Altice « Terug naar discussie overzicht

Het serieuze draadje ALTICE DEC '17

70 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Levy
0
Weer aan boord met eerste plukje @8,18.

Buy advies van Kempen met KD €14 biedt perspectief. Al lijkt de koers daar nauwelijks op te reageren.
Levy
0
Correctie: Beursblik: Goldman Sachs verlaagt koersdoel Altice

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 21 december 2017

Voorziet winstdalingen in Frankrijk.
(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Altice verlaagd van 14,00 euro naar 9,50 euro, met handhaving van het neutrale advies. De bank heeft voor de tweede keer sinds de derdekwartaalcijfers zijn winstverwachtingen verlaagd, vanwege dalende EBITDA-resultaten in Frankrijk.

Meer dan de helft van de koersdaling van ongeveer 50 procent sinds de derdekwartaalcijfers is gebaseerd op de lagere winstverwachtingen van analisten, die met een hefboom doorwerken in de koers vanwege de hoge schuld van het bedrijf.

Daarmee willen de analisten van Goldman maar zeggen dat het aandeel niet per se heel goedkoop is geworden door de recente koersval.

Met een waardering op 12 keer het EBITDA-resultaat in 2019, verminderd met de investeringen, wijkt het aandeel niet af van waarderingen van sectorgenoten.

Goldman Sachs verwacht dat de Franse EBITDA met 263 miljoen euro daalt in 2018 en ook in 2019 nog zal dalen.

Zo heeft rivaal Bouygues laten weten langer door te gaan met stuntprijzen voor vaste telefoonlijnen, om marktaandeel te winnen. De ongunstige beeldvorming rond Altice bij klanten kan niet een-twee-drie worden omgekeerd zodat er nog meer mensen zullen overstappen naar de concurrent.

Daarbij zijn de kostenbesparingen waar Altice volgend jaar op mikt 150 miljoen euro lager dan waar Goldman Sachs op rekende, en zijn er andere tegenvallers, waaronder een wegvallend belastingvoordeel van 200 miljoen euro, kosten voor een Champions League-deal en extra investeringen in klanten.

Neerwaarts potentieel
Mogelijke tegenvallers zijn verdere verlagingen van de winstverwachtingen, vanwege nog lagere kostenbesparingen of onverwachte hogere kosten, langer aanhoudende concurrentie van Bouygues in Frankrijk en druk van regelgeving in Portugal.

De voorgenomen desinvesteringen en wisselingen van het management in Frankrijk en Portugal zorgen voor extra onzekerheid.

Opwaarts potentieel
Goldman Sachs denkt dat de verkoop van een groot onderdeel - naast de televisiemasten en het onderdeel in de Dominicaanse Republiek die al zijn genoemd door het bedrijf en door persbureau Bloomberg - de schuld fors kan verminderen en substantiële waarde kan opleveren voor aandeelhouders, door een betere kapitaalstructuur.

Dankzij de Amerikaanse bezittingen zijn de activiteiten van Altice van betere kwaliteit dan Europese sectorgenoten, wat op de langere een EBITDA-groei voor de groep kan opleveren van 3,5 procent per jaar vanaf 2019 tot en met 2022.

Op een rood Damrak steeg het aandeel Altice met 1,2 procent tot 8,50 euro.

Correctie: om nieuwe koersdoel correct weer te geven.
Levy
0
Weinig nieuws van Altice gedurende de tweede helft van december 2017. Wel wat adviezen van o.a. Deutsche Bank, HSBC, Societe Generale en Goldman Sachs. Aangezien Goldman Sachs de bankiers van God genoemd worden heb ik hun advies hierboven geplaatst.

Windowdressing aan het einde van het jaar zal Altice niet geholpen hebben. Nu, in het nieuwe jaar is dit voorbij. Altice zou zomaar de verrassing van 2018 kunnen zijn.

De enorme koersuitslagen zoals we die in November zagen zien we thans veel minder. Aandeel moet ontstressen schreef ik, tot rust komen, en dat is gebeurd. Vertrouwen moet herwonnen worden en dat proces is gaande.

Sta je thans op winst, verzeker die winst dan door een stop loss order in te leggen. Bij publicatie van de kwartaalcijfers zal het aandeel zeer beweeglijk zijn. De problemen bij SFR zijn nog niet voorbij, dat zal nog heel wat kwartalen aanhouden. Wellicht verstandig om voor de publicatie van de jaarcijfers uit te stappen.

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat dit aandeel over een jaar nog 8,XX noteert. Opwaarts potentieel acht ik veel hoger dan neerwaarts risico. Daarmee zeg ik echter zeker niet dat dit neerwaarts risico afwezig is of klein is. Altice is een high risk stock, maar wel eentje met veel potentie.

Afsluitend de beste wensen voor 2018 en veel succes.
Levy
0
Altice koppelt Amerikaanse tak los

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 09 januari 2018

Altice past organisatie aan om groei te versnellen. Europese reorganisatie aangekondigd.

Altice heeft besloten om Altice USA af te splitsen. Dit maakte de Franse kabelaar met een notering op het Amsterdamse Damrak vannacht bekend.

Altice heeft een belang van 67,2 procent in de Amerikaanse tak. Het loskoppelen van de twee bedrijven, dat in het tweede kwartaal van 2018 moet zijn afgerond, zou de groei van de verschillende onderdelen ten goede moeten komen en zorgen voor meer transparantie.

Aandeelhouders van Altice USA kunnen direct na de afsplitsing een dividend van 1,5 miljard dollar tegemoet zien. Ook zal de Amerikaanse tak voor 2 miljard dollar aan eigen aandelen gaan inkopen.

Naast de afsplitsing zal Altice Europa ook reorganiseren en verder gaan met Altice France, Altice International en het nieuw te vormen dochterbedrijf Altice Pay TV.
Levy
0
In het kader van risicobeheersing is dit een briljante zet van Altice voor haar aandeelhouders.

Immers, Altice NV torst een enorme schuldenberg met zich mee. Indien in de toekomst betalingsproblemen zouden ontstaan, zitten de aandeelhouders met de gebakken peren in het huidige / oude scenario. Want schuldeisers zullen dan, in geval van faillissement, verhaal gaan halen op de bezittingen van Altice NV. Onderdeel van die bezittingen is het belang van 67% dat Altice NV houdt in Altice USA. Kortom de aandeelhouders blijven in een dergelijk scenario waarschijnlijk berooid achter.

In het nieuwe scenario, waarbij Altice USA wordt afgesplitst van Altice NV (lees: aandeelhouders ALtice NV krijgen een afzonderlijk plukje aandelen Altice USA), zal de uitkomst van een eventuele deconfiture van Altice NV heel anders eruit zien. Indien de verhaalsmogelijkheden beperkt zijn bij een faillissement van Altice NV zullen de aandelen Altice NV waardeloos worden. Echter - en dat is een zeer groot verschil!- de aandelen Altice USA die de aandeelhouders Altice NV hebben ontvangen, behouden gewoon hun waarde.

Een belegging in Altice NV zal dus door deze afsplitsing van Altice USA minder riskant worden. En bij een lager risico hoort een hogere koers.
Levy
0
Beursblik: S&P voorzichtiger met Altice
17-01-2018 07:54:00

Franse kabelaar op Credit Watch Negative.
(ABM FN-Dow Jones) Standard & Poor's is voorzichtiger geworden over Altice en heeft de onderneming op de Credit Watch Negative geplaatst vanwege de plannen om de Amerikaanse activiteiten af te splitsen. Dit bleek uit een rapport van de kredietwaardigheidsbeoordelaar.

De plannen voor de spin off zullen volgens de kredietanalisten negatief uitpakken voor Altice op het vlak van schaal, diversiteit en groeivooruitzichten. Altice zal nog afhankelijker worden van de omzetontwikkeling van de Franse tak SFR, aldus S&P. De analisten denken daarbij dat een vlotte verbetering in Frankrijk "onwaarschijnlijk" is.

Dit was reden voor S&P om de B+ rating op de Credit Watch Negative te zetten en om nog eens goed te kijken naar de kredietwaardigheid van de kabelaar. "We kunnen de rating met een trede verlagen als we voorzien dat de operationele uitdagingen zullen aanhouden of als de aangepaste schuldratio (aangepaste nettoschuld/EBITDA) niet zal dalen onder de 6 in 2018", aldus de analisten.

Door: ABM Financial News.
Gaston Lagaffe
0
Kan iemand onderbouwd antwoord geven op de volgende vraag : stel je hebt een put geschreven Altice NV september 2018 uitoefenprijs € 6,50 . Altice NV splitst Altice USA in het 2e kwartaal 2018 af. Wat zijn de gevolgen voor deze geschreven Put. Mi wordt het risico fors hoger nu het deel Altice USA dat Altice NV bezit niet langer eigendom is van Altice NV maar van de aandeelhouders van Altice NV.
Mangy_Scoundrel
0
quote:

Gaston Lagaffe schreef op 18 januari 2018 06:55:

Kan iemand onderbouwd antwoord geven op de volgende vraag : stel je hebt een put geschreven Altice NV september 2018 uitoefenprijs € 6,50 . Altice NV splitst Altice USA in het 2e kwartaal 2018 af. Wat zijn de gevolgen voor deze geschreven Put. Mi wordt het risico fors hoger nu het deel Altice USA dat Altice NV bezit niet langer eigendom is van Altice NV maar van de aandeelhouders van Altice NV.
Als er grote/onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden dan worden opties ook daarop aangepast.

2 voorbeelden van vorig jaar:
- de RS bij MT
- het speciale dividend van €4 bij Akzo

Adjustment of Options and/or Futures and Option and/or Future Contracts
4.1 Adjustment of Classes, Series, and outstanding Positions
a. Whenever there is a merger, take-over, consolidation, dissolution or liquidation of or by the
issuer of any Underlying Value or similar event, the number of Options and/or Futures,
Option Contracts and/or Future Contracts, the Unit of Trading, the Underlying Value, the
Exercise Price (in case of Options) and/or any other contract-specification, with respect to all
outstanding positions pertaining to that Underlying Value may be adjusted.

b. Whenever there is a dividend (stock dividend, cash dividend or choice dividend), stock
distribution, stock split, reverse stock split, rights offering, distribution, reorganisation,
recapitalization, reclassification or similar event in respect of any Underlying Value, the
number of Options and/or Futures, Option Contracts and/or Future Contracts, the Unit of
Trading, the Exercise Price (in case of Options), the Underlying Value, and/or any other
contract-specification, with respect to all outstanding positions pertaining to Underlying
Value may be adjusted.
c. All adjustments hereunder shall be made by Clearnet, in consultation with Euronext
Amsterdam. Clearnet shall determine whether to make adjustments to reflect particular
events in respect of an Underlying Value, and the nature and extent of any such adjustment,
based on its judgement as to what is appropriate for the protection of investors taking into
account such factors as fairness to Holders and Writers of Options and/or Option Contracts
respectively Holders and Sellers of Futures and/or Future Contracts on the Underlying
Value, the maintenance of a fair and orderly market in Options and Futures on the
Underlying Value, consistency of interpretation and practice, efficiency of exercise
settlement procedures, and the co-ordination with settlement procedures and decisions and
other procedures and decisions with respect to the Underlying Value on the Principal
Market.
d. It shall be the general rule that during the process of a take-over or merger as meant in
paragraph a of Rule 4.1, Clearnet and Euronext Amsterdam shall keep the Members and
the investing public informed of developments in that process and the consequences thereof
for the listing and/or settlement of Options and/or Option Contracts, and/or Futures and
Future Contracts, and, to that effect, shall as soon as possible following any official public
announcement in the said process, publicly notify the Members and the investing public of
measures taken or intended to be taken by Clearnet and/or Euronext Amsterdam. In any
event, if the stocks of the merged or acquiring enterprise are not listed on or traded at any
FIBV exchange, or if a replacing option and/or future listing on the merged or acquiring
enterprise is not deemed desirable due to technical reasons or from the point of view of
investor protection, Option Contracts shall be settled in cash at fair value in accordance with
Appendix E whereas Future Contracts shall be settled in cash at the theoretical value in
accordance with Appendix F. Also, if there is a cash bid Option Contracts shall be settled in
cash at fair value in accordance with Appendix E and Future Contracts shall be settled in
cash at the theoretical value in accordance with Appendix F.
e. Notwithstanding subsections a. to d.
(i) in case of cash dividends, stock dividends and choice dividends, Euronext
Amsterdam shall only effect adjustments if these dividends are special. A dividend is
considered special if
(a) the information of the issuing company concerning the dividend contains a
statement to the effect that the dividend is additional to dividends declared as
part of the company’s normal results and dividend reporting cycle (merely an
adjustment to the timing of the declaration of the expected dividend shall not be
considered as a special dividend circumstance); or,
(b) an element can be identified of a dividend paid in line with the issuing
company’s normal results and reporting cycle which is unambiguously
additional to the company’s normal payment.
(ii) in case of rights offerings or bonus issues Euronext Amsterdam shall only effect
adjustments if the right or bonus represents a positive value. No adjustment shall be
made in respect of any constituent part of an offer if in the judgement of Clearnet, on
the last Business Day the pertinent Underlying Value is traded "cum", the nature of
that part is such that it will have no direct and determinable effect on the market
capitalisation of the company making the offer. When such a part is a constituent of a
rights offer, the theoretical value of the rights excluding that part will be used instead
of the value of the rights determined from the opening price on the first day of trading.

f. Subsection (a) up to (e) inclusive shall apply accordingly to the adjustment of Classes and Series of the pertinent Underlying Value
Levy
0
Beursblik: uitstekende prestaties Altice in Frankrijk

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 17 mei 2018

ABN AMRO kijkt uit naar desinvesteringen.

De kwartaalcijfers van Altice zorgen voor opluchting bij beleggers, vooral nadat resultaten uit de Franse thuismarkt flink aantrokken. Dit stelde analist Konrad Zomer van ABN AMRO donderdag tegenover ABM Financial News.

"Zowel bij de abonnementen voor vaste als mobiele diensten was er sprake van een goede groei", aldus Zomer. Altice sprak van het beste resultaat op kwartaalbasis sinds de overname van SFR, zo merkte de analist op. "De cijfers duiden erop dat Altice actief werkt aan het op de rails krijgen van de activiteiten, na de wake up-call in het derde kwartaal van vorig jaar."

Op groepsniveau noemde Zomer de resultaten van Altice al met al beter dan verwacht. Er blijven evenwel punten van zorg, waaronder de schuldenpositie. De ontwikkeling van de schuld in de afgelopen drie maanden noemde de analist van ABN AMRO in lijn met vorige kwartalen. Ook blijft nog onduidelijk hoe lang het volledige herstel in Frankrijk zal duren. "Het is duidelijk dat Altice meer tijd nodig heeft, maar de prestaties in de afgelopen drie maanden waren wel uitstekend", oordeelde de marktvorser.

Zomer kijkt verder uit naar de verdere ontwikkelingen van de verwachte verkoop van de masten en de tak in de Dominicaanse Republiek. Er zouden voor deze masten al tien serieuze partijen zijn, merkte Zomer op. "Een goed teken." De analist voorziet dat een verkoop van de verschillende activiteiten mogelijk drie miljard euro kan opleveren en merkte op dat de Dominicaanse Republiek ondanks de beperkte omvang van de markt wel winstgevend is.

ABN AMRO heeft een koopadvies op Altice met een koersdoel van 16,00 euro, maar dit koersdoel zal worden aangepast na de afsplitsing van Altice USA. Het aandeel Altice koerste donderdagochtend 9,3 procent hoger op 8,59 euro.
70 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.387,23 +0,33%
 EUR/USD 1,0654 +0,10%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront