ASR Nederland « Terug naar discussie overzicht

ASR Nederland Koers

798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 » | Laatste
Porscheknakker
0
quote:

robutrecht schreef op 15 juni 2018 08:47:

Ik zie de meerwaarde niet echt van elke dag het belang van goldmansachs posten.
Ik ook niet, echter als GS zich met een bedrijf bemoeit dan is er altijd iets gaande. Koersval van vandaag kan met manipulatie activiteiten van GS/Black Rock/Norges Bank te maken hebben plus het feit, dat de expiratie plaatsvindt.
Mogelijk dat de koers vandaag niet hoger mag komen dan 35,50 of in die buurt. Overigens doen alle financials het vandaag niet best.
Ik ben benieuwd hoe het met de koers van PostNL gaat worden.
Maar dat terzijde.

Ps: vorige week vrijdag stond de koers op 35,30.
Dus we hebben nog een klein beetje winst gemaakt in de afgelopen week.
Porscheknakker
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 15 juni 2018 17:33:

In de eindveiling 46 ct erbij. Hoe is het mogelijk.
Ik ben vanmorgen direct na de opening uitgestapt en overgestapt naar PostNL. Ik denk dat PostNL nu het aandeel is om te hebben, gelet op deze roerige, onrustige tijd en de actuele nieuwsberichten.
Dat GS zich met ASR aan het bemoeien is bevalt mij ook geenszins.
Is dus ook een reden geweest op over te stappen.
robutrecht
0
Verzekeraar ASR heeft indruk gemaakt bij beleggers met een presentatie waarin het bewijst de overname van branchegenoot Generali Nederland, de grootste overname van ASR in lange tijd, snel te kunnen afronden. ASR vertelde donderdag in een presentatie aan analisten dat de integratie van Generali, een schade- en levensverzekeraar, voor loopt op schema.
Het ASR-management heeft al eerder laten zien een meester te zijn in het binnenslurpen van kleine spelers. Met de mededeling van donderdag toont ASR aan dat het in staat is om ook middelgrote overnames met succes aan te kunnen.
Dat prikkelt de fantasie van analisten en beleggers. ASRASRNL€34,18-- was donderdag een van de weinige stijgers onder de Amsterdamse hoofdfondsen, op een dag waarop beurzen wereldwijd flink in de min stonden. De beleggers reageren niet alleen op de hoger dan verwachte synergievoordelen - zo daalt het aantal werknemers van Generali Nederland veel sneller dan gedacht - maar ook op toekomstige nieuwe overnames.
Klaar voor nieuwe kansen
'De integratie van Generali Nederland gaat sneller, dus ASR is eerder klaar voor nieuwe kansen', schrijft analist Cor Kluis van ABN Amro in een bericht aan beleggers. Niet alleen qua management, maar ook qua financiële armslag. ASR heeft donderdag immers ook gezegd dat de financiële afwikkeling eerder mee- dan tegenvalt.
ASR heeft al een kandidaat-koper voor het kantoor van Generali Nederland in Diemen. Het personeel werkt nu in Utrecht.
ASR heeft al een kandidaat-koper voor het kantoor van Generali Nederland in Diemen. Het personeel werkt nu in Utrecht.Harold Versteeg | Hollandse Hoogte
Analisten wilden donderdag dan ook meteen van ASR horen of het bedrijf nu klaar is voor een volgend avontuur. Steven Haywood van HSBC vroeg of 'het integratieproces van Generali ASR beperkt in het doen van andere transacties in de korte en middellange termijn'. Waarop bestuursleden Chris Figee en Karin Bergstein antwoordden: nee. Want de teams die de deals voorbereiden, zijn andere dan de teams die de integratie regelen. Bovendien: zelfs als er vandaag begonnen zou worden met onderhandelen, is een eventuele overname op zijn vroegst in het najaar rond. En volgt de feitelijke overname pas in het voorjaar. Dan is de integratie van Generali grotendeels voltooid, rekenden de bestuurders voor.
Vivat
De naam ASR duikt steevast op als er een verzekeraar te koop staat of zelfs maar te koop zou kunnen staan. De bekendste naam die rondzingt is die van Vivat, de moeder van Reaal en Zwitserleven. Het is een top-5-speler waar ASR al twee keer eerder aan heeft geroken: eind 2012, toen het nog onderdeel was van SNS Reaal dat korte tijd later genationaliseerd werd; en in 2015, toen de overheid de verzekeringspoot in de etalage had gezet.
Beide keren trok ASR zich terug. Deels omdat Reaal/Vivat er destijds slecht voor stond, en deels omdat ASR, dat zich bij de beursgang had gepresenteerd als rustig dividendaandeel, geen grote avonturen wilde aangaan. De laatste tijd formuleert de ASR-top het iets anders: bestuursvoorzitter Jos Baeten zei eerder dit jaar dat 'als er een partij langskomt die met mij wil praten, er een kans kan ontstaan'. Dat laat ruimte voor fantasie dat ASR toch in de race is voor bijvoorbeeld Vivat.
Andere kapers op de kust
Eerder schreef het FD dat Vivat - officieel niet te koop, maar volgens bronnen wel degelijk in de etalage sinds de topman van de Chinese moeder Anbang jaren de cel in moet voor fraude - met ASR wil praten. Maar dat is mogelijk niet de enige kandidaat-koper. Deze week schreef De Telegraaf dat ook Allianz en Aegon ermee bezig zijn.
Een andere overnameprooi is Loyalis. Dat is een inkomensverzekeraar voor zelfstandigen die in handen is van pensioenuitvoerder APG. De uitvoerder schreef onlangs in het jaarverslag bezig te zijn met een 'breed onderzoek' naar de toekomst van de middelgrote verzekeraar.
Als het aan ABN-analist Kluis ligt, kan ASR ook kijken naar Monuta, de uitvaartverzekeraar. Dat bedrijf heeft tot nu toe echter ontkend bezig te zijn met overnamegesprekken.

gerrit 69
0
Het aandeel ASR onlangs precies opgeveerd op de steun van € 33,40
Eerste weerstand naar boven bevind zich op de lijn van € 35,90
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/ASRNL...
voda
0
ASR gaat obligaties niet vervroegd aflossen

Gepubliceerd op 6 jul 2018 om 18:18 | Views: 26

ASR Nederland 17:35
35,38 +0,22 (+0,63%)

AMSTERDAM (AFN) - ASR is niet van plan uitstaande obligaties vervroegd af te lossen als gevolg van de aangekondigde wijzigingen in belastingvorderingen. Dat maakte de verzekeraar bekend.

Het gaat om zogeheten Tier 1-notes met een coupon van 4,625 procent. Eind juni kondigde het ministerie van Financiën aan de couponbetalingen niet langer fiscaal aftrekbaar zouden zijn vanaf 1 januari volgend jaar. Dit jaar zal daarvoor nog een voorstel naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

De wetswijziging zal volgens ASR invloed hebben op Tier 1-instrumenten die zijn uitgegeven door verzekeringsmaatschappijen. De verzekeraar verwacht dat het gewijzigde standpunt een impact zal hebben van minder dan 1 procent op de winst van ASR en zal daarom niet vervroegd gaan aflossen.
[verwijderd]
0
veel geweld de laatste dagen in de AEX en ASR ligt er als een vaatdoek bij

misschien dat overname nieuws in de sector voor een beetje opwinding kan zorgen

www.telegraaf.nl/financieel/2345149/c...
voda
0
ASR moet poliskosten vergoeden in woekerzaak

Gepubliceerd op 25 jul 2018 om 11:58 | Views: 321

ASR Nederland 12:07
36,98 +0,06 (+0,16%)

DEN HAAG (AFN) - ASR moet poliskosten voor een beleggingsverzekering terugbetalen aan een consument. Dit oordeelt de Commissie van Beroep van klachteninstituut Kifid op basis van een Europese richtlijn over oneerlijke bepalingen voor overeenkomsten met klanten.

Bij het afsluiten van de zogenoemde woekerpolis was voor de consument uit de voorwaarden niet af te leiden wat de hoogte en samenstelling van de poliskosten zouden zijn, vindt de commissie. Daarom zouden de in rekening gebrachte poliskosten geen stand houden.

Het gaat om een verzekering onder het label LevensPlan Bescherming die in 2003 is afgesloten bij een rechtsvoorganger van ASR en die uiteindelijk in 2012 is omgezet in een ander product. De consument had zich bij het Kifid onder meer beklaagd over de gebrekkige informatie vooraf en over de kosten.

De klant had ook nog aanmerkingen over gebrekkig advies en schade als gevolg daarvan, maar die klacht is afgewezen. Voor het sluiten van de polis had de klant immers op eigen initiatief gebruik gemaakt van bemiddeling door een onafhankelijke tussenpersoon. De woekerpolisaffaire houdt de gemoederen in de financiële wereld al jaren bezig.
hjs64
0
Ach ja, ze blijven het proberen, Nigerianen met e-mails dat me een grote erfenis wacht (hoef alleen maar even wat geld over te maken voor administratieve kosten) of oostblok vrouwen die zo graag met me in contact willen komen (ja, ja, laat me eens raden, even wat geld overmaken voor hun reiskosten). Rule number one in life, never trust a human being.
Aexvolger65
0
Koers ASR kruipt langzaam maar zeker omhoog.
Heb er alle vertrouwen in.

Gaat AEGON ASR overnemen ? Zal er niet vreemd van opkijken.
robutrecht
0
Nee. Hoor ik totaal geen geruchten van. Asr zal veel eerder een levensverzekeraar overnemen. Zoals Zwitserleven of dela of zoiets.
Verder denk ik toch dat er ineens uit de hoge hoed reaal gaat komen. Ik hoor dat daar de medewerkers als muizen het pand verlaten en de achterstanden enorm zijn.
Aexvolger65
0
Bij ASR is de oorlogskas weer goed gevuld voor weer een overname(Na Generalli)
Inderdaad VIVAT(Moederbedrijf van Zwitserleven en Reaal) is ook
een hapklare brok voor weer een aanzienlijke schaalvergroting
van de ASR activiteiten.
Porscheknakker
0
quote:

Dagelijkse Kost schreef op 18 juni 2018 15:51:

[...]

Ik ben vanmorgen direct na de opening uitgestapt en overgestapt naar PostNL. Ik denk dat PostNL nu het aandeel is om te hebben, gelet op deze roerige, onrustige tijd en de actuele nieuwsberichten.
Dat GS zich met ASR aan het bemoeien is bevalt mij ook geenszins.
Is dus ook een reden geweest op over te stappen.
Helaas heb ik het helemaal verkeerd gezien. Had inderdaad veel beter in ASR kunnen blijven zitten. Dan had ik nu een mooie winst opgebouwd. Nu heb ik een verlies opgebouwd. Zo kan het verkeren. Maar goed...ook ik moet nu maar wachten op een betere tijd in de postwereld, als deze überhaupt nog gaat komen.
voda
0
Beursblik: overname Vivat interessante deal voor ASR

(ABM FN-Dow Jones) ING stelt dat een mogelijke overname van Vivat een interessante deal zou betekenen voor ASR Nederland. De analisten zeggen dat dinsdag in reactie op een mediabericht dat zakenbanken gevraagd zouden zijn voor de ondersteuning van de verkoop van de financiële dienstverlener.

Allianz, Aegon, een dochterbedrijf van durfinvesteerder Appollo en ASR zouden in de markt zijn om Vivat, het oude SNS Reaal, van het Chinese Anbang over te nemen.

De analisten menen dat een mogelijke overname van Vivat door ASR zeer positief is, "hoewel de timing, prijs en financieringsmix onzekerheden bieden".

Uitgaande van een overnameprijs van 1,75 miljard euro, waarbij 1,1 miljard euro in aandelen wordt gefinancierd, denkt ING dat de financiële dienstverlener 25 procent kan toevoegen aan de vrije kasstroom per aandeel. Het rendement op de investering schatten zij in op ongeveer 13 procent.

Doet ASR geen grote overnames, dan is er volgens ING ruimte voor een aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen tot 150 miljoen euro per jaar.

ASR blijft een favoriet van ING in de Benelux. ING heeft een koopadvies voor het aandeel, met een koersdoel van 45,00 euro.

Het aandeel ASR noteerde dinsdag 0,7 procent lager op 37,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Aexvolger65
0
Het wordt of AEGON of ASR die VIVAT overneemt, denk dat NN groep geen interesse
heeft. Als je beide Verzekeraars in je aandelen portfolio hebt zit je goed.
Dus je hebt altijd 1 winnend (Aandelen)paard.

We wachten vol spanning af.
hjs64
0
Snap ik niet, ik heb beide in portefeuille zitten maar hoop toch echt dat geen van beide die overname doet (betalen ze gegarandeerd teveel voor). Ik zie liever dat zowel Aegon als ASR overtollige cash gebruiken voor terugkoop van eigen aandelen in plaats van megalomane expansieplannen.
objectief
0
Als ASR Vivat overneemt en dat is hun doel, dan kan dit een enorme synergy voordelen opleveren m.n. qua financiering want Vivat heeft omvangrijke leningen tegen circa 9% uitstaan en uiteraard kan ASR dit veel goedkoper; bovendien kunnen er activiteiten worden samengevoegd.
798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 33 34 35 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 45,650
Verschil +0,150 (+0,33%)
Hoog 45,680
Laag 44,900
Volume 398.072
Volume gemiddeld 463.240
Volume gisteren 400.862

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront