KPN « Terug naar discussie overzicht

Sector draad

1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
voda
0
Update: Brussel start onderzoek naar deal Deutsche Telekom en Nederlandse tak Tele2

(ABM FN-Dow Jones) De mededingingsautoriteit van de Europese Unie start een diepgaand onderzoek naar de overnamedeal waarin Deutsche Telekom zich in het bezit stelt van de Nederlandse tak van het Zweedse Tele2. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen en werd later door Brussel bevestigd.

Deutsche Telekom wil de Nederlandse bezittingen van Tele2 kopen en deze samenvoegen met T-Mobile Nederland, om zo de concurrentie aan te gaan met KPN en Ziggo.

Brussel vreest dat dit kan leiden tot hogere prijzen en minder keuze voor Nederlandse consumenten.

"Toegang tot betaalbare en kwalitatieve mobiele telecomdiensten wordt steeds belangrijker voor het moderne leven", zei eurocommissaris Margrethe Vestager in een toelichting op het besluit.

Het aandeel Deutsche Telekom noteerde dinsdag 1,1 procent hoger, Tele2 noteerde 1,5 procent lager en KPN won 0,2 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Daling vaste telefoonaansluitingen versnelt

Gepubliceerd op 13 jun 2018 om 10:05 | Views: 645

KPN 11:58
2,42 -0,01 (-0,41%)

HOUTEN (AFN) - Het aantal vaste telefoonaansluitingen is in het eerste kwartaal sneller gedaald dan in de voorgaande kwartalen. Uit cijfers van marktonderzoeker Telecompaper blijkt dat er 6,03 miljoen vaste aansluitingen zijn. Dat is een daling van 1,2 procent ten opzichte van eind vorig jaar. In de twee kwartalen ervoor was de daling 1 procent op kwartaalbasis.

VodafoneZiggo blijft de grootste partij op de vastetelefoniemarkt, een positie die het bedrijf vorig kwartaal veroverde. Met een marktaandeel van 42,3 procent groeide de voorsprong op KPN dat 40,5 procent van de markt in handen.

Voor de komende jaren verwacht Telecompaper dat de daling van vaste telefonie zo'n 3,4 procent per jaar bedraagt. Dit jaar zou de afname op 3,6 procent uitkomen. De omzet daalde in het eerste kwart met 3,2 procent. Voor heel dit jaar verwacht Telecompaper een omzetdaling van 7,1 procent.
voda
0
België wil vierde telecomspeler

Gepubliceerd op 13 jun 2018 om 09:47 | Views: 569

KPN 11:58
2,42 -0,01 (-0,41%)

BRUSSEL (AFN/BELGA) - België wil graag een vierde mobiele netwerkoperator op de markt. De Belgische minister van Telekom Alexander De Croo kijkt daarvoor naar de veiling van de mobiele frequenties van volgend jaar, waarbij een deel zou worden gereserveerd voor een nieuwe speler. Dat moet leiden tot meer concurrentie, meer datagebruik en lagere prijzen, aldus de minister.

Proximus, Orange en Telenet zijn momenteel actief op de mobiele telecommarkt. Binnen enkele jaren moet daar een vierde speler bijkomen. In het voorjaar van 2019 vindt de nieuwe spectrumveiling plaats. Naast de bestaande mobiele frequenties waarvan de licenties in maart 2021 aflopen, zullen ook nieuwe frequenties worden geveild, voornamelijk voor het gebruik van 5G vanaf 2020.

Het mobiele spectrum wordt geveild voor twintig jaar. Een nieuwe operator zou onmiddellijk kunnen starten met de bouw van een nieuw 5G-netwerk en andere operatoren stimuleren hetzelfde te doen, zo is de denkrichting van de minister. Bovendien zou het mogelijk zijn dat een vierde speler aan een redelijke prijs toegang krijgt tot kabel en glasvezel.

Het Nederlandse KPN nam in 2015 afscheid van de Belgische markt door de verkoop van dochteronderdeel Base aan Telenet voor ruim 1,3 miljard euro.
voda
0
Consolidatie Franse telecommarkt wenselijk - media

(ABM FN-Dow Jones) Consolidatie in de Franse telecommarkt is wenselijk. Dit zei CEO Stéphane Richard van Orange woensdag in gesprek met Le Monde.
?
Van vier naar drie spelers gaan, is volgens Richard nodig om de noodzakelijke investeringen in glasvezel en 5G te kunnen opbrengen. Op dit moment zijn Orange, Bouygues Telecom, SFR, dat onderdeel is van Altice, en Free Mobile de belangrijkste spelers in Frankrijk.
?
Vier spelers is volgens de topman niet levensvatbaar, daarbij wijzend op de agressieve promotiecampagnes die op de Franse markt worden ingezet. Daardoor realiseren Free Mobile en Bouygues Telecom volgens Richard geen vrije kasstroom.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'Vivendi wil controle Telecom Italia terug'

Gepubliceerd op 21 jun 2018 om 11:13 | Views: 643

ALTICE EUROPE N.V. 16:36
3,45 -0,02 (-0,69%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Telecomreus Vivendi wil coûte que coûte de zeggenschap over Telecom Italia terug. Volgens bronnen overwegen de Fransen, die bijna een kwart van de aandelen in bezit hebben, beleggers bijeen te roepen om zodoende de macht weer naar zich toe te kunnen trekken.

In mei verloor Vivendi de controle na een botsing met de activistische investeerder Elliott Management. Vivendi, de grootste aandeelhouder van Telecom Italia, zou volgens Elliott geen oog hebben voor de belangen van andere investeerders. Ook zou er een gebrek aan visie zijn.

Aandeelhouders schaarden zich in meerderheid achter de oproep van Elliott om de bedrijfsvoering te verbeteren en de verkoop van bezittingen te stimuleren. President-commissaris Arnaud de Puyfontaine en zes door grootaandeelhouder Vivendi gesteunde bestuurders stapten daarna op bij het Italiaanse telecombedrijf.
voda
0
Deutsche Telekom schrapt tot 10.000 banen bij T-Systems - media

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Telekom gaat meer dan een kwart van de banen schrappen bij zijn IT-dienstverleningsbedrijf dat al jaren met verlies draait. Dat schreef het Duitse Handelsblatt donderdag.

De divisie T-Systems zal tot 10.000 banen schrappen, waarvan 6.000 in Duitsland, schreef de krant. In totaal werken er zo'n 37.000 mensen bij het IT-onderdeel, dat moeite heeft om de concurrentie bij te benen met multinationals en snel schakelende startups in cloudtechnologie. Van deze 37.000 is grofweg de helft werkzaam in Duitsland.

De banenreductie moet de kosten met 600 miljoen euro laten dalen in 2021. De nieuwe CEO Adel Al-Saleh zou vervolgens kunnen investeren in groeimarkten zoals internet of things, cloud en cybersecurity.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Orange en SFR breiden samenwerking glasvezelnetwerk uit

(ABM FN) Orange en SFR hebben hun samenwerking tot dekking van het Franse territorium uitgebreid met nog eens 2,9 miljoen huishoudens en bedrijven. Dit bleek uit berichtgeving van SFR, het Franse onderdeel van Altice, waarin geen financiële details stonden.

In 2011 werd reeds een samenwerking tussen beiden afgesproken. Nu breiden ze deze uit tot dunbevolkte gebieden. Samen willen ze het Franse landschap zo nog meer voorzien van een snel glasvezelnetwerk. Tegen 2020 zou de uitrol volledig moeten zijn.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Vodafone komt met nieuw IoT-netwerk

Gepubliceerd op 29 jun 2018 om 11:34 | Views: 682

KPN 15:53
2,33 -0,01 (-0,34%)

Vodafone 15:53
183,50 -0,06 (-0,03%)

MAASTRICHT (AFN) - Vodafone heeft een nieuw netwerk voor internet of things-toepassingen in gebruik genomen. Het gaat om een zogeheten LTE-M-netwerk, gebaseerd op de 4G-techniek LTE.

Vodafone heeft al een netwerk voor internet of things in de lucht, maar daarmee kunnen alleen maar kleine pakketjes data worden verstuurd. LTE-M is een breedbandtechniek, waarmee ook kan worden gebeld. Dat is handig voor het verbinden van apparaten als liften en slagbomen, waarbij ook spraak kan worden verstuurd. Ook biedt de hogere bandbreedte voordelen voor het verbinden van bewegende objecten.

LTE-M is overigens ook een onderdeel van de nieuwe generatie verbindingen die eraan zitten te komen en die worden aangeduid met de term 5G. Naast hogere verbindingssnelheden draait 5G erg om het verbinden van meer apparaten met elkaar en met computers.
voda
0
'Zakelijke markt voor telecom gekrompen'

Gepubliceerd op 24 jul 2018 om 12:00 | Views: 472

KPN 15:08
2,46 -0,02 (-0,73%)

HOUTEN (AFN) - Telecombedrijven verdienden in Nederland in het eerste kwartaal van dit jaar minder op de zakelijke markt dan een jaar eerder. De bedrijven kampten voornamelijk met gedaalde prijzen voor vaste en mobiele telefonie en internetdiensten, meldt marktonderzoeker Telecompaper.

De omzet uit zakelijke telecomdiensten in de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg 594 miljoen euro. Dat is 46 miljoen euro, of 7,2 procent, minder dan een jaar eerder.

Dat de prijzen voor telefonie en internet dalen, is volgens Telecompaper voornamelijk te wijten aan toegenomen concurrentie en nieuwe regelgeving. Zo voerde de Europese Unie vorig jaar regels in die telecombedrijven beletten extra kosten voor roaming bij klanten in rekening te brengen. De inkomsten uit vaste breedbandaansluitingen stegen in het eerste kwartaal wel.

De Nederlandse marktleider in zakelijke diensten bleef KPN, dat net zoals in het eerste kwartaal van vorig jaar een kleine 49 procent van de markt in handen had. Op plek twee volgt VodafoneZiggo met een marktaandeel van 27,6 procent.
voda
0
Minder verlies Telefonica Deutschland

(ABM FN-Dow Jones) Telefonica Deutschland heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het nettoverlies kunnen verkleinen. Daarnaast herhaalde het bedrijf zijn outlook voor geheel 2018. Dit maakte het telecombedrijf woensdagochtend bekend.

Het nettoverlies van Telefonica Deutschland is de afgelopen periode uitgekomen op 12 miljoen euro. Vorig jaar bedroeg het verlies in dezelfde periode nog 40 miljoen euro.

De operationele winst steeg van 452 miljoen euro naar 469 miljoen euro. De omzet daalde het afgelopen kwartaal licht naar 1,76 miljard euro.

De omzet bij de mobiele tak daalde met 0,5 procent naar 1,31 miljard euro.

Het aandeel Telefonica steeg woensdag 6,5 procent naar 3,83 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vodafone ziet omzet afnemen

(ABM FN) Vodafone heeft in het fiscale eerste kwartaal dat eindigde op 30 juni van dit jaar, de omzet op basis van de boekhoudkundige methode IFRS 15 en door valuta-effecten onder druk zien staan. Dit maakte het Britse telecombedrijf woensdagochtend in een trading update bekend.

Op IFRS-basis daalde omzet met 4,9 procent naar 10,9 miljard euro. In Europa daalde de omzet met 4,0 procent naar krap 8 miljard euro en in Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific was er zelfs sprake van een omzetdaling van bijna acht procent.

Vodafone rapporteerde voorheen op basis van de IAS 18-standaard.

Vodafone herhaalde woensdag de outlook voor het lopende gebroken boekjaar waarin het operationeel resultaat (EBITDA) op autonome basis tussen de 1 en 5 procent zal oplopen met een vrije kasstroom van ten minste 5,2 miljard euro.

Deze outlook is nog gebaseerd op IAS 18, maar Vodafone stelt dat IFRS 15 naar verwachting geen materiële impact hierop heeft.

Het aandeel Vodafone koerste woensdagochtend 0,6 procent lager.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Telefonica ziet winst stijgen

(ABM FN-Dow Jones) Telefónica heeft in het tweede kwartaal van 2018 de omzet op een autonome basis licht zien stijgen, terwijl de nettowinst er bijna 10 procent bij kreeg. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van het Spaanse telecombedrijf.

De omzet kwam autonoom 2 procent hoger uit op 12,1 miljard euro bij een nettowinst van 902 miljoen euro, een stijging met 9,9 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Het operationeel resultaat (OIBDA) steeg autonoom 4,1 procent naar 4.237 miljoen euro. De bijbehorende marge kwam uit op 32,9 procent, een stijging met 0,7 procentpunt.

Telefónica gaat gebukt onder een nettoschuld van enkele tientallen miljarden, maar de Spanjaarden zagen kans deze op jaarbasis met 10,1 procent te reduceren.

Telefónica handhaafde de outlook voor dit jaar, evenals het verwachte dividendvoorstel voor 2018. Telefónica mikt op een stabiele omzetontwikkeling en een verbetering van de OIBDA-marge van een procentpunt.

Telefónica raamt de groei van de omzet voor dit jaar op jaarbasis op 1 procent bij een marge voor het operationeel resultaat die 0,5 procentpunt stijgt.

Het aandeel Telefónica liep donderdag 2,6 procent op.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Nokia sluit meerjarig contract met T-Mobile

(ABM FN-Dow Jones) Nokia heeft een meerjarig contract voor 5G getekend met T-Mobile ter waarde van 3,5 miljard dollar. Dit maakte het Finse Nokia maandagmiddag bekend.

Onder de deal verstrekt Nokia T-Mobile toegang tot zijn technologie voor 5G, software en diensten, zodat het telecombedrijf een 5G-netwerk kan opbouwen.

"We zetten alles in op 5G", liet T-Mobile in een toelichting weten. In dit licht moet ook de deal met Nokia worden gezien, aldus het telecombedrijf.

Tegelijk met de aankondiging van de deal meldde Nokia ook de eerder afgegeven outlook te handhaven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Omzetdaling VEON door wisselkoerseffecten

Gepubliceerd op 2 aug 2018 om 07:21 | Views: 539

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Telecomconcern VEON heeft ook het tweede kwartaal van het jaar minder omzet in de boeken gezet, nadat in het eerste kwartaal ook al sprake was van lagere opbrengsten. Het concern kampte vooral met nadelige wisselkoerseffecten. Afgezien daarvan is sprake van groei.

Met name in Rusland, Pakistan Oekraïne en Oezbekistan deed VEON goede zaken. In Algerije en Bangladesh blijven marktomstandigheden voor de in Amsterdam genoteerde telecomreus met meer dan 240 miljoen klanten uitdagend.

De kwartaalomzet van VEON daalde met ruim 6 procent tot 2,3 miljard dollar. Op eigen kracht was sprake van 3 procent groei. Het bedrijfsresultaat viel 8 procent lager uit op 857 miljoen dollar. Vooral de waardedaling van de munteenheden in Rusland, Pakistan en Oezbekistan drukten dit resultaat.

Topvrouw Ursula Burns sprak van sterke operationele resultaten, waarbij VEON verder heeft ingezet in het stroomlijnen van de bedrijfsvoering. Ze hield vast aan de doelstelling voor het hele jaar.
voda
0
Deutsche Telekom verhoogt outlook licht

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Telekom heeft de outlook voor 2018 licht opwaarts bijgesteld. Dit bleek donderdag uit berichtgeving van het Duitse telecombedrijf over het tweede kwartaal.

Voor heel dit jaar mikt Deutsche Telekom op een aangepaste EBITDA van 23,4 miljard euro, waar dit eerder 23,3 miljard euro was. De verhoging is vooral te danken aan betere prestaties in de Verenigde Staten, waar nu wordt gerekend op een aangepaste EBITDA van 11,5 miljard dollar, 0,1 miljard dollar meer dan voorheen werd verwacht.

De outlookverhoging kwam nadat Deutsche Telekom afgelopen kwartaal een omzetdaling van 2,8 procent boekte op 18.367 miljoen euro. De EBITDA liep daarbij terug met ruim 7 procent naar 5.556 miljoen euro en aangepast was de EBITDA vrijwel onveranderd op 5.928 miljoen euro. De bijhorende marge liep op van 31,5 naar 32,3 procent. De nettowinst daalde van 874 miljoen naar 495 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
T-Mobile voelt veranderde roamingregels

Gepubliceerd op 9 aug 2018 om 08:14 | Views: 800

DT.TELEKOM AG NA 08 aug
14,27 -0,01 (-0,04%)

KPN 14:14
2,41 -0,03 (-1,35%)

BONN (AFN/BLOOMBERG) - T-Mobile Nederland had afgelopen kwartaal opnieuw last van de veranderde regels voor roaming in Europa. Ook kampte de mobiele aanbieder met stevige concurrentie op de markt en was sprake van een lagere omzet uit de verkoop van handsets.

De kosten die in rekening worden gebracht bij het gebruik van de smartphone over de grens zijn binnen de Europese Unie vorig jaar nagenoeg afgeschaft. Mede hierdoor zakten de opbrengsten afgelopen kwartaal met 8 procent tot 318 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 109 miljoen euro. Ook dat was 8 procent lager dan een jaar eerder.

Topman Søren Abildgaard van T-Mobile Nederland benadrukt dat de onderneming momenteel wel snel groeit in de markt voor bedrijven. Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor T-Mobile als partner. Afgelopen kwartaal werden onder meer Alliander, de gemeente Amsterdam, Commerzbank en Michael Kors als klanten verwelkomd. Het aantal mobiele klanten steeg daarnaast naar een kleine 4 miljoen en T-Mobile Thuis is inmiddels goed voor 210.000 abonnees.

Tele2

,,Ondanks de groei van T-Mobile Thuis kunnen we nog altijd niet op gelijk niveau met het duopolie concurreren'', zegt Abildgaard. Daarmee doelt hij op concurrenten KPN en VodafoneZiggo die zelf ook een landelijk dekkend, vast netwerk voor breedbandinternet hebben.

T-Mobile werkt eraan om zich beter te wapenen tegen de concurrentie. Zo werkt het bedrijf aan een fusie met Tele2 Nederland. De Europese Commissie kijkt nog naar de deal. Onlangs werd dat onderzoek nog tijdelijk stilgezet omdat de fusiepartners niet op tijd met belangrijke informatie over de brug waren gekomen.

De naam T-Mobile trok afgelopen kwartaal ook veel klanten in de Verenigde Staten. Moederbedrijf Deutsche Telekom meldt dat T-Mobile US er 1 miljoen klanten bij kreeg. Ook in thuismarkt Duitsland gingen de zaken goed. Voor het bedrijf was dat aanleiding om de prognose voor de winst voor rente, belasting en enkele andere posten in heel 2018 met 100 miljoen euro op te krikken tot zo'n 23,4 miljard euro.
voda
0
VodafoneZiggo test supersnel netwerk

Gepubliceerd op 22 aug 2018 om 09:33 | Views: 2.133

KPN 14:22
2,28 +0,00 (+0,04%)

UTRECHT (AFN) - Kabel- en telecombedrijf VodafoneZiggo begint de komende maanden met het aanleggen van zijn nieuwe supersnelle gigabitnetwerk. Twintig huishoudens en bedrijven in de Utrechtse wijk Oog in Al krijgen de primeur.

Een gigabitnetwerk maakt internetsnelheden van meer dan 1000 Mbit per seconde mogelijk. Dat is ongeveer dertig keer zo snel als Nederlandse huishoudens nu gemiddeld hebben. Het nieuwe netwerk maakt ook meer verbindingen tegelijk mogelijk en verkort de reactietijd aanzienlijk. Dat is nodig voor onder meer virtual reality, hoogwaardige videoverbindingen en het verbinden van veel apparaten en voertuigen met het internet.

De eerste gebruikers in Utrecht doen mee aan een pilot. De ervaringen van die proef worden gebruikt voor de verdere invoering elders in het land.
voda
0
Dreigend fiasco van €31 mrd zet telecommarkt Australië in beweging

Een miljardenfusie moet de verliezen van Vodafone in Australië ten einde brengen. Een nog groter probleem bij branchegenoot NBN helpt daarbij.
Het geldt als een jarenlange impasse, een mislukt fusieproject dat maar niet van de bijnaam Vodafail af weet te komen. In 2009 combineerden het Britse Vodafone VOD£p176,26+0,07% en CK Hutchison CHE€9,79-1,11% uit Hongkong hun Australische telecomactiviteiten. Het werd een flop.

Een reclamebord van TPG Telecom in het centrum van Sydney. TPG ontketende een prijzenslag op de Australische markt voor mobiele telecom.Foto: Reuters
De joint venture leed verlies op verlies en bouwde een miljardenschuld op. Klanten liepen weg, omdat het netwerk het groeiende aantal smartphones niet aan kon.

Telefoniebedrijf Vodafone en investeringsmaatschappij Hutchison — in Nederland vooral bekend als eigenaar van winkelketens Kruidvat, Trekpleister en ICI Paris XL — probeerden elkaar uit te kopen, maar de ene partij accepteerde de prijs van de ander niet.

Einde aan prijzenslag
Maar nu gloort er een doorbraak. De twee partners zijn in onderhandeling over een fusie met de lokale partij TPG Telecom.
Het gaat om een miljardendeal. TPG YST€4,83+21,05% was voor aankondiging van de deal zo'n €3,7 mrd waard op de beurs. Maar het optuigen van een grote deal is het waard als de bedrijven slagen in hun hoofdopzet: een einde maken aan een aanhoudende prijzenslag op de Australische telecommarkt.
Het is daarnaast de bedoeling dat het fusieconcern een beursnotering krijgt. Dat zou het weer makkelijker maken om de belangen van Vodafone en Hutchison te waarderen en te verkopen.

'Trager dan in Kenia'
Dat er juist nu beweging in de kwestie komt, heeft alles te maken met de aanleg van een controversieel glasvezelnetwerk door Australië. Het netwerk, uitgebaat door staatsbedrijf NBN, zal bij zijn voltooiing zo'n A$ 49 mrd hebben gekost, omgerekend zo'n €31 mrd.

Het netwerk zal concurrentie in de telecomsector aanzwengelen, maar hoe is nog onduidelijk. Het glasvezelnet dreigt namelijk al voor zijn afronding op een fiasco uit te lopen: de aanleg is zo duur dat NBN hoge tarieven aan klanten rekent, terwijl de snelheid van het netwerk tegenvalt. Persbureau Bloomberg meldde vorig jaar dat het breedbandnetwerk van Kenia en Rusland sneller is.

Investering in 5G
Dat biedt kansen voor aanbieders van mobiele telefonie. Een traag en duur product van de concurrent maakt het opzetten van een 5G-netwerk voor snel mobiel dataverkeer immers eerder lonend.

Maar hoelang dat zo blijft, is onzeker. De kans is namelijk reëel dat NBN op een gegeven moment gedwongen zal zijn om zijn tarieven te verlagen, als het te weinig klanten aan zich weet te binden. Door niet elk een eigen 5G-netwerk op te zetten kunnen TPG en Vodafone Hutchison hun kosten en risico's beperken.
Tegelijk beperken ze de concurrentie op de telecommarkt. Het afgelopen jaar was er een prijzenslag uitgebroken door de expansieplannen van TPG op het gebied van mobiele telefonie. Dat volgt op een prijzenslag op het gebied van vaste lijnen in de jaren daarvoor.

Activist bij Vodafone

Nick Read, de aanstaande bestuursvoorzitter van VodafoneFoto: Mike Ellis Photography/Vodafone

Ook interne bewegingen bij Vodafone lijken een rol te spelen in het doorbreken van de impasse. Per 1 oktober is er namelijk een wisseling van de wacht, dan neemt financieel directeur Nick Read het roer als bestuursvoorzitter over van Vittorio Colao.

Daarnaast heeft het Amerikaanse hedgefonds Elliott — in Nederland bekend als luis in de pels bij AkzoNobel — naar verluidt een belang in Vodafone opgebouwd. De verwachting is dat de activistische belegger zal aandringen op harder ingrijpen in een aantal probleemmarkten, of een vertrek daaruit. Met de fusie in Australië kan Vodafone laten zien dat het niet stilzit.

fd.nl/ondernemen/1266750/dreigend-fia...
voda
0
Vodafone Australië fuseert met breedbandpartij

Gepubliceerd op 30 aug 2018 om 07:45 | Views: 854

KPN 15:29
2,18 -0,06 (-2,47%)

Vodafone 15:29
168,88 -4,06 (-2,35%)

SYDNEY (AFN/BLOOMBERG) - Vodafone Australië, de combinatie tussen Vodafone en CK Hutchison, gaat fuseren met breedbandprovider TPG Telecom. De provider van mobiele telefonie hoopt zo beter te kunnen concurreren.

De krachtenbundeling tussen het Britse Vodafone en de Hongkongse investeerder CK Hutchison van negen jaar geleden leverde tot dusver niet het gehoopte marktaandeel op. De onderneming heeft 19 procent van de Australische telefoniemarkt in handen, en blijft achter op marktleider Telstra. Vodafone Hutchison kampt in Australië onder meer met een slechte reputatie als gevolg van een lange reeks storingen.

Vodafone Hutchison krijgt 50,1 procent in handen van het fusiebedrijf, dat een waarde heeft van 10,9 miljard Australische dollar (6,8 miljard euro). Overigens wordt een groot deel van de miljarden aan schuld van Vodafone Hutchison apart gezet van het gecombineerde bedrijf.
voda
0
Verdere krimp mobiele markt Nederland

Gepubliceerd op 7 sep 2018 om 09:29 | Views: 1.525

KPN 16:22
2,22 +0,03 (+1,19%)

HOUTEN (AFN) - De markt voor mobiele diensten in Nederland is in het tweede kwartaal opnieuw gekrompen. Volgens marktonderzoeker Telecompaper daalde de omzet met ruim 8 procent tot 938 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder. In het eerste kwartaal was ook al krimp te zien.

Telecompaper stelt dat telecombedrijven de inkomstendaling voornamelijk wijten aan veranderde regels. Zo mogen ze inkomsten uit toestellen niet meer meetellen met de mobiele omzet en veranderden de regels voor roaming. Ook prijsdruk en hevige concurrentie zetten de opbrengsten onder druk. Voor heel 2018 rekent Telecompaper op een omzetdaling voor de Nederlandse mobiele markt met circa 4 procent tot 3,9 miljard euro en een verdere afname naar 3,7 miljard euro in 2022.

De sterkste omzetdaling komt voor rekening van Vodafone met een min van bijna 16 procent. Bij KPN was dat 5,8 procent en voor T-Mobile 7,2 procent. Bij het relatief kleine Tele2 stegen de inkomsten met bijna 14 procent. Tele2 is bezig met een fusie met T-Mobile.
1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 3,379
Verschil +0,001 (+0,03%)
Hoog 3,401
Laag 3,375
Volume 10.555.239
Volume gemiddeld 13.856.602
Volume gisteren 9.601.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront