TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
ketchup
0

voor hen die Nestlé Long zitten ISIN code CH0038863350

" wij informeren u over openbaar bod op uw effecten Nestlé
bij een opnebaar bod tot terugkoop wil een onderneming haar eigen effecten terugkopen
U kut uw effecten geheel of gedeeltelijk verkopen aan de koper
het aanbod van Nestlé tot terugkoop vetegenwoordigt 7,68% van het kapitaal met het oog op latere definitieve schrapping van de aandelen door een kapitaalvermindering
maximum 239 mio aandelen koopt men in, aanbod loopt tot juli 2020
indien u aan het aanbod wil deelnemen worden uw aandelen omgewisseld naar de tijdelijk code ISIN CH372071347

ziehier, Nestlé's programma , totaal voor 239 mio aandelen tot juli 2020
thans noteert Nestlé rond de 75-76 CHF per aandeel, dus men koopt in voor totaal ongeveer 18 miljard CHF aan eigen aandelen basis de huidige loers, men heeft in totaal 20 miljard CHF beschikbaar voor inkoop eigen aandelen
Nestle beurswaarde thans 240 miljard CHF
koers 76 CHF
p/e multiplex 35/37 ( hoog)
dividend yield 3%
12 mnd low-high 73-85 CHF

ik meld me vooralsnog niet aan om in de verkoop-pool te gaan zitten.
Nestlé probeert op deze manier volume te vergaren om de prijs niet te veel op te drijven met het inkoopprogramma.
voordeel is ze geven wel een incentive als je mee-poolt in de verkoop pot, maar ik zie Nestle als een buy and hold , soms wat meer soms wat minder, maar altijd in de porto
ketchup
0

Nestlé solid growth for the quarter - pricing competitive
FY18 outlook reiterated
China strong ( net zoals bij Danone gisteren )

goede value stock at 75 CHF
NewKidInTown
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 19 april 2018 08:52:

Nestlé solid growth for the quarter - pricing competitive
FY18 outlook reiterated
China strong ( net zoals bij Danone gisteren )

goede value stock at 75 CHF
Ja, als je daarmee vindt dat aandelen met een solide (dus langjarige) groei, (veel) hoger gewaardeerd zouden moeten worden dan aandelen zonder groei of zelfs krimp, dan ben ik het helemaal met je eens.
Ik zie bij Nestlé t/m 2020 een mooie groei in omzet, EBITDA, operational- en pre-tax profit en de winst per aandeel. Alleen de prijs/winst-verhouding (P/E ratio) loopt terug richting 2020.
ketchup
0

@ Kid, Nestlé is een blue-chip-aandeel die kan je door crisis en oorlogen gewoon long blijven zitten, ik heb ze al 10-tallen jaren in de porto, dat is er eentje die je aan de volgende generatie kan overdragen, zelfs een Apple is nog niet zo ver, die is daar zeker een kandidaat voor, maar die ontbreekt het nog aan LT historie

daarom geloof ik ook dat men een porto moet onderverdelen in risico categorieën , natuurlijk is het meeste te verdienen aan speculatieve groeiaandelen, maar die dragen ook het grootste risico-gehalte en zijn vaak geen dividend betalers en ontbreekt het ook vaak aan een track-record van LT inkomsten.

hier kan een account manager bij een bank of een fonds helpen hoe een porto op te bouwen op maat aangepast voor wat jij als risico profiel wenst te lopen en wat je kan dragen.

het is gewoon de juiste mix te vinden tussen (vast) rendement en groei wat bij jouw profiel past en aan jouw verwachtingen probeert te voldoen aan een acceptabel risico.
ketchup
0

verder moet je Aegon in de gaten houden, daar is iemand al vanaf verleden jaar 4,50 euro bezig een positie op te bouwen, doe daar zelf ook in mee ( wel bescheiden ) , denk dat die nu de pijn hebben gehad en is toch best wel een aantrekkelijke toko als je het risico wat weet te separeren, kan mi ook zomaar 8-9 euro opbrengen.
[verwijderd]
1
Wies en anderen,

Mooi stuk over Tesla: www.bloomberg.com/graphics/2018-tesla...

Je kan zeggen wat je wil over Tesla en Musk, maar als je in staat bent om dit te realiseren, dan weet je wel wat marketing is: The company is sitting on a staggering $854 million in customer deposits as of the end of 2017.
[verwijderd]
0
Opvallend trouwens dat Fidelity ook voor 10% in Tesla zit. Ik heb laatst in het maandraadje getracht enkele verbanden te leggen tussen Fidelity en Goddijn, maar was nog niet op de hoogte van deze link. Iemand anders wel?
ketchup
1

heb veel bewondering voor Musk, maar zit Tesla wel short
ben zeker niet op een ondergang uit van Tesla, maar zoals zo mooi omschreven in het artikel wat je hierboven plaatst, de cash-burn is mega bij Tesla en dat is uiteindelijk niet op te hoesten zonder wederom nieuw kapitaal aan te trekken

Tesla gebruikt alle voorschotten om de business running te houden en blijft schulden opladen, profits komt helemaal niet in beeld, het is bij Tesla 100% een running cash spel, zolang er maar genoeg voorradig is maakt het niet uit waar het vandaan komt en zolang de schulden geserviced kunnen worden is dat voor Musk verder ook onbelangrijk, hij kan zo doorgaan met de opbouw van zijn het bedrijf naar zijn visie

maar als je puur kijkt naar de manier waarop cash gebruikt is en hoe de afbetaling veelal gefundeerd is met nieuw inkomende cash, dan voelt het toch aan als een Ponzi-scheme - let wel zonder frauduleuze insteek ( en dat is wel een groot verschil, Ponzi is opgezet om te belazeren, daar doet Musk absoluut niet aan ) - ook Madoff deed enkel maar aan rendement geven op geinvesteerde gelden door nieuwe cash te vinden, toen nieuwe cash niet meer voorradig was , klapte het kaartenhuis volledig in elkaar.
Nu is het bij Tesla wel zo dat er productie tegenover staat, daar waar het bij Ponzi/Madoff over beleggingen ging, bij Tesla staat er een fabriek die draait, enkel niet winstgevend en niet aan de verwachtingen.

Musk is een visionair en die hebben volgers, nogmaals heel veel bewondering voor deze man die echt iets wil doen, niet in de laatste plaats voor verandering klimaat, maar Musk als persoon is Musk en Tesla is een business en dat tegen 300$ per aandeel is voor mij 50% overgewaardeerd, daarom zit ik ze short.

[verwijderd]
0
Ken de boeken van Tesla niet goed genoeg. Ik probeer zoveel mogelijk van dat soort bedrijven af te blijven, omdat ik met mijn nuchtere verstand niet kan begrijpen wat voor multiples die bedrijven over de toonbank gaan. Ik vind het dus ook bizar, maar ik vind wel meer dingen bizar. Ik heb de hele hype omtrent Apple ook nooit begrepen en de bereidheid van miljoenen mensen om gewoon absurt veel voor een telefoon te betalen. Want: Apple.

Daarom zal het mij ook niet verbazen als Tesla over een kwartaal weer op 400 dollar staat.
JP Samosa
0
@ketchup

Das war einmal......

Bron:dft vandaag

RIO DE JANEIRO - Het Braziliaanse olie- en gasconcern Petrobras heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de hoogste kwartaalwinst behaald in vier jaar, mede dankzij de hogere olieprijzen en kostenbesparingen. De nettowinst bedroeg bijna 7 miljard real, omgerekend 1,7 miljard euro
ketchup
0

ja, PBR durfde ik niet meer aan te raken, maar heb wel goed door gekocht in de Olie sector
heb Shell, BP, StatOIL en Total in de porto en zit daar allemaal op mooie winsten

hou ze vast, de sector betaald goed dividend en ze kunnen allemaal nog veel hoger.

ben op het ogenblik ook Long aan het gaan in General Electric , denk dat die het zwaarste nu wel achter zich hebben en het zou mij niet verbazen als WB die straks weer gaat inkopen.
marijke m
0
ketchup
0
quote:

marijke m schreef op 21 mei 2018 16:50:

@Wies bedankt voor je tegengas mbt Baidu. Kijk het nog wel even aan. Marijke
vandaag weer tegen 5% af, na de afstraffing van 10% eind verleden week
je moet met Chinezen toch erg oppassen die houden er iets wat andere accounting practices op na

daarom kan je over het algemeen m.i. ook beter in Hong Kong genoteerde aandelen kopen dan China mainland, want dan moeten ze hoop je voldoen aan de toch meer Britse regels.
heb zelf in Hong Kong China Mobile, Lenovo en Bank of China, allemaal prima dividend betalers @ 5%, maar ook die kunnen onverwachts komen met aanpassingen op cijfers en zelfs zomaar even een paar kwartalen terug

en ze komen nooit met de billen bloot, het is altijd even een wisseling van de wacht voor privé aangelegenheden en 6 maand later komen ze met een aderlating waar je van achterover knalt.

goed Baidu is straks wel weer een keertje koopwaardig, maar de enige verkopers tot nu toe zijn de Chinezen geweest de rest van de goegemeente wacht op ..? een rally om te lichten.

succes
Tom3
0
Voor alle ex Tomtommers (ik heb er nog steeds een aantal, wait and see) kan ik hier berichten dat mijn investering in ProQR van januari dit jaar inmiddels een rendement van 100% heeft gedaan. More to come.
JP Samosa
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 9 mei 2018 17:03:

ja, PBR durfde ik niet meer aan te raken, maar heb wel goed door gekocht in de Olie sector
heb Shell, BP, StatOIL en Total in de porto en zit daar allemaal op mooie winsten

hou ze vast, de sector betaald goed dividend en ze kunnen allemaal nog veel hoger.

ben op het ogenblik ook Long aan het gaan in General Electric , denk dat die het zwaarste nu wel achter zich hebben en het zou mij niet verbazen als WB die straks weer gaat inkopen.
Hoe zie je nu GeneralElectric, na die koersval gisteren en de uitspraken van de grote man?
ketchup
0
quote:

Señor Acero schreef op 24 mei 2018 10:13:

[...]

Hoe zie je nu GeneralElectric, na die koersval gisteren en de uitspraken van de grote man?
ik heb ze gemiddeld aan 14,50 $
zie steun op 12-13$ de vorige low, daar zou het een dubbele bodem kunnen vormen
da's het technisch plaatje

fundamenteel hebben we een bedrijf in distress, geen twijfel, het dividend zal wel verlaagd gaan worden, maar ze zijn bezig het bedrijf te schonen, dat kost tijd en moeite, maar het gaat ze wel lukken denk ik.

General Electric is een mammoet, een olietanker die ze moeten zien te keren, het is een beetje als Vale en PBR, ook dat duurde allemaal veel langer koste enorm veel tijd en moeite, en die hadden dan nog de handicap van Brasil, dat heeft GE niet, die hebben geen politieke inmenging.

Vale en PBR zijn uiteindelijk veel dieper gegaan dan we ooit dachten, maar zie nu waar ze staan
General Electric heeft dezelfde potentie om over 3 @ 5 jaar x 4 te gaan, ze moeten enkel eerst compleet door de goot.

ik hou ze vast en neem het dividend en zie wat komt.
doet me ook denken aan Glencore en Anglo American, die zag ook niemand zitten op hun diepste punt, moet je eens kijken waar die nu staan.
limomilo
0
quote:

Tom3 schreef op 24 mei 2018 07:56:

Voor alle ex Tomtommers (ik heb er nog steeds een aantal, wait and see) kan ik hier berichten dat mijn investering in ProQR van januari dit jaar inmiddels een rendement van 100% heeft gedaan. More to come.
Tom waar kan ik de koers vinden van ProQR
Groetjes van Tom
P.S. Heb ook een portefeuille met veel biotech, sta voor dit jaar op ruim 100 %, en over twee jaar op 90%. Dit met heuse missers als Banco Popular, TomTom en Banco Comm. Port.
holenbeer
0
quote:

limomilo schreef op 24 mei 2018 10:56:

[...]
Tom waar kan ik de koers vinden van ProQR
Groetjes van Tom
P.S. Heb ook een portefeuille met veel biotech, sta voor dit jaar op ruim 100 %, en over twee jaar op 90%. Dit met heuse missers als Banco Popular, TomTom en Banco Comm. Port.
www.google.nl/search?rlz=1C1OPRB_enNL...

ProQR zakt nu even in, koopkans.
23.296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:56
Koers 5,875
Verschil -0,105 (-1,76%)
Hoog 5,925
Laag 5,730
Volume 147.585
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront