Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.203 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Lagere opening in het verschiet op Wall Street
Veel bedrijfscijfers.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag vermoedelijk lager openen. De future voor de S&P 500 daalde ongeveer een half uur voor opening met 0,3 procent.

"Aandelen zijn deze maand geleidelijk gestegen, geholpen door afnemende spanningen over een handelsoorlog, al is dat nog niet opgelost, en geopolitieke zorgen. Het cijferseizoen is goed begonnen met ondernemingen die sterke winstgroei rapporteerden en de marktverwachtingen overtroffen", zei analist Craig Erlam van OANDA.

Maar, "financiële markten hebben recent wat van hun glans verloren", voegde Erlam toe.

Aziatische markten gingen omhoog. De Nikkei 225 won 0,2 procent en de Shanghai Composite Index steeg 0,8 procent.

In Europa stonden de beurzen voornamelijk in het groen, maar de Duitse DAX en de AEX in Amsterdam gingen iets naar beneden.

De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen daalden in de afgelopen week met 1.000 tot 232.000. Vooraf geraadpleegde economen rekenden op 225.000 eerste uitkeringsaanvragen. Verder bleek uit de Philly Fed dat de bedrijvigheid in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia in april is aangetrokken.

De euro noteerde tegen de dollar op 1,2382, ten opzichte van 1,2378 rond het slot van Wall Street op woensdagavond.

Bedrijfsnieuws

Procter & Gamble bereikte overeenstemming over de overname van de consumentengezondheidstak van Merck. Met deze deal is 4,2 miljard dollar, of 3,4 miljard euro gemoeid. De onderneming maakte ook resultaten bekend die beter dan verwacht waren. De omzet bleek te zijn gestegen, maar de winst maakte een pas op de plaats, hoewel de winst per aandeel wel toenam. Het aandeel steeg in de voorbeurshandel 3,0 procent.

American Express boekte in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte winst. "Ons jaar is goed begonnen met dubbelcijferige groei van zowel omzet als winst", zei CEO Stephen Squeri. Kaarthouders spendeerden 12 procent meer dan een jaar eerder en American Express kreeg er wereldwijd 3,5 miljoen nieuwe creditcardklanten bij. De koers steeg 3,6 procent.

Blackstone heeft in het eerste kwartaal minder winst geboekt door een lager beleggingsresultaat en hogere kosten. Het aandeel noteerde 2,1 procent hoger.

Alcoa meldde woensdag nabeurs een stijgende vraag naar aluminium, door vrees voor importheffingen, en dat werd onderstreept met een sterke kwartaalwinst. Het aandeel ging 3,3 procent omhoog.

Topman Jeff Bezos van Amazon.com schreef in een jaarlijkse brief aan aandeelhouders dat het aantal klanten dat betaalt voor een premium lidmaatschap de 100 miljoen wereldwijd inmiddels overtreft. Het aandeel steeg 1,6 procent.

Slotstanden

De S&P 500 index steeg woensdag 0,1 procent tot 2.708,64 punten, de Dow Jones index eindigde 0,2 procent lager op 24.748,07 punten en de Nasdaq klom 0,2 procent tot 7.295,24 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winst Nucor stabiliseert
Aanzienlijke winstgroei verwacht in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Nucor heeft ongeveer evenveel winst behaald als een jaar eerder in het eerste kwartaal, terwijl de omzet steeg. Dit bleek donderdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse staalfabrikant.

De nettowinst nam iets af, van 357 miljoen naar 354 miljoen dollar. Per aandeel daalde de winst per aandeel van 1,11 naar 1,10 dollar.

De omzet steeg wel, van 4,8 miljard naar 5,6 miljard dollar.

In het voorafgaande vierde kwartaal werd een winst per aandeel gerealiseerd van 1,20 dollar op een omzet van 5,1 miljard dollar.

Topman John Ferriola was tevreden over de winstontwikkeling. "Onze resultaten in 2017 waren het hoogst sinds de cyclische piek in 2008. Het positieve momentum is overduidelijk overgeslagen naar 2018, zoals blijkt uit onze sterke eerste kwartaal resultaten en optimistische outlook voor het tweede kwartaal."

Voor het lopende kwartaal verwacht de staalmaker een "aanzienlijke stijging" van de winst ten opzichte van de eerste drie maanden. In maart zag Nucor al dat de marges aantrokken.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Leidende indicatoren VS stijgen
Index stijgt net als in voorgaande maanden.

(ABM FN-Dow Jones) De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in maart verder gestegen. Dit bleek donderdag bij de publicatie door The Conference Board.

De index steeg in maart met 0,3 procent op maandbasis tot 109,0, na stijgingen van respectievelijk 0,7 procent, 0,8 procent en 0,7 procent in de drie voorgaande maanden.

De index wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden en is samengesteld uit tien componenten, waaronder de wekelijkse steunaanvragen, indices voor nieuwe orders, bouwvergunningen, aandelenkoersen, en de rente op tienjarige Amerikaanse staatsleningen, afgezet tegen de eendagsrente van de Fed, de federal funds rate.

De Conference Board is een onafhankelijk non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Alcoa fors hoger na sterke cijfers
Aluminiumfabrikant profiteert van importheffing.

(ABM FN-Dow Jones) Alcoa meldde woensdag nabeurs een stijgende vraag naar aluminium, door vrees voor importheffingen, en bewees dat met een sterke kwartaalwinst.

Het aandeel sloot woensdag 4 procent hoger en kreeg er in de handel nabeurs nog eens 4 procent bij.

De aluminiumproducent boekte een nettowinst van 150 miljoen dollar over het eerste kwartaal, of 0,80 dollar per aandeel, op een omzet van 3,1 miljard dollar. Een jaar eerder was de omzet nog 2,7 miljard dollar.

De aangepaste winst kwam uit op 0,77 dollar per aandeel, volgens Alcoa, tegen 0,63 dollar een jaar eerder.

Daarmee overtrof het concern de gemiddelde analistenverwachting van 0,68 dollar per aandeel. De omzet was conform de verwachting.

Het concern verhoogde zijn verwachting voor het bedrijfsresultaat (EBITDA) dit jaar naar 3,5 miljard tot 3,7 miljard dollar, in plaats van de eerder gemelde 2,6 miljard tot 2,8 miljard dollar.

Alcoa stelde dat vertragingen van de bouw van smelters in China tot een groter tekort aan aluminium zal leiden dit jaar. China en de Verenigde Staten zijn verwikkeld in wederzijdse dreigementen met importheffingen, nadat de regering van de Amerikaanse president Trump importtarieven aankondigde voor staal en aluminium om de binnenlandse industrie te beschermen.

Alcoa voorspelde voor dit jaar een tekort van 600.000 tot 1 miljoen ton aluminium, waar drie maanden geleden nog een tekort van 300.000 tot 700.000 tot werd voorspeld.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Facebook wil zelf chips gaan maken - media
Voor kunstmatige intelligentie en eigen apparaten.

(ABM FN-Dow Jones) Facebook is bezig een divisie op te zetten die chips voor het bedrijf kan ontwerpen. Dat meldde persbureau Bloomberg woensdag.

Het aandeel Facebook noteerde licht hoger in de handel nabeurs, nadat het 1,4 procent lager sloot in de reguliere handel.

Bloomberg, dat zich baseert op anonieme bronnen en vacatures, stelde dat de sociale netwerkreus personeel zoekt dat chips kan maken.

Die chips zouden kunnen worden gebruikt voor hardware-apparaten, software voor kunstmatige intelligentie of voor servers in de datacentra van Facebook. Met eigen chips zou de software en de hardware van het bedrijf beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

Facebook lanceert volgende maand een virtual reality-headset genaamd Oculus Go, die draait op een Qualcomm processor. Ook zou het bedrijf werken aan slimme speakers.

De stap past in een trend. Ook andere grote technologieconcerns zoals Google en Apple hebben belangstelling voor het maken van eigen chips, om minder afhankelijk te worden van chipfabrikanten zoals Intel en Qualcomm.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
American Express in trek
Klanten betalen meer met creditcards.

(ABM FN-Dow Jones) American Express heeft in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte winst geboekt. Dat meldde het creditcardbedrijf woensdag nabeurs.

Het aandeel steeg in de handel nabeurs 3,4 procent, nadat het in de reguliere handel al 1,4 procent was gestegen.

American Express boekte een winst van 1,6 miljard dollar, of 1,86 dollar per aandeel, tegen 1,3 miljard, of 1,35 dollar per aandseel een jaar eerder.

De omzet steeg van 8,71 miljard naar 9,72 miljard dollar.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op 1,71 dollar winst per aandeel en een omzet van 9,08 miljard dollar.

"Ons jaar is goed begonnen met dubbelcijferige groei in omzet en winst", zei CEO Stephen Squeri. Kaarthouders spendeerden 12 procent meer dan een jaar eerder en American Express kreeg er wereldwijd 3,5 miljoen nieuwe creditcards bij.

Betaalknop

Twee andere betaalkaartbedrijven, Visa en Mastercard, maakten woensdag bekend dat ze niet langer werken aan een eigen betaalknop voor online-winkelen, maar nu een gezamenlijke betaaloplossing willen.

De koerswijziging, die werd aangekondigd tijdens een conferentie over de betaalindustrie, is een teken dat het moeilijk is om te concurreren digitaal betalen met rivalen zoals PayPal.

American Express heeft een eigen betaalknop voor online shoppen maar zou een gezamenlijk initiatief steunen, zei een woordvoerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amazon telt 100 miljoen betalende klanten
Topman Bezos onthult mijlpalen in brief.

(ABM FN-Dow Jones) Topman Jeff Bezos van Amazon.com heeft de duidelijkste indicatie tot nu toe gegeven van het aantal klanten dat betaald voor een premium lidmaatschap voor zijn internetwinkel-website.

In een jaarlijkse brief aan aandeelhouders zei Bezos dat het aantal groter is dan 100 miljoen wereldwijd.

Ook schreef Bezos dat Amazon Music "tientallen miljoenen betalende klanten" heeft en dat 2017 een recordjaar was voor de verkoop van apparatuur van Amazon zoals Echo-speakers en Kindle-tablets.

De retailreus telt inmiddels 560.000 medewerkers, volgens Bezos.

Het aandeel Amazon.com steeg in de handel nabeurs 1,5 procent, bovenop een winst van 1,6 procent in de reguliere handel. Sinds het begin van het jaar steeg het aandeel 31 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Winstgroei voor verfreus PPG

Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 16:15 | Views: 30

Akzo Nobel 16:17
78,50 -0,36 (-0,46%)

PITTSBURGH (AFN) - De Amerikaanse verfreus PPG Industries, die lange tijd aasde op branchegenoot AkzoNobel, heeft de winst in het eerste kwartaal zien groeien. Ook de opbrengsten namen toe, zo bleek donderdag.

PPG zette een kwartaalwinst van 353 miljoen dollar in de boeken. Dat was een jaar eerder nog 334 miljoen dollar. De omzet dikte met 8,6 procent aan, van bijna 3,5 miljard dollar vorig jaar tot circa 3,8 miljard dollar.

Het concern profiteerde naar eigen zeggen goed van betere verkopen en kostenbesparingen. Naar de kostenstructuur wordt momenteel verder onderzoek gedaan, zo stond in een verklaring. Het concern herhaalde dit jaar voor minimaal 2,4 miljard dollar aan overnames en aandeleninkopen uit te geven. In het eerste kwartaal werd voor circa 600 miljoen dollar aan eigen aandelen ingekocht.

PPG kreeg bij het afronden van zijn kwartaalbericht overigens de melding van potentiële boekhoudkundige overtredingen. Zo is er 1,4 miljoen dollar onterecht niet in het eerste kwartaal geboekt. Van 5 miljoen dollar aan ongespecificeerde uitgaven wordt de boekhoudkundige verwerking nog onderzocht. Dat gebeurt door een intern onderzoekscomité van PPG, met hulp van een extern bureau.
voda
0
PPG blijft verfprijzen verhogen
Rivaal Akzo Nobel meldt boekhoudfout.

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries heeft in het eerste kwartaal zijn verkoopprijzen met 2 procent verhoogd en blijft daarmee doorgaan, om te compenseren voor de oplopende grondstofkosten. Dat maakte het Amerikaanse verfconcern donderdag bekend.

De prijsverhoging was de sterkste verbetering op kwartaalbasis sinds de grondstofprijzen ongeveer een jaar geleden begonnen te stijgen, stelde topman Michael McGarrry van PPG.

Omdat de grondstofprijzen en logistieke kosten afgelopen kwartaal verder stegen, blijft PPG in overleg met klanten de impact van inflatie compenseren om de marges te herstellen.

De volumegroei was minder dan 1 procent, mede door een kleiner aantal leveringsdagen in verband met de verschuivende data van de Paasvakantie.

Het bedrijf bleef kosten besparen en gaat de kosten opnieuw onder de loep houden om meer besparingsmogelijkheden te vinden.

De netto-omzet van de verfproducent steeg in het eerste kwartaal met 9 procent tot 3,8 miljard dollar, maar die groei was voor tweederde te danken aan de gunstige invloed van wisselkoersen. Zonder dat effect was de omzetgroei 3 procent, waarvan 2 procent te danken was aan hogere verkoopprijzen.

De nettowinst steeg van 328 miljoen dollar een jaar eerder tot 347 miljoen dollar. Afgezien van een pensioenlast en transactiekosten steeg de winst met 4 procent tot 1,39 dollar per aandeel, meldde het bedrijf.

De omzet van de divisie Performance Coatings steeg met 7 procent tot 2,2 miljard dollar, waarvan 2 procent door prijsverhogingen en de rest door wisselkoerseffecten. Autolakken deden het goed in Europa en Azië, en naar vliegtuiglakken was veel vraag in de VS en Azië. In doe-het-zelf-zaken en via onafhankelijke dealers werd minder verf verkocht, terwijl ook de verfvolumes voor gebouwen in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika daalden, deels door slechte weersomstandigheden.

De divisie Industrial Coatings boekte een ruim 10 procent hogere omzet van 1,6 miljard dollar, een volumegroei van 1,5 procent en een prijsstijging van 1 procent, terwijl valuta-effecten 6 procent bijdroegen. De focus op hogere verkoopprijzen drukte de volumegroei.

De kwartaalcijfers moeten mogelijk nog iets worden aangepast, waarschuwde PPG, omdat er op het laatste moment een interne melding kwam, dat er tot 5 miljoen dollar aan kosten niet goed in de boekhouding is verwerkt. De auditcommissie van PPG onderzoekt nu het interne rapport met behulp van extern advies. Het bedrijf kan nog niet zeggen wanneer dat onderzoek is afgerond of wat het zal opleveren.

PPG deed vorig jaar een mislukte poging om de Nederlandse rivaal AkzoNobel over te nemen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Chipmakers onder druk op Wall Street

Gepubliceerd op 19 apr 2018 om 19:52 | Views: 0

NY-DJ-Industrial Avg 18 apr
24.748,07 -38,56 (-0,16%)

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden donderdag in de min. Chipbedrijven en techfondsen trokken de koersen naar beneden, na zwakke vooruitzichten van de Taiwanese chipgigant TSMC. Verder hadden beleggers de nodige kwartaalcijfers te verwerken, onder meer van verzorgingsproductenmaker Procter & Gamble en verfproducent PPG.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,7 procent in de min op 24.575 punten. De brede S&P 500 leverde 0,9 procent in tot 2683 punten en technologiebeurs Nasdaq stond op 7221 punten. Dat betekende een verlies van 1 procent.

Chipmaker TSMC uit Taiwan kwam met zwakke verwachtingen voor de rest van 2018. Andere chipmakers als AMD, Intel, Nividia, Qualcomm en Broadcom gingen daarop tot 4,5 procent omlaag. Qualcomm moet bovendien nog meer concessies doen om de overname van het Nederlandse, aan de Nasdaq genoteerde chipbedrijf NXP (min 4,4 procent), goedgekeurd te krijgen door de Chinese toezichthouder.

PPG

Procter & Gamble (min 4,2 procent) boekte een iets hogere omzet, maar dat was vooral het gevolg van gunstige wisselkoerseffecten. Het verzorgingsmiddelenconcern trok ook de aandacht met de aangekondigde overname van de divisie voor consumentenproducten van het Duitse Merck ter waarde van 3,4 miljard euro.

Verfproducent PPG voerde de winst en de omzet op. Wel was er sprake van boekhoudkundige onregelmatigheden waar het bedrijf een onderzoek naar doet. De koers daalde met 3,2 procent.

American Express

Tabaksproducent Philip Morris (min 16 procent) rapporteerde een lagere kwartaalwinst dan vorig jaar, maar scoorde beter dan kenners hadden verwacht. Ook vermogensbeheerder Blackstone kwam met cijfers. De investeerder meldde onder meer een record aan beheerd vermogen en werd 1,8 procent hoger gezet.

Creditcardbedrijf American Express (plus 6 procent) meldde voor afgelopen kwartaal een flink hogere winst. De verwachtingen voor het hele boekjaar zijn daarom naar boven bijgesteld. Ook aluminiumproducent Alcoa overtrof in het eerste kwartaal de verwachtingen over zijn winstgevendheid en steeg 1,1 procent.

Euro

Amazon had goed nieuws over Amazon Prime. Die abonnementsvorm voor bezorgdiensten, streaming-tv en muziek heeft voor het eerst meer dan 100 miljoen klanten. Het aandeel van de webwinkel werd 1,7 procent hoger gezet.

De euro was 1,2341 dollar waard, tegen 1,2342 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 68,26 dollar. Brentolie kostte 0,2 procent meer, op 73,65 dollar per vat.
voda
0
Wall Street beweegt richting lager slot
Stijgende rente langlopende treasury's drukt op beurzen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg een half uur voor de slotbel lager.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,8 procent tot 2.688,45 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 24.609,12 punten en de Nasdaq noteerde 0,9 procent lager op 7.232.18 punten.

Wall Street stond donderdag volledig in het teken van kwartaalcijfers, terwijl politieke onzekerheden op de achtergrond meespeelden. In eerste instantie bleven de drie belangrijkste benchmarks dicht bij huis, waarna zowel de Dow als de S&P terugvielen tot onder belangrijke technische niveau's, vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. De zwakte in de markt werd breedgedragen. Met name de aan consumptie goederen gerelateerde fondsen stonden onder druk, terwijl ook technologiebedrijven zwakker waren.

Daarnaast drukte de stijging van rente van langlopende treasury's op de risicobereidheid in de markt. De 10-jaars rente bereikte zijn hoogste niveau sinds 23 februari en noteerde rond de 2,93 procent, wat volgens Tradeweb tegen de top van 2018 tot dusver aanzit.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 14 april is gedaald met 1.000 tot 232.000, terwijl werd gerekend op 225.000 eerste steunaanvragen.

De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in maart op maandbasis gestegen met 0,3 procent tot 109,0, na stijgingen van respectievelijk 0,7 procent, 0,8 procent en 0,7 procent in de drie voorgaande maanden.

Tot slot werd bekend dat de bedrijvigheid in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia in april is gestegen. De Philly Fed index steeg van 22,3 in maart naar 23,2 in april.

Een mei-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,3 procent, ofwel 0,18 dollar, lager op 68,29 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,2348. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2384 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2373 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd. General Electric, Honeywell, ManPowerGroup en Schlumberger rapporteren vrijdag eerste kwartaalcijfers.

Bedrijfsnieuws

Procter & Gamble bereikte overeenstemming over de overname van de consumentengezondheidstak van Merck. Met deze deal is 4,2 miljard dollar, of 3,4 miljard euro gemoeid. De onderneming maakte ook resultaten bekend die beter dan verwacht waren. De omzet bleek te zijn gestegen, maar de winst maakte een pas op de plaats, hoewel de winst per aandeel wel toenam. Het aandeel daalde 3,2 procent.

American Express boekte in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte winst. "Ons jaar is goed begonnen met dubbelcijferige groei van zowel omzet als winst", zei CEO Stephen Squeri. Kaarthouders spendeerden 12 procent meer dan een jaar eerder en American Express kreeg er wereldwijd 3,5 miljoen nieuwe creditcardklanten bij. De koers steeg 7,2 procent.

Blackstone heeft in het eerste kwartaal minder winst geboekt door een lager beleggingsresultaat en hogere kosten. Het aandeel noteerde 0,9 procent hoger.

Alcoa meldde woensdag nabeurs een stijgende vraag naar aluminium, door vrees voor importheffingen, en dat werd onderstreept met een sterke kwartaalwinst. Het aandeel ging 1,5 procent omhoog.

Topman Jeff Bezos van Amazon.com schreef in een jaarlijkse brief aan aandeelhouders dat het aantal klanten dat betaalt voor een premium lidmaatschap de 100 miljoen wereldwijd inmiddels overtreft. Het aandeel steeg 1,8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street lager gesloten
Stijgende rente langlopende treasury's drukt op beurzen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,6 procent tot 2.693,13 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 24.664,89 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 7.238,06 punten.

Wall Street stond donderdag volledig in het teken van kwartaalcijfers, terwijl politieke onzekerheden op de achtergrond meespeelden. In eerste instantie bleven de drie belangrijkste benchmarks dicht bij huis, waarna zowel de Dow als de S&P terugvielen tot onder belangrijke technische niveau's, vanwege tegenvallende kwartaalcijfers. De zwakte in de markt werd breedgedragen. Met name de aan consumptie goederen gerelateerde fondsen stonden onder druk, terwijl ook technologiebedrijven zwakker waren.

Daarnaast drukte de stijging van rente van langlopende treasury's op de risicobereidheid in de markt. De 10-jaars rente bereikte zijn hoogste niveau sinds 23 februari en noteerde rond de 2,93 procent, wat volgens Tradeweb tegen de top van 2018 tot dusver aanzit.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten in de week eindigend op 14 april is gedaald met 1.000 tot 232.000, terwijl werd gerekend op 225.000 eerste steunaanvragen.

De index van leidende indicatoren voor de Amerikaanse economie is in maart op maandbasis gestegen met 0,3 procent tot 109,0, na stijgingen van respectievelijk 0,7 procent, 0,8 procent en 0,7 procent in de drie voorgaande maanden.

Tot slot werd bekend dat de bedrijvigheid in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia in april is gestegen. De Philly Fed index steeg van 22,3 in maart naar 23,2 in april.

Een mei-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,3 procent, ofwel 0,18 dollar, lager op 68,29 dollar per vat.

De euro/dollar noteerde op 1,2354. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2384 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,2373 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd. General Electric, Honeywell, ManPowerGroup en Schlumberger rapporteren vrijdag eerste kwartaalcijfers.

Bedrijfsnieuws

Procter & Gamble bereikte overeenstemming over de overname van de consumentengezondheidstak van Merck. Met deze deal is 4,2 miljard dollar, of 3,4 miljard euro gemoeid. De onderneming maakte ook resultaten bekend die beter dan verwacht waren. De omzet bleek te zijn gestegen, maar de winst maakte een pas op de plaats, hoewel de winst per aandeel wel toenam. Het aandeel daalde bijna 3,0 procent.

American Express boekte in het eerste kwartaal een hoger dan verwachte winst. "Ons jaar is goed begonnen met dubbelcijferige groei van zowel omzet als winst", zei CEO Stephen Squeri. Kaarthouders spendeerden 12 procent meer dan een jaar eerder en American Express kreeg er wereldwijd 3,5 miljoen nieuwe creditcardklanten bij. De koers steeg ruim 7,0 procent.

Blackstone heeft in het eerste kwartaal minder winst geboekt door een lager beleggingsresultaat en hogere kosten. Het aandeel noteerde circa 0,8 procent hoger.

Alcoa meldde woensdag nabeurs een stijgende vraag naar aluminium, door vrees voor importheffingen, en dat werd onderstreept met een sterke kwartaalwinst. Het aandeel ging circa 1,5 procent omhoog.

Topman Jeff Bezos van Amazon.com schreef in een jaarlijkse brief aan aandeelhouders dat het aantal klanten dat betaalt voor een premium lidmaatschap de 100 miljoen wereldwijd inmiddels overtreft. Het aandeel steeg 2,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street
Markt houdt neerwaartse trend vast.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot XXX procent in het [GROEN/ROOD].

De Amerikaanse beurzen zetten daarmee de neerwaartse trend van een dag eerder voort, nadat zowel de Dow als de S&P donderdag terugvielen tot onder belangrijke technische niveau's, vanwege tegenvallende kwartaalcijfers.

Daarnaast drukte de stijging van rente van langlopende treasury's op de aandelenmarkten. De 10-jaars rente bereikte zijn hoogste niveau sinds 23 februari en noteerde rond de 2,93 procent, wat volgens Tradeweb tegen de top van 2018 tot dusver aanzit.

Er staan vrijdag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd. Chicago Fed-voorzitter Charles Evans zal een speech geven over de huidige economische omstandigheden en het monetaire beleid.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een bijeenkomst van ministers van de organisatie van olie-exporterende landen, OPEC, en niet OPEC-landen, waar gesproken zal worden over de mogelijke verlenging van de productieverlagingsakkoord.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate steeg 0,3 procent tot 68,50 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,3 procent duurder werd op 73,99 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2297. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2351 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2346 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Onder andere General Electric, Honeywell, ManPowerGroup en Schlumberger rapporteren vrijdag eerste kwartaalcijfers. General Electric noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger. In het aandeel Honeywell was voorbeurs nog geen handel, evenals in ManPowerGroup en Schlumberger.

Techfondsen staan vrijdag mogelijk onder druk, nadat het Aziatische chipbedrijf Taiwan Semiconductor een teleurstellende outlook afgaf. Apple noteerde voorbeurs 0,6 procent lager.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent lager op 2.693,13 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 24.664,89 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 7.238,06 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
General Electric presteert beter dan verwacht
Omzet omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) General Electric heeft in het eerste kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dit bleek vrijdag tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het Amerikaanse conglomeraat.

"Het eerste kwartaal is een stap voorwaarts in de uitvoering van ons 2018-plan en we zien tekenen van vooruitgang in onze prestaties", zei CEO John Flannery.

Het concern rapporteerde over het eerste kwartaal een nettoverlies van 1,2 miljard dollar, ofwel 0,14 dollar per aandeel, van een nettoverlies van 239 miljoen dollar, ofwel 0,01 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

Exclusief eenmalige items boekte het concern een aangepaste winst per aandeel van 0,16 dollar per aandeel, terwijl vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op 0,12 dollar per aandeel.

De omzet steeg 7 procent tot 28,7 miljard dollar. Analisten rekenden op 27,6 miljard dollar.

Het aandeel General Electric noteerde in de elektronische handel voorbeurs 5,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Schlumberger buigt verlies om in winst
Omzet gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) De Franse oliegigant Schlumberger heeft in het eerste kwartaal een verlies weten om te buigen in een nettowinst op een lagere omzet. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de rapportage van de resultaten over het afgelopen kwartaal van de dienstverlener voor de olie-industrie.

"De resultaten over het het eerste kwartaal zijn grotendeels het resultaat van tijdelijke factoren, met seizoensgebonden activiteitsverminderingen op het noordelijk halfrond en geplande opstartkosten", zei CEO Paal Kibsgaard in een toelichting op de cijfers. Vooruit kijkend zei de CEO dit jaar uitdagingen te voorzien aan de aanbodkant van de markt.

Schlumberger boekte in de eerste drie maanden van 2018 een nettowinst van 525 miljoen dollar, ofwel 0,38 dollar per aandeel, in vergelijking tot een verlies van 2,3 miljard dollar, ofwel 1,63 dollar per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder.

De aangepaste winst bedroeg eveneens 0,38 dollar per aandeel, terwijl vooraf door FactSet geraadpleegde analisten rekenden op 0,37 dollar per aandeel.

De omzet daalde van 8,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2017 naar 7,8 miljard dollar het afgelopen kwartaal. Analisten rekenden op 7,8 miljard dollar.

Het aandeel Schlumberger noteerde voorbeurs 0,7 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Trump beschuldigt OPEC van kunstmatig hoge olieprijzen
OPEC en niet OPEC leden praten later op de dag over verlenging productieverlagingsakkoord.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs zag vrijdag eerdere winsten vervliegen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter de OPEC de schuld gaf van de "kunstmatig hoge" olieprijzen.

Woensdag sloot de olieprijs op zijn hoogste niveau in 3 1/2 jaar.

Trump noemde de situatie vrijdag "niet goed" eraan toevoegend dat dit "niet zal worden aanvaard".

De president twitterde zijn beschuldigingen in aanloop naar een bijeenkomst van ministers van de organisatie van olie-exporterende landen, OPEC, en niet OPEC-landen later op de dag. Tijdens de bijeenkomst zal gesproken worden over de mogelijke verlenging van het productieverlagingsakkoord.

Hoewel weinigen verwachten dat de OPEC een specifieke tijdlijn zal aankondigen voor voortzetting van het productieverlagingsakkoord, kijkt de markt wel uit naar commentaar van Saoedi Arabië en Rusland over verdere samenwerking.

De OPEC en tien producenten buiten het kartel verlaagden hun productie collectief sinds begin vorig jaar met 1,8 miljoen vaten per dag. Het akkoord loopt eind 2018 af, maar Saoedi Arabië, het de facto hoofd van de OPEC, heeft aangegeven dat de deelnemers hun productie tot volgend jaar kunnen inperken.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 67,94 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,6 procent goedkoper werd op 73,34 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
ManPower boekt hogere winst en omzet
Amerikaanse uitzender voorziet winst van 2,33 - 2,41 dollar per aandeel tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) ManpowerGroup heeft in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. Dit maakte het Amerikaanse uitzendbedrijf vrijdagmiddag bekend.

CEO Jonas Prising sprak van een solide start van het nieuwe jaar.

ManPower boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 97,0 miljoen dollar, in vergelijking tot 74,4 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De winst per aandeel bedroeg 1,45 dollar.

De omzet steeg van 4,8 miljard dollar in het eerste kwartaal vorig jaar naar 5,5 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

De Amerikaanse uitzender voorziet voor het tweede kwartaal een winst per aandeel variërend van 2,33 dollar tot 2,41 dollar, inclusief een verwacht positief valuta-effect van 0,18 dollar en exclusief herstructureringskosten.

Het aandeel ManPower noteerde in de elektronische handel voorbeurs vlak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Wall Street beweegt richting licht lagere opening
Markt houdt neerwaartse trend vast.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen zetten daarmee de neerwaartse trend van een dag eerder voort, nadat zowel de Dow als de S&P donderdag terugvielen tot onder belangrijke technische niveau's, vanwege tegenvallende kwartaalcijfers.

Daarnaast drukte de stijging van rente van langlopende treasury's op de aandelenmarkten. De 10-jaars rente bereikte zijn hoogste niveau sinds 23 februari en noteerde rond de 2,93 procent, wat volgens Tradeweb tegen de top van 2018 tot dusver aanzit.

Er staan vrijdag in de Verenigde Staten geen macro-publicaties geagendeerd. Chicago Fed-voorzitter Charles Evans zal een speech geven over de huidige economische omstandigheden en het monetaire beleid.

Daarnaast kijkt de markt uit naar een bijeenkomst van ministers van de organisatie van olie-exporterende landen, OPEC, en niet OPEC-landen, waar gesproken zal worden over de mogelijke verlenging van de productieverlagingsakkoord. De Amerikaanse president Donald Trump gaf de OPEC via Twitter de schuld van de "kunstmatig hoge" olieprijzen. Trump noemde de situatie vrijdag "niet goed" en "onaanvaardbaar".

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 67,90 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 73,26 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2305. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2351 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2346 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Hoewel GE over het eerste kwartaal een nettoverlies rapporteerde van 1,2 miljard dollar op een 7 procent hogere omzet van 28,7 miljard dollar, waren de cijfers beter dan verwacht. Het aandeel steeg 7,0 procent.

ManpowerGroup heeft in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet geboekt. CEO Jonas Prising sprak van een solide start van het nieuwe jaar. Het aandeel noteerde voorbeurs 1,4 procent lager.

De Franse oliegigant Schlumberger met een notering in New York heeft in het eerste kwartaal een verlies weten om te buigen in een nettowinst op een lagere omzet. Vooruitkijkend zei de CEO Paal Kibsgaard dit jaar uitdagingen te voorzien aan de aanbodkant van de markt. Het aandeel verloor 1,5 procent.

Techfondsen staan vrijdag mogelijk onder druk, nadat het Aziatische chipbedrijf Taiwan Semiconductor een teleurstellende outlook afgaf. Apple noteerde voorbeurs 0,6 procent lager.

Twitter steeg voorbeurs 3,5 procent, nadat MKM Partners het advies verhoogde van Neutraal naar Kopen.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent lager op 2.693,13 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het rood op 24.664,89 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,8 procent tot 7.238,06 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Honeywell nog positiever over 2018

Gepubliceerd op 20 apr 2018 om 13:14 | Views: 258

MORRIS PLAINS (AFN) - Het Amerikaanse industrieconcern Honeywell is nog positiever gestemd over 2018 na een naar eigen zeggen zeer sterke start van het jaar. Het bedrijf krikt zijn verwachtingen voor de winst en omzet in het hele jaar verder op.

Honeywell profiteert onder meer van de sterke vraag naar zijn producten vanuit de luchtvaartindustrie, zoals vliegtuigmotoren en cockpitonderdelen. De onderneming rekent voor heel 2018 nu op een omzet tussen 42,7 miljard tot 43,5 miljard dollar, met een sterkere winstgroei dan eerder voorzien. In januari schroefde het bedrijf ook al zijn winstprognose op. Topman Darius Adamczyk was in zijn nopjes met de resultaten.

In het eerste kwartaal ging de omzet met 9 procent omhoog tot 10,4 miljard dollar en de nettowinst steeg van 1,3 miljard naar ruim 1,4 miljard dollar. Dat was mede te danken aan positieve wisselkoerseffecten. Honeywell levert ook producten voor bijvoorbeeld de transportsector en bouw.

Het concern werkt overigens aan een opsplitsingsplan, waarbij de divisies op het gebied van woningbouw en transportsystemen worden verzelfstandigd. Dat proces wordt naar verwachting dit jaar afgerond.
voda
0
Wells Fargo betaalt boete van 1 miljard
Bank gaat gedupeerde klanten tevens compenseren.

(ABM FN-Dow Jones) Wells Fargo heeft vrijdag ingestemd met een boete van 1 miljard dollar om een federale claim van wangedrag achter zich te kunnen laten.

Amerikaanse toezichthouders beschuldigden de bank onder andere van het in rekening brengen bij klanten van ongepaste kosten bij de verstrekking van hypotheken en autoleningen.

Als onderdeel van de schikking heeft de bank tevens ingestemd met het aanbieden van restitutie aan klanten en een verbetering van de risico en compliance bedrijfsvoering.

Het is de grootste boete die tot nu toe onder de regering Trump aan een Amerikaanse bank is opgelegd.

Het aandeel Wells Fargo noteerde vrijdag desondanks 2,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
25.203 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,99  -3,37  -0,39%  14:37
 Germany40^ 17.740,70 -0,54%
 BEL 20 3.819,72 -0,18%
 Europe50^ 4.923,18 -0,27%
 US30^ 37.737,07 -0,73%
 Nasd100^ 17.366,02 -1,04%
 US500^ 5.007,45 -0,83%
 Japan225^ 37.478,47 -1,38%
 Gold spot 2.382,97 +0,15%
 EUR/USD 1,0671 +0,25%
 WTI 81,44 -0,78%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,69%
WDP +3,28%
Heineken +1,93%
Vopak +1,52%
Pharming +1,38%

Dalers

VIVORYON THER... -3,62%
ADYEN NV -2,63%
AMG Critical ... -2,53%
Fugro -2,48%
RENEWI -2,35%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront