

Brussel schat dat er 500 tot 600 miljard euro nodig is om de EU digitaal klaar te maken.
voda
0
CEO British Telecom stapt op

(ABM FN-Dow Jones) Topman Gavin Patterson van British Telecom stapt op. Dat heeft de Britse telecomreus vrijdag bekend gemaakt.

Patterson vertrekt later dit jaar na vijf jaar dienst en zal zijn functie nog blijven vervullen totdat er een opvolger is gevonden. Het bedrijf is inmiddels begonnen aan een opvolgingsprocedure, die naar verwachting nog dit jaar kan worden afgerond.

Krap een maand terug kondigde British Telecom nog een grote reorganisatie aan, waarbij 13.000 banen op de tocht kwamen te staan. De raad van bestuur zei vrijdag nog altijd achter deze strategie te staan.

Bestuursvoorzitter Jan du Plessis gaf aan dat de brede reactie op de recente resultaten aantoonde dat het tijd is voor een wijziging in de leiding om deze strategie verder vorm en inhoud te geven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Veon rondt verkoop dochter Tadzjikistan af

Gepubliceerd op 8 jun 2018 om 15:14 | Views: 200

AMSTERDAM (AFN) - Telecomconcern Veon heeft de verkoop van dochterbedrijf Tacom in Tadzjikistan aan ZET Mobile afgerond. Er werden geen financiële details over de verkoop gemeld.

Het in Amsterdam genoteerde Veon kondigde de verkoop in april aan. De transactie heeft te maken met de strategie om bezittingen af te stoten in markten waar het bedrijf slechts een klein marktaandeel heeft.

Eerder deed Veon al onderdelen van de hand in Laos, Canada, Zimbabwe, Burundi en de Centraal-Afrikaanse Republiek.
voda
0
Telefónica: geen plannen voor Duits vertrek

Gepubliceerd op 11 jun 2018 om 10:06 | Views: 930

KPN 17:35
2,42 +0,03 (+1,26%)

DÜSSELDORF (AFN/DPA) - Het Spaanse telecomconcern Telefónica is niet van plan zich terug te trekken uit Duitsland, waar eerder wel geruchten over de ronde deden. Dat zei de topman van Telefónica, José María Álvarez-Pallete, in een interview met de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Telefónica bezit ruim 69 procent van Telefónica Deutschland. In maart werd door bronnen binnen de sector aan zakenblad Wirtschaftswoche gemeld dat het bedrijf zou overwegen om zich uit Duitsland terug te trekken met een verkoop van zijn belang in Telefónica Deutschland. Volgens Álvarez-Pallete is de Duitse markt juist van strategisch belang en is ook een verkoop van aandelen in de Duitse dochter niet aan de orde. De jaaromzet van Telefónica Deutschland met zijn hoofdmerk O2 lag vorig jaar op 7,3 miljard euro.

KPN bezit 8,6 procent van Telefónica Deutschland. KPN verkocht in 2014 zijn Duitse dochter E-Plus aan Telefónica in een deal ter waarde van 8,6 miljard euro. Daarbij werd KPN minderheidsaandeelhouder van Telefónica Deutschland.
voda
0
Brussel start onderzoek naar deal Deutsche Telekom en Nederlandse tak Tele2 - media

(ABM FN-Dow Jones) De mededingsautoriteit van de Europese Unie start een diepgaand onderzoek naar de overnamedeal waarin Deutsche Telekom zich in het bezit stelt van de Nederlandse tak van het Zweedse Tele2. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van twee bronnen.

Reuters gaf verder niet aan wat de motieven voor deze stap zijn.

Deutsche Telekom wil de Nederlandse bezittingen van Tele2 kopen en deze samenvoegen met T-Mobile Nederland, om zo de concurrentie aan te gaan met KPN en Ziggo.

Het aandeel Deutsche Telekom noteerde dinsdag 1,0 procent hoger op 13,78, Tele2 noteerde 1,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
EU-onderzoek overname Tele2 door T-Mobile

Gepubliceerd op 12 jun 2018 om 16:34 | Views: 0

DT.TELEKOM AG NA 11 jun
13,66 +0,35 (+2,63%)

KPN 16:25
2,42 +0,01 (+0,21%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese Commissie begint een diepgaand onderzoek naar de plannen van T-Mobile Nederland om Tele2 Nederland over te nemen. De commissie vreest dat klanten in Nederland door deze overname hogere tarieven, een beperkter aanbod en minder innovatie krijgen.

EU-commissaris Margrethe Vestager (mededinging): ,,Toegang tot betaalbare en kwalitatieve mobiele telecomdiensten wordt steeds belangrijker. We beginnen dit onderzoek omdat we zeker willen zijn dat de geplande transactie niet leidt tot hogere tarieven of een beperkter aanbod mobiele diensten voor Nederlandse consumenten."

Met de voorgenomen transactie zouden de nummers drie en vier op de Nederlandse telecommarkt samengaan. Hierdoor zou het aantal mobiele netwerkexploitanten in Nederland verminderen van vier naar drie. De nieuwe onderneming zou na KPN en VodafoneZiggo de nummer drie op de Nederlandse markt worden, stelt Vestager.

Na een eerste marktonderzoek maakt de commissie zich niet alleen zorgen over de vermindering van het aantal spelers op de markt. Ook vreest ze dat de nieuwe onderneming minder zal worden geprikkeld om daadwerkelijk te concurreren met de resterende exploitanten. Daarom stelt ze nu een diepgaand onderzoek in.
1.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 83 84 85 86 87 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 3,378
Verschil +0,006 (+0,18%)
Hoog 3,410
Laag 3,370
Volume 9.601.239
Volume gemiddeld 13.856.602
Volume gisteren 13.466.647

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront