Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) « Terug naar discussie overzicht

Phelix en Mountainshield

135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

A & A schreef op 11 januari 2018 18:48:

Alumexx sponser van dakar
De trappen van Alumexx zijn erg handig als een auto vastzit in het zand of in een ravijn.
Happy
0
Dakar kijken is wel spannender dan de koers van Alumexx volgen. Leg ze maar op de plank en afwachten tot de eerste cijfers ergens in 2019......... gaaaaap.
[verwijderd]
1
Tegen huidige koers is het bedrijf € 10 miljoen waard. Het blijft leuk om dit te volgen. Maar ja, Volkswagen heeft ook op € 1000,- gestaan en de markt heeft altijd gelijk!
Pitmans
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 september 2017 10:08:

Verlies voor lege beurshuls Phelix

Gepubliceerd op 21 sep 2017 om 09:53 | Views: 78

Phelix NV 09:26
1,63 -0,03 (-1,57%)

AMSTERDAM (AFN) - De lege beurshuls Phelix, het voormalige Inverko, heeft in de eerste helft van dit jaar een negatief bedrijfsresultaat behaald van 153.000 euro. Phelix meldde verder dat de gesprekken in het proces naar het inbrengen van nieuwe activiteiten binnen de beursnotering worden geïntensiveerd.

Omdat er geen operationele activiteiten in de beurshuls zijn is er geen sprake van omzet. Op kostenbeperking wordt nauwlettend toegezien, aldus Phelix.

Volgens Phelix zijn met verschillende bedrijven oriënterende gesprekken gevoerd en worden met twee partijen die onderhandelingen nu geïntensiveerd. Na afronding van de gesprekken komt boekenonderzoek naar de beste kandidaat en daarna zal Phelix een buitengewone aandeelhoudersvergadering houden waar gestemd kan worden over de kandidaat. Phelix zal met nadere mededelingen komen wanneer de volgende fase ingaat.
Ik zal hem vast even ophalen.
Dit halfjaarverlies moet dus alvast worden goedgemaakt en aangezien in de 2e jaarhelft ongetwijfeld alle kosten van de 'overname' zullen worden geboekt, verwacht ik een drama.
Maar dat is helemaal niet erg, want over een paar maanden is dat een oude koe in de sloot, zijn we het nieuwe jaar fantastisch begonnen en groeien de bomen tot in de hemel, die we godzijdank met onze trappetjes wel kunnen bereiken.

Het overweldigende succes staat in de steigers (gniffel) en 1 geruststellende gedachte hebben we altijd in het achterhoofd : de nieuwe CEO en grootaandeelhouder heeft toch altijd nog 13,5 cent betaald voor deze publiciteitsstunt. Dat moet dus wel de bodem zijn.
wieweet
0
Maar selwin heeft een hoge koers nodig anders stort zijn berg in. Trouwens waar is hij toch gebleven. Bij handige hari is hij ook verdwenen alsmede op de zondag reclame. Verwijderd om het hoge palm gehalte?

vrgr
ramptoerist
0
quote:

wieweet schreef op 24 april 2018 08:10:

Maar selwin heeft een hoge koers nodig anders stort zijn berg in. Trouwens waar is hij toch gebleven. Bij handige hari is hij ook verdwenen alsmede op de zondag reclame. Verwijderd om het hoge palm gehalte?

vrgr
Nou ja, als er teveel publiciteit komt over de fikse positie in dit fonds, dan worden de potentiële klantjes niet blij lijkt me?
tel daarbij op de positie & koersverlopen van oa Rood en de vondeling van greet en ron, dan snap ik de media stilte wel.
[verwijderd]
0
Mountainshield kan dit issue voorlopig eenvoudig oplossen, om zo de riante beheervergoeding van het bergfonds zeker te stellen.
Maandag 30 april tegen 17.30 uur wat Alumexx inkopen, bij voorkeur zo duur mogelijk.
Hoe simpel kan het zijn .....
Alhoewel, zij zitten al voor iets van 25% van hun longpositie in Alumexx.
Wordt nog leuk......
Pitmans
0
Nee, dat zullen ze niet doen, want zo heeft Selwyn zelf ook al gezegd, dat zou manipulatie zijn en dat is verboden. En wat verboden is, dat doet het bergschildfonds niet, neenee.
Maar ze kunnen natuurlijk geen vrienden van het bergschildfonds tegenhouden, die volledig anoniem de koers op de finale dag net even een zetje geven. Behalve bestuurders en soms grootaandeelhouders hoeft niemand zijn handelen te verantwoorden, tenzij het daadwerkelijk riekt naar koersopdrijving.

Maar gezien het verleden van de AFM moet je het dan wel heel bont maken. Of een beetje dommetjes zijn.
voda
0
Overname Alumexx levert Phelix rode cijfers op
Eerste kwartaal volgens prognose.

(ABM FN-Dow Jones) Phelix, de voorganger van het pas genoteerde Alumexx, heeft in 2017 een verlies geleden van 436.000 euro. Dit werd donderdag nabeurs bekend gemaakt.

Bij vrijwel geen omzet steeg het verlies op jaarbasis van 85.000 euro naar 436.000 euro. Dit was vooral het gevolg van eenmalige externe kosten van 406.000 euro.

In 2017 had Phelix de "uitdagende taak" om de jaarrekening 2015 en 2016 op te maken, het aandeel te laten terugkeren naar de normale notering en een geschikte overnamekandidaat te vinden. Hier stonden geen inkomsten uit eigen activiteiten tegenover.

Alumexx, dat op 2 januari dit jaar een notering kreeg, zei dat de eerste drie maanden van dit jaar zich hebben ontwikkeld conform prognose.

Additionele financiering ten behoeve van 2018 wordt niet nodig geacht. De groep grootaandeelhouders heeft daarbij een zekerheidsverklaring afgegeven voor de liquiditeit tot minimaal het eerste kwartaal van 2019.

"Ik ben verheugd dat wij hier als grootaandeelhouders op één lijn zitten en het juiste signaal van vertrouwen afgeven aan kleinere aandeelhouders en de markt in de breedte. We hebben overigens voldoende liquide middelen en zullen die liquiditeitgarantstelling niet nodig hebben. Het is echter voor alle betrokkenen goed dat die zekerheid er is", aldus CEO Jeroen van den Heuvel in een toelichting.

Het aandeel Alumexx sloot donderdag 5,3 procent hoger op 1,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Alumexx publiceert jaarrekening

Gepubliceerd op 26 apr 2018 om 18:52 | Views: 0

ALUMEXX N.V. 17:35
1,90 +0,10 (+5,26%)

AMSTERDAM (AFN) - Producent van aluminium klimmaterialen voor de doe-het-zelfmarkt Alumexx heeft donderdag zijn jaarrekening gepubliceerd. Het bedrijf is pas sinds begin dit jaar genoteerd aan de beurs. De jaarrapportage behelst de resultaten van rechtsvoorganger Phelix.

Het jaar 2017 was Phelix drukdoende met het opmaken van de jaarrekeningen over 2015 en 2016. Verder werden er inspanningen geleverd om weer een ,,normale notering" te krijgen door een geschikte overnamekandidaat te vinden.

Pehlix had in 2017 geen inkomsten. Daartegenover stonden wel kosten. Het resultaat kwam uit op 436.000 euro negatief. Dit bedrag werd uit eigen middelen opgehoest. Volgens topman Jeroen van den Heuvel van Alumexx was sprake van een overgangsjaar waarin het fonds is opgeschoond.

Verder maakte hij bekend dat Alumexx in de eerste maanden van 2018 als verwacht presteerde.
Pitmans
0
Ha, deze was ik al even naar op zoek. Want ik wist dat er in 2018 iets actueel werd dat met het vastklikken van de prestatievergoeding die het bergschildfonds hanteert te maken had.
Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik niet helemaal snap wat er wordt bedoeld met : "indien de beurskoers van PHELIX na 1 januari 2018 gedurende 31 aaneengesloten dagen onder het niveau van 30 juni jl. (1,68 euro) sluit of (...) indien de gerealiseerde waarde van de aandelen lager is dan het niveau van 31 juli jl. (1,71 euro) en de winst nog niet op andere wijze in het fonds is gerealiseerd."

Is die periode van 31 dagen gewoon de kalendermaand januari ? En is de doelstelling daarmee al behaald ?
Of was die sowieso al behaald, omdat de winst al op andere wijze in het fonds was gerealiseerd ?

Niets erover in het maandbericht van het fonds over januari beleggingsfonds.mountainshield.nl/hub... . Misschien dat 1 van de participanten in het fonds hierover bericht heeft gehad en dat met ons wil delen ?
Maar ik vrees dat de participanten langzaamaan wat minder tevreden beginnen te worden, want ondanks de vreugde over toegnomen volatiliteit in dat maandbericht, is het fonds er in februari en maart niet in geslaagd een positief rendement te behalen....

--------------------------

Pas prestatievergoeding bij daadwerkelijke winst op aandelen PHELIX

Een ‘claw back’ betekent letterlijk terugvorderen. Een claw-back-clausule is daarom een methode om gelden terug te vorderen. De beheerder van het MountainShield Capital Fund vindt het geziende lock-up periode tot November dit jaar op de aandelen PHELIX NV wenselijk om deze claw back te hanteren voor de prestatievergoeding over de (ongerealiseerde) winst van deze positie.

Dit is wat ons betreft de eerlijkste manier van werken. Het Fonds reserveerde vorige maand de volledige, conform het Prospectus berekende, performance fee over de maand juni 2017 voor het geval dat de winst op de begin november 2016 verkregen aandelen Phelix niet wordt gerealiseerd. In de maand juli is het aandeel PHELIX NV opnieuw gestegen. Dit betekent dat (een deel van) de prestatievergoeding van MountainShield te danken is aan deze koersstijging. Daarom reserveert het Fonds ook deze maand de volledige, conform het Prospectus berrekende, performance fee over de maand juli 2017 voor het geval dat de winst op de begin november 2016 verkregen aandelen Phelix niet wordt gerealiseerd.

De Fondsbeheerder stuurt het MountainShield Capital Fund een creditfactuur voor een bedrag gelijk aan deze performance fee indien de beurskoers van PHELIX na 1 januari 2018 gedurende 31 aaneengesloten dagen onder het niveau van 30 juni jl. (1,68 euro) sluit of een creditfactuur pro rata indien de gerealiseerde waarde van de aandelen lager is dan het niveau van 31 juli jl. (1,71 euro) en de winst nog niet op andere wijze in het fonds is gerealiseerd.

De reservering van deze maand valt pro rata vrij aan de Beheerder op het moment dat er binnen het fonds een winst wordt geboekt op overige posities of de verkoop van aandelen Phelix boven de 1,71 euro.

Gepubliceerd op: 1-08-2017 door Management
--------------------------
beleggingsfonds.mountainshield.nl/cla...
[verwijderd]
0
Voor de schaapjes die Alumexx bezitten (geldt ook enigszins voor de DBG Groep)
31 mei 2018 zo tegen half 6 in de middag is waarschijnlijk een mooi verkoopmoment.
Mountainshield c.s. verlossen je dan mogelijk voor de laatste keer tegen ruim 10 x de werkelijke waarde....
Pitmans
0
Check effe de volumes op de laatste handelsdagen van de afgelopen maanden, gemiddeld een stuk of 5000, daarvoor idd veel hoger dan regulier.
Volgens mij is het bergschildfonds gestopt met steunen van de koers, mogelijk omdat de voorgenomen buit inmiddels binnen is, deze steun meer kost dan ze opbrengt of men tevreden is met 2,65% beheersfee.
ramptoerist
0
Zolang het bergschild hier met een substantieel aantal in blijft zitten, kan een potentiële klant ook denken, dat gaan we niet doen, iets met risicovol.
Punt is namelijk dat er 0 interesse is tegen deze koers. Die is gewoon 1,50 te hoog imo. En de bekende pb's zetten ook geen zoden aan de dijk.
Dan hebben ze ook nog de nageboorte van greet en Ron in hun porto.

De buit is natuurlijk allang binnen, de vraag lijkt mij nu meer, hoe kom je ervan af.
Pitmans
0
Bij bergschild weten ze aan de daling van de laatste weken toch weer een positieve draai te geven. De daling van de waarde van Alumexxx betekent immers dat het fonds een kleiner percentage van de totale portefeuille uitmaakt. En dat is goed nieuws !

De weekupdate van vandaag. Ik ben toch zooooo benieuwd wat er in die extra brief staat die naar de participanten gestuurd wordt. Zou 1 van de participanten over te halen zijn om die brief na ontvangst hier te posten ?

www.mountainshield.nl/aandelen/onze-v...

PERCENTAGE ALUMEXX KLEINER IN ONZE PORTEFEUILLE
Het is jammer dat we hier dit jaar niet goed van kunnen profiteren. Dit heeft alles te maken met de koersdaling van het aandeel Alumexx. Ook deze maand zal ons rendement zeer sterk worden beïnvloed door het aandeel Alumexx. Het aandeel daalde in de laatste twee weken van 1,35 euro naar onder de 0,50 euro. Het slechte nieuws is dat deze enorme koersdaling het rendement van deze maand zeer negatief zal beïnvloeden. Gezien onze positie moeten we een groot verlies nemen op de aandelen. Het goede nieuws is dat het zeer waarschijnlijk een van de laatste maanden zal zijn dat ons rendement door Alumexx zal worden beïnvloed. Het percentage dat Alumexx uitmaakt van onze portefeuille is deze maand veel kleiner geworden. De koers van het aandeel Alumexx zal nu ons rendement in de toekomst zeer waarschijnlijk niet meer omlaag trekken. De impact is na deze maand vele malen minder dan hiervoor, toen het aandeel door de hogere waardering een groter deel van onze portefeuille in nam. Dit is voor ons Fonds een belangrijk moment. Heel 2018 wordt ons rendement maand na maand geteisterd door de koersdaling van het aandeel Alumexx. Hoewel we eerder de vruchten plukten van de koersstijging, moesten we het dit jaar ontgelden toen een nieuw bestuur weinig invulling heeft weten te geven aan de beursnotering. Hoewel het vervelend is om nu een zeer slechte maand te moeten rapporteren, zien wij de toekomst tegemoet nu Alumexx van minder invloed op de portefeuille resultaten zal zijn. Wij sturen u hier graag een aparte brief over met nadere toelichting. Als participant ontvangt u deze kort na het weekend.
135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 13:38
Koers 1,380
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,410
Laag 1,370
Volume 16.254
Volume gemiddeld 14.119
Volume gisteren 16.254

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront