Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
hjs64
0
Wat een gezeik allemaal, er is een Maatschappij met een hoofdletter M (Shell dus) en een maatschappij met een kleine letter m (de rest van de wereld dus). De maatschappij past zich maar aan.
[verwijderd]
0
La' nie waar zijn...Kazachstan.
uk.reuters.com/article/uk-rosneft-oil...

Had geld in 2 bedrijfjes daar.
Omdat ik toen nog geen jaarekening kon lezen, heb ik me gedurende die tijd op de andere kant van de gang van zaken daar geconcentreerd. Leerzaam ;-)

De kleine investeerders zijn allemaal uitgeklopt geworden. Bedrijfjes zelf paar keer de stekker erin en eruit en zie voor de gein even hun 'slick' websites nu:
www.maxpetroleumplc.com
www.tethyspetroleum.com
Toendertijd hadden ze een marketcap van een paar dure auto's maar wel de rechten om megaprojecten voor (wij dachten natuurlijk samen met) de regering daar uit te voeren. Iedereen dus lekker stoeien met wat kleine putjes om de kas te spekken zodat die grote ultradeep saltdome's konden worden gepakt. Overbodig te melden dat wat er ook gespekt werd, het was niet de kas.

Apart land. Met een fascinerende geologie. En de wortels daar zijn van goud. Maar...

ALS JE NIET IN DE RE GE RING ZIT KUN JE DAAR GEEN ZA KEN DOEN. JE HEBT EEN MACHT S PO LI TIEK E HEF BOOM NO DIG. MET WAT KOF FER TJES KOM JE ER NIET. NI GE RI A IS ER NIKS BIJ.

Dus wat is Shell van plan daar? Beter: Door wie laten ze zich (samen met de anderen) gebruiken?

Politiek, met olie als bijzaak? Wat vinden de aandeelhouders daarvan? Daar gaat namelijk uiteindelijk niets verdiend worden. Voor daar iets terugvloeit is Shell al weg daar, vrijwillig of niet. (Wil je het op een briefje?)

hjs64
0
Is voor de Maatschappij toch gewoon klein bier? Rosneft zal het technologisch wel niet aan kunnen.
hjs64
0
Ziet er inderdaad uit als een prima biertje (had het overigens al in de online versie van de Telegraaf gelezen). En ja Kazachstan dat blijft natuurlijk een gok, maar ja dat is alles ten oosten van Duitsland.
[verwijderd]
0
Waren er een paar aan het zeuren over mileuactivisten op het bedrijfsfeestje? Nou, die ken ik niet. Maar deze jongens wel:

citywire.co.uk/wealth-manager/news/-/...

Zijn zo goed voor een paar euris eraf... structureel!

P.S. Die praat je niet zo snel om. Maar die hebben dus moeten luisteren. Kan Shell beter ook maar even luisteren, lijkt me.
VP 1958
0
quote:

Zelden schreef op 24 mei 2018 18:13:

Waren er een paar aan het zeuren over mileuactivisten op het bedrijfsfeestje? Nou, die ken ik niet. Maar deze jongens wel:

citywire.co.uk/wealth-manager/news/-/...

Zijn zo goed voor een paar euris eraf...
Denk dat het genuanceerder ligt correctie vanwege winstnemingen , psychologische hoogte van 80 EUR0 en Schaliegas wordt met deze prijzen weer lonend . Shell blijft een prima aandeel om lager weer in te stappen.
hjs64
0
quote:

Zelden schreef op 24 mei 2018 18:13:

Waren er een paar aan het zeuren over mileuactivisten op het bedrijfsfeestje? Nou, die ken ik niet. Maar deze jongens wel:

citywire.co.uk/wealth-manager/news/-/...

Zijn zo goed voor een paar euris eraf... structureel!

P.S. Die praat je niet zo snel om. Maar die hebben dus moeten luisteren. Kan Shell beter ook maar even luisteren, lijkt me.
De Maatschappij zal echt geen moeite nemen om deze lieden om te praten, wil je het dividend niet, prima toch, ieder zijn keuze. En wat luisteren betreft, de Maatschappij gaat echt niet luisteren naar de wereld om haar heen, de maatschappij heeft maar te accepteren wat de Maatschappij doet.
voda
0
Shell ontdekt meer olie in Golf van Mexico
Zesde oliebron in Norphlet-veld.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een nieuwe oliebron in de Golf van Mexico ontdekt. Dit maakte het energiebedrijf donderdagmiddag bekend.

Het gaat om de ontdekking van een zesde oliebron in het Norphlet-veld in het Amerikaanse deel van de Golf van Mexico. Shell verwacht voor het einde van 2019 te kunnen beginnen met het naar boven halen van olie.

In 2020 denkt Shell meer dan 900.000 vaten olie per dag te kunnen winnen uit diepwater.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde donderdag 0,9 procent lager op 29,91 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
Gebeurt er eindelijk wat:

Nigeria: Oil Majors Delay Investment On $23.5Bn Offshore Projects
allafrica.com/stories/201805250049.html

Die Petroleum Bill is een drama. Die zou alles regelen tussen de staat en de IOC's. Maar zoals dat gaat in die landen, zolang het niet goed geregeld is kan iedereen zijn gang maar gaan. En dan krijg je dus uitwassen die later backfire-n.
Omdat Nigeria de grootste olie industrie had zaten dus al die andere landen daar in Afrika te wachten op die Petroleum Bill voordat ze zelf wat zouden (moeten) gaan doen. Met andere woorden: zolang die PIB er niet was, hadden ze (de machthebbers én de IOC's) vrij spel. Je snapt wel dat de ene sabotage na de andere volgde in het parlement/regering om te voorkomen
dat die wet erdoor kwam. (NOG STEEDS NIET!!!!)

Later werd het dan wéér omgegooid met die Goodluck Jonathan die met zijn maatje Kenyatta Uhuru (Kenya) samen wel even Afrika zouden gaan verdelen en de kleine uitverkopen aan de Chinezen (die willen vooral de yellow cake en metals) terwijl de Zuid-Amerikanen meerommel(d)en met onduidelijke belangen.

Dus goed dat er wat druk ontstaat op die regering daar, ook al staat de motivatie daarvoor van de IOC's natuurlijk diametraal op de belangen van de mensen daar.

Trouwens, kijk eens naar Z-Afrika nu. Dat trekt noordwaarts. En daar zitten al een paar broeinesten, ook hele radicalen. Ik zou zeggen: verkopuh en wegweze! (Da's transitie die telt én goed is voor aandeelhouders op de lange termijn)

P.S. Shell, vanuit technologisch oogpunt, echt een fantastisch bedrijf; wereldtopper. Maar dat is niet meer genoeg dezer dagen.
[verwijderd]
0
Kijk, dit is het betere werk. Kunnen ze goed en boy-o-boy daar is heel wat te halen.

Plenty of (geologie) kennis hebben ze opgedaan in Z-/West-Africa en die is daar net zo waardevol.

Presalt is wel linke soep, maar als het lukt daar zonder ongelukken... járen vooruit.

www.epmag.com/brazil-only-gets-bid-sh...

voda
0
Shell: eisen Milieudefensie niet gegrond

Gepubliceerd op 28 mei 2018 om 13:09 | Views: 982

Royal Dutch Shell A 17:35
29,10 -0,10 (-0,34%)

DEN HAAG (AFN) - Shell vindt de eisen van Milieudefensie dat het bedrijf zijn beleid aanpast en stopt met het aanrichten van wereldwijde klimaatschade niet gegrond. Dat laat het olie- en gasconcern weten in een reactie op de dreiging met een rechtszaak door Milieudefensie.

Op 4 april kondigde Milieudefensie aan naar de rechter te stappen als Shell zijn beleid niet in lijn brengt met de klimaatdoelen van Parijs. Ook eist de milieuclub dat Shell zijn investeringen in olie en gas afbouwt en in 2050 geen broeikasgassen meer uitstoot. Het bedrijf kreeg acht weken om hierop te reageren en deze termijn verloopt woensdagochtend. Inmiddels hebben 11.500 Nederlanders aangegeven samen met Milieudefensie naar de rechter te willen stappen.

Shell is van mening dat rechtbanken niet het juiste middel zijn om de wereldwijde energietransitie te bevorderen en zegt dat het klimaatakkoord van Parijs krachtig wordt ondersteund. Het bedrijf wijst op zijn inspanningen om de uitstoot terug te dringen en de stijging van de temperatuur op aarde te beperken.

Klimaatakkoord niet serieus nemen

In een reactie op Shell liet Donald Pols, directeur van Milieudefensie, weten dat het bedrijf laat zien dat het niet van plan is om het klimaatakkoord serieus te nemen. ,,Hierdoor zijn we genoodzaakt onze klimaatzaak tegen Shell door te zetten en gaan we aan de slag met de dagvaarding."

Bij de jaarlijkse vergadering van Shell vorige week dinsdag werd nog door een ruime meerderheid van de aandeelhouders een resolutie afgewezen waarin het concern strengere milieudoelstellingen wordt opgelegd. Actiegroep Follow This vroeg in het voorstel om concrete maatstaven waarop Shell zijn doelstellingen baseert. Milieudefensie uitte harde kritiek op de uitkomst van de stemming. Volgens de actiegroep hoeft Shell zich door de nee-stem niet te houden aan het klimaatakkoord.
[verwijderd]
0
Donald Pols met zijn Millieudefensie niets anders als Millieuterrorristen, trab ze de noord zee in!
[verwijderd]
0
Groene druppel op een rood gloeiende plaat:

~Wubbo Ockels was ook een groot promotor van dit soort 'zeilen'~

www.wired.co.uk/article/norsepower-fl...

Norsepower is turning its gaze to a new challenge: fitting the ocean’s fuel-guzzling, behemoth tankers with its mechanical sails.

This year Norsepower has partnered with Maersk Tankers to fit two 30-metre rotors to a 100,000-ton ship: “It will be the first tanker ever with a mechanical sail,” Riski says. They’re projected to save 10 per cent of the tanker’s fuel annually – but up to 20 per cent on shipping routes with optimal wind conditions. The UK’s Energy Technologies Institute will provide up to £3.5 million to support Norsepower, with energy giant Shell managing the project.

“The reason we are doing this project is that we want to accelerate the deployment of rotors. And by having Maersk Tankers and Shell, we’ve got two of the biggest operators of ships in the world, now seriously working on [it],” says Scott. The tanker trial will run until the end of 2019, by which time Maersk will have unprecedented data on Flettner Rotors’ effectiveness.

--------------
Dit soort bedrijfjes en hun patenten, daar moet Shell méér mee doen.
[verwijderd]
0
Pipeline delay'tje; Forcados (Shell)
www.platts.com/latest-news/shipping/l...

Speelt al een tijdje op de achtergrond, sind April geloof ik. En nog eentje daar had het moeilijk.

P.S. Move-n uit Nigeria
voda
0
Shell boort productie aan in Golf
Diepzee-oliebron snel in werking gesteld.

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft een jaar eerder dan gepland een oliebron in de Golf van Mexico in gebruik genomen. Dat maakte het olieconcern donderdag bekend.

De nieuwe offshore boorlocatie Kaikias zal op zijn piek naar schatting 40.000 vaten olie per dag kunnen produceren. Momenteel haalt Shell wereldwijd al circa 731.000 vaten per dag uit de diepzee.

Shell besloot tot de investering begin 2017 en heeft door een kostenverlaging met 30 procent de prijs waarmee het bedrijf quitte draait kunnen verlagen tot 30 dollar per vat gewonnen olie.

Daarmee zou de diepzeebron de meest concurrerende bron zijn in de Golf van Mexico. De bron ligt 210 kilometer voor de kust van Louisiana. Shell heeft een belang van 80 procent en het Japanse Mitsui Oil Exploration bezit 20 procent.

Het aandeel Shell stond donderdag nagenoeg vlak op 29,81 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Petronas stapt in Shell's LNG project
Shell heeft belang 40 procent in project.

(ABM FN-Dow Jones) Petroliam Nasional Berhad, bekend als Petronas, heeft een belang genomen in een Canadees LNG project waarin Royal Dutch Shell een meerderheidsbelang in heeft. Dit maakte het Nederlands-Britse energiebedrijf donderdag bekend.

Het gaat om een vloeibaar aardgas project in British Columbia aan de westkust van Canada. Hier bevindt zich volgens Shell een van de grootste aardgasreservoirs ter wereld die goed bereikbaar is.

Petronas neemt een belang van 25 procent in het project. Shell heeft 40 procent in handen, PetroChina 15 procent, Diamond LNG 15 procent en Kogas Canada 5 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Gazprom and Shell continuing joint work on Baltic LNG project

Gasoil News - Published on Wed, 30 May 2018

A working meeting between Alexey Miller, Chairman of the Gazprom Management Committee, and Ben van Beurden, Chief Executive Officer of Royal Dutch Shell, took place on 25 May at the St. Petersburg International Economic Forum 2018.

The meeting participants discussed topical issues of strategic cooperation. Particular attention was paid to interaction in the area of liquefied natural gas, including a joint feasibility study on the Baltic LNG project.

In the course of the meeting, the Agreement on the Baltic LNG project was signed in furtherance of the Heads of the Joint Venture Agreement. The new document contains, inter alia, an agreement on the priority use of Russian technical standards when designing and preparing specifications for equipment, which is aimed at the LNG industry development in Russia. The Agreement also sets out the key operating aspects of the future joint venture, including occupational safety, industrial safety and social responsibility matters.

Source : Strategic Research Institute
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:26
Koers 33,000
Verschil -0,470 (-1,40%)
Hoog 33,430
Laag 32,920
Volume 2.759.080
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront