ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING juni 2018 (maand van de terugkeer?)

387 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

cees-10 schreef op 4 juni 2018 15:24:

Hamers in het FD van vandaag. Prima vent en een keuze tussen ING en een andere Nederlandse bank is geen issue voor mij; ING ligt mijlenver ver voor op bijvoorbeeld ABNAMRO.

Doch of hij het op termijn gaat redden met ING in het speelveld met de techbedrijven die hun intrede gaan doen in het bankwezen blijft afwachten.

Ik heb in ieder geval het gevoel dat hij het juiste pad bewandelt, afwachten maar...

fd.nl/beurs/1256803/ing-zet-sterker-i...

ING zet sterker in op 'warenhuizen' met ook producten van de concurrent

ING voert investeringen in websites en apps op, waar klanten uit meerdere financiële producten kunnen kiezen van concurrerende financiële dienstverleners. De bank gelooft sterk in dergelijke 'financiële warenhuizen' als bank van de toekomst.

Dat heeft ING-bestuursvoorzitter Ralph Hamers maandag bekendgemaakt bij het fintech-event Money2020 in de Rai in Amsterdam. 'Je moet als bank kiezen. Of je gaat voor de klant en dienstverlening of je wordt de fabriek die alleen het kapitaal levert, de balans.' De eerste optie spreekt Hamers het meest aan.

Yolt
Hij geeft het voorbeeld van ING-dochter Yolt, dat in het Verenigd Koninkrijk consumenten inzicht geeft in hun bankrekeningen en uitgavenpatroon en adviseert waar de klant geld kan besparen. In enkele maanden tijd wist de bank 300.000 actieve gebruikers aan te sluiten. Yolt breidt nu uit naar Italië en Frankrijk.

De snelle groei van Yolt is voor Hamers het bewijs dat consumenten en bedrijven behoefte hebben aan een platform voor hun financiële zaken. Hij noemt Yolt een blauwdruk voor het ING van de toekomst. Maandag kondigt ING aan een belang genomen te hebben in het Duitse FinCompare en intensief gaat samenwerken met het Britse Funding Options, beide actief op de leenmarkt.

Producten concurrenten
Kenmerkend voor deze 'financiële warenhuizen' is dat ze niet alleen producten van ING verkopen, maar net zo goed van andere financieel dienstverleners. 'Wil je geloofwaardig blijven als bank, dan moet je open zijn', zegt Hamers. 'Ook als dat betekent dat je diensten van de concurrent gaat verkopen.'

Volgens de bestuursvoorzitter onderscheidt een bank zich niet meer met producten en diensten, maar door klantcontact. 'Niet wachten totdat een klant een hypotheek wil, maar ook betrokken zijn bij de koop van een huis. Dat is een van de redenen waarom we Makelaarsland gekocht hebben.'

Bankieren in 2028: de bank zonder balans
ING heeft inmiddels meer dan 150 samenwerkingen met fintech-start-ups. In een aantal heeft de bank ook een belang. Acquisities worden gedaan vanuit het fintechfonds van de bank, dat €300 mln in kas heeft.

Ecosysteem
'Je moet als bank ingebakken zitten in het ecosysteem', aldus Hamers over de reden voor die overnames. Comfortabel is dat niet altijd, geeft hij toe. Hij ziet aanvallen op zijn bedrijf van kleine en grote nieuwkomers. 'In zo'n veranderd landschap kun je maar beter de eerste zijn en zelf iets in gang zetten voordat een ander het doet.'

Dat ook grote technologiebedrijven via PSD2 inzicht in de rekening krijgen is volgens ING-topman Ralph Hamers een weeffout van Europa.
Hamers ging ook in op de rol van grote internetbedrijven als Facebook en Google en zei dat de manier waarop klanten daar met data 'betalen' voor die diensten, ook zijn weerslag zal hebben op bankieren. 'De klant moet leren dat bankieren niet gratis is.' Hij noemde het voorbeeld van betalingen in de retail, waar de klant steeds meer de eigen telefoon zal gebruiken. 'We halen de betaalkaart uit het proces en vervangen die door de telefoon.' Systemen die al bestaan, zoals Apple Pay en Google Pay vindt Hamers geen goed alternatief. 'Een tussenpersoon als Apple is een dure en ouderwetse oplossing. Ik geloof meer in een directe verbinding tussen bank en retailer.

Betaalrichtlijn
PSD2, de Europese richtlijn die consumenten de mogelijkheid geeft om hun betaaldata te delen met apps als Yolt, ziet Hamers als een kans voor meer innovatie en concurrentie. Kleine start-ups moeten de kans krijgen om in de betaaldata te kijken, vindt hij. Maar dat ook grote technologiebedrijven inzicht in de rekening krijgen is volgens de ING-topman een weeffout van Europa.

'Partijen als Google krijgen alleen maar meer data in handen, het speelveld is niet eerlijk. Europa had er beter over na moeten denken dat we met PSD2 partijen die al heel machtig zijn, nog machtiger maken.'
[verwijderd]
0
Mooi artikel; Hamers komt sterk over. Zal de koers geen windeieren leggen.
bedankt voor het plaatsen.
Eric_sh
0
quote:

@monkeytail schreef op 5 juni 2018 08:43:

ING... Inter Net Gigant
Ik heb er nog eens een nachtje over geslapen en vraag me 2 dingen af.
Wellicht dat jullie hier meer vanaf weten:

1. Indien ING data moet vrijgeven aan derden, wat is dan nog de toekomstige waarde van ING? Hamers gaf namelijk al aan dat het oorspronkelijke bankieren zijn langste tijd heeft gehad? 'Of je gaat voor de klant en dienstverlening of je wordt de fabriek die alleen het kapitaal levert, de balans'.
(De eerste optie spreekt Hamers het meest aan.)

2. Indien partijen als Google etc. zich op financiele dienstverlening gaan richten hoe zal ING zich staande kunnen houden in dit geweld?

Alle input welkom:)
[verwijderd]
0
quote:

Harry de harige Aap schreef op 5 juni 2018 16:09:

Naar de 10 met die hap!
Zou wel een ramp zijn, maar het zit er wellicht wel aan te komen.
@monkeytail
1
quote:

Rai444,44 schreef op 4 juni 2018 10:36:

[...]

Dat is vaak het sein dat bodem nabij is, daar maakt ie altijd gekke sprongen.

Op 12,90 wat TL opgepikt. Herstel komende 2 weken naar 13,25-13,50 geloof ik wel in.
Kennelijk worden beleggers niet warm van deze huidige koersen en willen ze nog steeds van hun stukjes ING af. Risico's afbouwen. Dan is het lastig om te bepalen wat nu de bodem ongeveer is en stappen alleen gokkers en waaghalzen in. Ik ben er ook zoeen. De koers is nu wel achterlijk laag. Het risico op een crisis bij ING acht ik niet zo heel groot op dit moment. Volgend jaar kan dat anders zijn met de Brexit. Ik gok erop dat de koers zich herstelt naar ongeveer 15 tot 17 euro. Nu heb ik een paar procent verlies, maar verkopen doe ik voorlopig niet. Ik wil dit jaar nog mijn vakantie terugverdienen.
@monkeytail
0
quote:

BBman schreef op 5 juni 2018 16:43:

In voor 12.65......
Goed gedaan. Daar had ik m ook voor moeten hebben. 10 cent verschil :-(
Olie=Business
0
quote:

@monkeytail schreef op 5 juni 2018 16:47:

[...]

Goed gedaan. Daar had ik m ook voor moeten hebben. 10 cent verschil :-(
De 13 moet de komende week weer in zicht komen, komt goed!
[verwijderd]
0
In juni is weer ING weer favoriet bij de pro's. Op zich was dit in mei ook zo. Resultaat in mei: -10,9% :). Hopelijk doen ze het nu beter! www.belegger.nl/Column/278904/Experts...
Eric_sh
0
quote:

Daan 008 schreef op 5 juni 2018 13:21:

@ cees-10
een duimpje er bij.

Helaas komen we niet toe aan een inhoudelijke discussie over het 'bancaire speelveld' de komende jaren en de rol die ING daarin gaat spelen?
netniet
0
Alles wat met geld te maken heeft weer flink in de min. Wat is er nu weer aan de hand. ING de grootste verliezer onderaan, je zou je schamen zo'n aandeel te hebben. Waarom dit alles??
Daan 008
0

@ cees-10

Je hoopt op info uit een razend snel wijzigende hoek.
Vandaag is dit het nieuwste, morgen is het passé en overmorgen hopeloos ouderwets.

De concurrentie in de financiële wereld wordt meer en meer moordend.
Grote potentiële kapers komen er bij.
Het verdien model vandaag brengt morgen mogelijk al te weinig op.

Ook de overheden kijken toe maar onttrekken zich aan mogelijke doem scenario's.
Mr T maakt het voor vele bedrijven (ook in de EU-landen) extra moeilijk.
Bedrijven die nu floreren worden straks hun bron van inkomsten uit export ontnomen.
Primaire bedrijven die vele secundaire kleinere bedrijven voeden.
En wie zijn de grootste verliezers bij bedrijven die over kop gaan?
Milkakoe
0
Ik blijf nog even aan de zijlijn. Aankondiging van tegenmaatregelen van de Europese unie zal ing koers m.i. geen goed doen. Als ing naar de 15 zou gaan, hadden ze er al lang gestaan gezien de hoogte van de AEX. Minder koerstriggers omhoog dan omlaag. Maar uiteindelijk is ing natuurlijk een goede bank die op wat langere termijn wel weer op de 16 komt. Dus als de kans komt spring ik er in.
387 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 16 17 18 19 20 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:36
Koers 15,600
Verschil +0,238 (+1,55%)
Hoog 15,650
Laag 15,342
Volume 9.637.366
Volume gemiddeld 11.237.908
Volume gisteren 9.121.992

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront