SBM Offshore « Terug naar discussie overzicht

SBM Offshore - on topic - 2e kwartaal 2018 (SBM nieuws)

209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
100%Marc
0
Net als mijn verwachting bij Boskalis verwacht ik hier ook een matig bericht over Q1, maar ook een verbeterde outlook, dus mooi koopmoment.
Dutchtenor
0
[verwijderd]
0
quote:

tukker51 schreef op 8 mei 2018 18:07:

Gisteren even verkocht voor 14,22 en 14,26.
Eind van de dag toch maar weer alle aandelen teruggekocht voor 14,06 en 14,02.
Dus voor de daghandel toch weer 20 cent p.a. er tussenweg gehaald.
En nu hopelijk verdere stijging op de kwartaalcijfers

Vooralsnog was het gisteren terugkopen een goede beslissing.
Ik blijf nu zitten.
[verwijderd]
0
quote:

Dutchtenor schreef op 9 mei 2018 11:16:

[...]
vandaag nabeurs
Zal bij benieuwen wat de 1kw cijfers gaan worden. Het SBMO bestuur had 2018 bestempeld als het jaar van herstel. Mag zo langzamerhand ook wel!
[verwijderd]
0
Heb toch besloten even 2/3 deel van mijn aandelen SBM te verkopen voor 14,45
Speculeer erop deze tegen 17.30 lager terug te kunnen kopen.
ff_relativeren
0
quote:

ff_relativeren schreef op 9 mei 2018 18:16:

Het linkje naar de kwartaal Update : www.sbmoffshore.com/?press-release=sb... .

De Liza FPSO is nu nog 100% SBM Offshore belang, maar men probeert een deel van de investeringen (en toekomstig rendement) te verkopen ;

the FPSO Liza project is 100% owned by SBM Offshore, it did not contribute to Directional revenues in the period as it remained accounted for as capex.

(...)

The guidance assumes a partial sell-down of the Company’s ownership share of FPSO Liza, which remains subject to negotiation and Management decision.

ff_relativeren
0
Gasproduktieplatform Deep Panuke is inmiddels aan de seizoensstop gekomen en is Off Production gegaan. Waar bij vorige seizoensstops werd vermeld wanneer de produktie weer zou herstarten, wordt dat deze keer niet vermeld ;

www.cnsopb.ns.ca/sites/default/files/... .
adams place
0
SBM Offshore First Quarter Trading Update
9 mei 2018
highlights
Year-to-date 2018 Directional [1] omzet van USD 385 miljoen in lijn met de verwachtingen van het management
Fast4WardTM romp vordert per plan; eerste staalsnede in maart 2018
Verhoogd dividend voor 2017 van US $ 0,25 per aandeel betaald in euro op 4 mei 2018
FPSO Turritella-overdracht en transactie voltooid in januari 2018
Directional net debt [2] daalde met c. US $ 550 miljoen tot US $ 2,4 miljard aan het einde van 1K 2018

Bruno Chabas, CEO van SBM Offshore, becommentarieerde:
"SBM Offshore heeft opnieuw een solide kwartaal opgeleverd, inclusief financials, in lijn met de verwachtingen. Onze Lease en Operate-activiteiten blijven aanzienlijke cashflow genereren. Dit in combinatie met de afronding van de Turritella-transactie tijdens het kwartaal, leidde tot een aanzienlijke daling van onze nettoschuldpositie. In Turnkey nemen de activiteitsniveaus toe dankzij twee grote projecten die volgens plan verlopen. De marktvooruitzichten zijn positief, aangezien de industrie zich blijft herstellen, zij het geleidelijk. In deze context, waar kortere cyclustijden een belangrijke waardestuwer zijn, blijven we erop vertrouwen dat het Fast4WardTM-programma onze sector zal transformeren, waardoor de kostenconcurrentie voor diepwaterprojecten zal worden verbeterd door standaardisatie. De combinatie van onze unieke ervaring, trackrecord van levering, behouden Turnkey-capaciteit, balans en het veranderende Fast4WardTM-programma, maken het bedrijf goed gepositioneerd om te profiteren van dit herstel terwijl commerciële discipline gehandhaafd blijft. "

financiële hoogtepunten


Op 16 januari 2018 is de FPSO Turritella-transactie voltooid. De opbrengsten van de klant werden ontvangen, schulden terugbetaald, leningen en swaps afgewikkeld en partnercompensatie betaald. De impact op de Directional net debt van de Vennootschap door deze transactie was een vermindering van c. US $ 460 miljoen.
De omzet in het eerste kwartaal van het jaar bedroeg USD 385 miljoen, vergeleken met US $ 420 miljoen in het eerste kwartaal van 2017, wat een daling betekent van c. 8%. Dit werd veroorzaakt door lagere Lease- en Operate-inkomsten, voornamelijk doordat FPSO Turritella de vloot vroeg in het eerste kwartaal van 2018 verliet. Op basis van de belangrijkste orders die in 2017 werden gewonnen, blijft Turnkey jaar-op-jaar verbeteren en toonde een omzetstijging van US $ 12 miljoen tot een totaal van US $ 54 miljoen voor de periode. Kant-en-klare activiteit neemt toe op het afmeersysteem van de Castberg torentje. Omdat het FPSO Liza-project voor 100% eigendom is van SBM Offshore, heeft het niet bijgedragen aan de omzet van Directional in de periode aangezien het als capex werd aangemerkt.
Directionele nettoschuld verminderd met c. US $ 550 miljoen in het eerste kwartaal van het jaar. Deze beweging werd voornamelijk veroorzaakt door de FPSO Turritella-transactie en de sterke kasstromen uit het segment Lease en Operate compenseerden ruimschoots de investeringen in FPSO Liza en de bouwkosten van de romp van Fast4WardTM.

Projectevaluatie
FPSO Liza
Werk aan FPSO Liza is aan de gang en vordert in overeenstemming met het projectschema. Het schip is stroom
adams place
0
Projectevaluatie
FPSO Liza
Werk aan FPSO Liza is aan de gang en vordert in overeenstemming met het projectschema. Het schip ondergaat op dit moment verbouwingswerkzaamheden op de bouwwerf in Singapore.

Turret Mooring System (TMS) Johan Castberg FPSO
Werk aan het TMS voor Johan Castberg FPSO van Statoil vordert goed, in lijn met het schema. De eerste staalsnede op de werf Dubai Dry Docks World is bedoeld om in mei 2018 te worden uitgevoerd.

Fast4WardTM
Op 23 maart 2018 begon de bouw van de eerste nieuw gebouwde, multifunctionele Fast4WardTM-romp met de viering van de eerste staalsnede op de bouwwerf van Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding and Offshore Co., Ltd. in China.

Nakoming
Besprekingen tussen het ministerie van transparantie, toezicht en controle (Ministério da Transparência, Fiscalização e Controle - "MTFC"), de juridische adviseur voor de Republiek (Advocacia Geral da União - "AGU"), Petrobras en SBM Offshore met betrekking tot de clementieovereenkomst blijf doorgaan. Terwijl de discussies gaande zijn, heeft de MTFC de bijbehorende administratieve procedure formeel heropend.
De schadeclaim ingediend door de federale procureur (Ministério Público Federal - "MPF") op basis van de Braziliaanse Improbity Act met het federale gerechtshof in Rio de Janeiro tegen een Braziliaanse dochteronderneming van de onderneming, een tussenliggende holding in Zwitserland en een aantal individuele personen, inclusief ex-werknemers van de SBM Offshore Group, worden nog beoordeeld door de rechtbank. De claim heeft betrekking op de vermeende ongepaste verkooppraktijken van vóór 2012 die ook het onderwerp zijn van de discussie met andere Braziliaanse autoriteiten en Petrobras.
Onder de huidige omstandigheden voorziet het bedrijf niet in een alomvattende definitieve resolutie in Brazilië op korte termijn en kan het niet garanderen dat een bevredigend besluit met de autoriteiten wordt genomen, noch de timing ervan voorspellen.

Post-periode evenementen
Dividend
Op 11 april 2018 stemde de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in het voordeel van de voorgestelde US $ 0,25 per gewoon dividenduitkering van het aandeel, wat een stijging van c vertegenwoordigt. 9% vergeleken met vorig jaar. Het dividend werd op 4 mei 2018 uitgekeerd aan alle aandeelhouders van het record op 16 april 2018. Dividenden werden in euro betaald met een wisselkoers van 1,2380, wat gelijk is aan € 0,2019 per gewoon aandeel
adams place
0
De begeleiding
De offshore olie- en gasdienstenmarkt herstelt zich geleidelijk, zoals blijkt uit het toegenomen aantal offshore-projecten dat vordert in de richting van en het nemen van definitieve investeringsbeslissingen. De olie- en gasindustrie is erin geslaagd de offshore-projecteconomie en de lagere break-evenprijzen te verbeteren tot niveaus die concurrerend zijn in de huidige realiteit van de markt. Het bedrijf blijft geloven dat olie een van de belangrijkste energiebronnen zal blijven voor de korte tot middellange termijn, met gas blijft langer een bron, terwijl de energiesector op de lange termijn door de transitie naar meer duurzame energiebronnen gaat.
2018 De directionele omzetverwachtingen worden gehandhaafd op ongeveer US $ 1,9 miljard, met ongeveer US $ 1,3 miljard van Lease and Operate en ongeveer US $ 600 miljoen van Turnkey. 2018 De directionele EBITDA-guidance wordt ook gehandhaafd op ongeveer US $ 750 miljoen. Dit is exclusief de winst op de verkoop van FPSO Turritella en een verwachte positieve impact van de implementatie van IFRS 16.
De begeleiding gaat uit van een gedeeltelijke verkoop van het eigendomsaandeel van de Vennootschap van FPSO Liza, dat onderworpen blijft aan onderhandelingen en managementbeslissingen. Projectbeoordeling
FPSO Liza
Werk aan FPSO Liza is aan de gang en vordert in overeenstemming met het projectschema. Het schip ondergaat op dit moment verbouwingswerkzaamheden op de bouwwerf in Singapore.

Turret Mooring System (TMS) Johan Castberg FPSO
Werk aan het TMS voor Johan Castberg FPSO van Statoil vordert goed, in lijn met het schema. De eerste staalsnede op de werf Dubai Dry Docks World is bedoeld om in mei 2018 te worden uitgevoerd.

Fast4WardTM
Op 23 maart 2018 begon de bouw van de eerste nieuw gebouwde, multifunctionele Fast4WardTM-romp met de viering van de eerste staalsnede op de bouwwerf van Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding and Offshore Co., Ltd. in China.

Nakoming
Besprekingen tussen het ministerie van transparantie, toezicht en controle (Ministério da Transparência, Fiscalização e Controle - "MTFC"), de juridische adviseur voor de Republiek (Advocacia Geral da União - "AGU"), Petrobras en SBM Offshore met betrekking tot de clementieovereenkomst blijf doorgaan. Terwijl de discussies gaande zijn, heeft de MTFC de bijbehorende administratieve procedure formeel heropend.
De schadeclaim ingediend door de federale procureur (Ministério Público Federal - "MPF") op basis van de Braziliaanse Improbity Act met het federale gerechtshof in Rio de Janeiro tegen een Braziliaanse dochteronderneming van de onderneming, een tussenliggende holding in Zwitserland en een aantal individuele personen, inclusief ex-werknemers van de SBM Offshore Group, worden nog beoordeeld door de rechtbank. De claim heeft betrekking op de vermeende ongepaste verkooppraktijken van vóór 2012 die ook het onderwerp zijn van de discussie met andere Braziliaanse autoriteiten en Petrobras.
Onder de huidige omstandigheden voorziet het bedrijf op korte termijn geen alomvattende definitieve resolutie in Brazilië en kan het niet garanderen dat een bevredigende oplossing zal worden gevonden.
[verwijderd]
0
quote:

sterling030 schreef op 9 mei 2018 17:59:

nog teruggekocht tukker51?
Moest zelf weg maar had kooporders gezet op 14,32. Niet gehaald.
In de slotveiling 10% van de verkoop teruggekocht voor 14,37. Dus bijna niks teruggekocht. Dat was wel de bedoeling geweest.
We zullen zien wat de koers morgen gaat doen.
Heb zelf geen idee.
B...K
0
Omzet SBM Offshore daalt
Oliedienstverlener handhaaft omzetverwachting.

(ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore heeft in het eerste kwartaal van 2018 een lagere omzet geboekt. Dit meldde de dienstverlener aan de olie- en gassector woensdag nabeurs.

Volgens de gehanteerde directional boekhoudmethode, die de inkomsten uit opdracht spreidt, realiseerde SBM Offshore in de eerste drie maanden van 2018 een omzet van 385 miljoen dollar, wat 8 procent minder was dan de 420 miljoen dollar van een jaar eerder.

De divisie Turnkey zag de omzet met 29 procent stijgen, van 42 miljoen naar 54 miljoen dollar, dankzij grote orders die in 2017 werden binnengehaald.

Bij de grotere divisie Lease and Operate daalde de omzet echter met 12 procent, van 378 miljoen naar 331 miljoen dollar, omdat het drijvende olieplatform Turritella de vloot aan het begin van het kwartaal verliet.

De schuld daalde in het eerste kwartaal met 550 miljoen dollar tot 2,4 miljard dollar, door de verkoop van de Turritella en een sterke kasstroom, die compenseerde voor de investeringen in het ombouwen van het platform Liza en de bouw van de nieuwe Fast4Ward, die in maart van start ging in Shanghai.

Brazilië

SBM Offshore zei op korte termijn geen definitieve alomvattende oplossing te verwachten voor de smeergeldaffaire in Brazilië. Ook kan het bedrijf nog steeds niet garanderen dat de zaak bevredigend kan worden geregeld met de autoriteiten of op welke termijn dat zou kunnen gebeuren.

Outlook

SBM Offshore herhaalde de outlook voor het hele boekjaar. Voor 2018 mikt het bedrijf op een omzet van ongeveer 1,9 miljard dollar en een EBITDA van 750 miljoen dollar, exclusief onder meer de boekwinst op de verkoop van Turritella en de impact van nieuwe boekhoudregels IFRS16.

Het bedrijf ziet de offshore-markt geleidelijk herstellen, wijzend op het toenemende aantal projecten die op weg zijn naar definitieve investeringsbeslissingen. De prijzen in de sector zijn echter gedaald, om concurrerend te blijven in de geleidelijke transitie van olie en aardgas naar duurzamere energiebronnen.

Het aandeel SBM Offhore sloot woensdag dankzij een oplopende olieprijs 2,3 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
A3aan
0
Brazilie blijft een steen om de nek. Zit geen enkel schot in. Ze willen SBM zoveel mogelijk plukken. Tuig is het die Brazilianen. Eerst fooitjes eisen van hoog tot laag, anders geen orders en als het fout gaat draai je om als een blad aan een boom en ga je boetes eisen.
Dat wordt morgen geen goede opening.
Dutchtenor
0
Vleesch noch visch. Oftewel niet goed niet slecht. Ik verwacht wel wat negatieve analisten berichten. Koers herstel en dan maar weer kopen.
Al met al niet slecht, bijna saai goed voorspeld. Prima management wat mij betreft. En Brasil zoals verwacht niets nieuws onder de zon. Mogelijk een iets politiek genuanceerdere uitspraak van SBM die ons voorbereidt op nooit een alles omvattend akkoord. Maar het kan dat ik dat fout lees.
Ik denk niet dat de conference call hier meer inzicht in gaat geven.
[verwijderd]
0
quote:

Dutchtenor schreef op 9 mei 2018 19:37:

Vleesch noch visch. Oftewel niet goed niet slecht. Ik verwacht wel wat negatieve analisten berichten. Koers herstel en dan maar weer kopen.
Al met al niet slecht, bijna saai goed voorspeld. Prima management wat mij betreft. En Brasil zoals verwacht niets nieuws onder de zon. Mogelijk een iets politiek genuanceerdere uitspraak van SBM die ons voorbereidt op nooit een alles omvattend akkoord. Maar het kan dat ik dat fout lees.
Ik denk niet dat de conference call hier meer inzicht in gaat geven.
Niet zo somber Dutch Tenor. Ik denk dat je de uitspraak van SBM verkeert leest. Immers, op dit punt is het een jaar van knippen en plakken in de persberichten van SBM, zoals hieronder blijkt.

May 9, 2018

Under the current circumstances, the Company does not foresee an all-encompassing final resolution in Brazil in the short term and it cannot guarantee that a satisfactory resolution will be reached with the authorities, nor predict the timing thereof.

February 8, 2018

Under the current circumstances, the Company cannot guarantee that a satisfactory resolution will be reached, nor predict the timing thereof.

December 22, 2017

Under the current circumstances, the Company cannot guarantee that a satisfactory resolution will be reached.

November 8, 2017

In view of the current situation, the Company cannot guarantee that a satisfactory resolution will be reached.

November 6, 2017

In view of the current situation, the Company cannot guarantee that a satisfactory resolution will be reached.

August 9, 2017

Pending the discussions with the Brazilian authorities and the DOJ, the Company cannot provide further clarity or assurance on the outcomes of these discussions, or on the timing thereof.

May 10, 2017

Pending the discussions with the Brazilian authorities and the DOJ, the Company cannot provide further clarity or assurance on the outcomes of these discussions, or on the timing thereof.

209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 14,560
Verschil +0,100 (+0,69%)
Hoog 14,670
Laag 14,280
Volume 608.744
Volume gemiddeld 535.177
Volume gisteren 420.642

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront