Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Afscheid forumlid Coldplay (Update)

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

86 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 DurianCS 11 juni 2018 19:38
    Afgrijselijk, dit ellendige verlies, sorry, Monique.
    Dag Meindert,
    Je had het aangekondigd, maar het blijft schokkend. Een van de meest actieve posters blijkt zijn grens bereikt te hebben, terwijl de indruk gewekt werd van tomeloze ijver en drift. Rest slechts de eeuwigdurende herinnering, maar de pijn zit hem in het feit dat het een herinnering is geworden.
  2. forum rang 6 jonas 11 juni 2018 22:41

    Nico ik dank je voor deze bijdrage want Coldplay verdient het. Je geeft hiermee echt inhoud aan IEX "Voor en door beleggers" Je hebt ook de moeite genomen Coldplay te bezoeken en zijn BC-Europa draadje te bezoeken.

    Het is apart want Coldplay is er nog en ja dan heb ik en denk ik niet alleen soms tegen beter te hopen op wonderen.

    Staat tegenover bij het graf is het altijd: de meest nobele mens is weggegaan enzo, waar de betrokkene weinig aan heeft. Nu hebben we de kans Coldplay zelf nog kenbaar te maken.

    Ik heb hem gevolgd vanaf het begin. Schatte in mede gezien zijn muziekkeuze dat hij nog jonger was en dat op zich al getuigde een levendige geest en vol ambitie wat neer te zetten.

    Het begon met BC Nederland van Marique en medeforumgenoten hadden allang in de gaten dat de BC gezien kon worden dan meer dan je score in de ranglijst. Kwam Colplay opduiken met zijn wijsheden over zaken als winst bij overname splitsing en aandelenuitgifte.

    Mijn aanvankelijke doel was die BC vooral via Marique methode te doen en ik verwachtte allerlei begripsverwarring. Het tegendeel gebeurde: samen loste ze verwerking van dat soort problemen op consequente voor iedereen acceptabele wijze op.

    Coldplay deed in er een tweede fase bovenop door BC-Europa met een enorm aantal aandelen te beginnen en leverde daar schijnbaar moeiteloos financiële kerngetallen over breed spectrum bij aan.

    Kwamen er in TA-zaken zoals wat is ROC mede forumgangers bij een werd het steeds leerzamer. Voor Coldplay was echter geen probleem te veel om uit de weg te gaan en ik leerde afhankelijk van de rapportagebrenger is de ROC niet de andere niet. Had al zo een idee, maar Coldplay nam de tijd om zoiets aan de hand van concrete cijfers aan te tonen.

    Raakte onder de indruk en vond het dat zijn draadje met zoveel kwaliteit zo weinig aandacht kreeg. Ik dacht Coldplay moet er meet pit in gooien want er zijn hier meer medeforumleden die ik graag mee zien doen. Gooide ik er bewust wat gekkigheid voor de late avond met zoiets als Coldplay als band heeft nog veel te lezen met You Tube The Stones ofzo erbij.

    Noba begreep het een beetje en deed lekker mee. Had enig effect en Coldplay deed ook wat mee, maar wel tot op enige hoogte, want een draadje met af en toe wat luchtigheid en lol is leuk, maar het gevaar is er altijd dat het in de koffiekamer ondergaat in de lol, de politiek, ruzies.

    Gelukkig is Coldplay's draadje nooit daardoor verpest mede gezien medeforumgangers die zagen dat dit draadje in essentie over inhoud moest gaan.

    Al met al heeft Coldplay een geweldige prestatie geleverd. Veel lol gehad en geleerd van hem. Had hem graag meer erkenning gegund en Nico geeft er blijk van dat ook te vinden.

    Deed me genoegen te lezen dat zaken voor de familie goed zijn geregeld.

    Voortzetting van je inspanningen kunnen naar mijn idee met niet alleen met voortzetting van de BC-Europa. In feite gaat het meer om het achterliggende systeem.

    Komt bij Coldplay was voor veel beleggers hier een soort betrouwbare vraagbak en heeft meer ouderwetse nationaal beleggers zoals Jonas op zijn draadje aan de hand van de BC-scores laten dat mede-BC met minder nationale lijstjes het beter deden.

    Coldplay maak er zoveel mogelijk nog van. Ik vertelde hierboven maar enige zaken om latere aanschuivers bij de BC-Europa jouw de grote waardering die je volkomen terecht verdiend van enige achtergrond te voorzien.

    Je bent er nog. Veel dank voor alles my friend!

    Groet, Jonas

  3. nobahamas 11 juni 2018 22:58
    Nog wat woorden uit mijn hart:

    Afscheid nemen is pijnlijk, voor alle partijen.
    Voor degene die het afscheid móet nemen is de pijn enorm groot, hij of zij draagt de pijn alleen, terwijl de achterblijvers de pijn gezamenlijk dragen.
    En wat is er na de pijn?
    Niemand weet het
    Veel gelovigen verwachten een andere werkelijkheid na het huidige leven.
    Boedhisten gaan uit van reincarnatie, het voortbestaan van het karma

    Ik weet niet wat ik moet geloven, maar door de jaren heen vind ik toch steeds meer overtuiging in “mijn ervaring”
    Ik geloof namelijk dat ik regelmatig personen tegenkom die hier al eerder zijn geweest.
    Ik herken ze meestal aan een bijzonder aangeboren gave; bijzondere handvaardigheden, muzikale kwaliteiten, een bijzonder gevoel van mededogen, charisma, of deelzaamheid

    Veelal wordt het benoemd als talent; kenmerken van zeer ervaren en geoefend zijn, terwijl die ervaring er niet geweest kan zijn.

    Naar mijn mening is het dan karma wat opnieuw geaard is.

    quote:
    Karma is een Sanskriet woord en betekent handeling en verwijst naar activiteiten die we gemotiveerd verrichten met lichaam, spraak en geest. Deze activiteiten laten indrukken of zaadjes in onze geest achter, die rijpen tot ervaringen wanneer aan de juiste voorwaarden wordt voldaan. De zaadjes van onze activiteiten gaan zelfs met ons mee van het ene leven naar het andere, en gaan dus niet verloren. Als we echter geen oorzaak of karma creëren voor iets, dan zullen we ook de gevolgen niet kunnen ervaren: als een boer geen tarwe zaait, zal er ook geen tarwe groeien.
    (https://www.maitreya.nl/boeddhisme-intro-karma.htm)



    De vele positieve reacties die je hier ontvangt zijn dus de zaadjes die je zelf geplant hebt;
    jouw oogst.

    Ik hoop op een hernieuwde ontmoeting Coldplay, omdat ik mensen zoals jij graag tegen kom.
    Goede reis

    www.youtube.com/watch?v=ZSfgCIGd7k4
    Angelina Jordan, 8 jaar oud

  4. Belegde boterham 12 juni 2018 00:13
    Coldplay,

    Je verdient dit eerbetoon.

    Ik weet zeker dat, elke keer ik ergens lees Europese en Competitie ik aan jou en de aandelen competitie moet denken.

    Ik heb niet vanaf het begin meegedaan, dat spijt me nu, maar ik heb genoten van de opzet en frequente updates qua results, petje af!

    Ik vind het moeilijk om dit af te sluiten, maar doe het graag met muziek: www.youtube.com/watch?v=1G4isv_Fylg

    My favorite.

    Ik wens je familie en dierbaren veel sterkte en mocht er een soort van Hemel zijn, verwacht ik je ooit te treffen op de afdeling wijze en verstandige mensen die beleggen een hart warm toedragen.
  5. forum rang 6 jonas 19 juni 2018 20:53

    Witte Weduwe, wat verlaat, maar waardering voor jouw aanbod eens te bekijken of je het werk van Coldplay in simpele vorm toch enigszins kan voortzetten. Dat zal zelfs dan een hele klus worden naar mijn inschatting.

    Eigenlijk zie ik meer in overname van het veel omvangrijkere systeem van de aandelenfabriek door bijvoorbeeld de IEX onder premium eventueel. Zou mogelijk voor Nick een uitdaging kunnen zijn?

    Toch een mooie geste. Was ik jonger geweest dan zag ik in zoiets een fantastische kans. Zou ook een mooie geste en voortgezette herinnering zijn aan Coldplay.

    Coldplay en zijn verleden draait nog steeds in mijn hoofd rond. Denken aan al dat werk dat hij verrichtte, onze uitwisselingen vooral in het begin en de vergankelijkheid van het leven en de betrekkelijkheid van het beleggen.

    Toch geloof ik ergens wel dat Coldplay niet in het eerste de vergankelijkheid van het leven veel aanleiding zag beleggen te betrekkelijk te zien. Bij hem was het juist met dat beleggen: het plezier van het zoeken naar de meest realistische methode van geld verdienen met beleggen zonder eigenlijk zonder die eurotekens voor ogen te hebben.

    Beleggen als plezier en verstandelijke uitdaging dus. Hij was er had het beide en dat was meer dan BCE op zich.

    Het blijft wennen zonder Coldplay. Zou meer dan leuk zijn als hij op een of andere manier ook in beleggersland blijft voortleven.

    Groet, Jonas

86 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links